/>

Vajon miért van az, hogy ha egy (ex)gárdista elkezd gyilkolászni, az egész szélsőjobb ugrál, hogy ne általánosítsunk, nem minden közülük való olyan?

Vajon miért hiszik azt, hogy mi, mocskos libsik, mindenáron azt akarjuk terjeszteni, hogy minden (ex)gárdista levágja a barátnője fejét és letakarja egy horogkeresztes zászlóval, ha ő szakít vele? Miért ágálnak most annyira, hogy ne higgyük mindegyikőjüket kegyetlen, őrült gyilkosnak egy rossz példa alapján?

Ó, micsoda dicső liberalizmus. Csak úgy tobzódik a szabadelvűség! Hiszen ezt MI szoktuk mondani, hogy egy bűnöstől még nem lesz bűnös mindenki, aki valamiben ugyanolyan, mint ő. Meg azt, hogy az egyén számít a megítélésben, nem csak a közösség, amibe tartozik. Azt nem mi szoktuk kitalálni, hogy ha valaki elkülönítendő a társadalomtól és büntetendő, akkor mindenki az, aki akár ideológiájában, akár nemzetiségében, akár vallásában olyan, mint ő. És nem hiszem, hogy bárki normális ember most is ilyet állítana.

Idegesítő lehet így élni. Tiszta paranoia. Nem, kedves szélsőjobber, aki ezt olvasod, mi nem feltételezzük rólad, hogy így oldanád meg a féltékenységedet. Mindenesetre ezúton üdvözlöm a Jobbikot és a Magyar Gárdát a liberálissá válás hosszú, rögös útján. Ugye, milyen jó érzés volt az első lépés, barátaim?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr721082834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyirtass 2009.04.23. 22:28:09

Kedves E-one!
Válaszolok kérdésedre:
1.) Először is enged meg, hogy némi fogalom zavart tisztázzak: "egész szélsőjobb ugrál, hogy ne általánosítsunk, nem minden közülük való olyan?"
Az általad említett ex gárdista attól lett ex, hogy a Magyar Gárdából viselt dolgai vagy nézetei miatt MENNIE KELLETT neki és még jónéhány társának.
Mindez azért van, mert szélsőséges nézetekkel nem vállalunk közösséget, sem pedig olyan emberekkel akik szélsőséges nézeteket vallanak, vagy ez szerint viselkednek.
Tudom a kormányon lévő pártok mindent megtesznek azért, hogy minket szélsőségesnek, rasszistának, fasisztának bélyegezzenek, de ezek a bélyegek nélkülöznek minden alapot.
2.) "nem minden közülünk való olyan", köszönöm az irántunk táplált bizalmadat, és enged meg, hogy annak a reményemnek adjak hangot, melyszerint nem csak hogy nem minden közülünk való nem olyan, de reményeim szerint egy sem.
Gondosan ügyelünk a tisztességre, becsületre, emberségre. Ha valakiről mégis kiderülne, hogy hijjával van az említetteknek az épen a Magyar Gárda fedhetetlenségének érdekében eltávolításra kerül, mint az említett ex gárdista.
3.) Sajnálatos dolog, hogy a 2008-ban eltávolításra kerülő Dósa és csapata, /volt aki magától lépett ki, volt akinek mennie kellett/, továbbra is a Magyar Gárda Mozgalom nevet bitorolja, de nemtartozik Vona Gábor kötelékébe, sem a Jobbikhoz. Önálló szervezet. Örzők szárnya néven különböztatik meg magukat. /Örző Gárda/ de sajnálatos módon jól össze mosható a Magyar Gárdával. Ezt sokan meg is teszik, van aki tudatlanságból, van aki szándékosan a Magyar Gárda lejáratására.
A Magyar Gárda a saját cselekedeteiért vállalja a felelőséget, de másik hasonló nevü, de tőle független mozgalomért nem!!!

