/>

Hát megszavazták a választási szabályokat - hogy melyikeket, arról érdemes lett volna egy rögtönzött felmérést tartani a parlamenti padsorokban, tudják-e, éppen melyikeket. Az biztos, hogy az utolsó pillanatban Lázár János és Gulyás Gergely vezetésével szanaszét módosították a terveket, szinte a teljes követhetetlenségig - és már önmagában ez többet elmond a jövőképünkről, mint bármilyen törvényszöveg. De legalább arra jó volt a név szerinti szavazás, hogy kiderült, Orbán Viktor nem volt ott. Tényleg, végülis miért kéne.

Hónapok óta zajlik ez a szánalmas kis játék a választási törvényekkel, gyakorlatilag teljesen kaotikus a kép, hol, hogyan és milyen előzményekkel kéne szavazni, ha most vasárnap lennének azok a bizonyos választások. És nagyon messze nincsenek azok már, legalábbis a regisztrációig már nincs is túlságosan sok idő. Tucatnyi újabb és újabb akcióval módosították már a szöveget, mindegyiknél elmagyarázták, hogy az valójában az ellenzéknek jó és kibővíti a demokráciát, tényleg nem is értem, hogy ha nem volt elég bő a demokrácia 2010-ben, akkor diktatorikusan nyert-e a Fidesz, mert szerintem nem. Azon pedig valószínűleg senki nem csodálkozna, ha a maradék másfél évben is jönnének egyre-másra a véletlen beeső módosítók. Mert miért ne, mert kétharmad, mert megtehetik.

A regisztráció például akármilyen ronda is, még így is csak egy egész elenyésző apróság ahhoz képest, hogy a választási bizottságot kilenc évre a Fidesz fogja delegálni, arról nem is szólva, hogy ők húzzák meg a választókörzetek határát is. A mostani arányok szerint épp úgy torzítanak a határok, hogy a Fideszt nagyjából 5-10 százalékkal kéne megverni, hogy a parlamenti többség is meglegyen. Azt hol garantálják, hogy ha majd erősebb lenne az ellenzék, akkor egészen véletlenül nem módosítanák úgy, hogy még pár balos körzetet összevonnak, netán beolvasztanak jobbosokhoz? Hol van az bebiztosítva, hogy ha majd vesztésre áll a kormány, nem segítenek be egy picit nekik? Normális országokban ezeket a kérdéseket fel sem kéne tenni, de az elmúlt két és fél évben elég jó példáját láthattuk annak, miért is nem paranoia ilyesmiket kérdezni.

Mondhatjuk, hogy az nem játék, amiben az egyik csapat menet közben átírhatja a szabályokat, vagy lehetne vita arról, hogy ez mennyire pánikreakció, még vezetve, de már egyre biztosabban görögve lefelé. De ennél még izgalmasabb lesz, hogy van az a szint, amin túl már mindegy, hogy húzzák meg a vonalakat és hogy írják át újra és újra a szabályokat. Ha nagy az ellenállás, és beindul a bukási spirál, annak csak nagyon nagyot puffanó vége lehet. A Fidesz itt még nem tart, de semmi nem zárja ki, hogy ne jussanak el idáig másfél további év ugyanilyen szerencsétlenkedéssel. Akkor pedig nagyon látványosat fognak zúgni.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr234927081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Behajtó70 2012.11.27. 06:43:58

A Fideszre szavazóknak nem kell regisztrálni?

Mi fasztól rettegtek idióták?!

Ja, tudom már: nem lehet egy zacsi tésztáért buszokkal szállítani a szavazókat. Meg nem lehet átjelentkezéssel a gyengébb mszps pontokat megerősíteni!

20 évig csalatatok, és ennek most vége lesz, ezért zokogtok, paráztok.

Nem baj, csak rettegjetek! Van mitől! Lesz itt még futkosó pár évig! Meg éhező komcsi újságírók megsegítése, meg klubrádió megsegítése...

2llkedő 2012.11.27. 06:51:13

Rolls Frakció: Szabad vagyok

Az egérnek a lakásom palota
A lónak a kutyaól kalap
A gyufának börtön a skatulya
Nem kérnek szappant a halak

A légynek a légyfogó vacsora
A sasnak a távcső is kancsal
A macskának a nyávogás muzsika
A patkánynak a denevér angyal

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

A róka, ha hülye is ravasz
A sakál még nappal is álnok
A fecskékre fütyül a tavasz
Az ébredésen röhögnek az álmok
… kés nélkül a villa is árva
Nem vágyik vonóra a hárfa
A ráknak az előre a hátra
A gyógyszertől beteg lesz a nátha

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

A csőnek a lényege a lyuka
A kerékpár egyedül eldől
Az igazság belefúlt a borba
Az erdésztől nem látni az erdőt
A butának zseni lesz a fia
A nagy hősök rokona mind bátor
A törtetőnek hátán a hasizma
Nem látni a holnapot a mától

Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak

BA2017 2012.11.27. 06:53:38

Orbán szokás szerint a többiek háta mögé bújik és onnan vigyorog sunyin.

@Behajtó70: Nem parázik senki édes fiam, de tudod még nem mindenkit taszított a gazdád a munkanélküliek közé, így sokakat bosszant, hogy egy amúgy alkotmányos joggal csak akkor élhet, ha előtte ezt az orbáni kanosszát végig járja.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De! Átjön! :) Jó.

nincs1itt 2012.11.27. 07:05:05

Hirdető neve: Orbán Viktor

Eladó egy HAZA-2012 rendszámú gépjármű. Két éve vettem, azóta csak lejtőn hajtottam. A fékeket kiiktattam. Gáz van, de csak ha tüntetnek.
A kormánnyal van egy kis gond, teljesen irányíthatatlan.
Állandóan a szakadék felé fordul, de én ragaszkodom hozzá. Önfényező funkcióval rendelkezik.
A sebességváltón öt fokozat van hátra, egy előre. Felkapcsolni lehet, leváltani nem.
Az ülések a saját ízlésemnek megfelelően vannak kialakítva, 2/3-1/3 arányban dönthetőek. A GPS-t elnémítottam, nekem ne mondja meg senki, merre menjek.
Biztonsági berendezések: ABS, PPS, TEK.

Extrák:
- motortérben bordázott ékszíjjártó (erősen csúsztat),
- narancsillatú Wonderbaum,
- Lázárdetektor rendőrök ellen,
- belső tükrön egy kövér bolsi-balsai baba,
- kalaptartón bólogató kutya (cserélhető Schmitt, Áder fejjel),
- Index (zsebben),
- CD lejátszó, telepített műsortárral: Handel-Messiás, Horváth Pista-Hej rugó, rugó, Zorán-Kell ott fenn egy ország.

Üzemanyag fogyasztás: nem számít, enyém az egész MOL.

Irányár: IMF hitelre deviza-károsultaknak féláron!
Jelige: Ámokfutó

Ui.: Majd' elfelejtettem: a csomagtartóban van közel tízmillió utas,velük nem kell foglalkozni.

Arbet 2012.11.27. 07:43:50

Mindenki a választás hogyanjával van elfoglalva, de azzal senki sem foglalkozik, hogy egyáltalán kit lehet választani?

Gyakorlatilag semmi sem történt, csak új mérget raktak a patkányfogóba. Mindig lesz pár lúzer akit becsalogatnak vele a választófülkébe, hogy az orruk alá tolt versenyzőkre x-elhessenek. 50 évvel ezelőtt kötelező volt elmenni választani a szarra, most ezt önként tesszük. Visszafejlődtünk.

Nincs választás 2014!

