/>

Demszky Gábor megtörte hallgatását, végre nyilatkozott a BKV-üggyel és Mesterházy Ernővel kapcsolatban. A következőket tudtuk meg:

1. Az MSZP és a Fidesz érdeke, hogy ellehetetlenítsék Mesterházyt. Ezzel Demszky azt sugallta, valóban fel is léptek a tanácsadója ellen („ilyenkor szokták a nagyok kriminalizálni a kicsiket”), nyíltan azonban ezt nem merte kimondani.

2. Mesterházy készítette elő az MDF-SZDSZ összefogást.

3. A „Centrum” (aki nem tudná: MDF-SZDSZ-ről van szó) elszívja a szavazatokat a Fidesztől és az MSZP-től, veszélyeztetheti a Fidesz kétharmados győzelmét.

4. Mesterházy nem Raszputyin, nem volt jelentős informális hatalma a városházán, csak az országos politikában nőtt meg a befolyása.

5. A tanácsadó „nem érintett a BKV-val kapcsolatos botrányos ügyekben”, mert személyesen javasolta Demszkynek, hogy Kocsis István tegyen feljelentést.

6. Mesterházy Himalája-expedíciót szervezett, a filmszemlén díjazott film koproducere.

7. Demszky aggódik érte, mert nagyon magas a vérnyomása.

 

Az első állítás finoman szólva sem elegáns, Magyarországon persze korántsem szokatlan: úgy vádaskodni, hogy pertől azért ne kelljen tartani, de a célzás mégis egyértelmű legyen. Hihetetlen, de a hazai közéletben még mindig lehet azzal érvelni, hogy „kinek az érdeke”. Attól még nem biztos, hogy a Fidesz és az MSZP keze van a dologban, hogy történetesen az ő érdekekük.

Persze azon is elmerenghetünk, hogy mennyire létezhet egyáltalán közös érdeke a szocialistáknak és a Fidesznek, nekem a fő problémám mégis az, hogy az SZDSZ-szel való szövetség korántsem egyértelmű, hogy erősíti az MDF-et (az SZDSZ-ről már kár is beszélni), a Fidesz kétharmados többségének sokkal inkább a Jobbik vagy az MSZP lehet az akadálya. Ne legyünk azonban kegyetlenek, Demszky nem elemző. 

Kiderült az is, hogy Mesterházy nem is a főpolgármester környezetében töltött be jelentős szerepet, hanem Retkes Attiláéban, tehát nem városházi Raszputyin. Ha viszont tényleg minimális hatalma volt a tanácsadónak, akkor hogyan lehetett volna befolyása az SZDSZ választási együttműködésére? Erre csak egy valódi Raszputyin lehetett volna képes, mivel Mesterházy a pártban nem visel tisztséget. Demszky 2-es és 4-es „hipotézise” tökéletesen ellentmond egymásnak.

Azzal indokolni a tanácsadó ártatlanságát a BKV-ügyben, hogy tett egy javaslatot egy feljelentésre, enyhén szólva is kevés a történtek fényében. Ezzel kapcsolatban sok dologra kiváncsiak lettünk volna, de ehelyett csak Mesterházy felbecsülhetetlen értékű társadalmi munkásságát ismerhettük meg.

Az utolsó állítás  az egyetlen, amely tényleg logikus. Ha engem letartóztatnának, akkor valószínűleg nekem is az egekbe szökne a vérnyomásom.

- a post vendégszerzőnk, Róna Dániel írása -


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr181743597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.09. 19:50:22

Mellébeszélés az egész már megint magas fokon.
Nagyon komoly, hogy buknak ki a politikusok, pedig még sehol az elszámoltatás.. Délben híradó nézés közben gondolkoztam mi lehet az oka, hogy a kis halakat kiadják... Gőzöm sincs mi a céljuk

fővöcsök 2010.02.09. 21:10:00

Tulajdonképpen konkrétan mit követett el ez a Mesterházi a BKV-nál? Ti tudjátok?