E-one 2009.04.23. 22:49:04

@nyirtass: Hadd kérdezzek vissza, és ezt tényleg nem szemétkedésből, egyszerűen érdekel.
Elfogadva, amit írsz - ha egy aktív, jelenlegi gárdista csinálta volna ezt, vállalnátok érte a felelősséget (két s-sel, de részletkérdés), vagy elhatárolódnátok, vagy mit tennétek? Akár a Gárda vezetése, akár az egyszerű tagok. Abból, amit írtál, számomra az következik, hogy akkor felelősséget kéne vállalnotok érte, akkor is, ha utána kizárják, mert mégiscsak az előtt csinálta, hogy kizárták.

seaner 2009.04.23. 22:52:35

Qrvára nem számit, hogy ex gárdista, mert attól még ugyanúgy magatok fajta, azaz náci söpredék!

TD223 2009.04.23. 23:26:50

@seaner: Jól van, nyugodj meg, és add oda szépen a cigánynak a pénztárcádat, ha szépen kéri kezében a bicskával a szegény rászoruló, üldözött.

E-one 2009.04.23. 23:28:21

@TD223: Na, erről a paranoiáról beszélek.

nyirtass 2009.04.24. 00:10:18

E-one!
Igen, így van ahogy írod!
A tisztesség az tisztesség akkor is, ha valaki hibázik.

nyirtass 2009.04.24. 00:20:02

@E-one:
Természetesen, ha valamelyik tag hülyeséget csinálna, akkor annak a felelőségét felvállalnánk.
Az már máslapra tartozik, hogy mit kapna érte az illető.
magyargarda.hu -n megtalálod a becsületkódexet.

GergőÁron (törölt) 2009.04.24. 01:23:09

ejj, de rossz, ej de rossz, mutatom is miért:
nézzük kicsit korábbról:

idézet cikkből:

"...A meggyilkolt lány testvére a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy a család és a barátok is próbálták lebeszélni a lányt a fiúval fenntartott kapcsolatról. Elmondása szerint a barát szélsőjobboldali eszméket vallott, már a lány is kezdte átvenni öltözködését, a fekete bakancsos, fekete ruhás viseletet. A család hatására végül a lány hétfőn szakított a fiúval, aki vélhetően azért ölte meg, hogy ha nem lehet az övé, akkor másé se legyen - mondta a testvér. A fiatalember összeszurkálta a lányt, és csigolyáig átvágta a torkát.

A lány testvére azt mondta: azért beszél most nyilvánosan a történtekről, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy minden eszközzel védjék meg a szélsőjobboldali társaságoktól gyermekeiket."


Miután simán lehoz az index egy ilyen cikket, nem csoda, hogy xy gárdsvezér el kíván határolódni a csávótól.

De mutatok jobbat: ha jól értem, az alapján, amit írtál, nem fontos, hogy valaki cigány, vagy épp gárdatag, ha valami sutyerákságot csinál, ezért még nem ítélhetjük meg az egész bagázst. namos akkor cseréljünk szereplőt:

Képzeljük el, hogy mondjuk egy cigányember agyonver ózdon egy kutyamenhely igazgatóját, és lenyúl tőle pár apródságot, majd a tetemet felgyújtja és elkaparja egy tanya mellett.

másnap megjelenne egy cikk, amiből mondjuk tudnék egy ilyet idézni:

"...A meggyilkolt nő egyik beosztottja a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy az ismerősök is próbálták lebeszélni a nőt a férfi alkalmazásáról. Elmondása szerint a férfi cigány volt, és suttyó kancigányként viselkedette, már az igazgató is kezdte átvenni a cigány életmódot. A munkatársak hatására végül a nő hétfőn elbocsátotta dolgozóját, aki vélhetően ezért bosszúból ölte meg, és ha már ott volt ki is rabolta, mondta egy munkatárs. A fiatalember összeszurkálta a nőt, a holtestet elégette és elásta.

Az egyik dolgozó azt mondta: azért beszél most nyilvánosan a történtekről, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy minden eszközzel védjék meg a cigányoktól a hozzátartozóit..."


egyébként fogalmam sincs, hogy arányaiban mely bagázsan van több a gyilkosságot és erőszakos bűmcselekmnyt elkövetőkből, de egy biztos.

