/>

Minden forint, amit a sportra fordítunk, a nemzet jövőjének támogatását jelenti. Ezt mondta ma a parlamentben Simicskó István arra a kérdésre, miért is építenek Felcsúton háromszor akkora stadiont, mint ahányan az egész faluban laknak. Később azt is megtudhattuk az újdonsült sportügyi államtitkártól, hogy aki kritizálja, mennyi pénzt kap Felcsút, az valójában az ott focizó gyerekeket támadja. Szegény gyerekek.

Csak tényszerűen: Felcsút a TAO-pénzekből 2,8 milliárd forintot kapott. Ez épp egy kicsit több, mint egymilliárddal több, mint amennyit a vízilabda, a kosárlabda, a jégkorong és a kézilabda kapott együtt. De persze, a foci a legnépszerűbb sportág Magyarországon (bár az eredményeit mondjuk összehasonlíthatnánk a vízilabdáéval), rendben. Felcsút után a második legtöbbet Debrecen kapta - jé! -, egy kicsit kevesebb, mint ötödannyit, mint Orbán Viktor és kedvenc oligarchája, Mészáros Lőrinc csapatocskája.

Mit mondjak, nehéz lehetett ma Simicskónak lenni. Épp csak megkapja az államtitkári posztot, beül a parlamentbe, és ott kérdeznek tőle egy olyat, amire nyilván nem lehet értelmesen válaszolni, olyan szinten védhetetlen az ügy. Ott ül mellette a nagyfőnöke, aki persze az akadémiához is khm, erősen kötődik, ő is elvárja, hogy ne mondjon látványos hülyeséget. És akkor magyarázza meg valahogy, hogy nem ciki, ami Felcsúton folyik. Nem sikerült.

De nem kell aggódni. Majd belejön ő is. Ha azt sikerült elintézni, hogy miközben jövőre majd egyetlen NB I-es csapat B-csapata sem indulhat az NB II-ben, a Puskás Akadémia mégis mehet, vagy épp ha el tudták happolni a Kispest elől Puskás nevét, akiről lassan már azt is elmagyarázzák, hogy már gyerekként is a felcsúti legelőn rugdosta a bőrt, akkor bármit meg lehet indokolni. Bízzunk Simicskó Istvánban. Meg fogja ezt is tanulni, már csak egy kicsit vastagabb bőr kell.

Bár ő legalább sms-eket nem olvasgat be közben. Ami jó, azt tudnunk kell értékelni.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr144892101

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Rogán rulez: Forduljunk mi is a GVH-hoz! 2012.11.05. 21:35:53

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordul a Fidesz frakcióvezetője, ha a bankok összehangolják a pénzügyi tranzakciós illeték áthárítását az ügyfelekre. Az ötlet jó, sőt, továbbgondolásra érdemes! Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakc...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bandigyerek 2012.11.06. 05:54:26

@bkkzol: Ja, főleg ha a közgép megfogadná alvállalkozónak a NASA-t...

Yorki 2012.11.06. 06:03:29

Sok településen nincs tornaterem,rendes udvari pálya,tornaszerek,eszközök,a gyerekek késő ősztől a jobb idők beálltáig a folyosóra,jobb esetben a kultúrházba mehetnek.Lényegesen több tehetség kallódik el így,mint amit Felcsút 'produkál'!

kirsten 2012.11.06. 06:33:53

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: És a Puskás Ferenc stadionnal mi van stefi bácsi ? Vagy Felcsút az igazi főváros mert egy elmebeteg ott élt és sajnos ő lett a miniszterelnök ?

Grigorij Pantyelejevics 2012.11.06. 06:40:33

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"A Puskás Akadémia, illetve a központot a működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány egy nonprofit alapítvány"

Szarva közt a tőgyit.

A Puskás Akadémia egy forprofit magán vállalkozás. püff neki!

A birtoképítés és magángyarapodás álcázására használt focizó kisfiúk nagyon gyenge takarózás.
Ennyi pénzből ugyanis az ország összes kisgyereke focizhatna a lakóhelyén.
A taktaszadai kissrácoknak vajon miért nem épül óriás stadion, wellness központ, luxus szálló? De még csak egy sima pálya se a helyi libalegelőn. Ugyanis focihoz csak annyi kellene.

2llkedő 2012.11.06. 06:47:23

@Grigorij Pantyelejevics:
A ne mi nyerjük a legtöbbet gondolkodás átcsapott a mi nyerjük a legtöbbetbe.

2llkedő 2012.11.06. 07:00:29

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: "Akadémián építenek egy saját középiskolát. "

Tanyaközpontba mijaf@szé kell középiskola?

béla a görög (törölt) 2012.11.06. 07:08:12

@nyisziati: bocs, de nem ezért ült illetve leülte a nem keveset - onnantól meg szó ne érje a házat.
Ezért ül valaki? Na ugye!
Van igazságod, de még csak ott tartunk, hogy az emberek már megint keverik a magántulajdont meg az állami tulajdont.
Meg ott tartunk, hogy az embereket nem zavarják az ilyen szines 'zizik' (stadion) amivel kiszúrják a szemüket. (tisztelet a kivétel)

nu pagagyí 2012.11.06. 07:11:25

Az akadémia területe is Orbáné, csak használatba adta. Valószínűleg a Flier és Mészáros strómancsaládok földjei is a birtok részei, Anikó asszony, Győző bácsi tulajdonában levő tucatnyi területtel együtt. Az egykor semmit sem érő szántók, a többmilliárdos állami támogatásból finanszírozott meliorizáció, infrastruktúra és a kastélyépítéseknek hála aranyat érnek. Jókor, jó helyen kell beruházni, ez a titka az egésznek.

is 2012.11.06. 07:27:13

@béla a görög: bocs, de ha a pénzt, amiből építed, azt loptad, akkor nincs olyan, hogy jaj de fasza csávó vagy, hogy építettál egy stadiont. én is lophatok 10 milliárdot, építhetek 8-ból új Vidám Parkot, és mindenki hálás szívvel gondol majd rám?