Amíg Orbán, Gyurcsány, Vona, Schiffer, Bajnailiba van a palettán mégis ki az aki elmegy szavazni? Milyen célból? Ezek azok a patkányok akik 50 évvel ezelőtt is önként mentek.

Szégyenletes ország.

Gandalf(helyett) 2012.11.27. 07:44:01

Hát tényleg hülyék vagytok, mese nincs.

Végül igaz, annyira unalmas minden nap vért izzadni - hogy miután az utolsó bőrt is lenyúzták rólunk, hogy eltartsuk ezt a sok seggfejet -, tényleg mennyivel izgalmasabb lesz elmenni munka helyett a jegyzőhöz (vagy az okmányirodába. Ezt még eldöntöm. De "jó" is nekem.)
Basszák meg, jobb dolgom is lenne.

(Ez ugyanolyan, mint a magánnyugdíjpénztárak lenyúlása.)

Viszont bárhogy szeretnék is az ellenkezőjét a tőlük eltérően gondolkodókat illetően, mindenképpen szavazni fogok.

irónika 2012.11.27. 07:44:46

Tudom, h osszeeskuveseket gyartok, de OV tavolmaradasa a vegszavazastol tudatos volt. Ne gyertek a szloven turaval, mert ha OV ott akart volna lenni - mert pl buszke ra - akkor biztos nem tegnap lett volna a vegszavazas.
Minden esetben, amikir OV buszke valamire, mert hisz a dologban, maga all az elere. OV pontosan tudja, h az uj valasztasi torveny milyen celt szolgalt, tudja, h erre nincs miert buszkenek lennie, de azt is tudja, fontos lepes a hatalomban maradashoz. Igy Lazarra bizta, h vegigvigye, o meg kozben Szloveniaban targyal a semmirol.

citrix 2012.11.27. 07:44:51

"a választási bizottságot kilenc évre a Fidesz fogja delegálni".Ezen kívül a fidesz delegálja a médiahatóság strómanjait,a köztársasági elnököt (noha a köztársaságot eltörölték minden közterületről),a kúria elnökét,az AB döntő többségét,a Nemzeti Bank igazgatóját,az országgyűlés elnökét és ezen kívül gyakorlatilag mindent.Ez az igazi demokrácia,a vak is láthatja.

Hajós 2012.11.27. 07:45:42

Szívesen vennék egy olyan kezdeményezést, amellyel nyilvánossá lehetne tenni a fideszes képviselők környezetében, hogy:
miattuk kell a szavazni akaróknak extraköltségen több napot áldozni arra, hogy szavazhassanak,
miattuk kerül többe a megélhetés millióknak,
miattuk nem jut föld a helyben lakó gazdáknak,
miattuk kapunk az elérhetőnél kevesebb pénzt az EU-tól,
miattuk mondhatja egy jobbikos a parlamentben, hogy írjuk össze a zsidókat (majd a kommunistákat, majd a szocialistákat, majd a zöldeket, és mindenkit, aki nincs velük),
miattuk omlik össze az állami oltatási rendszer.
Miattuk, mert olyan rendszer kiépülését szolgálják, amely nem Magyarország érdeke, még csak nem is a 2/3 érdeke.

2llkedő 2012.11.27. 07:50:29

@citrix:

""""""Az emberek ma nemcsak azért bizalmatlanok a politikával és a politikusokkal szemben, mert a hivatalban lévő kormány gazdaságpolitikájának leginkább ők látták kárát, hanem azért is, mert az ………. évek óta visszaél a jóhiszeműségükkel és megfosztotta őket a tisztánlátás jogától. Amilyen gyorsan elillan a demokráciába vetett bizalom, olyan keservesen nehéz visszaszerezni . A …….oldal képtelennek bizonyult erre, sőt attól sem riadt vissza, hogy a napi politikai túlélés reményében olyan lépéseket tegyen, amelyek kül- és belföldön egyszerre rombolják hazánk tekintélyét . A demokrácia eszméjével összeegyeztethetetlen módon 20.. után jog- és alkotmányellenesen elmozdították azokat, akik nem kívántak asszisztálni felelőtlen politikájukhoz. A ………., ………. , ….. vezetői ismerhették meg elsőként, milyen is a …………….. kormány felfogása a jogállamiságról . …………. , ………….. , hivatalból történő elmozdítása csak az első lépés volt a demokratikus intézményrendszer leépítéséhez vezető úton. Ha úgy diktálta érdekük, kriminalizálták, ha kellett, antiszemitának bélyegezték az ellenzéket . Ha arra volt szükség, akkor megkísérelték tudatosan szembefordítani egymással az egyes választói csoportokat. S mindeközben görcsösen ragaszkodtak a kormányzati hatalomhoz, még akkor is, amikor világossá vált, hogy bizalom és támogatás hiányában az ország kormányozhatatlanná vált . Ezzel megfosztották az embereket a demokratikus véleménynyilvánítás és az önrendelkezés szabad gyakorlásának lehetőségétől."""""""

makacs szennyeződés 2012.11.27. 07:58:14

tehát a fidesznél regisztrálnom kell, ezután a fidesz által kijelölt 2 db. párt egyikére szavazok, majd a fidesz összeszámolja a szavazatokat, és kihirdeti az eredményt úgy, hogy ők még sosem hazudtak. :)

nem hinném, hogy én részt veszek ebben a bábjátékban.

a választási csalás
MÁR
EL
IS
LETT
KÖVETVE.

Hajós 2012.11.27. 08:06:54

A polgári engedetlenség Fidesz által feltámasztott gyakorlata az egyetlen megoldás, hogy gyorsan és hatékonyan nyilvánvalóvá váljon, miért is nem tetszik a rendszer. Persze ott van a hallgatag többség, aki nem ilyen módon nyilvánít véleményt.
Hol vannak a tanárok, a felsőoktatási dolgozók, a felsőoktatásból kizártak, a hajdani tandíjat nem fizetni akarók,a gazdák, manyup tagok, az egykulcsos adóval rosszul járok, a külföldre kitántorgók? Hol vannak azok, akik nem akarnak semmilyen listára kerülni (se Gyöngyösi-féle, se Kubatov)?
A jelenlegi hatalom csak az erőből ért. erre az EU rájött, de mi még reménykedünk, hogy hátha lehet anélkül is. Nem lehet, mert kiszervezik alólunk mindent, amivel demokratikusan és érdemben véleményt tudunk nyilvánítani. A folyamatok a társadalom által kontrollálhatatlanná válnak.

notib 2012.11.27. 08:12:42

Sok hűhó semmiért....

Ha a szavazók le akarják váltani a kormányt, akkor meg is teszik, az, hogy 1 (egy) alkalommal ezt be kell jelenteni, nem lehet akadály, hiszen legalább egyszer felkeresik a polgármesteri hivatalokat (pl. segélyekkel kapcsolatos megjelenés, ami igen sok embert érint, sajnos), és akkor ezt is megtehetik...

Ezt hazaárulásnak nevezni egyszerűen idiotizmus...

Elgondolkodtató az is, hogy amikor arról volt szó, hogy akik regisztráltak, azoknak el is kell menni szavazni, ellenkező esetben szankciókra számíthatnak, a TASZ, a DEDI meg a többi idióta akkor azért zajongott...

Most akkor akarják, hogy minél többen szavazzanak, vagy nem, ezt el kéne dönteniük....

Hasonlóan idióta választ adott a DEDI arra a felvetésre is, hogy bizony több angolszász országban is van regisztráció, és ott is vannak megkötések, pl. az amerikai elnököt nem közvetlenül a választók, hanem az elektorok választják meg, erre a szokásos semmire sem jó DEDI magyarázat, több évszázados hagyományok is lehetnek a demokrácia értékei....

