/>

Werner Faymann osztrák kancellár azt találta volt mondani, hogy tovább kellene lépni azon, hogy minden ország saját maga próbálja megoldani a válságot, közös erőfeszítésekre van szükség. Ez egészen konkrétan azt jelenti, hogy Ausztria szerint is közös fellépésre van szükség a gazdasági válság leküzdéséért.

Ebben természetesen hatalmas szerepe van annak, hogy például az osztrák bankok révén Ausztria és Magyarország elég szorosan függ egymástól. Bármilyen viccesen is hangzik, de így van: 1485 után ismét Bécs függ Budapesttől - ha nem is politikailag.

Ennél azonban valószínűleg többről van szó. Például arról, hogy az osztrák kancellár nem azon gondolkozik, hogy tud-e szimpatizálni Őszöd után Gyurcsány Ferenccel, sőt egyáltalán nem az embert nézi. Ügyekben gondolkodás, ezt kellene megtanulni itthon is. Nem rögtön kivonulni meg azt hajtogatni, hogy már megint a másiknak a kurvaanyja. Sem pro, sem kontra.

Az MSZP és a Fidesz valódi válságkezelő tervei olyanok, mint az ufók: sokat beszélünk róluk, de igazából még senki sem látta őket. Ezzel együtt a közös európai védekezés egy remek ötlet. Nem azért, mert egy magyar, és nem is azért, mert egy MSZP-s politikus vetette fel. Egyszerűen jó, és kész.

Ausztria szeretné, ha az Európai Unió a következő tanácsi ülésén rögzítené, hogy az európai stabilitás közös ügy. Ausztria minden olyan javaslatot támogat, amely az Európai Tanácshoz eljut és nagyobb stabilitást biztosít. A kezdetek óta azokat támogatjuk, akik azt mondják, hogy közös intézkedésekre van szükség - mondja a kancellár, és tud valamit.

A szövetség ugyanis az, amely bajban is segít. Azért nem sok értelme volt az EU-s csatlakozásnak, ha cserébe kirakhatunk még egy zászlót. És nem sok értelme van az "európai polgár" fogalmát a fejekbe tuszkolni, mert amíg baj esetén nincs egységes Európa, addig máskor sem lesz.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr70984386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.03.06. 06:58:11

A mi kedvenc Ferink ugyanazt a szar politikát és a "munkakedvelő" széles néptömegeinket (lásd még foglalkoztatási ráta) megpróbálta megetetni az EU -val.
Nem ment. Ráadásul a többi környező ország kapva kapott az alkalmon, hogy demonstrálja, hogy mi vagyunk a kopasz nyakú csirke.
Megjegyzem ez a magát miniszterelnöknek tituláltató nemzetrontó velünk adófizetőkkel ugyanezt a játszmát már eljátszotta (szolidaritás és az egyéb _ebben a formában_ hülyeségek), mert ott volt az APEH és az országon belül megtehet amit akar.
Ausztria egyébként sokat keresett rajtunk még régebben, de most miattunk van nagy szarban. Csek egyszer másszon ki innen (Magyarországról) bárhogyan, vissza se fog ide nézni és IGAZA LESZ!

Nagyon nehéz dolga lesz az itthon maradó maroknyi, becsületes és ráadásul még dolgozni is akaró embernek, hogy elfogadtassa magát a világ normálisabb felével, hogy ő ugyan magyar de nem abból a selejt fajtából való, akik és akik miatt az ország a csőd szélére került.

Vidéki 2009.03.06. 09:40:22

Az EU gazdagabb fele teljes szívvel együtt érez szegényebb és nehezebb helyzetben lévő tagállamaival.
Gyakorlati tevékenységük viszont hasonlít ahhoz, mint mikor Mária Terézia háborúban a rendi gyűléstől támogatást kért.
„Életüket és vérünket”, kiáltották egyhangú lelkesedéssel.
De hozzátették: „Csak zabot nem!”

Azaz: csak pénzügyi áldozatot ne kívánjon tőlük a királynő.

Miska bá' 2009.03.06. 09:43:03

@Corry:

A környező országok meg kurvára nincsenek szarban. Ugyanmá'.
Ők csak kihasználták, hogy ismét lehet rúgni egyet a magyarokba.
Ausztria meg megint elmehet a picsába. Akkor jó volt, amikor a sok mohó leánybankja (túlteljesítve anyu elvárásait) beseperte nálunk az extraprofitot.
Ha most lányaik hanyattbasszák magukat, mehet az anyjuk is a levesbe.
Ha figyelted, ezt a kancellárjuk a minap
elég világosan lát(tat)ta is.
Az EU-ról meg annyit, hogy nemcsak akkor kell nyújtani a markot, amikor fizetünk bele, hanem, ha kell, akkor némi segítségre is hajlandó lehetne.
Nem azt, mondom, hogy mi nem kúrtuk el, sőt!
Azért arra igen kíváncsi lennék, hogy ezt másvalaki hogyan csinálta volna jobban? Bizonyára lehetett volna hatékonyabban is muzsikálni, de hogy a LEVIS Kiskunhalason elküld közel 600 embert (ez csak egy példa), vajmi keveset tud beleszólni akármilyen kormány(fő).

