/>

Június harmadikán előáll a Fidesz azzal, hogy rossz a gazdaság helyzete, megszorításokra lesz szükség, két nagyon nehéz év jön, magyarul azzal, hogy mégsem igaz, amit tulajdonképp éveken át mondtak, hogy ha ők hatalomra jutnak, különösebb nehézségek nélkül javulni fog a helyzet. Június negyedikén Trianon-emléknap.

Hányszor torkolltak le a Fidesz-imádók reálisan gondolkozó embereket (akár a jobboldalról is), amikor arról beszéltek: Orbánék kormányra kerülve a szimbolikus terepen hatalmas látványpolitizálást fognak folytatni, a gazdasággal meg csinálják tovább a Bajnai-kormány válságkezelését? Hányszor lettünk lehülyézve, amikor azt mondtuk, hogy gigantikus lépések jönnek, de mögöttük semmi, és mindennek a célja az lesz, hogy valahogy észre ne vegye véletlenül a jónép, hogy a gazdaságpolitika ugyanaz? És most mi van? Tán csak nem szóról szóra az történik, amit előre látott mindenki a fideszesek elvakult részén kívül?

De reméljük, a nemzeti emlékezet azért ennyire nem rövid. És csak lesznek, akik még emlékezni fognak, hogy tavaly ilyenkor még a csapból is az folyt: bezzeg ha a Fidesz jön majd, ők meg tudják csinálni fájdalommentesen a válságkezelést. Aztán a kampányban ez egyre finomodott, mert szegénykéim nem látnak bele az államkasszába, hiába a költségvetési bizottság elnöki posztja. Most meg itt tartunk. Jön a kemény világ, pontosabban marad, de persze holnap nem ez lesz a címlapon, hanem egy kilencven éves, rég lejárt botránysztori. Aztán hogy el lehet-e ezzel fedni az első júniusi számlákat? Majd meglátjuk.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr482054142

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megy minden a menetrend szerint 2010.06.03. 21:44:20

"Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármester...

Trackback: Rosszabbul, mint... 2010.06.03. 19:40:29

Nagy szeretettel üdvözlök mindenkit! Ez rátok is fér, meg rám is, úgy, hogy nem bánom ha valaki viszont üdvözöl és szeret. (fényképes, egész alakos, bikinis fotóval mellékelve és szigorúan csak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.03. 19:33:27

Most akkor hol a 30 markos legény?

Elmentgek homokzsákot pakolni?

Vagy esetleg 40 markos legény kell?

ljosecska 2010.06.03. 19:47:04

De, pontosan az történik, amit mindenki előre látott.
Nincsenek kétségeim, lesznek emberek, akik ezt is ki tudják majd magyarázni, sőt, egyáltalán, soha nem is volt szó Kánaánról, nem?

Dorelle 2010.06.03. 22:12:46

Akik a narancsra szavaztak: ŐK...MIT...VÁRTAK? Viktorka mint Messiás...aha. Ej-haj.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.06.03. 22:55:03

Még csak 1 hetes az Orbán-kormány... Szerintem ennél adhatnál egy kicsit nagyobb türelmi időt.

Egyébként közel sem a gazdaság a legnagyobb bajunk, azt 4 év alatt tényleg rendbe lehet hozni.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.06.04. 01:14:33

A kurva nagy poén a dologban az, hogy Bajnai azt mondta, hogy reálisan 2012-ben lehet nagyarányú adócsökkentés, addig a lassú gazdasági növekedés eredményeit kell megtartani.

Most hol is vagyunk, ehhez képest?

chillout28 · https://www.facebook.com/EgyKicsitMindenhol/ 2010.06.04. 01:23:22

Itt is lehetne ismet sart dobalni, de azt gondolom en, mint erdelyi, hogy ez nem egy mellekes kerdeskor, ennek mar nagyon regen meg kellett volna tortennie.
Nem vagyok elvakult, es egy percig sem hittem azt, hogy amint kormanyvaltas tortenik, csoda lesz es minden rendezodik. Ido, ido es ido es nagy adag pozitivitas. Az sosem art.
süti beállítások módosítása