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.02.09. 21:24:25

Erdekes, hogy pont a valasztasok elott borult ki a bili a BKVnal, MAVnal.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.02.09. 21:26:50

Mesterházi = Raszputyin?
Az ő farka is van akkora vajon? :)
És megvolt neki Szalainé?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.02.09. 21:27:39

@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:

bakker, ugyanabban a sorrendben olvassuk a blogokat? :D
Mindig közvetlenül utánad kommentelek...

12341234 2010.02.09. 21:36:38

@fővöcsök: gondolom valami hűtlen kezelésre felbújtást vagy valami hasonló lehet a vád. Szerintem ilyenekből van több ezer a közigazgatásban is( minisztériumok és azok háttérintézményei). Csodálkozom én is rajta, hogy letartóztatások voltak ilyen szinten, ha a tendencia folytatódik, akkor a kormányváltás után ilyen ügyekből lesz több száz vagy ezer az biztos.

aachi2 2010.02.09. 21:43:18

kedves posztíró, mesterházy és demszky konkrétan mit követett el szerinted? "Magyarországon persze korántsem szokatlan: úgy vádaskodni, hogy pertől azért ne kelljen tartani, de a célzás mégis egyértelmű legyen."

12341234 2010.02.09. 21:46:24

@aachi2: Demszky felelőssége egyértelmű, ha tudott róla azért, hanem akkor azért.

loláb 2010.02.09. 21:59:59

Speciel szerintem is a fidesz és a szocik közös megegyezése van a rendkívül gyors akció mögött.
Persze ez koránstem jelenti azt, hogy ártaltan volna M Ernő. Sőt.

Valszeg Antal, vagy Balogh vallott, ment gyorsan két telefon "... nyomozó vagyok a rendörségről, Mesterházira van egy kis terhelő...Vihetjük?"
-igen
-igen.

Hopp, kettőt pislogott, és már bent is volt.

Szóval Msterházi többé, vagy kevésbé biztosan sáros. És valóban, igaza lehet Demszkynek, mind a szocik, mind a fidesz nagyon jól jár azzal, ha az mdf-szdsz kint marad. Az első kap pár extra parlamenti helyet, a másodiknak viszont nem kerül veszélybe a kétharmada.
Mert a szocik tudják, ha a fidesznek kétharmada van, akkor inkább egyedül legyen, mint a jobbikkal. Mert így, vagy úgy de lesz. És az sem menti meg őket a felelösségre vonástól, viszont inkább legyenek a kétharmados döntések olyanok, amiket a fidesz velük szavaz meg, mint olyanok, amiket a jobbikkal.
(Már ha feltételezzük, hogy azért még a 2/3 birtokában sem fog pölö egy alkotmánymódosításban olyat keresztül vinni a fidesz, amit csak saját maga támogat, még akkor se, ha a parlamenti erőviszonyok esetleg meg is engedik neki)

Cuburka 2010.02.09. 22:00:34

Szerintem hihetetlen hogy még mi vár kiszivárgásra.
Azt sejtem, az SZDSZ kavarta a szart a rendszerváltás óta, minden lenyúlás és mutyi az ő művük. Miattuk lett pokol Budapest, ment tönre a gazdaság.
Mert eleve lopni akartak a hatalom mellett és nem a közjót szolgálni.

Ki fog derülni minden, az M6 tender, a 4-es Metro, a Margit híd és megannyi lopás. Ezermilliárdok, nem kis végkielégítések.
Nagyon remélem, hogy egy tisztulás indul be a politikában.

Mitya Ivanov 2010.02.09. 22:25:11

Milyen szerencse, hogy Mesterházynak hívják. Lehet majd mantrázni, hogy Zuschlag, Hunvald, Hagyó, Mesterházy ésatöbbi ésatöbbi

Michael Corleone 2010.02.09. 22:25:41

aachi2 és fővöcsök!

"Mesterházy Ernőt február 3-án hallgatták ki, őrizetbe vették [18], majd elrendelték előzetes letartóztatását. A BRFK hivatalos közlése szerint Mesterházy szándékosan rábírta a BKV vezetőit, hogy vagyonkezelési kötelezettségüket megszegve, indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződések megkötésével kötelezettségüket megszegjék."