Alapvetően azért zörögnek a nagy "demokraták", mert a ballibek és demokrácia közt legalább akkora a különbség, mint a valódi liberalizmus és az SZDSZ között volt, a szabadság és a szabadosság nagyon különböző fogalmak, ezt a választók is tudják, sejtik, érzik....

Ha Viktorkáékat 2014-ben nem sikerül leváltani ennyi balf...ság után sem, az bizony az ellenzék csődje, amit szánalmas az új választási törvénnyel magyarázni....

Itt változást legfeljebb egy Kéthly Anna-féle VALÓDI szocdem párt hozhatna
(nem Schmukk, Kapolyi, Petrasovits féle szánalmas bohócokkal !!!), de erre remény sincs, ne feledjük, mind a nácik, mind a kommunisták, mind a ballibek a szánalmas tevékenységüket a szociáldemokrata párt felszámolásával, lehetetlenné tételével kezdték, nem véletlenül...

Qrvkmny 2012.11.27. 08:13:50

Egy kis matematika:
Fidesz szavazók: 1 millió 400 ezer. Elmegy szavazni 1 millió 100 ezer
Jobbik szavazók: 600 ezer. Elmegy szavazni 300 ezer.
Sum: 1 300 000
Ellenzék:
MSZP szavazók: 1 millió kétszázezer. Elmegy szavazni 900 ezer
Együtt 2014 szavazók: 2 millió 500 ezer. Elmegy szavazni 2 millió
Sum: 2 900 000
Még a 2/3 –is meglesz !!!
(Sallang: LMP 100 000 – nem kerül be.)
SOHA TÖBBET FIDESZ !!!

mojszipupi 2012.11.27. 08:15:20

@Behajtó70: Pont ezért vezette be a fidesz a regisztrációt amiről most te beszélsz. Hogy fel tudja mérni időben a elmaradott térségek falvak és a cigányok körében a hajlandóságot. Mivel lényegében mindenhol fideszes a polgármester, így lesz ki vezényelje a folyamatot. Nem szép dolog a saját szarunkat másra kenni ám. Nektek az értelmiség körében lényegében nulla lesz a támogatottságotok 2014 ben. Nem hülye ám Orbán ő is tudja ezt már pontosan.

Arbet 2012.11.27. 08:16:07

@Gandalf(helyett): Az már rég baj, ha te el szeretnél menni a jegyzőhöz, mert az azt mutatja, hogy szavazni szeretnél valamelyik szarkupacra. A jegyzőhöz nem kell elmenni, mert nincs értelme a választásnak. Azért nem fogok regisztrálni, hogy Orbánra, Schifferre, Bajnaira, Gyurcsányra, Vonára szavazhassak.

Aki ezek miatt elmegy regisztálni az egy patkány.

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.27. 08:20:08

@Arbet: a kurvaanyád, az a patkány. Lehet, hogy téged ezek a gazemberek tartanak el, a fideszen keresztül élősködsz rajtunk, de akkor legalább ne ugass!

Qrvkmny 2012.11.27. 08:20:19

Aki nem regiszrál, az nem szavaz!
Aki nem szavaz, az Orbánra (és bandájára)
szavaz !!!

notib 2012.11.27. 08:21:05

@Hajós: mielőtt zöldségeket irkálnál, vedd a fáradságot, és olvasd el, az MSZMP Központi Bizottsága és az IMF által 1982-ben !!! megkötött csatlakozási egyezményt, annak feltételeit, utána fuss neki újra a hozzászólásnak, hogy mi, miért is van.....

Segítek, az 1982. évi 6. törvényerejű rendelet....

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.27. 08:21:58

@Hajós: csakhogy amint látod, itt a sok birka, akik szerint nem kell elmenni szavazni, mert minek?
Pedig akárki, akármit mond, a maszop-szadi kormány töredékét sem követte el annak a sok gazemberségnek (8 év alatt), amit a fidesz nem egészen két év alatt.
Csak tudnám, a dicső EU, ilyenkor miért is kussol? Illetve ha kussolnak, akkor minek is vagyunk a tagjai?

csárli hárper 2012.11.27. 08:22:07

@Behajtó70: ööö, ha emlékeim nem csalnak, még éjfélkor is sorban álltak az "átjelentkezők" azokban a körzetekben ahol nem volt biztos a fidesz győzelem, de ez csak valami komenyista ármány volt tuti...

Hajós 2012.11.27. 08:22:54

@Arbet: legkényelmesebb erre hivatkozva nem csinálni semmit. Nem regisztrálsz és nem szavazol, akkor nem akarsz változást. Vagy mégis akarsz? Törvény szerint így szavazhatsz a változásra. Milyen más eszközöd van még?

fidesz = házmesterek pártja 2012.11.27. 08:23:07

@notib: miért is? A demokrácia felszámolása nem hazaárulás? (nem Btk szerint, hanem nyelvtanilag, hogy te is megértsd)

Arbet 2012.11.27. 08:25:51

@Hajós: Változásra? Mutass már egy db változást is majd a szavazócédulán. Bajnai? Gyurcsány haverja. Vona? Nem akarok jurtában lakni. Schiffer? Bajnai és Gyurcsány haverja. Orbán? Kizárt.

Akkor meg mégis mi a fenének menjek el regisztrálni és szavazni? Reménykedem benne, hogy nem jön össze a 25% és nem lesz érvényes a választás és az majd kinyitja a büdös patkányok szemét akik elmennek szavazni.

Letörne a kezem, ha bármelyik tolvaj mellé is odaraknék egy x-et.

Arbet 2012.11.27. 08:27:12

@A fidesz a betegek kiirtására készül: Téged ezek tartanak el. Ez tény. Én viszont civil vagyok, magánszektorban dolgozom teljesen bejelentve, minden adót kifizetek. Ezt a sok patkány büdös kommentelőt is mi tartjuk el, mert nem tudnak tisztességes munkát találni, amivel az ország hasznára válnának.

Hajós 2012.11.27. 08:30:34

@Arbet: Miért, nem akarsz változást? Szavazni nem mész el, a jelenlegiekkel elégedetlen vagy, akire szavazni lehetne, azokra nem akarsz. Akkor mit fogsz csinálni? Csak reménykedsz, hogy nem jön össze a 25%? És utána szerinted mi lesz?
Nem kötözködök, őszintén érdekelne.

Bogyó 2 2012.11.27. 08:30:38

@Behajtó70: "A Fideszre szavazóknak nem kell regisztrálni?Mi fasztól rettegtek idióták?!"

De azt mondd meg miért kell neked, ez neked miért jó?

"Ja, tudom már: nem lehet egy zacsi tésztáért buszokkal szállítani a szavazókat. Meg nem lehet átjelentkezéssel a gyengébb mszps pontokat megerősíteni!"

Háhá, szóval, még mindig ez a szánalmas, idióta baromság? Ki szállított és mikor, hány eljárás indult? Ha ez ilyen nyilvánvaló miért nem bizonyítottatok be csak egyetlen-egyet? És persze mindig csak az mszp-sek csalnak, te komolyan hiszel a mesékben? Tényleg azt hiszed, hogy itt a jó meg a csúnya rossz bácsik harcolnak? Érdekes módon választási csalásért eddig egy fideszes kampányfőnököt ítéltek el. Hogy a redves picsába tudtatok kétszer is nyerni, ha mindig csalnak a ballibek? Ja, bocsánat, mert akkor 3-szor, ideszámíthatjuk az Antall-kormányt is.

