/>

Népakarat

E-one 2010.05.20. 22:33

Jön az MSZP, és nyávognak, hogy nincs elég nagy jogköre az egyharmad alatti ellenzéknek, meg úgy egyáltalán abban a kevesebb, mint egyharmadban az egymáshoz még csak véletlen sem közel álló három ellenzéki pártnak külön-külön. És persze hogy a Fidesz majd ki fogja használni a kétharmad előnyeit. A Fidesz erre annyit mond, hogy volt egy választás, a nép úgy döntött, hogy jöjjenek ők, és a népakarat mindenek felett áll. És nehéz lenne erre azt mondani, hogy nincs igazuk.

Aztán viszont következik a vita a kettős állampolgárságról, és a Fidesz szégyennek nevezi a 2004-es népszavazást, bocsánatot kér érte, és veri a mellét, hogy ez milyen borzalmas valami, amit minden magyar sajnál és kötelességének érez helyrehozni. Ekkor vajon miért nem mondják azt, hogy na de a nép úgy döntött, hogy nem érdekli a kérdés, hogy szinte senki nem ment el szavazni, annyira nem, hogy eredménytelen lett az egész? Miért azt mondják, hogy az MSZP bűne az akkori eredménytelenség, miért nem azt, hogy azé a 6 520 746 szavazóé, akik vagy nem mentek el, vagy érvénytelenül, vagy nemmel szavaztak, és ami közel háromszor olyan magas szám, mint amennyi szavazója az MSZP-nek népszerűsége csúcspontján volt?

Akkor most mit mond a Fidesz? Számít a népakarat vagy mégsem?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr642019405

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kettős állampolgárság: nemzeti, nem pártérdek 2010.05.21. 08:23:29

Nemzet akkor is volt, amikor nem lehetett szavazni, és valószínűleg akkor is lesz, ha már esetleg a demokrácia nem lesz divatban.  „Egy magyar nemzet van, egy magyar állampolgárság lesz” - Semjén Zsolt nyilatkozata szerint az új korm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Uva 2010.05.21. 09:31:09

Nézd, a Fidesz képes az 52,73%-ot egységes választói akaratként interpretálni, ehhez képest a kettős állampolgárságos szavazásnál nagyobb volt az igenek aránya. Az az apró tény, hogy totál eredménytelen volt a szavazás, mert alig érdekelt valakit, nyilván nem fogja zavarba hozni az Intergalaktikus Nemzeti Összefogás Fényességes Pártját.

eszkep 2010.05.21. 09:36:45

A 2004-es népszavazás azért volt eredménytelen, mert nem mentek el elegen szavazni, az igenek voltak többségben. A szvazati jog, mint a nevében benne van JOG. Ha valaki nem él vele, az az ő problémája, így akarata nem fog érvényesülni a "népakaratban".

Ha valaki nem él szavazati / választó jogával, az utána ne siránkozzon emiatt!!!

eszkep 2010.05.21. 09:39:09

@Rod: A "megosztás" nem azt jelenti, hogy az ellenzék nem ért egyet az amúgy totál dilettáns szocialista kormánnyal. A megosztás pontosan az, amit az MSZP az elmúlt 20 évben művel.

spinat 2010.05.21. 09:40:08

@eszkep: viszont nem véletlenül van az a kitétel, hogy érvénytelen. Pont azért, hogy esetleg ne 15 ember mondja meg 10 milliónak, hogy mi legyen. Vagyis a nagy többség szerint lényegtelen azok véleménye, akik elmentek szavazni. Az arányból pedig nem következik, hogy az otthonmaradók véleményének aránya is hasonló. Tehát a nsz-on úgy döntött a nép, hogy a kérdésnek nincs jelentösége.

eszkep 2010.05.21. 09:43:26

A posztíró logikája egyébként elég "érdekes" (bár a "buta" találóbb jelző). Ilyen alapon semmit nem lehetne csinálni a kormánynak.
Apropó! Hogy értvényesült a népakarat az alábbi esetekben:
- egészségügy liberalizáció kapcsán
- vizitdíj bevezetése (Gyurcsány 2006-ban, a kampányban HATÁROZOTTAN CÁFOLTA, hogy bevezetik!)
- privatizáció
- kórházbezárások
- vasútvonalak szüneteltetése"
Hogy csak egy pár esetet említsek, amikor a szocik szartak a népakaratra nagyívben...

eszkep 2010.05.21. 09:45:20

@spinat: Az egy dolog, hogy érvénytelen egy szavazat (jogi szempont), de tekintve, hogy az otthonmaradók NEM kívántak véleményt alkotni, így a "népakarat" címszó alatt kár hivatkozni rájuk.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 09:47:24

Most vagy hülye a poszt írója, vagy szándékosan ferdít.
1) Független népakaratról természetesen független tájékoztatás esetén beszélhetünk. Az állami pénzen finanszírozott kampány a nem érdekében, bőven túlmutat a semleges tájékoztatáson. Ez pedig valóban a maszop-szadesz bűne volt.
2) Mivel a fidesz programjából nem sokat lehetett tudni a választások előtt, viszont a kettős állampolgárság bevezetését pont igen, így az is jogos felvetés, hogy az emberek valóban támogatják a dolgot, és megváltoztatták/megbánták véleményüket, legalábbis a te analógiád szerint.

Lefetyke 2010.05.21. 09:52:05

A 2004-es eredménytelen szavazásban hatalmas felelőssége van az MSZP-nek, de az egyes választópolgárok felelőssége korántsem elhanyagolható.

Gyurcsány vérlázító képtelenségekkel riogatott, kis értelemmel és utánajárással bárki rájöhetett volna, hogy nem valós fenyegetés pl. a "22 millió román munkavállaló".

Továbbá kis utánajárással a választópolgárok azt is megtudhatták volna, hogy ügydöntő népszavazás volt, ami eredményessége és sikeressége esetén csak annyit mondott volna ki, hogy "igen, legyen kettős állampolgárság", de azt nem, hogy mi legyen a tartalma. Az MSZP-SZDSZ többségű parlament simán létrehozhatott volna olyan törvényt, ami a határon túliaknak csak gesztus-értékű (valós jogokat, juttatásokat nem vagy csak alig adó) állampolgárságot biztosít. Hálásak lettek volna érte.

