/>

Nem.

Nézzük, mi fog lezajlani a következő pár hónapban.

Az első időszakban mindkét rádióról kihozza a közvélemény, hogy szar. Szar, mert nem a Danubius/Sláger szót búgják a fülünkbe, és főként szar, mert új. Eltelik pár hónap, aztán mindenki megbékél majd a két új branddel. Sokan már úgy fognak rá emlékezni, hogy ők mindig is várták a Neót meg a Classt.

Maga a (zenei) kínálat egyébként kb. ugyanolyan lesz, idővel. Ennek oka egyszerű: az újaknak is ugyanazt a közízlést kell kiszolgálniuk, mint az elődöknek. Az MR2-Petőfi például nagyon jó adó, de sosem lesz milliós hallgatottsága. A millióknak másra van igényük - az országos kerrádióknak meg a milliókra. A kör bezárult.

Választási időszakon kívül ezeket a megnyerendő milliókat nem érdekli Bajnai Viktor sem, úgyhogy a közéleti beszéltetések beszélgetések várhatóan nem húzzák majd sokáig. A kampányidőszakig viszont tuti - elvégre valamit valamiért. Utána végük, mert a kamionost menet közben nem érdekli a szuperbruttó. Sokkal jobb a Baby Gaby. Meg amikor Bochkor belebüfög a mikrofonba.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr101535670

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sláger, Danubius - végre vége? 2009.11.19. 08:55:18

Vége van a Sláger és a Danubius Rádiónak és olvasgatva a c:c-n megjelent írásokat és a kommenteket, az az érzésem volt, mintha a megszűnt rádiók helyett most aztán jönnének a fasza kis rádiók. Pedig nem.   Jó, mindenki elmondta a véleményét a ké...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsuhu (törölt) 2009.11.19. 05:34:43

..na igen öregszik a hallgatóság a sláger rádió pont ezért volt, jó hogy az egyre öregedő hallgatóság hallgathassa a régi slágereket vagy nem?

BéKu 2009.11.19. 08:33:23

Egészen eddig egyetértettem veled: "a közéleti beszéltetések beszélgetések várhatóan nem húzzák majd sokáig. A kampányidőszakig viszont tuti - elvégre valamit valamiért. Utána végük, mert a kamionost menet közben nem érdekli a szuperbruttó"

Szeritem kurvára nem lesznek semmilyen beszélgetések, nem igaz, hogy ezen a témán nem lehet túllépni. Az egész eleve úgy indult, hogy pártrádiók lesznek, csak azért mert a tulajdonoskör ide vagy oda húz. Miután kiderült, hogy nem, nem pártrádiók lesznek, azután a többség abbahagyta ennek szajkózását, erre te megint ezzel jössz.

Ugyanolyan kereskedelmi rádiók lesznek, mint a Sláger meg a Danubius volt, csak remélhetőleg egy hangyányit jobbak. És ez már haladás. Én egyébként is olyat tettem, amilyet az elmúlt pár évben soha: bekapcsoltam reggel a rádiót a Hi-fin...A Class például nekem bejön. És ha hozzávesszük, hogy délutánonként az Áll az alkus Kovács Áron vezet majd műsort, akkor már hatalmas a fejlődés. Állítólag egyébként pár nap után jönnek Balázsék a pirítóssal, szóval a negyvenes háztartásbelieknek is meglesz az élvezetük. Neoba épp csak belehallgattam, mert épp Charlie ment, amit emg útálok. Viszont ott meg a Beugrós figurák lesznek délután, ami szintén színvonalemelkedés.

A szomszédoknak is vége lett úgy, hogy nem kérdeztek meg senkit. Meg lehetne még ezt sorolni. Pár hét, és azt is elfelejtik az emebrek, hogy volt Danubius meg Sláger. Pont azért, amire te is hivatkozol, mert ennek a két rádiónak az állandó hallgatói nem az IQ zsenik közül kerültek ki.

neokon · http://neokonzervativ.blog.hu/ 2009.11.19. 11:58:07

@BéKa: Nem az volt eddig sem a gond, hogy Slágernek-Neonak, Danubisunak-Classnak hívják-e a rádiót, hanem, hogy milyen körülmények között született döntés.

Ez egy remek megosztó politika eredménye, hogy sikerült lebutítani a helyzetet ízléscsatára, aminek se eleje, se vége. Itt politikai döntés született, jól lehatárolható pártközeli cégek tulajdonába kerültek a rádiók, ezért állítják sokat, hogy pártrádiók lettek.

A tényekkel nem érdemes vitatkozni, elég furcsa kiírás szerint zajlott a pályázat, több helyen levezették, hogy anyagilag is rosszul jártunk, ráadásul egy pártok által működtetett szervezet döntött.

Egyébként a Neo FM himnusszal indított, és egy kicsit meg is ijedtem, hogy ezt fogják nyomni végtelenítve.

Már most kifulladt a tiltakozás!

Mitya Ivanov 2009.11.19. 14:01:29

kár hogy spektrumot vagy a natgeót nem lehet rádióban fogni, akkor azt hallgatnám.
Csak azokat lenne érdemes hallgatni

Pepe83 (törölt) 2009.11.19. 15:48:44

Ha a két új rádió csak egy kicsit is igényesebb lesz, mint a Sláger és a Danubius (ami valljuk be nem túl nehéz), akkor máris sokat nyert az ország ezzel a váltással.