Komolyan elhiszed, hogy a csalások ellen van ez a regisztráció? Nem is értem, hogy ilyen formában akkor miért nincs más európai országban. Erre mi a magyarázatod, ott is mindig a ballibek nyernek?
Tényleg azt hiszed, hogy itt mindenkinek ez csak azért baj, mert nem nyerhet az MSZP? Erőltesd már meg az agyad, vedd már észre mi folyik itt!
De persze, ha nem vagy demokrata, ha nem hiszel a többpártrendszerben, s valójában az sem zavarna, ha a Fidesz "a nép érdekében" meghosszabbítaná a ciklusát 25 évre, és bőszen magyaráznád, hogy csak a rettegőknek nem tetszik ez sem, akkor nem szóltam egy szót sem.
Akkor fogalmad sincs arról, hogy mit jelent a demokrácia, vagy ha érted se érdekel, mert önző ember vagy aki az oligarcha-érdekeket az ország érdeke elé helyezi. Ezt hazaárulásnak is felfoghatjuk. Aki nem akar tiszta választásokat és a választójog korlátozását olyan átlátszó érvekkel akarja megmagyarázni, hogy így előzik meg a választási csalásokat meg hogy megszüntették a kétfordulós rendszert, az vagy nagyon hülye vagy nagyon gonosz.

Hajós 2012.11.27. 08:32:27

@notib: a hozzászólásom melyik részére utalsz?

Arbet 2012.11.27. 08:35:12

@Bogyó 2: Te tényleg azt hiszed, hogy a jobb meg bal oldal egymás ellen harcol? 2012 van. A demokráciának fel kellett volna nőnie, és nem a tündérmesékben hinni. Buta kölök hisz már csak ezeknek. Azt meg jól pofán kell verni, hogy tanuljon a hibákból.

Roberto Carlos 2012.11.27. 08:36:24

@Gatinho: Mi köze ennek fletóhot, te ökör??
beragadt a lemez?

Bogyó 2 2012.11.27. 08:36:58

@Arbet: Schiffer Bajnai és Gyurcsány haverja? Hát ez nagyon érdekes.
Kicsit sem zavar, hogy a Sukoro-ügyben Schiffer büntetőjogi feljelentést tett a "haverja" ellen?

Ettől persze még nem mondom, hogy ők jó alternatívát nyújtanak az mszp-vel, meg a többiekkel együtt. De én a demokrácia lebontását sokkal nagyobb bűnnek tartom, mint a gazdaság elkúrását, szétlopását. Ugyanis egy antidemokratikus rendszerben ők is ezt fogják tenni, csak nem lesz aki észrevegye, aki szóljon, aki megakadályozzon, aki a helyükre kerüljön, s aki felelősségre vonjon.

Az mszp-sek sorozatosan fosztogatták a boltot, aztán egyszer rajtakapták őket. A fideszesek előbb lefizették a rendőröket,és a képviselőket, a rivális mszp-bandát börtönbe rakatták, aztán megszavaztatták, hogy a bolt tulajdonképpen nekik jár.

nemecsek ernő áruló 2012.11.27. 08:38:49

@Arbet: Nem akarlak elkeseríteni, de nincs érvényességi küszöb. Ha minden létező embernek valami okból kifolyólag visszautasítják a regisztrációját, és egyedül Orbán Viktor ad le érvényes szavazatot, akkor is érvényes, és eredményes a választás.

Továbbá a "levélben szavazás" lehetőségével, és annak "ellenőrizhetőségével" ez a választás lejátszottnak tekinthető.

Még a pufajkás Horn Gyula is több demokratikus érzéket tanúsított, mint a kappanhangú csúszómászó, aki meg is futamodott a döntés felelőssége elől. Ez azért lássuk be elég gáz!

Arbet 2012.11.27. 08:39:30

@Hajós: Nagyon remélem, hogy erősödik az elégedetlenség a politikai elittel szemben, hangot is adnak és nem csak a fű alatt piszmognak ómagyar siralommal keseregnek. Ha a civilek hangot adnak akár facebook-on, akár blogokon, akár csak a kocsmában beszélgetve, elindulhat egy olyan folyamat amit már nem a rendszer irányít, hanem az utca embere. Ebből a mozgalomból kiválhatnak olyan civil szakemberek akik létre tudnak hozni egy párszáz fős szakértői apparátust, ami végre a nép felhatalmazásával valódi rendszerváltást tud csinálni. Kizárják a jelenlegi politikusokat a közéletből, döntéshozatalból, eltiltják az állami pénzektől, szigorítják a büntetéseket, rendet teremtenek mind civil, mind államigazgatási oldalon.

Ez is egy forgatókönyv. Nekem jobban tetszik, minthogy 4 évente váltogatnánk ugyan azokat akik már többszörösen tönkretettek minket.

otgorbebogre 2012.11.27. 08:39:56

@Arbet: aki nem megy el regisztralni es szavazni az hazaarulo.

Arbet 2012.11.27. 08:43:23

@Bogyó 2: Börtönbe? Mutass egy politikust is aki börtönben van az elmúltnyócbó. Pont ebből látszik, hogy itt senki sem lett felelősségre vonva.

Schifferről meg:
1989-ben egyik tagja volt – Bajnai Gordonnal együtt – a Gyurcsány Ferenc által vezetett Új Nemzedék Mozgalomnak.

Bajnainak ÁVH-s volt a patkány apja, Schiffernek meg MSZMP-s pártpöcspatkány az apja. Ezek mind egy helyről jönnek.

Arbet 2012.11.27. 08:44:42

@otgorbebogre: És ezt ki mondja? Aki nem megy el szavazni és regisztrálni az egy értelmes bátor ember, aki végre nemet mond az elmúlt 70 év szarságaira.

Aki elmegy szavazni az hazaáruló, mert a hazug tolvajokat támogatja a civil nép érdekei helyett.

zala 2012.11.27. 08:45:25

@Arbet: "Reménykedem benne, hogy nem jön össze a 25% és nem lesz érvényes a választás ..."

eltörölték az érvényességi küszöböt

Hajós 2012.11.27. 08:47:11

@Arbet: talán nem kellene 2014-re várni ezzel...
Még egy kérdés:ez a civil mozgalom a választásokon méretné meg magát, és ott kapna felhatalmazást, vagy kvázi forradalomként kikényszerítené a kormány idő előtti távozását? Láthatóan a jelenlegi választási törvény alapján a Fidesz felé lejt a pálya, azaz újonnan belépő (politikailag szűz)nem kapna elég felhatalmazást a választásokon a rendszerváltásra.

notib 2012.11.27. 08:47:37

@A fidesz a betegek kiirtására készül:

nem, a demokrácia felszámolása nem hazaárulás, hiszen a hazaárulás, hogy Te is megértsed, az azt jelenti, hogy a haza, a hatalom átjátszása történik, más idegen hatalom javára...

hazaárulók voltak pl. Szálasiék, akik Németországnak, Rákosiék, és Kádárék akik a "felszabadító" Szovjetuniónak szolgáltatták ki az országot...

ez alapján hazaárulás volt pl. az 1982-évi MSZMP KB - IMF megállapodás is, mely kiszolgáltatta az országot (adósságcsapda)....

a demokrácia részleges, vagy teljes felszámolása, nem hazaárulás kis butus, hanem a hatalom gyakorlásának megváltozása, amely lehet antidemokratikus, de nem hazaárulás...

pl. nem hazaárulás, ha hadi helyzetben az ország védelmében a demokratikus jogokat felfüggesztik (utazási, kijárási tilalom, stb.)

érted már kis butus, minden demokrácia lebontás antidemokratikus, de nem minden antidemokratikus rendelkezés hazaárulás, csak hogy Te is megértsed....

