/>

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr341209045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.26. 11:06:36

Jackson Four Elment az egyik legellentmondásosabb világsztár: 50 évesen meghalt Michael Jackson. Ha az abszolút korát nézzük, nem volt öreg. Ha viszont azt, hogy kevesen töltöttek el annyi időt a színpadon, mint ő... Végül is egy lezárt életművet hagyott…

Trackback: Mandiner 2009.06.26. 03:00:02

Meghalt Michael JacksonSzívroham végzett a Pop Királyával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

E-one 2009.06.26. 09:30:57

Sajnálom ezt a szegényt, egy ártatlannal több, akit elkap a sztárcsináló gépezet, és egész élete alatt mindent lesz belőle, csak pont normális emberré válni nem hagyják. És ez lesz a végén - nem éri meg. Lehetne ez egy újabb óriási figyelmeztetés mindenkinek, hogy nem lehet büntetlenül bármit megcsinálni magunkkal, de ismerve a mechanizmusokat, úgysem lesz az.
Beteg egy világ, ahol egy ilyen emberből sztár lehet. Ő is jobban járt volna, ha nem így történik.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.06.26. 15:09:50

@E-one: hát igen, végül is csak tudott énekelni, táncolni zenét és dalszöveget írni, milyen világ is ez, ahol egy ilyen emberből sztár lehet...

E-one 2009.06.26. 15:59:49

@tsabeeka: Nem a zenéjéről beszélek, mert az ízlés dolga, hanem az életmódjáról. És nem a tehetségéről, mert azt nem lehet nem elismerni, hanem a sztárságról.

A szárság valahol mindig magában hordozza azt is, hogy a sztár ettől valamiben követendő példa. Vannak dolgok, amik, bármilyen jó is legyen valaki abban, amit csinál, lerombolják ezt a képet, hogy ez kinél micsoda, megítélés kérdése, nálam Maradona és ő a tökéletes példái ennek.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.06.26. 16:13:33

@E-one: értem én, csak ezzel meg úgy vagyok, h a sztár is egy ember, ő is azt csinál az életével, amit szeretne, semmilyen plusz társadalmi elvárásnak nem kell megfelelnie, semmivel nincs kevesebb joga, mint neked vagy nekem.

ráadásul én sehogy nem tudom összekeverni egyik szakmát sem a magánélettel. ráadásul az utóbbihoz semmi közöm nincs, hacsak nem barátom/családtagom az illető, és akkor is csak annyira, amennyire ő is szeretné.

aki más emberek mintájára alapozza az életét attól, mert az a másik ember valamiben éppen fantasztikus (akár foci, zene, bármi), az meg onnan már az ő fantáziátlansága és baja szerintem.

E-one 2009.06.26. 16:22:51

@tsabeeka: Ebben meg teljesen igazad van, csak akkor ne tegyünk úgy, mint ha mindenki, aki rajong valakiért, ugyanilyen élesen külön tudja választani a magánéletet a szakmától. Ha majd a média azzal lesz tele, hogy milyen jól vagy nem jól zenél/focizik/csinál bármit a szakmából, ahelyett, hogy éppen mit csinál, ha majd nem lesznek emberek, akik nem választják külön a dolgokat, de minimum ha majd a minden sztár rajongói körének egy jókora részét adó U16-osok ilyen precíz módon tesznek különbséget a civil és a szakmai élet közt, akkor nyugodtan lehet majd mondani, hogy tényleg, lehet így is. Addig - sajnos - nem.
süti beállítások módosítása