/>

Kiderült: cigány asszony gyerekének nem volt hely, de az egy hónappal később jelentkező nem roma asszony akár már aznap beírathatta volna unokáját a szarvasi evangélikus általános iskolába. A beiratkozás hetén apák álltak sorba: az először jelentkező roma férfit helyhiányra hivatkozva elutasították, az egy órával később érkező nem roma ember lányának lett volna hely.

Hogy is van ez? Abajgunk, hogy így műveletlenek a cigányok, meg úgy iskolázatlan bunkók, akik nem ismerik a kultúrát és a viselkedést. Majd ezután nem vesszük fel őket _általános_ iskolába. Ezután nem sokkal majd megint óbégathatunk, hogy ugye, mi megmondtuk, hogy a így műveletlenek a cigányok, meg úgy iskolázatlan bunkók, hiszen bárki megláthassaja internetben is: nem járnak még általános iskolába sem!

De azért az sem semmi, hogy az igazgatónő azt mondja: a hátrányos helyzetű gyerekek aránya a törvényi előírásoknak megfelelő az intézményben. A törvényi előírásoknak megfelelő!? Hát milyen törvények ezek, amik megmondják, hogy "nyóc szegényt akkor is fel kell vegyél a bébe, Erzsike"? Aztán ha megvan a nyóc, utána Erzsike szarhat bele a humánumba?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr291081941

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.24. 11:01:14

Tatárszentgyörgy 2.0Amikor februárban, a tatárszentgyörgyi gyilkosság mögött etnikai okokat véltem felfedezni, egy csomóan nekem rontottak, hogy miből gondolom én ezt, biztos csak uzsorás leszámolás volt, cigány elkövetőkkel, és biztos magyargyűlölő vagyo…

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.04.23. 15:08:29

M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből "-Ez egy könyv? -Nem, ez a plafon." (egy életcentrikus orosz nyelvkönyvből) Kedves honfitársaim! Roma barátaim! Szomorú vagyok, szomorú, mint a fa…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-one 2009.04.23. 14:07:27

hogy rövid és tömör legyek: Undorító.

paráznabillegető 2009.04.23. 14:37:54

namostezmi?
cigányoztunk is meg nem is?

2009.04.23. 14:39:42

Magyarországon tankötelezettség van. Minden gyereknek lehetősége van a lakhelye szerinti általános iskolába járni, az intézménynek mérlegelési joga ebben az esetben nincs.

Egy részben egyházi fenntartású intézmény azt a diákot veszi fel, amelyiket úri jókedve jónak tart. Ha csak evangélikust, akkor csak evangélikust.

A poszt ordító hülyeség. nem ezért tanulatalanok a cigányok.

szerbusz.

Tigerblogger (törölt) · http://callcenter.blog.hu 2009.04.23. 14:40:51

A legjobb megoldás mindenkinek: Cigányország, valahol Európától messze, ahol a cigány törvények szerint járnak cigány iskolákba a cigánygyerekek, és cigánytanítók nevelik őket...

Ja, hogy ez így kirekesztés? Na bumm..

egysegelem 2009.04.23. 14:42:49

Hat, vegul is, azt is lehetett volna, hogy egy johiru intezmenyt elbaszunk azzal, hogy felvesznuk egy tanulatlan, mosdatlan, budos a tarsait vero gyereket, majd amiutan a szutyok oktatasi torvenyunk a gyereket vedi az iskola es a tobbiek helyett, igy kicsapni nem lehet, elbaszhattunk volna a maradek 30 gyerek oktatasat-neveleset is....ez most nem jott ossze. Nem baj, erzem a cikkiro szandekat, legkozelebb sikerulni fog, az ideiek meg pont megusztak, de akik jovore lesznek elsosok, reszkessenek, mert a torveny keze odasujt.

Gilderoy 2009.04.23. 14:47:14

És ha valakinek nem tetszik hogy egy viselkedni sem tudó kisfiú ül a gyereke mellett, az meg rászista. És nem értjük az istennek se hogy miért erősödik a jobbik.

Önjáró Talajgyalu 2009.04.23. 14:47:27

Anyam tanitott altalanos iskolaban, egy romak altal is lakott falucskaban.

Tenyek:
1., az osztalyba jaro cigany tanulok atlag 2-5 evvel idosebbek voltak a nem cigany tanuloknal
2., az osztalyba jaro cigany tanulok min. 80%-aval eros higieniai problemak voltak. (pl. tetves volt, es ez meg csak a kisebb bajok egyike, pedig ez kapasbol fertozo tud lenni, ugye)
3., anyamat szerettek, mert a fentiek ellenere nem volt szemelyvalogato. Segitett a kis ciganygyerekeknek, megtanitotta nekik az onallo tisztalkodas es mas alapjait, amire a szulok nem vettek a faradtsagot. a gyerekek annyira szerettek, hogy meg a hazifeladatot is megcsinaltak azokbol a targyakbol, amiket tanitott, pedig erre emberemlekezet ota nem volt pelda. Az ev kozepere a tanulok nagyresze felzarkozott, es anyam az egyiknek adott egy otost.

Kb. delutan harom fele, megjelent a tajtekzo ciganycsalad, pereputtyostul az iskolaban, es anyam veret kovetelte, mondvan, hogy mit kepzel ez a pofatlan magyar, egy ciganynak sincs szuksege arra, hogy a magyarok otosoket osszanak nekik. A kis falu persze osszeszaladt, vegul az igazgato es a helyi cigany es nemcigany onkormanyzati tagoknak sikerult lehiggasztani a kedelyeket...

Anyam tobbet nem adott otost, maximum szobeli dicseretet... A gyerekek igy is szerettek. Aztan elkoltoztunk, es azota nem tudom hogy folytatodott a tortenet.

A fenti tortenet ugy 15 eve jatszodott, de az akkori frissen kostolgatott liberalizmusban es demokraciaban ilyenrol nem lehetett beszelni. Akkor mindent szabadott. Azok a gyerekek ma a cigany fiatalok, es az o gyerekeik jarnak iskolaba... Az eredmenyt latjuk.

egysegelem 2009.04.23. 14:53:07

Gondolom mindenki latott mar amerikai filmet, mi tortenik a gyerekkel, ha hatraltatja a tobbieket az iskolaban, eltanacsoljak 2 hetre, nem latogathatja az iskolat, azt, hogy az anyagot hogyan fogja potolni, a sajat maganugye, mert ott tudjak: a tobbseg erdeke mindig elobbrevalo, mint az egyene. Kivancsi vagyok, mikor tanuljuk mar meg ezt mi is. Mo-n inkabb hagyjak az egesz osztaly, az egesz iskola eredmenyet leromlani, inkabb vegignezik ahogy nem lehet tanitani osztalyokban, mint sem, hogy lepjenek.

Yeto 2009.04.23. 14:58:26

Amerika tényleg jó példa, nézz meg egy belvárosi nem magán általános iskolát: fémdetektor, fegyveres biztonsági őrök, stb. akinek meg van pénze az járathatja a gyerekeit frankó magániskolába. Szerintem is ezt a mintát kellene átvenni, a szegények meg dögöljenek meg.

Yeto 2009.04.23. 15:03:43

Témára visszatérve: ha a tízéves lurkókat egybezárjuk a hatéves elsősökkel, az még nem integráció, hiába hívják annak. A sok okos meg, akik szerint nem is lehet integrálni egyáltalán, meséljék már el hogy a kiirtás, deportálás, cigányország, cigánymegye mellett még milyen okos megoldásokat tudnak?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.04.23. 15:05:09

@Yeto: na, ez így kb olyan volt, mint amikor rászólnak a gyerekre egy iskolában (vagyis a gyerek szüleire), hogy ne vigye már a gyerek az mp3 lejátszóját az iskolába meg ne hordjon ilyen drága ruhákat, m vannak sokan, akik nem tehetik ezt meg. japersze, és akkor aki megteheti, hogy többet ad a gyerekének, az miért ne adjon? égesse el a pénzét csak azért, mert másnak kevesebb van?

cooper (törölt) 2009.04.23. 15:06:30

@szorgalmas:
hmm, a nyócker közepén álló Fazekas elitgimire gondolsz pl???? D:D:D:D

redriot77 2009.04.23. 15:07:39

tsabeeka: kívánom, hogy egyszer a TE gyereked mellé ültessenek egy igazi, tipikus, putriscigány gyereket.
Tudod, aki majd unalmában belebassza a körzőt a gyereked kezébe, a lába közé nyulkál, elveszi tőle a tízóraiját/pénzét/telefonját, kibírhatatlanul büdös, a haja tele tetvekkel, és trágárságokat óbégat ha kérdezik ha nem. A gyereked egy másodpercig nem tud majd a tanárra figyelni. Meg is fog látszani majd a tanulmányi eredményein, kiváló pék vagy varrónő lesz majd a kölyködből, mert gimibe nem fogják felvenni.

Ha vége a tanításnak külön taktikát kell kidolgoznia, hogy viszonylag biztoságosan (cigány iskolatársai elől rejtve) haza tudjon jönni.

Ha ezek után a gyereked panaszkodni fog, nyelj egy nagyot, nézz mélyen a szemébe, és mondd meg neki hogy legyen toleráns.

---------------

Mindezek mellett az a véleményem, hogy a cigány gyerekeknek szükségük van oktatásra, de a normál vegyes osztályokba helyezésük előtt egy rövid felzárkóztató, elkülönített képzésen kellene átesniük. Amiben megtanítanák, hogy melyik a jobb és a bal kezük, hogy a teremben a seggükön kell ülni, nem a padok köt rohangálni, alapvető higiéniai szabályok, stb. Ha ezek megvannak, keveredhet mindenki mindenkivel.

Agagag 2009.04.23. 15:08:27

A Tiszalökön lelőtt fickóról miért érdemes tudni, hogy cigány?
A bátonyterenyei támadás áldozatáról miért nincs származási jelző?
Tudom, az egyik gyilkosság áldozata lett, a másikat csak péppé verték, de ez már magában is rasszizmus, ami itt folyik.
A másik dolog, hogy észre kellene venni már, hogy a cigányok nem akarják azt az életet élni, amit a magyarok - mert nekünk is legyen jelzőnk.
Ők is emberek, de ők cigányok akarnak lenni.
Hát legyenek, csak akkor ne itt.
Magyarországon viselkedjenek, úgy, hogy AKARJANAK is beilleszkedni, ne csak üvöltözve hadováljanak.
Még csak annyit, hogy pl győzike sem beilleszkedett cigány, pedig házban él.

2009.04.23. 15:09:43

@Yeto: még? ez nem elég???

viccet féleretéve: van olyan javaslatod, ami valós megoldást kínál, de nem hozza hátrányos helyzetbe a többségi társadalmat, nem okoz károkat az én olvasni tudó, nem tetves gyerekemnek?

2009.04.23. 15:09:56

Ez a poszt úgy fasság ahogy van . Azé nem tanulnak mert nem vették fel az egyházi iskolába? Tanulni és tovább tanulni ahármelyik iskolában lehet ezen kívül. Még egy esetet sem hallottam hogy gimnáziumba vagy esetleg egyetemre nem vették volna fel valamelyik cigányt.!

sanya18 2009.04.23. 15:10:55

cigányozz már rendesen, ha már :D

Amugy szvsz az apró pici probléma annyi, hogy ahol 2nél több cigány gyerek van egy osztályban, az az osztály használhatatlan lesz. Fegyelmezhetetlenek, neveletlenek, tiszteletlenek, és a tanár nem is tehet semmit. No nem csak azért mert törvény tiltja vagy engedi, hanem azért is mert apuci meg anyuci bejön és jól szájba veri. Akármi lesz is, az én porontyom nem fog ilyen környezetben nevelkedni, ha kell akkor nem eszek és Ausztriába fog suliba járni.

2009.04.23. 15:11:21

@cooper: nem, általános iskoláról beszélünk.

egysegelem 2009.04.23. 15:12:35

redriot77: nem ertek egyet, nem rovid felzarkoztato kell nekik, hanem kulon iskolak, bentlakasos intezmenyek, amelyeket az allamnak kell fizetni, csak a generacios lanc megszakitasaval lehet eredmenyt elerni, bantlakas, kolesz, katonai tipusu nevelok, minden nap testedzes es kokemeny kovetelmenyek, a fontos, hogy ne mehessen haza, csak piros betus unnepeken, ne lassa a putrit, a szuleit, a testvereit a koszt, mocskot azt a primitiv kulturat amiben a ciganyok leteznek, ereznie kell, hogy o mas, hogy o nem ez, hogy neki van perspektivaja, hogy tobb akar lenni. Ezekben az intezmenyekben legyenek cigany tanarok is, tanulhassanak cigany nyelvet, cigany zenet, amit akarnak, csak tanuljanak valamit 6 eves kortol erettsegiig, a fontos, hogy szakitsuk ki oket idejekoran abbol a leprabol, amiben elnek, mert ha ott maradnak, mindig csak azokat a mintakat es ertekrendet fogjak latni, ahogy az osei elnek, abbol meg nincs kiut

ohmyFgod 2009.04.23. 15:13:07

Jaaaj, de szeretem az ilyen rendkívül bölcs megmondó embereket, mint tsabeeka! Akik felfigyelnek egy problémára, azaz leginkább annak egy apró szeletére, majd tele szájjal beleüvöltik a világba, hogy szar az egész, de arra kibaszottul semmi energiát nem fordítanak, hogy parányi agytekervényüket legalább minimális szinten átmozgassák, és időt, energiát fektessenek az adott probléma megismerésébe, ha már teljesen nyilvánvalóan kurvára nem értenek hozzá.

Ez az egész kérdés rendkívül összetett és bonyolult, nem olyan egyszerű néhány mondatban válaszolni rá. Meg sem kísérlem, mert sem időm, sem energiám nincs erre. De néhány gondolatot, kérdést én is hadd tegyek én is hozzá, hátha sikerül egy csöppnyit árnyalnunk a képet.

Jártál tsabeeka olyan osztályba, ahol akár 1-2 igazi (úgy értsd, hogy a valós kultúrájukat magával hordozó) cigány gyerek járt? Édesanyámnak volt szerencséje éveken át ilyen osztályokban tanítani. Hidd el nekem, hogy nagyon jelentősen hátráltatják a többieket. Rossz példájuk pedig ragadós, és nem azért, mert hülyébbek, mint a többi. Hanem azért, mert kibaszottul leszarják, ezt a mentalitást hozzák otthonról is. Az iskola nem számít semmit. Van, hogy 15 éves cigány lányt kivette az apja suliból, mert hozzáadták valami gyerekhez. Ha beírást kapnak vagy nem megfelelően készülnek, még a szülő jön be balhézni népes rokonság társaságában, hogy hogy képzeli a tanár, hogy rá mer szólni az ő aranyos Benjaminkájára vagy a tündéri Lakatos Dzseniferkére.

A többségük hozzáállása olyan távol áll az általános európai normától, többségünk álltal kulturált viselkedésnek hívott valamitől, hogy egészen egyszerűen nem lehet velük mit kezdeni.
Van olyan, hogy a gyerek akarna, de a rokonság nem engedi. Van hogy fordítva történik.
A probléma ott kezdődik, hogy vannak olyan viselkedési formák, amiket már parányi csöppség korában szív magába 2-3-4 évesen, ezeken később nem nagyon lehet változtatni.
Sokszor a gyermek egyéni fejlettsége nem közelíti meg egy átlagos 6 éves fejlettségét, tőle 1-2 évvel le van maradva. Szókincsük nulla, bizonyos készségeiken MÁR nem lehet segíteni.
NA, vegyél fel egy ilyen gyereket a többiek mellé, és gondok millióit szabadítod magadra, és az iskolára.

ohmyFgod 2009.04.23. 15:14:20

@Agagag: mert tudod hazánkban ez úgy működik, hogy az áldozatról el szabad árulni, hogy cigány, de az elkövetőről soha.

cooper (törölt) 2009.04.23. 15:15:16

"Egy részben egyházi fenntartású intézmény azt a diákot veszi fel, amelyiket úri jókedve jónak tart. Ha csak evangélikust, akkor csak evangélikust."

És az adómból kap? és a tiedből? akkor mindegy kitől? :):)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.23. 15:15:27

Jól teszik, hogy nem vették fel, ebben a "kurvaországban" minden nemzetiségnek van joga önálló képzési intézményhez nemzeti alapon, kivéve a magyarságnak. Ha a cigányoknak nem tetszik a dolog, akkor a határok nyitva állnak, s - hogy a klasszikus európai szociáldemokrácia honi megtestesülését idézzem - "Tessék! El lehet menni innen!"

cooper (törölt) 2009.04.23. 15:16:17

@szorgalmas:
nincs különbség, tankötelezettség...de azért érted, a helyzet skizó

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.04.23. 15:17:40

Egyszerűen nem hiszem el, hogy századszorra, vagy talán ezredszerre is sikerül valakinek ugyanazokat a részigazságokat megosztani a nagyérdeművel, amelynek folytán kirakják az index címlapra, hogy aztán a fél világ leírhassa azokat az igazságokat, amelyeket nem lehet leírni posztban, mert húúúú.
Így aztán a posztban áll a demagóg hülyeség, alatta meg - mintegy zárójelben - azok a személyes történetek és meglátások, amiknek a posztban lenne a helyük.
Mire jó ez? Ki a franc akarja, hogy a gyereke cigánnyal járjon egy osztályba? Most az egyszer örüljünk az internet anonimitásának, és beszéljünk őszintén. Én nem gyűlölködöm, én félek. És kötöznivaló barom, aki azt hiszi, hogy csupa bakancsos kretén kommentel és tolja a rasszista frankót, mert ezek mérnökök, és tanárok, meg apukák és anyukák. Ők (mi vagyunk) a normálisak.
Persze, gerinctelen féreg vagyok, hogy arc nélkül szidok valakiket, de mit csináljak ha félek? Vagy féltek valakit?
Hogyan akadályozzam meg? Kirekesztem őket. Ki én. És nem csak az iskolából, mindenhonnan. Kirekesztem, mert portás engedhet csak be a házunkba vendéget, és pontosan megtanítottuk, hogy kiket nem. A munkahelyemen a parkolóházban szállok ki az autóból, oda sem léphetnek be. És enni és a komplexumban eszem, mert csak az lehet ott akinek van kisártya a nyakán, és az tutira nem cigány.
Fogalmam sincs, hogy magam zártam-e be, vagy őket ki, de nem is érdekel. Így haladunk a biztonságog hétköznapok felé, éás nekem ez tetszik.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 15:18:21

Akik ellenzik az integrált oktatást, mégis hol kezdenének neki a cigányság felzárkóztatásához?

