/>

"A magyar büntetőjog már régóta ismeri a sajtótermék elkobzásának fogalmát. Ami most itt az internet tekintetében történik, az nem más, mint ennek egy, az elektronikus közegben értelmezhető változata. Tehát határozottan állítom, hogy nincs újdonság a magyar sajtójog eddigi szabályaihoz képest." Ezt a nagy okosságot sikerült Répássynak kimondania ma, amikor a parlamentben néhány ellenzéki megkérdezte, ugyan hogy is gondolnák azt, hogy mostantól szabadon lekapcsolhatnának néhány honlapot. Értjük, régen volt cenzúra, most is csak ezt szeretnék, nem kell tehát félni. Vagy valami ilyesmi.

Volt ennek az országnak a jogában például egy időben olyan is, hogy boszorkányégetés, valami egész meglepő módon utána mégis eltörölték, és most legfeljebb nagyon kevesen panaszkodnak, hogy ezen azért túljutottunk. Megesik az ilyen, meghaladja a kor a rossz törvényeket, fejlődni nem szégyen. Különösen nem egy ilyen esetben - mert hát akinek egy kicsi fogalma is van arról, hogy hogyan működik mindez, pontosan tudja, hogy ha valamit nagyon fel akarnak tenni netre, akkor nincs az az isten vagy államtitkár, aki azt onnan le tudná szedni. Bár mindenképp érdekes torna a fantáziának elképzelni, ahogy következő lépésként a kormánytagok agyonspammelik szegény Zuckerberget, hogy rosszakat írnak róluk a magyarok facebookon, szedesse le azt is.

De oké, maradjunk csak a sajtónál. Volt persze olyan kor, amikor a médiát fizikai értelemben lehetett nem engedni megjelenni, nem is annyira régen. Mégis voltak olyan kellőképp értelmes emberek, akik megoldották, hogy az ilyen szűrés ellenére is megjelenjen, amit meg akartak jelentetni. A kreativitás határtalan, legyőzni nem igazán értelmes próbálkozás, az elmúlt kétszáz évben például a szabad sajtó és az antidemokratikus rendszerek küzdelmében általában inkább utóbbi bukott hosszú távon.

Azért a kormány indoklása valahol érthető is: csak akkor tiltanának le oldalakat, ha azok törvényt szegtek. Ezt persze majd a kampányban meglátjuk, addig is hadd legyen elég egy apró megjegyzés: van ma Magyarországon egy pár olyan portál, ahol napi szinten követik el a törvénysértéseket, mégis évek óta nem tudnak mit kezdeni velük az illetékesek. Betiltani nem kellene ezeket sem, de a Btk. legyen érvényes rájuk - és nem, még csak annyira sem jutottak, hogy valakit felelősségre vonjanak a tartalomért. Szóval lehet itt hisztizni, hogy legyen rend. De amíg a saját, már meglévő törvényeinket is képtelenek betartatni, addig nagyon nincs miről beszélni.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr344931570

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.11.28. 17:58:09

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció, pávatánc, félázsia, romkocsmázás, oligarchák, csekkadó… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A K...

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.11.28. 17:54:43

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava november 26-i ...

Trackback: Szokd meg a cenzúrát 2012.11.28. 14:33:01

Lehet itt hisztizni, hogy legyen rend. De amíg a saját, már meglévő törvényeinket is képtelenek betartatni, addig nagyon nincs miről beszélni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2012.11.28. 16:09:44

1.) Nem akkor tiltom be a sajtóterméket, ha az nekem nem tetszőt ír, hanem ha törvényt sért.
2.) A törvényeket én hozom.

bio

Tűzvályó 2012.11.28. 16:28:26

Tél tábornoknak is van szánalmas betiltási kísérlete, csupán szakmai kritika miatt:
www.langlovagok.hu/langolo/109_nem-tetszik-a-forum-az-okf-nek

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.11.28. 16:38:35

Volt gyülekezési jog is, aztán Kúrcsány alatt szemkilövetéssel jutalmazták.

kohn-orsós-munteanu-francois 2012.11.28. 16:54:31

@enpera: fasznak mentél oda kilövetni a szemedet te vak köcsög
és a büdös retkes faszért nem tudsz másról ugatni?
gyurcsány nincs, orbán van

mojoking77 2012.11.28. 17:05:14

@kohn-orsós-munteanu-francois: agyd a fenebe. Nem kell etetni a barmokat (Troll, persze, szeretned mi?)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.28. 17:14:33

szokd meg a cenzúrát. nem nem fogom megszokni sose.

gruberó 2012.11.28. 17:21:12

@kohn-orsós-munteanu-francois: retardált.Talán thurett-szindrómás vagy?

nemjogasz 2012.11.28. 17:24:28

@Tűzvályó: a gyülekezési jogban pontosan melyik paragrafusban van a tv székház ostromlásának, kocsik felgyújtásának a joga?

kvadrillio 2012.11.28. 17:50:16

HÁÁÁÁÁT...NUJAHH ! EZT A SZEMÉT MÉSZÁROS-HENTES VIDEJÓT MEG AKARTAM NÉZNI DE BLOKKOLTÁK !

