/>

Nem tudom, pontosan hány embert fertőzött meg a H1N1, de az jól látszik, hogy lappang itt valamiféle másik kór, ami talán még súlyosabb is. A VDSZSZ után most a postai kézbesítők sztrájkolnak, félelmetesen hasonló és félelmetesen nevetséges követelésekkel.

A Kézbesítők Szakszervezetének célja, hogy hogy minden dolgozó kapjon 100 ezer forintot a Magyar Posta által értékesített ingatlanokból. Hogy tetszik mondani? Már megint mi ez az idétlenség, hogy egy vállalat minden bevételéből részesedést követelnek a dolgozók? Főleg milyen alapon követelnek pont a kézbesítők, akikből a postásbűnözés szereplőinek színe-java kikerül. (Fordítva nem igaz, a kézbesítőknek nem színe-java bontogat csomagokat. Remélem.)

Még szerencse, hogy ismerek értelmes szakszervezeti vezetőt (és értelmes szakszervezetet), különben még azt hinném, hogy mindegyik hülye. Saját ismereteim mellett azért az is megnyugtató, hogy a 11 ezer kézbesítő közül 100-150 ember nem vette fel a munkát. Már csak azt nem értem, nekik hogy van ahhoz pofájuk, hogy míg a többiek a hóban-fagyban dolgoznak, ők bent, egy fűtött teremben ülnek és követelnek.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr891615986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hapcika 2009.12.22. 17:06:51

Látom, hogy nem érted ezt a postás dolgot. Képzeld el a következő helyzetet. A kézbesítő ledolgozta most szombaton a 24.-e délelőttjét, ennek ellenére be kell mennie dolgozni , mert a küldeményeknek nem szabad a postán maradni. Hol vetted figyelembe a kézbesítőt, mikor adtad fel a küldeményedet úgy, hogy azt 23.-án estig kézbesíteni lehessen. Ez a sztrájk nem a mai, nem is a holnapi napról szól, hanem 24.-e délelőttjéről, amit ledolgoztak.Nem szeret senki kétszer dolgozni,pedig neki is van karácsonyfája amit díszithetne. Kedves postai ügyfél ezen gondolkozz el, miközben te otthon már befejezted az ünnepi készülődést a kézbesítő még az utcákat rója, mert te az utolsó pillanatra hagysz mindent. Ez így nem fair. A 100000 forint csak alkalmat szolgáltat a figyelemkeltésre. Nem vagyok postás, de nekem ez jött be a sztrájkról.

borovi 2009.12.22. 21:12:46

@hapcika: Vannak ennél jóval rázósabb foglalkozások is, ahol a folyamatos termelés miatt se karácsony, se szilveszter, se húsvét. Mégse sztrájkolnak. Főleg nem követelőznek.

hapcika 2009.12.22. 22:29:23

@borovi: Viszont nem dolgoztatják le előre a 24.-ét. Főleg nem félbérért.

jancsika1234 2009.12.23. 03:09:00

nem tudnak érdekelni, dolgozzanak, vagy ha nem tetszik, akkor menjenek pénztárosnak az alléban a spárba, úgysincs elég. de ne sztrájkoljanak már, ha egyszer minden internetről rendelt dolognál attól kell rettegnem, hogy a felét ellopják... postaliberalizációt, deutsche postot ide, aztán meglátjuk, mi történik ezzel a szeméthalommal. nehogymár nekem kelljen gondolnom előre, hogy jajj nem adok fel most semmit nehogy szegénynek dolgoznia kelljen...

bár én kedves voltam, 21-én feladtam a karácsonyi lapokat:)
süti beállítások módosítása