BKV - Önnek megyünk 2009.04.23. 15:20:04

meg kell tanulnunk egyutt elni a kisebbsegeinkkel nincs mas lehetosegunk. a baloldal nagyony sokat tett es tesz azert hogy ez mukodhessen csak adjunk turlmet meg nekik. lehetoseget kell biztositani a romaknak hogy kitorjenek abbol a szegenysegbol amibe mi kenyszeritettuk oket.
ennyi

2009.04.23. 15:20:45

@cooper: hogyne lenne különbség. két eset van:
1. az adott roma tanuló kihúzza (hú, de PC vagyok...) általánosban a tankötelezettségig (16 éves).
2. továbbtanul szakmunkásban, szakközépben.

területi alapon senkit nem fognak a fazekasba irányítani.

John Chandra 2009.04.23. 15:20:45

Az Asszonyom tanító. Éppen a Himnuszt tanította volna, kisebbségivel gyakorolt volna, mert nem nagyon megy az olvasás. Kisebbségi elolvassa az első sorát a Himnusznak, majd közli:
"én ezt nem tanulom meg, mert ez a magyarnak szól, én meg cigány vagyok". Szóval: hogy is van ez? Ha én mondom rá, hogy cigány, akkor egy büdös rasszista, kirekesztő állat vagyok, és meg is sértődik, meg verekszik miatta a suliban, de ha a Himnuszt kellene megtanulnia, akkor máris mondja, hogy ő cigány, rá ez nem vonatkozik.
Hát mikor jutunk már el oda, hogy ne úgy táncoljunk, ahogy a kisebbség fütyül Emberek? És higgyétek el, ettől vadabb történeteket is írhatnék ide, minden napra jut nem kevés.

Úgyhogy Tsabeeka: lehet őket védeni, azt, amelyik tényleg megérdemli, de az a kisebbség, aki az elmúlt 60 évben képtelen volt beilleszkedni (nem azért mert nem kapott lehetőséget, hanem mert nem akart), az nem érdemli meg, hogy bárki is védje az érdekeiket. Le kellene már tenni az asztalra először valamit (és nem a frissen lopott színesfémre gondoltam).

zsoltix 2009.04.23. 15:20:54

Káromkodó,verekedő, tetves,túlkoros cigány osztálytársaim nekem is voltak. 8.ra egy se maradt. Vajon miért?

báró Csekonics 2009.04.23. 15:20:57

@ohmyFgod:
pedig nem volna rossz, ha _mindenben_ egyenlőség lenne végre: juttatásban (segílyben) meg büntetésben _IS_
fehér is kapjon segélyt _ha olyan helyzetben van_ (meg cigánytól is tagadják meg, ha indokolatlan) és a törvény is vonatkozzon mindenkire egyformán.

Na jó, a naptej megválasztásánál lehet különbség. :-)

2009.04.23. 15:21:06

Érdemes először a forrást megnézni: Népszabadság. Ugyebár a liberális fajvédők és a cigányok az igazmondásukról közismertek. Másrészt a cikkben benne van, hogy állítólag a mohácsi nevével fémjelzett rasszista, magyargyűlölő cigányszervezet készített rejtett kamerás felvételeket. A történet igazságtartalma innentől kezdve nullából átment mínuszba.

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.04.23. 15:21:18

@Pepe83: Nem kell felzárkóztatni senkit. Ez egyéni problémája mindenkinek. Egyetem, vagy szakmunkásképző, pazarlás, vagy spórolás. Senki nem törli ki a másik seggét sz*rás után.

ohmyFgod 2009.04.23. 15:22:05

@Pepe83: ez a legnehezebb kérdés az egészben. Az viszont a szakértő pedagógusok szerint sem jó megoldás, ha - már elnézést - de szétkúrsz egy osztályt, csak azért, hogy integrálhass.

báró Csekonics 2009.04.23. 15:22:17

@imperial: népszabinak még a címe sem igaz :-D

labove 2009.04.23. 15:23:37

ÓÓ!! Hogy ez mekkora egy szemforgató írás!! ( amúgy le a kalappal, mer valszeg kommentcsúcsot fog dönteni.., erre a témára rábukik mindenki, mint gyöngytyúk a takonyra...)

Cigány oktatásügyben leírtam már a személyes tapasztalatomat ( 13 éve koptatom a katedrát, életem meghatározó élménye az az ált. iskolai angol csoportom, ahol 8.-ba nem volt 16 évesnél fiatalabb, és volt már egy felnőtt is...)
egyetlen szívetmelengető esetről tok beszámolni csak: amikor a pótvizsgára való felkészölésen egy kis guszta roma lány felajánlotta, h leszop, ha átengedem, mert neki nincs ilyen piszlicsáré ügyekkle foglalkoznia,mint angol, amikor sürgősen férjhez kell mennie, aztán irány a vásár...

Azok a feltűnően baarna emberek pedig, akik hihetetlen elszánsággal, teljes odaadásssal fordultak az intézmény felé, ahol gyerekük tanult, kiköptek az ilyen emberek után...megtagadták saját fajukat....Ők aztán téleg kikérték volna, ha vki lecigányozza őket....teljes joggal!
A barna bőr nem bűn!!

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.04.23. 15:23:51

@BKV - Önnek megyünk: Bocsánat, de pontosan ki kényszerítette őket? Ki az a mi?

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.23. 15:24:13

@Pepe83:

Létrejön a BAZ Autonóm Cigányköztársaság, ahol saját adóikból úgy oktatják magukat, ahogy akarják. Minden cigány magyarhonból go to BAZAC, minden magyar ex-BAZ megyéből go to 18 megyés Hungary. A BAZAC nem EU tagállam és 30-50 év múlva megfontolható a tagsága az Eurázsiai Unióban, ha addigra polgárai civilizált humanoid tulajdonságokat mutatnak fel.

Hogy addigra Ukrajna rég tag és BAZAC helyén luk lesz az EU-ban? Na és? Svájcnál is likas az EU oszt mégis elvagyunk a dologgal. Zágson.

ohmyFgod 2009.04.23. 15:26:13

Pepe83: egyébként kezdésnek az kéne, hogy mind a gyerekben, mind a rokonságában meg legyen az akarat és elszántság, hogy tanulni akarjon. Hidd el, az még kevés, hogy beíratják a suliba. Komolyan mondom, néha csak azért próbálkoznak elitebb iskolákkal, hogy utána kiabálhassanak, mert nem vették fel őket. Nekem van egy penge agyú cigány csoporttársam egyetemen. Soha életében nem volt problémája az iskola kereséssel. Aki tanul, aki akar, az előtt minden kapu megnyílik. Egy tanár is két perc alatt kiszűri, hogy ki az aki csak melegedni akar az iskolába menni.

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.04.23. 15:27:08

Tsabeeka: Talán az nem annyira jó, hogy látom a kommenteknél az admin felületet, nem?

egysegelem 2009.04.23. 15:28:20

"egyébként kezdésnek az kéne, hogy mind a gyerekben, mind a rokonságában meg legyen az akarat és elszántság, hogy tanulni akarjon."

Ez egy alomvilag, ilyen sosem lesz, mert nem is lehet, ezt erovel kell megoldani, el kell venni a gyereket es az allamnak kell felnevelnie szeparalt intezmenyekben. Meggyozodesem, hogy 20 evesen meg fogja koszonni es a gyerekeivel mar nem lesz tobbet problema.

egysegelem 2009.04.23. 15:28:20

"egyébként kezdésnek az kéne, hogy mind a gyerekben, mind a rokonságában meg legyen az akarat és elszántság, hogy tanulni akarjon."

Ez egy alomvilag, ilyen sosem lesz, mert nem is lehet, ezt erovel kell megoldani, el kell venni a gyereket es az allamnak kell felnevelnie szeparalt intezmenyekben. Meggyozodesem, hogy 20 evesen meg fogja koszonni es a gyerekeivel mar nem lesz tobbet problema.

cooper (törölt) 2009.04.23. 15:28:43

@szorgalmas:
pedig területi alapú rendszer van(lenne), azon egyszerű oknál fogva, hogy az állam és az önk. tarja fent az ÁLLAMI Iskolákat, vagyis MINDEN iskolában uat a színvonalat kell(kéne) tartani, adni. ezt a dolgot lehet tabuként kezelni, de már nem érdemes.Vagyis ha roma gyerek körzethatáron belül van, NEM LEHETNE elhajtani(persze egy roma 2 általánossal nem lesz tisztában a jogaival, hoppácska), ami a postban írva vagyon, az tényleg úgy van, szelektálnak, jogtalanul, de érthetően, a saját nyugalmuk érdekében. De ebből kiutat kell találni, mert katasztrófa lesz a vége.

Teker 2009.04.23. 15:32:51

ez egy egyházi iskola. azt vesz fel, akit akar. ha nem tetszik, lehet menni az evangélikus gyülekezethez tiltakozni, egyébként senkinek semmi köze hozzá.

ha én a saját vagyonomból alapítok egy iskolát, én mondom meg, ki fog oda járni, és ki nem. és hidd el, ha nem lehet nyilvánosan tiltani a cigányok beiratkozását, megoldom máshogyan. felvételi tesztet íratok (rajzoltatok) a gyerekekkel, környezettanulmányt kérek vagy csináltatok, kizárom azokat a gyerekeket, akiknek büntetett előéletű a szülője, mittudomén. ma is megoldják az iskolák, még az államiak is. néha balhé lesz belőle (Jászladány), ennyi.

a megoldás igenis a szegregáció lenne, de pozitív értelemben. Cigány iskola, cigány oktatókkal, cigány igazgatóval és gazdaságissal, titkárnővel. Akár mehetne az oktatás is lováriul.

2009.04.23. 15:35:47

@cooper: a mi kerületünkben van két gimnázium, meg egy szakmunkás. nem tudok olyanról, hogy ilyen esetben valakit ne aszakmunkásba osztottak volna be. a gimnáziumokba csak felvételivel lehet bekerülni. és azt hiszem ez a létő világon senki nem zavar. még a romát se. jár x hónapig a szakmunkásba, aztán hello. ha az átlagról beszélünk, akkor leszarja, és nem várja meg a 16 évet.

mi az hogy minden (közép-)iskolában ugyanazt a szintet kéne tartani??? Miért? Mert ez a létező világok legjobbika? Ugyan. Ez senkinek nem lehet célja. a cél max a tanuló képességeiből kihozni a maximumot.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.04.23. 15:36:58

@Teker: azért az egyházi iskolák nem "saját" pénzből működnek. a magániskolában tényleg azt csinál a tulajdonos, "amit akar" (bizonyos határig), mindaddig, amíg nem kér/kap rá állami támogatást.

gondolás 2009.04.23. 15:39:03

A Lauderben mellettem ült az iskola egyetlen ilyen sráca, rendben volt a srác, csak vallásórán volt nagyon magányos

2009.04.23. 15:40:25

@báró Csekonics:

Bődületes kamuszaga van az egész sztorinak. Az a vicc, hogy még a Népszabadság kommentelői is kétségbevonják a történet valódiságát.

Szó se róla, szép kis rasszista mesét sikerült fabrikálni, de hát mostanra ki ne ismerné a mohácsi-féle hazug cigánytempót, amihez a fajvédő szennymédiumok lelkesen asszisztálnak.

Sir Nyű 2009.04.23. 15:41:34

@Bona: Hat gratulalok, ugyesen gettoba zartad magad. Csak igy tovabb!

dravidanyuszi 2009.04.23. 15:42:29

Szerintem a cigánykérdés vagy az egyházi iskolák teljesen fölöslegesen vannak belekeverve, hiszen tudtommal törvényi szinten minden általános iskola csak a saját körzetébe tartozó gyereket köteles felvenni. Aki ezen kívül oda kívánja járatni a gyerekét, az már nem biztos hogy sikerülni fog. Saját tapasztalat, nem egyházi iskola, és még cigány se vagyok.

Persze tévedhetek is.

5perc 2009.04.23. 15:42:36

@icelpro: "minden nemzetiségnek van joga önálló képzési intézményhez nemzeti alapon" - Igen ám, de a te magyar gyerekedet is simán fel kellene venni egy szlovák nemzetiségű iskolába sztem, tehát hiába hangzik jól a felvetésed, nem következik belőle semmi.

egysegelem elképzelése áll közelebb hozzám, de nem kötelező, hanem lehetőség szinten. Odáig is elmegyek, hogy a roma szülőnek talán még külön juttatást is fizethetne az állam, ha a gyereke érdekeit szem előtt tartva a tanulmányai befejeztéig nem okoz "visszaesést". pl egyösszegű fix kifizetés (fele a szülő számlájára, fele a gyerekére), ha a gyerek befejezi a 8 osztályt a bentlakásos suliban. Még egy összeget az érettségi után és még egyet a diploma után. De akkor ez legyen egy elit iskola, ahonnan el lehet tanácsolni a nem odaillő gyerekeket.
Sajnos nem hiszem, hogy anyagi motiváció nélkül ezt meg lehet valósítani, viszont az meg pozitív diszkrimináció. De áldozat nélkül biztosan nem haladunk előre.

nothing.at.all (törölt) 2009.04.23. 15:43:02

azt elfelejtetted leírni, milyen roma szülők, és milyen magyar szülők voltak.
mert ha jólöltözött, tiszta, ápolt, kultúráltam beszélő roma szülők voltak, szemben ugyanilyen, netán alkoholista, ápolatlan, kultúrálatlan magyar szülőkkel, akkor elítélem.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.23. 15:45:45

Ugyanez a téma felnőttben: mindenki szidja a cigányokat, hogy miért nem dolgoznak, de ha valamelyik mégis elmegy egy állásinterjúra, akkor rögtön "betöltött" lesz az állás. Egészen a következő, nem cigány jelentkező felbukkanásáig...

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 15:46:27

@5perc:

Pontosan. Áldozatot kellene hozni azért, hogy később javuljon a helyzet.

Sajnos ez az önző, korlátolt magyar társadalomban aligha megvalósítható.

2009.04.23. 15:47:15

@Fedor: szidni a cigányok szokták a magyarokat, hogy miért nem dolgoznak többet. Így nem jut nekik elég segély az ingyenélésre.

Teker 2009.04.23. 15:48:15

@Fedor: de ennek az oka nyilván csak a megveszekedett magyar munkaadók rasszizmusa, ugye?

2009.04.23. 15:48:28

@Pepe83: a magyar társadalom már nagyon sok áldozatot hozott. Utt lenne az ideje, hogy a cigányok is tegyenek valamit a saját érdekükben és ne csak a seggüket vakarják a segélyre várva.

sanyix 2009.04.23. 15:48:50

Ideje tenni valamit a cigányokkal. Azért vannak kirekesztve, mert nem tudnak normálisan viselkedni, és nem is akarnak, pedig kapják az adónkból a pénzt.
Ideje a végső megoldásnak. A priuszos, és sok éve munkanélküli cigányokat elküldeni haza indiába, és örökre kitiltani az országból.

parler 2009.04.23. 15:49:12

@Agagag:

@Agagag: Teljesen egyetértek!
Egy normális társadalomban a jogokhoz kötelezettségek is társulnak, és ezt tanulják meg a cigányok ( is ).

labi 2009.04.23. 15:49:23

cooper:

A jogaival mindegyik tisztában van, nagyon is. Csak azon kívül semmi mással nincs tisztában....

