/>

Korán kelni

E-one 2009.05.29. 03:08

A nyugati világnak van egy olyan különlegesen extrém perverziója, hogy korán kell kelni. Kényelmetlen, de túlélhető dolog - ez itt most mégsem egy későn kelő nyafogása. Na jó, az, de mégis érdekes lenne ráküldeni néhány közgazdászt a valóságra, számolják ki, mekkora kiesést okoz a nemzetgazdaságnak a sokáig alvók felzavarása hajnal tíz előtt.

Micsoda brutalitás lenne, ha rákényszerítenék mindenkire, hogy fennmaradjanak négy körülig? És nem pontosan ugyanez a hatos kelést ráerőszakolni bárkire? Mindig is tiszteltem a koránkelőket, jókora önuralom jele az, hogy erre képesek, de talán mégis jobban működik a szabad munkaidős rendszer.

Humán erőforrás, vagy mi a szösz. Akkor tudomásul kell venni, hogy létezik olyan, hogy bioritmus. És hogy vagyunk nem is egy páran, akik szívesen dolgozunk, és ha nagyon muszáj, felkelünk valahogy korán, de azt a pár órát, ami utána jön, nyugodtan tekinthetjük elvesztegetett időnek. Majd szépen este. De amikor a géphez mászok hétkor, muszáj aktívkodni, magam mellé nézek és rájövök, hogy ilyen állapotomban a ruhaszárító és a plüssteknős összeállva lazán levernének IQ-párbajban, akkor csak eszembe jut, hogy ezt így miért. Bezzeg hajnalban fogott volna az agyam, de aludtam, mert muszáj volt reggel ébredni.

A korán kelésnek amúgy egyetlen hatalmas előnye van: az első reggeli kávé, természetesen éhgyomorra, egy egész jó nap megalapozása. De nagyon semmi más. És nem véletlen, hogy hajnal háromkor kerül ki ez a post is. Külön üdvözlet mindenkinek, aki felébredés közben olvassa. Remélhetőleg legalább ők értik, miről akarok írni.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21150189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.05.29. 10:32:10

Én is inkább dolgoznék 9-től vagy 10-től 5ig, 6ig, de nem kaptam választási lehetőséget.

E-one 2009.05.29. 11:08:07

@Stoney Hill Billy: Nem akarok hülyeséget írni, talán a dánok próbálták ki, hogy aki akarja, az dolgozhat 1-től 9-ig, és működött.

mildi 2009.05.29. 12:22:19

@tsabeeka: fityiszt :)))
én alapvetően korán kelő vok, ilyen a bioritmusom, viszont egyetlen jó filmet nem tudok végignézni(ugye 22 előtt el se kezdik), sőt, elaludtam a bl döntőt(!), de az 5.30 hírekben már hallottam, hogy kár is lett volna ébren maradnom...
süti beállítások módosítása