VAGY EZ NEM CEZÚRAÍ ???!!! :DDDDDD

Ludovikás Levente 2012.11.28. 18:09:22

Akik nemrég azért hörögtek hogy tiltsák már le a fasiszta izéket, azok most vinnyognak hogy vége a sajtószabadságnak. Vannak akiknek sose lehet eléggé a kedvére tenni

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.11.28. 18:23:02

@kohn-orsós-munteanu-francois: de kúrcsány is van, te fasz, itt kopog
Minek mentem oda békésen tüntetni? Mi a fasz közöd van hozzá, libsináci, azért mert jogom volt.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.11.28. 18:23:36

@mojoking77: troll az, akinek más a véleménye, tudom, libsi körökben így van

kirsten 2012.11.28. 18:29:20

@enpera: Van még huza-vona, orsós-olstein menjetek azok seggét nyalni kretén buzik !

TiZ 2012.11.28. 18:46:58

@enpera:
Nos. Akinek volt szeme és mégsem látta, hogy nem kellene odamenni, annak minek a szem?
Nem?
:-)))

willdataa 2012.11.28. 18:50:07

Répássy azt mondta hogy a rasszista tartalmakat is véglegesen elérhetetlenné teszik.

Mi van akkor, ha tegyük fel hogy az izraeli kormánykoalíció egyik pártjának a Sasz pártnak a szellemi vezetője egy szélsőséges ortodox izraelita rabbi nevezzük mondjuk Ovádjá Joszéfnek az egyik istentiszteleten azt találja mondani hogy a gójok azért léteznek hogy a zsidókat szolgálják

www.haaretz.com/jewish-world/adl-slams-shas-spiritual-leader-for-saying-non-jews-were-born-to-serve-jews-1.320235

és tegyük fel hogy a kuruc.info hírportál erről tudósít egy cikkben.

Akkor vajon az a cikk rasszista tartalom lesz-e, amit Répássyék elérhetetlenné fognak-e tenni?

csak egy néző 2012.11.28. 19:46:44

@enpera:
Ott hibáztak,hogy nem éles lőszert használtak.

Prien-u47 2012.11.28. 20:02:09

@enpera:

"enpera ezekben a blogokban publikált:
Csőcselék blog (41 poszt)"

Igazi hazaffy!

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.28. 21:51:58

Orbán Viktor!

Önnek 2014-ben távoznia kell a hatalomból !!!

Hogy miért ? Mert:

- Ön az elmúlt két és fél évben szavahihetetlen emberré vált.
- Ön a jelenlegi törvénykezési gyakorlattal kiüresítette a parlamentet és a parlamentarizmust.
- Ön felszámolta az alkotmányos jogállamot, a demokrácia fő garanciáját képező hatalommegosztást, a fékek és ellensúlyok rendszerét (kiüresítette a jogállam intézményeit, s ma már egy autokratikus rendszert álcáz az idézőjelbe tett demokráciával.)
- Az Ön által megfogalmazott „centrális politikai erőtér” létrehozása érdekében a saját embereit – megbízható pártkádereket, barátokat, üzlettársakat, azok feleségeit, férjeit – nevezte ki nemcsak a közigazgatás és az állami szféra gazdasági vezetői pozícióiba, hanem többségében hosszú, kormányzati ciklusokat átívelő időtartamú mandátummal az ország demokratikus működése szempontjából kiemelten fontos testületeket – az Országos Választási Bizottságot, az Állami Számvevőszéket, a Gazdasági Versenyhivatalt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki posztját és a Médiatanácsot, a közszolgálati médiát, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, a jegybank monetáris tanácsát, a Költségvetési Tanácsot, az Alkotmánybíróságot is – „gleichschachtolta”, formalitássá silányítva a törvényhozást és a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.
- Ön régóta csúfot űz a törvénykezésből azzal is, hogy megengedi, érdemi viták nélkül, egyéni képviselői indítványok alapján – sokszor az európai jogrenddel ellentétben, a szakmaiságot nélkülözve – szülessenek meg a sarkalatos törvények is a parlamentben.
- Ön a civilizált Európában példa nélküli módon mindennapos gyakorlattá tette az önkényuralomra jellemző, visszamenőleges hatályú törvénykezést is.
- Ön a megbízhatóságot, hűséget és szervilitást sokkal fontosabb „erénynek” tartja egy kormányzati vagy pártfunkció pozíció betöltésénél, mint a szakmaiságot, ami döntően hozzájárul az ország jelenlegi állapotához.
- Ön a választások előtt, 2010 februárjában (a választások előtt), azt nyilatkozta az MTV Ma reggel című műsorában: „Én úgy gondolom, hogy a médiarendszeren belül minden mozdulatot ötször-hatszor meg kell gondolni. Tehát semmilyen kapkodásra, összevonásra, szétválasztásra, átrendezésre itt, legalábbis rövidtávon föltétlenül szükség nincsen.” Ennek ellenére hatalomra kerülése után létrehozták a Médiatanácsot, amelynek sajtószabadságot veszélyeztető törvényjavaslatai, szakmai körökben félelmet keltő intézkedései a határon túl is hatalmas botrányokat kavartak, elszigeteltségbe taszítva az országot.
- Ön a közigazgatásban, az igazságszolgáltatásban, a médiában egy hatalomfüggő, kiszámíthatatlan és kiismerhetetlen kafkai rendszert hozatott létre, s ennek okát is deklarálta, amikor 2010 kora nyarán az osztrák Kronen Zeitungban kijelentette: „Nem csinálok titkot abból, hogy a kétharmados törvények területén megkötöm a következő tíz magyar kormány kezét.”
- Ön és mamelukjai ennek a szándéknak az érdekében a nemzet megkérdezése és jóváhagyása nélkül – a kétharmados többség akaratából – létrehozták a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, amelyből a nemzetet alkotó társadalmi csoportok jelentős részét vagy kihagyták, vagy azok nem kívántak csatlakozni ehhez az önkényuralmi alapvetéshez.