OmegA404 (törölt) 2009.04.23. 15:51:08

Akinek nem tetszik járasa a SAJÁT gyerekét cigányosztályba... legalább lesz aki kijózanítja a világnézetét nagykorára.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 15:55:14

@imperial:

Már rég nem ez a vita tárgya. Ahhoz, hogy valami eredményt lehessen, pont ezen a hozzáálláson kellene változtatni.

yanchi345 2009.04.23. 15:56:28

Az én fiamnak van egy erőszakos, lopós, stb., az itt leírtaknak megfelelően antiszociális osztálytársa. Most kérdem én, mit csináljak, ha az illető nem cigány? Mert ugyanakkor cigány (sőt, néger meg kínai) is van, akivel meg semmi baj nincs. Cseréljem ki rajtuk a bőrt, hogy el lehessen zavarni azt, amelyik nem való oda, vagy nem a származás számít?
Laktam a nyóckerben, volt a házban több cigány család is, ott is egy alkoholista "fehér" férfival, meg a börtöntöltelék fiával volt a baj. A "gyerekben" dúlt a faji öntudat, de ököllel betördelte a lengőajtók ablakait, a fater reggel 9-kor síkrészegen vizelte végig a házat. De szőke volt. És mégis, az utcán a rendeset cigányozta le az arra járó.
Aki alja ember, az cigányként is az (nem tagadom, lehet, felülreprezentáltak ebben a dologban), de kikérem magamnak, amikor a dolgos, családjukat jól nevelő és szerető cigány barátaimat is közéjük sorolják, csak, mert ők is cigányok.

szemig jimmy 2009.04.23. 15:56:48

én rasszista vagyok
akkor jöttem rá mikor a Moszkva téren nekem jött egy cigány
pedig csak közöltem vele hogy "nem adok, mert nem azért dolgozok"
remélem a segélyeket is elkezdi megvonni a kormány, hátha lelassul a szaporodásuk

Sátán meg a Jocó 2009.04.23. 15:58:46

előttem kommentelők elmondtak mindent.

a kedves szerzőnek javaslom, ültesse be a gyerekét pár hétig néhány bodzaszedő mellé.

kivenni egy nap után nem ér!!!

dzsi85 2009.04.23. 16:00:10

imádom amikor magukat liberálisnak valló egyének (ha jól tudom ez a blog eléggé liberális beállítottságú..) szegény cigányok elnyomásáról próbálnak vért izzadva kampányolni.. nem vették fel az egyiket, a másikat igen, ebből számodra egyértelmű, hogy azért történt így, mert az egyikük roma... gondolom biztos ott voltál amikor mondták a cigánynak, hogy "bocs te tetves roma vagy, takarodj" és közben integettek a szemben álló családnak, hogy "maguk magyarok rendes emberek, magukat ide felvesszük"...?? nyilván sejthető, hogy nem véletlen az egybeesés, nade hogyis van ez?! hogyha cigány lop, csal, gyilkol, akkor az véletlen és semmi esetre sem szabad általánosítani, egyébként is a megélhetése múlik rajta (sic!), ha viszont romát ér sérelem, akkor rögtön nácit kiáltunk!? unalmas nagyon... kérdezz meg vidéki kistelepülések tanárait (ismerek egyet-kettőt), kérdezd meg mi a véleménye a cigány tanulókról! de tudom, a liberális bársonyszékből az íróasztal mellől a világ mindig "másabbnak" látszik... :S

execute 2009.04.23. 16:03:19

@yanchi345: A többi cigányt kárhoztasd, ha a becsületes haverjaidat megszólják. Ez van. Amikor az osztrákok kiírták, hogy "magyar ne lopj", szerintem akkor is mindenki a mocskos tolvaj honfitársainkat hibáztatta, és nem az osztrák boltosokat.

ohmyFgod 2009.04.23. 16:03:42

@yanchi345: Én jelenleg is a nyóckerben lakom, és egész mást tapasztalok, mint amiről te beszélsz :D.

Kérdezd csak meg a mentősöket kikkel van baj. Na ők bazdmeg nem iskola, nekik aztán tényleg kötelességük kimenni, ha küldik őket, bárki is az illető.
Akikkel leginkább gondjuk szokott lenni: kemény drogosok, részeg csövesek, cigányok. Ezek azok, akik a kiérkező mentősökre gyakran rátámadnak. Érted bazdmeg, azokra, akik segíteni akarnak.
Sokszor, megszokásból előkészítik a vasrudat az autóban, ha látják hogy cigányokhoz hívták ki őket. Oktatáson külön mesélte a mentőtiszt faszi, hogy cigányok speciális téma, mert előfordult, hogy megtámadták a mentőst, mert nem élesztette fel a 3 napja halott nagymamát.

grumpy 2009.04.23. 16:04:42

@tsabeeka: "magániskolában tényleg azt csinál a tulajdonos, "amit akar" (bizonyos határig), mindaddig, amíg nem kér/kap rá állami támogatást."

Na de éppen ez az: a tandíjas magániskolák is megkapják az állami normatívát.
Az önkormányzatiaknak területi ellátási kötelezettsége van, de az egyházi megteheti, hogy ugyanannyi fejkvótáért kiválogassa a kőzéposztályos lurkókat. Az összes problémást akár cigány, akár nem meg rálöncsöli az önkormányzatira. De miért az én adómból?

ohmyFgod 2009.04.23. 16:05:00

@ohmyFgod: szerinted az a mentős mi az isten faszát fog gondolni a cigányokról, a kemény drogosokról és a csövesekről, mikor az összes gond 80%-a velük van?
Igen bameg, ők is mennek ki normális cigányhoz, de az arány félelmetesen rossz.

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2009.04.23. 16:09:34

@Herr Nyó: Tudom. És? Volt lehetőségem mást csinálni?
Volt párt, vagy politikai erő, ami kiállt az elnyomásom ellen? Néha jobb benn, mint kint, és hidd el, egy napon ezt te is megtapasztalod.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 16:10:52

@dzsi85:

Tényleg nem érted?

Mindig az egyén cselekedeteit kell megítélni. Ha egy ember bűncselekményt követ el (függetlenül a származásától, vallásától, nézeteitől), akkor szankcionálni kell. Senki sem védi azokat a cigányokat akik lopnak, mint ahogy nem védi senki a tolvaj kék szeműeket, mongolokat, eszkimókat, etiópokat.

Azok ellen emelik fel sokan a hangjukat akik egy teljes népcsoportra sütik rá, hogy bűnöző néhány ember cselekedete alapján.

A rasszista indítékot is ki kell emelni pont úgy, mint a nyereségvágyból, vagy haszonszerzés érdekében elkövetett bűncselekmények esetében.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.23. 16:11:07

@5perc:

Anyagi motiváció? Milyen alapon pénzt adni azért, ami kötelező, továbbá saját érdeke! A magyarral meg tandíjat fizettetne a magyarbálintja. (Vicces lesz az is, ahogy most eladják a hátralevő időben az egyetemeinket külföldi egyetemeknek, mert így akarnak ide hozni külföldi diákokat, hogy ez és ez itt a Harvard magyar "leányvállalata", ez itt egy oxfordi egyetemé, ez itt egy stb. ... :D)

Akkor ahogy Jörgen Mörgen mondta: "Hát a f.szom nem kéne?"

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.04.23. 16:12:14

Ezt hívják passzív szegregációnak... :( Az fujmocskosusában 40 éve eltörölték.

Szűcs Edina 2009.04.23. 16:12:29

A kislányom katolikus általános suliba jár. Nincs az iskolában cigány gyerek. pedig inkább katolikusok, mint evangélikusok - legalábbis a Csatkai Máriát imádják. Az egyházak az egyházadóból működnek. Az egyházak hadd válasszák már meg, hogy kit vesznek fel a nevelési és oktatási intézményeikbe.
Fölösleges cirkusz ez, ha tanulni akar a purdé, akkor talál iskolát. de ne akar, csak balhézni. azt hiszi, majd milliós kártérítést kap, mert nem mehetett a gyerek a Református suliba. Majd Mohácsi elviszi az Obamáho. Primitívek. Először az alapvető emberi tulajdonságoknak feleljenek meg.

execute 2009.04.23. 16:15:50

@Pepe83: "Mindig az egyén cselekedeteit kell megítélni."

LOL! Szögi tanár úr is megvárta míg cselekedik "az egyén". Kösz, ebből nem kérünk. Érdekes, ha egy libbant kiköltözik a cigókhoz (példul Wahorn András), azonnal megjön az esze. A többiek (te, ti) gyorsan ki is közösítik.

2009.04.23. 16:18:26

@tsabeeka:
ez nem egészen így működik. Az államilag akkreditált intézmények, amik az államilag elfogatott tananyagot tanítják, megkapják az állami normatívát, mert közfeladatot látnak el.
Ez természetesen nem fedezi 100% ban egy iskola költségvetését, ezért beszélünk un. önkörmányzati, fővárosi tulajdonú, egyházi stb. iskolákról.
Az önkormányzati iskola 100% ban az adódból él (állami rész a szja-ból, önkormányzati a helyi adókból, bevételekből) tehát, nem válogathat kiket vesz fel (függetlenül attól, hogy néha mégis megteszi)
Az egyházi/egyéb érdekeltségűek viszont válogathatnak, mert nem a Te adóforintjaidból élnek, hanem az adott tulajdonos pénzéből, + az oktatott magyar állampolgárok után járó állami normatívából (amit légyszíves ne vitass már el a gyerekektől, mert az Ő szüleik is adóznak)

Kb ennyi. remélem érthető volt, és megvilágította egy kicsit hogy ebben a formában miért futott lukra a postod

Az már teljesen más kérdés, hogy nem helyhiányra hivatkozva kellett volna elutasítani. Igazából indokolni se kell, de ez így nagyon ocsmány, ha tényleg így történt.

E-one 2009.04.23. 16:18:29

@Szűcs Edina: Egyházadóból? Hát ennek nézz utána.
A katolikus, az más téma, ők úgy ezerötszáz éve csinálják azt a lelkiterrort, ami miatt tényleg nem csodálkozunk semmin. Egy evangélikus sulinál, amelyik egyház pont ezek ellenében jött létre, szomorúbb, hogy sötétség van.

stellaz1 2009.04.23. 16:19:28

@Pepe83: gondolom akkor a gyerekedet simán beraknád egy cigány osztályba. Így van?

vagy inkább a nem cigányba?


Mikor voltál utoljára olyan iskolába, ahol se tanulni, se semmit nem tudnak a gyerekek néhány szarházi tróger miatt?

Haloperidol 2009.04.23. 16:20:37

Vazze, nem állami/önkormányzati iskoláról van szó, hanem EGYHÁZI ISKOLÁRÓL.

MIÉRT NEM a Lauder Javne Zsdó közösségi gimnázium felvételi politikájáról írsz posztot????

Oda sem vennék fel a cigarettákat. Más kérdés, ha a körzeti beiskolázásra kötelezett állami/önkormányzati iskoláról van szó, amelyeknek kutya kötelességük beiskolázni a cigány, néger, zsidó gyerekeket is, ha magyar állampolgárok (sajnos függetelenül attól, fizetnek-e adót vagy csak élősködnek az adófizetőkön).

dzsi85 2009.04.23. 16:21:24

@Pepe83: Meg sem akarod érteni mit írok, mintha nem is ebben az országban élnél.. mondjuk én hülye meg hazajöttem, pedig semmi sem változik... szegény cigányokkal továbbra sincs semmi baj, csak azok a "rohadék magyarok" utálják őket mind.. szerinted tényleg így van? (erre írtam: Azok ellen emelik fel sokan a hangjukat akik egy teljes népcsoportra sütik rá, hogy bűnöző NÉHÁNY ember cselekedete alapján... ezek szerint nem jársz sűrűn vidéken és rokonaid sincsenek ott)

persze megjegyzem, hol ott a bűncselekmény, hogy egy iskolába nem vettek fel egy roma gyereket?! engem meg 1995-ben nem vettek fel a veres péterbe (hál istennek) most rohanjak az emberi jogi bíróságra?!

sergei 2009.04.23. 16:21:28

A 8 éves húgom iskolába menet megette a tízóraiját. Megkérdeztem, hogy miért eszi meg, hiszen reggelizett. Azt válaszolta, hogy azért, mert így már nem tudják ellopni.

Ezek után igaza van Erzsikének, aki max a törvényben előírt cigánymennyiséget veszi fel az iskolába. Tudom, hogy nem a gyerek tehet róla, de egyszerűen lehetetlen velük bírni, és speciális törődést igényelnének. Agresszívak, bomlasztanak, LOPNAK (mindent: ceruzákat, füzeteket, tornacipőt, kaját, üdítőt...).

És ez a városban lévő 5-6 iskola közül a jobb fajta.

execute 2009.04.23. 16:21:52

@Pepe83: "mint ahogy nem védi senki a tolvaj kék szeműeket...."

Ebben is tévedsz. Példul a sváb tolvajt megvédi az az előítélet ami a svábokat övezi. (vagyis, hogy többségük nem tolvaj) Ez az általánosítás áldásos hatása. Viszont ha a svábok tömegesen rendezkednének be a mentősök/tanárok megverésére, akkor az általánosítás rossz oldalával kéne szembesülniük. Az élet már csak ilyen. Azért mert volt egy simogatható krokodil a történelemben, még nem fogják újranyomtatni az összes bioszkönyvet. Mert akkor túl sok ember esne áldozatul a valódi krokodiloknak. Az a baj a libsikkel, hogy a kivételből próbálnak szabályt csinálni. Ne fog menni.

zsoltix 2009.04.23. 16:21:53

Most volt riport az igazgatónővel a rádióban,a tesztcigányok ügyében. Érdemes őt is meghallgatni. De a kurva alapítvány nem enged. Kíváncsi leszek,este milyen fajvédő duma keretében mutatják majd be a rejtett kamerás felvételeket a királyi tévén a szempontban.

báró Csekonics 2009.04.23. 16:24:24

@yanchi345: és milyen furcsa, mikor a 'szkinhedek' megvernek egy-egy cigányt, akkor valamiért sosem a 'bodzaszedő' 120kg-s agyontetkósokat, hanem a kis szerencsétlen falu utolsó putrijában tengődőt...
Az miért van?
Miért nem azokat, akik _tényleg sokszorosan_ rászolgáltak?

sergei 2009.04.23. 16:24:24

@sergei: És azt még elfelejtettem, hogy tetvesek is. Rendszeres hétvégi elfoglaltsággá vált, hogy a több ezer forintos tetűirtó samponnal mossuk szegény húgom haját, mert mindig elkapja valakitől az osztályban. (igen, kibaszott előítéletes vagyok, lefogadom, hogy valamelyik cigány osztálytársától).

grumpy 2009.04.23. 16:24:26

vicces épp ma lesz egy vita az ELTÉ-n:

"Mennyibe kerül egy cigány család? Az én adómból?!"

Haloperidol 2009.04.23. 16:28:15

@cooper:
IGEN, cooper, a te adódból is kap, még ha nem is járatod oda a gyerekedet. Ugyanúgy, ahogy az önkormányzati iskola, is kap az én adómból, ahová én nem járatom a gyerekemet.

Ja, és az MSZP is kap az én adómból, pedig nem rájuk szavaztam.

ORDÍTÓ IGAZSÁGTALANSÁG!

Sőt, Bonyhádon a zsinagógát is az adófizetők pénzéből újították fel (a városi izraelita vallású populáció létszáma jelenleg NULLA.)

Ilyenek vannak.

Egyébként a Magyar populáció (aki az adót fizeti) több, mint 70%-a római katolikus vallású.
Nem értem mi kifogásod van az egyházi iskolák, intézmények ellen.

2009.04.23. 16:28:47

álljon itt az én kis történetem

külvárosi gyerek vagyok, még most is
a fövárosban persze
jártam elsötöl kezdve abba az iskolába, ami a legközelebb volt, szüleim mit tudták akkoriban mi lehet a gond, amikor ök iskolába jártak még az egész iskolában ha volt 1-2 cigány gyerek
de én nekem joval több jutott
még elsöben különösebben igen szintelen volt a társaság, az egy mongol kislányt leszámitva negyedikre össze lett vonva az osztályunk a "felzárkoztatosokkal", mert az oföjuk nem birta idegileg
ez 1998 volt
rögtön 35 tanulo járt az osztályba, mondhatni szépen elkezdett zülleni az osztály
most persze igy felnött fejjel visszagondolva
az addig nem "rosszalkodók" beálltak a vagányabb cigók közé (akik akkor még magukat nem különböztették meg magukat, hogy ők cigányok, csak ő menőbbek) aztán már lettek lökdösődések, lopkodások
szóval megkezdődött a fehércigányság kialakulása, ott volt a követendő példa
és nem a cigányok lettek ám felzárkóztatva a fehérekhez

sajnos nem, kedves liberális elvtársak
majd 5.ben jött a 4 osztály való bontás
az a-ba jártak akikkel még lehetett vmit kezdeni,fehércigányok,putrisok,fehérek
a b-be a mindig hangoskodó,örök bunkó sporttagozatosok jártak
c volt a matektagozat
abba jártam, de valójában ez volt a "fehér osztály", mivel ide volt felvételi, és hát purdésaink nem is nagyon akartak ide járni
milyen már az, hogy "matekosok" közé, pfuj
és volt a d osztály, vagyis a cigányosztály, ahová az 5. első félévében 3-as átlagnál rosszabb tanulók kerültek
mondanom se kell, kik kerültek oda
de azért odakerült egy szegény kis butuska fehér is, hogy színesítse a társaságot
a magatartásuk persze 8.-ig nem éppen a legjobb volt, mindig para volt az osztály ajtaja elött elmenni
a folyósón köpködtek, káromkodtak, fociztak a kajával, meg amivel csak lehetett
nem irigylem azokat a tanárokat akik őket tanították
mert sorba passzolták le a tanárok őket, a végén már teljesen más tanárok tanították őket, mint minket
mert az igazgatóiban ment biztos a hercehurce, hogy én oda többet be nem teszem a lábam..

gondolom én
hogy 8.ig mi zajlott még le azt a többiekre bízom, a lényeg, hogy végül egy cigány gyerek miatt utolsó félévben át kellett mennem egy másik iskolába

ahol minden máshogy nézett ki
nem volt az iskolában egyetlen cigány se
jó tanuló lettem, és a cigány szlengjeim miatt arra a félévre még menő is

szóval ennyit a szegregációról :)

pyromaster 2009.04.23. 16:29:24

Érdekes! az a bajom ezzel a posztal, hogy szar. Ha valaki tanulni akar, az tanul is. Ez nem szociális kérdés. Engem se szerettek a tanárok, apám alkoholista volt stb. stb, mégis fizikus lettem, a Harvardon is dolgoztam/dolgozok, egész jól alakultak a dolgaim. Az ivást, füvezést, elfelejtve, helyette üres szoba, tanulással fűszerezve. Ez ilyen egyszerű drága barátaim. Tanácsolom mindenkinek (cigányoknak és nem cigányoknak egyaránt), hogy tanuljanak. A tanult embereket (ez tapasztalat) általában szívesen fogadják (ha kis hazánkban nem is mindenhol, de úgy általában).
A követelések mellé (amik részben jogosak) a cigányszervezetek fogalmazzák meg azt is, hogy ők mit hajlandóak tenni/vállalni azért, hogy nekik is jobb legyen. Így mindjárt szélesebb körben fogadnák el a követeléseiket is. Vezetőik ne a magyar vezető politikusokról vegyenek példát és ne keveredjenek mindenféle kétes ügyekbe, ez is segítené a pozitívabb megítélést.
Egyenlőre ennyi is elég lenne...

