/>

Ennyi, Feri!

E-one 2009.03.28. 12:40

Gyurcsány Ferenc meghalt. Politikai értelemben persze - egy hete ilyenkor még arról írtam, minden esély megvan arra, hogy erős pártelnökként, egy jó ellenzéki politikát folytatva, 2014-ben vagy 2018-ban visszatérjen harmadik kormányával. Mára ez az esély elszállt, és bár tényleg nem tudhatjuk, hogy csak mire az írást befejezem, mi lesz a helyzet, arról nem is beszélve, hogy mi lesz pár órával azután hogy kiteszem ezt a postot, annyi biztos: ha jogilag nem is, politikai értelemben véve a Gyurcsány Ferenc nevű politikai jelenség, mint komoly tényező, 95%-os biztonsággal állíthatjuk, megszűnt.

Még egyszer elmondom, amit annyiszor leírtam már: ha nincs olyan ember, aki tényleg képes lenne valamit kezdeni a helyzettel, akkor pusztán azért, mert jaj, ne a Fidesz jöjjön, nem érdemes valami gagyi arcot megtenni miniszterelnöknek. A Fidesz úgyis jönni fog, ha nem most, akkor jövő tavasszal, ezeket nem állítja meg senki. Akkor meg legalább ettől az elcseszett semmittevéstől kíméljük meg magunkat.

Gráf József nem alkalmas miniszterelnöknek. Legalábbis semmiképp nem itt és nem most. Ha az SZDSZ tartja magát a név elhangzása utáni első reakciójához, nem is lesz az. Most egyébként már az SZDSZ-nek is jól jönne lassan egy előrehozott, nagyobb esélyük jövőre sem lenne, így meg legalább elmondhatnák magukról, hogy pontot tettek erre a szánalomhegyre, amit az MSZP bemutatott. Kész, legyen vége, jöjjön, ami jön.

Az MSZP nem azért bukik most iszonyú csúnyát, mert leváltják a miniszterelnököt és talán a pártelnöküket. Nem, demokratikus párt élt már túl ilyet ezerszer. Azért buknak, és azért kell bukniuk, mert a 2004-es lendület helyett újra beindultak a kommunista beidegződések: a semmittevés, a kapkodás, a nevetséges személyi alkuk és megoldási kísérletek, a pánik. Az, hogy csak még egy évet maradhassanak. Pedig a kérdés újabb egy év után már nem az lenne, hogy 90 vagy 100 mandátumot szereznek, hanem hogy negyvenet vagy ötvenet.

Ami pedig Gyurcsányt személyesen illeti...Nos, annyit tudok csak mondani, sajnálom, hogy nem liberális lett. Egy kisebb pártban, a tényleges hatalomtól nagyon távol tartva, azzal a beszélőkével és lendülettel, ami az övé, egy normális párttagsággal a háta mögött még nagy politikus is lehetett volna. Volna. Így annyi maradt, hogy még egy darabig pártelnök - hogy egy órát vagy tíz évet e post kikerülése után, most még nem tudni -, és két érdekes apróbetűs bekezdés a jövőbeli történelemkönyvekben, de semmi több. Innen kívánok neki hosszú, boldog életet, a politikától, mindannyiunk közös érdekében, minél messzebb. Egy héttel ezelőtt azt a címet tudtam adni az akkori postnak: Ennyi, Feri? Ennyi.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr111031059

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.03.28. 16:25:28

Bye-Bye Feri!Búcsúzóul Ferinek egy lírai ballada, csak neki, csak róla, csak most, ezen a gyönyörű tavaszi napon :)   Nem maradhat ki a "Best of":

Trackback: e-Cafe light 2009.03.28. 15:01:10

PCNézzük, hogy áll a kormányválság jelenleg, szombat délután.Suchman Tamás már tegnap bejelentette, le kellene mondatni Gyurcsányt az mszp elnökségéről. Szerkeres Imre venné át a párt irányítását. A jelenlegi állás szerint a miniszterelnök Kiss Péter len.…

Trackback: Konzervatórium 2009.03.28. 13:10:24

Meghal a cselszövő, dúl a rút viszály: Gyurcsánynak annyi Egy langyos-kellemes tavaszi szombaton miért is menne ki az ember kirándulni a természetbe, kit érdekelnek a bagzó nyulak, amikor nincs is annál szórakoztatóbb, mint ami zárt ajtók mögött, telefüst…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

staropramen 2009.03.28. 13:21:48

Azt hiszem GYF jól eltaktikázta magát.Okosabb embernek tartom annál, hogy kész tervek nélkül többtényezős játszmába kezdjen.
Szerintem ő azt hitte, hogy a szombati kongresszus, vagy mi nem fogadja el a lemondását és harsány Maradj!!kiáltásokkal erősíti meg.
Nem ez történt ,és a dolog ettől kezdve lett zagyva improvizációk halmazává.
Belesegített persze a szabad demokraták menetrendszerinti önsorsrontó szuicid húzása(csütörtökig,.... aztán végig a naptár)
Egyre súlytalanabb jelöltek, végül szegény Gráf... szóval úgy tűnik tényleg vége.
Kár, hogy így történt, de mindenki magának köszönheti.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.03.28. 14:43:40

Kár ezért a szép kis országért. Az utolsó kapcsolja le a villanyt.

Béke.

E-one 2009.03.28. 14:46:09

@immortalis: Ugyanmár, túlélt ez az ország valahogy százötven év török pusztítást, negyven év kommunizmust és a nácikat is, túléljük Gyurcsányt és Orbánt is valahogy. Megoldjuk.
süti beállítások módosítása