/>

Szeretne a Fidesz demokratát játszani? Szeretnék elhitetni a választókkal, hogy ők bizony a demokratikus értékek elkötelezett védelmezői, bármit is állítson a gonosz média? Szeretnék megfosztani a baloldalt az elmúlt tizenkét év legtökéletesebb támadási felületétől, a szélsőségek elfogadásának vádjától? És ezzel párhuzamosan csak úgy bónuszként még egy jó nagyot belerúgni az MSZP-be és az LMP-be?

Szerintem igen. És ha igen, akkor arra most itt a tökéletes alkalom. Csak el kell venniük a Jobbiktól a nemzetbiztonsági bizottság elnöki helyét.

Megtehetik. Ahogy a kétharmad birtokában gyakorlatilag mindent. És nyugodtan mondhatnák erre azt is, hogy rendkívül fontos kérdés, mert tényleg az. Az MSZP és az LMP valóban óriási hibát követett el, amikor egy ilyen elvtelen kompromisszumot felvállaltak. A Jobbikot nem szabad megfosztani a számarányukban nekik kijáró bizottsági elnökségektől - a szavazók közel 17 százaléka mégiscsak úgy döntött, hogy legyenek ott -, de azért egy nemzetbiztonság durva lenne. Ez az a téma, ami igazán számít, nem az olyan műbalhék, hogy olvashatja-e jobbikos képviselő az esküt. A két demokratikus ellenzéki párt rendesen elkúrta az ügy kezelését - a Fidesz jóváteheti a hibájukat, és még be is inthet egyet nekik, hogy nesztek, mi nem csak a pincérmellényen hőzöngünk, hanem cselekszünk is, mi volt ez a szöveg a nácibarát fideszesekről?

Nem állíthatjuk biztosan, hogy ez fog történni. De nem feltétlen kell meglepődnünk, ha mégis ilyen irányba fordulnak az ügyek az alakuló ülésig. Nagyon valószínű, hogy a Fidesz kommunikációs stábja elgondolkozott ezen a lehetőségen is, mielőtt lepasszolta a kérdést az ellenzéknek, hogy osszák el maguk közt azt a pár bizottsági elnökséget. Okos húzás lenne tőlük, ha most leütnék a magas labdát.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr761993572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schnee 2010.05.11. 21:53:10

Ezzel szerintem csak 1 baj van:
- ha meglépi, akkor a libsi sajtó elkezd kárognia a Fidesz diktatúráról, meg, hogy nem tartják be a szavukat stb.
- ha nem lépi meg, akkor meg ilyen posztok születnek

m.logic 2010.05.11. 22:27:13

Hogy retteg a sok tetű.

1. Nem a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezeti Jobbikos. Nem tudom mi a faszt retteg a sok zsidó.

2. A Jobbikba több hazaszeretet szorult, mint az összes többi pártba. Ha valakik, ők megvédik a nemzetet.

3. Vége a magyarellenes titkosszolgálati munkának. Vége a Moszad Mo-i jelenlétének...

Mszp, Fidesz, LMP, a demokratikus pártok. Muhaha.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.05.11. 23:16:00

Hehe persze ,ahogy azt Móricka elképzeli!
Hol ad már ekkora magas labdát a Fidesz?

dupla vé 2010.05.11. 23:38:58

valaki árulja már el, miért gond az, hogy ők kapták? milyen kárt okozkat az országnak, a NEMZETnek, ha egy NEMZETi radikális párt szakembere az elnöke a NEMZETbiztonsági bizottságnak? milyen információk birtokába kerülhet, és azt hogyan használhatja fel a NEMZET ellen? milyen döntéseket hozhat a NEMZET biztonsága kárára? nagy a hiszti azt látom, de miért?

2010.05.12. 04:32:55

@dupla vé: A Jobbik nem a nemzetet képviseli (kisbetűvel írandó, elmondanám), hiába hazudnak bármit is, hanem az összes párt együtt képviseli a nemzetet.

@m.logic: Na, az ilyen tahó, zsidózó faszkalapok miatt "rettegnek" a Jobbiktól.

Egyébként szerintem sincs semmi probléma, hogy ők vezetik a nemzetvédelmi bizottságot.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2010.05.12. 08:27:07

Poszt toló!