Haloperidol 2009.04.23. 16:30:48

@Pepe83:
Az USA-ban volt egy oktatási elv, addig, amíg a fajvédők be nem tartották:

"separate, but equal"


Bővebben:

en.wikipedia.org/wiki/Brown_v._Board_of_Education

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 16:33:31

@dzsi85:

"szegény cigányokkal továbbra sincs semmi baj, csak azok a "rohadék magyarok" utálják őket mind.. szerinted tényleg így van?"

Már régen nem a probléma létezéséről megy a vita, hanem a megoldási lehetőségekről. A többségi társadalom pedig sokat tesz azért, hogy a probléma még sokáig probléma maradjon. A legtöbb ember számára a vita kimerül abban, hogy emlékeztet a közelmúlt nagy port kavart ügyeire. Ezzel vajon közelebb jutunk a megoldáshoz???
Észre kellene már venni, hogy áldozatot kell hoznunk.
Ha népszavazást tartanának arról, hogy pl. a fizetésünk egy százalékát (ami azért nem olyan nagy összeg) tegyük be egy "felzárkóztató alapba" az emberek 90 százaléka nemmel szavazna és tovább rinyálna, hogy milyen szar ez az ország.

recepciós 2009.04.23. 16:34:09

Honnan tudjátok milyenek voltak az elküldött cigányok? Tudom, hogy rengeteg a baj velük, viszont tanári munkám során(10 év szakközép és gimnázium) találkoztam jópár rendes, cigány származású tanulóval is.Lehet, hogy őket is tetvesnek neveztétek volna?Az egyiket osztálytársai választották meg a diákönkormányzat elnökévé. Pl. van ilyen is.

báró Csekonics 2009.04.23. 16:34:41

"A követelések mellé (amik részben jogosak) a cigányszervezetek fogalmazzák meg azt is, hogy ők mit hajlandóak tenni/vállalni azért, hogy nekik is jobb legyen. "
Érdekes, de ez valahogy a miskolci cigányvajdán kívül más cigánynak nem esett még le...

khmm... 2009.04.23. 16:34:47

Én is hallgattam a rádióriportot...

A mohácsivészek rúdja már kifelé áll, vikikét is paterolják hazafelé brüsszelből, kell egy kis rasszizmust csinálni, hogy legyen miből élni a köv. években....

Etnobiznisz ez, semmi más.

és ezért nekik semmi sem drága. :-((((

stellaz1 2009.04.23. 16:35:37

@Pepe83: a probléma megoldása a különválasztott osztályok, átjárási lehetőséggel. Az egyikben akik tanulni akarnak, a másikba akik nem.

Egyszerű, nem?

I-brahi 2009.04.23. 16:35:39

@LION_heart:

"Egyébként a Magyar populáció (aki az adót fizeti) több, mint 70%-a római katolikus vallású."

Mi van? KSH adatokat szoktál olvasni?

Több igazságtartalma van annak a mondatnak, hogy a magyar populáció több, mint 70%-a semmilyen egyházhoz nem kötődik.

És mégis az én pénzemből tartják fenn az egyházi iskolákat. És magasabb a normatíva. Hát húzza le magát az összes egyház!

hhh. 2009.04.23. 16:37:47

@szorgalmas:
hát igen, a posztról nagyjából ennyit.

I-brahi 2009.04.23. 16:38:36

Pontos adatok:

A megkérdezetteknek csupán 13%-a kötődik valamelyik nagy keresztény egyházhoz, több mint a fele a „maga módján vallásos”, azaz nem követi és nem azonosul egyik egyház tanításaival sem. A nem vallásosak aránya 25%.

sd m 2009.04.23. 16:38:56

@Szűcs Edina: nagyon kedves katolikus hozzáállás. a magyar egyházakat az egyházi adóból nem lehetne fenntartani, a pénz a közös kasszából megy az egyházaknak. volt is pár éve balhé az egyházi iskolák állami támogatása miatt.

a námet példa sokkal életképesebb és jobb. ha valaki egy egyház tagja, az ott meghatározott egyházi adót köteles fizetni. bajorországban ez a két legnagyobb egyház esetén egyaránt a fizetés 7,5%-a, pedig ott általában be vvannak jelentve az emberek. Ez nagyon sok pénz és csak azok fizetik, akik érintettek, tehát az iskolák a saját közösségük pénzét használja fel. Ez lenne korrekt itthon is.

Haloperidol 2009.04.23. 16:39:16

@tsabeeka: Igen, és nem CSAK az egyházi iskolákban nincsen kötelező körzeti beiskolázás, hanem más "elit" iskolákban sincsen. Most akkor cigókat kellene beiratni a Fazekasba vagy a Lauderbe???

Haloperidol 2009.04.23. 16:42:29

Ja igen.

Magyarország állampolgárainak több, mint 90%-a mondta valamilyen felekezetnek tartozónak magát a legutóbbi népszámláláson. Ez azt jelenti, hogy (legalább hallgatólagosan) elismerik a különböző vallási intézmények létjogosultságát.

Ha egy magyar adófizető azt akarja, hogy a vele egy vallásúakkal járjon a gyereke egy iskolába, és ott vallásos nevelést kapjon, miért kellene megtiltani ezt?

Miért ne áldozzunk erre a célra közpénzekből? Hiszen az állampolgárok több, mint 90%-a valamilyen vallási felekezethez tartozónak vallja magát...

stellaz1 2009.04.23. 16:43:01

Ez nem rossz ötlet, a lauderben kéne adni esélyt a cigóknak, mert az ugye eleve olyan jó suli, és hát ott lehetne a legjobban fejlődniük :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 16:44:41

@imperial:

"a magyar társadalom már nagyon sok áldozatot hozott"

Nos, konkrétan egy nagy lófaszt. Mindenféle látszat intézkedések azok voltak, persze, hogyne, de azon kívül lófasz se. Ha lett volna, nem itt tartanánk.

2009.04.23. 16:44:47

@I-brahi: olvasd már el légyszíves az előző kommentem...
fillérre pontosan ugyanannyit kap egy egyházi iskola az államtól, mint egy önkormányzati

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 16:48:15

@Szűcs Edina:

"Az egyházak az egyházadóból működnek."

Szart. Az állam milliárdokkal stafírozza őket. Idézem: "[a] 2008-as évben az OKM költségvetésében 26 milliárd 478 millió forint egyházi célú támogatás állt", szóval ne hazudozz nekem, mert baromi gusztustalan.

Mitya Ivanov 2009.04.23. 16:48:32

ez az eset nem úgy volt, ahogy nol.hu-n le van irva. ma nyilatkozott az iskola igazgatónője és az esélyegyenlőségi alapítvány durva csapdát állított nekik. Majd összevágtak a rejtettkamerás felvételekből egy anyagot.

csillagkutya7 2009.04.23. 16:49:13

valamelyik nap megyek egy játszótér mellett, jön egy cigány nő 5 éves forma kölyökkel, aki visítva követeli a görkorit....anyja erre: oh, hogy szopd ki a gecimet, akkor eriggy fel érte!
hát ebből miféle kisiskolás lesz, kérdem én...

grumpy 2009.04.23. 16:51:08

Mennyire vllásos a magyar és hogyan változik ez időben és generációk között (ennél frissebb nincs)

www.tarki.hu/hu/news/2009/kitekint/20090417.html

execute 2009.04.23. 16:53:00

@mavo: dehogynem. A világ összes országában itt tartanak a cigányok. Ez egy ilyen kultúra. Érdekes, hogy a nulláról induló kínaiak nem rinyálnak, hogy tegyék őket magyarok mellé, hanem saját iskolát alapítanak. A cigóknak valamiért nagyon hiányoznak a magyarok. Amúgy szerinted az nem áldozat, hogy a magyarok menekülnek (hátrahagyva házaikat, iskolájukat) a cigányok elől? Az olaszok simán táborba zárták a római cigókat. Ehhez képest mi kultúrnép vagyunk.

2009.04.23. 16:53:25

@mavo: te miért sajnálod az állami képzésben részesülő gyerekektől az állami fejpénzt?

I-brahi 2009.04.23. 16:54:32

@Azreel: Elolvastam, csak kár, hogy ez nem igaz... kb. 15%-kal többet kap egy egyházi iskola egy gyerek után, mint egy állami. Jobb, ha tőlem tudod.

I-brahi 2009.04.23. 16:56:57

@Mitya Ivanov: Persze, ha az iskola igazgatónője azt mondja, akkor biztos úgy van...

2009.04.23. 16:58:31

na bazmeg, akárhogy nézem a vatikáni szerződés szövegét az áll benne, hogy:
Az egyházi közoktatási intézmények az államiakkal és az önkormányzatiakkal azonos támogatásban részesülnek.

ezt írta alá az állam és az egyház. Ha ennek ellenére mégis többet fizet az állam az egyházi iskoláknak, akkor nagyon csodálkoznék :)

Dolce Vita 2009.04.23. 17:00:51

@cooper: " "Egy részben egyházi fenntartású intézmény azt a diákot veszi fel, amelyiket úri jókedve jónak tart. Ha csak evangélikust, akkor csak evangélikust."
És az adómból kap? és a tiedből? akkor mindegy kitől? :):)"
Ez pont rossz pont volt, mert akkor is csak a mi adonkbol kap. miota adozik a segelyeken elo putris cigany?
a cikkel kapcsolatban igenis tanitani kell oket, de nem lehet a kovetelmenyt hozzajuk allitani. Ezert kellenek kisegito iskolak, hogy ne az ertelmes gyerek szivjon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:01:53

@Azreel:

ha én sajnálom, attól nem lesz igaz, hogy állam bácsi dönti a lét az egyházaknak?

Vagy attól egyből szentéletű cselekedet lesz, ha egy ostoba katolikus picsa lehazudja, hogy az állam nyomatja a milliárdokat az egyházaknak, és ez még csak az egyházi iskoláknak menő összeg, és pl. az alanyi jogon odajuttatott állami gempa benne sincs?

khmm... 2009.04.23. 17:01:57

@I-brahi:

Összességében nem kap többet. Ugyanis az államiak azt a 15%-ot az önkormányzattól kapják meg, ami végül is szintén állami támogatás!!!!!!!!

I-brahi 2009.04.23. 17:02:34

@Azreel: Akkor csodálkozz, mert ez a valós helyzet! Volt is belőle néhány éve botrány. Még Magyar volt az oktatási miniszter, és vissza akarta vágni az egyházi iskolák normatíváját pontosan emiatt, amikor jött a hiszti...

redriot77 2009.04.23. 17:02:46

@LION_heart: "Egyébként a Magyar populáció (aki az adót fizeti) több, mint 70%-a római katolikus vallású.
Nem értem mi kifogásod van az egyházi iskolák, intézmények ellen."


Ezzel vitatkoznék. Kíváncsi lennék rá, hogy tényleg templombajáró katolikus-e a magyar népesség 3/4-e. Én ateista vagyok, apám is az volt, az utódaim is azok lesznek. Mégis mindannyiunk adójából részesül a katolikus egyház.

Régebben olvastam erről egy cikket: ha Németországban beikszeled népszámláláskor hogy katolikus vagy, akkor az adód egy részét annak az egyháznak utalják. Sőt, ha jól emlékszem, ez egy plusz adó, ennyivel többet kell fizetni.

Ha nálunk is így lenne, Magyarország lakossága 100/ vegytiszta ateista lenne. Legalábbis papíron...

Most meg tejel mindenki a papoknak, az ateisták adójából is épülnek a templomok, még ha egyszer sem tesszük be a lábunkat oda, akkor is. + jár a papoknak a sok adómentes: temetésért, keresztelőért, stb... Nem feltétlenül a jelenlegi a legjobb rendszer.

Bocs az OFF-ért.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:04:24

@execute:

kifejezetten neked tudom ajánlani Illyéstől a Puszták népét, ami meglehetősen a cigányokról ma alkotott képet írja le (lopnak, késelnek, estébé) - csak éppen nem cigányokról. Azokért az emberekért, akikről Illyés írt, valóban tett a "társadalom", magyarul állam bácsi.

execute 2009.04.23. 17:04:33

@csillagkutya7: egy hónapja volt hír, hogy egy állapotos (9.hónap) cigány nő cigit kért egy újpesti járókelőtől. (szintén nő). Az nem adott neki... erre a terhes cigány hátulról szíven szúrta a nőt. Másnap a fogdában "megellett". Életet vett és életet adott a jóságos cigány... Milyen romantikus. Cikk itt: index.hu/bulvar/2009/03/16/embert_olt_majd_eletet_adott/

szóval már nem csak a zsírosdisznó férfiaktól, meg a koszos gyerekeiktől kell félni, mert a látszólag ártalmatlan egyedek is életveszélyesek.

I-brahi 2009.04.23. 17:05:09

@khmm...: Nem az a kérdés, hogy összességében mennyit kap, ugyanis milyen alapon járna egy egyházi iskolának állami támogatás? Állam és egyház szétválasztásáról hallottál már? Na és arról, hogy a mondatvégi felkiáltójelek száma fordtottan arányos a mondat igazságtartalmával?

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 17:07:37

@LION_heart:

"Egyébként a Magyar populáció (aki az adót fizeti) több, mint 70%-a római katolikus vallású."

Az sem mindegy, hogy mennyi adót. Ne feljtsük el, hogy az adó 80 százalékát a magyar lakosság 10 százaléka dobja össze.

khmm... 2009.04.23. 17:07:42

@I-brahi: javaslom tanulmányozni az Alkotmányt:

Minden szülő joga a gyermekének adandó nevelés megválasztása.

Any further questions?

Közöd?? (törölt) 2009.04.23. 17:09:37

melyik részben olvasható, hogy a cigány akit elküldtek asszociális? amíg nem az addig csúnya diszkrimináció ez elküldése
az egyház meg fogja be a pofáját és tanítasson mindenkit

execute 2009.04.23. 17:11:41

@I-brahi: a támogatást a gyerekek után kapja. Ha nem oda járna, akkor is ki kéne osztani ezt a pénzt.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:16:06

@Közöd??:

"asszociális" :-D talán antiszociális, khm.

khmm... 2009.04.23. 17:17:12

@execute:

lóval sakkozunk szerintem..... :-))))

Őt csak a vak egyházgyűlölet fűti, értelmet ne keressünk a vagdalkozásaiban. :-( Qrvára nem érti, hogy ugyanazt a pénzt oda kéne adni akkor is "fejpénzként", ha máshová járna ugyanaz a gyerek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:18:15

@khmm...:

"Minden szülő joga a gyermekének adandó nevelés megválasztása."

Kiváló, akkor én, mivel jogom van rá, rózsadombi kétszázezer per hó tandíjú oskolába járatnám, és mivel alkotmányos jogom, kérem az államot, ugyan perkálja már helyettem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:22:57

@execute:

és ez mindennapos? És tényleg minden cigányasszony késel? ha terhes, akkor péláne? Csak kérdezem. Mert ilyen alapon minden magyar vagy vállalkozó és adót csal, vagy politikus és lop.

khmm... 2009.04.23. 17:24:47

@mavo: B+ szándékosan mellébeszélsz, mondtam, hgoy lóval nem sakkozom. :-DDD

Talán nézz utána az alkotmány magyarázatában, mit jelent ez....

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 17:28:18

@mavo:

Mindkét szó helyénvaló lehet, mert a kettő között csak kicsi a különbség:)))

Asszociális: szociálisan teljesen érzéketlen
Antiszociális: a szociális normákat tagadó, azoknak ellenszegülő

dzsi85 2009.04.23. 17:31:22

@Pepe83: nem barátom, számodra még mindig nem egyértelmű a vita tárgya... amikor valaki azt írja, hogy "néhány bűnöző" miatt, akkor az láthatóan nincs tisztában egy átlag vidéki cigány életmódjával..
nagyszerű hogy vannak kulturált cigányok (van szerencsém ismerni többet is), de vannak akik a rák végső stádiumából is felgyógyulnak valami csoda folytán ettől még a rák halálos... (tudom hogy sánta a példa, csak vhogy szemléltetni akartam..)

de ha nagyon megoldást akarsz: félretenni a politikai érdekeket, a szemek előtt lebegő szavazattízezreket és drasztikusan hozzányúlni a segélyezési és romapolitikához!! a segélyeket munkához, oktatáshoz kötni, felzárkóztatási programokat létesíteni, de nem mutatóban egy-kettőt és arra mutogatni, hogy tessék romaprogram! ja és mindenekelőtt félretenni a médiában a "cigánynak mindent, ellene semmit" kampányt! mert ez a cikk olyan, mintha minden nap megírnák, hogy melyik faluban melyik cigány épp mennyit lopott... ja bocs, még mindig nem olyan, az utóbbi bűncselekmény míg az iskolába fel nem vétel továbbra se!

