/>

Kétezer, kilenc és tizenöt év közti brit gyereket kérdeztek a második világháborúval kapcsolatos tudásukról. 5 százalékuk szerint Adolf Hitler a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya volt.

12 százalékuk a McDonald's logóját hitte a háborús áldozatok emléknapja jelképének.
 
Egyhatoduk szerint Auschwitz egy élménypark.
 
25% mondta azt, hogy a D-Day a Dooms Day (ítéletnap) rövidítése, az SS-t viszont csak 10% gondolta Secret Sevennek.
 
Szintén 25% tudta úgy, hogy az atombombát a japánok dobták le Amerikára, nevezetesen Pearl Harbourra.
 
8 százalék szerint a London bombázásáról az angoloknál is németül fennmaradt Blitz név Európa megtisztítását jelentette a náciktól a háború után. És ami a háború végét illeti, a diákok 5 százaléka szerint a győzelmi ünnep neve Holocaust volt.
 
A kutatás egy egyértelmű pozitívumot említ: a gyerekek 70%-a azt mondta, szerette volna, ha az iskolában többet tanítanak nekik a világháborúról.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr341509202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.11.08. 16:49:22

Kíváncsi lennék egy hazai felmérésre.

Vannak félelemeim az eredménnyel kapcsolatban...

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2009.11.08. 23:16:16

@Fedor: nem kell messzire menni, csak megkérdezni, hogy mikor volt a szabadságharc, ki volt Bem apó, meg hasonlókat

Hasonló szép eredmények fognak születni :P

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.09. 10:27:46

Volt egyszer egy USA-beli riport: valami elmebeteg felállított egy importált, kb. 10 méteres bronz Lenin-szobrot valami kisváros egyik épületének tetején, és a riporter végigkérdezte a járókelőket, hogy mégis ki lehet.
Az még hagyján, hogy SENKI nem tudta, hogy ő Hatodik Lenin, de amikor megmondták nekik a nevét, akkor sem jöttek rá hogy honnan és mit.

Vagy a másik riport:
"-Mondjon egy országnevet, ami U-val kezdődik
-öööööööö.... nem tudom.
-Mondjuk USA?
-Hö?"

Bandibacsi34 2009.11.13. 12:17:07

Na de gyerekek! Kaptok azert 1 kg kenyeret, hogy tudjatok ki volt az a nagyon csunya Hitler bacsi? Nem. Regen volt ba... meg. EZ a vilag rendje. Szerintem arra sem emlekeznek, hogy pl. 732 poitiersi csata. Ha az arabok akkor nyernek, lehet muszlim lenne Europa. VAgy ha Luthert megolik lehet nem lennenek protestans egyhazak stb. Sorolhatnam. Egyik sem kevesbe fontos, mint a 2-ik vilaghaboru. De rigen vot, ami a 19 szazad elott volt, az nem is szamit, ugyi?

DArchAngel 2009.11.13. 12:50:43

Poitieres, Martel Károly? Van akinek dereng valami.
Persze hogy nem csak a nácik tevékenykedését kellene tudni. Az a baj, hogy a történelem ismétli önmagát, de ha senki sem tudja, hogy mekkora sz*rba léptek bele őseink, még könnyebben belelépünk. Ezért kellene tudni a történelmet (is) legalább egy picit. Mert a hülye embert nagyon könnyen megvezetik.
süti beállítások módosítása