/>

Olvasom: elküldték a sürgősségiről, majd a wc-ben halt meg egy férfi. Tapasztaltam: amikor nem a békéscsabai Réthy Pál Kórház lett a súlyponti kórház, igen sok ember háborodott fel, hogy a (korábban egyébként a sárga földig szidott) intézmény miért nem kapta meg ezt a címet.

Van egy olyan dolog, ami most egyáltalán nem érdekel: a politika. Nem érdekel, hogy mennyi volt a súlyponti döntésben a politika. De az sem, hogy mennyi olyan ember volt/van, aki a döntés előtt szidta a csabai kórházat, utána pedig rögtön védeni kezdte. Aki politikai alapon ítél meg egy kórházat, azzal nekem nincs beszélni valóm: majd amikor a mentő viszi, ő sem a pártjára fog gondolni.

Két dolgot viszont értek, bár látszólag érthetetlen egyszerre a kettő.

Tény: dolgoznak itt jó orvosok. Ott van például rögtön az a Dr. Csanádi István, aki engem műtött, és ott vannak azok a számomra névtelen kollégái, akik a műtét után gondoskodtak rólam. Többek között miattuk lett a kórház 2004-2005-ben az Év Kórháza.

Van azonban egy másik tény is, amit a benne érintettek már ritkábban szoktak elfogadni: a csabai kórházban dolgoznak nagyon rossz, vagy munkájukat abszolút nem komolyan vevő orvosok. Legalábbis finoman így nevezem azokat a doktorokat, doktornőket és főorvos asszonyokat, akik miatt ugyanazt a műtétet ötször, netán hatszor végzik el valakin. Történetesen az én valakimen. Ide tartozik a biztosan sok szakmai elismerést begyűjtő Dr. Bayer Hedvig, aki néha kiabál a kedves beteggel, majd bosszúból nem ad neki érzéstelenítőt a műtét előtt. Merthogy már unja, hogy aznap ez a sokadik ugyanolyan műtétje.

Többek között miattuk nem lett súlyponti kórház a békéscsabai, és többek között miattuk hangzik el naponta többször az a mondat, hogy "á, nem, köszi, inkább elmegyünk Szegedre".
Főleg, ha komoly gond van az emberrel. No, meg az orvossal.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr11802785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-one 2008.12.04. 02:40:06

Meg hát vagyunk még egy páran, akik tudnánk mesélni hasonló esetekről. És a súlyos az, hogy ha egy hibát elkövetnek, néha már annak is kéne, hogy következménye llegyen, de nincs. Úgy tűnik, az 1 véletlen halott/év ritmus még ingerküszöb alatt van.
süti beállítások módosítása