/>

Kedves vasutas!

E-one 2008.12.19. 22:59

Üljünk le és beszélgessünk. Te a saját géped előtt, én az enyémnél, ígérem, normális leszek, semmi kedvem elkúrni a karácsonyodat, remélem, te se fogod az enyémet. Szóval mint két európai kultúrember, próbáljuk meg, jó?

Észrevetted, mit sikerült összehoznotok? Az egész ország utál titeket. Ha egy picit figyelmesebben csináljátok ezt az egész sztrákjot, most sajnálnának, hogy jaj, szegény vasutasok, mennyire kevés pénzből kell kijönnötök. Ehhez képest érzed azt az össznépi gyűlöletet, amit kaptok? Persze, értem én, jól jönne az a tíz százalék meg a kétszázötvenezer. Tudom, sokat dolgozol és szeretnél érte több pénzt. Tényleg értem. Csakhogy, kedves vasutas, a bibi az, hogy rajtad kívül ezt még pár millióan elmondhatják magukról az országban.  És azt azért, hogy amikor épp válság van a teljes világgazdaságban, ezrek veszítik el az állásukat, és ti ennyi pluszpénzt követeltek, akkor azzal párak zsebében kinyitjátok a bicskát, azt megérted, ugye?

Mondd, nem tűnt fel, hogy tényleg mindenki ellenetek fordult? És ne, ne gyere azzal, hogy bunkók az utasok. Igen, vannak köztünk is bunkók, ahogy köztetek is, ez van. Hogy téged vesznek elő az utasaid, mert késik a vonat, mert koszos, mert fűtetlen, miközben személy szerint nem a te dolgod lenne rendbetenni? De most mégis, kihez forduljanak, szidják miatta a Műegyetem portását? Lehet, nem a te felelősséged, én elhiszem, de valakié a környékedről, egy cég vagytok, legalábbis a sztrájkban össze tudtok fogni, akkor menne a többiben is. És ne beszélj most a törvényességről se. Itt az etikáról van szó, ami még a törvénynél is fontosabb.

Nem látod, hogy báb vagy? Egyetlen ember beteges hatalmi játszmájában. Nem hinném, hogy kapnátok pénzt, előbb merül ki a sztrájkalap, és megmondta a MÁV, zsarolókkal nem tárgyalnak. A ti Gaskótok olyan követelésekkel állt elő, amik lehet, nektek szépek, de sajnos teljesíthetetlenek. De egyszerűen meg tudnátok oldani a helyzetet: váltsátok le ezt az idiótát. Gaskó miatt utál titeket mindenki, váltsátok le. Tegyetek a helyére egy olyan vezetőt, aki reális igényekkel is elő tud állni - nem csak miértünk, magatokért kéne ezt tennetek. Mert abból, amit Gaskó követel, nem fogtok megkapni semmit. Semmit! Ha kicsit kevesebbet kérnétek, kicsit kulturáltabb formában, nem lenne itt gond, még az is lehet, hogy megkapnátok. És még sztrájkolhatnátok is közfelháborodás nélkül, mert jogotok van hozzá, annyit kéne csak megtennetek, hogy szóltok előre. Ne bántsuk egymást.

Nincs igazam? Ha a válasz szerinted az, hogy de igen, akkor a következő bekezdést ugord át. Ha az, hogy nincs, akkor ezek a sorok most neked szólnak.

Na idefigyelj, hígagyú. Ki vagy te, hogy szopatod a fél országot? Örüljél, hogy van munkád, és nem adták el a MÁV-ot a japánoknak, mert akkor lenne csak teljesítménykényszer. Boldog lehetsz, hogy két füled van és mégse vagy szatyor, és hogy egy olyan munkád van, amiért kapod az államtól a pénzed, anélkül, hogy félned kéne, hogy kirúgnak. Bizony, parasztkám, válság van, és ilyenkor nem követelőzni kell, hanem lapítani és vinnyogva örülni, hogy van még melód. Kár, nem, hogy nem egy multinál vagy? Ott lenne csak kuss a neved, méghogy sztrájk, mi? Na, takarodjál vissza dolgozni, de most azonnal.

Boldog karácsonyt!


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr41832448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Konegafi (törölt) 2008.12.19. 23:10:44

"Szóval mint két európai kultúrember"

És kérem, itt van a gond. Egy gyurcsányista (=hazug) mióta kultúrember? Miről van leülni és beszélgetni egy elkúróval?

Gaskó az utolsó szocdem. Nem csoda, hogy a libsik el akarják tiporni. Bármi áron.

Ha kell, meg is ölik.

E-one 2008.12.19. 23:14:47

Nézd, egy az, hogy azzal, aki engem lehazugoz, tényleg nem szívesen beszélek. De maradhatunk annyiban, hogy a dőlt betűs rész hangulata ez esetben neked is szól...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.19. 23:20:53

Gaskó az utolsó szocdem. Ez a mondat egyszer még benne lesz egy történelem tankönyvben, érzem. Érdekes, ismerek közelről is szakszervezeti embereket: nem bunkók, nem követelnek 250 ezret, és - VALAHOGY - mégis elérik, hogy évről évre kedvező pontokban állapodjanak meg a munkaadóval. Ja, mondjuk a cég nyereséges.

Konegafi (törölt) 2008.12.20. 08:12:00

Nem rémlik, hogy kötelező lett volna az őszödi böszme mellé állni. De biztos fegyvert fogtak a halántékodhoz, hogy így tegyél. Másként nem is lehetett ...

elfmage 2008.12.20. 08:24:25

Ejnye no.

Milyen érdekes hogy elfogadták a költségvetést és aztán rögtön sztrájk lett :)

Természetesen a karácsony sem maradhat átpolitizálatlanul...
Előbb azért még emberségesek vagyunk hogy persze-persze karácsonykor mennek a vonatok, de ezek olllyyyaaaan szemetek hogy mostmár akkorse!

Hozzáteszem nem jobba böszme se, csak legalább az qussban van és próbál lapítani egy egy idegrángás közben...

Acmee 2008.12.20. 09:11:23

Miért nem váltották be a a lebombázásos fenyegetést? :(

molaris 2008.12.20. 09:58:51

A fenét fordult ellenük. A cselédsajtónak kiadták az ukázt és az fordítja ellenük a jónépet.

Dragon Z. · http://www.dragonweb.hu 2008.12.20. 10:27:28

Én őszinténn kíváncsi lennék két dologra:

1. azok a vasutasok, akik felveszik a munkát, vajon hogy gondolkodnak erről az egészről? vajon miért végzik el szó és panasz nélkül sztrájkoló, és őket heccelő (igen, heccelő, tessék olvasgatni a vdszsz oldalát! és majd utána szocdemezzünk, ha van még kedvünk...) kollégáik HELYETT is?
2. a sztrájkoló vasutasok vajon tényleg elhiszik, hogy megkaphatják irreális követelésük tárgyát? vajon tényleg hiszik, hogy havonta, sőt már naponta változó követeléseik köszönőviszonban vannak a valós lehetőségekkel? vajon tényleg etikusnak tartják eljárásukat? vajon tényleg önként és dalolva sztrájkolnak, vagy csak azért, hogy ne lógjanak ki, és ne kelljen évekig hallgatni a többiek becsmérlő minősítéseit?

Ezekrőől nem beszélgetünk, pedig szerintem érdemes lenne. Ja, hogy ebből kimaradna a politikai hovatartozás kérdése? Hát, jó reggelt kívánok....

