/>

Házasság

E-one 2009.09.24. 20:13

Problémáznak a genetikusok. Mert az új Ptk-ból kimaradt az a rendelkezés, hogy nagybácsi és unokahúg vagy nagynéni és unokaöcs házasságához a jegyzőtől kell engedélyt kérni. (Az indoklás egyébként az volt, hogy ilyen súlyosságú ügyben ne már a jegyző döntsön.) Merthogy az abból a házasságból született gyerek nagyjából tíz százalékos valószínűséggel lesz genetikailag terhelt.

Bármilyen rossz és értelmetlen is amúgy maga az új törvény, és bármennyire mindent meg kell tenni a rokonházasságok ellen, azért egy dolog, úgy tűnik, még maradt, amire nem jöttek rá az okos genetikusok.
 
Hogy a gyerek nem a házasságtól lesz. Vagy véletlen azt hiszik, hogy akik amúgy hajlamosak lennének a természetellenességre, azokat egy törvényi tiltás eddig visszafogta? Kicsit mintha túlzásba menne a naivitás.

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21404877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása