/>

Az új tanév kezdetének alkalmából a Jobbik felszólítja a Magyar Tudományos Akadémia vezetőségét és érintett intézeti tagságát, az egyetemek, főiskolák, közép- és általános iskolák tanárait, valamint a magyar tudományos élet további szereplőit, így a kulturális tárca illetékeseit és a tankönyvek megrendelőit a magyarság finnugor származáselméletének régóta esedékes tudományos bírálatára, és az ehhez szükséges vitasorozat megszervezésére, valamint - ezzel párhuzamosan - a magyar kollektív emlékezetben megőrzött, több ezer éves származástudat: a Hunor-Magor örökség visszahelyezésére az őt megillető helyre, kezdve elsősorban a tankönyvekkel.

Igen, ez egyetlen mondat volt. A Jobbik valamelyik remek, fogalmazni átütő erővel képes sajtósának billentyűzetéből esett ki. A tartalmáról - amennyiben elfogadjuk, hogy van neki - nem nyilatkozok, mivel történettudományos szinten nem ismerem annyira a témát, hogy bármit is irkáljak róla. (Hozzáteszem: valószínűleg sokan azok közül sem ismerik, akik irkálnak róla.)

Az én problémám a felszólítással van. Csodálom, hogy a faiskolák növendékeit nem szólították még fel. Amikor egy párt - mindegy, melyik - még parlamenten kívülről is felszólítgatja egy ország legtekintélyesebb tudományos testületét, az elég szánalmas. Ha már nagyon muszáj, akkor inkább lenne fordítva. Egyébként is: kérni nem lehetne? Legalább néha. Elvégre egy párt sem gondolja, hogy az MTA felett áll. Remélem.

De vajon mi lesz a következő lépés? Ének-zene tankönyvet ír Vona Gábor? Kötelező technika szakkört indít Morvai Krisztina?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21353187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.09.01. 16:46:50

Nagyon jó,meg van az új patás ,patás 2.0=Vona Gábor.

Amúgy itt az egész cikk:jobbik.hu/rovatok/orszagos_hirek/a_finnugor_rokonsagelmelet_egyeduralma_megszuntetesenek_a_szuksegessegerol

és illene belinkelni...nem kiragadni részeket.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.01. 17:08:09

Szerintem az szánalmas, hogy Pók Attila az MTA tagja, több más komcsi potentáttal együtt.

(Egyébként Vona történelmet tanult, szóval nem értem, hogy miért ne szólhatna be...)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.01. 17:12:01

Egyébként hamár homár:
"A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem kíván egy tudományos, szakmai vitát befolyásolni, legkevésbé eldönteni, de meggyőződése, hogy igenis politikai kezdeményezésre van szükség ahhoz, hogy a finnugor származás elméletének ellentmondó tudományos nézetek, források és bizonyítékok is megfelelő szintű nyilvánossághoz – és így támogatáshoz - juthassanak."
/ugyanonnan/

E-one 2009.09.01. 17:55:43

@TaTa86.: Úgy látom, nem igazán jött át a post lényege - tanulhatott Zazlivecz történelmet, attól még az MTA a politikán kívül áll. Nem alatta, nem fölötte, tőle független.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.09.01. 18:22:16

@E-one: "attól még az MTA a politikán kívül áll. Nem alatta, nem fölötte, tőle független. "
Lol!
Igazad van. Az mtaban felsőbbrendű ufók ülnek, nem ugyanolyan értelmiségiek, akiket a halandó megismerhet, akik lemennek kutyába kedvenc politikai pártjuk/ideológiájuk láttán.
Az pedig főleg képtelenség, hogy az előző rendszer seggnyalói ülnek bent...

Drang 2009.09.01. 23:21:59

Finnországban - ha jól emlékszem - 2005 óta hivatalosan sem oktatják a finn-magyar rokonságot, éppen a genetikai kutatások egyértelmű eredményei miatt. Az MTA ehhez képest az alapvető tényekről sem hajlandó tudomást venni, hagyományaihoz méltón. A t. posztíró pedig utánanézhetne, hogy mi is az az MTA jelenleg, és milyen tudományos súllyal is bír, főleg nemzetközileg.

Vidéki 2009.09.02. 11:01:27

Írod: „Igen, ez egyetlen mondat volt. A Jobbik valamelyik remek, fogalmazni átütő erővel képes sajtósának billentyűzetéből esett ki.”

A jobbik „valamelyik sajtósát” azonosítod a Jobbikkal.

Ez akkora ferdítés, mintha mindazt sok a képtelen marhaságot, amit a Népszavában idáig összehordtak, azonosítanád az MSZP állásfoglalásával.

E-one 2009.09.02. 19:38:26

@Drang: Nem így van, tanítják továbbra is a finn-magyar rokonságot ott is. Nyilván nem a genetika, hanem a nyelv miatt.

E-one 2009.09.02. 19:39:40

@Vidéki: A Jobbik valamelyik sajtósa sztem eléggé azonosítható a Jobbikkal, ahogy az MSZP valamelyik sajtósa is azonosítható az MSZP-vel. A Népszavás példa más, ott a kurucinfót kéne behozni a párosításba

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.08. 13:15:10

"egy ország legtekintélyesebb tudományos testületét"

Jah.
Ez olyan, mint a szakértő kormány, meg a tisztességes politikus.
Tényleg azt hiszed, hogy ott nem ugyanolyan - sőt, ugyanonnan jött - kontraszelektált káderelvtársak ülnek, mint bárhol máshol a magyar közéletben?
Gondolod, hogy MTA-tagnak lenni nem ugyanolyan elfekvő a haveroknak, mint mondjuk egy BKV-felügyelőbizottsági tagság?

Jajjmár, nagyon-nagyon naiv vagy.

döncike1 2009.09.08. 21:32:52

@blas: javaslok én is neked valamit olvasásra http://hu.wikipedia.org/wiki/Szkíták

Délvidéky 2009.10.02. 18:47:55

"A tartalmáról - amennyiben elfogadjuk, hogy van neki - nem nyilatkozok,..."

Nyilatkozik: ikes ige; tehát: nyilatkozom. Ha már annyira finnugorkodunk.

Ouaid (törölt) 2009.11.07. 00:47:42

@szmoker: Ez oké, de akkor sincs nála tekintélyesebb. Tehát ez az ország legtekintélyesebb tudományos testülete. Lehet, hogy van olyan intézet, ami nívósabb, de a közvélemény ezt ismeri. Evan.
süti beállítások módosítása