Budinszky 2008.12.20. 10:30:48

Nem értem, miért csak 250 ezret követelnek.
Ha teljesíthtetlen a követelés sokkal szebb számokat is mondhatnának, jobban hangzik.
Egyébként a Fidesz istene megmondta, sztrájkokkal kell nyomás alatt tatani a kormányt.
Átment a költségvetés, nehogy politikai siker legyen inkább megkeserítik az ország éltét.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.20. 11:23:39

Még mindig nem kaptam meg a 250.000 Ft-ot a golyas.blog.hu bevételeiből. Jár, mert kommentelek itt. Egyéb iránt ha ez a hugyagyú fasztalicska gaskógeci karácsonykor is sztrájkoltatni fogja a népét (értsd: vasutasok), a pályához kötözöm és át megyek rajta egy egész szerelvénnyel. Kezd a faszom ki lenni hogy ebben az országban mindenki a politikusnak hiszi magát, a vasutasok meg pont olyan segg hülyék, mint ami az általános közvélemény róluk. Csak azokat sajnálom, akik nem ilyenek. Akik mondjuk becsülettel dolgoznának, akik félnek kimondani, hogy vasutasok, mert a legtöbb ember vasvillával kergetné őket fel egy vonatra és baszná ki Szibériába a -60 fokba. Na ott sztrájkoljál köcsög! A gaskó meg azt hiszi magáról, hogy orbánviktor, valaki szólhatna már neki, hogy egyébként egy senki, egy büdös nagy geci nulla. Takarodjon a faszba és legyen vége a munkabeszüntetésnek, vagy adják el a picsába a mávot is és basszák ki az összes pénzkövetelő léhűtő rohadékot. Örülnének, hogy van munkájuk. Sőt! Sztrájk ürügyén nem csak munkájuk van, de még pénzt is kapnak a semmittevésért. Joguk van sztrájkolni? Nekem meg jogom van utazni. Geci banda.

E-one 2008.12.20. 12:19:29

Te Konegafi, egyetlenegy példát mutass már, hol írtam én ebben a postban Gyurcsányről vagy a szocikról vagy akárkiről a nagypolitikában. Vagy azért, mert egyébként tényleg azt gondolom, hogy ő a kisebbik rossz, már az is hiteltelen szerinted, hogy a vaníliafagyit jobban szeretem a csokisnál?

E-one 2008.12.20. 12:20:41

molaris: Végigolvastad a korábbi két sztrájkos post háromszázegynéhány kommentjét? Mindenki, aki oda írt, fizetett kormánybérenc, ugye?

DONJ 2008.12.20. 12:40:24

Ma, egy éve munkanélküliként élő Ikaruszos barátom küldött arról cikket(Szabadföld), hogyan és kik engedték meg a Cég tönkretételét, tizezer ember és a háttéripar nincstelenné tételét.Bocsátassék meg Nekem az elfogultság velük, mert ezeknek a kollégáimnak arra sem adtak esélyt , hogy dolgozzanak, nemhogy extra jövedelmet kapjanak. Ha a vasutat a szakmának nem épen a "krémje" képes megállitani, akkor tényleg nagy a baj.Hány százezren követelhetnénk hasonlókat? Csak mi a többség termeltünk, és nem állíthattuk meg az ország életét. A"Gaskó" szindroma nem uj, legfeljebb kevésbé eladható mint Jakab, vagy az egri korház témája.Ha tehetném inkább pozitiv diszkriminációt alkalmaznék a tisztességes vasutasokkal szemben, és utána megnézném hány Gaskó hivő maradna. Aki ezt a disznóságot is a kormány nyakába varná, az vagy nincs tisztában a dolgokkal, vagy megrögzött hazudozó mint Gaskó.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.20. 13:50:29

ezen a jutalmazós dolgon már én is gondolkoztam, csak akkor eszembe jutott valami: most akkor azért jutalmazzuk meg a dolgozó vasutasokat, mert dolgoznak? (amiért a fizetést is kapják.) amiért kicsit talán mégis hajlanék rá, az összefügg a fentebb, dragonwebileg felvetett 1. ponttal, merthogy én is olyasmit vélek felfedezni, hogy most a dolgozó vasutasok egy része csendben lapít, nehogy bántsák (szóval), pedig erre éppen nem neki lenne oka.

lowphas 2008.12.20. 15:34:54

Kedves Iván!
Idéztelek a blogomon.
Utólagos engedelmeddel, köszönöm.