és igen, az akasztói példa a legjobb. Orbán kihal, és Felcsút megy Akasztó után. És jópár embernek kell ezért a lelkiismeretével elszámolni.

2llkedő 2012.11.06. 07:39:04

@is: "építhetek 8-ból új Vidám Parkot, és mindenki hálás szívvel gondol majd rám?"

Ha Te is bnonprofit vagyol, akkó igen.

aség 2012.11.06. 07:46:31

Amikor 14 után jön az elszámoltatás a felcsuti stadionból lehet helyi fegyintézetet müködtetni mert bentlakásosra épitenék az orbi,simi, budai, selmeci/közgép/, banditáknak élet fogytiglan

Willie 2012.11.06. 07:50:57

"Csak tényszerűen: Felcsút a TAO-pénzekből 2,8 milliárd forintot kapott. Ez épp egy kicsit több, mint egymilliárddal több, mint amennyit a vízilabda, a kosárlabda, a jégkorong és a kézilabda kapott együtt."

Ez baratom tenyszeruen hazugsag, ugyanis csak a kosarlabda tobb mint 3 millard forintott tudott felhasznalni a TAO-s penzekbol.

Bretschneider detektív 2012.11.06. 07:55:19

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Nehéz lehet így élned, hogy ennyire fogalmad sincs mi történik körülötted. Vagy éppenhogy nagyon könnyű?

Netuddki. 2012.11.06. 08:05:40

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Muhaha, kiscsillag! Sikkasztás, befolyással üzérkedés. Mond valamit tündibündi? Mindez csak a gyerekek édekében. Na ne röhögtess B+! Abból a pénzből országos szinten lehetne (kellene) a tömegsportot támogatni, ami nem csak és kizárólag a focit jelenti. Aztán ha valaki annyira focibuzi akkor a saját, adózott pénzéből támogassa csak B+!

aség 2012.11.06. 08:12:59

@kovi1970: Erre nem sajnálnék néhány milliárdot,gondolom sokan adnának bele

DNA 2012.11.06. 08:20:10

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Nem sokkal több,mint 20 éve volt egy ember aki stílusában hasonlókkal érvelt. Úgy hívták: Nicolae Ceaușescu

virgo 2012.11.06. 08:31:42

Sír a szánk már vagy 30 éve, hogy nincs magyar futball, de ezen kívül soha nem tett senki semmit. Amikor pedig valaki végre tesz, akkor gyorsan el akarjuk vágni a torkát.
Másoknak meg ez is csak ürügy, hogy orbánozhassanak egy jóízűt...

Hölgyeim és uraim, nem csak Felcsúton van akadémia, hanem van az országban vagy 20. a felcsúti az egy kirakatintézmény, de ilyennek is kell lenni. És hogy miért a foci? Mert ez a legnépszerűbb sportág, és pont.

Vahakomb 2012.11.06. 08:38:00

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Tökéletes válasz! Köszönöm!

A balos libsi gyökértelen gyökér véglények meg csak szajkózzák a megalapozatlan hülyeségeiket!

veerses 2012.11.06. 08:42:10

@virgo: De a belga sok milliárdja nem kell. Mert az magánpénz azt nem hagyja lenyőlni.

FireFly111 2012.11.06. 08:42:14

Kiváló cikk, remek stílusban! Mondjuk azt leírhatta volna a szerző, hogy mik azok a TAO-pénzek, ne kelljen már utána keresgélni.
Ez a borzalom amúgy ebben a politikában, hogy nem lehetsz őszinte. Valszeg ez a Simicskó se hülye, ő is tudja, hogy bullshit az egész, mégse mondhatja ki.
Mondjuk szerintem a fideszesek ebben is rávernek a szocikra, nemcsak a korrupcióban. Hihetetlen, hogy milyen szintre tudták fejleszteni a pofátlanságot. A szocik legalább elsunnyogták a dolgot, a fideszesek meg még büszkén harsogják, hogy nekik van igazuk a médiabirodalmuk támogatásával. Ezért nem olvasok kormánypárti médiát, maximum a hírgyűjtőportálokon (hírkereső, hirklikk.hu) belefutok néha egy-egy cikkbe.

bulista 2012.11.06. 08:43:29

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Jézusom, akkor annyira rossz volt a viszony az Orbanescu-családon belül, hogy a mi Viktorunk a KISZ-be beépülve a saját párttitkár apukája ellen harcolt???

