/>

Mi lesz kedden?

E-one 2009.04.11. 12:08

Hát mi lenne? Megszavazzák, jöjjön-e Gyurcsány helyett Bajnai. Közben majd valakik tüntetni fognak. Mert megtehetik, mert szívük joga, nincs is ezzel baj. Na de amikor azt mondja valaki, milyen jó, hogy nem leszünk aznap este Pesten, mert minden eddiginél durvább dolgokra készülnek...

Miről beszélünk, most mégis? Félni? Ezektől? Ugyan már. Mire készülhetnek? Majd kétszer olyan hangosan ordibálják, hogy Bajnai, takarodj?

Forradalom? A legtöbb kormányellenes, akármilyen radikális legyen, belátja a saját határait, és ha egyszer leadnak egyetlen figyelmeztető lövést, ijedten rohan várni a következő hetes buszt hazafelé. Aztán legfeljebb neten magyarázza, ki milyen szemét volt, és mennyire ők nyertek.

A demokráciában a tüntetések borzasztó egyszerű játékszabályok szerint működnek. Ha nem ártasz senkinek, azt csinálsz, amit akarsz, lásd például múlt vasárnap több tízezres, néhány pici utózöngéjétől eltekintve teljesen kulturált kormányellenes tüntetés. Ha ártanál, elintéz a rendőrség. Ha azt mondják, hogy tömegoszlatás, elmész, akkor is, ha te személyesen nem csinálnál semmi rosszat. És pillanatok alatt ki tud derülni, ki az erősebb - a zavargó szerencsétlenek pedig ezzel tisztában lesznek legkésőbb az első égbe lövés után.

Úgyhogy kéne nekünk félni bármitől is?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr781059208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe83 (törölt) 2009.04.11. 20:45:27

Jó, hogy felvetetted ezt a témát.
Nem szoktam felháborodni más emberek kijelentésein, tudom, hogy a vélemények különbözőek (és ez így is van rendjén), de az elmúlt években a zavargások kapcsán hallott demagóg borzalmak fölött egyszerűen nem tudok elsiklani.

Nem hiszem el, hogy vannak olyan emberek, akik a rendbontókat, a téglával és molotov koktéllal dobálózó vandál futballhuligánokat védik. Pedig vannak.
Nem azokról van szó akik azt hiszik, hogy ők az elnyomás ellen küzdő hazafiak, mert az megint egy másik téma, de normális emberek állítják teljes őszinteséggel, hogy tulajdonképpen nem is voltak zavargások, csak a rendőrök verték össze a templomból hazaigyekvő öreg nénikéket.

Egyesek rendőrterrorról beszélnek, mintha senki sem szedte volna szét a TV székházát, nem borogattak volna fel autókat, nem gyújtottak volna fel kukákat, nem dobáltak volna meg tojással melegeket.

Tudjuk, hogy volt számos rendőri túlkapás, indokolatlan verések, de könyörgöm: az ő dolguk volt megfékezni azt a pár dühöngő állatot, ilyenkor ki tudja felmérni az ütések erejét. Mikor téglák repülnek el a rendőrök feje mellett, akkor nem várhatjuk el tőlük, hogy ott helyben mérlegeljenek.

Olyan sokan példálóznak a nyugati demokráciákkal. Ott a tüntetők is tudják, hogy hol a határ és azzal is pontosan tisztában vannak, hogy ha ezt a határt átlépik, akkor bizony a fejükön koppan a gumibot.