mildi 2008.12.20. 15:45:44

a röhej az, hogy lenne amúgy miért sztrájkolni, mondjuk kollektív szerződésért a startosoknak, mert lejár 31-vel, vagy normális üzemi helységekért ( a mi irodánk 10 éve nem lett meszelve, nincs tusoló, az utazóknak laktanyáért, pihenő helységért)
vagy, ha úgy nézem, lenne mire költeni azt a 205e/kopfot, mennyi is össz? 8milliárd? sok tusoló, pihenő kijönne belőle....
mi, nem vdszsz-sek azon viccelődtünk, ha mégis eléri gi joe, hogy kifizessék, átlépünk :) (mondom: vicceltünk, ofkórsz, eszünk ágában sincs, mielőtt vki komolyan venné)

csabi,
azért kérünk, mi dolgozó vasutasok jutalmat (miért, valahol szóba került, hogy kapunk? asszem, kissé lemaradtam...), mert a sztrájkolók helyett is dolgozunk, a mi anyánkat szidják (ti. mert mi dolgozunk, ergo mi találkozunk utassal). a múltnap szolg végére olyan voltam mint egy kicentrizett mosogatórongy...vagy kérjük a sztrájkolók fizetését, osszák szét közöttünk :)

E-one 2008.12.20. 16:18:33

Kedden tervezek vonatra ülni, nem lenne rossz a családommal tölteni a karácsonyt, ígérem, ha tart akkor még a sztrájk, egy rossz pillantást sem fog kapni tőlem senki vasutas, aki dolgozik.

surayana 2008.12.20. 17:35:45

kedves konegafi

Elfelejtetted odaírni a végére, hogy: Éljen Viktor! Éljen a Párt.
Ha rajtad állna, már régen lenne felvonulás a téren, ahol a széles dolgozó tömegeknek integethetne Vitya meg cimborája Gaskó et.
Meglásd, az első dolguk lesz, szétdarabolni a MÁV egészét, majd nicsak, a legnagyob bevételt hozó részleg elnök-vezérigazgató-teljhatalmú hótbiztosa nem más, mint a régi jó Gaskó et. Aki szintén soha nem hazudott...

Zsebtiger 2008.12.20. 18:53:08

Gaskó úr könnyen beszél, beül a szép autójába (ami, mint mindenki tudja, nem sínen közlekedik). Jómagam a karácsonyi sztrájkon buktam ki. Ez nem fair az utasokkal szemben. Nekem is jogom van/lenne utazni mind busszal mind vonattal. Autóm nincs. Azt hiszem (de ne legyen igazam), hogy ezt az egyre elhúzódó sztrájkot a MÁV fogja megszívni. Az ombudsman is vizsgálódik. Esetlegesen a feldühödött utasok- akik nem utazhatnak- szét fogják verni a vasútállomásokat, a vasúti kocsikat is. A személyzetre sem fogadnék. Bár ez Gaskó urat nem fogja érdekelni, hisz ő ugyanúgy autókázni fog, nagy szavakat mondani. Egyébként a Volánbusz szakít ebből a legjobban, tehát magukkal szúrnak ki - jelentős bevételtől esnek el. Tovább nem folytatom mert kezd emelkedni a vércukrom, eddig voltam szalonképes.
Azt hiszem, sok utas gondolja így. Örüljenek, hogy van munkájuk!

kilam (törölt) 2008.12.21. 06:28:50

Tisztelt Vasutas Dolgozó!

Társaságunk megvizsgálta az ön által benyújtott igényeket, és ezúton szeretnénk tájékoztatni arról, hogy követeléseit jogosnak találtuk. Ezek alapján ön a következő juttatásban és béremelésben részesül:
- Egyszeri 250.000 Ft rendkívüli juttatás a MÁV Cargo Zrt eladásával kapcsolatosan
- 15% béremelés 2008. január 1-éig visszamenőleg