és még egy apróság, biztos, hogy minden esetben a többségnek van igaza ???

akkor egyél szart, hiszen 100 milliárd légy nem tévedhet....

2llkedő 2012.11.27. 08:47:46

@Arbet: "Bajnainak ÁVH-s volt a patkány apja, Schiffernek meg MSZMP-s pártpöcspatkány az apja. Ezek mind egy helyről jönnek."

Ez már gyógyszerért kiált!

"Aki nem megy el szavazni és regisztrálni az egy értelmes bátor ember,"

Ez mitől bátorság?

notib 2012.11.27. 08:50:00

@Hajós: milliók elszegényedésére....

Bogyó 2 2012.11.27. 08:50:32

@Arbet: A helyzet azért ennél bonyolultabb. Nyilván vannak megegyezések, de érdekellentétek is. Nem igaz, hogy ők állandóan vicsorognak egymásra, de az sem, hogy mindenben lepaktálnak. Ugyanis egyszerűen nem sikerül mindenben. Orbán van is olyan, hogy ha amannak 2 van, neki meg 8, neki akkor is kell az a kettő is. És ezért a hozzáállásért nagy tiszteletnek örvend az övéi körében, hogy milyen harcos, meg nem alkuvó természet. Ők ezt így látják. Szeretik, ha van egy óvobácsi, bandavezér, osztályfőnők, tábornok úr vagy Jóisten. Kell nekik, mert belül gyengék és esendőek.

Steve123 2012.11.27. 08:53:22

kerdezzbatran.blog.hu/2012/07/31/regisztracio_szavazas_elott

Ez az érdekes írás néhány hónapja készült. Azóta se tudjuk, hogy miért olyan fontos a regisztrálás, de azt se bizonyította senki, hogy itt aztán vége a demokráciának.

Arbet 2012.11.27. 08:53:33

@félázsiai 2llkedő: És az mi, hogy minden nap itt vagy napi 10 órában és írod a propagandát az adófizetők pénzéből? Az bátorság? Kártékony patkány vagy. Ki mellett kampányolsz? Melyik táborba szeretnéd besorakoztatni a hiszékeny barmokat?

notib 2012.11.27. 08:56:21

@félázsiai 2llkedő: Arbet valóban kissé pontatlan volt, Schiffer egyik ágon a "kétkulacsos" szocdem áruló Szakasits Árpád, másik nagyapai ágon német SS tábornok nagyapa utóda, ez tény, ha utána nézel, Te is megtalálhatod....

de amit Arbet nem tud, vagy nem akar tudni, hogy a Vona név a nevelőapa neve,
van egy kis Buci Gyuri beütés ott is....

Adalberto Gellenzeeri 2012.11.27. 08:57:02

A fidesz választási "törvénye" vállalhatatlan. A félelmük szülötte. A kisfarkú férfiak szeretnék, ha az összes nagyfarkú palit kiirtanák, mert akkor ők lennének a királyok. Ez a választási törvény orbanyikov beteg elméjének szülötte. Senki ne higgye, hogy ezt az egész szart nem orbán vezérli. A fideszben még azt is orbán dönti el, hogy a tagok milyen gyártmányú wc papírral törölhetik ki a sejhajukat. Egyetlen betüt sem lehet a parlamentben mgszavazni, amit ez a kretén állat ne hagyna jóvá. A történelemben két ilyen barom volt már. Az egyik sztalin, a másik hitler.
A fidesz országgyűlési képviselői pedig tudatlan és tudattalan barmok. Zigóták, paraziták, programozott vírusok.
Ti peniglen fideszbarmok, majd rájöttök, hogy a nagyvezéretek a ti pofátokat is teleszarja gondolkodás nélkül. Az a véleményem, hogy ami fideszes az nem is emberi. De ti hülye majmok ezt úgy sem értitek, mert ti a turulba születtetek. Ojanok is vagytok. Csak azt nem tudom miért nem mentek már oda vissza.

otgorbebogre 2012.11.27. 08:57:14

@Arbet: es azt ki mondja hogy patkany? te. aki nem megy el szavazni az hazaarulo mert feladja hogy kifejezze hogy tetszik e a rendszer vagy sem. Engem az se erdekel ha a kormanyra szavazol ha jol esik. De ha arra biztatsz hogy ne szavazzanak az emberek arra biztatsz hogy szo nelkul mennjenek a birkak a vagohidra, szo nelkul menjenek a rabok a gazkamraba, szo nelkul nezzek vegig hogy leeg a haz, ne hivjak a rendorseget ha rablast latnak. A legnagyobb sunyisagra biztatsz. hitvany embersegre. hazaarulasra.

2llkedő 2012.11.27. 08:57:35

@Arbet: "És az mi, hogy minden nap itt vagy napi 10 órában és írod a propagandát az adófizetők pénzéből? "

Nyalván ezt onnan tudod, hogy te is itt vagy legalább 10 órában az adófizetők pénzéből.

Szánalmas baromság, amit művelsz!

Hajós 2012.11.27. 08:57:37

@notib: fogalmam sincs mi van az IMF-megállapodásban, de az minden bizonnyal nem mentség a jelenlegi kormányzat adópolitikájánra...

2llkedő 2012.11.27. 09:02:04

@notib: És kit érdekel, hogy kinek ki a felmenője?
Orbánnak is vannak felmenői, Pokorninak is vannak felmenői, és nem izgatna addig, amíg a másik felmenőkkel nem foglalkozik, mert már csak ez marad érvelésként. Pokornit pedig el sem ítálem azért, mert besúgó volt az apja. Nem Ő tehet róla (mármint Pokorni). Ezek tények, amin a gyerek nem tud változtatni. De nem ezek alapján kell valakit értékelni, hanem az alapján amit mond, és csinál.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.11.27. 09:02:07

Az egyik rejtett cél a külföldön élők kizárása a választásból. Hiszen sokak nem fognak csak a regisztráció miatt hazautazni.

Bogyó 2 2012.11.27. 09:04:22

@Arbet: Vannak perek, elég sok helyen próbálkoznak. Gyurcsányt is igyekeztek megcincogtatni. De elég nehéz ez, ráadásul én is úgy gondolom, hogy ha valaki rossz döntéseket hoz, hiteleket vesz fel és eladósítja az országot, devizahiteleket tesz alaptalanul csábítóvá, ezek rossz politikai döntések, de nem büntetőjogi kategória. Mert akkor onnantól kezdve semmit nem lehetne dönteni. Egy hitelfelvétel önmagában nem bűncselekmény, mert az lehet jó is. Ha a saját számlájára ment az IMF-hitel és csokit vett és megette az a büntetőjogi kategória. De egyébként rossz döntés, amit etikailag elítélhetek és nem szavazok rájuk. Ez egy demokratikus ár, a rendszerben az is benne van, hogy rossz döntéseket hoznak a vezetők. Orbánék viszont olyan rubiconokat lépnek át, amit gyurcsányék sose mertek volna. Bajnai igyekezett gáláns lenni, Orbán szerint ez tesze-toszaság. Tipikus balkáni és félázsiai szemlélet, hogy a gátlástalan macsó bunkó a férfi. A középkorban kialakult lovagiasság, vagy gentleman stílus európai erény és intellektuálisabb érzelmi gondolkodást takar, de Orbántól ez távol áll. Azt gondolja, ha valaki valami érdekében állót nem tesz meg az gyáva. Pedig csak lehet, hogy jól nevelt, van ízlése és nem gátlástalanul önző. Ezt ő sose fogja megérteni.

