/>

Lelövik, ugye?

tsabeeka 2008.12.16. 21:12

Feloszlatták a Magyar Gárdát. Alkotmánysértő. Meg lehetünk ezen rökönyödve, hogy hát szegény gárdisták, mit sértenének bármit, de egy dolgot ne feledjünk: 2 és fél éve még képtelen ötletnek hangzott az a felvetés, hogy csuklyás ifjak a fokozott rendőri jelenlét ellenére egy szeptemberi estén betörnek az MTV-székházba. Csokit lopni. Az események és a katonás léptek azóta felgyorsultak.

A Magyar Gárda 2007. augusztus 25-én bontott zászlót. 1100 évvel a dicsőséges pozsonyi csata és 300 évvel az ónodi országgyűlés után. Egy olyan pillanatban, amikor a magyarság fizikai, lelki és szellemi önvédelem híján maradt.

Sokan kongatták a vészharangot: az alapító nyilatkozat harmadik mondata túlmutat önmagán. Bár a Gárdába már akkor sem kívánkoztam, bevallom, a vészharang kongatását korainak, s nem kevésbé túlzottnak véltem. Bármit is gondolnak az egyesületben, azt elérni sok idő. Addig még egy-két új kormány is lesz, más gazdasági helyzet, más társadalmi tér. Meg talán egy, az új feladathoz felnövő büntető törvénykönyv. Addig még minden más lehet. De az események és a katonás léptek azóta felgyorsultak.

Nemrég megkezdődtek a közbiztonságot javító kis (t)esti séták. Eszükbe jut, és mennek egy kört. Ügyesen, okosan, mint bármelyik civil állampolgár. Bármelyik civil állampolgár - mondják, és közben hiszik: ők már mégsem teljesen azok. Merthogy az események és a katonás léptek azóta felgyorsultak.

Ne feledjük, Vona Gábor már a megalakulás előtt úgy fogalmazott: szeretnék megtalálni a módját, hogy a gárdisták megismerkedjenek a lőfegyverek használatával is. Szepessy Zsolt, Monok polgármestere aztán azt szorgalmazza, hogy az otthonát mindenki akár lőfegyverrel is megvédhesse. Teret adna a lőfegyvereknek, mégpedig népszavazással. (Örüljünk, hogy a dolog nem fordítva történik.)

Ezzel párhuzamosan Morvai Krisztina jog(-)védő(-)nő, a mai magyar szélsőjobb Pallasz Athénéje sok fórumon elmondja: hazánkban már csak a lakóparkok lakói érezhetik magukat biztonságban, akikre fegyveres őrök vigyáznak. A többieknek védelem kell. Ő pedig a megoldást is tudja:

A Magyar Gárda 2007. augusztus 25-én bontott zászlót. 1100 évvel a dicsőséges pozsonyi csata és 300 évvel az ónodi országgyűlés után. Egy olyan pillanatban, amikor a magyarság fizikai, lelki és szellemi önvédelem híján maradt.

Az események és a katonás léptek azóta felgyorsultak.

Feloszlatták a Magyar Gárdát. Alkotmánysértő.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr30826958

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: GayBears Blog 2008.12.17. 09:19:54

Gárda egyesület vagy mozgalom?Tegnap a fővárosi bíróság elsőfokú ítélete feloszlatásra ítélte a Magyar Gárda Egyesületet, mely döntés nem vonatkozik a Magyar Gárda Mozgalomra. Ami azt illeti nem is tudtam hogy több Magyar Gárda is létezik. Aztán arra gond…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.17. 02:22:45

ehh, akkor sietnie kell, mert nem hiszem, h két év múlva is ott fog ülni :) na, de tényleg jó éjt!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.12.17. 02:24:08

tsabeeka: "kormányváltáshoz nem civil akarat kell, hanem megfelelő számú megfelelő helyre tett x a szavazólapokon"

Gonosz dolog erre hivatkozni, de akkor te most írtad alá a holokausztot. Hitler ugyanis törvényesen választották meg, az egész népirtás törvényesen zajlott. (Persze voltak túlkapások.)
Egy bizonyos ponton a civileknek közbe kell avatkozni, szvsz.

Wawel (törölt) 2008.12.17. 02:24:29

Visszatérve a MG-hoz: ezt a döntést ahhoz hasonlítanám, amikor a melanomás ember elmegy a kozmetikushoz, mert zavarja a szemölcs...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.12.17. 02:26:53

@tsabeeka:

Igen, kormányozni politikus fog, de a közéletet a civil szférának is kell formálnia ami gyakorlatilag nem létezik ma az országban. A pártok, kormányok közötti orientációt is segítik ezek a civil szervezetek a közéleti, társadalmi tevékenységeik mellett.

Ne egy választás időtartamában gondolkodj, hanem 10-20 évben. Változást csak így lehet elérni.

vakablak 2008.12.17. 02:32:01

Üdvözlöm a MG betiltását első fokon. Remélem másod- és akárhányad-fokon is ugyanez a döntés születik majd, és ha kell, rábólint majd az AB is. Örülnék is, ha a MG nem hagyná ennyiben sem, hanem elmenne Brüsszelig, és ott is kapna egy megalázó sallert. Nyilvánvaló, hogy az MG a jogilag az egyesületi formánál jóval kevésbé megfogható "mozgalom" alakjában változatlan tovább kíván majd működni, remélhetőleg korlátozott sikerrel. Azonban azoknak adok igazat, akik - bár épp a velem átellenes oldalról - azt mondogatják, hogy a MG tünet, és nem ok. Az MG egyesületi feloszlatásával (ami egyelőre nem történt meg, hisz az ítélet nem jogerős és még sokáig nem is lesz az) az okok nem szűnnek meg.

Az okok sokrétűek, és létezik legalább 2-4-féle különböző mód, ahogy ezeket magyarázni bírnánk, egymásnak homlokegyenest eltérő módon. A magyarság állítólagos nemzeti érdekei biztos az érvek között lennének a szélsőjobbos (nyilas érzelmű) polgártársaink részéről, természetesen álságosan, hiszen ők sem sajátíthatják ki maguknak a nemzeti érdek fogalma meghatározásának jogát. A nemzeti érdek nem önkényes elhatározás kérdése (azaz nem úgy van, hogy én meg a haverjaim felkiáltunk, hogy ez és ez a nemzeti érdek, mindenki más fogja be a pofáját és punktum), hanem legalábbis valamiféle közmegegyezésé, vagy legalábbis a társadalomban meglévő érdekek eredőjét nevezhetnénk ennek. Ez utóbbiból következően ha egy társadalom teljesen dezintegrálódott, és ahány tagja van, annyifelé szeretné húzni a szekeret, úgy hogy az a szekér semerre sem mozdul, akkor értelemszerűen megszűnik a nemzeti érdek fogalma az adott helyzetben. Itt egyébként nem tartunk. A szélsőjobb még mindig csak egy nagypofájú, de elég jelentéktelen létszámú kisebbség, akik legfeljebb hangerőben, de nem érdemben határozhatják meg (ill. esetükben: sajátíthatják ki) a nemzeti érdek fogalmát.

Amiben viszont jobban egyetértenénk, az - a MG megalakulásai okait illetően - a közrend megbomlása volna. Az állam bűnös módon lépésről lépésre lemond(ott) a saját erőszakmonopóliumáról, pl. azáltal, hogy törvényileg és gyakorlati módokon is támogatja a polgárőrségeket. A polgárőrség egy klassz dolog egyébként, a közrend fenntartását igyekszik elősegíteni, csakhogy ez nem civil feladat, hanem kizárólag állami. Magánember ne járőrözzön és ne intézkedjen, ne szervezzen be maga alá hatósági feladatot. Az állam ezt eltűri, sőt elősegíti, egészen buta spórolási szándékból, ami nagy hiba. Az állam bűnös módon elhanyagolja a polgárai iránti gondoskodási kötelezettségét. A rendőrség létszáma túl alacsony, fellépése arrogáns és hatalmaskodó a törvénytisztelő polgárokkal, gyenge, erőtlen és dilettáns viszont a törvénysértőkkel szemben, legalábbis sok olyan esetben, amely a lakosság széles rétegeit napi szinten érinti. Igen, a tyúk- és uborka-lopások ide tartoznak, a napi törvénytelenségek a szegénység bugyraiban, ideértve a cigánybűnözést. A rendőrség a számára piszlicsáré ügyeknek tetsző dolgokban nem nyomoz, ki sem száll, nem lép fel eréllyel, nem szerez feltétlen érvényt a törvénynek. Az állam kiengedte a gyeplőt. Ez egyébként (részben) a szélsőjobb (és tanult jogász támogatóik) felelőssége is, akik - legalábbis 2006 óta - folyamatosan erodálják a rendőrség erejét és tekintélyét, gyengítik ahol érik, ahelyett, hogy szövetségest látnának benne, és erősítenék.