Lehet szídni a Fideszt olyan érvekkel, hogy "pártpolitikát csinált a kettős állampolgárság ügyéből".
Lehet és kell is szídni az MSZP-t azért az undorító magatartásáért, amit akkor tanúsított, valamint hogy közös nemzeti érdek helyett maga is pártpolitikai presztizskérdésként kezelte az ügyet (fenének nem tudták ők maguk létrehozni a kettős állampolgárságot?).

De a nap végén mégiscsak a pénzét féltő, vagy csak lusta, vagy magát egyértelmű hazugságokkal megvezetni hagyó választópolgárok tömege volt az, akik miatt eredménytelen lett a szavazás.

Az, ahogyan például a szlovákok az elmúlt években viselkedtek, a számtalan kisebb nagyobb atrocitás, amit a határon túliak és a magyar nemzeti jelképek ellen elkövettek, ennek egyenes következménye szerintem. Miért ne rúgdossuk azt, aki olyan nyámnyila, hogy nem is védekezik?

Ne várjunk csodapolitikát Magyarországon. A politika pont olyan színvonalon lesz, amilyet a választópolgárok megérdemelnek, amilyen szinten mi, átlagemberek vagyunk. Másszóval: magunkat is számon kéne kérni időről időre, levonni pár következtetést, aztán aszerint cselekedni.

spinat 2010.05.21. 09:52:05

@eszkep: nem szavazat érvénytelenségéröl, hanem a szavazás érvénytelenségéröl beszéltem. És a nem részvétel is véleménynyilvánítás. Vagy tán a parlamentben a képviselök elött nincs ott a harmadik gomb?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.05.21. 09:53:15

"Akkor most mit mond a Fidesz? Számít a népakarat vagy mégsem?"

Természetesen számít. Amennyiben megegyezik az övékével.

SPRee · http://hiphophittan.freeblog.hu/ 2010.05.21. 09:59:07

A népnek pontosan olyan a kormánya, amit megérdemel.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.05.21. 10:02:20

Na azért a fideszes droidot megjelentek végszóra.

"A megosztás pontosan az, amit az MSZP az elmúlt 20 évben művel."

A fityisz mit csinált az elmúlt nyolc évben?

Orbán és Isten a történelem urai! Így megfelel?

Egyébként egyetértek a kettős állampolgársággal, viszont azon magyar barátaim akik Szlovákiában élnek, nos ők aggódnak, hogy miért kell a keményvonalasokat újabb százalékokhoz juttatni a közelgő választásokon épp az MKP kárára. A fityisz ismét a saját kis droidtábora elkápráztatását nézte és nem elsősorban a határon túliak érdekeit.

Orbán és Isten a történelem urai!

Pelso.. 2010.05.21. 10:05:48

Felesleges ilyen szempontból boncolgatni, mert:
-lezajlott egy választás, amit Fidesz demokratikus körülmények közt megnyert,kész.
-aki egy pillanatig is azt hiszi (elhiszi) hogy számít a népakarat, az gyengeelméjű.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.21. 10:08:28

Aki nem megy szavazni, az nem számít, ennyi. Technikailag érvénytelen volt a szavazás, mert nem volt a szabályoknak megfelelő számú szavazó. Akik viszont szavaztak, azoknak a többsége igennel szavazott. Akik nem szavaztak, azok ezzel azt nyilvánították ki, hogy nekik mindegy. Szóval a népakarat szerint a (mindenkori) kormányra lett bízva, hogy legyen, avagy ne legyen kettős állampolgárság, annyi lábjegyzettel, hogy többen akarták, mint nem.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 10:11:01

@Valahol Máshol:
Most komolyan. Egyedül a szlovákok olyan elmebetegek, hogy problémáznak. Sem a románok, sem a szerbek, sem a horvátok nem panaszkodtak. Gond még az ukránoknál van, de ők is szeretnének megegyezni. Tehát nem értem, hogy mi alapján mondod a határon túli magyarokkal nem törődik mondatot.
"...a keményvonalasokat újabb százalékokhoz juttatni a közelgő választásokon épp az MKP kárára..."
Aha, tehát rengeteg hezitáló ember van, aki az MKP és Slota között hezitál... wtf?????

Mondom mindezt úgy, hogy nem vagyok fideszes. Nagyon nem...

old_field 2010.05.21. 10:11:13

e-one.... már te is hazudgálsz ? :)
tipikus bolsi-libsi iromány: féligazságok közé rejt nagy hazugságokat vagy "csak"
elhallgatja a lényeget.
Az a hihetetlen demagóg maszopos kampány
azzal a médiaháttérrel szerinted nem befolyásolta alapvetően a passzívak arányát ??
Akik elmentek mégiscsak az igen-re szavaztak többen.
Ebből szerinted nem következik, hogy foglalkozni kell az üggyel a parlamentnek ?
Ha már a lelkiismeret(ami a jelek szerint nálatok lelki ismeretlen...)
nem szólal meg bennetek ilyenkor.
Szánalmas...

öntelt radírpók 2010.05.21. 10:12:36

1. aki igennel szavazott, az támogatja
2. aki nemmel szavazott, az ellenzi
3. aki a fenti csoportokba nem tartozik, azt azt mondta: lemondok a közvetlen döntési jogomról, döntsön az országgyűlés

ergo a Fideszt (mint jelenlegi parlamenti többséget) az 1. és a 3. csoport is felhatalmazta arra, hogy most így döntsön (összesen kb. 7,5 millió választópolgár = népakarat)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2010.05.21. 10:12:41

@EMU: Nem jogos a felvetés.
Azért nem jogos, mert a szavazás csak arról szólt: akajuk-e, hogy a parlament napirendre tűzze a kérdést. Ez pedig egy nesze semmi, fogd meg jól. A faramuci az, hogy az állampolgárságra nemmel szavazók is szavazhattak volna igennel, mert "persze tűzzék napirendre, hogy ott aztán kiderülhessen, hogy szó se lehet róla". A nemmel szavazók így végső soron azt mondták: "ne szülessen erről törvény, maradhasson a kérdés nyitva!" E logika alapján előfordulhat, hogy ha akarok kettős állampogárságot, inkább nemmel szavazok, mert tudom, hogy ez a parlament úgyis nemmel szavaz rá, ezt a kérdést inkább majd arra a parlamentre kívánom bízni, amelyik majd megadja.
Persze ez csak facsarás, mert tudjuk, hogy az igennel és nemmel szavazók magára az állampolgárságra szavaztak.
A passzívak? Ez jó kérdés.
- tán sokan felfogták, hogy a kérdésből adódóan ez semmire sem kötelezi a parlamentet és a kormányt
- tán sokan gondolták úgy, hogy éppen az ellentétes szavazat áll az érdekükben
- tán sokan bedőltek a nem kis ráfordítással történt agymosó kampánynak
- tán akkor tényleg az volt a népakarat. Most meg ez.

