/>

Ha Gyurcsány Ferenc valakinek megköszönheti a politikai túlélését, akkor Orbán Viktor az. Pedig nincs semmi alapja annak, hogy Gyurcsány bukott miniszterelnökként valaha is újra lényegi szereplője legyen a magyar politikának. Mégis egyre inkább az újra.

"Orbánra én politikai ellenfélként tekintek, akit szeretnék legyőzni a politikai játékszabályok keretei között. Ő viszont személyes ellenségének tart. Ne kerülgessük: Orbán Viktor engem börtönbe akar vetni. Ennek próbálnak érvényt szerezni szinte bármilyen eszközzel – most épp az ügyészséget presszionálva, felrúgva a demokratikus elveket." (GyF - 168 óra)
 

A Fidesz kommunikációjának a levegőnél is jobban szüksége van az ellenségképre. Valakire, aki ellen lehet lenni, aki ellen hangolható az összes lehetséges jobboldali szimpatizáns. Enélkül egész egyszerűen nem működik az a névleg forradalmi, gyakorlatilag sokkal inkább hadikommunikáció, amit a Fidesz 2001-2002 óta folytat. Viszont ki legyen az ellenség? Megpróbálkoztak az IMF-fel, de ez nem jöhetett be, mert az átlagmagyarnak fogalma sincs, hogy azt eszik-e vagy isszák, egyszerűen nem megfogható ellenség. Lehetnének a multik, de ők legyőznék a kormányt egész egyszerűen annyival, hogy minden más szándék ellenére emelnék az áraikat. Mert mégis mekkora blama lenne, ha Orbán azt mondja, nem lesz drágulás, a jónép meg látja, hogy de bizony, van.

Marad a politikai ellenségkép.

Ezzel viszont a Fidesz úgy dönt, kiemel valakit a haldokló ellenzék színtelen masszájából. Kiválaszt egy embert, aki ellen uszíthatják a saját szimpatizánsaikat - és az nem tűnik föl nekik, hogy ezzel együtt ugyanezt az embert arra is predesztinálják, hogy ő gyűjthesse maga mögé egybe azokat, akik nem bírják a kormányt. Különösen akkor, ha az illető egyébként is szeretné ezt megcsinálni.

Lőnek Gyurcsányra? Hát persze. Élmény lehet levadászni. Főleg nyolc ellenzéki év után, és még inkább a 2006-os vereség miatt. Sok lehet a frusztráció, és mindig jól jön egy első ránézésre könnyen legyőzhető ellenség. Csak nem szabad közben elfelejteni, hogy valahogy a Tom és Jerryben is mindenki az egérnek szurkol...


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr112456852

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szocialisták izmosítása 2010.11.19. 10:13:30

A helyhatósági választások után az ország nagy eséllyel narancsba borul. Az új választójogi törvény nagyban tett azért, hogy a helyi szervezetek, egyesületek, valamint a kisebb pártok rajthoz se állhassanak október 3-án. A mezőny némileg sz...

Trackback: Az AB-ügy anomáliái 2010.11.19. 00:22:09

 Egyelőre töretlenül népszerűnek tűnik a második Orbán-kormány és a Fidesz megítélése. Ugyanakkor erősödnek a kormányzati teljesítményt és döntéseket bíráló, azokat szkepticizmussal fogadó hangok, ezzel párhuzamosan az ellenzéki erők tetszhalott, ...

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.11.19. 00:21:55

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gányolás (törölt) 2010.11.18. 14:31:08

Ez az egész téma egy szűk ballib kört érdekel. A társadalom szarik bele, hogy finom legyek s cizellált. Szarik.

A francokat se foglalkoznak a ballibek beteges fóbiáival és az ebből levetített jövőképekkel.

legeslegujabbkor 2010.11.18. 19:44:28

@gányolás: Ha megtennéd, hogy ezt megírod Orbán Viktornak is, mert ő azt hiszi, hogy ez a nép akarata.

Éhesló 2010.11.18. 20:58:02

Fletót bezárják hosszú időre. Vagy nem.
De ha belegondolok, az első verzió nekem jobban tetszik.

bierkamp 2010.11.19. 08:05:11

Orbán örül majd hogy megszabadul a kötéltől,..mert Őt igazán számon fogják kérni s nem kell sokat bizonygatnia lopásért és amit már eddíg tett, és lopott!

bierkamp 2010.11.19. 08:09:00

Fletónak hatalmas tábora van..rájönnek a buta félrevezetett szavazók, hogy Fletónak nem kell lopni, mert Ő még nem politikusként a tudásáaval, mint vállalkozó üzletember annyit nyert, hogy Orbán egész életében lop a " közösből2 akkor se lesz neki annyija. (Orbán nem is ajánlja fel a fizetését karitativ célra, de még a vörös iszaposoknak sem mond le a havi fizetéséről..a kis szaros Nemzeti Tumorja az Országnak!
A Fletóval Összefogó Demokratikus ellenzék... fogja földbe döngölni a Nemzeti Törpét:) hehe ha kell igazi Forradalommal.!

bierkamp 2010.11.19. 08:10:27

A Törpe meztelen, ezt már sokan látják..és egyre többen, de jövőre csúcsosodik ki a hangos elégedetlenség....FUTÁS KIS SZAROS NEMZETI GONOSZ TÖRPE!

bierkamp 2010.11.19. 08:14:09

Orbán amíg él, gumibugyiban jár, úgy fél a Gyurcsánytól...de nem ok nélkül!!!!!

Mitya Ivanov 2010.11.19. 11:26:46

Gyurcsánynak is égető szüksége volt egy ellenségképre, ez volt Orbán a gonosz törpemussolini-cigány-román-bánya-szőlő meg a faszomtudja még micsoda.

aztán egy idő után már nem működött a dolog. Most gyurcsány az ellenség, és attól nem lesz pozitív kép gyurcsányról az emberekben, hogy ő állandóan az üldözött mártíromságát hangoztatja a médiában. volt idő kiismerni ezt a szemét és aljas embert, ő soha nem lesz az "egér". Ő mindig is egy kétszínű undorító pojáca marad sokak szemében. Nem véletlen, hogy az MSZP-ben is sokan szinte leprásként kezelik ezt az embert. Megérdemli.

bierkamp 2010.11.19. 12:31:06

Inkább Gyurcsány mint ez a Nemzeti félcigó gonosz törpe!
süti beállítások módosítása