Ahol pedig az állam erőszakszervezetei meggyengülnek, ahol az állam tekintélye megrendül, ahol a közrend megbomlik, ott megjelennek az önjelölt és adott esetben zavaros hátterű rendcsinálók, gyakran azonban csak a rendcsinálás köntösében fellépő bajkeverők. Pont ilyen a MG. A MG lételeme a cigánybűnözés, a faji feszültség kialakítása, túlhangsúlyozása, súlyosbítása, és erőszakba fordítása. A MG abszolút ellenérdekelt a cigányság oktatással és munkába való bevonással való társadalmi integrációjában. Nemzetmentők csak a krízishelyzetekben kialakuló zavarosban tudnak halászni, és ha nincs elég nagy a bajban a nemzet, akkor ők lelkesen gondoskodnak rajta, hogy odataszítsák. Helyük a szemétdombon.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 02:33:08

ehhh, mán, no...
mikor lészen az a jó kis gulasch?
a nyálam elcsordula............................

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 02:33:48

ja demokrászijááá...............................

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 02:39:39

én örülni igatából, mert látni összel..., összeborulás megtörténni a bográsch felette..., ye................................

Wawel (törölt) 2008.12.17. 02:44:49

Vakablak,
szerintem ha ebben az országban dolgos, törvénytisztelő és adófizető magyarok éltek volna együtt dolgos, törvénytisztelő és adófizető cigányokkal, valamint dolgos, törvénytisztelő és adófizető zsidókkal, akkor a MG meg sem alakulhatott volna, ugyanis nem lett volna mire alapoznia. De megalakult. Aztán most megszüntetik. Lehet ünnepelni. Szerinted mi változik?

Wawel (törölt) 2008.12.17. 02:53:09

Mondom én, most mindenki örvendezik, hogy eltávolítottuk a csúnya szemölcsöt a társadalom testéről, de hogy a rák ott maradt a társadalom testében, az senkit nem érdekel.

Észre kellene venni, hogy ha normálisan nem beszélünk ki problémákat akkor nem normális reakciók születnek. A problémákat nem lehet szőnyeg alá söpörni agyalágyult PC-re meg gyűlöletbeszédre hivatkozva, mert csak annál torzabb formában törnek felszínre. Persze vannak, akiknek ez az érdekük...

vakablak 2008.12.17. 02:57:49

@Wawel - hogy mi változik? Alapvetően nem sok, mert az MG nem fog megszűnni. De tételezzük fel, hogy ténylegesen megszűnne, volt tagjai és szimpatizánsai pedig abbahagynák a faji indíttatású uszítást (a valóságban sosem fogják persze). Akkor annyi változna, hogy egy icipicit élhetőbbé válna az ország, és egy icipicit több esélye volna annak, hogy az amúgy teljesen elcseszett etnikai-kulturális-civilizációs viszonyt a többségi társadalom és a cigányok között lassú léptekben, (sok) évtizezedes távlatban rendezni lehessen. Ez egy nagyon sokrétű probléma, és nem állítom, hogy ismerem a válaszokat. Abban vagyok csak bizonyos, hogy az etnikai uszítás a helyzetet jelentősen rontani képes, egészen a vérontásig, az pedig semmi jóra nem vezet. A kölcsönös (ismétlem: _kölcsönös_) sérelmek a cigányság és a többségi társadalom között már most szinte lehetetlenné teszik a változást. Ezeket még meghinthetjük sok vérrel és emberáldozattal, akkor aztán emberöltőkre cseszhetjük a kilábalás esélyét. Szerintem ennyi a tét. És a kérdésedre visszatérve, _pusztán_ a MG megszüntetésével (ld. mint fenn, még ha ez sikerülne is), nem sok változna, hacsak nem kezdené az állam végre komolyan venni a feladatát, és kezdene a hatályos törvényeknek eréllyel érvényt szerezni, lehetőleg mindenütt és minden élethelyzetben. Erre egyébként MG ide vagy oda, feltétlen szükség lenne.

2008.12.17. 03:08:07

én csak annyit tudok srácok, hogy 3 éve még nyugodtan lementem újpest aluljáróba, mászkáltam 10 után az utcán egyedül, nem féltem
most már ezeket nem merem megtenni
ki van megfélemlitve?
(csicskageci vagyok tudom)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 03:10:44

mélyen tisztelt publikum!

soraikat hadd összegezném annyiban, hogy a föld, vagy ha úgy jobaan tetszik a Föld alatt is van élet, ó, ye..........................
bírósáág? megszüntetniííí?

és most hadd lám a lézerkardokat összecsapnííí......

2008.12.17. 03:16:16

"Off:
I-brahi: "Azt ugye te sem gondolod, hogy ha arra kerülne a sor, akkor Izraelből jönnek katonák megtámogatni a magyarországi zsidóságot? "

Kicsit lemaradtál, ez már megtörtént. 2007 március 15-én 200 fős egyenruhás izraeli katonai alakulat jött Budapestre. Persze, csak a látványosságokat megnézni. Pedig semmilyen zsidóellenes atrocitás nem történt. (Egyébként az egyenruhájuk hasonlított az SS bevetési ruhájához, és benne félelmet keltettek. Tilcsukbe!)"

lol !
ezt az egészet vmi héberül nem tudo gyökerek/gyökérre alapozzák a kocsmapolitikusok meg akik azt hiszik hogy magyart verni csak zsidok tudnak, vmiféle bosszu miatt
ez a futballhuligánok logikája meg az alkoholista pappereké, sieg heil

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 03:22:32

halálesetén után újra dumcsizzzzunk egy jót, hiszén á médiá erre várnííí, én lennx boldog hiszenb mán vágni dum a, elhelyezkedém e plánétá, s jönni kommentelk............., táán hónap vagy itt mondani holnap?..........................................

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.17. 03:39:08

nagy-nagy qss
jelenteni végleges szebb jövő.....................................................................

., (törölt) 2008.12.17. 04:07:25

Nem értem a sirámokat.
Hát nem temetők rendbetételére, és parlagfű irtásra szerveződtek?

Szalahadin 2008.12.17. 05:09:19

l-brahi!
Rendkívül aljas HAZUGSÁG, amit írsz.
"Nem. Képzeld el, hogy pont most készült egy statisztika, miszerint a bűnözők közt a cigányok száma megfelel a cigány népesség arányának (legalábbis a fővárosban)."
Nem, nem felel meg, sokszorosan túlreprezentált. Tudod mit mondott W. Chuchill a statisztikáról? Csak azt hiszem el, amit én magam hamisítottam. Nézzél be egyszer a Nagy Ignác utcai és a Venyige utcai BV intézmény "kannibál" szintjére, minimum 95%-ban orkokat fogsz ott látni. Szerinted ilyen arányban laknak a fővárosban?
A témához: HÁBORÚ folyik ellenünk, dolgozó magyarok ellen. TÉNYEK:
1. A magyar állam bizonyos régiókban élő polgárait magára hagyta, nem HAJLANDÓ megvédeni.
2. Azokon a településeken, ahol a MG megjelent, az orkok legalább egy időre visszavettek az arcukból, ERŐSZAK NÉLKÜL sikerült elérni ezt.
3. A hatalomhoz dörgölőző média minden eszközt bevetett, hogy népszerűsítse a Tarka Marha tüntetést, amely fellépett a meg nem történt erőszak ellen.
4. Ugyanezek a Tarka Marhák és médiumok egy szót sem szólnak akkor, amikor VALÓDI erőszak történik, orkok erőszakolnak és ölnek, rabolnak és ölnek, politikai indítékból majdnem ölnek.
5. A médiában kizárólag akkor tudhatunk meg valamit az érintett fél ork mivoltáról, ha sértett. Az ilyen eseteket akkor is igyekeznek rasszista támadásként beállítani, ha az elkövetői is orkok. Ezt az index is ilyen aljas módon csinálja.
6. A hatalom kifejezte, hogy kizárólag azért kell megerősíteni a rendőrséget, hogy az ork gyilkosokat meg tudja védeni magyar áldozataiktól. Ebből sajnos következik, hogy a hatalom a saját népe ellen kíván háborút folytatni, amely háborúban a cigányokat is eszközként használja fel.
Vajon mik lehetnek Szauron valódi céljai??? Cui prodest egy polgárháborús helyzet??? ÉBRESZTŐ!!!

Szalahadin 2008.12.17. 05:31:46

ruszkibaka!
Őszintén kívánom neked, hogy a Vecsésen tomboló ork elvtársaid legközelebb hozzád látogassanak el, de ne egyedül, hozzák a Pokol-hegyi barátaikat is!

Egyébként Neked kellene elhúzni az országból, ha ilyen agresszív kismalac vagy, hogy mindenkit ki akarsz irtani, akinek nem tetszik az egyenruhája. Van egy ország, ami neked való lenne, az egyetlen, ahol rasszista, apartheid, helyenként már náci logika szerint irtják a "terroristákat" 7 hónapostól 77 éves korig. Ott te is húzogathatnád a ravaszt. Nem írom le, melyik az, úgyis kitalálod.

zolcsy05 2008.12.17. 05:54:04

na most akkor kik örülnek a zsidók meg a cigányok rohadjanak meg!!!!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2008.12.17. 06:06:21

Miert tiltottak be a magyar gardat? Bantottak valakit?

"Felelmet keltettek"??

micsoda antidemokratikus posvadany ez a Magyarorszag, hogy ilyen mondvacsinalt okokkal a hatalmon levo kissebbseg elteszi az utbol azokat akik fenyegetik a jol beagyadozott hatalmat??

