/>

Manipulatíve

tsabeeka 2009.02.25. 17:11

Szép munka a hírszerkesztés, viszont nagyobb felelősséggel jár annál, mint amit tulajdonítanak neki. Néhány szerkesztő vagy nincsen ennek tudatában, vagy nagyon is tisztában van vele, és ki is használja. (Ne legyek naiv, igaz?) A Tárki A választástól és a nagypártoktól való elfordulás című politikai-választáskutatási eredményét az online médiumok az alábbi címekkel hozták le.

  • Tárki: zsugorodott a két nagy párt tábora (Hírszerző)
  • Egyre kevésbé van kedvünk szavazni (Inforádió)
  • Tárki: Óriási fölénnyel vezet a Fidesz (MNO)
  • Tárki: csökkent a Fidesz támogatottsága (STOP)

És akkor most tényleg STOP, mert az utóbbi cím szándékosan vagy szándék nélkül, de a Tárki közleményének lényegét tekintve bizony manipulatív.

Ugyan valóban csökkent a Fidesz támogatottsága, de ez úgy igaz, hogy míg a Fidesz támogatottsága egy hónap alatt 2, addig az MSZP eredménye 5 százalékponttal csökkent. Így a "Csökkent az MSZP támogatottsága" cím igazabb lenne, bár az sem fedné a kutatási eredmény lényegi mondanivalóját - mint ahogy a közleményben rejlő hírértéket a Magyar Nemzet Online címe sem nagyon fejezi ki.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr44965643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamasuka 2009.02.25. 18:45:38

Kimaradt:

ATV: Az MSZP biztos bejut a parlementbe
Népfasza: Megtapsolták Gyurcsányt Balmazröcsögén; vizsgálat, vitéz Körtvélyesy Körtvélyesi Károly, volt Fideszes (most független) rágcsálóbezzegi képviselő ellen, aki 103818 forintot vett fel jogtalanul egy saját maga által eladott ingatlan kapcsán; csökkent a Fidesz támogatottsága.
Néphazugság: Újra 300 forint alatt az Euró, csökkent a Fidesz támogatottsága.
Echo téfau: Az MSZP 2010-ben a parlamenti bejutásért fog küzdeni? Még mélyebb ponton az MSZP.
Hír Tíví: Újabb MSZP-s polgármester előzetesben, csökkenő MSZP támogatottság, az SZDSZ-re csak a kóbor, veresfarkú pelyhesmókusok szavaznának.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.25. 18:54:54

A kérdés, hogy kinek higyjünk, ki informál bennünket hitelesen? Én az első kettőt szeretem. A fentiek csak igazolják eddigi érzésemet. De a másik kettő is kielégít bizonyos igényeket.

venator 2009.02.25. 18:59:24

A hírszerkesztés egy dolog, a címadás pedig egy másik. Természetes, hogy ezek a médiumok a saját közönségüknek írnak. Olvass többfélét és nagyjából képben leszel. Nagyjából! :)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.25. 19:02:11

@kamasuka: a viccet értve:) hozzáteszem, a népszava most kimért volt ("Csökkent a nagy pártok támogatottsága"), de ez lehet, hogy csak annak köszönhető, hogy az mti hírek hozzájuk automatán kerülnek fel.

a népszabadságé viszont egy máshol nem megjelenő motívumot is hozott: mélyrepülésben az MSZP, 3 százalékon a Jobbik

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.25. 19:03:20

@nanena: kétségkívül így van. nem is tudom már, hogy melyik posztnál beszéltük, de hát igen: valakiknek kell a vezérlés.

Pomme 2009.02.25. 19:20:48

A hírszerző is kvázi pártlap, nyomatja serényen a neokon ideológiát, és a totális gazdasági liberalizmust. Nagyon jól passzolt anno kunce-kóka féle szdsz-hez.

smartdrive 2009.02.25. 19:23:13

Megharapott egy postás egy kutyát Óbudán!