Gondolom a bányákat akkor jóvátételként kapta Győző papa...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.11.06. 08:44:34

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
Kisztihand frojlájn Stefike, csak két észrevétel:
1. de, a költségvetésből származik bizonyos százaléka, mert az nem került oda befizetésre mint társasági adó
2. nem a társasági adóból, hanem annak alapjából kerülhetett leírásra
Illetve két kérdés:
1. több mint tíz éve működik a Puskás Akadémia, kérnék már két nevet akik komoly karriert kezdtek meg éppen. Mert ugye ha tíz év alatt a Burgerland tartomány tehenészfiúk csapatába se sikerült senkit beimádkozni, nemhogy a Real Madrid kezdőjébe akkor ugye elmondhatjuk, a képzés nem túl sikeresnek mondható?
2. vajon miért van az hogy a futball az agyontámogatás miatt sem olyan sikeres mint mondjuk a többi említett látványsportunk?

blah 2012.11.06. 08:45:40

@virgo: te figyelj már, attól bárki is meg fog tanulni focizni ha felcsútra nagy stadiont építenek...? Agyad hol van? Seggedben?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2012.11.06. 08:48:25

majd lesz ott is egy soha nem használt, lepusztuló szétlopott stadion, mint akasztón.

maybach 2012.11.06. 08:57:27

Hehe. És ezt Mezey doktorral akarják?
6:0

na-ki 2012.11.06. 08:58:13

A csuti fiú stadionja úgy aránylik a budapesti népességhez, hogy Pestre egy 3 millió főt befogadó stadiont kellene építeni... egyszerre mindenki két-három széket is elfoglalhatna.
Ezen arányok mellett mi a faxból lesz pénz az üzemeltetésre Csuton, ha nem lesz már szeretett vezető a húsosfazéknál? Úgy járnak, mint az akasztói vállalkozó a stadionjábval. Megjegyzem a mostani "vállalkozónak" sincs több esze, nem lesz több kilátása, hogy megússza a tomboló butaságát!

Teccik érezni a morbid kivagyiságot?

virgo 2012.11.06. 09:00:28

@blah: a stadiontól nem fognak megtanulni.
Attól viszont igen,hogy adva van minden, a legjobb szakemberek, pályák, iskola, stb. Ehhez pénz kell, de a gyerekeink sportolására költött összeg nem kidobott pénz.
A Puskás akadémia egy utánpótlás-nevelő klub, az ország legjobbjai tanulnak/ fociznak ott. Ez a piramis csúcsa, tehát nézzen ki jól, és legyen meg minden.
Stadion azért kell, hogy a Real Madrid ifijei ne kapjanak röhögőgörcsöt, mikor évente egyszer idejönnek... Most komolyan, menj már el akár csak Oroszországba, és nézz meg ott egy hasonló edzőközpontot.

Amatőr 2012.11.06. 09:00:47

@béla a görög: ""Van aki Akasztón milliárdosként futtbalstadiont épit a saját pénzéből (szive joga) meg van aki b...a el a közpénzt. Az előbbi menő az utóbbi nem.""

Nos, nem éppen!
Mert mindegyik közpénzt herdál/t ugyanarra a célra, de a juhász már sitten van érte, a másik pedig szóba sem jöhet.

Sajnos.

orient 2012.11.06. 09:02:39

Nem értem miért a felháborodás. A foci sokkal sikeresebb sport mint a vízilabda(alig néhány olimpiai és világbajnoki cím) vagy a szar kézilabda (csak 4. hely az olimpián...etc.). Bezzeg a fociban van világbajnoki 2. hely valamikor 70 éve...nembaj majd a rohadt multikbankokkülföldikarvalytőke fizetsse ki a magyar nép focihóbortját.

virgo 2012.11.06. 09:04:36

@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Azért nem jó a példa, mert Akasztón egy összegrundolt Nb1-es csapatnak építettek stadiont, aminek tényleg nem volt semmi értelme.

belekotty 2012.11.06. 09:04:40

@Vahakomb: Miből derül ki hogy valaki balos libsi? Van jobbos libsi? Vagy van balos konzervatív? Mi a különbség?

nyisziati 2012.11.06. 09:05:15

@félázsiai 2llkedő: "Piktor juhász mikor fog ülni érte nem keveset? "
Amikor Gyurcsány, Simicskó, Joszip Tot, Kaya Ibrahim...

belekotty 2012.11.06. 09:05:48

@virgo: Az meg elgondolkoztató, hogy egy ilyen futball akadémia még nem tudott egy NB1-es csapatot kiállítani.

libertard 2012.11.06. 09:08:06

Bírom, hogy sok embernek elég érv, hogy a "sportra költik" és akkor már nem gond, hogy ömlik elfele ide-oda a rengeteg pénz.

Miért? Büszkén ülhessünk a nagy újraelosztás és tehetségtelen kormányzás kombójaként összegyűlt szemétdombon, hogy nézd, legalább a 150 méteres félkezes kocsikeréhajtás kötöttfogású közepes súlycsoportjában vannak érmeseink?

Miért állami feladat/prioritás profi sportolókat nevelni? Már azon kívül, hogy kiváló korrupciós lehetőség.

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.11.06. 09:12:09

Elszáll az agyam, hogy még védik ezt a mocskos szemét gengsztert egy csomóan! Talán EGYENLŐEN kellene elosztani a sportra szánt támogatásokat, erre nem gondoltok? Vagy legalább is valamilyen arányt betartani. ja, hogy annak alapján a foci tízen valahányadik lenne? Tehát ebben az országban minden rendben van a sport pénzek elosztásával? Az eszem megáll! Akkor gondolom teljesen rendben lenne, ha miniszterelnöknek engem választanának akkor a támogatások 80%-át a karate kapná az összes többi meg a maradékot?! Szánalmas, máshol már fellógatták volna ezeket az arrogáns szemét gazembereket! Tönkre tesznek egy egész országot, életek millióit és senki nem tesz semmit.

2llkedő 2012.11.06. 09:12:12

@virgo: "A Puskás akadémia egy utánpótlás-nevelő klub, az ország legjobbjai tanulnak/ fociznak ott. Ez a piramis csúcsa, tehát nézzen ki jól, és legyen meg minden."

