/>

Nem egyetemi hibáról van szó, hanem hallgatói elégedetlenségről. Azt hiszem, különösebb vita nélkül oda lehet ítélni a diplomaügy miatti magyarázkodás legzseniálisabb érvének járó díjat ezért a mondatért. Végülis, ha jól belegondolunk, tényleg, hülye diákok, mit reklamálnak, örüljenek, hogy kapnak diplomát. Méghogy még helyesen is legyen írva, meg ne vécépapírra nyomtassák, hogyne. Micsoda sznobok, fujj.

Azon túl, hogy most már tényleg kíváncsivá tettek, milyen papírt fognak hozzámvágni pár héten belül (szerencsére a Corvinus eddig nem került be emiatt a hírekbe), annyi a baj csak, hogy későn szóltak. Aki végigcsinált már egy egyetemet, nem nehéz emlékeznie, mennyire nehéz megszerezni egy diplomát. Fél évtized munkája, komoly energiabefektetés, anyagilag sem a legegyszerűbb dolog, de megéri. És csak most mondják, hogy így is lehet? Hát nem kellett volna tanulni végig! Egyszerűen annyit lehetett volna mondani minden bukás után, hogy nem hallgatói hibáról van szó, csupán vizsgáztatói elégedetlenségről. Esetleg nem leadni az indexet időben, és azzal védekezni, hogy ez sem hallgatói hiba, csak to-s elégedetlenség. Vagy bármi olyasmit nem befizetni, amit az egyébként ingyenes felsőoktatásért elvárnak. Hiszen az csak egyetemi elégedetlenség, mi más?
 
Egyébként semmi bajom azzal, ha valaki valakit hülyének néz, szíve joga. Az érintett egyetemek a maguk frissdiplomásaik felé, úgy látszik, élnek is ezzel a jogukkal. Csak akkor ugye nincs semmi baj azzal, ha ez a hülyének nézés kölcsönös?

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr881237625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása