/>

Horváth Csaba nem lép vissza az LMP javára. Az ő dolga. Nem mintha így nagyon sok esélye volna megnyerni a főpolgármester-választást, de nyilván úgy gondolta - úgy gondolták, egy próbát megér. Mutassa csak meg az MSZP, hogy létezik, még a haldoklás közepette is. De egyáltalán nem biztos, hogy igazuk van.

Az MSZP gyenge és lefelé tart. Ezt ha akarnák, sem tudnák letagadni. Közben megjelent a politikai palettán az LMP, ami ugyan nem nevezi magát baloldalinak, de mégiscsak egy újbaloldali párt. Konkurrencia, hosszú távon lazán át is vehetik az MSZP helyét, ha okosak és szerencséjük is lesz. Logikus persze, hogy a szocik célja megmutatni, hogy léteznek, és nem közösködni az LMP-vel. Csak épp nem ez történik. Az LMP ugyan nem fog főpolgármestert adni, de szinte biztos, hogy az MSZP sem. Egyben viszont magukra vonják a vádat, hogy mégsem gondolják annyira komolyan a Fidesz túlhatalmának megállítását. És ha mindez nem volna elég: ha Horváth visszalépett volna, most röhögve tolhatnák be az LMP-t abba a szerepbe, amibe az SZDSZ-t belevitték: kicsi ballib segéderő, ami kap az MSZP-től kedvezményeket, és ha már úgyis Pesten a legerősebbek, azt megtarthatják. Ennél nagyobbat pedig az MSZP nem is nyerhetett volna egy visszalépéssel: a tökéletes alapot egy jó kommunikációs hadjárathoz, aminek a végén kilőhetik az egyetlen baloldali riválisukat.

Pedig a lehetőség adva volt. A Fidesz épp most adott fel egy iszonyú magas labdát az ellenzéknek, és meglepő módon az Orbán fényképének kitételét javasló törvénytervezettel pont a szocik reagáltak erre a legjobban. Úgy, ahogy azt a legtöbben valószínűleg épp az LMP-től vártuk volna. De úgy tűnik, a szocpártban a személyes, rövid távú érdekek dominálnak még mindig - csak véletlen sem semmi hosszú távú tervezés.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr352135065

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki, ha nem Horváth Csaba? 2010.07.26. 11:21:02

Még nem dőlt el véglegesen, Horváth Csaba marad-e a szocialisták főpolgármester-jelöltje az önkormányzati választáson. Civil jelöltet egyelőre nem talál a párt, és ha a héten nem születik döntés más személyről, Horváth maradhat a jelölt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lookout 2010.07.07. 17:22:00

"Az LMP ugyan nem fog főpolgármestert adni, de szinte biztos, hogy az MSZP sem."

Maga a szerző ismeri el, hogy LMP-s jelölt tuti nem nyerhet, Horváth-nak viszont minimális esélye még az LMP nélkül is van. Akkor miért is a szocik engedjenek?

legeslegujabbkor 2010.07.07. 18:35:02

Azt hiszem, valahol 30 év körül lehetsz. Végignézve a mostani pártkínálaton, nem jut eszetekbe, hogy most már a ti korosztályotoknak is csinálni kéne valamit?

latte · http://midterms.blog.hu 2010.07.09. 10:41:18

A probléma a következő:
Az MSZP is Budapesten erős, azt átengedni az LMP-nek egészen megsemmisítő lett volna az MSZP számára. Igaz, hiteles politikusuk nincsen, maradt az ingyen BKV, dugódíjjal. Ez egy olyan ígéret, ami vonzó lehet az LMP szavazókra is. Azt az LMP szavazói is tudják, hogy a párt nem tud olyan főpolgármester jelöltet állítani, aki nyerhet, így az MSZP azzal számol, hogy az LMP eddig nem igazán tett gesztusokat az egykori SZDSZ szavazók irányába, akiknek a párt budapesti jó eredményét köszönheti. Nem lesz egyszerű meccs az önkormányzati választás senkinek.
süti beállítások módosítása