Nehogy mar azt higgye valaki, hogy a ciganysagnak van barmifele ereje elintezni egy ilyen szervezetet jogilag... oket csak felhasznaltak, urugyul...

Bennem azt kelt felelmet amikor ejjel latok egy bandaba verodo cigany csoportot pesten es csunyan neznek ram, most mit tegyek tiltassam be a ciganysagot?

a politikai "elit" is felelmet kelt bennem, oket is tiltassam be?

Attol felek, hogy mivel nem ertenek ahhoz amit csinalnak, mitobb azt is rosszindulatuan onnon erdekeikert csinaljak - lassu halara vagyok itelve, es vegzem egy koszos lepukkant korhazban, miutan leepultem a stressztol es a penztelensegtol...

Felek a rendorsegtol is, mert amikor kellettek, szartak a meloba, de volt mikor csak bezartak 5 orara, mert nem volt nalam a haz korul a sz.ig. (300 m. es szabalyt elfelejtettek, en is) kutyasetaltataskor csak ugy heccbol...

Hat, tiltsuk be a rendorseget is , mert egyesekben (jelen esetben bennem) felelmet keltenek!

A garda sem keltett felelmet MINDENKIBEN?1

Azt mondta itt valami okostojas, hogy az Apehtol csak az feljen akinek baj van a fejenm, latszik, hogy nem vallakozo az illeto. Fogalma sincs mirol beszel... Nalunk olyan szovevenyes az adorendszer es tulbonyolitott, hogy ohatastlanul is ejthet hibat az aki nem akar es aztan szembesul zaklatassal birsagokkal, nem beszelve eleve a mertekerol ami FELEMETES!

A kormanyt, a rendorseget es az APEH-et is betiltanam, mert felemetes micsoda bunozok es anyagi, erkolcsi es egeszsegkarosito hatasuk is van, ergo tiltasra erdemesek.

Magyar Garda, bevallom, nem forgolodtam miattuk almomban... Akinek felnivaloja van toluk, nyuilvan valami bunt kovetett el, nem hiszem, higy a XXI. szazadban Europaban barki is komolyan venne, hogy azok barmifele etnikai tisztogatasba kezdenenek... Tul keso megregulazni a kissebbsegeket, hogy rajuk ugyanugy vonatkoznak a torvenyek mint a magyar oslakosokra. Azok akik szarnak bele a torvenyekbe, mert kezukben a politika, az ugyeszseg a csoro rendorseg (...) tok mindegy milyen kissebbseghez tartoznak, habar az elmult 4 miniszterelnokot ok adtak az orszag tudta nelkul (hat nem fellemetes?! :) es az a kissebbseg ami azert szarik a torvenyekbe, mert nincs felnivaloja, mert OLYAN primitiv es csoro es bizony veluk van tele a borton, tok mindegy mit hazudnak ossze a statisztikusok...

Egyszoval, akik ilyen torvenyeket hoznak, hogy uszitas meg felelem keltes, azok csak a hatalmukat akartak es akarjak bebiztositani minazok ellen akik a bunozo moraljuk es cselekedeteik ellen lazadni mernek... Mar akkor tudtam ezt amikor evekkel ezelott megszavaztak a kissebbseghez tartozo elvtarsak es huseges talpnyaloik ezt a torvenyt a T. hazban, lol.

Ha a bloggolo olyan fasiszta mint aminek latszik, nyilvan kimoderal majd, mert a szolas szabadsagarol es a velemenyszabadsagrol pont annyit tud mint a magyar "demokratikus" parlament... Udv.

amitlatok (törölt) · http://amitlatok.blog.hu/ 2008.12.17. 06:08:55

Jól tették, hogy feloszlatták ezeknek a ....csapatát.

különvélemény 2008.12.17. 06:26:51

"hogy csuklyás ifjak a fokozott rendőri jelenlét ellenére egy szeptemberi estén betörnek az MTV-székházba."

Ennek mi köze a gárdához?
Látom működött a maszopos agymosás.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 06:36:13

szalahadin.szánalmas,mocsok,szar náci vagy..fáj,hogy a nyilas barátaidnak betartott a bíróság..téged is velük együtt kéne likvidálni,hogy nyugalom legyen az országban.a fajtáddal(elvtársaid) együtt..

midnight coder 2008.12.17. 06:40:35

Én tartok az SZDSZ-től is. Nem kéne őket betiltani ? Sőt, ha már itt tartunk, az MSZP is igencsak félelmetes. Így elkúrni valamit ahogy azt Fletó tette... Szvsz mindkét szervezetet záros határidőn belül be kellene tiltani.

különvélemény 2008.12.17. 06:41:46

vakablak
"Ez egyébként (részben) a szélsőjobb (és tanult jogász támogatóik) felelőssége is, akik - legalábbis 2006 óta - folyamatosan erodálják a rendőrség erejét és tekintélyét, gyengítik ahol érik, ahelyett, hogy szövetségest látnának benne, és erősítenék."

Mi van?
A szélsőjobb gyengíti a rendőrséget?

Kicsit gondolkozz már el azon, kiki nem hagyják a rendőrséget dolgozni, kik akarják politikailag irányítgatni, kik tartják minimálbéren a rendőröket, kik vonják meg éppen a maradék fizetésük egy részét is!

pombera 2008.12.17. 06:42:56

Feloszlatták a gárdát, mert bizonyos kisebbségekben félelmet keltett (roma, zsidó). A sváb, a horvát, a bunyevác, a szerb, a tót a pöcsömtudjamég milyen kisebbségekben nem keltett félelmet? Ezekszerint nem, miután nekik furcsamód sikerül beilleszkedni. Nahát mik vannak.
Viszont érdemes lenne egyes "városokban" reggel fél nyolc és nyolc között megnézni az ABC-t, hogy mennyi eladó figyeli a nemszerb kisebbséget. Érdemes egyszer "véletlenül" bent lenni egy vendéglátóipari egységben, ahová bezúdul 15 nemsváb kisebbség és ácskapalpáccsal, meg bébbóllütőkkel szétcsapják a vendégeket. Bennem ez kelt félelmet. Szerintem fel kellene oszlatni a nemhorvát illetve nemtót kisebbségeket nem? Persze minden vagyonukat a magyar államnak ítélve. Na ekkor lenne demokrácia.
Azt ugyanakkor nem lehet kijelenteni, hogy minden cigány bűnöző és gonosz, ez értelemszerű, de aki védi őket, az nem él velük egy közösségben és ezért irigylésre méltó a helyzete. Viszont javaslom neki, hogy utazzon keresztül alkalomadtán pl Mátraverebélyen. Majd meglátja ki kiben kelt félelmet.
Maradok10 telettel:
Én

különvélemény 2008.12.17. 06:45:54

midnight coder
"Én tartok az SZDSZ-től is. Nem kéne őket betiltani ? Sőt, ha már itt tartunk, az MSZP is igencsak félelmetes. Így elkúrni valamit ahogy azt Fletó tette... Szvsz mindkét szervezetet záros határidőn belül be kellene tiltani."

Ha már itt tartunk, ki fél a rendőrségtől?
Kinek rándul a gyomra össze, ha megállítja egy rendőr függetlenül attól, elkövetett e valamit, vagy sem?
Csak nem a fele lakosságnak?

Tiltsuk be a rendőrséget is?

Cselo 2008.12.17. 07:00:32

A Magyar Gárdára szükség van, mert a magyar állam nem teszi a dolgát! A Magyar Gárdát az állam tehetetlensége, közömbössége, nemtörődömsége (hogy ez véletlen, vagy szándékos-e, az egy külön tanulmányt megérne, mint ahogy az is, hogy miféle alantas politikai érdek húzódik meg a háttérben) hívta életre. Ha a közterületeken kellő számban masíroznának jól képzett, jól felszerelt és jól megfizetett rendőrök/csendőrök, akik képesek a közbiztonságot fenntartani, akkor nem lenne szükség a Magyar Gárdára. Gondolom ők is szívesebben borozgatnának otthon a családjuk körében, mint hogy egyenruhában katonásdizzanak a roma telepeken. De sajnos szükség van rájuk, mert a közbiztonság a cigányság egy részének bűnöző életvitele miatt mára olyan alacsony szintre züllött, hogy ez már polgárháborús félelmeket vetít előre. Bizony, ha az én gyerekemet fenyegetné az a veszély, hogy este nem tud épségben hazaérni, én is az utcára vonulnék egy gárdában. Régen a rendőrségnek/csendőrségnek tisztelete volt, a társadalom megbecsült tagjai voltak, akiknek a puszta jelenléte visszatartó erővel bírt a bűnöző elemekre nézvést. Ezt kellene visszaállítani és akkor a Magyar Gárda önként feloszlatná magát.

Szalahadin 2008.12.17. 07:03:53

ruszkibaka!
Nem szívesen, de egy mondat erejéig lealacsonyodom hozzád:
Anyád a náci, te kis buzirudi!

Te akarod kiirtani a neked nem tetsző embereket az országból, akkor ki a náci?

Maradjunk annyiban, hogy a Magyar Köztársaság alkotmánya szerint nekem van helyem ebben az országban, neked, a kis sunyi, gyilkolászni vágyónak nincs. Ha a repülőjegyedet közadakozásból kívánod megvenni, szerintem ezen a fórumon is indíthatsz gyűjtést, egy csak oda jegyre (mindegy hova) való biztosan összejön.