Szűcs Edina 2009.04.23. 17:34:58

@mavo:
Félretéve a primitív basztatásodat, lássuk hát:
A világon kétféle elnyomó szervezet létezik: az állam és az egyház. Egymásnak riválisai, ideiglenes szövetség alapján osztoznak meg a pénzen és lelkeken.
Nem jól fogalmaztam: mi fizetünk a Református egyháznak. Még az 1%-ot is. A nagyobbik gyerek állami iskolákba járt ( na jó, volt köztük alapítványi is - az a legalja) úgyhogy tudjuk értékelni az egyházi sulit. Minden pénzt megér.
Az államtól csak a FEJKVÓTÁT kapják. Azt megkapja az utolsó, rühös alapítványi iskola is - függetlenül attól, hogy milyen szar. Más állami támogatást nem kap. És kész. Akkor se, ha bakot ugrasz. az összes többi pénzt a szülők és a hívők adják össze. Uff.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:35:34

@Azreel:

1. a vatikáni szerződés illetékes pontja (1999. évi LXX. törvény 2. Cikk) ugyanolyan _szintűt_ ír elő, nem pedig azonost. Ebbe +x% simán belefér.

2. ehhez képest egy egyházi iskola (a nagyjából hasonló fejpénzt kapó állami és önkormányzati iskolákhoz képest csak 25%-ban van korlátozva, hogy a körzetéből kell felvennie tanulókat, ami egy vicc.

desertstorm 2009.04.23. 17:46:35

Körülkeríteni BASSZ@MEG (BAZ) megyét, bekeríteni és bevezetni a 3 csapás törvényt! Aki eléri a limitet, azt odazárni és meg fog oldódni a probléma.

z 2009.04.23. 17:52:05

@Közöd??: te meg ahelyett hogy itt pofázol, gyere és ásd föl nálam a kertet

HofEE 2009.04.23. 17:53:46

Húbazze , azt a rasszista mindenit, hogy itt mik vannak. Arról miért nem írtok amikor a cigány kisgyerekek kilopják a suliból az tanszereket? Húbazze most én lettem rasszista, a fenébe.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 17:55:05

@dzsi85:

"segélyeket munkához, oktatáshoz kötni, felzárkóztatási programokat létesíteni"

Ezeket még kiegészíteném azzal, hogy sürgősen munkahelyeket kell teremteni az elmaradott régiókban, hogy ne legyenek olyan falvak, ahol 50 kilométeres körzetben egyáltalán nincs munkalehetőség.

Ugyan nem vidéken élek, de azért tisztában vagyok a helyi viszonyokkal. Ha az általatok festett kép igaz lenne, már senki sem élne vidéken:)))

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 17:56:14

@Pepe83:

legfeljebb az aszociálisra gondolhatsz. Az asszociális az az asszociatívnak lehetne valami a rokona.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 17:59:33

@mavo:

Rákerestem a neten az aszociálist és az asszociális is használják.
Mind a kettőre sok találatot adott ki a Google:)))

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.04.23. 18:02:10

Nehéz dolog ez! Talán a megoldást is máshonnan kellene kezdeni!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.04.23. 18:03:27

nah, hulye ciganyvedo, megkaptad az index cimlapodat.

szdszes vagy-e? csak mert ilyen buzi fejjel csak az lehetsz..

execute 2009.04.23. 18:04:59

és milyen munkát adjunk egy tanulatlan embernek? Na hagyjuk már! Amíg a cigányság nem jut el arra a szintre, hogy megbecsülje a tanulást, addig ez kidobott pénz. A romák 16 éves kortól felnőttként tekintenek a gyerekre. (a gazdagok is!) És már várják az unokákat. Nem csoda ha csak 10%-uk jut el az érettségiig. A roma lányok 50 százaléka 18éves kora előtt szüli meg első gyermekét. Hát ez röhej. A magyaroknál az 1900-as években szintén ez volt a helyzet, de ahogy tolódott ki az oktatás, úgy változtak a szokásaink. A cigók viszont nem hajlandóak váltani. Az egyetlen lehetőség az lenne, ha 12 év tanulmányait 8-ba lehetne sűríteni, és akkor 14 éves korban lenne az érettségi... De ezt a módszert még nem találták ki, úgyhogy a cigók maradnak a legalján.

Mitya Ivanov 2009.04.23. 18:08:49

@I-brahi: Hallottam az ő verzióját is. És ez kicsit árnyalja az összképet.
Ha az alapítvány állít valamit, akkor az sem jelenti automatikusan azt, hogy az úgy is van

Tib 2009.04.23. 18:14:59

Falusi gyerek voltam, a negyedik osztályban egy évet voltam egy cigány gyerekkel. Nagyon illedelmes volt, tisztelettudó, egy szavam sem lehet, igazi diplomata.

A testvére meg elmebeteg volt, állandóan pofázott, meg az akkori szint szerint imitálta a Piedone meg karate mozdulatokat, de vele sem volt semmi konfliktus.

A két gyerek anyja-apja akkor jött a falunkba, más cigány nem volt, ezek meg nagyon küzdöttek, hogy elfogadják őket.

2009.04.23. 18:24:10

@mavo:

Bravó. Neked az "nagy lófasz", hogy a magyar társadalom évtizedek óta abszurd mértékű toleranciát gyakorol egy végtelenül aljas, élősködésre berendezkedett szubkultúrával szemben, amelyik életvitelszerűen fosztogatja és terrorizálja a lakosságot. Azt a lakosságot, amelynek az adójából kapja a megélhetési gyerekgyártásért járó "faszpénzt" illetve a rengeteg ingyenes juttatást és kedvezményt.

Ezen kívül még mit adjunk a drágalátos cigányaidnak? Netán az életünket? Azt úgyis elveszik, ha nincs cigi, vagy túl szépen csillog az mp3 lejátszó.

havanna44 2009.04.23. 18:25:16

Nekem innen a szobám ablakából sajnos tökéletes rálátásom van a cigányság "sanyarú" sorsára.

Tehát szomszédaim:
-apa: 40 éves rokkantnyugdíjas. "50 ezret adtam az orvosnak,hogy leszázalékoljanak"
-anya: 32 éves, életében 1 percet sem dolgozott
-gyerekek: 3 fiú. 1 iskolás, 2 óvodás.

Az anya papíron egyedül "neveli" a gyerekeit, mert így több pénzt kap utánuk. Az apa papíron, tehát nem lakik itt velük. Gyakorlatilag igen. Nem részletezném, hogy mennyire jól élnek, csak annyit mondok, hogy jobban, mint egy átag 3 gyerekes magyar család, ahol mindkét szülő dolgozik(!). DE MIBŐL????

Abból, hogy a magyar ember fizetésének csaknem a felét levonják! Ők nem dolgoznak, merthát minek erőltessék meg magukat. Ha kevés a segély mennek lopni! Legalább annyi lenne bennük, h minket, akik eltartjuk öket hagynak nyugodtan élni! Mert drága szomszédaim éjjel-nappal üvöltetik a zenét, ha ahhoz van kedvük. Ha szépen szólok nekik nem használ, ha üvültök nem használ, ha a rendőrt hívom ki, az intézkedés gyanánt elgurul szépen lassan a ház előtt. Az ember ne utálja őket? Amikor szembe jön velem az utcán egy csorda (mert ők eyedül nem járnak), akkor inkább az árokba löknek, minthogy odébb menjenek. Mert a mi adónkból épített járda az övék!

A dolog egyszerű, nem kell felelőst keresni, hogy kinek a hibája, hogy itt tartunk ahol. El kell fogadni, hogy ilyenek! Nem támogatni és védeni kell őket! Fegyelmezni kell! Sajnos a vérükben van a semmirekellőség meg a többi. Ahogy pl. a németekre mondhatjuk, hogy percíz nép, úgy rájuk a semmirekellő, élősködő nép jelző illik.

Tehát, ők nem akarnak dolgozni, nem akarnak viselkedni! Lehet azt mondani, h munkahelyet kell teremteni. De lássuk be ez a mostani helyzetben nem egyszerű. Lehet azt mondani, h a cigányt nem veszik fel dolgozni. Véleményem szerint ennek is meg van az oka. Talán, mert a szemedet is kilopja, ha nem figyelsz. Iskolába meg a többség azért nem jár, mert NEM AKAR! Mert a szülők egész éjjel mulatnak, s reggel nem bírnak felkelni. Vagy, mert esett az eső.

A baj az, hogy ők segélyből, meg ebből-abból jobban élnek, mint mi a munkából. Szóval nem kellene őket ennyire támogatni! Elfogadom, h nem lehet hagyi őket éhen halni. Bár én személyszerint.... Kapjanak annyit, amennyiből épp meg tudnak élni. Persze, akkor meg lopni megy. Akkor meg kapja meg a büntetését! Ne mondhassák a rendőreink, h nem tudunk velük mit csinálni.......

kovácske 2009.04.23. 18:35:50

csak azt szeretném tudatni a kö@redriot77: "igazi, tipikus, putriscigány gyereket.
Tudod, aki majd unalmában belebassza a körzőt a gyereked kezébe, a lába közé nyulkál, elveszi tőle a tízóraiját/pénzét/telefonját, kibírhatatlanul büdös, a haja tele tetvekkel, és trágárságokat óbégat ha kérdezik ha nem." véleményét osztókkal, hogy
1, nem vagyok cigány
2, belebasztam a körzőt általánosban a padtársam kezébe
3, én diplomás munkát végzek, ő (akinek belebasztam a kezébe a körzőt) szakmunkás lett.
4, szerintem meg kéne nézni azt a gyereket az iskolának és ha "igazi, tipikus, putriscigány gyereket.
Tudod, aki majd unalmában belebassza a körzőt a gyereked kezébe, a lába közé nyulkál, elveszi tőle a tízóraiját/pénzét/telefonját, kibírhatatlanul büdös, a haja tele tetvekkel, és trágárságokat óbégat ha kérdezik ha nem", akkor felzárkóztató osztályba tenni, ha meg nem illik rá a fenti leírás, akkor felvenni. nem pedig azzal foglalkozni, hogy cigány, vagy nem cigány.
+1: a kötelező (most nem nézek utána, de mintha 1 év ovi kötelező lenne az 1ső osztályba lépés előtt) óvoda megtaníthatja azokat az ismereteket, készségeket, amik az iskolaérettséghez alapelvárásként kellenek.
+2: a szülőt a tv. arra kötelezi, hogy etesse a gyereket, meg vigye el az iskolába. sokan ennél többet is megtesznek a gyerek érdekeit szem előtt tartva, de ez nem indok arra, hoyg az iskola a szúlőre hárítsa a felelősséget, ha a tanárai nem képesek megtanítani a gyereknek a tananyagot. főleg, hogy kb. 10 éves korig a gyereket alapból érdekli minden, ahhoz kell külön erőfeszítés, hogy elvegyék a kedvét.
+2: egyébként is mi az, hogy cigány? azért, mert füstös? mutatok bármikor szőke, fehér, kék szemű embert, nem is keveset, aki cigányabb a győzikénél. jó lenne már erről a rasszista vonalról leszállni és azt nézni mindenkiben, hogy mit tesz le az asztalra, nem azt, hogy honnan jön.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 18:36:42

@Szűcs Edina:

Kezdhetném úgy, hogy "félretéve a primitív hazugságodat", de sajnos nem tehetem, pláne, hogy ferdítesz tovább.

Eleve azt hazudtad, hogy az egyház a saját adójából tartja fenn magát, fejkvótáról és az egyházaknak az elvett ingatlanokért az idők végezetéig "járó" zsetonról mélyen kussoltál. Nem eget verő összeg, (ha jól tudom, kevesebb, mint 10 milliárd, tehát csekélység) de érdekes, apám kapott egy darab összeget az orosz hadifogságért, és olyanról sem nagyon hallottam, hogy az államosított gyárért bárkinek járna az örökké ikszmillió, de még ikszszázezer sem. Csak az egyházaknak. Természetesen az egyébként is "járó" állami zsetonok mellé. Állam bácsi a magyar egyházakra jelenleg kábé 100 milliárdos nagyságrendben költ, ebből 26 milliárdot az általad lesajnált fejpénzre, amiből a szaros állami iskolák kénytelenek pontosan ugyanazt a funkciót betölteni, amit az egyházi, csak persze az egyháziak több pénzből.

Az egyházi iskola ugyanis nem csak az állami fejpénzből gazdálkodik, hanem – mint voltál kedves megemlíteni – a szülők pénzéből is, meg persze az egyház sem csóró, meg hát az 1%-ok is csak kiadnak valamekkora összeget. Ez elég egyértelműen megszünteti a versenyhelyzetet. Több pénzből nem nehéz jobbat nyújtani, persze szigorúan csak nem hívőknek, vagy olyan nem hívőknek, akik bambán tűrik, hogy az extra szolgáltatások egyike a kötelező hittan.

Nem te vagy az első, aki letagadja az állami támogatást, más kérdés, hogy ha egy intézményt egyházi iskolának hívnak, akkor a zsé mellé extra jogokat is kap, és cserébe minden tőle telhetőt megtesz, hogy véletlenül se keverhessék a csoffadt állami intézményekkel, de még igyekszik az állami pénzt letagadni, vagy ha az nem megy, akkor kicsinyíteni.

Érdemes röhögni, itt következik az (egyik) hivatalos indoklása,miért köll pízt adni az egyházaknak az oktatásért. Voilá: "[a]z egyházak állami támogatására egyrészt tehát azért kerül sor, mert az egyházak (részben) állami feladatot (is) ellátnak, másrészt azért kell támogatni az egyházakat költségvetési forintokkal, mert az egyházak az ilyen tevékenységeik végzéséhez nem rendelkeznek elegendő gazdasági-vagyoni háttérrel, pontosabban fogalmazva, ma Magyarországon az egyházak számára nem állnak rendelkezésre olyan anyagi bázisok, amelyekre támaszkodva az államtól átvállalt feladataikat zavartalanul elláthatnák."

Szóval egyedül mégsem menne? Ejnye, ejnye.

Ja, és mert felmerült, több-e vagy kevesebb. Nem, ugyanannyi, de. Az egyházaknak menő pénz az úgy megy, hogy van az alap fejkvóta, ami valóban azonos, ám utólag megfejelik az önkormányzatok által iskoláknak adott zsé _átlagával_, vagyis valóban többet kapnak, mint akár az állami, akár az alapítványi iskolák, utóbbiak ugyanis nem kapnak extrát, legalábbis tudtommal nem.

Annak az időnek pedig szerencsére vége, amikor az egyház az államnak valódi riválisa lehetett (kivéve, hogy az oktatásban az állam segítségével behozhatatlan előnye van), továbbá mostanra (szintén szerencsére) az egyház normális demokráciában egyház nem lehet elnyomó szervezet, az hiányozna még csak. Ezt legfeljebb szeretnéd. Az, modell, amiről te beszélsz, Afrika és Ázsia egyes országaiban fut, csak azt te biztosan nem szereted, mert ott ugye az iszlám a menő.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.04.23. 18:38:51

Hát Erzsike szopjon lovat, vagy ha jobban tetszik szarjon sünt. Az ilyen Erzsikék miatt tartunk ott ahol.

2009.04.23. 18:39:25

"Viperával, kutyalánccal és dorongokkal ütlegelt egy cigány bűnbanda az egyik italbolt előtt egy 43 éves férfit szerdán, este nyolc óra körüli időben Bátonyterenyén. Az elkövetőket rövid időn belül elfogták. A rendőrség elismerte: a gyanúsítottak egyike a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke."

Ezeket tovább pénzelni?
Minek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 18:46:33

@imperial:

a híres "abszurd méretű" (ám, mint itt is elég jól látható _nem létező_ társadalmi tolerancia egy büdös fillérbe sem került. A rendszerváltás előtt is cigányoztak, most is cigányoznak, csak kicsit szabadabban és durvábban, meg most már itt-ott tettekre is váltják az utálatot.

1992-93 magasságában indult el a valódi gettósodás a cigány munkahelyek tömeges megszűnésekor, ha akkor valaki észbe kap, és átképzésre meg egyebekre megfelelő pénzeket költ, akkor _talán_ nem lennének falvak, ahol a most születő cigánynak nem hogy az apja, de a nagyapja sem dolgozott, holott a családban 1993 előtt mindig akadt, aki dolgozott.

Csak persze neked, mint a többségi társadalom egyik díszfaszának nehéz beismerni, hogy cigányozáson kívül az ég adta világon semmit sem tettél a cigányok ügyében, és te vagy többségben, és az ostobán odaszórt segélyeken kívül állam bácsi is kibaszott keveset.

Márpedig a lelkiismeretfurdalásnál mégiscsak kevésbé fáj annak hajtogatása egészen a hit eléréséig, hogy a többség mindent megtett, bármennyire is hazugság.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 18:48:35

@imperial:

bezzeg a két csávó, aki a cigány nőt és a lányát verte, azok igen, gondolom legyünk rá büszkék - vagy mégse?

Te lennél a legjobban megsértve, ha a magyarokat azokkal a barmokkal azonosítanák ...

2009.04.23. 18:51:44

@mavo: naná hogy semmit nem tettem, mindössze adózok azért, hogy a cigányok ingyenéljenek. A vidéken élő kirabolt emberek sem tesznek semmit a cigányaidért, mindössze csendben tűrik, hogy a paraziták letarolják a kertjüket, miután elitták a segélyt.

