/>

Majdnem elsikkadtam a hír mellett, miszerint a természetbeni adományok közelmúltban bevezetett áfájának eltörlését kezdeményezi a Fidesz, mert károsak azok a jogi korlátok, amelyek a támogatókat megfosztják a szolgálat lehetőségétől. "Aki jót tesz, azt támogatni kell" - mondják.

Elsőre csupán kis színesnek tűnhet a kezdeményezés, de nem árt hozzáolvasni az alig 3 hónappal ezelőtti HVG-cikk két sorát. Az alaphelyzet: nem túl sokszor fordul elő, hogy valaki érdemben, ráadásul kamionokban mérhető mennyiségben segítené az egyházak társadalmi munkáját. Ha mindezt megadóztatják, az nem túl szerencsés - gondolom, értjük, hogy miért. És akkor itt következik a rövid rémmese a "krisnások" által működtetett Ételt az Életért Alapítványtól. Arról, hogy miféle felelősséget is érez ma az állam az éhező emberekért.

Volt olyan cég, amely több kamionnyi maradékát adta volna nekünk, de amikor kiderült, hogy minden egyéb hasznosítás olcsóbb, mint jótékonykodni, elestünk ettől a lehetőségtől.

Lehet, hogy elsőre nem hangzik eléggé szörnyűnek, de ha belegondolunk, hogy több (mondjuk 3) kamionnyi ételből mennyi ember lakna jól mennyi napig, akkor máris átérezhetőbb a helyzet.

Szóval igen, a természetbeni adományok áfája mondjon le! És akkor talán pár éhes embernek egy nagyon kicsit gyakrabban lehet majd karácsony.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21894730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.01.22. 08:04:06

Szélesebb körben pedig még nagyobb a kár, mert sújtja azokat is akik természetbeni juttatást adnak a dolgozóiknak.

mildi 2009.01.23. 09:13:10

:( erről lemaradtam...szemétség, kib@szott nagy szemétség, kicsinyesség netovábbja. miért a földön fekvőbe kell mégegyet rúgni?
süti beállítások módosítása