/>

Na, bukó

tsabeeka 2009.01.20. 17:42

Vége az idei gázválságnak, néhány vezetőnk úgy gondolta: itt az idő a tanulságok levonására.

Magyarország jól vizsgázott, jól kezelte a gázellátásban beállt, közel 3 hétig tartó krízishelyzetet - nyilatkozta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.

Milyen édes is az, amikor egy lelkes diák önszorgalomból kijavítja a saját dolgozatát: ötös!

Egy valóban működő gázvezetékre van szükség Magyarország és Szlovákia között - mondta Göncz Kinga külügyminiszter.

Igen, hát valamit mondania kellett Kinga néninek is. De azért lássuk be: ezzel a mondatával nem fogja tematizálni a közéletet. Sikerült megtalálni a gázkrízis legkevésbé fontos tanulságát. Ezúton is gratulálunk!

A mostani krízis azt mutatta, hogy habár továbbra is Ukrajna marad a fő tranzitország, de alternatív útvonalakra, így az Északi és a Déli Áramlatra és a Nabuccóra is szükség van.

Cseberből vederbe - mondja a művelt francia. A fenti mondatot egyébként szintén Kinga néni követte el, az a nagy szerencsénk, hogy nem ő felel az energiaügyekért. Említést sem tesz arról, hogy a Nabucco sem ér ám aranyat, mert mi van, ha majd Irán, vagy a törökök, netán a grúzok gondolják úgy, hogy kapjuk be.

Törökország kénytelen lesz átgondolni a Nabucco gázvezetékre vonatkozó stratégiáját, amennyiben az Európai Unió továbbra is blokkolja az olyan kiemelt fontosságú csatlakozási fejezetekről szóló tárgyalásokat, mint az energiapolitika, jelentette be Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök hétfői brüsszeli látogatása során.

Például így.

Biztosan tetszett már Kinga néni is hallani a geotermikus energiáról, a napenergiáról, meg ilyen marhaságokról. Igazán beférkőzhetne már az alternativitás a kormányzati szektorba is.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr22891553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2009.01.20. 18:11:38

kárpát medence, szó szerint, szinte nncs olyan pontja az országnak, ahol ne lenne termálvíz. ingyé. csak a kiépítése drága. de sztem 3 gázvezeték árából kijönne. mondjuk lehetne kezdeni a kisebb városokkal, falvakkal, ahol nincs távfűtés meg panel, csak kályha, kazán, cirkó. egy-egy kis geotermo erőmű mindenhol.

memo62 2009.01.20. 19:36:47

@mildi: Szerintem is es ha hozzaszamoljuk, hogy utanna a gazt tovabbra sem adjak ingyen, akkor meg jobb erdmenyt kapunk.
süti beállítások módosítása