/>

Hülyék

E-one 2010.09.10. 21:58

Nem hittem volna, hogy ennyire hamar eljön az a pillanat, amikor azért szólok le valakit, mert túlzottan szidja a Fideszt. Különösen nem azt, hogy az áldozat nem szoci, hanem LMP-szimpatizáns lesz, de úgy tűnik, ez most így alakult. A kormány borzalmas, az ország élhetetlen, a demokrácia haldoklik, itt már nincs is miért jól érezni magunkat - és ez volt az a pillanat, amikor elég volt. Szóval itt egy picit azért állj.

Van ez a post. Tavaly írtam, és azokról a szerencsétlen jobbos arcokról szól, akik mintha úgy döntöttek volna, hogy ők márpedig csakazértse lesznek egy pillanatra sem jókedvűek, amíg az MSZP van hatalmon. Azokról a szánnivaló alakokról, akik napi huszonnégy órás programjukká tették a nemzetmegmentést és a szegény szerencsétlen elnyomott Magyarország sorsa felett való siránkozást. Eltelt másfél év. Tessék megfordítani a szöveget, kicserélni benne a pártneveket - és el lehet gondolkozni a tanulságokon.

Úgyhogy nincs más, mint újra leszögezni az akkori alapokat, teljesen függetlenül attól, hogy időközben volt egy kormányváltás: az az ember, aki a boldogságát teszi fel egy választás eredményére, az beteg. Az élet szép. Vagy nem. De mocskosul nem a politikán múlik, hogy a kettő közül épp melyiknek tartjuk. Körbe kell csak nézni a világban. Szakad az eső, nyer a válogatott, nők jönnek, mennek, vagy legjobb esetben maradnak, pedált kell cserélni a biciklin, Portnoy elhagyja a Dream Theatert. Ha valaki azt mondja, hogy ennél mindnél együtt fontosabb az, hogy hogyan értékeli Orbán a kormány első száz napját, az hazudik.

És még egyszer: nem a politika ellen szólok. Mert az fontos. Nagyon. De meg kell találni a maga helyét a világban. És semmi áron nem engedni, hogy ez kerekedjen mindenen fölülre.


6 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr572287294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.10. 23:57:17

"Portnoy elhagyja a Dream Theatert."

MI VAN???????

BéKu 2010.09.11. 06:57:41

Nagyon igazad van.

Jódoktorod 2010.09.11. 07:24:37

alapvetően igaz, de azért az nem nagyon vidám, hogy a korábbi "szerencsétlen jobbos arcok" közül sokan most ökölbe szorult arccal, forradalmi hevülettel fontos hivatalokat igazgatnak. így viszont ez a kormány (is) valóban borzalmas, az ország közel élhetetlen.
ettől függetlenül én jól érzem magam. amikor süt a nap.

Vidéki 2010.09.11. 10:07:47

@TűzCsucsu:
"Puszty vszegdá bugyet szonce,
Puszty vszegdá bugyet nyébo,
Puszty vszegdá bugyet mama,
Puszty vszegdá budu já."

Ennek a régi orosz slágernek az optimizmusa hasson át minket.

E-one 2010.09.11. 12:19:17

@TaTa86.: ugye, hogy rosszabb ezt olvasni, mint egy választási vereség?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.09.11. 14:48:43

@E-one: Hát, hogy őszinte legyek, inkább ez mint a választási vereség.

De a mentalitásod becsülednő.
süti beállítások módosítása