Nem tudom. De a poszt felvetése semmiképpen sem jogos!

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.05.21. 10:19:02

@Muad\\\'Dib: Én csak a kint élő magyar barátaim véleményét tolmácsoltam a hozzászólásomban. Megfellebbezhetetlen számadataim nincsenek, de inkább adok az ő véleményükre, hisz ők ott élik az életüket, mint valamelyik újgazdag politikus vagy a droidtáborának valamely tagjának véleményére.

Szövegértelmezésből látom jeles voltál. Semmiféle MKP-ről és Slota közötti hezitálásról nem írtam, hanem arról, hogy a hezitálók inkább adnák a voksot valami normális irányvonalat képviselő pártra mint Slotáékra. Mert ha Slotáék hangadók tudnak lenni a parlamentben akkor tökmindegy, hogy az MKP mit ér el.

Mint itthon az LMP és a Jobbik. Az LMP-től talán ha két mondatot tudnék idézni eddig, a Jobbik meg kis túlzással olyan nagyra nőtt odabent, hogy legalább annyit szerepel mint a Fidesz. Amúgymeg majd a folyosón megbeszéljük.... :)

John Doe3 2010.05.21. 10:20:52

@eszkep: tételezzük fel, hogy a választó nem hülye. Akkor gondolhatja azt, hogy jobb, ha nem él ezzel a jogával, és így érvénytelen lesz a szavazás, mintha szavaz és kisebbségben marad. És nem is siránkozik. Csak gondolkodik.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.21. 10:24:52

@Walter Melone: "Abból a 6 millióból cca 3 sohasem_megy_el_szavazni.
Ezeket hozzáadni az ellenzőkhöz sztem nem helyes. Így erősen fals eredményt kapunk ugyanis. "

nem akarom a posztolót védeni, de ez az ügy ERŐSEN MÁS, mint egy választás, nem? ez egy NEMZETI ügy, ha nem "A" NEMZETI ÜGY. márpedig a magyar nemzet szent, oszthatatlan és sérthetetlen. ez mondjuk ide abszolút nem illik, de mindegy, nem? ;-)

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 10:24:57

@Valahol Máshol:
"...Én csak a kint élő magyar barátaim véleményét tolmácsoltam a hozzászólásomban. Megfellebbezhetetlen számadataim nincsenek, de inkább adok az ő véleményükre, hisz ők ott élik az életüket, mint valamelyik újgazdag politikus vagy a droidtáborának valamely tagjának véleményére..."
Nem erről írtam. Hanem arról, hogy Szlovákiában nem a többsége él a külhoni nemzettársaknak. Tehát, még a demokrácia többségi akarat elve szerint is helyesen jár el a fidesz, ha "csupán" a szlovákiai magyarok miatt nem változtat az elképzelésén. Ráadásul, mint az előző pár évben kiderült abszolút nem működik a kerüljük a konfliktust politikai, mivel nem csökkent semmivel a magyarellenesség attól, hogy mindenkinek lefeküdt a kormányunk.
Az LMP-ről inkább nem nyilatkoznék, mert nem tartozik ide, ráadásul valószínűleg nyomdafestéket nem tűrően tudnám csak minősíteni őket. A Jobbik pedig azt teszi amit ígért. Nem hagy békén senkit, hanem következetesen képviseli a választóit (bár néha kissé kaotikusan egyelőre sajnos, de remélhetőleg belejönnek).

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.21. 10:28:16

@csongorbela: "tán sokan bedőltek a nem kis ráfordítással történt agymosó kampánynak"

az lehetetlen, mivel ha ezt feltételezzük, akkor azt is feltételezzük, hogy most meg a másiknak dőltek be...

bízom benne, hogy pusztán annyi történt, hogy az emberek látták,hogy az akkor egy pártpolitikai célú és indíttatású feldemhedés volt, amiből nem kértek. nem vagyok benne biztos, csak jó lenne...

Lefetyke 2010.05.21. 10:29:44

@Pelso..: Na ezzel sem értek egyet. Gyurcsánynak volt egy hasonló véleménye: "tüntetnek majd 1-2 napig, aztán hazamennek". Aztán azon kapta magát, hogy a választópolgárok folyamatosan, éveken át, következetesen büntetik, minden alkotmányos eszközzel, amíg végleg el nem lehetetlenült a közéletben (legalábbis baromira remélem, hogy végleg).

Ha úgy lenne, ahogy mondod, Gyurcsány Ferenc legalább 2010-ig, ha nem még tovább miniszterelnök lett volna/lenne.

Aki átlép egy határt (és ez a határ Magyarországon sajnos nagyon-nagyon messzi), azt ennek megfelelően meg kell büntetni. Ha az Gyurcsány és az MSZP-SZDSZ, akkor Gyurcsányt és az MSZP-SZDSZ-t. Ha az Orbán és a Fidesz-KDNP, akkor Orbánt és a Fidesz-KDNP-t.

Annyi reményem van, hogy a Fidesz látta, milyen sorsra juttott az MSZP, és nem akarják követni.

Közben mellesleg Mi, átlagemberek megpróbálhatnánk azt a bizonyos határt egy kicsit közelebb hozni. Közéleti aktivitással, és normálisabb beszéddel.

