/>

Rettegtünk a multiktól, nem szeretjük a magyarokat (sőt a Magyarokat is) rabszolgasorsba taszító pénztőkét. Megérkezett a magyar nép legnagyobb segítője. Ladies and gentlemen, please welcome on stage: gazdasági válság!

Valószínűleg a Jobbik maga sem gondolta volna, hogy ilyen hamar teljesülhet egyik nagy vágya, és kevesebb ember fogja rabszolgaként élni napjait minden-bajok-okainál. Mert ugye a multik egytől egyig gonoszak, rosszak, nem fizetnek, éhbérért dolgoztatnak, miközben az összes magyar tulajdonú cégnél, főleg a kkv-knál ömlik a fizetés, mellé az étkezési utalvány, és persze a kkv-k azok, melyek gyakorta rendeznek dolgozói vásárt vagy rendszeresen kedvezményes árú kondibérlettel lepik meg alkalmazottaikat.

500 magyar dolgozóját küldi el a pénzéhes General Electric? 35-en távoznak a liberálkommunista tv2-től? 734 embert rúgnak ki a mocskos külföldi pénztőke tulajdonában lévő Alcoa-Köfém két gyárából? 400 magyar emberrel kevesebben erősítik majd a bunkó, profitorientált Philips csapatát? 1500-an nem kell majd bejárjanak a dolgozókat halálra kínzó Suzuki-gyárba? A 2500 rabszolgából 1000 darabot szabadít fel a komáromi Foxconn?

Legjobb! A Jobbik most szívből örülhet: lazul a gyeplő. Tízezrek szabadulnak meg napjainkban a multik uralma alól.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr57825468

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: alternatíva 2008.12.21. 20:10:50

Gazdasági ki mit (nem) tud - az Alternatíva pénzügyi válságról szóló utcai felmérése, karácsony előttA gazdasági világválság ürügyén lapunk összeállított egy rövid kérdéssort, amely az átlagember alapvető gazdasági tájékozódottságát és tárgyi tudását hiva…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2008.12.16. 11:24:45

Nem világos, mi a szándékod: talán púderozni akarod a multikat?
Az nem jutott eszedbe, hogy mi lehet az oka annak, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bért elvről hallani sem akarnak, az így szerzett extraprofitot pedig repatriálják?
Ha elérnénk azt a (szerinted paradicsomi) állapotot, hogy minden gazdasági pozíció a kezükbe kerül (és a multik fenntartják jelenlegi gyakorlatukat), meg tudnád-e jósolni, mikor fogjuk elérni a nyugat-európai életszínvonalat?
Szerintem sohanapján, kiskedden!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 12:09:23

a multiknak is ugyanúgy megvan az előnyük, mint más cégeknek. nem gondolom paradicsomi állapotnak azt, ha minden multik kezébe kerülne, ugyanakkor azt sem, ha semmi nem lenne a kezükben.

és igen, éppen arról a jelenlegi gyakorlatukról is szó van, amit említesz. kár csak a rossz oldalukat láttatni. az étkezési utalványok vagy akármilyen más béren kívüli juttatás elég nagy százalékban jellemző a multikra.

több elég közeli barátom/családtagom is dolgozik multinál, és amellett, hogy hülyeség persze mindenhol van, én nagyon örülök, hogy ott dolgozhatnak - és ők is.

bélabácsi2 2008.12.16. 12:36:12

vidéki

szerintem tsabeeka csak a Jobbik gondolkodásának fonákságát akarta kihozni

szóval a jobbiknak egy pofon balról
:)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 14:35:15

na mondjuk hozzájuk képest kb 9,8 millióan balra vannak :)

egyébként nem csak a jobbik, sokan mások is vannak, akik azt hiszik, hogy minden baj a multik miatt van. ők egyébként általában (szerintem) nem dolgoznak multinál (bár örülnének neki).