É sugye itthon fogják kamatoztatni a tudásukat, vagy ha elszerződnek külföldre, akkor mennyit fizetnek vissza a zállamnak?

veerses 2012.11.06. 09:13:39

@orient: Kettő is van. Az első 1938-ból. Csak azt már sokan elfelejtik.

virgo 2012.11.06. 09:16:54

@belekotty: ezt nem egészen értem. Utánpótlás-nevelő klubnak nem az a dolga, hogy a NB1-ben szerepeljen. Illetve az NB1-es klubot úgy hívják, hogy Videoton. Ahhoz még kell pár év, hogy a Vidiben csupa akadémista szerepeljen...

Viszont a mostani MTK játékosai majdnem mind a Sándor Károly akadémián nevelkedtek, és azok is, akik az U20-as VB-n bronzérmesek lettek.

veerses 2012.11.06. 09:18:53

@belekotty: Annyi akadémia van már, hogy Dunát lehet velük rekeszteni, és egyből sem jött ki eddig egy komoly csapatba eladott focista sem. Európai középcsapatokba egy-kettő a többi szart sem ér. Lassan húsz év (több ezer kiképzett gyerek, vagy inkább kamasz,mert a gyerekekkel nem annyira foglalkoznak, pedig az kéne igazából) alatt, mikor az egészet a bibsik elkezdték itthon.

veerses 2012.11.06. 09:21:53

@virgo: Sokra mennek vele. A Realban, a MU-ban hány saját nevelésű játékos van? Pedig ők száz meg ezer saját nevüket viselő utánpótláscsapatból válogatnak.

Bretschneider detektív 2012.11.06. 09:22:35

Ha ilyen kurva sok jó magyar focista nevelődik, akkor meglehet, hogy a Vidiben sem kell sokáig ezeket a falábúakat néznünk: Andjics, dos Santos, Bozsovics, Bojan Djordjics, Milanovic, Mutumba, Nikolics, Tujvel, Vasziljevics, Vujovics.

Ez minden pénzt megérne.

aség 2012.11.06. 09:24:20

@veerses: Azért egy MESSIT 14 éves korátol nevelt a BARCA

virgo 2012.11.06. 09:26:08

@veerses: De azokat is kinevelték valahol, baszod. Felhozhatnád a Barcelonát is, mert ott viszont van pár saját nevelés.
Amit sokan nem értenek az az, hogy több száz (vagy az évek folyamán több ezer) gyerekből viszonylag kevés lesz profi sportoló, viszont a többi se szakad el a sporttól, és ezáltal egészségesebb felnőtt lesz.

nyisziati 2012.11.06. 09:30:22

@béla a görög: úgy érted, nem a stadionépítésért ülte le a nem keveset?
Ez igaz, de a pénz azért még illegális forrásból volt.

Az meg, hogy az embereket ez nem zavarja (ez se teljesen igaz) csak hazánkat minősíti. Mondanám a régi szlogent "ezért tartunk itt". 22 év erre volt elég, hogy a korrupció, nepotizmus stb. teljesen leuralja az országot. Döbbenet. Nem ezt vártam volna, de sajnos ez lett belőle.

R.I.P igazságos demokrácia.

politologus · http://politologus.blog.hu 2012.11.06. 09:30:26

Meglepő volt, hogy a Simicskót kérdező fiatal MSZP-s mennyire visszafogott volt demagógiában és populizmusban. Az elmúltnyolcév Fidesze ezt másképp csinálta volna, röpködtek volna a jelzők...

hmikey 2012.11.06. 09:31:37

@virgo: Edzőközpont meg akadémia az kell, meg az is, hogy reprezentatív legyen, de nem mindegy mennyiért, és hogy mi a körítés. Mert hogy stadion az nem fog kelleni a reálmargit U15-nek, hidd el nekem, az olyan meccseket, amik meg valós közönséget is hozhatnak, azokat meg be kell vinni valami olyan stadionba, ahova az emberek el is tudnak jutni. A különbözetet egyértelműen fordíthatnák a mások által is említett dolgokra, mint pl. a többi, sikeres sportág, ill. a tömegsport fejlesztése, mivel ebből lesznek a profi sportolók is. A stadionépíttéssel még az a marhanagy probléma, hogy kell hozzá az azt kiszolgáló infrastruktúra, ami egy kistelepülésen nincs meg, meg hát mi a tökömnek építsenek oda egy b*szott nagy parkolót, mindenféle kiszolgáló egységeket, stb.? Nem véletlen, hogy egy ilyen építése csak úgy térül meg, hogy a környezetet is "utána kell húzni".

veerses 2012.11.06. 09:33:07

@aség: Tehát az alapokat valahol máshol szerezte. Én hatéves koromtól fociztam, a fiam tízévesen már igazolt játékos volt. Egyikünk sem tizennégy után tanulta meg azt hogyan kell játszani. A taktikai elemeket persze lehet, de játszani jóval korábban tanul meg a gyerek.

2012.11.06. 09:33:48

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: "A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."

Ez teljesen világos: az üzenet lényege, hogy a diktatúra jó dolog, ha ÉN csinálom.

nyisziati 2012.11.06. 09:33:59

@anyahajókabinajtóhajtogató: "Elszáll az agyam, hogy még védik ezt a mocskos szemét gengsztert egy csomóan! "
Valószínűleg azért védik, mert ők is hasonló "igazságos" alapelvvel kapják a csokit a Vezírtől.