Igenis nagyon súlyos problémák vannak a cigánysággal, amit az elmúlt húszévben nemsikerült megoldani, mert nem is akart senki meg oldani. A cigányprobléma fentartásában a legérdekeltebb pártok épp a liberálisok voltak, és nagyon sokban hozzájárultak ahoz, hogy ideáig fajuljanak a dolgok.

Ezzel szemben a gárdával semmi probléma nincsen, néhány kiscserkész egyenruhásdit játszik.

És mégis sokan azt hiszik -hisz a média is ezt sulykolja - hogy nagyobb "fasisztaveszély" van, mint úgymond "cigányveszély".

Nyugateurópában is szép számmal van példa, hogy milyen az, amikor egy asszimilálódni képtelen kissebség problémájával nem foglalkoznak.: nálunk is megeshet, hogy a cigányok lakta vársok városrészek annyira eldurvulnának, mint mondjuk egy fejlett nagyvárosi gettó, vagy mint egy braziliai favella...

2009.04.24. 08:46:33

ha napi szinten csinálnának ilyet a gárdisták, magyarán tendencia lenne, hogy fejeket vágnak le, sőt velük lennének telel a börtönök... hát, kérdezés nélkül vágnám őket szájon. és igen, kollektívan ítélném meg őket, nem érdekelne, hogy xy állítólag rendes ember.

de komolyra fordítva:

ki mondta neked, meg a pattanásos, látványosan hendikeppel küszködő barátodnak, hogy csinálni kéne egy blogot, amit napi szinten ilyen ordító liberálszarságokkal tömtök tele? komolyan kérdezem. vagy saját ötlet volt? mert lehetne ám ezt rendesen is csinálni, de ezek a problémafelvetések (lásd tegnapi egyházi iskolás) annyira szarok, hogy ihaj. pedig lenne ám hol támadni a jobboldalt..

E-one 2009.04.24. 09:21:11

@GergőÁron: Azt, hogy cigány lesz-e vagy sem, az ember nem dönti el. Azt, hogy gárdista lesz-e, igen. Ne hasonlítsunk össze nem összehasonlítható dolgokat.

E-one 2009.04.24. 09:28:09

@szorgalmas: Tulajdonképp a stílus miatt még csak válaszolnom se kéne, de mindegy.
Az úgy lehetőség szintjén nem jutott eszedbe, hogy valaki azért írjon, mert ahhoz van kedve? Ha az lenne a célunk, hogy járassuk le a jobboldalt, akkor az MSZP kampánystábjában próbálkoznánk, nem egy közepesnél valamivel nagyobb olvasottságú blogon...

2009.04.24. 09:57:54

@E-one: ja-ja. nekem is eszembe jutott, sőt, volt olyan időszak is, amikor mindenáron újságíró akartam lenni. aztán végiggondoltam, hogy vannak-e olyan gondolataim, amelyeket érdemes megosztani a nagyvilággal? tudok-e annyi pluszt vinni az írásaimba, hogy érdemes legyen ezzel foglalkozni? mérlegeltem, és arra jutottam, hogy én ehhez talán kevés vagyok. ki tudja, lehet, hogy alábecsültem a képességeimet. talán soha nem derül ki...

na, úgy érzem, ez a mérlgelési folyamat nálatok kimaradt. nem érveltek, hanem provokáltok. néha index címlapon, és az bosszantó.

szarok vagytok, na.

