/>

A pápa megszólalásával csak nem sikerült Ficónak megnyernie a Nap Legnagyobb Baromsága 100513 kitüntető címet, pedig próbálkozott a mi Robi barátunk lelkesen. De igen, a világra leselkedő két legalattomosabb veszély az abortusz és a melegházasság, ez ma mindent vitt.

Nem tudom, szerintem a világra elég sok veszély leselkedik, nehéz kettőt kiválasztani közülük, de olyanokat kapásból lehetne mondani, mint például a szegénység, az emberi butaság, a terror, háborúk, népirtások, a gyűlölet népek, kultúrák és vallások közt, vagy akár csak az olaj. Egyébként is furcsa, mennyire a csajokéspasik témában gondolkozott mindig is az egyház, amikor a legnagyobb bűnök és veszélyek kerültek szóba. Különösen azért visszás ez, mert mégiscsak arról a szervezetről van szó, aminek egyik legelső alapja volt a világtörténelem legzseniálisabb, tökéletesen toleráns ötlete (szeresd felebarátodat, mint önmagadat). Az őskeresztények valahogy képesek voltak inkább ezzel foglalkozni, meg hogy higgyenek Istenben, segítsenek a szegényeknek és legyenek jófejek, mostanra ez valahogy elsikkadt, legalábbis az egyház felső vezetésénél mindenképp.

Ami pedig az abortuszt illeti, valószínűleg jobban tette volna Benedek bácsi, ha kicsit mélyebbre is néz az összefüggésekben. Mert ez tényleg veszély, de nyugodtan lehet továbbmenni, és azt mondani, hogy nem kéne teletömni egész Latin-Amerika fejét azzal, hogy a fogamzásgátlás bűn, és hasonlókkal.

Úgyhogy ha a pápa igazán nagy emberként akart volna viselkedni, akkor szépen eladta volna a Szent Péter-bazilikát, és az árából küldött volna a rászoruló vidékekre pár millió óvszert, a maradék pénzt meg szétosztja Afrikában. Cserébe száz éven belül garantált a szentté avatás. De úgy tűnik, most ez a verzió nem játszik.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr982001111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsaszper 2010.05.14. 11:21:33

A szerzőnek mániája, hogy ne tartsa tiszteletben a vallásszabadságot, és ahhoz kapcsolódóan a szabad véleménynyilvánítást?

Intizar 2010.05.15. 19:27:42

@dzsaszper: Miért volna a véleménnyilvánítás ellen való a kinyilvánított vélemények véleményezése?
Gyakorló katolikusként csak annyit mondhatok, hogy szívből igazat adok a szerzőnek.

Hundoc 2010.05.18. 01:09:40

Tényleg elég érdekes, hogy a pápa ezt a kettőt tartja a legalattomosabb veszélynek. Főleg annak a katolikus egyháznak a vezetőjétől durva, amelyik egyház ugye bőven kivette a részét a "sötét" közékorból. Manapság sorban robbanak ki a botrányok a fajtalankodó papokról meg ugye azért megy a harácsolás a Vatikánban ezerrel.
Kíváncsian várom mit fog reagálni a bolíviai elnök kérésére: női papok, cölibátus eltörlése stb.
süti beállítások módosítása