Schiffer. Kit érdekel, hogy mit csinált 20 éve, ha a tettei most mást mutatnak. Hány éves volt akkor? 17? Orbán szerinted mit mondott és tett 1990-ben? Milyen Internacionálé alelnöke volt? A LIBERÁLISÉ. Akkor hagyjuk már, hogy ki volt Schiffer nagyapja. Hobó is kommunista, mert az apja miniszter volt anno? Nem úgy tűnik.

Szevasztok 2012.11.27. 09:05:52

@Arbet: "Aki ezek miatt elmegy regisztálni az egy patkány."

Na a droidok új feladatot kaptak a narancsos pártirodában?
Mostantól a regisztráció ELLEN kell kampányolniuk? Végül is nem az a cél, hogy minél KEVESEBBEN szavazzanak?

Bogyó 2 2012.11.27. 09:05:56

@Arbet: "Aki elmegy szavazni az hazaáruló, mert a hazug tolvajokat támogatja a civil nép érdekei helyett."

És akkor a hazaárulók fogják az ország sorsát meghatározni. Pont ez a cél.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.11.27. 09:07:24

Aljas, sunyi, szarházi, választási törvény a fidesz képére írva.

Tegyél meg mindent ellene.

A jellemtelen, sunyi, törpe nem mert név szerint szavazni, érzi, hogy elkaszálják!

Készülj a kormány és a valódi rendszerváltásra!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.11.27. 09:08:12

és ma reggel Kósa már pökhendin (ahogy szokta) mondta bele a tvbe, hogy most javították ki az eddigi hibás(!!!) választási törvényt.

notib 2012.11.27. 09:09:16

@félázsiai 2llkedő: hát ez az, a "rendszerváltás" idején, Bauer, Pethő és a többiek ugyanazt csinálták mint drága jó szüleik, csak más módszerekkel, sikerült nekik szitokszóvá tenni a LIBERALIZMUS-t, pedig az örök érték...

jó, köröm letépés, vallatás nem volt, de az akkori BM-nek volt pofáj olyan igazolást kiadni egy Ausztráliában megtalált ÁVH-s ügyében, az ÁLDOZAT ELLENÉBEN. hogy az ÁVH-n tilos volt a kínzás....

miről is beszélsz kis bogyó ???

Rémbódess 2012.11.27. 09:10:48

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "- Valamikor választások után leírtam, OV-nak minden esélye megvan rá, hogy még életében lovasszobra legyen az Andrássy úton, ha jól csinálja.

Ma azt írom, jól csinálja, minden esélyünk megvan rá, hogy még életében lesz lovasszobra az Andrássy úton."

Ugyan már, minek ez a visszafogottság! Orbánnak már _most_ számtalan lovasszobra van szerte az országban, csak az a kár, hogy a főalakot nem a ló hátán találod, hanem kissé lejjebb és hátrafelé... ;-)

Netuddki. 2012.11.27. 09:13:59

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Bizony, az orbán arra hivatkozik (hazudik), hogy a sok külföldön dolgozó érdekében változtatták meg a választási törvényt. Pedig aki kint dolgozik annak bizony tele van már a töke az orbánnal és a bandájával. Pont arra számít az orbán, hogy ők csak a regisztráció miatt nem fognak szabadságot kivenni, hazautazni...

Bogyó 2 2012.11.27. 09:16:14

@notib: Valamilyen szinten igazad van, de az én szememben - s ezzel nem vagyok egyedül - az is hazaárulás, ha valaki a haza, azaz a lakosság többségének érdeke ellen cselekszik. A többség érdeke pedig a demokrácia a diktatórikusabb hatalomgyakorlás ellenében, ezért az alkotmányos alapjogot elfogadható érv nélkül korlátozó regisztráció hazaárulás. A hadihelyzetben alkalmazandó diktatúra magasabb cél érdekében és rendkívüli helyzetben, indokoltan és előre várhatóan és szabályozottan történik a többség érdekében. A regisztráció nem a többség, hanem a kisebbség érdekében van. Nem a polgárok demokratikus jogait szélesíti, hanem a jelenlegi kormánypárt hatalomban maradását szolgálja. Ez még a hívek számára is világos, csak ők antidemokratikus machiavellistákként megengedhetőnek tartják ezt egy "magasabb cél" érdekében. De ez nem előre szabályozott mint a hadihelyzet, ezért tévút, és kitűnő ürügy és megvezetés egy partikuláris érdekeket szolgáló antidemokratikus rezsim legalizálására. Így kezdődött ez 1947-ben is, így van az 1984-ben is.

Adalberto Gellenzeeri 2012.11.27. 09:16:54

@HomicideWatch: Nagyon igyekszel barátom, hogy ne hülye fidesznyiknek látszódj. De nem ügyesen csinálod. Itten az látszik, hogy hűséges fityisz makogó vagy. Sajnállak.

Bogyó 2 2012.11.27. 09:21:55

@Steve123: "de azt se bizonyította senki, hogy itt aztán vége a demokráciának."

Tudod a dolgok nem máról holnapra változnak. Tanulmányozd, miként keletkezett egyeduralom Rómában pl. Sulla idejétől, nézd meg mi történt Napóleonnal, olvasd el a Sztálin és Hitler sztorit, a kommunisták magyarországi hatalomátvételét. Olvasd el az 1984-et. A történelemben már minden megtörtént, kész a recept. A téglaként lebontott ház egyszer csak eltűnik, de időközben te mindig megkérdezheted, hogy mitől tűnne már el a ház, amikor tegnap se volt nagyon más a helyzet.

Netuddki. 2012.11.27. 09:22:27

@Bogyó 2: "ezek rossz politikai döntések, de nem büntetőjogi kategória."

Magyarul bármit megcsinálhat büntethetőség kizárva?

Persze nem kell kétségbe esni, az orbán simán leültethető lesz. Csak pár dolog:
- Földekkel trükközés, állam megkárosítása.
- Vagyonosodási vizsgálat.
- Képviselők megfélemlítése és zsarolása.
- Előnytelen hitelek felvétele (IMF vs. piac)
- A forint árfolyamával való nyerészkedés.
- Az ország hitelének/jó hírének rombolása.
- Sikkasztás (felcsúti, debreceni stadion, stb.).
- Jogosulatlan költségtérítés felvétele, adócsalás...

Netuddki. 2012.11.27. 09:25:23

@kovi1970: Ja, a lényeg kimaradt:
- Közpénz pártcélokra (de inkább személyesnek kéne nevezni) használata (hirdetések, levélszemét küldözgetése állampolgároknak), magyarul ez is sikkasztás...

notib 2012.11.27. 09:26:04

@Bogyó 2: tévedsz, vagy csak nem ismered a hazaárulás fogalmát,
szövegértelmezésből l-es....

fogalomzavar....

Szenthomárság 2012.11.27. 09:26:31

Nem kell ezen rugózni ennyit!
Bemondta a tévé, hogy egy perc a regisztrálás!
Elmegyek, regisztrálok, és ha egy perc alatt megvan, akkor fideszre szavazok, mert hatékony államapparátust épített ki.
Ha viszont egy perc alatt nem végzek, akkor nem szavazok rájuk, mert egy utolsó mocskos rohadt csürhe.

2llkedő 2012.11.27. 09:27:25

@notib: "miről is beszélsz kis bogyó ???"

Eltévesztetted a címzést? 2llkedő vagyok.

"jó, köröm letépés, vallatás nem volt, de az akkori BM-nek volt pofáj olyan igazolást kiadni egy Ausztráliában megtalált ÁVH-s ügyében, az ÁLDOZAT ELLENÉBEN. hogy az ÁVH-n tilos volt a kínzás...."