Blau t 2009.04.24. 09:59:16

Na ne tessenek itt összemoshatatatlan dolgokat összemosni. Hogy lehet összehasonlítani egy etnikumot egy félkatonai szervezettel? Ha egy "parlagfűirtó" szervezet tagjai egyenruhában járnak, tagjai katonai kiképzésben részesülnek, vezetői és tagsága is rendszeresen embereket, embercsoportokat fenyegetnek, akkor nem meglepő, ha a közvélemény a tagságot erőszakosnak tartja. Az meg miféle hülyeség, hogy a gárda kínosan ügyel becsületére? Mint az SA a harmincas években. Megvertek, meggyilkoltak embereket, üzleteket vertek szét, zsinagógákat gyújtottak fel, könyveket égettek, de a szétvert üzleteket nem rabolták ki mert ők is olyan rendes emberek voltak. Ma itt tart Magyarország. Ja és ezt nem én mondom - a rohadt liberál bolsi, hanem a meggyőződéses antikommunista, antilierális, konzervatív jobb oldali ex-miniszterelnök Boross Péter.

dzsi85 2009.04.24. 10:52:51

huu, nem jó, a sok ilyen bejegyzés csak ideszoktat erre a "remek" blogra...

figyelj csak E-one, kérdeznék valamit:
Meg tudnád nekem mondani, hogy a magyar sajtóban miért hírérték az, ha 1. cigány ellen követnek el bűncselekményt, 2. magyar gárdista követ el bűncselekményt, ezzel szemben miért tussolják el mindig, ha cigány bűnöz?
"Levágta a barátnője fejét a gárdista"
"Brutális kegyetlenséggel öltek meg egy nyugdíjast Kiskunakárhol..."
ha az elsőben a gárdistát oda kell írni, akkor a második példához hasonló (sajnos szinte heti, napi rendszerességű) híreknél miért nem szerepel hogy romák?

Erre várnék tőled egy korrekt, nem mellébeszélő választ ha lehetséges! Mert tényleg időtlen idők óta foglalkoztat a kérdés és bízom benne van jobb magyarázat annál, minthogy a média befolyásolni (manipulálni?) szeretné a közhangulatot...

E-one 2009.04.24. 10:57:06

@dzsi85: Mert mint már írtam, a gárdistává válás személyes döntés, a cigánnyá válás nem.

dzsi85 2009.04.24. 10:57:13

jaa már látom a korábbi választ, gondolom most is ez jön... cigánynak szület az ember, gárdistának nem... fasza..

dzsi85 2009.04.24. 10:57:58

és nem tévedtem.. :)
ez valóban mindent megmagyaráz..

E-one 2009.04.24. 10:59:45

@dzsi85: Miért, nincs igazam? Vagy talán láttál már gárdistát, aki úgy született? Netán ünnepélyes cigányavatást a Hősök terén?

dzsi85 2009.04.24. 11:10:13

akkor máshogy kérdezem ha megengeded: miért van hírértéke annak hogy gárdista gyilkol? és miért nem ha romának? mármint úgy értem mit ad pluszba hozzá a hírhez, hogy megnevezzük, hogy egy gárdista gyilkolt? miért nem írjuk máskor, hogy egy nyugdíjas kőműves a gyilkos? és ha egy roma pusztán nyereségvágyból gyilkol, akkor meg miért kell kínosan ügyelni, hogy még véletlenül se írják le az illető származását?!

értem én hogy manipulálni kell az embereket meg jelenleg magyarországon nagyon fontos a fasisztaveszély fenntartása, de engem és véleményem szerint az emberek nagy többségét ez a súlyos kettős mérce igenis zavar!

dzsi85 2009.04.24. 11:13:04

@E-one: ne izgulj, hamarosan jönnek majd a cigánygárdák, na de ők nem úgy fognak bohóckodni, mint a magyar gárda, tőlük majd tényleg félhetsz...