Írd már le légyszi, milyen jogosítványai, és lehetőségei vannak nevezett bizottság elnökének!

Utána térjünk vissza erre a foshalmazra, amit rettegő kloákád ide ürített.

dupla vé 2010.05.12. 11:10:13

@iii: az összes eddigi párt akik közösen aláírták a liszaboni szerződést ezzel lemondva a nemzeti önrendelkezésről, azok nem a nemzetet, hanem az európai egyesült államokat képviselik(meg a saját személyes érdekeiket)! persze lehet azt mondani hogy az a nemzet érdeke, hogy simuljunk bele a szuper módon üzemelő európába és vezessük be a lassan a forintnál is instabilabb eurót, és adjunk el szarért-hugyért mindent a nálunk sokkal gazdagabb államoknak, de aki ezt komolyan mondja annál valami nagyon nincs rendben. persze nyilván a jobbik hazudik, és az elmúlt 20 évben a nemzet érdekében adósítottak el minket, a nemzet érdekében adtak el mindent, és a nemzet érdekében loptak el mindent.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.05.12. 12:54:35

@iii: Lókukit! Aki Internacionálét énekel, az nyilván nem a nemzetet képviseli.

@anti_troll: Azt gondolom nem tudja. Hiába "a tájékozatlanság magabiztossá tesz".

2010.05.12. 14:59:46

@dupla vé: Hülyeség. A nemzeti önrendelkezés egy részéről mondtak csak le, ugyanis enélkül elég nehéz európai uniót létrehozni. (És nem a lisszaboni szerződésben mondtak le erről, hanem a csatlakozáskor.) Akik az Uniót jónak tartják (én például életem egyik csodájának tartom), azoknak ez a nemzeti érdek. A nép többsége az EU-ra szavazott, tehát aki ezzel ellentétes álláspontot képvisel, az egyáltalán nem a nemzeti érdeket képviseli, csak azt hiszi.

@TaTa86.: Már miért ne képviselhetné az a nemzeti érdeket, aki az Internacionálét énekli? Ő úgy gondolja, hogy ez a nemzet érdeke, és mivel ő is a nemzethez tartozik, ehhez joga van. Neked nincs jogod senkiről kijelenteni, hogy ő nem a nemzet tagja. Ha pedig a tagja, akkor neki is ugyanannyi joga van a nemzeti érdeket kifejezni, mint neked.

Az Internacionálé egyébként a nemzetközi munkásosztály (akármit is jelentsen ez ma már) összefogását jelenti és ennek nem kell feltétlenül ellentétben állni az úgymond nemzeti érdekekkel. Van ennek egy közös metszete is.

Mitya Ivanov 2010.05.12. 16:01:44

E-one szeretne konstruktívat játszani. Csak az a baj, hogy az egész posztot a felütés határozza meg. Mi is a felütés?

"Szeretne a Fidesz demokratát játszani? Szeretnék elhitetni a választókkal, hogy ők bizony a demokratikus értékek elkötelezett védelmezői, bármit is állítson a gonosz média?"

Aha, tehát csak játszani tudja a demokratát a Fidesz, mert valójában nem az. És a média is csak azért kapta a "gonosz" jelzőt, mert E-one beleképzelte magát a Fideszes agyba, és nekik a média gonosz. Amit kb 2002-2006-ban lehetett ilyen általánosan megfogalmazni, ma már nem.

Óriási hibát követett el az MSZP, ez egyértelmű. Remélem kihasználja a Fidesz, de úgy, hogy mindkét szart kicsinálja.

dupla vé 2010.05.12. 16:12:11

@iii: "A nép többsége az EU-ra szavazott, tehát aki ezzel ellentétes álláspontot képvisel, az egyáltalán nem a nemzeti érdeket képviseli, csak azt hiszi."

azért mert arra szavaztak, nem azt jelenti hogy nemzeti érdek. mivel azt elfelejtették velük közölni, milyen hátrányokkal jár. csak annyit közöltek velük, hogy nagyon jó lesz az nekünk. csak a tapasztalat mást mutat.
a nemzeti érdek pedig a nemzetek európája, nem pedig a központosított pénzuralmi rendszer, amiben minden roszz ami nemzeti, amilyen irányba egyébként haladunk.
ja és bocs, csak egy részéről... akkor minden rendben.