Mitya Ivanov 2009.04.12. 07:55:40

@Pepe83: te is azt csinálos mint a média, összenmosol olyan dolgokat, amit nem kéne
Volt Tv székház szétverés, és volt nem sokkal később az a zavargás, ami pont egyszerre volt a fidestz naggyűléssel. aki molotovozik, meg köveket dobál, annak jogos a gimulövesék, meg a gumibot, adjaqnak neki, hiszen megérdemli. Csak eközben nem szabadna a szemmagasságban a tömegbe célozni, nem szabadna találomra megverni embereket, földön fekvőkbe belerúgni, összeterelni a békés (!!!) demonstrálókat a valóban agresszív tüntetőkkel.
És ha mindez nem történik meg, ha a TV székháznál valóban szétcsaptak volna a rendőrök, akkor nem lenne miről beszélni.
Így viszont van téma, össze lehet mosni a dolgokat, ki lehet mondani, hogy a fidesz=zavargások és így tovább szépen.

Pepe83 (törölt) 2009.04.12. 10:04:09

@Mitya Ivanov:

Nem mosom össze a dolgokat, mindössze az zavar, hogy egyesek csak a rendőri túlkapásokkal törődnek. Te legalább elismered, hogy aki köveket dobál azt el lehet verni, de egyesek azt állítják, hogy csak a rendőrök provokáltak.

Azt azért nem tagadhatod, hogy sejteni lehet ezeknek a rendezvényeknek a végkimenetelét. Aki ennek tudatában is ott marad az vállalt némi kockázatot.
A másik a bíróság, amelyik kritikán aluli volt a teljesítménye. Felmentette az összes molotov koktélt dobáló barmot. A helyes az lett volna, ha az agresszív, őrült rendőrök és a dobálózók is élvezik egy darabig az egyik magyarországi börtön vendégszeretetét.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.04.12. 15:01:14

Nemrég valami olyasmit hallottam, hogy külön fegyintézetük van az elitélt rendőröknek. Nem tudom igaz-e?
Pozitív diszkrimináció, nehogy valami baj történjen velük...?
Mitől különbek, mint a többi elitélt?

Pepe83 (törölt) 2009.04.12. 15:32:38

@inszeminator:

Ez most komoly kérdés?

Szerinted mit csinál a rendőrrel az az X ember akik mondjuk miatta kerültek be a börtönbe?

Mitya Ivanov 2009.04.12. 16:43:22

@Pepe83: a pedofilokat is beteszik a többi elítélt közé, el lehet képzelni hogy mi történik velük a rácsok mögött. Valahogy úgy lenne normális, hogy minden elítélt egyformán legyen kezelve. A az egresszív köcsög rendőrök is menjenek a többi sittes közé, aztán majd kiderül, hogy melyik kutya........... az erősebb

orogordog feketetehen · http://csapotibor1972.2u.hu/ 2009.04.12. 21:09:32

Mikor is kezdődőt ez?
-Balatonőszöd.
Mostani csodálatos kormányuk miatt.
Most végre lemond Gyurcsány de kijelöli Bajnait.
-Még rosszabb és rosszabb húzásoktól várják a nyugalmat.

Megélhetési rasszista 2009.04.12. 22:24:21

Pepe, te egy típikus agymosott balos hülye vagy. A bíróság fölmentette, vajon miért? Mai napig nem tudjuk, ki fosztotta ki Kádár sírját, vajon miért? Mai napig nem tudjuk, ki lőtt a Renőrpalotára, vajon miért? Mai napig nem tudjuk, a Nyugatinál több csőbombát az autóban "felejtő" figurkával mi lett, vajon miért?

Igenis, a kormánynak érdeke egy kis húzd meg-ereszd meg játékot játszani néhány hülyével, mert lehet harsogni, hogy a zOrbán uszította ránk és ezen csak a még több rendőr meg a gyűlöletbeszéd-törvény segíthet. Nagyon érdekes, hogy a tojásdobálás ellen hetek alatt törvényt tudtak hozni, míg pl. a színesfém-tolvajlás elleni, Gémesi György féle törvény 2 éve az asztalon van, és a mai napig semmi! Pedig a tojás évi 2-3x okoz gondot, a színesfém minden nap.

Ezt ti szépen bekajáljátok és máris viszitek a hírt. Megérdemlitek. Féljetek.
süti beállítások módosítása