És mi köze van az utódnak ezekhez?

notib 2012.11.27. 09:28:22

@kovi1970: ez logikai bukfenc, ha a külföldi szavazóknak tele van a töke Viktorékkal, akkor ellene szavaznak, mi ezzel a gond ???

akkor ez az ellenzéknek jó, nem ???

2llkedő 2012.11.27. 09:29:12

@notib: "tévedsz, vagy csak nem ismered a hazaárulás fogalmát,
szövegértelmezésből l-es...."

Akkor ugye az emúttnyócévben sem voltak hazaárulók?

notib 2012.11.27. 09:34:32

@A világ figyelmét a sunyi választási törvényre !!!:

ne haragudj, de ennyire Te sem lehetsz hülye....

VALÓDI RENDSZERVÁLTÁS Mesterházyval, Bajnaival, Gyurcsánnyal, Kunczeval, Bokrossal, a drogos Juhász Péterrel ???

elgurult a gyógyszered ???

vedd már észre, hogy ezek ugyanannak az akolnak a tagjai, csak váltogatják egymást (a FIDESZ-KDNP is !!!!)...

2llkedő 2012.11.27. 09:36:32

@notib: És ki legyen helyettük?

notib 2012.11.27. 09:38:04

@félázsiai 2llkedő: ez azért szőrösebb, mert az akkori közvetlen vezetők közül igen soknak van ma is kettős, izraeli-magyar állampolgársága, és tudomásom szerint egy izraelitának, éljen bárhol is, az első Izrael, az Ígéret Földje, a Kánaán, utána jön minden egyéb...

gondolj csak Joav Blum-ra...

2llkedő 2012.11.27. 09:38:13

@notib: "vedd már észre, hogy ezek ugyanannak az akolnak a tagjai,"

Mint ahogyan kis hazánkban mindannyian ugyan annak az akólnak vagyunk a tagjai.

Bogyó 2 2012.11.27. 09:38:26

@kovi1970: Miért csinálhatna meg bármit? Írtam a csokis példát. Ha be tudod bizonyítani, hogy szándékosan kárt akart okozni az országnak, akkor oké. De ha te előnytelen hitelért le akarod ültetni Orbánt, akkor hol a határ? Akkor Gyurcsányékat nem lehet? Mi az előnytelen hitel? Ezek olyan szubjektív kategóriák, hogy hiába tudjuk, hogy pofátlanság némelyik, muszáj eltűrnünk és megfizetnünk az árát, mert akkor meg boszorkányüldözés lesz, és amire te azt mondod nem előnytelen hitel, be fogom tudni bizonyítani, de az!
Ha megette a csokit, ott viszont nincs vita. Ha van egy irat, ahol leírja, hogy így szavazol, különben kirúglak az állásodból, akkor sincs. De sejtésekre nem lehet büntetni, akkor se ha átlátszó. Fontos a demokrácia, s annak egy fontos része a jogállam, aminél alapelv, hogy inkább fusson 10 bűnös, mint hogy 1 valaki is ártatlanul bűnhődjön. Nem megengedhetők az áldozatok. Ez az amit Orbán nem fogad el, nyilván azért, mert a saját érdekei számítanak leginkább. Ha nagy államférfi akar lenni, azt is a saját dicsősége érdekében, s nem a haza üdvéért teszi.

notib 2012.11.27. 09:39:12

@félázsiai 2llkedő: rám ne nézz, Én nem vállalom....

2llkedő 2012.11.27. 09:40:52

@notib: "gondolj csak Joav Blum-ra..."

Tudod a piacgazdaság és a hazaárulás között nagy különbség van.

2llkedő 2012.11.27. 09:42:43

@notib: "Én nem vállalom...."

No látod! Abból lehet választani, akik vállalják. A jelenlegi étlapon ezek vannak.
Hozz egy új étlapot, oszt majd mazsolázunk belőle.

notib 2012.11.27. 09:47:17

@félázsiai 2llkedő: tudod ezzel az a gond, hogy a Joav Blum bulinak az égvilágon semmi köze sincs a piacgazdasághoz.....

mint ahogy a "gengszterváltás" utáni "vad kapitalizmusnak" sem...

a piacgazdaságban tiltott a piacvásárlás,
a bennfentes információkkal való kereskedés, a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés, a belföldi vásárlóerő felszámolása, stb. stb. stb.

az, meg hogy a PIAC majd mindent megold, egyik fő oka a világválságnak, de vannak még akik elhiszik, ezek szerint Te is....

Netuddki. 2012.11.27. 09:47:21

@notib: "ez logikai bukfenc, ha a külföldi szavazóknak tele van a töke Viktorékkal, akkor ellene szavaznak, mi ezzel a gond ???"

Jaj B+, most elmagyarázzam?

Aki külföldön dolgozik az feltehetőleg nem jön haza (csak9 regisztrálni, ergo nem is szavazhat. Azt ugye nem felejtettük el, hogy csak a határon túli magyarok regisztrálhatnak levélben.
De csak hogy megértsd te is, pl. egyik rokonom külföldön dolgozik. Hétfőn hajnalban mennek és péntek éjjel jönnek. Szerinted mikor fog regisztrálni? És még csak nem is él külföldön.

Erre hazudja az orbán, hogy a regisztráció mindezek érdekében történik. Merthogy úgysem tudnák elérni őket otthon a lakcímnyilvántartás alapján. Lófaszt nem, ráadásul aki egy kicsit is beszél magyarul az pontosan tudja mikor lesznek Magyarországon a választások. Mindenféle értesítés nélkül. Azt is tudja hol van állandóra bejelentve és hol kell megjelenni neki szavazni. Azt is mindenki tudja ha nem a lakóhelye szerint szavaz akkor előtte át kell jelentkezni. Ez már idestova a 6. választás lesz, B+ orbán!

Bogyó 2 2012.11.27. 09:52:53

@notib: A szövegértésed neked nem túl magas. Világosan leírtam, hogy tudom mi a büntetőjogi kategória, de számomra a fogalom más, tágabb értelmezésű. Mit is értünk áruláson? Ha más érdekeit szolgálom vele, mondod te. Én meg azt is, ha valaki cserbenhagyja, becsapja a másikat. Arra is mondják, hogy árulás, amikor valaki megcsalja a feleségét, pedig azt nem a szerető érdekében, hanem a sajátja miatt teszi, s a szerető se akar feltétlen rosszat a feleségnek. A hazaárulás büntetőjogi kategóriájánál kifejezetten a haza elleni akció a cél.

Nálad az a hazaáruló, a BTK-val egyezően, aki külföldiekkel szövetkezve a haza érdekei ellen tesz.
Nálam az is hazaáruló, aki saját és a haverjai érdekében teszi ezt.
Nálam a haza a lakosság többsége.

Nincs jogszabály, ami tiltaná a fogalom ilyen irányú köznyelvi kiterjesztését, ha nem tudsz elszakadni a büntetőjogtól, s a lényegét nem érted, akkor sajnálom.
Érdektelen dolognak tartom, hogy külföldiekkel szövetkezve vagy sem.
Jogilag van értelme, de most nem BTK-t akarunk írni, hanem köznyelvi fogalmat tisztázni.

Az olyan antidemokratikus hatalomgyakorlás, ami nem demokratikus keretek között előre eldöntött módon történik, nálam hazaárulás, akár tetszik neked, akár nem. Nem kell hozzá külföldi, mert a haza érdekei ellen cselekszenek.

mexxx 2012.11.27. 09:54:52

@félázsiai nemecsek ernő áruló:

"Továbbá a "levélben szavazás" lehetőségével, és annak "ellenőrizhetőségével" ez a választás lejátszottnak tekinthető."