Ha csak legyintesz a politikára, a politika is csak legyint rád. Ha ez nem tetszik, tegyél ellene.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 10:30:46

@idelle:
"...az lehetetlen, mivel ha ezt feltételezzük, akkor azt is feltételezzük, hogy most meg a másiknak dőltek be..."
Ez a hasonlat azért sántít, mivel a fidesz a mostani kampányt nem állami pénzből, kormányzati pozícióból követte el.
Amúgy igen, a mostani kampányban is sokan bedőltek sok mindennek...

old_field 2010.05.21. 10:36:20

@idelle: "az lehetetlen, mivel ha ezt feltételezzük, akkor azt is feltételezzük, hogy most meg a másiknak dőltek be..."

inkább most az ellen szavaztak, aminek akkor bedőltek... szerintem.

DartagnanX 2010.05.21. 10:38:04

Ez a kérdés is a fidesz programjának részét képezte. Mivel 2/3-os felhatalmazást kaptak a programjuk végrehajtására, így ez a kérdés is 2/3-os támogatottságot kapott.
Tehát a népakaratot tökéletesen reprezentálja.
A demokrácia játékszabályai szerint legalábbis.

old_field 2010.05.21. 10:43:55

@Muad\\\'Dib: "A Jobbik pedig azt teszi amit ígért. Nem hagy békén senkit, hanem következetesen képviseli a választóit (bár néha kissé kaotikusan egyelőre sajnos, de remélhetőleg belejönnek). "

én is érdeklődéssel figyelem az új felállást.
még az elején vagyunk, de szerintem nem lesz eredményes, ha a jobbik egyformán csapkod jobbra/balra, mert ennek van 1 mdf-es íze...
DE nagyon szükség volt vmi új hangra, hogy mozduljon az szoclib posztkom. feeling.

underwaterspace 2010.05.21. 10:44:15

Szerintem a valaha volt legundoritobb népszavazási kérdés volt a kettős állampolgárságról feltett kérdés, mégpedig azért, mert az embereknek mindkét szarrágó párt politikai nézet függvényében megválaszolandó kérdéssé tette ezt az amugy teljesen evidens témát. Az persze más kérdés, hogy a szocik elb@szták, (elnézést elkurták), mert ha ők maguktól a saját szájuk íze szerint alkottak volna jogszabályt erről, akkor nyilván ma nem erről szólna a fáma, esetleg ők tetszeleghetnének nemzetegyesítő szerepben, de hát ők egyrészt meglehetősen impotensek sokmindenben, másrészt még azokat a magaslabdákat is képtelenek jól lecsapni, amiket feladnak nekik, ezért nem "szereti" őket ma már szinte senki. Az meg egy másik kérdés, hogy ilyen kérdést feltenni egyszerüen számomra gyusztustalan, ennél már csak az lenne felháborítóbb, ha azt kérdezték volna, hogy maga szerint magyar-e Magyar Attila székelyudvarhelyi lakos. Az szintén más lapra tartozik, hogy azóta a viktorizmus terjesztői tulajdonképpen nem tekintik a nemzet nemesebbik felének az összes olyan embert, aki inkább pecázott, vagy piknikezett aznap. Az meg egy harmadik kérdés, hogy a szlovákok paranoiásak, de ez betudható annak, hogy a magyar közélet egyes szereplői időről időre olyan megnyilatkozásokat tesznek, amik azt fejezik ki, hogy nem nagyon kell beleélniük magukat, mert nem végleges az ő országuk létezése. Persze valószínüleg minden más lenne, ha a pártok nem csak abban értenének egyet, hogy mennyi pénzt lophassanak.

old_field 2010.05.21. 10:45:55

@Pelso..: jelen!! :)
kell, h számítson !!
ha nem számít, akkor idővel mindig robbanás lesz belőle...

//amúgy merre Pelso ?
//én is pelso ;)

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 10:46:30

Nos, úgy látszik a nagy népakarati keresgélésben egy öntelt radírpók találta meg a helyes választ. Ez a sztori kb. ennyi és nem több. Ráadásul az elkövetkező 4 évre bármely ilyen jellegű felvetésre megfelelő választ adott. Egy pók.

Várúr 2010.05.21. 10:47:57

A népakarat (mármint a szavazataikkal akaratukat nyilvánítók) közel 800.000-es többséggel szavazott a kettős állampolgárság mellett. Annak ellenére, hogy a ballibek a létező összes hazugságot bevetették. Az ő propagandájuk a nemzetárulás minősített esete volt. Mostani választási buktájuknak és a Jobbik felemelkedésének ez az e g y i k oka.

kubatov_kommunista 2010.05.21. 10:49:47

Igaz.
Sőt! Én másképp (durvábban) tenném fel a kérdést!
Ki/mi az az a Fidesz nevű emberek csoportja (párt) aki veszi magának a bátorságot, hogy egy NÉPSZAVAZÁS eredményét felülírja. (más a választás és más a népszavazás.) felhatalmazást arra nem kaptak hogy egy már népszavazással ELDÖNTÖTT témát a 'nép' akarata ellen keresztülverjenek.
A politikai marketing szöveg meg teljesen lényegtelen. A TÉNYEK számítanak. Népszavazás nem támogatta a kettős állampolgárságot. pont.

tlac 2010.05.21. 10:50:22

@Rod: nem 8 éve megosztó, lassan 100 éve :(

Várúr 2010.05.21. 10:52:06

@underwaterspace:
Aki aznap pecázott vagy piknikezett, az hal, illetve haspárti. Ők nem a nemzet, hanem a nép. Nem véletlen, hogy a szoccerek örökké az ő kegyeiket keresgélik, mostanság épp eredménytelenül, mert a nyuggerek is besokalltak (pecásoknak egyre drágább a csali).

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 10:53:13

@kubatov_kommunista:
A nagy betűvel kiemelés még nem tesz értelmesebbé, az ordibálástól még hülyeség amit írsz. a fidesz világosan közölte a választás előtt, hogy a kettős állampolgárságot be fogja vezetni. Tehát közölték a választókkal, hogy amennyiben őket választják, akkor a kettős állampolgárságot is választják. Ennyi.

old_field 2010.05.21. 10:53:26

@kubatov_kommunista: nem az volt a kérdés, amiről beszélsz , ne ferdíts...

órarugógerincű felpattanó 2010.05.21. 10:56:59

@kubatov_kommunista: A népszavazásnak nem volt eredménye, ezért nem is lehet ellenében cselekedni.