2010.05.12. 19:07:57

@dupla vé: Miből vezeted le, hogy pont te képviseled a nemzeti érdeket? Én nem vindikálomnak magamnak azt a jogot, hogy csak én tudom az igazságot, mindenki más meg hazaáruló. Mert ugye ez következik belőle.

Nincs ilyen fogalom, hogy pénzuralmi rendszer. Közös pénz van, amihez csatlakozni nemzeti érdek. Pontosan a görög példán látható, milyen erők mozdulnak meg, hogy kihúzzanak a szarból egy euro-tagot. Értünk ezt nem tennék meg. És pont a görög példa mutatja, hogy nem túl sok nemzeti beleszólást áldoztak fel, hanem éppenhogy jobban a körmükre kellene nézni a nemzeti kormányoknak. Ha így lett volna, nem kerültünk volna mi se akkora katyvaszba, mint most vagyunk. És egyébként meg kötelező az eurozónába belépni, mert az EU belépés feltétele volt. A közös pénzbe pedig súlyunknak megfelelően nekünk is van beleszólásunk.

És az miért akkor probléma átadni jogokat egy közös testületnek? Amikor megházasodsz, te is lemondasz egy rakat jogodról, mégis inkább előnyösen jösz ki belőle hosszú távon. Jó esetben.

2010.05.12. 19:11:45

@Mitya Ivanov: De jó lesz nekünk! És akkor ott lesz a Fidesz egymagában, a nagy nemzeti konzultációval körítve (a.k.a. Népfront, nemhiába bábáskodott mellette a volt népfront-titkár), 3/3-os parlamentben. Nagyon ismerős ez a felállás, így működik Észak-Korea és Kuba is, ott is forradalomnak nevezik az ilyesmit. Mi korábban úgy tudtuk, hogy ez a pártállam. Dehát mindig tanul az ember.

dupla vé 2010.05.12. 20:43:00

@iii: ok, nincs ilyen fogalom... de nehogymár nemzeti érdek legyen az, hogy mások határozzák meg, mivel fizessünk, mennyit fizessünk, kinek fizessünk, és ezekhez mennyit keressünk. ráadásul nem a politikai, hanem a pénzügyi elit határozza meg. pénzügyi érdek, vagy gazdasági, az igen, de nem nemzeti.
és szép dolog az a demokrácia, ahol nem arra választjuk a vezetőinket, hogy a mi érdekünkben egy jól működö rendszert hozzanak létre, és üzemeltessenek, hanem arra, hogy mások által lefektetett szabályok szerint egy láthatóan szarul működő rendszerben folyamatosan a szakadék szélén sétáljanak. ebből hosszútávon jól kijönni? álom. főleg ha nézel híreket, és látod a csodatevő szervezeteket, és a szokszázezermilliárdnyi dugipénzüket, amit valahogy mindig elő tudnak kaparni a kalapból és kölcsön tudják adni a szegény bajba jutottaknak, népsanyargató feltételekkel. amivel mégnagyobb szarba kerülnek.
egyébként ha már házasság, nézz csak körül mennyi a vállással végződő. van amikor nem jó döntés a házasság. és ha valaki elvált, tud magának keresni egy olyan párt, aki nem teszi tönkre testileg-lelkileg.

Kitartó 2010.05.13. 04:39:26

@dupla vé: Szegény Grabowski még hisz a tündérmesékben.

loláb 2010.05.13. 11:14:45

Nem kell túldrámázni a helyzetet.

A jobbikos elnök gyakorlatilag semmi olyasmibe nem tekninthet bele, amit a bizottság nem szavaz meg.
Tehát, ha a jobbik kikéri mondjuk a jelenlegi katonai hirszerzők listáját, arról szavaz a bizottság, és ott csak a mandátumarányoknak megfelelő képviselete van a jobbiknak, azaz, ha ez nemzetbiztonsági kockázatot jelent, akkor nem kapja meg a kikért adatokat.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöki pozíciója szimbolikus. Röhely persze, hogy pont ők fogják adni, de nemzetbiztonsági kockázatot nem jelent szerencsére.
süti beállítások módosítása