A nácizmussal való állandó fenyegetőzés pont az olyan kis pöcsök miatt, mint te vagy, lett mostanra szánalmasan hiteltelen, csak zárójelben jegyzem meg.

Összefoglalva: vegyél vissza abból, hogy kit miért kell kiirtani, akkor jogosan maradhatsz. Ha nem, akkor minden nap ajándék, amit egy ilyen senkiházi, valóban náci, mert ölni akaró seggfej az országban tölthet.

Szalahadin 2008.12.17. 07:05:27

Elnézést, helyesen: Magyar Köztársaság Alkotmánya.

különvélemény 2008.12.17. 07:07:22

Cigány Gárdát akarunk, hogy rendettartsanak! :)
Ja, hogy ők nem gárda, hanem galeri?

www.youtube.com/watch?v=K13lRFhCWgc

Cselo 2008.12.17. 07:11:14

Csak még annyit: nagy baj van egy olyan országban, ahol egy bíróság a döntésének indokolásában arra hivatkozik, hogy pártok véleménye szerint a Magyar Gárda cigányellenes és félelem keltő. Így lassan oda jutunk vissza, ami a proletár diktatúrában volt, hogy a hatalmat gyakorló párt(ok) mondja meg, hogy mi a jogszerű és mi nem, ahelyett, hogy az törvényekben lenne szabályozva. Ez az igazi félelem keltő, amikor párttitkár elvtárs véleménye a döntő és nem a jogállami rend számít. Ez már nem más, mint egy kisebbség diktatúrája a többség fölött és ehhez úgy tűnik, hogy szolgalelkűen asszisztál az igazságszolgáltatás állami gépezete.

Azhát 2008.12.17. 07:13:30

jajistenem, mi lesz most szegény hazánk parlagfűvel elárasztatott területeivel???? :((((((((((((

végre akadt egy szervezet, amely célul tűzte ki, hogy parlagfűtelenít - erre azt is megszüntetik...

pedig már annyira megszoktam, hogy derék magyar gárdatagok odamasíroznak a szegény Mariska néni elhagyottan álló földjéhez (a néni már öreg, az unokáit nem érdekli a föld), és ezek a derék gárdatagok lekaszálják a parlagfüvet, sőt a lekaszált növényzetet el is szállítják...

és mindez most megszűnt!!!!!!!!!!! hallatlan!!!!!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 07:17:48

ó..te nyomorúlt fasiszta geci:szaladin..nehogy már te rendelkezzél,hogy ki maradjon és kinek kéne menni ebből az országból..biztos a baloldal gyújtogat..tör-zúz..rendőrök lábait töri össze vascsövekkel..masírozik..rontja az ország hitelét..elíjjesztve a túristákat és a befektetőket..szánalmas sértett náci vagy..húzd meg magad,míg rád nem találnak a nácivadászok!vigyázz..az ip címed megvan..azoknak,akik a magadfajtára vadásznak..és le is csapnak.előbb utóbb minden nyilasra..

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 07:19:55

neked ilyen fasiszta eszmékkel még levegőt sincs venni jogod..az alkotmány szerint..és ne anyázz,mert a szádba szarok!SZALADIN

Cselo 2008.12.17. 07:21:13

RUSZKIBAKA
te nem vagy normális öreg, kezeltesd magad sürgősen! :-))))))

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 07:26:00

nem én kezdtem a másikat gyalázni;cselo!

Cselo 2008.12.17. 07:32:32

RUSZKIBABA
Nem is a kommentes gyalázkodásra gondoltam, mert az sajnos az ilyen helyeken eléggé megszokott jelenség, hanem arra, amit a blogodban írtál. Idézem:
"a neonáci jobbik továbbra is büntetlenül garázdálkodhat az országban.orbán viktor és élcsapatának védőszárnya alatt.hiszen szövetségesei egymásnak.suba a subával.guba a gubával.stb.ezeket már úgyis csak géppisztollyal lehetne kiírtani.fegyver és lőszer van elég.rendőrségünk és hadseregünk is,aki meghúzhatná a ravaszt.csak olyan felelős vezető nincs az országban,aki statáriumot hírdetne és kiadná ezek ellen a tűzparancsot.de majd eljön az ideje ennek is.ami késik,nem múlik."
Szerinted ez jogállami cselekedet lenne? Szerintem azoknak a kiirtására való felhívás, akik nem tetszenek neked, közönséges bűncselekmény, aminek büntetőjogi következményei kellene, hogy legyenek. Kivéve persze, ha az illető elmebeteg! :-)))

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.17. 07:35:50

a bűnöző cigányokat ki fogja feloszlatni?

2008.12.17. 07:36:45

Abból a szempontból tényleg nem sok értelme volt a Gárdának, hogy egyenruhában grasszálással nem lehet megfélemlíteni a cigányokat, bár elég gyáva népség amúgy. Jobb lesz inkább, ha titkos és törvényenkívüli csapattá válik, mint a Ku Klux Klan volt annak idején, és valós akciókat kezd intézni a cigányok ellen. Attól majd valóban lesz félnivalójuk. Ilyen szervezetbe én is szívesen belépnék, ha lenne.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.12.17. 07:37:40

Ruszkibaka, te nyomorult szánalmas, gyűlölettel teli beteg, beteg ember! Nem csoda, hogy az mszp ott tart, ahol, ha ilyen tetvekkel van tele, mint te!

2008.12.17. 07:39:15

Tisztelt Polgárok!
Van egy olyan érzésem hogy a korszellem és a mentalításunk létre fog hozni egy hasonló szervezetet
és amihez nagyon is értünk,mindez bújtatva- nem ilyen tisztán ahogy a M.G. tette amely eddíg álltalában bejelentette hogy mit fog tenni -fog megtörténni vagy már meg is történt.

Gilderoy 2008.12.17. 07:41:34

"2 és fél éve még képtelen ötletnek hangzott az a felvetés, hogy csuklyás ifjak a fokozott rendőri jelenlét ellenére egy szeptemberi estén betörnek az MTV-székházba"

Kezdjük inkább onnét a sztorit, amikor Gyurcsány elkezdett hazudni. Egyébként az MG 2007-ben alakult, tehát azt összemosni a tévészékház ostromával épp akkora baromság, mint cigánybűnözésről beszélni mondjuk Olaszliszka vagy Kiskunlacháza kapcsán. Maradjunk tárgyilagosak.

states 2008.12.17. 07:42:15

A Magyar Gárdát én sem kedvelem, a maskaráiktól pedig kimondottan ideges leszek, de hogy alkotmányt sértenek, az közröhej. És félelmet keltenek olyannyira, hogy egyik vezetőjüket éppen tegnap verték össze a cigányok. Apropó, cigányok.Természetesen ők nem sértenek alkotmányt, amikor autósokat vernek agyon, és egymás kertjébe kézigránátokat hajigálnak. Meg amikor begyűjtik a színesfémet országszerte és a termést mások földjén, kertjében, hogy az önkéntes fakitermelésről már ne is beszéljünk. És mindezt az alkotmány betűjére és szellemére tekintettel...

Rob67 2008.12.17. 07:43:32

Erre a fasz országra tényleg atomot kellene ejteni.
Ezer kibaszott év minden ősmagyar sérelme folyamatosan előjön, lehet sírni. A kurva életbe azon a himnusz-síráson szocializálódott vadmagyaroknak.
Nem vagyok sem jobb sem pedig baloldali, nem volkram párttag sem.nem vagyok meleg, sem zsidó, sem cigány, sem pedig jól kereső bróker.
Csak dolgozom, a családommal foglalkozom.
Igyekszem jókedvűen, pozitív életszemléletet sugározni a a fiaimnak, nem gyűlölködést.
Nem vertek meg a rendőrök, nem vertek meg a cigányok, sem a zsidó közösség nem kereste velem a konfrontációt.
Én hogy a picsába tudok normálisan élni??
Hülye kissebrendűségi komplexusba sülyedt nép.
Kurva ország.
Ha a kisebbség a hatalmon lévők, akkor a "többség" teszi ilyenné.
Bravó gyerekek.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.12.17. 07:43:47

Ezek a gárdisták Kispest-Honvéd-drukkerek? Mert a Honvéd piros-fehér a szine...

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 07:44:18

beteg vagy te;bukowszky..ne gyalázzál engem,mert nem szóltam hozzád,te nyomorult paraszt.már nem vagyok tagja az mszp-nek,ha nem tudnád..cselo:a véleményem vállalom.a fasisztákkal szemben nem lehet érvekkel harcolni,csak fegyverrel..mert a nyakunkra nőnek és megísmétlődik a történelem!