és akkor majd nézhetsz cigánygárdaavatót is... bár sztem ha megéljük, ti még akkor is a magyar gárda által jelentett hatalmas fasisztaveszélyen fogtok rágódni.. :D

E-one 2009.04.24. 11:19:07

@dzsi85: Rendkívül egyszerű a válasz. Ha a nyugdíjas kőműves önmagában gyilkol, az nem ekkora hír, mert a nyugdíjas kőművesek még nem alakítottak erőszakszervezet külső és szabályzatbeli jegyeit viselő csoportot. Ha megteszik, az is hír lesz.

dzsi85 2009.04.24. 11:26:42

@E-one:
ok.. szerinted ki követ el több erőszakos bűncselekményt? gárdisták vagy romák? ok ez így persze nehéz, hiszen gárdistából sajnos kevés van romából meg pláne sajnos annál több.. de úgy mégis..

de ha már "erőszakszervezet", itt egy másik kérdés:
este tízkor sétálsz a 8.ker közepén, vajon mikor szarod össze magad: ha hat ötvenes gárdista borgőzös állapotban egyenruhában masírozik haza, vagy ha hat 120 kilós kasu jön veled szembe, erősen szugerálva téged tekintetükkel és szigorúan a gárda elleni önvédelmi okokból maguknál tartott pengéikkel?

E-one 2009.04.24. 11:31:46

@dzsi85: Nem számít, mert a Gárdának még nem én vagyok az elsődleges célpontja. Ha tanultál történelmet, tudod, hogy a másként gondolkodók kiirtása csak az ezután következő lépés a fontossági sorrendben.

dzsi85 2009.04.24. 11:35:50

@E-one:
nyilván képtelen vagy a párbeszédre, mert a neked nem tetsző kérdéseket szó nélkül átugrod... sebaj.. mindenesetre tetszik ez a mondat: "Nem számít, mert a Gárdának még nem én vagyok az elsődleges célpontja." ... legalább te is belátod, a romáknak már igen... na mentem, felesleges itt a szájtépés, értelmes csevej nem alakul ki, neked csak a provokálás a célod, de azt is szarul csinálod, csőlátású, manipulatív, álszent módon, egyszóval (két szó) igazi liberális vagy... ezért tűntök majd el szép lassan a közéletből hála a jó életnek...

E-one 2009.04.24. 11:41:04

@dzsi85: Na állj. Ha valaki nekemjön késsel, akkor elég jogosan érzem úgy, hogy én vagyok a célpont. De nem egyszer láttam már cigányt, és valahogy nem érzem úgy mindegyiknél, hogy most letámadna. A Gárda elődeinek működését már megcsodálhatták hatvanöt éve az akkori liberálisok, na, akkor érezhették úgy, hogy ők a célpont...

E-one 2009.04.24. 11:43:38

De mondom, egyelőre tényleg nem para nekem. Előbb a cigányok, utána jönnek majd a zsidók és a melegek. Az egyszerű szabadelvűekre csak utána kerül sor, már ha hagynánk. De ilyenkor valahonnan eszembe jut az Auschwitz felett némi kis erődemonstrációs szándékkal átrepülő pár izraeli vadászgép, és jó rájönni, hogy ha most valaki átlép egy határt, csúnya vége lesz...

dzsi85 2009.04.24. 11:51:11

@E-one:
nem bírom ki, nagyon magas a labda.. :P

idézet tőled:
"E-one · tiaramagazin.hu/ivan 2009.04.23. 23:28:21
@TD223: Na, erről a paranoiáról beszélek."

de sztem tényleg minden további comment felesleges... további jó parázást!

E-one 2009.04.24. 11:52:39

@dzsi85: Jó, majd a kedvedért minden sor elejére odaírom, hogy vigyázat, irónia. Millió bocsánat, hogy ilyen bonyolult és nehezen érthető stíluseszközökkel élek.

dzsi85 2009.04.24. 11:56:03

@E-one:

:D ... ezt már sokszor sok fórumozónak megigérted itt, arra nem gondolsz hogy lehet nem bennünk van a hiba? ;)

E-one 2009.04.24. 12:00:34

@dzsi85: Kösz a felvetést, de miután azok, akiknek a véleménye nekem fontos, értik, nem:)

dzsi85 2009.04.24. 13:07:35

@E-one:
olvasok egy index cikket, rögtön eszembe jutottatok..
index.hu/belfold/2009/04/24/felelemben_dolgoznak_a_papai_koztisztviselok/

gyámügyi és segélyezési kérdésekben vajon kik keresik fel leginkább a hivatalokat?! agresszió!? biztos megint az a fránya negatív diszkrimináció váltja ezt ki.. ;)

dzsi85 2009.04.24. 13:08:46

mondjuk ez inkább a tegnapi bejegyzéshez tartozik...

dzsi85 2009.04.24. 13:09:36

mondjuk ez inkább a tegnapi bejegyzéshez tartozik...