Arányos elosztás?
Hallottál arról, amit Ángyán is szóvá tett, hogy Fejér megyében az eladásra szánt földek 85%-át a fideszes oligarchák kapták, a többiek meg igazságosan indulhattak a maradék 15%-ért?

nookedli 2012.11.06. 09:34:18

Ez már a látványos pofátlanság. Míg az ország lakosságának 90%-a a normális megélhetés alatt él, ez az Orbán gyerek emeli(elemeli) és lopja az adónkat. Kár, hogy minden más politikus is ezt csinálja(csinálta), csak van aki nem egy magyar faluban költi el, hanem kiviszi a külföldi off-shore cégébe(lásd Gyurcsány és MSZP-s pajtásai). Egy kicsit jobb az Orbán mint a komcsi politikustársai, de a mi életünkön ez nem sokat javít.

veerses 2012.11.06. 09:34:53

@virgo: Valahol igen, de nem Magyarországon. Egyet sem tudtak, húsz év alatt. Egyet aki legalább az első harminc profi csapat valamelyikébe beférne.

kerusz 2012.11.06. 09:35:21

@amko: a 2,8 milliárd igaz. Az azonban nem igaz, hogy ez annyi, mint a másik 4 látványsport TAO-pénze összesen. Csak a jégkorong egymaga kap 2,5 milliárdot. Ehhez nem is kell sokat búvárkodni, innen lehet szemecskézni és összeadni az összegeket: www.icehockey.hu/pages/view_page/61 (ebben a listában az szövetség saját jogon kapott TAO-támogatása benne sincs)

Itt pedig olvasható egy összesítés:

www.jegkorongblog.hu/2012/10/20/a-jegkorong-hatekony-a-tao-felhasznalasaban/

Ezek szerint az összes TAO pénz sportáganként így néz ki:

foci: 19,5
kézilabda: 5,9
kosárlabda 3,3
jégkorong 2,4
vízilabda 2,2

Az sosem jó, ha kézből kontrázható érvekkel támadunk valamit...

virgo 2012.11.06. 09:35:40

@hmikey: Miért, mekkora stadiont építenek Felcsúton?

veerses 2012.11.06. 09:36:18

@nookedli: Azzal, hogy kicsit jobb egyetértek, de ami pofátlanság az pofátlanság. És mind a mi zsebünkre megy.

nookedli 2012.11.06. 09:36:21

A magyar politikai elit megteremti az ő kiskirályságát. Nagyjából mindenki robotoló, éhező ember lesz itt, csak ez a párszáz tolvaj lesz gazdag kiskirály. Meddig és miért tűri el a nép? Miért védi a rendőrség, katonaság ezeket? Őket is meglopja ez a tolvaj banda. Máglyára velük!

aség 2012.11.06. 09:40:48

A tehetséget a génjeiben hordozza már akinek van /a papa és mama által adottat/ ha nincs akkor két éves korátol is járhat bármilyen akadémiára.Azért a 2,8 milliárdtól nem lesznek tehetségesebek a gyerekek csak a SIMLISEK TEHETÖSEBBEK

virgo 2012.11.06. 09:40:56

@veerses: Persze, mert mi csak kb 20 év késéssel kezdtük el átvenni a holland stb képzési módszereket, hát minimum elvárható, hogy a Real Madrid kezdője mára csupa Szabó meg Kovács nevű legyen.... ébredj már fel.
Az összehasonlítás pl a vizilabdával azért sántít, mert azt a világon kb 15 országban játsszák, a focit meg mindenhol. Jégkorong ugyanez.

citrix 2012.11.06. 09:42:00

Felcsút,foci,stadionok.Nézzük tényszerűen a dolgokat:a kedves vezető személyes hobbija a foci.Egy személyi kultuszra épülő egypártrendszeri "demokráciában" magától értetődő hogy a vezér hobbija az ország,a nemzet hobbija is kell legyen ami minden pénzt megér.Annak örüljünk hogy nem az űrhajózás,a Mars vagy a Hold meghódítása a kedves vezetőnk rögeszméje mert ugye bármelyik is lényegesen töbe kerülne.Mondjuk akár sakkozhatna is,azzal sokkal jobban járnánk minden szempontból.Tegnap elszólta magát a lelkem:nem a diktatúra ellen harcoltam (anno a '80-as évek végén).Ha felidegesítik,elszólja magát.

hmikey 2012.11.06. 09:48:00

@virgo: 3500 főset. Mondom, nem ez a fő probléma. Felhoztad a Barcelonát. Barcelona 1,6 milliós város, két elsőosztályú klubbal (FCB, Espanyol). Ott a La Masia nevelőközpont, aminek a Barca B és C csapata a fontosabb meccseit a Miniestadi-ban játssza, ez ~15e fős stadion. De az U-kitudjamennyi az nem, arra ott van a Ciutat Esportiva, ami minő meglepetés, csak pályákat, plusz a kiegészítő helységeket tartalmazza. Ehhez képest Felcsút egy falu, ahová szinte sosem fog kimenni annyi ember. Akkor már inkább vásárolták volna fel mondjuk a Vasas központot a pályával együtt, és csinálják ott, ott csak rendbe kéne hozni a stadiont. Még csak átkeresztelni sem kéne, miért fájna az bárkinek (jó, pár szurkolónak biztos), hogy a Vasas ezentúl inkább utánpótlásközpont?