Várúr 2010.05.21. 10:57:59

@old_field:
Ez a kulcsszó édes úr: a lelkiismeret. Ez bicsaklott meg 2004-ben Furcsányék alávalósága nyomán. Épp ideje volt a nemzet önbecsülését visszaadni (természetesen a nem szavazókét és a nemmel szavazókét is).

akimellon 2010.05.21. 10:58:18

az a szomorú, hogy a szokszor lehülyézett mszp-nek elképzelhető, hogy megint igaza lesz, mivel ,ha esetleg valaki nem tudná Romániában most csökkentik a nyugdíjakat 25%-al.
Namármost ha átjönnek a Magyarok, vagy aki "annak vallja magát" máris kap állampolgárságot. Plusz 100e nyuggerre nagy szükségünk van!
Tudjátok: A hülye saját kárán tanul!

Várúr 2010.05.21. 11:01:06

@kubatov_kommunista:
Balmenetes srófra jár az agyad. A népszavazás nemhogy támogatta: megszavazta a kettős állampolgárságot óriási többséggel. A nem szavazók n e m nyilvánítottak véleményt. Rájuk hivatkozni nemhogy álságos, hanem közönséges hazudozás.

Netuddki. 2010.05.21. 11:01:10

A fidesz eléggé tudja csűrni csavarni a számokat. Direkt írtam így mert szerintem számolni azt tényleg nem tudnak.

Emlékszünk még a 2millió Kossuth téri bámészkodóra.
Azt is elfelejtik, hogy a választásra jogosultak kb. 65% ment el egyáltalán szavazni és ezek közül is csak 68% volt a fidesz támogató. Ebből ugye az jön ki, hogy az ország kb. 44%-a támogatja a fideszt.
Ezzel most nem egy újabb flémet akarok indítani, hanem csak azt kívánom megjegyezni ezt a tényt nem ártana a fideszeseknek valahol jó mélyen észben tartani mivel az ország szavazóinak a nagy része nem fidesz párti, egyenlőre figyel, úgyhogy nem ártana lassan villantani is valamit. Amihez minden eszközük megvan most a parlamentben.

Az mszp meg jobban teszi ha kussol. Teccettek volna a dolgokat jobban csinálni! Nem (tovább) szétlopni az országot és az adófizetők pénzén élősködni.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 11:02:30

@akimellon:
Igen, ennek nagy valószínűsége van, hogy a román megtanul magyarul 70 évesen felpakolja a batyut vesz itt egy lakást, és vidáman él nyugdíjasként.
Ez hatványozottan igaz a székely bácsira, aki szerintem már csomagol.
Made my day...

Várúr 2010.05.21. 11:03:37

@akimellon:
Tanulj a saját agykárodon te is. A világon mindenütt, így Magyarországon is az kap nyögdíjat, aki itt fizette a járulékot. A kettős állampolgárságnak sem ehhez, sem a társadalombiztosításhoz köze nincs, ráadásul Romániával jó tíz éve külön megállapodás is született erről.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 11:04:19

@kubatov_kommunista: Szerintem a tény az, hogy a népszavazás eredménytelen volt. A parlamenti választás eredménye viszont feljogosította a Fideszt, hogy most így operáljon. Tessék sokan lenni 2014-ben, aztán lehet másképpen csinálni.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.21. 11:05:02

A nép nem akarta,- népszavazással bizonyította - és most a gonosz törpe szembe megy a népakarattal. "Forradalmi tett"!!

Most a választók kétharmada nem szavazott a Fideszre- 5,5 millió polgár!!
Annyit kaptak mint legutóbb a szoci-szdsz bagázs!

Ez a fideszes tyúxarforradalom!!!!

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 11:07:18

@akimellon: Nos, az érdeminek szánt részt annak tartalma miatt átugrom. Arra azonban felhívom a figyelmet, hogy nem hülye, hanem az okos tanul a saját kárán, a bölcs pedig a más kárán. A hülye meg nem tanul...

old_field 2010.05.21. 11:07:59

@Várúr: ideje az országlakók' gyülekezetéből nemzetté válni, bár lassú folyamat lesz ez...

kajajegy 2010.05.21. 11:09:17

A szavazásra jogosultak felének a fele nem a népakarat.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 11:11:09

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?:
Most ugye keverjük a listás szavazatokat és a választást, mint olyat. Csak, hogy értsük miről beszélsz...

kubatov_kommunista 2010.05.21. 11:11:19

@Muad\\\'Dib: 1.) nem ordibálok - kiemelek.
2.) Magyarul mint 'csatolt árut' a parlamenti választáskor választható lehetőségek (pártok) MELLETT azt is el kell fogadnom, hogy egy népszavazás felülbíráljanak? az hogy ezt ígérték az politikai marketing az ha ezt komolyan is gondolják az viszont már nem tetszik. és ez az aminek jogosságát megkérdőjeleztem.
Egyébként az egész mizéria akkor kap jelentőséget mikor kiderül, hogy ez pénzbe kerül adott esetben az állampolgárnak...

underwaterspace 2010.05.21. 11:11:28

@Várúr: Az lehet, hogy hal, illetve haspárti, ugynakkor nem lehet, hogy egyszerüen nem akart egy olyan kérdésben megnyilatkozni, amiben mindenképpen valamelyik párt erkölcsi győzelmét hirdette volna, pusztán politikai alapon? Mert az a NSZ egyáltalán nem a nemzetről szólt, hanem a politikáról, épp ezért volt gusztustalan. Pártok kampányoltak politikai sikerért. Szartak nagyon nagy ívben az összes nemzettagra. A nép alkotja a nemzetet, és fordítva, a kettőt szétválasztani elég nagy könnyelműség. A nemzet nép nélkül nemlétezik, a népet viszont a nemzeti tudat teszi azzá, ami. Ha két politikai erő ezen lovagol, akkor az nem a nemetről szól, hanem őróluk. Sok embernek ennyi volt a baja, akinek nem, annak meg az, hogy szégyeltek volna nemmel szavazni, ezért nem mentek el.

old_field 2010.05.21. 11:11:43

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: a hír' igaz ! tudod....csak kis korrekció : nem moszkvában , hanem leningrádban és nem mercedeseket, hanem volgákat és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak... :)

videózz kicsit :

index.hu/video/2010/05/20/wieszt/

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 11:12:47

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: Most a választók több, mint 4/5-e nem szavazott az MSzP-re, így a kevesebb, mint 1/5-öd véleménye - sajnos, vagy sem - a lőtéri kutyát nem érdekli. Szar ez a demokrácia szerintem is, de ez van. Esetleg annyit megtehetsz, hogy egy nyilvánvalóan hibás megközelítésből nem vonsz le - messzemenőnek látszó - következtetéseket.

akimellon 2010.05.21. 11:13:03

@Várúr:
Tudjátok fiúkák, itt az a baj, hogy nincs bocs ez így még sem jó...
Ti honnan a faszból tudjátok a részleteket
Ma benyújtják, holnap elfogadják, hétfőtől úgy van!
Ez az új módi!