E-one 2009.04.24. 13:39:10

@dzsi85: Mert igen, természetesen szerinted az összes cigány ilyen, a mélyszegénységben élő magyar pedig még csak véletlen sem.

2009.04.24. 14:07:59

@E-one: ahogy mondod. alakulsz, fejlődsz, lassan megvilágosodsz, csak lassan. nem baj, megvárjuk.

elárulom: a fent leírt esetek 99%-a romákra vonatkozik. még akkor is, ha ezt a te korcs, liberális mentalitásod képetelen elfogadni.

Pepe83 (törölt) 2009.04.24. 14:13:40

Akik szerint a Gárda nem rasszista, nem antiszemita és nem holokauszttagadó:

www.youtube.com/watch?v=kiQqDhEylnE

Na ezt magyarázzátok ki:)))

E-one 2009.04.24. 14:34:46

@szorgalmas: Na akkor kérdezek. Ezek szerint szerinted a mélyszegénységben élő magyarokra ez tényleg nem vonatkozik?

2009.04.24. 14:47:38

@E-one: de. vannak olyan magyarok, akik annyira cigányok, mint én filippín. viszont sikeresen felvették ezt a nihilista életmódot. segély, játékgép, omladozó falu vályogkunyhó, és óbégatás. és megint segély.

ők nálam egy kalap drága roma honfitársainkkal. és ezt kéne végre megértenetek: ez nem faji kérdés, nem a fajjal szemben vannak ellenérzéseim. hanem a létformájukkal. ezt viszont nagyrészt, tendenciózusan romák veszik fel.

egyébként van roma barátom. normálisan él, dolgozik. és nem keres kifogásokat. ő az 1%. és normálisan gondolkozik, nem úgy mint mohácsi képviselő asszony.

E-one 2009.04.24. 14:58:15

@szorgalmas: Na, akkor az első feladat új szót találni rá, a második meg azután jelenteni ki bárki cigányról, hogy ilyen, miután megtudod.

2009.04.24. 15:04:14

@E-one: az új szó ellen nincs kifogásom. de gondolom te is tudod, hogy a probléma ettől egyáltalán nem oldódik meg. mondahtnám: pótcselekvés.

és talán nem kell bizonygatnom, hogy probléma nagyobb, mint néhány rendes, dolgozó, adót fizető roma honfitársunk önérzete. lényeges, hogy a problémákon fontossági sorrenben igyekezzünk úrrá lenni.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.04.24. 15:11:08

@szorgalmas: már ne haragudj, de ilyen alapon hívhatnánk őket úgy, mint a te családodat. mert végül is miért keresnénk másik nevet, az csak pótcselekvés. gondolom, így rögtön átéreznéd a problémát. vagy hívhatjuk őket magyaroknak is. és akkor a rendes, dolgozó, adót fizető magyarok meg ne is törődjenek a kis önérzetükkel, hiszen a probléma ennél nagyobb...

2009.04.24. 15:22:24

@tsabeeka: jó, hát értem én, a kép alapján is orvosi eset vagy, de hogy ezt úton-útfélen bizonygatnod is kell... hát bazmeg, amit te csinálsz, az már túllép a módszeres ferdítésen.

2009.04.24. 15:28:49

jól van, jó mulatást, ehhez a gyönyörű bloghoz, nem hergelem se magam, se titeket. arra jó volt ez a pár nap, hogy rájöjjek: ti tényleg léteztek. szóval nem csak statisztikákban hivatkoznak rátok, a hülyék köztünk élnek. még ha a környezetemben nem is nagyon ismerek hasonlót, mint ti. de ma, Magyarországon van meggyőződéses liberális, aki még megeszi ezt a szdsz-es hányást. nem semmi.

