/>

Pártok az Indexen

E-one 2010.01.20. 01:58

Ki szerepel többet a sajtóban? Kormány? Ellenzék? Nagy pártok vagy kicsik? Mennyire felülreprezentáltak a kis parlamenti pártok és mennyire nehéz bekerülni a Parlamenten kívülről a médiába? Több száz oldalas elemzés témái lehetnének ezek a kérdések, pár ilyen kiragadott adattal nem lehet, nem is szabad rá válaszolni, mindenesetre egy kis játék a számokkal. Találatok száma az index archívumában az egyes pártok neveire éves bontásban 2000 és 2009 között. (igen, mielőtt bárki belémköt: a "jobbik" szó jelent mást is, úgyhogy ott azok kerültek be, ahol a cikkben megjelent az is, hogy párt. és valóban, ennél érdekesebb csak azt volna megnézni, mennyire pozitívan vagy negatívan írtak a pártokról - ha valakit nagyon érdekel, ír nekem, mondom a fizetési igényeimet, és jövő ilyenkorra megkapja:))


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr371686558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.20. 08:32:23

Upsz, aszem kifelejtettün tőlünk a kisgazdákat :F

Érdekes az LMP eredménye. Nagyon erősek neten. Persze az index nem mérvadó, amennyire figyeltem kerülik a bulvárt. Ráadásul túl nagy az intervallum 1 éves párt esetén :)
Fidesz szinte végig vezet, nekem mégsem tetszik a kommunikációjuk. Olyan write only. Pedig azért nem árt figyelni a vissza jelzésekre. Szeritnem.

Indexen nem címkézik a cikkeket? Azzal szűrve lehet pontosabb eredményt lehetett volna kapni.

Remélem, ha valaki megbíz a részletesebb eredménnyel lesz nyilvánosan is publikálva az eredmény ;)

Mitya Ivanov 2010.01.20. 09:07:15

@kitvalasztanal.hu - Tippelős választási oldal: pedig ez pont nem csak a kommunikációról szól, hanem arról, hogy kivel mi történik, mekkora baromságot csinál.
Pl az elmúlt 2 évben megelőzte az mszp a fideszt, azért mert a gyurcsány lemondásával és a miniszterlenökjelölési blődségükkel róluk irtak a legtöbbet, negatív kontextusban persze

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.20. 18:02:12

Az SZDSZ-MDF tandem mintha kissé felülreprezentált lenne, az LMP meg mintha kissé agyon lenne hallgatva. Amúgy ezt ismered:
mediafilter.hu/partfigyelo/
?

E-one 2010.01.20. 20:07:37

@latte: hm, ez tetszik, most már ismerem:)
szerintem itt nem szándékos agyonhallgatottságról/felülreprezentálásról van szó, a kdnp 2006-os ugrásán látszik, hány nagyságrenddel könnyebb bekerülni a médiába a parlamenten belülről. a jobbik is azóta kapott nagyobb médiafelületet, amióta biztos bejutóként kezelik. de ez érthető is: ha egy parlamenti párt népszerűtlen, mint az szdsz, attól az még hír lesz, mit csinálnak, mert az befolyásolja az ország helyzetét, vagyis érdekli az embereket, vagyis olvasni fogják. ha egy parlamenten kívüli párt népszerű, mint a jobbik, belőlük is hír lesz, mert az is érdekli a jónépet, satöbbi. ha egy parlamenten kívüli párt áll 1%-on, az nem lesz hír, velük mi van, mert kb.senki nem olvasná
süti beállítások módosítása