Na az lesz még a szép mutatvány, amikor kiderül, hogy a levélben szavazók "szavazataival" fordul meg a választási eredmény.
Az is gourmand-történet lenne, ha valami "csoda" folytán kétharmada lenne a KÖZÖSEN oldalnak és ezekkel a "szavazatokkal" szépen lecsökken mondjuk 50 meg egy pici százalékra.

Egyébként nem vagyok túlzottan tájékozott: ezek a levél-szavazatok hogy jelennek meg "hivatalosan" a választási eredményekben?
Mondjuk szavazott x millió itthon lapon, ebből a,b,c,x,y,z-re ennyi... meg szavazott y mennyiség levélben a,b,c-re, tehát mindösszesen ennyi szavazó és az eredmény ez...
Hogy lesz ez?

Bogyó 2 2012.11.27. 09:55:34

@notib: A kínálat már csak ilyen. De minimum fontos volna az illúzió, hogy leválthatjuk őket, mert ha nem, még pofátlanabbak lesznek.
Fontos volt az Mszp-t elküldeni a picsába 2010-ben, de a Fidesznek most ehhez elég volt 2 év. Aztán 2018-ban meg a legközelebb hatalomra kerülőket is lehet, hogy el kell küldeni.

Bogyó 2 2012.11.27. 10:00:39

@mexxx: Ugyanúgy lesz, mint ahogy eddig a külképviseleteken leadott szavazatokkal.
Csak listára szavazhatnak, ott számítják be, hogy hogyan, nem tudom, de ezt is a követségi szavazóknál megoldották valahogy. Gondolom, hasonló lesz ez is.

2llkedő 2012.11.27. 10:01:57

@notib: "tudod ezzel az a gond, hogy a Joav Blum bulinak az égvilágon semmi köze sincs a piacgazdasághoz....."

A hazaáruláshoz méginkább nincs köze.

Netuddki. 2012.11.27. 10:08:19

@Bogyó 2: Van ott más is, miért pont az előnytelen hitelt pécézted ki. Az pedig nem véletlen, hogy a gyurcsányt nem sikerült az orbánnak leültetnie. Nem is akarta.

Mellesleg ha valaki vállalkozik valamire és nincs meg hozzá a kvalitása azt ugyanúgy büntetni kéne. Mint ahogy azt is, hogy a saját érdekeit az ország elé helyezi.
Azt kérdezed mi az előnytelen hitel? Már be is van árazva, ennyi 1000milliárdot veszített az ország az orbánék balfaszságán.
Ja, és nem kell, hogy a károkozás szándékos legyen, a kárt akkor is ki kell fizetni. Ha meg valaki nem tudja akkor megy a dutyiba. Ez ennyire egyszerű.

A boszorkányüldözésről meg annyit, nem árt ha aki valamilyen felelős pozíciót elvállal akkor tisztában van a döntéseinek a következményeivel is...

Netuddki. 2012.11.27. 10:12:34

@notib: "tévedsz, vagy csak nem ismered a hazaárulás fogalmát,"

Muhaha! Hazaáruló csak az lehet akikre a fideszesek azt mondják. Lásd elmúl8év.

Kisfácán! Ajánlom figyelmedbe a képviselői eskü szövegét. Mire esküdtek fel a választott vezetőink és mit tesznek helyette...

2llkedő 2012.11.27. 10:25:23

@kovi1970: "Ajánlom figyelmedbe a képviselői eskü szövegét."

Arról nem beszélve, hogy felesküdtek egy alkotmányra, amit utána kidobtak.

Netuddki. 2012.11.27. 10:28:24

@félázsiai 2llkedő: Szerintem nem az alkotmányra kellene felesküdniük hanem a "teljes büntetőjogi felelősségük tudatára"...

blah 2012.11.27. 10:36:08

Szerintem ezt be fogja szopni a fidesz, annyian be vannak már rágva rájuk, hogy ebből így is úgyis bukta lesz. Aztán a szavazatvásárlásról meg annyit, hogy max el kell küldeni regisztrálni a parasztot aztán máris mehet szavazni a fejadagért. Nem is értem miért gondolja azt bárki, hogy ezzel bármi is változna. Ja persze aki a seggében hordja az agyát… az továbbra is szavazhat a fideszre.

Gandalf(helyett) 2012.11.27. 16:27:06

@Arbet: Szerintem meg aki ezek között (bár mindegyikben vannak közös vonások - minimum 1) nem látja meg az alapvető különbségeket, az legalábbis vadmarha. Maradjuk csak az állatoknál.

De ha jobban tetszik, valóban egy kényelmes, mindazontúl magát másoktól különbnek képzelő ember.
Pedig legalább akkora kárt okoz hazájának -azokkal együtt, akik szintén nem veszik a fáradságot sosem a szavazásra -, mint azok, akik most a parlamentben ülnek.

Mellesleg teszek rá, ha patkányozol, meg hazaárulózol. Beszélsz te egyéb hülyeséget is.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.27. 18:46:53

@Bogyó 2:

"Háhá, szóval, még mindig ez a szánalmas, idióta baromság? Ki szállított és mikor, hány eljárás indult? "

- Mindössze egy jogerős ítéletről tudok, ez valami Papfej?, Partrák?, Ja! PAPCSÁK nevű jelölthöz köthető.

kela-bá 2012.11.28. 21:10:19

@NYJetsTD:" Ilyen alapon egy pisztolyt is..." Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre. Pisztolyt ? Minek ? Megy itt a médiákban a "lövöldözés". Talán látta Daniel Estulin sajtótájékoztatóját az EU központból, ez a hülye miket nem mondott madzagot rángatókról...
És a www.vntv.hu - is érdemes a figyelemre. Jó egészséget Önnek !

kela-bá 2012.11.28. 21:10:19

@NYJetsTD:" Ilyen alapon egy pisztolyt is..." Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre. Pisztolyt ? Minek ? Megy itt a médiákban a "lövöldözés". Talán látta Daniel Estulin sajtótájékoztatóját az EU központból, ez a hülye miket nem mondott madzagot rángatókról...
És a www.vntv.hu - is érdemes a figyelemre. Jó egészséget Önnek !

NYJetsTD 2012.11.28. 21:29:06

@kela-bá: Jól van kela-bá, ne húzd fel magad. Csak rendkívül idegesítő, hogy nyugdíjas éveidet kész reklám táblaként töltöd, lassanként nincs olyan hozzászólásod, amikor nem valamilyen hülye weblapot, írást, újságot reklámoznál. Ha fizetnek érte, akkor értem, viszont fárasztó, ha nem, akkor meg ezzel az energiával kezdj inkább fafaragásba. Ráadásul tudatmódosító baromságokat ajánlsz pont ezeken az oldalakon, pedig ezek az itt írókat basszák fel a legjobban, mert arra már úgyis van egy matolcsynk...

kela-bá 2012.11.28. 22:11:49

@NYJetsTD: Kösz a reagálását ! De ne idegeskedjen miattam.Én nem anyázok, nem gyűlölködöm nem személyeskedem mint a hozzászólások legnagyobb részében sokan. Ha valami érdekes van megosztom, nem kötelező semmi, és pénzt sem kapok érte.
Jó egészséget Önnek ! ( Ha netán fontos az egészsége katt ide: www.drhummel.hu )

wowerman 2012.11.28. 22:34:53

@Balibgeczyk: Persze hogy győzhetnek a kedves vezéreid 2 év múlva is: mert elcsalják a választásokat a maguk képére írt törvényekkel. De gondolom ez neked nem esik le.

NYJetsTD 2012.11.28. 22:35:02

@kela-bá: Megköszönve, hogy megint "nem" reklámozott, magának is további jó egészséget kela-bá...
süti beállítások módosítása