Úgyhogy, egyenlőre szopás van!

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.06. 10:43:55

Az előző hozzászóláshoz csatlakozva, a Levis kivonulásával egy egész város jut csődbe. S ezt az ottani képviselők nem érzik, a kifosztogatást folytatják tovább.
Az Uniónak először az euroövezeti országokat kell rendbe tenni, mert ott is óriási problémák vannak, s az euróval minden bukik. Ezért nekik nacionalizmusból és fontosáágból most az az elsődleges, oda kell nyomatni a milliárdokat. Mi és a régió pedig gazdasági szempontból nagyon kishalak vagyunk. Lehet azt mondani, ha mi dölünk, akkor ők is. Ez felértékel bennünket. De gazdasági termelésben szinte nullák vagyunk. Ezért kell előbb az ő gazdaságukat újraindítani, hogy az oldalvizükön mi is előre haladjunk. Tudom, hogy rossz ilyet mondani és hallani. De talán ez a realitás.

Corry 2009.03.06. 12:39:12

@Miska bá':
Tehát már megint mindenki hibás a dologban, kivéve bennünket, magyarokat.

És hogy ki csinálta volna jobban? Magyar, vagy külföldi példát akarsz? Dzurinda, Bokros, ráadásul az előbbi meg is csinálta Szlovákiában.

Itt már legalább 2000 óta lehet tudni, hogy sok az előnyugdíjas, több a rokkantnyugdíja nálunk, mint a háború után, és az államapparátust is le kéne a felére csökkenteni, élükön az önkormányzatokkal, mert párszázzal van csak kevesebb önkormányzatunk, mint az USA-nak.

Vidéki 2009.03.06. 14:27:41

@Corry: Mi történne, ha most hirtelen a rokkantnyugdíjasok száma a szlovák szinthez hasonlóra lecsökkenne (kevesebb mint egytizedére).
Vajon nem járna-e ez azzal a következménnyel, hogy a munkanélküliek száma kb. hétszázötvenezerrel megnövekedne?
Jelenleg is van majdnem négyszázezer munka nélkülink.
Képes lenne-e a munkaerőpiac felszívni ilyen rengeteg hirtelen meggyógyult „rokkantnyugdíjast”?
A nyugdíjkorhatár hirtelen megemelése is a mostani helyzetben az álláskeresők esélyeit rontaná.

memo62 2009.03.06. 16:22:15

Sajnos nem ugy tunik, hogy a bajban is kepes lesz egyutt mukodni az EU, igy viszont mindenki nagyobbat bukhat, mintha valoban osszefognanak a bajok enyhitesere.

Corry 2009.03.07. 10:16:38

@Vidéki:
Ezt így egy az egyben embertelenség lenne meglépni, viszont kimondani ki kell. A következőket: a munkarőpiac nem csak a meggyógyulást szívja meg, hanem azt is, hogy ezek miatt az emberek miatt (is) több az adóteher. Azt azért hadd tegyem meg, hogy amikor a nyugdíjasokról beszélünk, akkor mindig fogalmazzunk világosan: vannak akik betegségük és öregségük okán ezt megérdemlik és vannak az élősködők.
Ezt el kell terjeszteni a közbeszédben is, és akkor az élősködővel a szomszédja is másképp fog beszélni egy idő múlva.
Fokozatos "csipegetést" viszont lehetne tenni, mert nehéz egy adott emberről megállapítani, hogy tényleg rokkant -e vagy sem. Ilyen lehetne a munkaügyi ellenőrzésekkor ellenőrzött, a rokkantsággal esetleg nem összeegyeztethető munka végzése is, ilyenkor nyugodtan ugorhatna a rokkantnyugdíj.
Ezekkel a dolgokkal nem tennénk utcára a kamu rokkantak rétegét, de mégis nyomást gyakorolnánk rájuk, ami azért nem baj, mert ők élősködnek a magyar adófizetőn és a nyugdíjason is annyiban, hogy az utóbbi kevesebb nyugdíjat kap.
süti beállítások módosítása