Acmee 2008.12.17. 07:46:33

Látom szép kis vita alakult:

RUSZKIBAKA:

Nem értelek, miért kell ilyen szinten "magasröptű" kommentelésbe kezdened? Lehet, h valahol igazad van, h a Gárda soraiban megtalálhatók azok, akik az utcán randalíroztak anno... Lehet... De közel sem biztos.
Ha így van, akkor - normális adófizető révén, akik pénzéből újraépítették a lerombolt dolgokat - örülhetünk, hogy végre össze lettek rántva ezek a fiatalok, és nem kocsmákban, utcán, stb. pusztítják magukat/másokat. Eddig úgy láttam, h a Gárda soraiban rend van, szervezetileg nem csináltak semmi törvénysértőt, sőt. Segítettek, érted?
Youtube-on nyugodtan megnézheted a riportokat, akkor vonult ki a sértett, fenyegetett, majdnem meglincselt családhoz a rendőrség, mikor meghallották, h érkezik a Gárda!! Elég nevetséges, nem? Elvileg jogállamban élünk, bizonyos "szolgáltatásokért" fizetünk adót(egészségügy, rendőrség, személyszállítás, utak, stb.)! Viszont úgyfest, h ezek a szolgáltatások eléggé halódva működnek(említett esetünkben akkor, mikor meg kell akadályozni, h egy "szervezet" igazságosan fellépjen, és esetleg valamilyen nációval összetűzésbe kerüljön. Fura nem? Főleg, ha esetleg a Te vagy az Én családom kerülne ilyen helyzetbe!)!

Tévedés ne essék! Nem vagyok náci, rasszista, stb.! Mindaddig semmi bajom nincs senkivel, legyen az kék, zöld fekete, fehér, sárga, kockás, csíkos, stb., amíg:

1. Képes a társadalmi normákat betartani.
2. Képes az általa "választott" ország törvényei szerint élni.
3. Dolgozik, ugyanannyira hozzájárul az állam fenntartásához, mint Én/többi 4millió adófizető.
4. Nem akar engem/családomat bántani.

A fenti soraimat kiegészítve a témára: Ha megnézzük a roma közösségek NAGY többségének életvitelét, szerintem senki nem csodálkozik rajta, h a magyarság tűrőképessége kezd a végére érni! Ha a gyerekedtől az utcán elveszik az értékeket, megverik, betörnek a házadba, fenyegetnek, rongálják a tulajdonodat, önkényesen elfoglalják a tulajdonodat(!!), meglincselnek egy véletlenül, ámde sérülésmentes balesetért, stb.

Azért ha megnézzük a társadalmi normák szerint a bűnözést, akkor a roma közösségek ezen része (amelyek ugye a bűnözésből élnek) eléggé mélyen sérti mind a törvényeket, mind a normál állampolgári értékrendet! Oké, nem csak ők bűnöznek, de a rend rendszeres megzavarása viszont az ő számlájukra írható! A lépcsőházunkban is van 2 család, senki nem dolgozik közöttük, éjjel 11-éjfél felé hagyják abba a zene dübörögtetését, majd levonulnak a ház elé rajcsúrozni a szomszéd lépcsőház hasonszőrű lakóival. Ez megy minden nap. Amíg én reggel 6-kor már indulok otthonról, nem ritkán este 7-8 felé érek haza. Azt a maradék kis időt a napból, amit pihenéssel, nyugalomban tölthetnék, ehelyett "emberek" balhézását kell hallgatnom. Felháborító, nem?

Oké, előfordul ilyen a magyarság köreiben is, de sokkal-sokkal ritkább! Tőlem aztán lehet bármilyen hithű hindu is az illető, ha normálisan meg lehet élni egymás mellett, dolgozik a többséghez hasonlóan, akkor minden okés. Addig nem! És ha ezt az adóból finanszírozott rendőrség nem képes elérni, akkor érje el egy civil szerveződés, bánom is én. Legyen rend, nem érdekel, h hogyan.

Ja, a legfontosabb... Magamra is ugyanúgy értem. Ha hirtelen hasonló életmódot kezdenék folytatni, akkor ér fellépni ellenem is!

Arkhimédész 2008.12.17. 07:47:43

I-brahi 2008.12.17. 00:52:27

1.

A problémás cigányok aránya nem nagyobb, mint a problémás fehéreké...Képzeld el, hogy pont most készült egy statisztika, miszerint a bűnözők közt a cigányok száma megfelel a cigány népesség arányának (legalábbis a fővárosban)."

Drága budapesti statisztikus barátom!

Kérlek ezt adatokkal támaszd alá!
Add meg a budapesti lakosság lélekszámát, föltüntetve ebből a romák és a nem romák arányát.
Ugyanezt kérem a budapesti lakhelyű elítéltek számával és arányszámával kapcsolatban.

Én is mondok egy példát. Igaz ez nem Budapest, csak B-A-Z megye, de egyelőre még Magyarország. Dr Pásztor Albert Miskolc rendőrkapitánya nyilatkozta, hogy az erőszakos bűnelkövetők több mint 90%-a roma. A miskolci börtön jogerősen elítélt roma elkövetőkkel van tele. Ez tény.

Ebből szerinted 2 dolog következhet:

1. A rendőrség rasszista errefelé, és csak szegény romákat vegzálja.
2. Miskolcon a roma lakosság aránya a 90%-ot közelíti. (Valójában 10-15% között lehet az arányuk)

A fönti 2 pont természetesen hülyeség.
Inkább az alábbiak között keresd az igazságot:

1. A miskolci romák jóval nagyobb arányban követnek el bűncselekményeket mint a magyar polgártársaik
2. Ha a budapesti arányok valósak, akkor vagy a miskolci magyar emberek becsületesebbek budapesti magyar társaiknál, vagy az itteni cigányok sokkal agresszívabbak.

Akármelyik legyen is igaz, te Budapestről egyszerűen nem ítélheted meg a Vidéket!!

Üdvözlettel.

edison 2008.12.17. 07:53:51

A Magyar Gárda egy politikai szervezet ugye?

Akkor, hogy a fenébe kaptak rá engedélyt a működésre?

Az alapításkor már bele volt írva, hogy felfogják oszlatni!!!!!

Ha nem érted olvasd el az egyesületek alapításáról szóló törvényt.

Arkhimédész 2008.12.17. 07:54:18

I-brahi 2008.12.17. 00:52:27

2.

Engem meg a sábeszdeklijük sért, amikor azzal a fejükön bemennek egy katolikus templomba, megcsúfolva a katolikus vallási szokásokat."

Te noooooooooooooormális vagy? Milyen katolikus vallási szokást sért? Ugyan áruld már el!

Drága katolikus hittársam!

Látom rendkívül tájékozott vagy a katolikus vallási szokások tárgyában (is).

Bizonyára észrevetted már, hogy misére érkezve a férfiak egytől egyig leveszik a kalapjukat és a sapkájukat amint a templomba belépnek.

Teszik ezt bizonyára azért, hogy szemét módon megkülönböztessék magukat a templomban a fejfedőjüket nem leemelő ott mi a lófaszt kereső más vallású polgártársaiktól ilyen módon szegregálva azokat.

még mindig üdv.

Herr Flick 2008.12.17. 07:57:18

Ruszkibaka " biztos a baloldal gyújtogat..tör-zúz..rendőrök lábait töri össze vascsövekkel."

Ó hogy a magaskultúra rogyjon a fajtádra.

Nem a baloldal borogat kukákat...és nem is a jobboldal.... meglepő lehet neked te IQ mester... ezt idióta balhés emberek teszik.

Nem ideológiai, világnézeti elvrendszerek.

Talán te akasztattad fel Nagy Imrét? Miattad kellett kimennie megannyiunk nagyszülőjének 56 után? ... vagy esetleg Lenin tehet erről, netán Marx elvrendszere ?

Nem ... csak a faj és ideológiai társaid miatt kellett menniük.

Tudod... az emberi jellem a méreg, s nem az elvek.

Az ilyen senkiháziak miatt tartunk ott hol tartunk. Az ilyen senkiháziak tüntetnek tüntetők ellen, és rekesztenek ki mindenkit....ki szerintük kirekesztő

Ne haragudjon a többi értelmes olvasó, de ideje lenne titeket 1,6 alá rakni.... hogy a fejekben is rendszerváltozás lehessen

De ugye nem sértődsz meg ezért, te demokrácia háncs nélküli lovagja.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 07:58:16

accme:milyen naív érvelés ez?végre összerántotta őket egy kedves szervezet..aki csak parlagfűírtásra és hagyományőrzésre alakult..mindíg így kezdődik..ártatlan arccal összejönnek..mint a veszett kutyák,akik szelíd képükkel belédharapnak..ne áltasd magad...tudjuk,mi lenne a vége,ha hatalomra kerülnének..nagyon veszélyes ám az amit csinálsz..érvekkel alátámasztani a sérelmeid..szítva a rasszizmust...így csinálták a nácik is.és nem volt megállás..hány millió ember is halt meg a világon a második világháborúban? gondolkozzál,mielőtt ezek mellé a hiénák mellé állsz..mégha naivitásból is..

Acmee 2008.12.17. 07:58:30

Arkhimédész:

Egyik kommentből merítve: A statisztika ökörség... Elég könnyű hamisítani... Ezt tűzoltásra szánták, h nehogy kipattanjon vmi a romák ellen...

Amúgy pedig a romák törvénysértéseivel kapcsolatban: Tudod, nagyon nem mindegy, h betörsz valakinek a házába, elviszel ezt-azt (ez sem helyes, erősen bűntetendő!), vagy betörsz, leütöd, megszúrod, agyonvered ÉS elviszel ezt-azt.