Emellett Mesterházy saját bevallása szerint (index.hu/belfold/mesterhazye0/)a kormányt pedig arra bírta rá, hogy minél nagyobb összegekkel támogassa a BKV-t.

Adott egy állami vállalat, amibe tömik az adófizetők és a tömegközlekedők pénzét, a vállalat pedig felháborítóan magas összegeket fizet a vele szerződő partnereknek abszolút szükségtelen szolgáltatósokért (index.hu/belfold/budapest/2009/12/09/torok_es_gyarfas_ceget_is_feljelentette_a_bkv/); ahelyett, hogy ténylegesen valós igényeket kielégítve például olyan buszokat vásárolna, melyek nem robbannak le télen sem.

félreértés ne essék, az egyébként elég inkorrekt cikkben szereplő partnerek azt tették, amit bármelyikünk tett volna, ha ilyen lehetőséget kap. Légyszi mondjátok meg, miért van szüksége a BKV-nak havonta milliókért PR-tanácsadásra.

mindez kinek a bűne lenne, ha nem BKV-t felügyelő fővárosi vezetésnek?

Róna Dániel

Michael Corleone 2010.02.09. 22:52:44

@aachi2: Ja és még valami: nem én vádoltam Mesterházyt, hanem a rendőrség és az ügyészség. Én csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha valaki ellen a rendszerváltás óra az egyik legkomolyabb korrupciós vádakat hozzák föl, akkor arra komoly választ illenék adni. Demszky válasza pedig sztem komolytalan volt

Julianus 2010.02.09. 23:10:50

Leendő állampártközeli források szerint az úriember fő bűne tényleg az, hogy összehozta az MDF-SZDSZ szövetséget, mert a narancsos forgatókönyvekben nem számoltak egy erősödő MDF-fel, csak simán ki akarták taposni a szocik belét. Ha valaki nem értené, nagyon nem mindegy a Fidesznek, hogy összejön-e a 2/3. Precízen felépített menetrend van arra hogyan alakítsák át gyökeresen a magyar demokráciát egy "erős állammá"... A fickó ebbe rondíthat bele, ezért bűnhődik.

Julianus 2010.02.09. 23:17:27

Ja és jogos volt az észrevétel, hogy nem véletlen az időzítés BKV-MÁV ügyekben, mint ahogy az őszödi beszéd is tarsolyban volt hónapok óta, mielőtt kikerült volna.
Az egészben az a szép, hogy valóban teljesen lejáratódott a hatalmi elit - csakhogy ennek az elitnek két fő haszonélvezője volt, s most az egyik kiáltja ki a másikat bűnösnek. Egy nagy adag ember meg beszopja, mert hát milyen jó is gyűlölni valakiket, az igazán összetart közösségeket, erre már érdemes alapozni egy ország jövőjét.

aachi2 2010.02.09. 23:19:45

@Róna Dániel: "Én csak arra hívnám fel a figyelmet, hogy ha valaki ellen a rendszerváltás óra az egyik legkomolyabb korrupciós vádakat hozzák föl, akkor arra komoly választ illenék adni. Demszky válasza pedig sztem komolytalan volt"

nem tudok semmiféle ilyen vádról.

Michael Corleone 2010.02.09. 23:24:40

@aachi2: a vádak egy része ott van az előző kommentemben. A másik vád, h a BKV által kifizetett pénzek az MSZP-SZDSZ pártkasszákban landoltak, ezt mondja a Fidesz. Ez még tényleg nincs bebizonyítva

Aszi 2010.02.09. 23:30:30

Már a fél világ be van mártva, csak azt nem tudjuk, hogy mibe.

Franz Kafka: A per c. regényére emlékeztet. Évekig húzódik egy büntetőeljárás, és a vádlott még azt sem tudja, tulajdonképpen mivel vádolják.