2llkedő 2012.11.06. 09:48:11

@citrix: "Mondjuk akár sakkozhatna is,"

Mondjuk ahhoz ész is kell.

nyisziati 2012.11.06. 09:49:20

@virgo: "menj már el akár csak Oroszországba, és nézz meg ott egy hasonló edzőközpontot. "
És mennyi pénzük is van rá? Méghozzá magánpénz, mert nem államiból szponzorálják.

Dzsudzsákért 14,5 millió eurót fizettek a Mahacskalánál, szerintem ebből kb. a fél NB1-et (ha nem az egészet) meg lehetne venni.
Pár éve volt hír, hogy a Brazil "B" válogatott jelentős része ott focizik, velük akarod összehasonlítani Magyarországot?

Ez tipikusan olyan, mint amikor a Baumgartnernek pénzért kuncsorogtak, hogy versenyezhessen a Forma1-ben. MINEK?
Ha akkora tehetség, akkor úgy is fölfedezik, max. egy kicsit sündörögni kell meg lobbizni, de tízmilliókat (százakat...)ne áldozzunk már egy ember hobbijára és kivagyiságára...

Ellenpéldának ott van Talmácsi meg Michelisz, majd ha a magyar focisták az ő szintjükön lesznek, és nem alibifociznak havi párszázért, akkor lesz előrelépés. Addig nem. MOTIVÁLNI kell a focistákat, meg a nyugati teljesítmény-rendszert behozni, csak sajnos amikor Varga Zoli ezt elkezdte, mindjárt ki is utálta őt mindenki a futballéletből.

bgp 2012.11.06. 09:49:28

@nookedli: És a békemeneten kik voltak?
Valahol csak megéri nekik.

Spiro 2012.11.06. 09:49:53

Egy 111*72 m-es műfüves (legmodernebb generációs) focipálya megépítése az MLSZ pályázatán becsült Bt. 144,5 M Ft-ba kerül (fajlagosan 18.080 Ft/m2 – szerintem egy kicsit sok, de hagyjuk-), ebből 30% az önerő, ami 43,35 M. Így az MLSZ támogatás 101,15 M Ft.

http://www.mlsz.hu/download/9/1a/d0000/Műszaki%20leírás%2072x111%20méteres%20műfüves%20futballpályához%202012-05-18.pdf

A TAO pénzeket pl. ilyen projektek önerejére lehetne használni, és a 2,8 MRD Ft-ből ÉVENTE 64,5 db ilyen pályát lehetne építeni, az MLSZ támogatása mellett. Ez azt jelenti, hogy a tervezett komplett NB I, II. III mezőny évente kaphatna ilyet (pl. a Fradi utánpótlásnak egyetlen ilyen minőségű pályája sincs)

Ha a látványsportokra felajánlott TAO összegek 10-20%-át az APEH visszafizetne a vállalkozásoknak, akkor ez sokkal népszerűbb lenne, ami a gazdaság fehéredését is segítené, és nem csak ~310 MRD lenne az összes TAO bevallás.
Szégyeljék magukat a magyar és külföldi cégek, csak a TAO ~1%-t ajánlották fel Felcsútnak, fejeknek kell hullania.

Átverik ezeket ott Felcsúton, nézőszámra lebontva, fajlagosan a Müncheni Allinaz Arena (Bayern + 1860 München közös stadionja) került ennyibe.
Vagy még várni kellene egy kicsit, vagy a TAO mellé az ÁFA egy részét is felajánlhatóvá kéne tenni és lehetne 70.000-es stadionja Felcsútnak.

en.wikiarquitectura.com/index.php/Allianz_Arena

Egyszerűbben fogalmazva, a kurva anyátokat.

veerses 2012.11.06. 09:50:30

@virgo: Éppen nem kell a belga tudása és pénze. Éppen leszarják, mit tudna hozzátenni anyagiakban és profi klubműködtető tapasztalatban. Amit nem lehet lenyúlni, az inkább ne is legyen.

Én nem hasonlítottam a vizilabdához, meg semmi máshoz. Én csak a fociról írtam.

Azt sem írtam, hogy csak magyarnak szabadna játszani húsz év után a Relaban, de azt igen is fenntartom, hogy egy embert egy komoly profi klubba már rég el kellett volna tudni helyezni, ha rendben lenne a képzésünk. De nincs. A parasztvakítás, az állami pénzek költése megy, miközben a szerbek, horvátok,csehek, oláhok nem állami alapon, mégcsak nem is feltétlenül akadémiai képzéssel játékosok sorát adják a nagy profi kluboknak.

becike4 2012.11.06. 09:51:24

Lesz még Felcsút Magyarország fővárosa,hitetlen gyaurok.

Willie 2012.11.06. 09:54:58

@kerusz: en lusta voltam ennek pontosan utananezni, csak a kosarlabdat tudtam. Viszont ugy latszik nem okoz nagy fennakadas a kommentekben, hogy tulajdonkeppen egy meretes hazugsagrol vitatkoznak itt az emberek...

veerses 2012.11.06. 09:56:42

@Willie: Ha nem igaz, a majd hárommilliárd egy falusi focipályára akkor is nagyon-nagyon sok.

Itt erről vitatkozunk.

belekotty 2012.11.06. 09:57:24

@becike4: elgépelted a nickedet, gecike. :-))

virgo 2012.11.06. 09:59:24

@hmikey: Ha ez tényleg így van, ahogy írod, akkor ebben igazat kell adnom neked. Egy faluba, ami mindentől messze van, valóban nem kell 3500-as stadion.