Ez a legnagyobb baj, h a roma bűnözők nagy hányada általában gátlás- és ész nélkül csinálja azt, amit csinál.

Tévedés ne essék, száradjon le a keze, aki más tulajdonát elviszi, de azért nagyon nem mindegy, h hogyan. Bassza meg vigyék a tévét, inkább, minthogy lelőjenek/leszúrjanak/felgyújtsanak/péppé verjenek ÉS vigyék a tévét!!!!!

Cselo 2008.12.17. 08:00:54

RUSZKIBAKA
A baj csak ott van, hogy te akarod meghatározni ki a fasiszta és ki nem. Holott ezt még törvény sem határozza meg Magyarországon. És nem fegyverekkel kell küzdeni egy jogállamban a vélt vagy valós ellenfeleinkkel/ellenségeinkkel szemben, hanem a jog eszközeivel. Csakhogy a jog és a végrehajtó hatalom nem képes a hivatását betölteni, ezért a társadalom jelentős része megfélemlítettségben éli a hétköznapjait. E megfélemlítettségre jött létre a Magyar Gárda, mint válaszreakció. Nem örülök neki, hogy létrejött, de ezt az államhatalom magának köszönheti, mert ott, ahol az aállam nem végzi a dolgát, a polgárok jól, vagy rosszul a kezükbe veszik a sorsukat.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:03:50

herr flck:te is csak egy tetű náci vagy..jobboldali felforgató senkiházi..kútmérgező..

states 2008.12.17. 08:05:43

A Magyar Gárdát én sem kedvelem, a maskaráiktól pedig kimondottan ideges leszek, de hogy alkotmányt sértenének... És félelmet keltenek olyannyira, hogy egyik vezetőjüket éppen tegnap verték össze a cigányok. Apropó, cigányok.Természetesen ők nem sértenek alkotmányt, és nem keltenek félelmet, amikor autósokat vernek agyon, amikor uzsorakamatot szednek és egymás kertjébe kézigránátokat hajigálnak. Meg amikor begyűjtik a színesfémet országszerte és a termést mások földjén, kertjében, hogy az önkéntes fakitermelésről már ne is beszéljünk. Meg amikor agyba-főbe vernek mentősöket, orvosokat, pedagógusokat, közfeladatot ellátó személyeket. Mindeközben pedig bizonyára félszemmel folyamatosan az alkotmányt lesik...

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:06:19

pont erről írtam.statárium kell.tűzparancs.egypártrendszer.néphatalom.szigorú törvények.cenzúra.és rend lesz.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:07:37

states:ne csúsztass!a gárdistát rablók támadták meg.nem volt semmiféle politikai indíték..

Arkhimédész 2008.12.17. 08:08:09

I-brahi 2008.12.17. 00:52:27

3.

Az APEH csak abban kelthet félelmet, akinek van takargatnivalója. A rendőrség meg csak jellemzően csak azokat veri, akik nem tartják be a demokratikus játékszabályokat (pl. gyülekezési törvény)

Tisztelt APEH tanácsadó!

Önnek alapvetően ebben a kérdésben igaza van. Az APEH-től azoknak van félnivalója, akiknek takargatnivalójuk van.

Van azonban egy másik nagy csoportja is az APEH-et félők táborának. Egy olyan nagyszámú csoportja, akik nem egyáltalán akarnak szabályt szegni. Csupán nem tudnak kiigazodni a totálisan áttekinthetetlen és agyonbonyolított adószabályok között (nem is említve még az irreális adóterheket). Ők soha nem tudhatják, hogy éppen melyik kurva K32-es kiegészítő bevallást nem nyújtották be, holott kellett volna és azt sem tudják, hogy ezt csak floppy lemezen tehették volna meg ezelőtt 2 évvel...
A rendőrség jellemzően valóban azokat veri, akik rosszkor vannak rossz helyen. Lásd 2006. október 23.
Ártatlanságuktól függetlenül. Cserében viszont megvédi a "rettegő" romalakosságot a Magyar Gárda felvonulásaitól. ...

Na minden jót!

Herr Flick 2008.12.17. 08:09:40

Te pedig maga vagy Gandhi és a Dalai Láma igaz?

Itt senki se moderál, vagy a szerkesztő egyetért ennek a kirekesztő répának hangoztatott nézeteivel?


Ezek szerint igen sajnos.
B. Ruszki csak így tovább... egyszer úgyis sorra kerülsz ha Isten igazságos.

Ha nincs Isten.... akkor hosszasan tudod még mérgezni a veled kapcsolatban állók agyát és életét.

Nem vagyok túl vallásos... de most szeretném hinni hogy van Isten a mennyben :)

Cselo 2008.12.17. 08:11:08

RUSZKIBAKA
Te tényleg nem tudod, hogy amit most már sokadszor itt leírsz, az BŰNCSELEKMÉNY? Börtönben szeretnél rohadni az általad oly nagyon kedvelt bűnözők között, netán cuslág elvtárssal egy zárkában?
Amit te teszel az az államforma erőszakos megváltoztatására irányuló cselekményre való felbujtás, ami nagyos súlyosan büntetendő! Vigyázz, mert jön az ÁVH!

Acmee 2008.12.17. 08:11:31

RUSZKIBAKA:

Bocs, nem szítok senkit/semmit. Ez a véleményem, kinyilvánítottam, jogom van hozzá!

Nem az ország mintapolgáraiból alakult a Gárda, ebben egyetértünk! Nem is akarom őket hatalomra juttatni, (Bocs mindenkitől) ők nem parlamentális népség! A Parlamentbe szakmailag jól képzett emberek valók, akik értenek is ahhoz amit csinálnak. Lássuk be a Gárda soraiban nincs épp MTA-s közgazdász, esetleg egyetemi diplomás rendvédelmis, közlekedésmérnök, stb.

Addig nem állok én senki mellé, amíg nem látom, h igyekszik kirántani az országot onnan, ahol most van (elég mély gödörben)!

Tudod a legnagyobb baj, h idáig eljutott a magyarság. Ennek is oka van! Annak is oka van, h nagy többségben nem néznek jó szemmel a romákra. És legfőképp nem azért, mert dolgoznak, fizetik az adót, esetleg még önkéntesen javítanak a környezetükön.

Már az előző kommentemben leszögeztem: Se náci, se fasiszta, sőt támogatójuk sem vagyok.

A második VH-val pedig ne példálózzunk, mert itt nem állja meg a helyét. Ott koholt vádakkal irtottak ki több millió embert, szimplán a hovatartozása miatt!!!! Itt azért konkrétumokról van szó! Amit szinte minden héten láthatsz a hírekben, olvashatsz az újságban, interneten!

Nem vagyok híve az erőszaknak sem! Nem kiirtani kell őket, nem megoldás! Szétcincálni a bűnbandákat RENDŐRI erővel, nem dutyiba tenni; őrizettel, napi 3000Ft-os értékkel kivinni autópályát építeni! Ez viszont minden bűnözőre érvényes, legyen az akárki!!!

De az sem megoldás, h 5-10 gyereket csinálnak és vígan élnek a segélyből. Sőt, dolgozni sem akarnak, minek is? Tudod, ezt kell megszűntetni! Mindenki szépen dolgozzon meg a betevőért, tartsa be a törvényt, éljen a társadalom normái szerint, akkor majd nem fog kialakulni közutálat semmilyen csoport ellen!!!

Arkhimédész 2008.12.17. 08:14:51

Hoppácska 2008.12.17. 07:43:47
Ezek a gárdisták Kispest-Honvéd-drukkerek? Mert a Honvéd piros-fehér a szine...

:D

Régen még fehér volt, aztán befeketedett.
De lehet, hogy csak én látom túl sötéten a dolgokat. :)

Arkhimédész 2008.12.17. 08:17:20

tsabeeka · tsabeeka.wamma.hu 2008.12.17. 00:54:54

Mikor, hol, mennyi ideig?

És hogy milyen minőségben azt már meg sem kérdezem. :)

1953 2008.12.17. 08:19:59

Sajnálom a birót aki kihirdette az előre megirt itéletet.Indokás:a magyar Gárda félelmet keltett,kiben? Azokban akiknek volt félnivalójuk.Az unokámban a szomszéd kutyája és a cigányok félelmet keltenek,kérem őket feloszlatni.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:20:21

cselo.te meghibbantál!leírtam a véleményem.mi lenne a megoldás.milyen erőszakos megváltoztatás?miről böfögsz?én nem állok ki ezer társammal a kossuth térre őrjöngeni és gyújtogatni..neked elment a józan eszed..vagy sokat voltál bírósági ülnök..vagy hülye vagy és tényleg nem értessz meg..vagy jól játszod az értetlent..vagy ma jöttél először az internetre..vagy sokat szívtál az este..

Acmee 2008.12.17. 08:22:04

"RUSZKIBAKA · ruszkibaka.blog.hu 2008.12.17. 08:06:19
pont erről írtam.statárium kell.tűzparancs.egypártrendszer.néphatalom.szigorú törvények.cenzúra.és rend lesz."

