/>

Kívánságműsor

E-one 2008.12.30. 20:37

Bizony, zenélünk a politikusoknak, hiszen szánsájn, hepinessz, itt a szilveszter. Ilyenkor még a nagy, komoly öltönyös bácsik is megpróbálják lazának tettetni magukat, még akkor is, ha véletlen egy cseppet sem azok. A Gulyásdemokrácia most ennyivel járulna hozzá az újévi hangulathoz: 2008 néhány fontos közéleti szereplőjének küldünk egy kis zenét, hadd érezzék jól magukat ők is.

Kezdésként rögtön itt van Zuschlag János, a Nemzet Cusija. Szomorú év ez az ő számára, bizony. Hol vannak már a régi szép idők, amikor pulcsikirály Szíjjártóval vívta a vérre menő IQ-csatákat? Az első szám neki szól, csak hogy lássa, még egy, az övénél is sokkal sötétebb külső mögött is megbújhat a végletekig ártatlan lélek. Dream Theater - Dark Eternal Night, Selinának, a világ legfiatalabb progmetálrajongójának előadásában.

 

Folytassuk az év másik negatív hősével, következzék Gaskó István. Nagyon sokat gondolkoztam, neki milyen számot küldjünk, végül egy egyszerű, közérthető üzenet lett a befutó. Smashing Pumpkins - Fuck You. Nagyon remélem, a rejtett üzenetet még az ő szintjén is meg lehet érteni, de nem biztos.

 

Az ős zöld, a bukott hős, Tomket. Elég vicces ügyeivel egyébként is megérdemelne egy dalt, de azzal, ahogy összebalhézott a szélsőjobb más önjelölt nagyjaival, olyan gyönyörűen írta ki magát a politikából és egyáltalán a komolyan vehetőség legszélső köreiből, hogy azt már-már sajnálni lehet. Bizony, így lesz a képviselőjelöltből kopogtatócédula-hamisító, mostanában meg már azért kell magyarázkodnia, hogy ugye véletlen sem tett félre néhány százezret magáncélra a blogja gyűjtéseiből a látszat ellenére. Úgyhogy tőle könnyes búcsút vesz a magyar közélet, és erre mi is lehetne jobb szám ennél? Azért a 13 érvényes kopogtatócédulánál többet vártunk volna. Pa-Dö-Dö - Bye-bye Szása

 

Magyarország legfelfoghatatlanabb formációjának vezetője, Dávid Ibolya. Az, ami az MDF-fel történik, néha annyira érthetetlen a külvilág számára, hogy most szeretnénk, ha egy kicsit ő is átélne ebből. Egyben annyira szürreális a párt összes komoly eseménye, meg az is, hogy még egyáltalán léteznek, és mégis, az ő számára annyira gyönyörű, hogy nem is marad más választás: The Beatles - Lucy in the Sky with Diamonds

 

És végül George Duplavé Bush. American Idiot - vágná rá bárki, és igaza is lenne, de nekem van egy törlesztenivalóm a leköszönő elnökkel szemben. Még 2001 őszén mondtam egyszer, hogy előbb jön ki a Chinese Democracy, mint hogy ő valami normális dolgot csináljon. Akkor még csak nyolc éve volt ez a szinonimája a végtelen ígérgetésnek, aztán tizenöt lett belőle, de épp nem lett igazam. Az album november 24-én jelent meg, Duplavé pedig már ötödikén meglépte elnöksége egyetlen normális húzását: elkezdte átadni a Fehér Házat Obamának. Guns n'Roses - Chinese Democracy.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr31849240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2008.12.30. 22:22:03

Szerintem Mr. Piszkos Fredet Te tanítottad keverni. Ennyi a dícséret. A többit meg kimoderáltam. Mégis csak év vége van, legyen egy jó napod.

Boldog és kegyelemmel teli új évet!- majd akkor folytatjuk.
Üdv: Mollaris
süti beállítások módosítása