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 11:13:09

Egyébként az egészben az a legviccesebb, hogy pont azok irkálnak itt arról, hogy ez nem népakarat, akik 2006, 2007 környékén minden blogot telefröcsögtek azzal, hogy a maszop-szadesz felhatalmazást kapott négy évre a néptől, és mit képzelnek egyesek, hogy kormányváltásról álmodoznak. Na ez a nem gyengén szánalmas...

akimellon 2010.05.21. 11:14:27

@Canis Lupus Libertas: jaja, csak mi hülyék vagyunk, az már biztos, reménykedek csak, hogy tanulni még tudunk

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 11:14:42

@rcz: Jelen választási metódus alapján pedig bizony az...

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 11:15:08

@kubatov_kommunista:
Addig nem is lesz soha normális országunk, amíg neked és a hasonlóaknak a nemzet szigorúan anyagi kérdés. Vannak országok, akiknek nem az: USA, Izrael, Japán, Kína, Oroszország. Nyilván látszik, hogy a mai világ legszerencsétlenebb, legbénább országai tartoznak ezen körhöz...

órarugógerincű felpattanó 2010.05.21. 11:16:30

@kubatov_kommunista: Ha nem tetszik, halgass kedvenc Fletódra, "el lehet menni".

Nem volt eredménye a szavazásnak, nincs mit felülírni. Ha lett volna eredménye, akkor sem arról szólt a szavazás, hogy legyen-e, vagy ne legyen kettős állampolgárság, hanem arról, hogy foglalkozzon vele a parlament. És a döntő többség úgy nyilvánított akaratot, hogy nem nyilvánított akaratot, azaz neki mindegy. Azok, akik a szavazatukkal kifejezték az akaratukat, azoknak a többsége azt akarta, hogy foglalkozzon az országgyűlés a kérdéssel.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 11:16:35

@akimellon: Most végigülhetsz egy 4 éves kurzust, aztán utána újra vizsgát tehetsz. Azaz nincsen semmi gond.

Pelso.. 2010.05.21. 11:18:15

@Lefetyke: Ugyan már, GyF még hosszú ideig regnált. A népakarat szerint Őszöd után rögtön távoznia kellett volna.
Az ún. közéleti aktivitás súlytalan a politikai elittel szemben, egyedüli eszközként a négyévente ikszelés marad, ami elég sovány eszköz. Hozzátéve, a kampányok során elhangzik az, amit a választók hallani szeretnének, s később mindez alig, vagy egyáltalán nem kerül megvalósításra..,-akkor hol is van itt a népakarat érdekérvényesítő hatása? Szerintem sehol, kár ezzel áltatni magunkat.
Arról nem beszélve, hogy a népakarat széleskörű megvalósítása gyorsan átmehet anarchiába, csínján kell vele bánni.

Martian (törölt) 2010.05.21. 11:24:15

@kubatov_kommunista: "Népszavazás nem támogatta a kettős állampolgárságot. pont."

Ha egy ügynek kevés támogatója van, logikailag nem ugyanaz, mintha sok ellenzője lenne.

Pelso.. 2010.05.21. 11:24:33

@old_field: Nem hinném, hogy lenne robbanás. A tematizálás, a közhangulat s sajnos a közmorál manipulálása még nagyon hosszú ideig kiváló eszköz marad. S ne feledjük: az elmúlt húsz éveben többször megesett; ha érdekeit veszélyeztetve látja, akkor nyíltan vagy rejtetten,rögtön összezár a politikai elit.

amúgy:déli oldal.

akimellon 2010.05.21. 11:25:04

@Canis Lupus Libertas:
Mi magyarok mind!!! Hülyék vagyunk!
Ti is jobbosok!!!
Az biztos, hogy a számtan, közgazdaságtan nem az erősségetek!
/ szerintem a töri sem/
Szóval a pótvizsgán mind ott leszünk!
Már ha lesz, és addig nem nyírjuk ki egymást!

akimellon 2010.05.21. 11:26:51

Ja és mi van a Pálinkafőzéssel????

Nem vagyok fideszes 2010.05.21. 11:29:41

"Akkor most mit mond a Fidesz? Számít a népakarat vagy mégsem?"

Mindig azt mondja, ami éppen az aktuálpolitikai érdeke. Mindig is ilyen volt, mindig is ilyen lesz. Amikor ultraliberálisnak lenni volt nyerő (vagy legalábbis úgy látszott), akkor az volt, amikor konzvernek lenni nyerő, akkor az. Következetességet számonkérni rajtuk nevetséges.

Netuddki. 2010.05.21. 11:30:42

@Muad\\\'Dib: "Addig nem is lesz soha normális országunk, amíg neked és a hasonlóaknak a nemzet szigorúan anyagi kérdés. Vannak országok, akiknek nem az: USA, Izrael, Japán, Kína, Oroszország."

:D :D :D

Hát valahogy ezek az országok mintha a világ vezető hatalmai G7+1 lennének amiket itt felsoroltál.
Még szép, hogy nem anyagi kérdés náluk a nemzet kérdése.

