/>

Fagynak halálra a fizetni nem tudó, így kikapcsolt gázfogyasztók is, idén eddig - összesen - 63 áldozatot szedett a hideg.

„Nincs arra módunk, hogy vizsgáljuk a szociális körülményeket, azonban egyedi esetekben van mód részletfizetésre” – mondta a Zoomnak Kovács Richárd, a Fővárosi Gázművek marketingvezetője.

No, de miért is vizsgálná bármelyik gázszolgáltató a fizetésképtelenség okát? Egy cégnek azt kell vizsgálnia: kifizeti-e az ügyfél/fogyasztó/vásároló azt, amit vásárol/fogyaszt tőlem vagy nem? Ha nem, akkor egyszerűen nem adom el neki tovább. Eddig a szolgáltató.

A többi az állam dolga. Ferenc és Erika, ebben most ők a kompetensek. Merthogy az államnak fizetjük az SZJÁ-t, az ÁFÁ-t, a szolidaritási adót, a járulékokat és egyéb közterheket.

A gázszolgáltatótól azt várhatjuk el, hogy gondoskodik a csövek állapotáról, a szolgáltatás folytonosságáról és minőségéről. Elvégre ezért küldi havonta a csekket, mi pedig ezért fizetünk neki.

A szociális hálót már annak kell fenntartsa, akinek meg azért fizetünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr56861384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INkvizitor 2009.01.06. 16:22:38

ez így igaz! (má' a megállapítások a poszt végén) a kapitalizmus is elkezdte szedni áldozatait... sajna.

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.06. 21:14:30

Csak ez elég érdekes, hiszen közben az ún. "védett fogyasztók" (=~kb. 99,9% cigányok) esetében már nem kapcsolhatják ki se a vizet, se a gázt, se az áramot stb.

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.06. 21:17:25

@INkvizitor: Ne nevezzük már a nyíltan országellenes kormányzati maffia rablási ténykedését kapitalizmusnak. Már tényleg, ha kérhetem!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.06. 23:36:08

hát, sajnos megesik (megesett), h a szerelő többszöri fenyegetés után nem mer(t) bemenni, így oszlopról kapcsolták ki a családot, akik vasvillával várták őt, amikor lefele indult.
süti beállítások módosítása