Nem értelek! Itt "riogatsz" mindenkit, h így-úgy a fasizmus, nácizmus, stb. Közben erősen hangoztatod, h le kellene lövöldözni mindenkit. Senki egy szót sem szólt arról, h ez lenne a megoldás a cigánysággal kapcsolatos problémákra!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:22:39

és ki beszélt itt erőszakos megváltoztatásról,te fasz?elég lenne egy népszavazás az egypártrendszerről!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.12.17. 08:23:34

Nevetseges! egy kerdesem lenne. A mult honapban, vagy a honapban alakult cigany onvedelmi gardat vajon mikor fogjak megsuzntetni???? Csak ugy erdeklodnek. bennem meg az kelt felelmet.
vagy a ciganybunozest kerem mikor szuntetik meg?
Minden heten ugy megyek haza, hogy vajon megeroszakoltak es megoltek-e a hugomat?

kettosmerce, basszak meg.

Acmee 2008.12.17. 08:24:53

RUSZKIBAKA · ruszkibaka.blog.hu 2008.12.17. 08:20:21

Azért ennyire egyértelmű párhuzamot ne húzzunk a két dolog között! (bár sztem is van jópár olyan ember, aki itt is-ott is megfordult). Pont arról írtam először, h ha azok a randalírozók álltak a Gárdába, akkor elég üdvös hatása volt, ugyanis azóta nem randalíroztak, nem zavarták a rendet!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:26:24

összekeveritek a sorrendet értetlenek!1.először népszavazás az egypártrendszerről.2.új baloldali néppárt és kormány.3.új alkotmány.4.minden párt és civil szervezet betíltása.5.utána jöhetnek a szigorú törvények..stb..nagyokos cselo és a többi faszfej..

Cselo 2008.12.17. 08:27:50

"RUSZKIBAKA · ruszkibaka.blog.hu 2008.12.17. 08:06:19
pont erről írtam.statárium kell.tűzparancs.egypártrendszer.néphatalom.szigorú törvények.cenzúra.és rend lesz. "
Tőled idéztem.
Ezt te írtad néhány sorral feljebb. Mi ez, ha nem erőszakos megváltoztatása az államrendnek? A statárium mióta népszavazás? Egyébként kérlek szépen, hogy mellőzd az obszcén kifejezésekkel tarkított gyalázkodást, mert én sem tettem ilyet (nem is fogok, mert ez távol áll a személyiségemtől).

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:28:39

acmee!te m iért klónozod a nickem? és a blogom url-jét?ez a bűncselekmény vazzeg..szokjál le róla,hogy a nicked alá berakod az én url-emet..mert odabaszok egyet..a fejedre...

Acmee 2008.12.17. 08:29:19

RUSZKIBAKA · ruszkibaka.blog.hu 2008.12.17. 08:22:39

1. ezt remélem nem nekem írtad, szerintem nem ilyen formában társalogtam Veled!

2. Az egypártrendszer sem totálisan jó megoldás! Abba az egy pártba is kerülhetnek be hülyék, akik semmit sem értenek az államigazgatáshoz. Nem egypártrendszer kellene ide! Az ország legjobb szakembereit megtenni minisztereknek! Mindenkit a saját területén! Talán akkor az történne, ami ésszerű...

Acmee 2008.12.17. 08:33:06

RUSZKIBAKA: Bocs, lassan nálam is kezded kiverni a biztosítékot!

1.Nem tudod mit jelent a nick klónozás.
2.Nem tudod mit jelent a blog klónozás.

Idéztem ember! Az ilyen idézetből egyértelműen kiderül, h melyik kommentedre adtam választ! Ez a blogok kommentelésénél így szokás. Nem csak itt... mindenhol. Arról pedig nem tehetek, h a blog.hu blogmotorja mindenhez automatice linket rendel, amiben két pont és a hu benne van... vagy éppen kukac van benne pl.:

Kabbe@faszt.hu

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:34:48

cselo van meghülyülve,mert nem érti a sorrendet,amit írtam.acmee..ez meg nagyon hülye szokás,hogy a nicked alá veszed az url-em..megtévesztő,minha én írnám más nicken a kommentet.pont erről írtam a múlkor,hogy gazember,akinek egynél több nickje van.énnekem eszembe sem jutna több nick..mert nem vagyok sunyi gyalázkodó és vállalom a véleményem..

Cselo 2008.12.17. 08:35:29

Úgy látom, hogy itt a beszélgetés hangneme erőteljesen elfajult. Amit el akartam mondani, azt már elmondtam, annak meg nem látom értelmét, hogy egyes intelligenciát nélkülöző személyek "faszfej"-ezését és "odabaszok"-ozását olvassam. Van nekem jobb dolgom is, mint hogy ezen a szellemi szinten kommunikáljak önjelölt statárium hirdetőkkel.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:41:43

cselo:mert értetlen vagy!vádolsz itt engem alkotmányos rend megdöntése meg egyéb baromságok..el kéne olvasnod rendesen amit írok,és értelmezni..tudom,hogy a mai korosztály már diszlexiás..és nem érti amit olvas..bezzeg az én időmben..hiába jártok egyetemre..annyi tudást szereztek ott,mint a 80'-as években nyolc általánost szerzett emberek..mert már az analfabéták is lediplomáznak..

Acmee 2008.12.17. 08:43:30

RUSZKIBAKA:

Erre nem tudok mit mondani. Leírtam, nem hirdetem a blogod linkjét. Nem az én hibám, h automatice linkké alakítja a blogmotor. Azt viszont nem egészen tudom elfogadni, mivel a blogok kialakulása óta így szokás idézni, ha pontosan egy darab kommentre akarsz reagálni!

Én pedig a tízezer karakteres hozzászólás visszaidézését tartom hülyeségnek, mégsem durrogok!

nekem sincs több nickem, ezen az egyen írok az autózz! blogtól kezdve mindenhová!

Parajpuding 2008.12.17. 08:43:34

ruszkibaka és a hasonló orkcsicskának:

remélem eljön az az idő, mikor a koponyádból végre elillan a rózsaszín szellentés, ami oda tolult. ti valószínüleg csak akkor fogjátok majd fel a dolgot, amikor súlyos incidens, vagy támadás ér (vagy bárkit a szeretteitek közül) az orkok felől és kétségbeesetten és tehetetlenül fogod emészteni magad, mert nem lesz senki, akire számíthatnál. Normális időkben abszolút elítélném a MG-t, de most még ez is tűrhető (sőt kívánatos), amikor gőzölgő trágyadombbá tették ezt az országot a politikusok, rendőrök, bírák, ügyészek stb.
Kíváncsi lennék mekkora nagylegény orkbarát lennél, amikor "csak" őrizetbe "kerülnél" merő tévedésből (van rá példa) egy orkkal teli zárkába.
Lehet köpködni és sértegetni, nem érdekel. Csak egy hurka vagy:)

Acmee 2008.12.17. 08:45:04

RUSZKIBAKA:

Amúgy ajánlok figyelmedbe egy elég független írást két esettel kapcsolatban, elég tanulságos, h mennyire viselkedik igazságosan a média:

sasika61mondja.blog.hu/2008/12/16/cigany_aldozatok_es_bunozok

Arkhimédész 2008.12.17. 08:50:21

tsabeeka · 2008.12.17. 02:18:41

"gyurcsányt meg sok-sok millió ember választotta meg. akkor ők is hibások lennének?"

Nem gondolnám. Azt a sok millió embert gyurcsányék aljas módon megvezették. Új Magyarországot, Kánaánt ígértek nekik, s azt mondták az ellenzék hazudik, mikor súlyos gondokat emleget. Ezért kellett volna (az elkúrtuk ezt a kurva országot beszéd után" mint minden normális országban, fölállni és megszégyenülten elsunnyogni és új életet kezdeni körszakállt növesztve, hogy mégcsak véletlenül se ismerjék föl az utcán...

Cselo 2008.12.17. 08:51:21

RUSZKIBAKA
Látod téged az előítéleteid vezetnek, azt hiszed, hogy egy fiatal diszlexiással társalogtál. Hát íme:
53 éves vagyok, két diplomám van és három gyermekem. Életem java részét a kommunizmusnak nevezett szatymazban éltem le és egyáltalán nem sírom vissza, úgy mint te. Én dekmokráciában akarok élni, szabadságban és jogegyenlőségben. Nem kívánok egypártrendszerű diktatúrában élni, hiszek a többpártrendszerben és a népfelség elvében. Hiszek Istenben, hiszek az emberi jóságban, szeretetben és elítélek mindent, ami erőszakos, vagy erőszakosságra bújt. Te sajnos erőszakot akarsz, géppuskázni akarsz és ezt én, mint született demokrata mélységesen elítélem. Én fegyvert csak egy esetben lennék hajlandó ragadni, ha szeretett Hazámat, Magyarországot és ezen keresztül családomat külső veszély, ellenség fenyegetné és meg kellene védeni.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:51:43

acmee.elolvastam.és megvan a véleményem mindkét tálalásról.de mostmár mennem kell.hajnali kettő óta a mátrixban vagyok..és elég volt ..sok is volt..üdv

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 08:56:32

cselo:ámen.fekszem le...kialszom ezt a sok mátrixban töltött időt..én az értetlenségedre céloztam.különben nekem nagyon megfelelt a kádár rendszer..jártam üdülni a miniszertqanácsi üdülőben őszödön,nyaraltam együtt aczél gyuri bácsival..dolgoztam az mszmp kb-ban(t.gy.féle)és tisztséget is viseltem az mszp-ben.de már pártonkívüli vagyok.2004-ben a puccs után kiléptem..ha érted..