De azt is hozzátenném, hogy az ilyen fejlődő országokból, mint Magyarország sajnos a lé is hozzájuk áramlik.
De a jólét se tévesszen meg senkit. Valójában a Földet csak néhány (párszáz) multi uralja. Az általad felsorolt országokban csak azért nagyobb a "jólét", mert a hadsereg tagjai elsősorban az állampolgárok közül kerülnek ki. Valamivel fenn kell tartani a "nemzetet". :P

Netuddki. 2010.05.21. 11:31:56

@kovi1970: Bocs hülyeséget írtam. Helyesen: Még szép, hogy anyagi kérdés náluk a nemzet fenntartása. :P

Netuddki. 2010.05.21. 11:34:05

@kovi1970: "mert a hadsereg tagjai elsősorban az állampolgárok közül kerülnek ki. Valamivel fenn kell tartani a "nemzetet". "

Vagyis a Földet "uraló" pár száz oligarcha hatalmát.

Na ennyit mára az összeesküvés-elméletekből. :P

Lefetyke 2010.05.21. 11:34:47

@Pelso..: félig üres, vagy félig teli. Gyurcsány a népakarattal szembemenve nem mondott le. Tényleges forradalom, az alkotmányos rend felrúgása kellett volna ahhoz, hogy kirobbantsák a helyéről 2010-ig.
Voltak, akik ezt akarták elérni, és nem sokra mentek. Volt aztán a másik vonal, a Fidesszel az élen, ami demokratikus eszközökkel operált. Az MSZP Gyurcsány regnálása alatt sorra bukott önkormányzati választásokat, európai parlamenti választásokat, népszavazásokat, és mindez egyetlen, könnyen kommunikálható üzenet miatt: verjük pofán Gyurcsányt, mert nem csak négyévente ikszelünk, hanem vannak köztes választások, sőt polgári kezdeményezéssel indítható népszavazások is, ahol nem csak a véleményedet mondhatod meg egy politikusról, hanem akár meg is állíthatod abban, hogy megtegye amit akar. Az elmúlt négy év számomra annak lett a bizonyítéka, hogy egy politikai párt hogyan használhatja ki ügyesen a másik iránti ellenszenvet, illetve arra, hogy milyen sok eszközt ad a kezünkbe az alkotmány. Csak nem ismerjük és nem használjuk őket. Mindenki rohadtul cinikus, azt hiszi, hogy semmi beleszólása nincs semmibe, és soha semmi nem fog változni. Önmegvalósító jóslat.

És éppen azért, mert a Fidesz "kiengedte a szellemet a palackból", szerintem most ügyelni fognak rá, hogy ne hogy a szellem ellenül forduljon. Ehhez pedig végső soron jó, vagy legalábbis nem csapnivaló kormányzás szükséges.

Netuddki. 2010.05.21. 11:40:21

@Lófasz Hadnagy: Ja, de a népszavazás valóban érvénytelen volt. Ami akkor azt jelentette, hogy van a "nép"-nek jobb dolga is, mint ilyen dolgokkal foglalkozni. Ami viszont szerintem még most is érvényes.

A kettős állampolgárság ügye NEM a LEGFONTOSABB problémája most Magyarországnak. Ennyi.
Ezzel nem azt mondom, hogy a mindenkori kormány ne foglalkozzon a határon túli magyar nemzetiségűek hátrányos helyzetével, sőt! Nagyon is együtt kell működniük a szlovákokkal (és ukránokkal, stb.) ha úgy látszik sérülnek az ott élők jogai.
A kettős állampolgárságot is olyannak tartom, hogy már a jó szomszédság miatt is együtt KELLETT volna működni! Nem bunkó szomszéd módjára, ha a szomszéd bömbölteti a házimozit, akkor mi meg átdobáljuk a szemetet stílusban.

Pelso.. 2010.05.21. 11:41:47

@Lefetyke: Népszavazás? Kétharmaddal simán megszüntethető, ne legyen igazam.

@kovi1970: De a saját oligarchánk az jó oligarcha a nemzetnek, -nem tudtad??:)

porfelhő 2010.05.21. 11:44:53

A népakarat szerintem sem számit.Aki a baloldalra szavazott az nem nép és nem magyar? A nép valószínűleg arra is kíváncsi lenne, milyen előnye és hátránya származik az országnak a kettős állampolgárság bevezetéséből. Arról van sejtésem, hogy a jobboldalnak milyen előnye származhat. Az adó- és járulékfizetők még egyelőre mi vagyunk akik itt élünk, és lehet hogy várnánk valamiféle konkrétabb felvilágosítást is az üggyel kapcsolatban. Most függetlenül attól ki számít népnek és ki nem.

Várúr 2010.05.21. 11:44:59

@underwaterspace:
Vízalatti. A népszavazást n e m a Fidesz kezdeményezte, hanem a Magyarok Világszövetsége, mely kalandor vezetője (Patrubány) miatt a Fidesszel igen rossz viszonyban van. Épeszű jobbos politikusok pontosan tudták,hogy a kérdés az adott politikai és médiahelyzetben népszavazásra nem vihető, legalábbis baromi kockázatos. Egyvalamire volt jó: hogy a magát baloldalinak nevező zsákmánypártról újólag kiderült, hogy abszolút nemzetidegen,híján a politikai érzéknek is, mint mostani bukkantyújuk és erkölcsi megsemmisülésük mutatja.

Netuddki. 2010.05.21. 11:45:58

@Lefetyke: Látom itt még mindenkinek nem esett le az a bizonyos beszéd.

Hazudtak (loptak, csaltak) éjjel és nappal.

Ez sajnos nemcsak az mszp-re volt igaz. A fidesz akkori heves reakciója sem volt véletlen. Tudták ők, hogy miről beszél a kúrcsány és bizony őket is mélyen érinti a dolog. De egyben magas labda is volt számukra.
gyurcsány széllel szemben akart pisálni, oszt úgy járt.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 11:50:06

@kovi1970:
Valahogy azon országok lettek sikeresek, melyek kellő nacionalizmussal lettek megáldva, erre utalt a posztom.

Netuddki. 2010.05.21. 11:55:22

@Pelso..: Oligarcha? Itt max. helyi kiskirályok lehetnek. Ugyanúgy mint ezelőtt 20-30-40 évvel.
Szinte semmi nem változott azon kívül, hogy az ideológia kikerült a politikából. Maradt az anyagi haszonszerzés és a mások igényeinek a lexarása.