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 14:38:21

jah, és üdv itt, bélabácsi :)

Mitya Ivanov 2008.12.16. 14:44:41

na akkor mondok valamit:
azért ne szülessen poszt, hogy meglegyen a napi egy.
főképp ilyen erőltetett hülyeséget nem kell írni

Vidéki 2008.12.16. 14:59:59

Nem kell szélsőségesen gondolkodni:
Az nem reális, hogy minden baj a multik miatt van.
De az a felfogás is naív, irreális reménykedés, hogy majd a jóságos multik, akik annyira szeretik a magyarokat minden problémánkat orvosolni fognak és eljuttatnak minket a földi paradicsomba, tálcán elhozzák nekünk a nyugat-európai életszínvonalat.
Aki ezt elhiszi menjen el dolgozni a Hankook gumigyárba, lehet, hogy jót fog tenni gondolkodásának.

E-one 2008.12.16. 16:26:29

Üdv, Bélabácsi:)Örömmel vesszük, hogy jönnek át az új címre régi kedvenc olvasóink...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 18:24:55

@Mitya mondok valamit: azért nem születik.

Vidéki: ilyeneket ki írt? épp arról szól a post, h nem kell szélsőségekben gondolkodni. nem attól köcsög egy cég, mert multi vagy nem, hanem attól, mert köcsög. ugyanúgy vagy normális a multik és a nem multik között is. meg épp arról szól, hogy ha valaki (pl jobbik) állandóan azt skandálja, h takarodjanak a multik meg halál a multikra, az is igencsak meg lenne lepődve, ha holnap eltakarodnának. csődbe is menne az ország.

Mitya Ivanov 2008.12.16. 20:39:13

@Mitya mondok valamit: azért nem születik.

ha nem azért született, akkor az mégnagyobb baj...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 20:43:47

már én is épp kezdek aggódni :| egyedül csak annak örülök, hogy a témában fel tudtál hozni egy csomó észérvet.
ja, nem, még annak is, hogy bármiről írhatok a saját blogunkba, mert látom, ezt jobban meg kellene becsüljem, mielőtt megvonod tőlem ezt a lehetőséget :(

Mitya Ivanov 2008.12.16. 22:07:00

a probléma az, hogy a kondibérletet, meg a céges összetartást, és az egyéb hangulatjavító intézkedéseket a multuicégek nem azoknak a dolgozóiknak adják, akiket most elbocsájtottak. Akiket elbocsájtottak, azok a betanított munkások többségében. Ők nem kapnak annyi juttatást, mert a munkájuk a multi számára nem annyira értékes, és könnyen pótolhatóak, mintsem ilyen juttatásokkal tartsál maguknál őket- válságon kívül persze.
Ennek nem sok köze van a Jobbikhoz

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 22:18:09

hmm, szerintem részben. többségében persze valóban betanított munkásokat. de egyáltalán nem csak a vezetőknek járnak a fenti kiváltságok, nem egy multit ismerek, ahol a "sima" alkalmazottnak is.

a jobbikhoz ennek, illetve a jobbiknak ehhez valóban nem sok köze van. ők csupán azt mondják, hogy a multik miatt tart ott a magyar gazdaság ahol, és minden multi maga az ördög. ez viszont úgy baromság, ahogy van.

Mitya Ivanov 2008.12.16. 22:31:04

1. a jobbik azt mondja, hogy gyurcsány miatt és a karvalytőke miatt tart ott a magyar gazdaság ahol tart.

2. hogy egy multi rabszolgatartó-e vagy sem, az függ attól, hogy milyen multi az, és milyen besoztásban dolgozik valaki. Egy high tech cég HR-ese más, mint mondjuk a tecso vagy az auchan polcmanagere vagy az autóipari beszállító continental-teves, vagy a Valeo targoncása.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.16. 23:02:36

ja, de ezek a különbségek megvannak ám a nem multiknál is. egy magyar kkv targoncása is más helyzetben van, mint a pénzügyese, nincs ebben semmi különös.

pecs2010 2008.12.17. 08:57:12

Aztakurva!

Ezt a cikket kötelező olvasmányként körbeadnám az országban!

Kitűnő poszt!
süti beállítások módosítása