Még szerencse, hogy vannak a hozzád hasonló liberális díszfaszok, akiknek ez semmi. Az is szerencse, hogy egyre kevesebben vagytok.

havanna44 2009.04.23. 18:52:49

@kovácske: te láttál már közelről cigányt? Mert persze vannak kivételek, de mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt! A cigány szeptemberben szorgalmasan jár iskolába-óvodába. Azán ha a tanár aláírta a papírt, h igen, jár a gyerek,(--> kapja a támogatásokat a szülő) akkor rögtön beteg lesz a gyerek a következő szeptemberig. Én rengeteget tudnék róluk mesélni. 20 éve élek köztük. Senki sem mondja, h magyarban nincs ugyan olyan aljas, meg, h cigányban rendes! De aki nem ismeri őket, az inkább maradjon csendben! Lehet, h óvodában megtanítanák nekik az alapvető dolgokat, de ha egy évben kétszer viszi el a drága szülő, akkor nem lehet!

Sixy 2009.04.23. 18:54:12

Miért érzem azt, hogy itt megint csak indulatok szításáról van szó?

Adott egy rejtett kamerás felvétel, ahol előre azzal a szándékkal mentek egy oktatási intézménybe, hogy kiprovokáljanak olyan szituációkat, amikből levezethető, hogy itt bizony tombol a rasszizmus. Miközben nem említünk szót esetleg a másik oldal véleményéről.

Az egyik (a roma) gyerek átiratkozni akart (valójában nem akart) egy másik EVANGÉLIKUS (!) iskolából év közben. A tantestületnek ez volt a negyedik kérelme, amit elutasított. Mivel az osztálylétszámok már megteltek (elvégre a beiratkozásnál feltöltötték őket), erre nemigen van mód, máshol is elég ritkán. Nem romáknak is.

A másik (a nem roma) gyerek nem átiratkozni akart, hiszen még nem is iskolás korú, a szülő csak érdeklődött, hogy milyen lehetőségek vannak az iskolába iratkozásra. Mivel a leendő osztályok még nem is léteznek, nyilvánvalóan nem mondja azt az igazgató, hogy be vannak telve.

Szóval egy kicsit szálljunk már magunkba, mert ez a folyamatos feszültségkeltés már egyáltalán nem vicces. Ez egy mocskosul manipulatív vizsgálat volt, aminek a célját én nyilván nem tudhatom, de egy két eredménye ilyesmi lehet:

- A magyarokat a romák ellen uszítani, hiszen ez a fajta torzítás hajlamos mélyíteni az előítéleteket. Tessék megnézni, hogy a fenti kommentekben is mennyi roma-ellenes sztereotípia jelent meg, pedig a dolog egyáltalán nem a segélyezésről vagy az erőszakról szól.

- A romákat a magyarok ellen uszítani, azt mutatva, hogy a magyarok mennyire előítéletesek, rasszisták, kirekesztők. Ezáltal méginkább mélyíteni ezt a gödröt vice versa.

- Az embereket az egyházak ellen uszítani, hogy lám-lám, már megint a kapzsi egyház, lenyúlja az adófizetők pénzét és milyen mocskosul diszkriminatív. Tessék megnézni, hogy a fenti kommentekben megjelentek az ilyen vélemények is, pedig ez a dolog arról sem szól, hogy miből kapják a támogatást az evangélikus gimnáziumok.

----

Én ennél tovább nem akarok menni, mert nem lehetek biztos abban, hogy ezt az egészet azért találták ki, hogy eltereljék a közfigyelmet az ország botrányos anyagi állapotairól. A fene tudja, lehet, hogy nekik meggyőződésük, hogy ezzel tényleg jót tettek.

De sajnos én azt látom, hogy az ilyen módszerek csak feszültséget és gyűlöletet keltenek, ami akárhogy is nézzük rossz. A megoldás nem abban lenne, hogy pellengérre állítunk egy iskolát, ahol ráadásul nem is egyértelmű ez a helyzet, hanem az, hogy elkezdjük példaként felhozni az olyan iskolákat, ahol ez pont ellenkezően működik. Mert vannak ilyenek, tessék megnézni a Közgazdasági Politechnikumban is működő "legyen egy roma barátod" programot, vagy a Kapcsolda nevű programot, ahol mozgássérült és értelmi fogyatékos gyerekeknek szerveznek programot az iskolai diákok. De valahogy erről cikket írni nem annyira fontos.

Mert arról írni könnyű, ha romát ölnek, vagy ha roma öl, de arról senki nem ír, ha roma és nem roma közösen tesznek valamit.

Arról írni könnyű, hogy felvonulást tartanak a melegek és ez milyen indulatokat kelt az emberekben. De arról kevesen számolnak be, hogy egy meleg és egy heteroszexuális akár még barátok is lehetnek.

Bennem is vannak félelmek. Kialakulnak ezek a sztereotípiák, vagy legalábbis kialakulófélben vannak és próbálok (őszintén próbálok) ezek ellen küzdeni. Nem könnyű. De ha a másik, saját magát már toleránsnak, kvázi e téren megvilágosultnak aposztrofáló oldal erre csak annyit tud tenni, hogy odajön hozzám és beperel, amiért látja bennem ezeket a sztereotípiákat, akkor nehéz lesz egyről a kettőre jutnunk. Ha ő maga annyira toleráns, akkor adjon nekem is segítő kezet, forduljon oda hozzám, gyenge, tolerancia szempontjából esetlen emberhez is és segítsen, hogy megszabaduljak ezektől a gondolatoktól.

Mint a kis szekér és a nagy szekér, tiszta buddhizmus az egész.

Furcsa ez, hogy az ilyesfajta szeretetről keveset hallani manapság.

----

Ha bárkit megsértettem volna, esetleg azt a következtetést lehetne levonni a hozzászólásomból, hogy rasszista vagy diszkriminatív vagyok, sajnálom, ez távol állt és távol áll most is tőlem. Remélem, senki nem értelmezett így semmit a fentiekről.

----

Olvassátok el az evangélikus igazgató lelkész véleményét is. Nem állítom, hogy ezzel kellene egyetérteni és azt sem, hogy én ezzel értek egyet (hiszen nem tudhatom a valódi okokat). Csak arra kérlek titeket, hogy olvassátok el:

www.evangelikus.hu/aktualis/egy-masik-evangelikus-iskolabol-ment-volna-at-a-benkaba-a-roma-kisfiu

----

ui.: Ami számomra a legjobban fáj, az az, hogy mindezt végigjátszották a kisfiúval. Benne ezek után milyen kép, milyen sztereotípia fog kialakulni a nem romákról?

2009.04.23. 18:57:04

@mavo: együttérzek a magyar fiatalokkal, mert két tetves cigánykurva hazudozása és az erre alapozott koncepciós per áldozatai.

S. Annyi 2009.04.23. 18:58:25

No pagagyí! Á-á! Álljunk csak meg egy pillantásra! Felveszik őket általánosba ugyebár. Lehet, hogy vannak sulik, ahol nem szívesen látják őket, mert mondjuk nem szeretnek a tanárok és a diákok állandóan gipszben mászkálni.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 18:59:06

@imperial:

Annyira unalmas ez az "én adómból" duma.
Nem tudom, hogy mennyit keresel, nem is érdekel, de általában azok a leghangosabbak ebben a témában akik még a bruttó 180 ezret sem keresik meg.

2009.04.23. 19:00:15

@Pepe83: szerintem is unalmas, jó lenne ha végre a cigányok is beleadnának a közösbe és nem csak a markukat tartanák.

havanna44 2009.04.23. 19:03:36

"1992-93 magasságában indult el a valódi gettósodás a cigány munkahelyek tömeges megszűnésekor, ha akkor valaki észbe kap, és átképzésre meg egyebekre megfelelő pénzeket költ, akkor _talán_ nem lennének falvak, ahol a most születő cigánynak nem hogy az apja, de a nagyapja sem dolgozott, holott a családban 1993 előtt mindig akadt, aki dolgozott."

Édes istenem! Miről beszélsz ember?!
A rendszerváltás előtt szabad volt őket nevelni! Akkor is ugyanúgy adott volt a lehetőség, h iskolába járjanak. És ha jártak volna, akkor nem kéne átképzésre költött pénzekről beszélni! Az általad említett idők előtt ha nem dolgoztak nem is ettek! Mint ahogy a magyar sem. Dolgozni kellett. Aztán amint bevezették a mindeféle segélyt, ők rögtön vérszemet kaptak és b*sztak dolgozni! Régen ha loptak, lehetett megfelelően büntetni. Most nem lehet!
Ennyi!

S. Annyi 2009.04.23. 19:04:26

@Pepe83: Tehát, ha valaki bruttó 180 ezer alatt keres, akor ne legyen véleménye, mert az ő adója ugyebár szart sem ér. Hmmmmm.

2009.04.23. 19:08:04

@Sixy:

Már írtam egy korábbi kommentemben, hogy bűzlik az egész sztori.
Az egyik legközismertebb uszító és bajkeverő cigányszervezet bemegy rejtett kamerázni egy iskolába? Ugyan már, csak a keverik a szart, hogy megint egy jóízűt rasszistázhassanak. Ezeknek az az érdeke, hogy minél több etnikai színezetű konfliktus legyen, mivel ebből élnek.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 19:08:53

@S. Annyi:

Ezt egy szóval sem mondtam, csak ne hangoztassa, hogy az ő adójából tartják el a cigányokat. Ezzel az erővel egy magas jövedelmű ember mondhatná azt is, hogy az ő adójából épülnek az utak, működnek az iskolák és a kórházak, így az alacsony jövedelműeknek semmi keresnivalójuk ott.

havanna44 2009.04.23. 19:09:38

"Annyira unalmas ez az "én adómból" duma.
Nem tudom, hogy mennyit keresel, nem is érdekel, de általában azok a leghangosabbak ebben a témában akik még a bruttó 180 ezret sem keresik meg."

Ezt így te sem gondoltad komolyan? Nem teljesen mindegy, h mennyit keres?! A felét akkor is viszik az ingyenélők!

kovácske 2009.04.23. 19:11:33

@Sixy: respect. minden szavaddal egyetértek.

z 2009.04.23. 19:12:18

@kovácske:
Cigánynak azt szokták nevezni, aki "cigánymód" viselkedik, még olyan is van, hogy "szőkecigány". Ha már letett valaki valamit az asztalra, akkor UTÁNA már nem is szokott senkit érdekelni a származása, az ilyen cigányembert még védeni is szokták és példálóznak vele, hogy van ilyen is. Ha úgy öltöznék fel és úgy viselkednék, én is simán elmennék cigánynak, így mégse jut eszébe senkinek, hogy lecigányozzon.

Az meg, hogy valaki a származása alapján nem jut be valahová, ahová nem kötelező őt fölvenni, az sajnálatos, de van ilyen. Valaki meg az anyagi helyzete miatt nem adhatja a legjobb iskolába a tehetséges gyerekét, engem pedig jelentősen hátráltat a magyar középosztálybeli származásom abban, hogy a Yale-re járjak. Ezért mentem a kevésbé nívós, helyi egyetemre, ahogy őt is fölveszik majd a helyi suliba, mert kötelező.
Nagyon sok mindenkiben van valami (vagy épphogy nincs), amitől hátrányos helyzetű lesz, az egyenlőség és az egyenjogúság illúzió, nem lehet valakinek csak úgy adni az ilyesmit. Vagy küzd érte, vagy marad ahol van. Egyéni elbírálás vagy sem, a nők és a feketék is együtt harcoltak a jogaikért és termeltek ki egy értelmiségi réteget, ha a cigányok tenni se akarnak ezért, ne csodálkozzanak, hogy elküldik őket mindenhonnan. Nem nekünk kéne megmondani, mi lenne a jó nekik, nekik maguknak kéne elkezdeni megcsinálni a jót, abban kéne is őket támogatni.

S. Annyi 2009.04.23. 19:14:47

@Pepe83: Az, aki keveset keres, nem feltétlenül a saját hibájából keres keveset. Lehet, hogy azért a kevés pénzért sokkal többet gürizik, mint a milliárdosok, pláne, ha azok úgy "keresték" a pénzüket, ahogy egyes politikusok. Vagyis csalással, lopással, esetleg nem jogszerűtlen, csak erkölcstelen módon, az meg ugyebár nem jogi kategória. Szerintem mindenki, aki adózik, egyformán joga van számon kérni az adójából (mindegy, hogy az mennyi, csak becsületesen adózzon)kifizetett pénzeket.

havanna44 2009.04.23. 19:20:15

@Pepe83: A mas és az alacsony jövedelműek is kiveszik a részüket az utak, kórházak.... építéséből. A cigányok nem! Ők csak használják! Erre mondják, h ingyenélők! A cigány nem adózik a vasazásból, meg a lopásból.

Vegyünk egy példát: ha valaki bruttó 300 ezret keres havonta, annak a nettója kb 170 ezer. Tehát 130 ezret vonnak le. Ennek jelentős része kerül újraelosztásra. Kb 90 ezer!

Érted?!

S. Annyi 2009.04.23. 19:21:51

A hódmezővásárhelyi példa a követendő. És elég hatásos lesz. nem dolgozol? Egészséges vagy? nem vállalod el a közmunkát? Három évig nem kapsz segélyt!

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 19:25:34

@S. Annyi:

Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Nem nézem le azokat, akik keveset keresnek, csak szerintem nagyon elcsépelt és demagóg azzal érvelni, hogy az "adómat" a cigányok viszik el.
Az adó többek között arra való, hogy segítsük a perifériára szorultakat. Ez nem mindig igazságos, de ez van.

2009.04.23. 19:25:42

@S. Annyi: szerintem is hatásos lehet ,de ehhez azt is el kell érni, hogy a cigányok ne tudják kamura rokkantnyugdíjaztatni magukat. Mert jelenleg a megélhetési gyerekgyártás mellett ez a másik ingyenélést elősegítő bevételi forrásuk.

1953 2009.04.23. 19:26:57

Tisztelt cikkiró barátom!
Nem ismerem sem a nemedet sem a korodat sem azt,hogy vannak e iskolás korú gyerekeid,de ha vannak légyszives válaszolj nekem ezen az oldalon néhány sorban,de őszintén,hogy járatnád e gyerekedet olyan iskolába,ahol a cigány származású osztálytársak naponta megverik,elveszik uzsonnáját,értékeit.Tisztelettel várom őszinte válaszodat.

S. Annyi 2009.04.23. 19:27:26

@imperial: Na, ezzel tökéletesen egyetértek!

2009.04.23. 19:27:48

@Pepe83: lófaszt. A szolidaritásnak oda-vissza kell működni. Csak az kapjon, aki tesz is érte valami. A cigányok jelentős része életvitelszerűen az élősködésre van berendezve. Nekik semmi sem jár.

havanna44 2009.04.23. 19:28:04

@Pepe83: lehet, h elcsépelt, de igaz! Vagy szerinted miből él? Az adódból és/vagy abból, amit tőled lop!

Szűcs Edina 2009.04.23. 19:33:31

@mavo:
Nagyon okos vagy, ugye tudod?

Szerinted az a korhadt agyú szülő, aki esetleg igazad ad neked, az nem adhatná az ő rühös 1%-át a saját iskolájának? Másrészt bebizonyosodott, hogy az állami iskolák pont annyit érnek, amennyire népszerűek. pedig évtizedeken át locsolták beléjük a pénzt. de ott nem pedagógusok voltak, hanem kommunista káderek.
***********
Jó helyen példálódzol az apáddal - az én nagypapám meghalt az orosz fogságban, meg két testvére is, egy rokon menekült meg, ő sem kapott semmit.
És jobb is ez így - legalább elmondhatja, hogy nem kapott semmit.
Pont a kommunisták fojtották el az egyházakat és vették el a vagyonukat - mert annyira féltek a hatalmuktól.
Az a vagyon nem az egyház munkájának, hanem jó marketingjének és a jó termékének a gyümölcse. de ez nem jogosítja fel az államot arra, hogy elvegye, uralkodó tagjainak zsebeibe áthelyezze. Igenis, a birtokok, épületek, egyéb vagyontárgyak visszajárnak. Piacgazdaság van, ha valaki úgy dönt, hogy a pénzéért lelki békét vásárol, akkor ez szíve joga.
**********************
Azt mondtam, hogy a hívők pénzzel támogatják az iskolát.
Te, retardált barátom, erre azt állítod, hogy ők jogtalan előnybe kerülnek emiatt. Adjál te is a kommunista csökevény iskolátoknak a fizetésedből és akkor kiegyenlítődnek az esélyeid.

Tehéntőgy 2009.04.23. 19:34:24

Most vicc nelkul, az egesz "a Zen adombol tartjak el" ervrendszer marhasag, mert AFA-t mindenki fizet, a legcsorobb munkanelkuli is, a nyugdijasok is, a csunyagonoszjajdenagyonnaplopo ciganyok is. Az allam legnagyobb bevetele pedig az AFA-bol szarmazik, tobb mint a szemelyi jovedelemadobol, szoval ezt az "en tartom el az adombol" szoveget hagyjuk mar, mert nincs nem adozo ember az orszagban, csak kenyelmes mindenkinek az o szintje alatt meghuzni az "innentol mindenki eloskodo" hatarat.

nothing.at.all (törölt) 2009.04.23. 19:38:06

@Pepe83:
tehát, ha ez egy olyan ország lenne, hogy semmilyen adót sem kell fizetni, te boldogan adnál oda 300 ezres fizetésedből 130-at a szomszéd, periférián élő roma családnak? (és ne gyere azzal, hogy kórházak, meg iskolák, mindegy, hogy 1 vagy 1 millió ember termeli ki azt a pénzt, amit megkapnak)

2009.04.23. 19:40:24

@Tehéntőgy: most vicc nélkül, ha senki sem dolgozna, akkor az ingyenélők honnan kapnának annyi segélyt, hogy abból ÁFA-t fizessenek?

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 19:40:34

@nothing.at.all:

Annyit biztos nem:)), de segítenék...

hoseman 2009.04.23. 19:44:13

Pepe83! tE egy ritka nagy szétbaszódott hülye vagy!