Most ezt az ideológiai vákumot akarja betölteni a fidesz ezzel a népnemzeti hablattyal. Mint anno tette 8 évvel ezelőtt. Jól meg is osztotta az országot.
Miközben ugye már nem igazán vannak nemzetállamok. Csak gazdasági közösségek vannak. Van ahol jobban megy van ahol rosszabbul.

Mivel lehet egy "népnek" erőszak nélkül befogni a pofáját, és rossz anyagi körülmények között tartani? Vallás (eszme) és patriotizmus.

Lefetyke 2010.05.21. 11:55:24

@Pelso..: Teljesen igazad van, 2/3-dal megszüntethető a népszavazás. Most őszintén, szerinted meg is szüntetik? Ha ennek felmerülése esetén azt tenném, amit javasolsz (legyintek, passzív maradok, esetleg kivándorlok), akkor valóban, miért is ne? Csakhogy szerintem senki nem tenne így.
Másrészt meg legyen már bennünk annyi emberi jóindulat, hogy ne feltételezzünk ennyire durva dolgot egyetlen fideszesről, vagy éppen jobbikosról, de még mszp-sről sem.

Neora 2010.05.21. 11:55:36

Szerintem nem ez a legfontosabb kérdés most MO helyzetében. Több ezer állást ígért a fidesz! Vagy lehet, hogy több ezer új munkakeresőt? Ígéretből jól el voltak látva mindig is. Ezzel a kérdéssel még ráértek volna. Én személy szerint nem szeretném. Ez csak egy politikai csel arra, hogy megvezessék a külföldön élőket, így majd később szavazhatnak és bebetonozzák magukat 20-30 évre. Remélem viszont, hogy minden tolvaj politikust lesittelnek, de kezdhetnék a saját portájukon is nyugodtan!

Netuddki. 2010.05.21. 12:01:43

@Muad\\\'Dib: Hát nem tudom, ezzel vitatkoznék.

A legjobb példa pont az USA és Magyarország esete.

Magyarországnak a pont a nacionalizmus és a rossz helyezkedés lett a veszte.

USA-ban pedig nem is olyan régen hol volt még a nacionalizmus? Valójában még normális országuk se volt a függetlenség előtt. Persze ha tele a has és pár nemzedéket célzatosan nevelnek akkor ott könnyebben elérhető a dolog.

Netuddki. 2010.05.21. 12:05:27

@Lefetyke: A népszavazósdi pont a feszültségek levezetése érdekében van.
Melyik politikusnak lenne érdeke, hogy a "nép" halomra gyilkolja mert valami nem tetszik az embereknek?
Szóval szerintem kizárt, hogy megszüntetnék a "népszavazás intézményét".

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.05.21. 12:06:41

Nem értem, hogy mi a fene értelme van ennek az egész kettősállmpolgárságosdinak. Aki át akart költözni már átköltözött. Aki itt akart dolgozni, az már itt dolgozik. Ha tényleg nem adnak hozzá szavazati jogot vagy egyéb előnyöket, akkor csak az érzelmi kötődést fejezi ki. De mi arra a garancia, hogy nem kapnak két év múlva szavazati jogot?

Netuddki. 2010.05.21. 12:10:23

@dark future: Az értelme ez. Itt rugózunk rajta ahelyett, hogy azon rugóznánk hol a fidesz programja a gazdasági és erkölcsi válság kezelésére. :(((

Úgyhogy ezennel én be is fejeztem. Jó étvágyat!

Pszt! 2010.05.21. 12:13:25

A fideSS nem hazudik!
Lesz idén NAGYARÁNYÚ ADÓCSÖKKENTÉS!

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 12:15:33

@kovi1970:
A függetlenségi háború óta a nacionalizmus és patriotizmus központi szerepet játszik USA történelmében, ahogy én tudom.

Muad\\\'Dib 2010.05.21. 12:17:59

@kovi1970:
Magyarországnak pedig a geopolitikai helyzet, és a Habsburg birodalom, mint tényező kiiktatásának a megvalósítása lett a veszte. Azon országok, melyek profitáltak a mi vesztünkből, semmivel sem voltak kevésbé nacionalisták, sőt...

Neora 2010.05.21. 12:35:46

@Pszt!: Csak, ha nem dolgozol! Mert akkor nincs miből adót fizetned! :)

szárnyacska 2010.05.21. 13:25:02

@Neora: Egyetértek Veled, teljesen igazad van.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 13:36:43

@akimellon: Tőlem nem kell tartanod, nem kívánok kinyírni senkit sem. De, hogy miként lettem rögtön ellenség egy megjegyzés miatt, ami csupán a pontosság kedvéért született... Most akkor én is soroljam, hogy te miben vagy kevésbé erős? Szerintem más bajod nincsek, csak éppen a csapok és pálcikák a szép szemedben nem teljesítik maradéktalanul feladatukat. Eltűntek a színek...

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.05.21. 13:38:39

@akimellon: Pálinkafőzéssel? Miért megittad a tavalyit? A felkiáltójelek száma alapján igen. Ráadásul egyszerre...

old_field 2010.05.21. 14:23:26

@Pszt!: ha lett volna dolgod az SS-szel, akkor nem humorizálnál vele...
adócsökkentés lesz, lejárt lemez.

old_field 2010.05.21. 14:26:29

@dark future: és ha kapnak akkor mi van ?
az nem zavar, hogy aki csak úgy lelépett usába, kanadába...stb, annak mindnek van szavazati joga .!?
akitől elvették az állampolgárságot, annak nem jár.
fura agy és lélek működés...

eml 2010.05.23. 01:13:56

@eszkep: A választók azzal a jogukkal éltek, hogy már maga a kérdés is zagyvaság, főleg az EU-ban.

Miért nem arról volt népszavazás, hogy minden magyar állampolgár kapja meg automatikusan az EU állampolgárságot?

eml 2010.05.23. 01:16:56

@Lefetyke: Csak röviden: NEM LEHETNEK MÁSODRANGÚ ÁLLAMPOLGÁROK!

eml 2010.05.23. 01:18:44

@öntelt radírpók: Ez azért marhaság, mert ha akkor eredményes, érvényes NEM születik, 5 év múlva, azaz most a Fidesz megint így dönthetne.
süti beállítások módosítása