Nehezen hihető, hogy ennyi ember mind benne volt egy nagy összeesküvésben.

altec 2010.02.09. 23:30:37

Kedves Róna Dániel, biztosan szar van a palacsintában, ám a főpolgármestert kvázi bemártani, így sejtetve megvádolni, azért mert emberként reagált közeli munkatársának letartóztatására, kissé erős! Több mint gusztustalan Steiner elvtárs mocskos kirohanása is Demszky ellen! Átlátszó és elfogadhatatlan az a szappanozás, ahogyan Hagyó elvtársat ki akarják vonni, és ha ennek ára az 5. ciklusát (valószínű nem hibátlanul) teljesítő főpolgármester fekáliába nyomása, hát akkor kenjük be szarral vastagon, undorító eljárás! Akkor is ha Steiner elvtárs teszi és akkor is az, ha Róna úr teszi. Nem retyém és nem rutyám a Demszky, telis-teli mind két tököm Budapest állapotával! A közbiztonsággal, a minden pénzt lenyelő metró projekttel stb. mégis inkorrektnek és elfogadhatatlannak, méltatlannak tartom írásod! Olyan igazán magyarosra sikeredett.....

Blogger Géza 2010.02.09. 23:38:33

@altec: Ez nagyon gyenge hozzászólás, a "kvázi bemártani, így sejtetve megvádolni, " magatartást pont Demszky kezdte a mai sajtótájékoztatón a "nagy pártokra" vonatkozóan. Bocsánat, de az ő bizalmasát tartóztatták le, ilyenkor nem túl elegáns másokra fröcsögni, előbb a saját portáján kéne tiszta vizet önteni a pohárba. Ez vélhetően már előremenekülés attól való félelmében, hogy nemsokára őt fogják letartóztatni.

Michael Corleone 2010.02.09. 23:41:12

@altec: Neked is azt mondom, nem én vádoltam meg Demszkyt, én csak annyit állítok, hogy összefüggéstelenül beszélt és hülyeségeket mondott, akkor, amikor tisztáznia kellett volna magát és Mesterházyt.

Sztem épp Demszky részéről nem volt fair a közeli munkatársa egészségi állapotával takaróznia. BEszéljenek az orvosok a vérnyomásáról, a főpolgármestert én (és a teljes magyar sajtó) szívesebben hallgattam volna a BKV-ról.

Blogger Géza 2010.02.09. 23:42:44

@Aszi: Igen, az sokkal hihetőbb, hogy a parlamentbe épphogy bejutott pártocska rendszeresen óriásplakátokkal borította be az országot pusztán a törvényes támogatásból. A Tocsik-ügyben hány érintett volt szerinted? Ez most miért több?

Julianus 2010.02.09. 23:49:44

@antiblogger: Te meg próbáld tágítani a látóköröd. Ez így elég egyoldalú világnézet.

antiblogger (törölt) 2010.02.09. 23:53:16

én próbálok mindenféle médiát olvasni, de a tények attól még tények maradnak.

altec 2010.02.09. 23:56:51

@Róna Dániel: csak tekered a szart! mennyiben takaródzás, az, hogy 260 a vérnyomása a sittre vágott foszernak? nekem inkább aggódásnak tűnt! Másként értünk és másként olvasunk! Te, kedves Róna úr (és te is blogger géza) olyanok vagytok mint a viccben a beszóló ember....történetesen tömeg gyűlik össze a villamos (lehet combino is) körül, mert az elgázolt egy embert, s a szerencsétlennek, levágta mindkét lábát, tőből. jajveszékel a sérült, eképpen, hogy jaj a lábam...jaj a lábam! a nézelődők közül "bölcsen" megszólal valaki, most mit panaszkodik, nincs is lába!?
Pont ilyenek vagytok!

altec 2010.02.10. 00:00:17

Még 1-2 hét és a kocsispista nemzeti hős lesz!? Hol élek!? Ez rettenetes!

Blogger Géza 2010.02.10. 00:02:19

@altec: Nagyon gyenge hasonlat. Itt nem egy véletlenül elgázolt gyalogosról van szó, hanem arról, hogy a fővárost évek óta markában tartó Hagyó-Mesterházy-Demszky banda lába alól kezd kicsúszni a jég. Hadd ne sajnáljam már azért, mert most magasabb lett a vérnyomása. Az enyém is az lesz, amikor a mocskos ügyleteikről megtudok ezt-azt. Hunvald és Zuschlag már a rács mögött, Molnár ellen is készül állítólag az eljárás, lassan egyre több minden derül ki, és ez így helyes.