Amatőr 2012.11.06. 10:02:23

@citrix: ""Ha felidegesítik,elszólja magát. ""

Semmivel sem utálom kevésbé, mint a patkó többi résztvevőjét, de legalább nem papírról olvassa! Vannak önálló gondolatai - amikkel nem igazán szoktam egyetérteni - és azokat képes értelmesen megfogalmazni. Nem úgy, mint az a sok töltött zokni, akinek még az olvasással is komoly problémái adódnak. Bár az is megbocsájtható, hisz a beszédét is nyilván akkor látja először.

Willie 2012.11.06. 10:06:58

@veerses: Az alapallitas az volt, hogy a Felcsut 1 millarddal tobbet kap mint a masik 4 sportag osszesen. Ezen indult el a vita. enelkul az egesz nem lett volna erdekes...

Amatőr 2012.11.06. 10:07:09

@Spiro: ""Átverik ezeket ott Felcsúton, nézőszámra lebontva, fajlagosan a Müncheni Allinaz Arena (Bayern + 1860 München közös stadionja) került ennyibe.""

Ahogy azt is meglehetett magyarázni, hogy miért épült olcsóbban a horvát autópálya kilométere alagutakkal, sziklarobbantással, stb mint nálunk bárhol, úgy erre is lesz hivatalos magyarázat. De minek.

veerses 2012.11.06. 10:08:49

@Amatőr: Igen. Az különösen érdekes, ha valaki a meggyőződését mondja el, miért kell olvasnia. Mert egy cetli kell, hogy ki ne hagyjak valamit, de olvasni a saját meggyőződéről szóló hozzászólást, szánalmas. A Parlamentnél sokkal kevésbé fontos helyen sem enged meg magának ilyet az az ember, aki ad arra, hogy meggyőző legyen.

Amatőr 2012.11.06. 10:09:02

@Spiro: ""Átverik ezeket ott Felcsúton, nézőszámra lebontva, fajlagosan a Müncheni Allinaz Arena (Bayern + 1860 München közös stadionja) került ennyibe.""

Ahogy azt is meglehetett magyarázni, hogy miért épült olcsóbban a horvát autópálya kilométere alagutakkal, sziklarobbantással, stb mint nálunk bárhol, úgy erre is lesz hivatalos magyarázat. De minek.

veerses 2012.11.06. 10:10:10

@Willie: Szerinted. Én egy percre se hittem azt, hogy az igaz. (Aki néha olvas is nem csak ír, annak nem is kell hinnie.) Mégis itt vagyok és vitatkozom.

becike4 2012.11.06. 10:10:13

@belekotty: Az a kedves édesanyádé,már megbocsáss.

f.fredericks 2012.11.06. 10:24:11

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠: Az az MLSZ fogadta el, és hagyta jóvá, aminek az elnöke Csányi Sándor, aki minden meccsen a Kedves Vezető mellett ül, minden Vidi meccsen, és akinek a bankja önként és dalolva támogatja a Fideszotont?
Biztos nívós szakmai vita zajlott, amikor ezt tárgyalták.

Spiro 2012.11.06. 10:24:25

@Willie:
Ne legyél lusta linkeld be a forrást, vagy azt hogy honnan veszed a kosárlabda 3 MRD-ját.

AZ MLSZ egyébként 750 sportegyesületet támogatott a TAO-s pénzekből, összesen ~ 20 MRD Ft értékben. Ebből Felcsút a mai tudásink szerint ~2,8 Mrd-ot kapott.
www.origo.hu/sport/magyarfoci/20111213-az-mlsz-dontott-a-tarsasagi-ado-tamogatasok-szetosztasarol.html

www.hatharom.hu/article/b9272f-az-mlsz-dontott-a-tao-penzek-felhasznalasarol

Willie 2012.11.06. 10:31:12

@Spiro: minek? olvass vissza egy kicsit kerusz mar belinkelt egy forrast. en egyebkent szemelyes ismeretseg reven tudtam az osszeget.

belekotty 2012.11.06. 10:37:56

@becike4: Neki nem ez a nick neve.

Peetee 2012.11.06. 10:41:15

Végig kell menni a falun és körül kell nézni,h mi folyik ott.
Pártállástól függetlenül, józan ésszel is lehet racionálisan értékelni: Itt van a parlamentből vezető titkos alagút vége; és csak jönnek kifelé sorban a pénzes talicskák a lyukon....

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2012.11.06. 10:47:51

HONI SÖRFOCINK

Sörfocinknak langy tavába
Dől a lé, mint ittas Jedi-k,
S léhűtőink bükkfalába
Sárarannyá nemesedik.

Honunk bár épp nyomortanya,
S államkasszán ördöglakat,
Vidi vacsin Bankár Sanya
Pocistákat tök jóllakat.

Lelátón az éhes tömeg
Álma néhány rántott turul.
Pályán meg a derék nő meg,
S labda mellett jobb-bekk gurul.

Jónép húz a nadrágszíján,
(Padlón sárga csekkből alom)
S focit bámul munka híján...
Szurkolj szittya birodalom!

ILLUSZTRÁLVA:
fradyendre.blogspot.com/2011/03/honi-sorfocink.html
:)

Netuddki. 2012.11.06. 10:53:43

@virgo: Idefigyelj B+! Felhozod a Barcelonát, a hollandokat. A futball egy qrva nagy üzlet. Sehol máshol nem közpénzekből nevelik az utánpótlást. 1 forint közpénzt nem adnék a futballra. Ha annyira népszerű akkor tessék elmenni meccsekre, aztán a jegyárakból és az adományokból tessék fenntartani, de semmi esetre se közpénzből. Nem mindenki focibuzi...

