/>

Sosem elég

E-one 2009.03.02. 21:34

A Fidesz frakciója ma egységesen nem támogatta azt, hogy a tavaly ősz óta munkanélkülivé vált lakáshiteleseket megsegítse az állam. Az indoklás: másokat miért nem? Még egyszerűbbre lefordítva: ha a Fidesz szavazatain múlik, akkor még ez a kör sem kapja meg az állami segítségnyújtást, mert ha nem mindenki, akkor már ők se.

De ez idáig még rendben is van, minden képviselőnknek jogában áll azt a gombot megnyomni, amelyiket neki jólesik. Viszont felvet néhány érdekes kérdést, amire nem kis álnaivitással kereshetnénk a válaszokat.

A Fidesz elvárja a kormánytól, hogy támogassa anyagilag az Embereket (kivéve Gyurcsány Ferencet, mert ő monnyonle). Ha a kormány ezt megteszi, de nem tízmillió Emberrel (kivéve Gyurcsány Ferenccel, mert ő monnyonle), akkor az a Fidesz számára annyira elfogadhatatlan, hogy aki így kapna pénzt, inkább az se kapjon?

Ha a Fidesz kormányra kerül, de az ország állapota nem teszi lehetővé minden Ember (kivéve Gyurcsány Ferenc, mert ő monnyonle) pénzelését, akkor ne is kezdjünk álmodozni arról, hogy bárki is kapna bármit, vagy kormányon nem így terveznek viselkedni?

Ha nem így, hanem csak osztogatni akarnak minden Embernek (kivéve Gyurcsány Ferencnek, mert ő monnyonle), akkor az ahhoz szükséges összeget konkrétan a gazdaság mely szegmenseiből akarják előteremteni? Kisebb nyugdíjakat akarnak adni, tucatnyi százalékpontokkal megemelni az adórátákat, vagy fizetőssé tenni minden állami szolgáltatást?

Jó volt-e a Fidesz szerint a 2000 és 2006 közötti felelőtlen állami kiadástömeg? Ha igen, ezt miért nem mondták korábban, ha nem, akkor ők még többet osztogattak volna, mint az MSZP, vagy elvontak volna már korábban a gazdaság rendbe tételéhez szükséges súlyos összegeket az Emberektől (kivéve Gyurcsány Ferenctől, mert ő monnyonle)?

Amennyiben az MSZP-ből előjönne nem túl mélyen rejtőző osztogató énje, és előállna egy olyan javaslatkörrel, ami rövid távon nagyon jól jönne, de gazdaságilag tarthatatlan volna, reklamálna-e amiatt a Fidesz, hogy még ennél is többet kell adni az Embereknek (kivéve Gyurcsány Ferencnek, mert ő monnyonle), vagy sajtótájékoztatók irdatlan sokaságán ágálna, hogy hihetetlen, milyen kiadásokba veri a kormány az Embereket (kivéve Gyurcsány Ferencet, mert ő monnyonle)?

S végül: létezik-e olyan szituáció, amiben a Fidesz nem próbálja túllicitálni minden politikai ellenfelét? A válaszokat kíváncsian várnánk, de persze úgyse fogjuk megkapni. De nem baj, tudjuk úgyis mindet.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr49976351

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: (Köz)szempont 2009.03.02. 23:47:46

A sehogysemjó törvénySokan vártak már rá, sokak helyzetén könnyíthet. Megszületett a döntés, jöhet a segítség a lakáshiteleseknek. Persze a törvény közelről sem tökéletes, és legalább annyi ember/család szorulna még segítségre, mint ahány ember/család sor…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.03.03. 09:28:01

már megint csúsztatsz, de ezt már megszoktuk
úgy nem lehet egy törvényt beterjeszteni, hogy az előző egyeztetés óta átírták.
Az indoklás, hogy másokat miért nem? mert azok a mások az egyeztetett változatban benne voltak, aztán a kikerültek belőle. Ilyen egyszerűm, és nem azért, mert A FIDESZ MINDENKINEK adna.

a véleményem pedig az, hogy senkit nem kellene támogatni, mert a devizás lakáskölcsönök alapból sokkal kedvezőbben voltak, mint a forintkölcsönök.

staropramen 2009.03.03. 10:43:40

Utolsó kérdésedre a válasz némi időkorláttal:NEM létezhet olyan szituáció amelyben a Fidesz ne próbálná meg túllicitálni minden politikai ellenfelét,mindaddig míg hatalomra nem kerül.
Látta valaki Szijjárttó P.szóvivését a kisközségek összevont körjegyzőségeiről szóló javaslatról?
Klasszikus klinikai eset.

Netremete 2009.03.03. 11:58:11

Nem értem a kormányt. Miért nem ad többet az egészségügyre, miért ben viszi le a gáz árát, miért nem fizeti ki az adósok helyett a kölcsönöket? A Fletó kevesebbet lopna, mindenkinek jutna, de őt azért tették ide magyarországra, hogy tönkretegye. Mert nyugat fél Mo. erejétől, akárhogyis nézzük itt van a világ főcsakrája, a föld szíve! Ez zavarja a külföldieket. Ha nem nyomnának el, már rég virágzó gazdaság lenne! A Magyarok nagyon értenek a pénzhez! Nem értem, ha nincs pénz, miértnem nyomtatnak többet? Sokba kerül a papír??? Éljen a jobbik! (csak vicceltem)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.03.03. 12:05:49

"Mert nyugat fél Mo. erejétől, akárhogyis nézzük itt van a világ főcsakrája, a föld szíve!"

Micsoda? Meződgazdaságon kívűl jószerivel nincs itt semmiféle komoly erőforrás. A geotermikus tulajdonsággal lehet még valamit kezdeni. Makó gázt leszámítva (ami jelenleg technológiailag nem kitermelhető vagy nem gazdaságosan)

Nincs nagyesésű folyó, nincs olaj, volfrám, nikkel, stb

Urán van még ami neküknk esetleg jó.

Mitya Ivanov 2009.03.03. 14:14:25

@Netremete: szimpla őrült vagy, esetleg nagyon poénos?

Mitya Ivanov 2009.03.03. 14:15:07

@molnibalage: és még könnyen kinyerhető hévforrások

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.03.04. 11:23:51

Ez az intézkedés sincs normálisan előkészítve. Egyébként mindent úgy nyújtanak be, hogy tudják, a fidesz úgyis keresztbetesz. Ezért ez csak pótcselekvés.
Egyébként én sem segítenék jelen szituációban a devizahiteleseknek, pedig én is az vagyok. Csakhogy lehetett kötni egy biztosítást, hogy ha munkanélkülivé válok, akkor fel lehet függeszteni a törlesztést. Vagyis én fizetem a saját biztosításomat, és még mások helyett is az államon keresztül a törlesztést. Mintha mindig az járna jól, aki nem gondoskodik magáról, utána meg mutatja, hogy ő milyen szerencsétlen.
süti beállítások módosítása