/>

Vajon van-e joga blogot írni egy kormányfőnek? És van-e joga akkor, ha a munkájában "kívánnivalót hagy maga után"? Netán van-e joga Lakatos Krisztiánról írni?

Kezdjük azzal, hogy a címben rejlő kérdés igazából nem is létezik, vagyis nem szabadna léteznie. A blog nem tévécsatorna - még akkor sem, ha sokszor értelmesebb annál - és lapindítási engedély sem kell hozzá.

Blogot indítani alapvető joga mindenkinek, attól függetlenül, hogyan végzi munkáját - a kettőnek ugyanis semmi köze nincsen egymáshoz. Akkor is blogolhat(sz), ha a havi bérpapírodon ezreseket jelent az 56, meg akkor is, ha milliókat.

Akinek problémát jelent az, ha egy politikus/államember blogot vezet, annak problémát kell jelentsen az is, ha nyilatkozik vagy nyilvánosan elmondja véleményét. A blog persze ad egy plusz lehetőséget a politikus kezébe: arról is elmondhatja a véleményét, amiről senki nem kérdezte. De te talán nem éppen ezért blogolsz?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr90816941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INkvizitor 2008.12.29. 19:10:41

Csabika! :)

erőt vettem magamon és végigolvastam eddigi munkásságodat! (taps).... hú vazze....
Hál' Istennek sehol sem láttam hogy függetlennek vallanád magadat, (ez pozitívum, mert a te harcostársaidnak szinte teljesen sikerült kicsontozniuk ezt a kifejezést) kérlek ezután se tedd, mert akkor 10 éven belül garantált helyed lesz az ipari árokásók között.

Kicsit egysíkú a témaválasztásod, de ne félj!:) 2-3 év múlva csak úgy dőlni fognak itt az új posztok, lesz téma, lesz olyan kormány amilyen most az ellenzék stb.
Na az lesz Neked csak a múzsacsókos kánaán! :)) napokon át fog izzani a klaviatúrád. addig meg csak kitartás, és ne felejts el életjelet adni időnként magadról kormányunk, pártunk, nemzetünk, vezetőjének hátsó feléből.... mert pillanatnyilag csak nyomokban látszol ki.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.29. 20:44:21

@INkvizitor: a munkásságom szerencsére nem korlátozódik erre a blogra meg úgy általában a blogokra sem :) gondolom, sikerült azokat is, ami után "cigány orbán seggnyalója" tartalmú maileket kaptam.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.29. 20:59:37

@INkvizitor: egyébként a témaválasztásnak egyszerű oka van. aki éppen nagyobb hülyeséget mond. ez pedig általában az ellenzék (legalábbis itthon), az kapálózik jobban. például orbán viktor sem államosítaná az energiaszolgáltatókat, hiába mondott már ilyet ellenzékben. de valószínűleg gyurcsány ferenc is beszél majd ilyen hülyeségeket ellenzékként.

INkvizitor 2008.12.30. 11:40:43

@tsabeeka: azért a témák mondhatni a levegőben röpködnek! :) kicsit tágítsd a látókörödet, és ne csak arra riposztolj akik hülyeségeket beszélnek (mert annak a követésébe is beleőrülsz előbb utóbb:)) hanem arra is érdemes akik hülyeségeket csinálnak :))) ebben pedig a dolgok jelen állása szerint, pártunk és kormányunk verhetetlennek látszik, (kamatemelés, széfek az eügynek. digit táblák az oktatásnak, kezelhetetlen sztrájkoló szakszervezetek, horror pazarlás minisztériumi szinteken, csak hogy random szerűen említsek párat :))) és habnak a tortára pedig a hazai kissebbségi vezetők is ott vannak:)) kicsit kegyensúlyozottabbnak tűnne az egész blog. a hülyeség pedig minden oldalon hülyeség marad, és hiba ilyen látványosan csak az egyikre reagálni, hitelvesztést okoz.

és kérlek ne érts félre, nem kioktatni akarlak, csak dumálni.... :))

további szép napot, meg BÚÉK!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.30. 18:36:03

oké, hát ízlések és pofonok, nem vagyok egy félreértős típus :) a blog azért van, hogy bizonyos témákról leírják a szerzői a véleményüket. a hozzászólások meg azért, hogy leírják a hozzászólók is. szóval sztem nincsen itt semmiféle probléma, annál inkább B2009K :)
süti beállítások módosítása