Netuddki. 2012.11.28. 23:28:06

@Regisztrálj és szavazz, hogy Orbán takarodjon!: Neked se sok közöd van a netiketthez! fasznak kell minden blogba befloodolnod ezt? Mellesleg csak saját magadat járatod le. Nem fideszes vagy véletlenül B+?

2012.11.29. 00:33:30

"csak akkor tiltanának le oldalakat, ha azok törvényt szegtek"

Abban az országban, ahol a törvényeket helytartók hoznak, hatalom bebetonozásra, önös érdekekre, külföldi befolyásra, ez elég vicces kijelentés. A "törvény" szó, számomra kb. ugyanolyan nevetségesen elcsépelt, semmitmondó karakterlánc, mint a "demokrácia".

18 év felett engedjük már meg az embereknek, hogy eldöntsék, mit olvasnak, mit néznek, mit tartanak igaznak, és mit gondolnak. Lehet itt virágnyelven fogalmazni, cenzúrázni, polkorrektkedni, az emberek többségét komplett hülyének nézni, de azért nem teljesen azok. Például az is a hülyének nézés, egy minősített vállfaja, hogy egy szépséges törvénybe csomagolva teszik pofánk elé ezt a förmedvényt, homályos maszlagos pedofíl tartalmak letiltásával vegyítve, minthacsak a puszta véletlen szülte volna. Közben nagyon hülyének kell lenni, hogy ne lássuk, ez az egész patália kizárólag, és deklaráltan a kuruc elhalgattatására született. A magyar média 95% tudatformált, szűrt, cenzúrázott kamu, de ez az 5%-nyi "rés a pajzson" is fáj nekik.

Ilyenkor hová lesz a híres-hírhedt liberális tolerancia, meg a másság tisztelete szeretete? Bazdmeg...!

Vidéki 2012.11.29. 08:49:51

„van ma Magyarországon egy pár olyan portál, ahol napi szinten követik el a törvénysértéseket, mégis évek óta nem tudnak mit kezdeni velük az illetékesek.”

Dacára a dacárandóknak, mégis az EU parlamentben is Cohn-Bendit féle alakok képesek a magyarországi sajtószabadság eltiprásáról, a Magyarországon tomboló diktatúráról őrjöngeni!

Sőt a magyar parlamentben is egyes képviselők egy performansz keretében leragasztott szájjal ücsörögtek!

A pofátlanságnak nincs határa!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.11.29. 09:24:16

@TiZ: tehát van ilyen szabadság, meg van olyan szabadság. Értem.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2012.11.29. 09:24:58

@csak egy néző: remélem rád viszont fognak
bár most sajna demokrácia van, tüntethetsz ha akarsz, nem bántanak

mojoking77 2012.11.29. 10:51:55

@enpera: Nem baratom, te csak szeretel Troll lenni. Azert azt el kell erni, es ez amit itt szenvedsz, harmatgyenge probalkozas.. :)

hazug fidesznyik (törölt) 2012.11.29. 11:32:09

@Vidéki: "A pofátlanságnak nincs határa!"

És ezt pont te mondod?

debreceni.blog 2012.11.29. 11:51:09

"Amennyiben ez a 22 ezer szavazóköri delegált nem lesz ott minden egyes urna mellett, akkor a választást el fogják csalni."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3400_a_sotetseg_listaja

hazug fidesznyik (törölt) 2012.11.29. 13:30:02

@enpera: "nem nem"

hülye gyerek, aki az anyja gépével játszik, amikor az a sarkon ácsorog

kohn-orsós-munteanu-francois 2012.11.29. 16:45:32

@enpera:

akkor menjél amikor csak lehet, baszassad agyon magad a létező összes alkalommal te félkegyelmű fasszopó féreg
engem meg sértegessél nyugodtan ahogy csak akarsz életemben nem szavaztam még és nem is fogok
süti beállítások módosítása