Michael Corleone 2010.02.10. 00:03:13

szánalmas azzal szimpátiát kelteni egy bűnöző iránt, hogy magas a vérnyomása. Őszintén jobbulást kívánok Mesterházynak, de attól még amit tett, az bűncselekmény. Legalábbis egyenlőre úgy néz ki, ha kiderül az ellenkezője, akkor bocsánat.

altec 2010.02.10. 00:26:00

@Róna Dániel:
"de attól még amit tett, az bűncselekmény. Legalábbis egyenlőre úgy néz ki, ha kiderül az ellenkezője, akkor bocsánat."
Róna úr! Pontosan erről beszélek! Leszarom a Mesterházit, a Zuschlagot, a Hunvaldot a Steinert a Hagyót, és a többi csibészt, vagy csibésznek vélt politikust is, de! Tessék bizonyítani, tessék vádat emelni, ítélkezni! Nem 18 év múlva, most gyorsan, amint lehet, mert lehet, ezt a debreceni gázoló focista ügyéből tudjuk. Dugd fel a bocsánatkérésedet! Fröcsögsz és vádaskodsz! Fröcsögsz és átgázolsz embereken, életeken. Honnan a bátorság a tudás benned!? Ha most én azt írom, te kedves Róna úr, ügynök vagy eddig alvó, most ébresztett ügynök, komoly feladattal, konkrétan azzal, hogy szétcsapd az elmúlt 20 évét a Demszkynek, hogy neki gödröt a gázolós Tarlósnak meg szobrot ássanak, emeljenek, akkor mi van? ha azt írom, te kedves Róna elvtárs, mented a szoci/komcsi elvtársaidat azzal, hogy nagyobb vadra csúzlizol, kvázi elterelésként, menekítve a zarándokos dagadt Hagyót, akkor mi van!? Hát persze, hogy hülye faszság amit írok, de amit te írsz az is az!

Humanoptera 2010.02.10. 00:36:39

Lehet hinni, meg lehet nem hinni.
De itt szó sincs gyűlöletről.
Egyszerűen csak aki túl sokat lop pofátlanul, az előbb-utóbb lebukik.
Mondjuk ennek a senkiházi mesterházynak elég soká tartott lebuknia.
Tény ugyanis, hogy a Ráday-klubot annak idején abból a szilveszteri buli büfépénztárának ellopott bevételéből "vette át", amit tőlem és barátomtól lopott el még egyetemista korában.
El lehet képzelni, akkor mennyi pénz volt 120.000,-Ft (1983-ban).
Én meg mehettem uzsorásokhoz, meg a rokonságot pumpoltam, hogy ne legyen túl nagy a baj, tudniillik az árióuk jó része nem volt előre kifizetve, sittre meg nem akarózott nekem menni. Inkább fizettem, mint a katonatiszt.
Tehát már akkor bebizonyította, hogy egy dologhoz nagyon ért, más pénzét ellopni.
Egyébként a tanulmányait inkább csak nyökögve tudta végigvinni.
Nagy szakember lett belőle.

Humanoptera 2010.02.10. 00:39:33

Ja, mellesleg nem csodálkoznék azon sem, ha a 4-es metróra eddig elköltött néhány plusz milliárd egy része fölött is a mesterházy diszponálna.
Mondom, ehhez ért. Csak. Lenyúl, amit tud.

E-one 2010.02.10. 01:04:32

@altec: nyugi, ő csak vendégszerző, nem ügynök, ennél egy kicsit higgadtabban:)

aachi2 2010.02.10. 07:39:32

@Róna Dániel:

"szánalmas azzal szimpátiát kelteni egy bűnöző iránt, hogy magas a vérnyomása. Őszintén jobbulást kívánok Mesterházynak, de attól még amit tett, az bűncselekmény."

amit te teszel az meg alaptalan vádaskodás; a jog előtt: rágalmazás. a bcs.-t először bíróság előtt bizonyítani kellene.

