/>

Kíváncsi voltam, ki fogja először elsütni azt a kápráztató poént, hogy az SZDSZ mostantól Retkes-párt. Nos, a Magyar Hírlap lett a győztes, méghozzá nem csak feldobott ötletként, hanem rögtön cikk címében. Igazi kifinomult, szellemes, emelkedett, polgári humor. Ezért szeretjük őket.

Névvel poénkodni leginkább akkor szokás, ha mással nem megy. Egy egyáltalán nem nevetséges, de mindenképp szokatlan név tulajdonosaként elég pontosan tudom, hogy működik a névvel való viccelődés. Oviban például még kimondottan elfogadott, körülbelül a szemüveges kisgyerekek csúfolásával egy szinten. Aztán általános suli elején, amikor meg kell mutatni, hogy milyen nagyfiúk/nagylányok vagyunk már, eltűnik az ilyesmi, hogy az ember tízes éveinek elejére teljes lendülettel visszatérjen. Utána legkésőbb tizenhárom-tizennégy éves korra elmúlik. Vagy ha nem, akkor az ember ezek szerint elmegy dolgozni a Magyar Hírlaphoz.
 
De legalább ha tökéletes lenne az SZDSZ! Ha olyan párt lenne, amibe egyszerűen sehol, egyetlen mozdulatában sem lehet belekötni, egyes-egyedül az elnöke nevében lehet fogást találni rajta. Az SZDSZ jelenleg annyira nem ilyen, hogy azt nem csak a vaknak kell látnia, hanem még egy igencsak érdekes képességbeli hiányokról bizonyságot tevő magyar hírlapos újságírónak is illett volna észrevennie. Ha egy lelkes vérjobbos publicista szerint az SZDSZ-szel mostanság a legnagyobb gond az, hogy az elnökének hülye neve van, akkor többre értékeli őket, mint a liberálisan gondolkodók, sőt, mint az SZDSZ-szavazók elsöprő többsége. Vagy egyszerűen csak nagyon buta.

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr751254617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Liberális párt wanted 2009.07.22. 16:42:36

Mondjuk ha geci kókáék meg a többi szarrágó nem baszta volna szét a magyar népet, lenne pénz moziba járni a kurva isten megbassza hozzászólás egy szinkronhaglopásokról szóló cikkhez  Hát körülbelül ilyen ma a közhangulat Magyarországon. Az á...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.07.20. 11:50:44

Óóó, az ilyen becézgetéseknek bizonyos, értelmesnek talán nem mondható körökben szép hagyománya van, lásd vezető ballib politikusok kapcsán az elmúlt években.

Egyébként pedig:

reakcio.blog.hu/2009/03/31/bolond_e_on

20. pont.
süti beállítások módosítása