2009.04.23. 19:44:33

@nothing.at.all: frankón nem értem azokat, akik szerint még sokáig el fogjuk tartani a nyakunkra szaporodó cigányok ingyenélő rétegét.

2009.04.23. 19:50:12

már megin ordenáré nagy faszságot írtál. legalább címlap

Szűcslaci 2009.04.23. 19:54:22

@mavo:

Volt egy kis kavar, rossz nicken írtam.
László vagyok és nem Edina.

Tehéntőgy 2009.04.23. 19:54:41

Imperial: Ez a logika tovabbviheto:Hosunk, a nem kulonosebben okos Kovacs Bela gazdag csaladba szuletett. Mivel abba szuletett, a csaladnak volt penze kulon nyelvtanarra, meg elitgimnaziumba jarhatott, igy Belanak meg lett a ket kozepfoku nyelvvizsgaja erettsegire, aztan bekerult a Matthias Corvinus Collegiumba, lediplomazott az ELTE-n es lett normalis, hetkoznapi allasa. Ha szulei nem koltottek volna ra annyi penzt, nem dolgoztak volna helyette, ma nem tudna kifizetni az AFA-t. Kovacs Bela a tarsadalom szemete, egy eloskodo tetu. Lojuk le.

karakter 2009.04.23. 19:57:35

Most komolyan...olvastam valahol" val ahol érdekelté tették ŐKET a dolgozásban"
asszem Tolna-megyében valahol..
nem kéne lemásolni valahol++"""???

Szűcslaci 2009.04.23. 20:01:40

Tapasztalataim szerint az egyházi iskolákban rosszat nem tanítanak - sőt.
Legalábbis a keresztény egyházak iskoláiban - továbbá időbeni korlátot is fel lehet állítani.
rasszizmust nem tapasztaltam soha a tantestület részéről - még a felvételinél sem. De minden szülővel elbeszélgetnek és figyelemmel kísérik a felvett tanulók családi életét is. Problémás családok gyermekeit nem látják szívesen, akkor sem, ha az iskola közel lenne nekik. Azokban az iskolákban nincsen rendbontást, mert a konkolyt kiirtják a búza közül - nagyon helyesen.
Az iskolába bekerülés elengedhetetlen feltétele a felvételi - túljelentkezés van, válogathatnak. Meg is teszik.
**************

Pri Tek 2009.04.23. 20:02:10

Nem kívánok a bejegyzés írójának egyebet, csak, hogy az ő szomszédjába költözzenek cigányok és az ő gyerekei járjanak cigányokkal egy osztályba.

havanna44 2009.04.23. 20:02:59

@Tehéntőgy: Hogy lehet ilyen idiótaságot írni?! Kovács Bélát a szülei vállalták, h eltartják. Én egy cigányt sem vállaltam be!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:03:46

@Sixy:

Első olvasatra tök szép dolog, hogy azt mondod, "egy kicsit szálljunk már magunkba, mert ez a folyamatos feszültségkeltés már egyáltalán nem vicces", csak éppen ehhez magad is hozzájárulsz, amikor manipulációt emlegetsz a felvétel esetében, beállva azok közé, akik szerint nincs diszkrimináció, csak néha a gonosz jogvédők manipulálgatással hergelik a közönséget.

"A másik (a nem roma) gyerek nem átiratkozni akart, hiszen még nem is iskolás korú, a szülő csak érdeklődött, hogy milyen lehetőségek vannak az iskolába iratkozásra."

Szerintem vagy nem olvastad a postba linkelt cikket, vagy nem veszed figyelembe.

"Egy órával később ugyanezzel a történettel (a gyereket másodiktól az egyházi iskolába járatná a szülő) elindult a nem roma apa. A belépő férfit hellyel és kávéval kínálták.

- Jelenleg Budapesten élünk, elsős a lányunk, de júniusban Szarvasra költözünk, és a feleségemmel azt szeretnénk, ha ide járna a lányunk - kezdte mondókáját az átlagos kinézetű, középosztálybeli férfi."

Továbbá az ott van a cikkben, hogy nem pusztán kibaszásból mentek oda: "Mohácsi Erzsébet, az esetet feltáró esélyegyenlőségi alapítvány vezetője azt mondja, sok panasz érkezik a szülőktől, hogy az egyházi iskolák nem szívesen fogadnak be roma gyerekeket. Így került látóterükbe ez a szarvasi iskola."

Az iskola pedig éppen a legsúlyosabb pontokat nem cáfolta: a cigány apukának túlzsúfolt osztályokról tettek említést, a nem cigánynak kihangsúlyozták, hogy szó sincs zsúfoltságról. A másik evangélikus iskolából jövő elsős, tehát már tanuló cigánygyerek apját a tetvetlenítés hasznosságáról győzködik, mert ugye "a cigányok _mind_ tetvesek", és hogy, hogy nem a nem cigány apukát erről nem világosították fel, persze csak ha a jogvédők nem hazudnak, mint a vízfolyás.

Külön poén, hogy az igazgatónő így háborog: "felháborítónak tartja, hogy rejtett kamerával becsapta őket a kalapos ember (a kalapos ember: a cigány férfi - a szerk.), hiszen nem is akarta valójában átíratni a gyermekét", amikor ugye ott volt a rendes magyar ember, aki szintén nem akarta a valóságban átíratni a gyereket, de az nem felháborító és nem becsapás.

Én szívesen elhiszem, hogy ez mind nem történt meg, csak valahogy nem túl valószínű.

Igenis, létező problémával állunk szemben. Mind ha a sok tanulatlan, és a sajnos valóban sok bűnöző cigányt nézem, mind ha a diszkriminációt, ráadásul kölcsönösen erősítik egymást.

A "legyen egy roma barátod" program is csodálatosan hangzik, csak éppen a valódi problémához még kisujjal sem közelít. Lehet a politechnikum hallgatóinak akár hat tucat "roma", vagyis cigány barátja is, attól még a gettósodott területeken egy milliméterrel nem lesz jobb a helyzet: sem a cigányoké, sem az őket elszenvedőké.

2009.04.23. 20:10:40

@Tehéntőgy: szerintem fejleszd még a logikád. Sőt, nem árt ha összehangolod a valósággal:

A kis Kolompár Winettou megkap minden támogatást az államtól (nem a segélyt elivó putrisok, hanem az adófizetők pénzéből), ingyen oktatás, ingyen tankönyvet, ingyen étkeztetést, stb. A kis Winettou viszont így sem jár szívesen iskolába, mert ő gengszter akar lenni, az náluk nagyon raj. Ha mégis bemegy, akkor terrorizálja az osztálytársait és akadályozza a normális tanulást. Tanulni hülyeség, ráadásul az ő kultúrájában a munka nem érték. Meg is unja az iskolát és elmegy bűnözőnek, de előtte még modellt áll a mohácsi-féle fajvédőknek, mint a kirekesztés és a rasszizmus áldozata. Rövidesen elkapják lopásért vagy késelésért és az adófizetők pénzén elmegy üdülni a börtönbe (ott milyen ÁFA-t is fizet?). Kiszabadulva, kigyúrt bűnözőként szívesen fogadják bármelyik közismerten nagy ÁFA befizető cigány maffiában.

Kolompár Winnetou-ra szüksége van a társadalomnak. Ne küldjük kényszermunkatáborba, hogy valami haszna is legyen.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:12:27

@Szűcs Edina:

"Pont a kommunisták fojtották el az egyházakat és vették el a vagyonukat - mert annyira féltek a hatalmuktól."

ja, magas rangú egyházi emberek hathatós közreműködésével, tudod, III/3 és egyházügyi hivatal, csinos kis cuccok voltak ezek, és kurva sok pap volt beszervezve, persze azokról kussban kell maradni, mert hát papok, ugye.

"Az a vagyon nem az egyház munkájának, hanem jó marketingjének és a jó termékének a gyümölcse."

Könyörgöm, csak ezt ne. A tizedhez semmiféle marketing nem járult, elvették a paraszttól és annyi.

"Azt mondtam, hogy a hívők pénzzel támogatják az iskolát.
Te, retardált barátom, erre azt állítod, hogy ők jogtalan előnybe kerülnek emiatt. Adjál te is a kommunista csökevény iskolátoknak a fizetésedből és akkor kiegyenlítődnek az esélyeid."

Látom, a lila ködtől vagy olvasni, vagy értelmezni felejtettél el. Az előny az állami pénzből származik.

Azt pedig a keresztényi szeretetednek írom fel, hogy kommunista csökevény iskoláról hőbörögsz, holott tudnod kellene, a következő generáció túlnyomó többségét ezek az általad keresztényi módon lenézett kommunista csökevény iskolák nevelik fel, jóval kevesebb pénzből, mint a te kibaszott elit iskolád.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:16:20

@1953:

ugye te a saját tapasztalatodat írod le, vagy tévedek?

dzsi85 2009.04.23. 20:19:08

@Pepe83: lehetnék demagóg mint te, hogy a 80 éves egyedül élő nénike az 50e forintos nyugdíjával vajh hova költözhetne vidékről, de hidd el, álomvilágoddal szemben az emberek "menekülnek" a falvakból, aki megteheti az vagy a városba, vagy akár külföldre megy szerencsét próbálni... nálad mit jelent az, hogy tisztában vagy a helyi viszonyokkal? úgyérted a szivárványszín napszemüvegeden keresztül?
megint a félrebeszélés megy, megint a nagy semmibe mutogatás.. érdekelne, hogy szerinted mi a romakérdés megoldása!? már úgyértem olyan megoldás, ami a romakérdést oldja meg, nem a liberálisok egy százalék fölé kerülését.. ;)
ezzel a munkahelyteremtés dumával meg nem tudom mit akartál mondani... szerintem a munkahelyekről nem romákat küldtek el tömegesen, mert a magukfajta azt nem szereti... a szociális segélyből meg a feketézésből élést annál inkább!
a romák főleg nem azért nem dolgoznak, mert nincsen munka, ebben azt hiszem különösebb vita nélkül, pusztán nyitott szemmel járva egyet kéne értenünk... dehát sajnos a liberális gondolkodásmód sok-sok meglepetést tartogat az átlagember számára.. (lásd még kettősmérce, struccpolitika, szemellenző, stb, stb...)

egyenlítő 2009.04.23. 20:23:53

@Szűcslaci: Keresztény-e vagyol?

"Problémás családok gyermekeit nem látják szívesen, akkor sem, ha az iskola közel lenne nekik. Azokban az iskolákban nincsen rendbontást, mert a konkolyt kiirtják a búza közül - nagyon helyesen."

Ezt mondja Jézus neked? Ez-e a keresztény egyházak hivatása? Kiket kell felkarolniuk? Kiken kell segíteniük?

Ez az igazán szörnyű az esetben. Tetteikkel megtagadják a hitüket. Bocsánat, ez nem hit, vallás. Bocsánat, nem is vallás. Ők nem hisznek, nem vallanak, csak ...

Mit is tettek?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:24:00

@Szűcs Edina:

ja, bocs, ezt kihagytam:

"Másrészt bebizonyosodott, hogy az állami iskolák pont annyit érnek, amennyire népszerűek. pedig évtizedeken át locsolták beléjük a pénzt. de ott nem pedagógusok voltak, hanem kommunista káderek."

Azt hiszem, szívesen összeeresztenélek egy jó kis bokszmeccsre az általad gyönyörűen en bloc lekomcsizott tanárokkal.

Ha az átkosban nevelkedtél (amire van esély, ha a lányod iskolába jár) téged is ilyen "kommunista káderek" tanítottak, ajánlom, egyesével keresd fel őket, és mondd a szemükbe.

Ha meg nem, hanem már te is katkóknál nevelkedtél, akkor gratulálok a tanáraidnak, kiváló embert faragtak belőled: a keresztényi szeretet iskolapéldája vagy.

2009.04.23. 20:26:21

@1953: gondolom erre nem vársz konkrét, egyértelmű választ. A fajvédők csak más farkával verik szívesen a csalánt.

Szűcslaci 2009.04.23. 20:28:05

Mindenkinek:

Érdekes, én nem látom azt a nagy szegregációt, rasszizmust.
Több cigány ismerősünk is van, mind rendesek, mindegyik gyermekei iskolázottak, vagy most járnak iskolába. Nem cigányok - emberek. Még a is lehet, hogy jobbak, mint én.
Én szegény gyermekként nevelkedtem fel, csak az anyukám nevelt. Nem különböztem a kortárs cigánygyerekektől - sőt némelyikül lényegesen jobb anyagi helyzetben nevelkedett. Mégis tanultam, rendezett életet élek és adót is fizetek. A lehetőség adott minden magyar állampolgárnak, hogy tanuljon és kilépjen a számára hátrányos környezetből. De ehhez akar kell és nem önsajnáltatás önös érdekből.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:30:05

@Szűcslaci:

"Az iskolába bekerülés elengedhetetlen feltétele a felvételi - túljelentkezés van, válogathatnak. Meg is teszik."

A felvételinek híve vagyok, de itt erről szó sem volt.

Már persze leszámítva, azt az eshetőséget, hogy az apák kinézetéből száz százalékos biztonsággal megállapítható a gyerek képessége, de az a gyanúm, ha ez így lenne, sehol sem pocsékolnák azt rengeteg felesleges papírt, meg azt a rengeteg időt a felvételiztetésekre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:33:29

@imperial:

a fajvédő te vagy picinyem, és valóban, más faszával szeretnéd verni a csalánt.

yanchi345 2009.04.23. 20:38:18

@ohmyFgod: "bazdmeg" látom, a kultúrát is a nyóckerben szívod magadba, gratulálok.

yanchi345 2009.04.23. 20:42:38

@redriot77: Ja, a katolikus egyház katolikuskén tart számon mindenkit, akit valaha megkereszteltek. Ha az ország lakosságának 70%-a katolikus, akkor hol van hétmillió ember a templomokban? Ha csak havonta egy vasárnapi misére megy el (de az összesre el kellene, ha tényleg hívő katolikus) az azt jelenti, hogy egyetlen vasárnap közel kétmillió ember megy el katolikus templomba. Bár ahogy a Kossuth téren elfértek két és félmillióan, úgy ez is meglehet...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 20:43:23

@dzsi85:

"szerintem a munkahelyekről nem romákat küldtek el tömegesen, mert a magukfajta azt nem szereti"

lám, lám, sokadszor bizonyosodik be, hogy a cigányozók többségnek halvány fingja sincs a valóságról.

1992-93 magasságában az akkor ~70%-ban dolgozó cigányok zöme (az akkor dolgozók úgy 80%-a) egyik napról a másikra munkanélküli lett, nem saját akaratából. Az akkoriban elbocsátottak százezreknek meglehetősen nagy százalékát tették ki, átképzésükre egy vas sem ment, munkahelyteremtésről szó sem esett az ő esetükben, dolgozni már akkor is hasonló kondíciókkal mehettek (vagyis nem mehettek), a mára gettósodott falvak cigányainak java része ennek a generációnak a fia, unokája, estébé.

Pepe83 (törölt) 2009.04.23. 20:51:59

@dzsi85:

"szerintem a munkahelyekről nem romákat küldtek el tömegesen, mert a magukfajta azt nem szereti"

Budapesten, mint azt bizonyára tudod most rengeteg utat újítanak fel. Ott csak cigányok dolgoznak, mint ahogy az elmúlt években épült 400 km autópályát is cigányok csinálták. Hidd el, hogy ha van munka, akkor a többség szívesen dolgozik. Ja, és ezt nem a szivárványszínű, liberális szemüvegem miatt írom:)))

E-one 2009.04.23. 20:54:32

@Szűcslaci: Lehet, tapasztalataid szerint az egyházi iskolákban semmi rosszat nem tanítanak. Nekem két évig volt szerencsém egyházi suliba járni, örültem, hogy szabadultam. Utána hatot töltöttem el egy totálisan egyházmentesben, nagyságrendekkel barátibb volt a hangulata, hogy a szakmai szintről ne is beszéljünk.
Nem egyszerű dolog ez? Van, ami jobb, van, ami rosszabb. Csak ne általánosítsunk már, hogy minden tökéletes, ami egyházi.

Bobby Newmark 2009.04.23. 21:20:05

Megoldás kell? Akor figyeljétek a Newmark szociális- és adóreformot! :P :D

1. Minden szociális juttatást adókedvezménnyé alakítani, vagy természetben juttatni.
Én a gyerekem tankönyveit írhassam le az adómból, akinek meg nincs adója, az kapjon tankönyvet vagy tankönyvutalványt.
Természetesen csak akkor, ha szükséges, és a gyerek befejezte az adott osztályt. Nem csencselünk tankönyvjeggyel. Kicsit nagyobb adminisztrációt igényel, de úgyis ki kell rúgni a jelenlegi közszféra felét.
Segélyt is élelmiszerjegyként osztani. Ha én kaphatok jegyet a munkahelyemről, és gond nélkül fel tudom használni, akkor nekik miért derogál?
Ételjegy alkoholra a továbbiakban nem költhető. Ellenőrizni.
Gyerek után szintén adókedvezmény, vagy természetbeni. Esetleg CSAK adókedvezmény. És maximum három gyerekig. Nincs szükség lecsúszott nagycsaládokra. Annak legyen nagy családja, aki megengedheti magának.

2. Iskolakötelezettség. Betartani. Ha egy tanköteles gyereknek egy évben 60(300 óra?) nap igazolatlan hiányzása van, a gyereket állami gondozásba venni, bentlakásos katonai általános(na hát ilyet majd csinálni kell :P) és középiskolába járatni. Utána választhat, hogy szakmát tanul, vagy marad hivatásos, esetleg rendőr, tűzoltó, stb.
Bentlakásos felzárkóztató iskolák azoknak, akik másodszorra lennének kénytelenek osztályt ismételni.
Mindezek persze kötelező jelleggel. Megtagadása szülő részről bűncselekmény.