Egyúttal szeretnénk arról is tájékoztatni, hogy társaságunknál az Állami Számvevőszék mai árfolyamon számolva 1993 és 2006 között 2000 milliárd forint tőkeveszteséget állapított meg. Mivel ön társaságunk régi és megbecsült dolgozója, így ebben az időszakban már nálunk dolgozott.
Ezért szeretnénk, ha ebből a veszteségből is olyan mértékben részesülhetne, mint a MÁV Cargo Zrt. eladásából. Az ön által felállított arányossági mutatók figyelembe vételével szeretnénk tájékoztatni, hogy önnek ebből adódóan a következő fizetési kötelezettsége keletkezett:
- Egyszeri 5.000.000 Ft befizetési kötelezettség a MÁV csoport felhalmozott tőkevesztesége után

Új egyenlege ennek megfelelően 4.750.000 Ft tartozást mutat, amit kérünk a mellékelt készpénz-átutalási megbízás segítségével 2009. március 1-éig kiegyenlíteni. Társaságunk a várható igényeknek megfelelően részletfizetési konstrukciót dolgozott ki ön számára, melynek során a fizetéséből havi 50.000 Ft-ot levonva, a tartozás kamatmentesen törleszthető a következő 100 hónapban. Kérjük, hogy amennyiben ezzel élni kíván, azt postafordultával jelezze.

További jó munkát kívánunk!

A MÁV csoport tagjai nevében:
Kis Piroska
Pénzügyi Csoportvezető

Ui.: 2008 év végén az éves eredmények figyelembevételével ismételt
egyenlegközlőt továbbítunk önnek.

Zsebtiger 2008.12.22. 09:36:30

ahah ez tetszik :)
tehát, hajrá dolgozni, hogy ki tudják fizetni a tartozásukat!

Zsebtiger 2008.12.22. 09:40:08

Ja, ezt elfelejtettem megkérdezni: Ha önök sztrájkolnak (mivel joguk van hozzá), akkor én is fogok és nem veszek jegyet,. ez így fair. Ezek után megértem a bliccelőket mind a máv-nál, mind a bkv-nál. Ár/szolgáltatás nem arányos.

Zsebtiger 2008.12.22. 20:03:02

Gaskó úr 250 e forintot szeretne minden vasutasnak, ezt be is lehetne fizetni "adósság-törlesztés" címén :D

tonyo72 2008.12.23. 12:14:28

Valaki mondja már meg milyen jogalapon követelnek a MÁV dolgozók 250 000-Ft-ot?Akkor a nejem is követeljen az egészségügytől mert eladták a kórházakat?Vagy sztrájkoljanak ők is hogy kapjanak pénzt,szerintem kevesebbet kap mint egy vasutas,és még alkoholisták beszart-agresszív részeket mosdat az AMBULANCIÁN és azt mondják neki (a betegek)ez a dolga!?Teszi a dolgát havi 110-ért.(kb. 170-óra).Hetente többször előfordul, hogy szinte már megverné a beteg!Ő is követeljen akkor?(csúszó csak az osztályokon van itt semmi csak a meló).

E-one 2008.12.23. 13:54:14

"Valaki mondja már meg milyen jogalapon követelnek a MÁV dolgozók 250 000-Ft-ot?"
Rendkívül egyerű a válasz: Csak.

tonyo72 2008.12.23. 22:34:31

@E-one:

Hogy én erre nem gondoltam!
Boldog Karácsonyt!

Zsebtiger 2008.12.29. 17:49:39

Tegnap utaztam IC-vel és felment bennem a pumpa. Mi az, hogy nincs a vonaton dohányzórész? Ennyire semmibe veszik azokat, akik dohányoznak? Ezek után azon sem csodálkoznék, ha marhavagonokat állítanának be a dohányzók részére. Ez kérem, diszkrimináció, az ombudsmant is érdekelné, hisz egy utasnak joga van olyan vasúti kocsiban utazni, ahol lehet dohányozni. És még van pofájuk sztrájkolni az ilyeneknek.... Már elnézést, akinek nem inge, nem veszi magára.

flimo13 2010.01.11. 21:06:20

@Konegafi (törölt):

"Ha kell, meg is ölik. "

Látnám már!
süti beállítások módosítása