Netuddki. 2012.11.06. 10:55:49

@Amatőr: "erre is lesz hivatalos magyarázat. De minek."

Ha rajtam múlna akkor a bíróságon magyarázkodnának, aztán a szakértő eldöntené mennyi az annyi...

Spiro 2012.11.06. 11:00:18

@Willie:

Igen igazad van, már látom.

Az összes látványsport TAO támogatás 33,5 MRD volt, amire 1550-an pályáztak és a Felcsút 2,8 MRD-ot nyert, ami ~130-szor több mint az átlag.
Egymaga megelőzte az egész vízilabda, jégkorong szakágakat, és csak hajszálnyira maradt el a kosárlabda szakág támogatásától, és csak kb. fele akkora összeg jutott neki, mint a kéziseknek.
A focin belül pl. UTE 305m, FTC 156m kapott az utánpótlás nevelésre/fejlesztésre
mlszkerelem.globalsoftware.hu/kerelem/jegyzek

Asszem ezek remek hírek, mindenkinek.

Martian (törölt) 2012.11.06. 11:02:08

@virgo: "A Puskás akadémia egy utánpótlás-nevelő klub, az ország legjobbjai tanulnak/ fociznak ott."

Sajnos nem a legjobbak jutnak be oda, hanem a csókosok - sok esetben falábú - gyerekei... a nagy presztizsű, erősen támogatott intézmények hajlamosak a kontraszelekcióra.

napról napra 2012.11.06. 11:14:39

Most nagyon demagóg leszek. Jó lenne, ha valaki, aki járatos a társasági adóban, összevetné, hogy hogyan is néz ki mondjuk egy tízmilliós támogatás abban az esetben ha pl. egy kórházi alapítványnak adja a cég és hogy néz ki a látványcsapatsportok esetében. Utána ennek fényében kellene megvizsgálni a felcsúti 2,8 Mrd-t. Szerintem ez is megérdemelné, hogy beszélgessünk róla egy kicsit.

kivulallo 2012.11.06. 11:15:01

Pedig megfogadtam, hogy nem foglalkozom politikával.DE! az nagyon felháborító, hogy pofátlan módon, erkölcstelenül és következmények nélkül tesznek mindent. Az arcunkba vágják a dolgokat. Nem tehetünk semmit legálisan és ezt tudják, illetve teszik is a dolgukat (a lenyúlásra gondolok)amíg lehet és amíg hagyjuk. Ez még kettő év, vagy ha nagyon bedurran egy réteg, akkor utcra vonul a "polgárság" és elzavarjuk őket. Erre lenne egy olyan csoport, aki összefogja a tömeget ÉS amit hiányolok, lépnek is a leváltás ügyében. Nagyon komoly dolgok mennek a háttérben, hogy senki nem lép ellenük. Sajnos még egy kis idei elteszik a milliárdokat, mondjuk abba belerokkanhat az ország. VAGY LÉPNI KELL...de amíg online puffog az ország és nincs következmény, hááát ki ne lopna?!?!Főleg ők meg is teszik.

gabest1 2012.11.06. 11:18:45

Most már meg kell nézzem a térképen, hogy hol van ez a felcsút!

2012.11.06. 11:19:42

szar a helyzet, szegény Simicskót is cserepadra tették, s lett fociügyi államtitkár, nem pedig hadügyminiszter.
az utolsó normálisak egyike volt. kíváncsi vagyok, meddig tudja tartani magát.
a felcsúti öntámogatás már az elején átütötte a pofátlanság-gátat, s ha erre nem mond már senki semmit, akkor az önsegélyező önhasznú baráti társaság tudja, szabad kezet kaptak a harácsoláshoz.

apanna 2012.11.06. 11:22:57

@félázsiai 2llkedő: Sőt tanyára minek áram, víz, gáz. Lakjon a tetvese istállóba a tehenei között...

kivulallo 2012.11.06. 11:26:39

@gabest1: Orbanisztánban keresd...

virgo 2012.11.06. 11:43:58

@kovi1970: Kedves felebarátom- B+ - a profi sport valóban üzlet, az utánpótlás- nevelés az nem az. A tömegsporthoz több köze van. Mindegy, milyen sportágról beszélünk. A jégcsarnokot meg az uszodát magánpénzből építik? Ezt te se gondolod komolyan.

2llkedő 2012.11.06. 12:00:07

@virgo: "A tömegsporthoz több köze van. Mindegy, milyen sportágról beszélünk. A jégcsarnokot meg az uszodát magánpénzből építik?"

Mekkora tömegsport van egy jégcsarnokban, egy uszodában, és mekkora egy focistadionban?

Amatőr 2012.11.06. 12:02:49

@kovi1970: ""Ha rajtam múlna akkor a bíróságon magyarázkodnának, aztán a szakértő eldöntené mennyi az annyi... ""

Na, ezért aztán Rajtad soha nem fog múlni.
A közelébe sem kerülhetsz.
Örülj, hogy egyáltalán moroghatsz!

Amatőr 2012.11.06. 12:06:48

@félázsiai 2llkedő: ""Mekkora tömegsport van egy jégcsarnokban, egy uszodában, és mekkora egy focistadionban? ""

Az usziba és a jégpályára beengedik a tömeget, mert jól jön a bevétel.

A focistadkó gyepére meg akkor léphetsz, ha itt van a Rolling Stones.

2llkedő 2012.11.06. 12:11:46

@Amatőr: Asztat ne felejcsük el, hogy a lelátókon mekkora tömegsport van!
süti beállítások módosítása