/>

„A mártírhalál!” – válaszolja mosolyogva a tizenegy éves intelligens kislány a palesztin köztévében a műsorvezető kérdésére, mely így szólt: „Mi a fontosabb számodra, a palesztin nép békéje és jogainak teljessége, vagy a mártírhalál?” „A mártírhalál nagyon-nagyon édes. Ha elérem a mártírságot, úgy is kiteljesednek a jogaim a paradicsomban” – folytatja mosolyogva a kislány. „Minden palesztin fiatal, aki elérte a tizenkét éves kort, szenvedélyes, más fiataloktól eltérően, és arra vágyik, hogy mártír lehessen” – vág közbe a beszélgető műsor másik kislány meghívottja, majd egy Ramallahból betelefonáló lányt hallhatunk, aki szerint „jogunk van ahhoz, hogy fölrobbantsuk magunkat... ez természetes”.

via ATV


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr24917828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.02.02. 18:18:31

@Fedor: Az. De ha már neki joga van felrobbantani magát, akkor nekem hadd legyen jogom tudni, hogy hol szeretné ezt megtenni, hogy véletlen se tartózkodjak a közelben, tudniillik én azt szeretném, ha itt a földön,és nem valami bizonytalan mennyországban, ne adj' I.ten pokolban teljesedjenek ki a jogaim.

Tényleg rémisztő.

magyar-magyar szótár 2009.02.03. 16:41:53

Ehhez a szemlélethez kell egy kilátástalan élet.
A fiú (férfi) mártíroknak 3 nap buli. Földi hurik (a harcos megszegheti a Korán előírásait) Másfél millió Ft-nak megfelelő pénz a családnak.
A lányok (a nőimártírok) olcsóbbak. Az özvegyeket csak pszichologizálni kell, nekik nem kell a buli (a pénzt az ő családjuk is megkapja)

Egy palesztin fiatalnak semmire nincs kilátása. Látogassatok meg arab, palesztin oldalakat. Azok a lányo is csípőnacit akarnak, kétáraikban europid ruhák, smink, megjelenés.. példaképek.. műsorok: de ez számukra a valóságban nem csak tabu, de anyagilag is elérhetetlen.

Az a 3 nap buli.. és utána a biztos Hetedik Mennyország.
süti beállítások módosítása