Cselo 2008.12.17. 09:05:56

RUSZKIBAKA
Én meg soha nem voltam párttag, nem szerettem a kádár rendszert, nem üdültem pártüdülőben, hála Istennek soha nem találkoztam Aczél elvtárs/úrral....
és...... nem értem! :-)))) Na pá, aludj jól és álmodd ki magadból ezt a sok butaságot!

FuRaCe 2008.12.17. 09:59:46

Ebben az országban tényeket lehet letagadni. Elnem követett bűncselekményekért feloszlatnak szervezeteket, megköveznek embereket.
Míg elkövetett bűncselekmények esetén nincs igazságszolgáltatás.
A magyarok esetében már a gondolatot is bűntetik ha valamely kisebbség ellen irányul.
Még mindig az mtv székház a téma?
Az a kár amit az utcán randalírozók okoztak eddig összesen, egy porszem ahhozképest amit ebben a 20 évben
a parlamenti pártok és a média okozott. A cigánybűnözést megse említem...
100%-osan megvagyok győződve arról, hogy aki nem burokban él, hanem itt köztünk, jön megy és lát az tisztában
van azzal ami itt folyik és egyöntetű a véleménye azzal amit a gárda is képvisel.
Nézzünk meg kultúrált fejlett európai országokat, Franciaország, Görögország sokkal kisebb kariberű ügyeknél
is az utcára mennek és azok aztán tényleg törnek-zúznak, ezekhez képest a mi szélsőségeseink jómadarak...
Mindenesetre ez nem mérvadó, de az vesse ránk az első követ...
A színlelt rendszerváltás megtette hatását, a vidék, egészségügy, oktatás, honvédség,
rendőri szervek tönkretétele mellett a magyar öntudat van már rég soron.
Nem tudom szavakban önteni amit érzek, kaptam egy kis jutalmat a cégemtől, 47%-ot kaptam meg a bruttó összegből.
De nembaj, örülök, mert tudom, hogy az 53%-al közvetetten támogatom a cigánybűnözést, jogvédők, fejesek jól megérdemelt honoráriumát,
és azokat a publicistákat akik nap mint nap azon dolgoznak, hogyan mocskolhatják be,
tehetik még lehetetlenébbé a magyarok életét.
Tessék megnézni a szociális segélyrendszert, ha legalább tényleg beteg dolgozni nem tudó emberkhez kerülne, de tudjuk.
A gyomorforgató kettősmércéről ne is beszéljünk...
Bármi történik, ha cigányt bántanak, vagy ha cigány bánt valakit, mindenesetben a cigányt kell sajnálni...
Nembeszélve arról, hogy a cigányvezetők a kisebbségi fórumokon bizonyításra váró ügyeknél is
aljas hazugságokkal riogatják, provokáljak az ottani cigányságot. Tényleg azért fizetjük őket, hogy ellenünk hangolják őket?
Nem térek ki konkrét ügyekre, esetekre, annyi de annyi személyes és egyéb tapasztalat van...
Ellentétben a gárdafóbiásokkal millió érv szól amellett, hogy miért kell radikális lépéseket tenni a bűntető végrehajtásban
és a szociális rendszerekben. De szinte minden területen szükség volna lépésekre, de a mi közméltóságaink és az egész pereputy
csak a gárdával tud foglalkozni...
Egy mondatban is letudom írni a gárdával kapcsolatos döntést:
Egy hangos szóval se ijeszthetem meg a betörőt ha családom életére tőr?

Panzermajer 2008.12.17. 10:34:51

Félelmet kelt a cigányságban a Magyar Gárda masírozása...hm ez azért több mint elgondolkodtató,vérlázító hazudozás!
Bennem valahogy nem!De bennem rohadtul félelmet keltett például az,hogy vasárnap délután a körúton egy régi szakadt hetes bmw-vel úgy bevágott elém valaki,hogy satufékkel tudtam kikerülni az ütközést.
Utána végig vagy előttem,vagy mellettem volt,életveszélyes manőverekkel.Később jobbnak láttam jócskán lemaradni..Amikor pont mellettem állt,átnéztem a kocsiba.5 kövér kancigány pöffeszkedett benne,akik elég sötétnek tűntek,és nem azért mert az autó fullra le volt sötétítve.
Nem is akarom elképzelni mi lett volna ha belém jönnek..de azt hiszem részükről a fenyegető rugós bicska lett volna a minimum.Szóval bennem ez valós,és komoly félelmeket kelt..Ezzel a félelmemmel én hova a jóanyámba forduljak?

Van más is.A metrós "discrate security"-s tagok egyikmásikát azt hiszem nem kell bemutatni itt senkinek.De ami a legszebb,hogy pl az árkádban,a juta-ékszerbolt előtt van egy grasszáló cigány biztonsági őr,akire első blikkre 20évet nyomna bármilyen jóindulatú ember,az egész kopasz feje tetoválva van,tele fuksszal,egyszóval szörnyű és rémes hogy ilyen alakokat vesznek fel ilyen feladatra,ilyen helyre...Bennem az a tény,hogy egy ilyen külsejű ember lesi hogy én mit csinálok a boltban,félelmet kelt!DE már az is ha csak az árkád folyosóján szembejön velem!

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 16:05:23

példákat minden oldalról lehet hozni..sok emberben rossz érzéseket keltenek a nácik..baloldaliak,liberálisok,kommunisták,szocdemek,demokraták,zsidók,stb..csak a jobbos csűrhe sajnálja őket,és sajnáltatja magát..mondom mégegyszer:rossz tapasztalatai mindenkinek vannak..de ezekre nem az a válasz,hogy engedjük a fasiszta hatalomátvételt..

Szalahadin 2008.12.17. 16:26:49

ruszkibaka!
A te rendszered nem a kádár volt, hanem a rákosi, legalábbis a módszereid kifinomultsága alapján. Megint nem bírtál magaddal:
"vigyázz..az ip címed megvan..azoknak,akik a magadfajtára vadásznak..és le is csapnak.előbb utóbb minden nyilasra.."

Nem vagyok nyilas, ez igen távol áll tőlem. Viszont az ip címmel való fenyegetőzés, amellett, hogy szánalmas, megintcsak BŰNCSELEKMÉNY elkövetésével való fenyegetőzés. Mást se csinálsz, mint a többi fórumozót sértegeted, vagy a saját beteg elméd agyrémeit okádod ránk. (kiirtani, levadászni, stb..) Miféle szerzet vagy te?
A kádár rendszer sajnos pont az ilyen tehetségtelen, kisszerű pöcsök miatt agonizált ilyen sokáig, akik tudták, hogy egy valódi teljesítményeket mérő világban a senki címig sem jutnának, ezért lettek gerinctelen csinovnyik szekértolók. Az ilyen hámozott lufiknak valóban jó volt a langyos takony, amiben dagonyázhattak. Azt felejted csak el, hogy a számla sikerült egy kicsit húzósra, amit a kiváló rendszer maga után hagyott, és amit nem a langymeleg takonyban fürdő proliknak, hanem a következő generációknak kell kifizetni. Ennyit rólad.

attila.1969. · http://attila1969.wordpress.com/ 2008.12.17. 18:28:48

nem én fenyegetlek,szalahadin..én leszarom,hogy ki beszél itt imádattal a nácikról..arra vannak a nácivadászok.írd be a gugliba..egyre többen lesznek..és egyre határozottabbak..hálisten..semmit nem tudsz a kádár rendszerről..azt nem a hazug jobbos tankönyvekből kell megtanulni..azt megélni kell..amiben nem éltél,arról ne alkoss véleményt..

bélabácsi2 2008.12.17. 20:30:36

A kádár rendszerben meg volt Ifjú Gárda
Ők viszont tényleg kaptak fegyveres kiképzést
ki ellen lettek volna bevethetők?

Szalahadin 2008.12.17. 20:50:37

ruszkibaka!
Neghéz szó nélkül elmenni rendkívüli intellektuális teljesítményed mellett:
"amiben nem éltél,arról ne alkoss véleményt"
Ez esetben te honnan veszed magadnak a bátorságot, hogy véleményt alkoss a nácikról? Éltél 1933-45 között Németországban? Vagy bárhol, ahol legalább egy élő nácit láthattál? Ha nem akkor fórumozás helyett próbálgasd inkább a munkásőr egyenruhádat, az való neked.

vakablak 2008.12.17. 21:27:16

Az Ifjú Gárda nem kapott fegyveres kiképzést. Az Ifjú Gárda szerepe a katonáskodás romanticizált változatára gerjedő ifjak és hölgyek politikai indoktrinálása volt, plusz még némi utánpótlást reméltek belőle az elvtársak a fegyveres erőkhöz. Egy kicsit olyan volt, mint a Magyar Gárda, csak nem fasisztoid volt az eszme, hanem amolyan népszerű-lebutított kommunista, és nem volt benne semmilyen fajvédő vonás. Egyébként jó a párhuzam. :)