/>

Nagyon komoly

E-one 2009.06.21. 21:59

Az Ember, Aki Túl Komolyan Veszi Magát, régóta lelkes közszereplő. Számára a huszonegyedik század maga az áldás: régen csak a szűk baráti körben és talán pár újság olvasóilevél-rovatában élhette ki magát, de néhány éve találkozott a webkettővel, és most lubickol az élvezetekben.

Az Embert, Aki Túl Komolyan Veszi Magát, elsőként onnan lehet felismerni, hogy csakis egy dologgal képes foglalkozni. A való életben ez már elégséges feltétel is a helyes besoroláshoz, tehát ha valakinek mondjuk az Airbus katasztrófájáról is az jut eszébe, hogy valószínűleg az ufók rabolták el, akkor sejteni lehet, hogy ott valami gond van. Az online térben már messze nem ennyire tiszta a helyzet, nyilván egy tematikus blog vezetésétől még senki nem nevezhető beszűkült tudatú idiótának, de nem kell megijedni, attól még kiszúrható, ki tényleg az.

A virtualitásban mozgó EATKVM persze szintén egytémájúságával és mérhetetlen aktivitásával mutatja meg magát: a napi két-három post mellett szinte folyamatos jelleggel követi a kommentlistát, vitatkozik, veszekszik, és győz, legalábbis saját meglátása szerint. Különösen akkor, ha politikáról van szó, meggyőződése természetesen, hogy minden vita háború, és borzasztó jól esik neki, hogy már megint igaza volt. Szinte percnyi pontossággal követi az összes olyan oldalt is, amit nem szeret, és lelkesen írja meg, hogy már megint milyen rossz minden, ami oda kikerült. A politikában az ilyen ember jellemzően jobboldali, ami nem meglepő, miután kedvenc pártjuk 2002 (mások esetében inkább 1945) tavasza óta nem volt kormányon, érthető, hogy ők a frusztráltabbak, de persze a jönnek a nácik 24/7 típusú emberből is sok lehet egy idő után.

Az EATKVM legsúlyosabb esetei a politikában keresendők, szent meggyőződésük, hogy nekik küldetésük van, hiszik és vallják, hogy kedvenc egyetlen témájuknál fontosabb nincs, aki másról ír, az vagy gonosz, vagy buta. Egyáltalán nem veszélyes, annál rosszabb látvány A Blog, Amit A Szerzője Túl Komolyan Vesz. Ennek legszomorúbb példája a Megint Állunk Vazze, ami az indulásakor lazán a legjobb magyar blog volt, most meg két részre szakadva, és mindkét fele lelkesen hiszi, hogy ők valamiféle civil nyomásgyakorló eszköz, amitől majd jobb lesz, ahelyett, hogy simán gyűjtenék a hülye sztorikat, mert így biztos komoly, csak éppen olvashatatlan.

És persze fórumozók: mindig, mindenhol ott vannak, mindig, mindent jobban tudnak. Saját személyes kedvenceim azon a fociszurkolók, akik a nagyobb sportfórumokon minden csapat drukkereinek topikjait pásztázzák. Ezt onnan lehet tudni, hogy amint szóba kerül saját csapatuk máshol, azonnal ott vannak és elmondják, hogy mi miért van nem úgy. Meccsen még nem gyakran jártak, de szájkaratéban verhetetlenek, és azt hiszik, hogy ettől vannak akkora szurkolók, mint akik a világ végére is elutaznának. Külön látvány a gyorsan felkapaszkodott csapat szurkolója, például mostanában minimum kétezer győri merne megesküdni, hogy három éve ott volt a kétszázötven állandó meccsre járó közt, de akárki más jönne gyorsan fel, ugyanezt látnánk. Mert ugyebár ezek fontos dolgok. És egyébként is: miért ne? Végülis hülyének lenni tényleg állampolgári jog - csak éppen akkor hülyének nézni másokat is valami olyasmi.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr191199719

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.25. 17:46:01

A Jobbik az új SZDSZHa te voltál valaha az ügyeletes botrányhős, de már rég elfeledett mindenki, viszont minden vágyad visszakerülni a rivaldafénybe (és nem vagy nő, hogy ehhez elég elég legyen egy-két villantás), nem tehetsz mást, mint hogy valami nagyon…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajt · http://sajt.tumblr.com 2009.06.21. 23:48:11

Én már harmichét éve vagyok ETO drukker, de még egyetlen ETO meccsen sem voltam.

Egyébként ma már nincs jobb meg baloldal, csak nézzük meg a vezető pártokat, hogy melyik a jobb, melyik a bal. Valószínűleg a mai baloldal nem vezeti ki az országot a válságból. De az MSZP sem.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.06.22. 02:36:23

még az is lehet, hogy manapság inkább EATKVM és EANVTKM részre lehet érdemes bontani az oldalakat, ez tényleg egy olyan szempont, ami alapján érdemes eldönteni, h kiket érdemes figyelembe venni és kiket nem.

Tengertánc (törölt) 2009.06.22. 10:48:55

Nekem még a kedvencem a "kormány tehet mindenről" kommentelő. Ha a bolhák nemi életéről születik post, ő akkor is bekommentel egy "mocskos mszpt" vagy valami hasonlót. Néha az az érzésem, hogy 2-3 ember fórumozik, más-más nickeken.
süti beállítások módosítása