3. Családi adózást bevezetni. A segélyt sem személyre, hanem családra osztani. Nem kell nekik annyi kajajegy.

4. Magántulajdon védelme. A saját ingatlanomon belül ha támadás ér, legyen jogom azt _bármilyen eszközzel_ elhárítani. (Na azt nem tudom, hogy küszöbölném ki, hogy berángassanak egy putriba, 537 késszúrással végezzenek velem, és rám fogják, hogy betörtem...)

5. Színesfém-kereskedelmet engedélyhez kötni. Akinek nincs fémkereskedő-igazolványa, az csak némi szemétdíj kifizetése után helyezhet el fémhulladékot a telepeken.

Nos, melyik az a probléma, amit ez a kis csomagocska nem oldana meg? Ja, persze lehet, hogy az elején le kéne verni pár lázadást, de hát mi rossz van abban? Ja, meg gyerekeket besorozni lehet, hogy kicsit embertelen, de eredményt várunk, nem?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.23. 22:05:13

@mavo:

Nézd, már elég sokan ragozták itt a dolog egyes aspektusait. Csak két gondolatot fűznék a kérdéshez hozzá.

1. Minket, középosztálybelieket kihagytak a privatizációból, nem osztottak lapot, hogy a társadalomban feljebb jussunk.
Az egyedüli esélyünk a felemelkedésre a tudáson keresztül nyílik.
Ergo : ha ebben valaki minket meggátol ( p.l. a fizika tanulásában a fizikatanárt vascsővel ütlegelő cigánykölyök és az azt filmező cigányluvnya ), akkor nem leszünk boldogok.
Csúnya dolog az általánosítás meg az előítélet, de még csúnyább az, ha a gyerekeink nem kapják meg azt az iskoláztatást, amely segítségével többre vihetik.
És ha a két csőnya dolog közól csak az egyiket lehet elkerülni, gondolhatod, hogy melyiket fogjuk.

2. Méltatlankodsz, hogy az egyházi sulikban miért oly kevés a kormos. Nos a válasz egyszerű. Az erőforrások végesek. És a véges erőforrásokat oda kell invesztálni, ahol jobban megtérülnek.
Ugye, lehet(ne) úgy is bort csinálni, hogy az ember kimer egy hordónyi szennyvizet és azt különböző költséges kémiai folyamatok segítségével tokaji aszúvá alakítja. Azonban a tokaji aszú készítésének van egy kevésbé költséges de legalább ilyen hatásfokú másik módszere is.

Végezetül : meggyőződésem, hogy a Föld túlnépesedett. A hétmilliárd ember az sok. Én a szeggregációt úgy veszem, mint egy olyan folyamatot, amely a túlnépesedés ellen hat. ( Régen volt a jó kis feketepestis, ez mára megszűni :( . Valami azért csak kell helyette :D )

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 23:26:47

@Bobby Newmark:

szép hosszút írtál, rengeteg demagóg ötlettel, gratulálok.

Hogy azt citáljam, amiről elég információm van, közlöm veled, hogy a tankönyveken (nem minden, és csak a középiskoláig, de) állami támogatás van. Te tényleg elhiszed, hogy, az az irodalom könyv, kijön 700 forintból, amennyiére te veszed meg? Kuksiz már meg egy hasonló formátumú könyvet, jé, kétezer. Ezek után milyen adó visszatérítést vársz még el, kis pofám, mesélj?

Továbbá tényleg érdekel, hogy szerinted a gettólakó cigány hogy a faszba tud majd adó visszatérítést kérni azért, amit nem tud megvenni.

Ja, és ha valakinek jó lenne a családi adózás, az ugye a milliókért ellő cigányoknak, nem? Lefizet egy becsületesmagyart, és nyalja fel az adó visszatérítést, nem? Hisz úgyis ott a harminc purdé, nem?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 23:30:39

@Scaramella va alla guerra:

"Minket, középosztálybelieket kihagytak a privatizációból, nem osztottak lapot, hogy a társadalomban feljebb jussunk."

Reklamálj a Jóistennél, a nyomorodról nem tehetek.

"Méltatlankodsz, hogy az egyházi sulikban miért oly kevés a kormos."

Nem, csak hozod a cigányozóktól megszokott funkcionális analfabéta formát. Én mindössze azt írtam, ne verje magát arra egy iskola, amire kötelezik.

Az adófizetés sem dicsőség, hátha így megérted - mert bár erre nem mernék nagy tétet tenni, azért a hozzád hasonlóknak is bizalmat kell szavazni néha.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 23:50:39

@Bobby Newmark:

Á, nem lehet bírni, tele faszsággal, amit írsz.

"Segélyt is élelmiszerjegyként osztani. Ha én kaphatok jegyet a munkahelyemről, és gond nélkül fel tudom használni, akkor nekik miért derogál?"

Majd ha az egész fizetésedet étkezési utalványban kapod, és abból képes vagy a gázt, villanyt, ruhát, buszjegyet ... estébé fizetni, akkor adhatsz jótanácsokat. Vagy úgy érzed, a cigánynak bőven elég, ha örökli a ruhát, mert a cigányok ruhája az örökkévalóságig tart? Vagy a ruhát besorolod élelmiszernek? A cipőt?

"Ételjegy alkoholra a továbbiakban nem költhető. Ellenőrizni."

Lenne akkora sikere, mint a 18 éven aluliaknak nem adunk el alkoholt és dohányárut című álomképnek. Ne aggódj, ellenőrzik azt is. Kibaszott szigorúan ám!Persze mellékhatásként kialakulna (mondjuk) 80%-os (vagy inkább sokkal rosszabb) árfolyamon a tiketek cseréje készpénzre, még nehezebbé téve a segélyezettek helyzetét, és még jobban növelve a rajtuk élősködők hasznát. Kifejezetten ez a cél - vagy mégsem? És különben is: a cigaretta hogy-hogy kimaradt?

"Gyerek után szintén adókedvezmény, vagy természetbeni."

Lásd feljebb. Vagy tűzifautalványt is vízionálsz hozzá?

"Iskolakötelezettség. Betartani"

Csodálatosan hangzik. Persze az élelmiszejegyért az iskola simán adna tankönyvet meg tornazsákot, és ha a fehér gyerek nem jön be iksz napig, őt is kibaszni, gondolom így gondolod.

"A saját ingatlanomon belül ha támadás ér, legyen jogom azt _bármilyen eszközzel_ elhárítani. (Na azt nem tudom, hogy küszöbölném ki, hogy berángassanak egy putriba, 537 késszúrással végezzenek velem, és rám fogják, hogy betörtem...)"

Hát látod? A cigányok biztosn ezt hazudnák, de te biztosan igazat mondanál, és persze minden fehér bőrű is. Neked és a fehér bőrűeknek ugyanis genetikailag kódolva van az igazmondás.

"Színesfém-kereskedelmet engedélyhez kötni."

Az üzemanyag kereskedést viszont ne, mert azzal fehér bőrű honfitársaink csalnak adót, vesznek a kamionosoktól "elfolyt" üzemanyagot, kúrják át a szintén fehér bőrű kuncsaft arcát, estébé.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.23. 23:57:27

@Scaramella va alla guerra:

"a fizika tanulásában a fizikatanárt vascsővel ütlegelő cigánykölyök és az azt filmező cigányluvnya"

gondolom, ez neked is napi élményed, és/vagy bizonyítékaid vannak, hogy minden olyan iskolában ez az általános, ahová legalább egy cigány jár. Vagy te tényleg azt hiszed, hogy a "média" nem kürtöl világgá _minden_ ilyen esetet? Á, ennyire ostoba nem lehetsz. Vagy mégis? Ha ellenben egyedi eset, akkor mi a faszt akarsz vele igazolni?

Továbbá ezzel pont a postban említett problémánál járunk: ha minden cigánygyerek ilyen, akkor ugye ne menjenek iskolába, ám akkor kérdés, hogyan lesznek ezek a gonosz, iskolázatlan cigányok iskolázottak, elmeséled nekünk okostojás?

Vagy számodra ebben nincs ellentmondás?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.24. 00:35:27

off

Sajnos, a magyar nyelvbe is behatolnak a cigány szavak.
Nekem a "raj" a méhrajt ( esetleg az útált uttörőörsöt ) juttatja az eszembe.
A "gempa" meg a gemkapcsot.
Sajnos a "séró" már polgárjogot is nyert.
Teljesen fölösleges olyan cigány szavakat átvenni, amelyek semmi pluszt nem adnak hozzá a magyar nyelvhez.
on

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.24. 00:49:00

@mavo:

Nos, hátrább az agarakkal a funkcionális analfabetizmus ügyében. Ugyanis én egy szót sem írtam adófizetésről.

Gondolom, máshol azon sajnálkozol, hogy a "fasisztákkal" nem lehet értelmesen beszélni. Erre te itt ilyennel jössz, hogy " reklamálj a Jóistennél, ( stb ) "
Sajnálatos módon nem ismerted fel, hogy ez az oktatásban kialakuló "szegregáció" egyik legfontosabb oka. Na mindegy.

Harmadsorban én "semmi faszt nem akarok", csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy az Erdélyi Utcai Ált. Iskeb a cigányok általában akadályozzák az oktatást. Felhoztam ezt a konkrét esetet szemléltetésképpen.

Egyébként nem érzek logikai ellentmondást állításaimban. Olcsó lenne most funkionális analfabetizmusról beszélni, de én ezt az egész sztorit a ( saját erejéből és tudása által boldogulni kívánó ) középosztály szempontjából nézem. Engem baromira nem érdekel a cigányság ( ugye, a nyomora miatt reklamáljon a Jóistennél, ahogy te is tanácsoltad nekem ). Hidegen hagy. Adottnak veszem, hogy a társadalmi normákat ( írott vagy íratlan ) az emberek betartják, hiszen azért emberek.

Úgy veszem észre, hogy te azért nyavalyogsz, hogy a ( rászista, kirekesztő ) "magyarok" nem ölelik keblükre a cigányokat, stb. A saját érdekedben és újra azt tanácsolom, hogy foglalkozz a másik olvasattal is. Mi boldogulni szeretnénk. Aki ebben minket meggátol ( legyen az "szociál" "liberális" kúrmány az eladósítással vagy legyenek azok a cigányok a gyermekeink iskolájában ) azt nem fogjuk szeretni.

Sajnos nem vagyunk Krisztusok, aki a másik orcáját is odatartotta. tetszik, nem tetszik, ez a realitás.
És többen vagyunk ( legalább 9X annyian ), tehát ennek a realitásnak így vagy úgy érvényt is fogunk szerezni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.24. 00:57:34

@mavo:
Ja igen, ha a "tojásnál" tartunk, akkor a dolog egyszerű, mint a Kolumbusz tojása.
A cigányság létszámának legalábbis "szintentartása" a
1. szaporulat csökkentése által ( erre jó, hogy megvonják a segélyt ) és
2. az egészségügyi ellátás szigorítása által. Mindezekhez hozzájárul a
3. kegyetlen és lelketlen bürokrácia a cigányokkal szemben.

Ez embertelenül hangzik, de sajnos az ország jelen pillanatban nem tud 1o millió embert eltartani úgy, hogy ebből csak 3 millió dolgozik.

Le kell számolni a szociális piacgazdasággal előbb utóbb. ( Jja igen, ez természetesen ránk is igaz : mi p.l. egy vas nyugdíjat nem fogunk kapni ha megöregszünk. ). Tetszik, nem tetszik a cigányok lesznek ennek első áldozatai. Egyszerűen túl sokan vannak, túl keveset járulnak hozzá és túl vadak a közízlés szerint. Nem sokan fogják őket sajnálni.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.24. 01:06:26

@mavo:
Ne haragudj, hogy a funkcionális analfabetizmust ismét felhozom.

"Az üzemanyag kereskedést viszont ne, mert azzal fehér bőrű honfitársaink csalnak adót,"

Hibás premisszából téves konklúzió.
Te azt teszed fel, hogy mi nem ítéljük el a "fehéremberek" által elkövetett bűnöket.

Nem igaz.
sőt, tovább megyek.

Azt látom, hogy
1. az igazán nagy adócsalásokat a "szociálliberális" oldal követi el ( Tocsik, olajmaffia, autópályák lenyúlása, metró lenyúlása, budapesti privatizációk ) és
2. a szociálliberálisok pofátlanítják el a cigányokat ( p.l. a gyes alanyi jogúvá tétele, Olaszliszka ügyben a gyilkosok szabadlábon, Horák Nóri gyilkosai sehol sincsenek, bodzaszedőket az APEH nem nyúzza vagyonosodással, stb )

Persze, mind a két dolog a mi előrejutásunkat és boldogulásunkat nehezíti meg.

dzsi85 2009.04.24. 10:38:47

@mavo: lám lám...és akkor mi van, ki beszélt itt a 1992-93as időszakról!?

amúgy szerinted 16 év alatt magyarországon nem lett elég új munkahely, hogy elhelyezkedjenek? szerintem igen... jó persze tudom, mindenhol negatív diszkrimináció éri, pedig szegény romák egytől egyig mind túlképzett...

dzsi85 2009.04.24. 10:42:55

@Pepe83: úú, az útépítés az egy külön téma itt ebben a csodálatos országban, sztem ne keverjük ide...

kétségtelen hogy a sok szénfekete (minden értelemben) munkás között vannak akik nem a napon barnultak... de én egy ilyen útépítésen általában az árnyékban kajáló, lapátot támasztó munkásokat látok.. az elkészült utak állapotát pláne ne feszegessük..

szóval itt a munkások jó része gyakorlatilag feketén dolgozik és lopja a napot, de ok fogjuk rá, hogy szeretnek dolgozni... ;)

Sixy 2009.04.24. 10:55:21

@mavo: Én most igazán nem értelek, de tényleg. Elfogadom, hogy amit írtam, az nem biztos, hogy fedi a valóságot, sőt, azt is említettem, hogy nem láthatom át a problémát, a valódi okokat. Bennem egy ilyen kép alakult ki, erről beszéltem, külön hansúlyozva, hogy ez a kép lehet sérült.

Azért én azt írtam, hogy el tudom képzelni, hogy akik ezt a vizsgálatot tették, végülis egy jó ügy érdekében tették. Én az eredmények alapján állítottam, hogy amit tettek, az rossz volt. Mert csak indulatok születtek, megoldás még mindig nem. Ujjal mutogatás van most éppen egy szarvasi evangélikus iskolára, de megoldás még mindig nincs. És ez lehet, hogy a te szemedben most megint gyűlölködésnek tűnik az én részemről...

DE.

Ugyanakkor arról is írtam, hogy én magam küzdök az általánosítási kényszereim ellen, és annyira, de annyira jó látni, hogy te ennyire tökéletesnek és mindentudónak gondolod magad (talán tényleg az is vagy), de akkor kérlek - és tényleg kérlek - hogy ne azzal éld ki ezt a tudásod, hogy magasról belerúgsz azokba, akiknek az ötleteit demagógnak és ostobaságnak tartod, hanem mondj valami konstruktívat a probléma megoldására. Hozz valami pozitív példát. Most komolyan, miért nem tudsz egy kis kedvességgel odafordulni az emberekhez?

Elképesztő, hogy ennek a problémának a kitárgyalásában mekkora indulatok feszülnek mindkét oldalról egymásnak. Vagyishát inkább elszomorító.

Pepe83 (törölt) 2009.04.24. 11:01:30

@dzsi85:

Nem vagyok a téma szakértője, de szerintem kiemelt állami vagy önkormányzati beruházásokon nem dolgozhatnak feketemunkások. Itt most ne arról van szó, hogy a munkaidő mekkora részében használják a lapátot és mekkora részébe támasztják, hanem, hogy ott vannak, dolgoznak és az út előbb-utóbb elkészül.
A minőségről pedig nem a munkás tehet szerintem.

2009.04.24. 11:21:10

@mavo: a kérdésre válaszolj picinyem. Beíratnád-e a gyereked egy kellemes, deszegregált osztályba - mondjuk egy borsodi településen - ahol az osztálynak legalább a fele ordítozó, tetves, putris cigányból áll?

dzsi85 2009.04.24. 11:54:32

@Pepe83:
nyilván a legfrisebb, m6os autópálya építése körüli balhék is csak valami csúnya konspiráció eredményei.. igazából nem is trükköztek a kék kiskönyvvel, stb... ja kókavillát is épp egy földöntúli véletlen miatt építették feketén.. (ok ez most csak eszembejutott.. :P)

bárcsak én is abban az álomvilágban élhetnék mint te.. bárcsak én is ennyire érzéketlen lennék a valós hazai problémákra.. :S

Pepe83 (törölt) 2009.04.24. 12:02:16

@dzsi85:

Ha érzéketlen lennék, akkor szarnék bele az egészbe. Szerintem inkább az optimista az idevaló jelző.

5perc 2009.04.24. 14:29:35

@LION_heart: Ez persze nem igaz, mert pont a Fazekasnak is van egy kötelező 8kerből felveendő keretszáma, bár az is felvételivel kerül be (az általános iskola részébe, ahová törvény tiltja a felvételiztetést).
@LION_heart: Jó, ha a lakosság 16%-a hívő katolikus. Attól, hogy engem annak kereszteltek, ne legyen már az a következménye, hogy nekik kell fizetnem. Akkor még nem tudtam vallást választani.

5perc 2009.04.24. 14:30:38

Bocs, a második megjegyzés @redriot77-nak szólt asszem.
süti beállítások módosítása