E-one 2009.04.24. 15:43:26

@szorgalmas: Szimpi ez a vitakultúra. Kifinomult érvrendszer, hm:)

Pepe83 (törölt) 2009.04.24. 16:13:55

@szorgalmas:

Én ezt most dícséretnek veszem:)

dzsi85 2009.04.24. 16:16:26

@szorgalmas:
hagyd már rá... ott támad ahol ő maga is a leggyengébb... ugyanazzal vádol, amit ő maga is csinál... ez a nagy liberalizmus kérem...
úgy kell olvasni ezt a blogot, ahogy én meg a nagy többség! mosolyogva egy ferde gondolkodásmódú kisebbség morgolódásain... ;)

mondjuk igazad van, tényleg ijesztő, hogy ma magyarországon tényleg vannak emberek, akik jobban félnek a magyar gárdától, mint a cigányoktól... :S ebből is látszik mire képes a politika, meg a média, ugyebár.. :S

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.04.25. 02:24:04

@szorgalmas: túl magas labda lenne leütni, h neked meg nincs képed, szóval a kép alapján senki vagy :o

de jéé, milyen érdekes, ha a cigány szó helyett a magyar szót használnánk vmire, már rögtön betörne az önérzeted. az nem jut eszedbe, h talán mások is pont így érzik?

@dzsi85: a hozzászólásod alapját képező kutatásokat ("nagy többség") várjuk a fentebb lévő mailcímre!

2009.04.25. 21:38:09

@E-one: amikor volt mire, érdemben reflektáltam. erre az öklendezésre nehéz lett volna.

lanyi 2009.04.26. 20:24:48

@E-one:

Neked nincsenek érveid barátom:)

A legjobb hozzászólás GergőÁroné...

Most mondok neked valamit.

Emlékszel arra hogy a liberálisok verik a feleségüket, erőszakos durva kegyetlen emberek.A náluk gyengébbet bántalmazzák.

Most felhívom mindenki figyelmét , hogy amennyiben megtudja hogy a férje vagy a gyermeke férje, liberális nézeteket vall azonnal szabaduljon meg tőle, mert az agresszivitásával pokollás fogja tenni az életét.

Te mondtad:)
Liberálisnak sem születik senki.

E-one 2009.04.26. 20:51:47

@lanyi: Olvasd már el kicsit figyelmesen, mit írtam, aztán gondold át ezt a hsz-t...

lanyi 2009.04.27. 08:25:30

@E-one:

Azt írtad azért sántít a gárdista gigány hasonlat mert a cigányságát nem választja senki.

Ez igaz, de ahogy a gárdistává válás a liberálissá válás is saját döntés. Senki sem születik liberálisnak gárdistának stb.

Innen a Te logikád szerint haladtam...

Ugye milyen hülyén hangzik a logikád.:)

Simán csak általánosítottam, mint ahogy Te is.

Most megkérdezem: Mit tennél ha megtudnád, a hugod ( ha van...)egy liberálissal jár?
Lebeszélnéd a kapcsolatról, mert egy agresszív erőszakos párt készül választani, aki bántalmazni fogja, súlyos sérüléseket okozva?

E-one 2009.04.27. 12:57:59

@lanyi: De tényleg nem látod, hogy ez az, amiről írtam a postot, hogy ne általánosítsunk, és azért tartom szánamlasnak a szélsőjobb viselkedését, mert erre most jönne rá, amikor ők járnak jól ezzel a hozzáállással?
Konkrét kérdésre válaszolva nem tudom, nem szoktam sógorommal politizálni. Ha gárdista lenne, azért tudnám.

lanyi 2009.04.27. 13:03:57

@E-one:

Ez azért vicces...

Tudom Ti liberálisok nem szeretitek a bibliát, de onnan jut eszembe egy hasonlat, a szálkáról meg a gerendáról:)

Szóval te nem általánosítasz?:)

Aha...

Olvasd át a hozzászólásaidat...
süti beállítások módosítása