keserumandula · http://sarnyai.hu 2009.02.25. 19:57:22

Ez a Csirke átment az úton c. alaphír ismételt feldolgozása. :)

venator 2009.02.26. 08:35:50

@keserumandula: Miért ismerős ez nekem annyira? :)

felhívás 2009.02.27. 11:24:45

Tisztelt Magyarok!
Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a jelenlegi "bagázs" nem érdemli meg azt sem, hogy a magyarság szóba álljon velük!
Nem szabad ezek közül senkit sem a prlamentbe juttatni, mert ezek, mint a kutyák csak egymást marják és herdálják el a magyarság minden jövedelmét, azért, hogy bohóckodhassanak a parlamentben.
A választások bojkottjára szólítotk fel minden magyart, hogy ezekre a "Jellemtelen" alakokra ne szavazzon senki.
Csak, olyaokat válasszunk, akik a szavazókörzetben élnek és visszahívhatók legyenek.
Nem szabad ezeknek hinni sem Orbánnak - aki állandóan uszít,szétveri az országot - közben milliárdossá válik és csak a világot járja lejáratni a magyarságot, nem szabad az MSzp-nek sem hinni, mert mindig csak a dolgozó népet sanyargatja,és osztogatja a semmittevőknek a szoc.segélyeket - akik nem is akarnak dolgozni.
A parlamentben jelenleg bentlévők közül senkit ne szavazzanak meg, mert ellenkező esetben úgyanez fog történni mint eddig - Ök gazdagodnak, Mi pedig elpusztulunk a civódásaik közepette!
Kérek mindenkit, hogy térjünk észhez és ne engedjük tovább rombolni ezeknek kis országunkat.
Népszavazásra buzdítok mindenkit a választási törvény fent említett módosítására!
Egy országunkért aggodó állampolgár!!!

Blau t 2009.03.01. 22:16:46

Nem csak manipulációról van szó.Hová lett az egyenlő mérce? A Klub rádió lelkesen támogatta Gy. F-et a Magyar Hírlap ellen. Most meg vannak sértve, ha O.V-től ők kapják ugyanazt. Apropo O.V. Ő ugye azért háborodott fel, mert Kuncze cián tablettát ajánlot a rosszkedvű honpolgároknak. Érthető. Ez valóban szörnyű. Az ilyeneknek nem ciánt hanem kötelet kell ajánlani. Az egészen más. Mert ha nem lenne más akkor O.V. bizonyára ugyanígy felháborodott volna, mikor Kövér ajánlot kötelet nekik.

felhívás 2009.03.05. 18:46:05

Előre kijelentem nem vagyok fajgyűlölő és nem is voltam!
A kissebbségi integrációról a véleményem:
1. addig nem is lesz integráció, amíg a semmiért kapják a különböző támogatásokat!
2. a lakókörnyezetüket lepusztítják, és másoknak - mások jövedelméből kell helyreállítani, megtisztítani a környéket - ők pedik csak nézik és "mondják a magyarok miért nem csinálják?"!
3. addig nem lehet ezeket az "embereket" integrálni, amíg nem tudják és nem is akarják megbecsülni az állam által nyújtott javakat megóvni, rendben tartani - tisztán, rendezett módon alakítani lakóhelyüket!
4. nem szabad az olyan embert semmiféle módon előnyben részesíteni, aki maga sem akar javítani a sorsán - ez nem pénzfüggő - törvényt kell betartatni, mindenkire egyformán vonatkozzon - kivétel nélkül!
5. rá kell kényszeríteni őket - függetlenül hovatartozásra tekintet nélkül a normális, tiszta környezet megtartására!
6. aki nem hajlandó, azt kényszeríteni kell - akár kényszermunkával!
7. ne engedjük, hogy a társadalom viselje ezen terheket is: takarítás, szeméttárolók használata, ne tegyen mindent tönkre és utána pedig követelőzik - tegyen azért, hogy az állam gondoskodik róluk - de nem mindenáron!
8. aki nem akar rendet-tisztaságot, azt nem kell mindenáron eltartani az országnak - takarítani, mosni mindenki tud!
9. nem kell azért külön támogatás, hogy iskoláztassa gyermekét, azét, hogy több jusson dáridóra, játék gépbe - ha a törvényt nem tartják be szépen, akkor kényszeríteni kell rá!
Ebben az országban nincs olyan ember, aki ezt ne látná? - miért kell milliárdokat kidobni, azért, mert egyes elemeknek nem tetszik a rend és tisztaság!
10. véget kell vetni az ingyen élők okozta károkozásnak!
süti beállítások módosítása