"Azzal indokolni a tanácsadó ártatlanságát a BKV-ügyben, hogy tett egy javaslatot egy feljelentésre, enyhén szólva is kevés a történtek fényében."

semmiféle ártatlanságot nem indokolt ezzel demszkáj. maszatolsz, beleképzelsz dolgokat. demszkáj aggódik ennyi. neked ne fájjon, hogy van aki aggódik ismerőse egészségéért.

Aszi 2010.02.10. 08:04:09

Itt tényeket egyelőre nem tudunk. Bemártások folynak. Napról napra jönnek a hírek, miszerint terhelő vallomást tettek XY-ra, kihallgatták Z-t, ráterelődött a gyanú PQ-ra, benne lehetett NN is. Csak azt nem tudjuk, hogy miben. Ezzel így nem lehet mit kezdeni. Hagyjanak minket ezzel békén! Tessék a nyomozást elvégezni, befejezni, bíróság elé vinni, és amikor tiszta minden, hogy ki mit csinált és miért felelős, és minden be van bizonyítva, akkor közöljék, hogy mi a helyzet. Mert ezzel az erővel én is elkezdhetem irkálni, hogy szerintem benne volt a Tarlós is, meg a Németh Szilárd is, és tessék kihallgatni Wintermantel Zsoltot is, mert biztos ő is tudott a történtekről, stb. Lehet neveket bedobni, aztán viszolyogni, hogy nahát, ez a szemétláda is lopott, stb. De ezek nem tények, ez sárdobálás, bemártás, hisztériakeltés. És kinek az érdeke a folyamatos hisztéria? Hát a Fideszé.

Stoney Hill Billy 2010.02.10. 08:20:44

Ha bejut az mdf-szdsz akármi, a fidesznek minimális esélye marad a 2/3-ra.

doberman 2010.02.10. 08:54:18

Hihetetlen, hogy még mindig vannak ilyen szarházi ballerek, akik képesek az elkúró bandát védeni.

De hát, gondolom ez faji meghatározottság...

aachi2 2010.02.10. 09:01:25

@doberman:
"De hát, gondolom ez faji meghatározottság... "

mér te csimpánz vagy?

szmoker (Homo Trollicus) 2010.02.10. 10:35:57

Ez a topik kb. olyan, mint amikor meggyilkolták a kiskunlacházi kislányt, egyből összejött pár főfasz, aki elmondta hogy minek ment arra, akkor, ott, és az ő hibája.

Ne b@ssza már meg a Jóisten, hogy a bűnözőt véditek!!!

Kínai igazságszolgáltatás akarok, akasztással és tarkólövéssel.

Akinek ez nem tetszk (aachi2, Altec), annak üzenem: NEM KELL LOPNI. Ilyen egyszerű. Aki meg mégis korpa közé keveredik, azt igenis zabálják meg a disznók.

Mitya Ivanov 2010.02.10. 11:05:29

és valóban, Mesterházynak olyan magas lett a vérnyomása, hogy kórházba szállították.

aachi2 2010.02.10. 12:31:53

@szmoker /segílyes/:

"Ez a topik kb. olyan, mint amikor meggyilkolták a kiskunlacházi kislányt, egyből összejött pár főfasz, aki elmondta hogy" cigány volt az elkövető.

aztán kiderült hogy mégse.

altec 2010.02.10. 13:06:46

@szmoker /segílyes/:
Teljesen félreértesz! Rohadtul nem védem a bűnözőkét! De! Azt szeretném, hogy ne koncepciós perekben szopassa a hatalom (vagy aki éppen teheti) azt, aki neki nem tetszik! Ne újságírók, bloggolok ítélkezhessenek, csak mert miért ne alapon! Jogállamiságot követelek, pozitív diszkriminációtól menteset! Nem új dolog ez, nagyjából,alacsony hibaszázalékkal működik ez máshol, inkább nyugat felé. Addig tetszik neked ez, míg nem téged baszogatnak! Van miért, hidd el, mindenkit van miért! Ha nem véd (téged is) törvény és törvényesség! Ez az amihez hülye vagy mint a vemhes hangya!

altec 2010.02.10. 13:07:35

ja, szmukert leszarom, magasról, szerintem is hülye!
süti beállítások módosítása