Már csak az RTL Klubot, meg a TV2-t kéne valahogy megszűntetni és akkor talán megállna ez a folyamatos kulturális züllés:)))

Hihetetlen, hogy 10-15 éve még úgy gondoltuk, hogy a Szomszédoknál és a Dallasnál nem lehet borzalmasabb műsort vetíteni és kiderült, hogy mindig van lejjebb.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.11.19. 23:04:52

@Pepe83: ahogy a posztban is írtam, a helyzet szerintem fordítva működik. teljesen mindegy, h rtl-nek hívod vagy xyz tv-nek. a spektrum pl egy tök jó adó. nézik 3 millióan bmelyik este is? nem. ez nem a spektrum hibája, hanem egyszerűen nincs 3 millió ember, akit az érdekelne kedd este 8-tól 10-ig. márpedig az nem mondhatjuk, hogy tévéből ne lehetne válogatni, mert rengeteg magyar csatornát lehet fogni.

10-15 év alatt nem (csak) a tévéműsorok szintje ment lejjebb, hanem a társadalom igénye változott. hiába kezdenének minden híradót halálos balesettel (igen, ez túlzás volt :), ha nem nőne tőle a nézettség, akkor leszoknának róla. amíg nő, addig azzal kezdik.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.11.19. 23:07:29

@Pepe83: "Ha a két új rádió csak egy kicsit is igényesebb lesz, mint a Sláger és a Danubius (ami valljuk be nem túl nehéz)" - a winkler-bazsó délutáni műsorban már a 6. percben a fingásról volt szó. ennyit az igényesebb lesz lehetőségéről :)

Pepe83 (törölt) 2009.11.20. 11:00:17

@tsabeeka:

Szerintem a társadalom igénye nem változott. 15 éve is nézett műsor lett volna egy valóságshow, vagy egy Barátok közthöz hasonló borzalom, csak akkoriban még nem szolgálták ki ilyen mértékben ezeket az igényeket.

Ki kéne használni, hogy az emberek mindenképpen néznek TV-t és hallgatnak rádiót. Vidéken sok helyen nincs más csak a három közszolgálati és a két kereskedelmi csatorna. Ha becsempésznének mondjuk egy-egy könyvajánlót a sok baromság közé, akkor szerintem, hogy azt is meghallgatná az a pár millió ember.

Ződgyík 2009.11.20. 12:55:39

Nem szükségszerűen néz mindenki TV-t. Minek? Neten minden van, filmek ésatöbbi. A TV meg a rádió egy értelmes embernek túlhaladott. Már ki lehet válogatni, mi kell, nem kell ömlesztve sokmindenből szemezgetni. Ennyi.

Blau t 2009.11.23. 12:36:05

A társadalom igénye olyan, amilyen. A médiának viszont más szerepe is van (kéne, hogy legyen) mint ennek az igénynek illetve igénytelenségnek a kiszolgálása. Van két alapvető funkció amit el kéne látniuk, de tesznek rá nagy ívben. Az egyik, az igazmondás kényszere, legalább a hírműsorokban, a másik a kultúra terjesztése, a színvonal lassú (amennyit a közönség még elvisel) emelése. De nem ez történik. A színvonal folyamatosan romlik. Néha azt hiszem már nincs lejjebb, de mindig bebizonyítják, hogy van.
Csak egy példa a Bumerángból a teljes etikátlanságra. (Halottba nem rúgok, de a bumeráng csak tetszhalott, alighanem heteken belül feltámad valamelyik adón.)
Halgattam Márta néni egyik utolsó bejelentkezését. Azt magyarázta, hogy Magyarországon minden politikus szemét, az elmúlt húsz évben semmi jó nem történt, elege van ebből az országból és a Slágert kicsináló politikusokból.
Márta néni drága ez most hogy is van? A döntés előtt egy nappal még nem tetszett mindezt tudni? Akkor miért nem tetszett megszólalni? Amúgy is a Sláger kampánya - Ne szünnyéé meg - a szolidaritásra épült. Arra, hogy majd velük szolidáris lesz az ország. Nem kisebb ember mint maga Bochkor Gábor jelentette be, hogy 3,5 millió hallgatójuk fog tiltakozni, tüntetni esetleg forradalmat szervezni az érdkükben. Aztán jöttek a különböző aláírás gyüjtő weblapok és reggelenként beolvasták, hogy már milyen sokan csatlakoztak. Majd ez is elmaradt, mert ciki lehetett, hogy még az erősen kozmetikázott adatok szerint is alig sikerült túllépni a százezer aláírást. (A kutya nem ellenőrizte, egy ember hányszor ír alá.) Viszont minden reggel hallhattuk, adásonként úgy százszor, hogy az egész ország piros és kék szalagokkal jár. Abszolút nem zavarta őket, hogy nekünk is van szemünk és látjuk, hogy jó ha minden 50. autón van szalag.
Úgy gondolom, nem volt erkölcsi alapjuk szolidalitást várni a hallgatóktól. Nem volt, mert ők nem voltak szolidárisak senkivel. A magyar médiában számos személyt és szerrvezetet ért méltatlan üldözés az utóbbi 12 évben. Ők soha senki mellett nem álltak ki. Valóban komoly hallgatottságuk volt. Népszerűek voltak. Befolyásolhatták volna az embereket személyes példájukkal, ha szolidaritást vállalnak a meghurcultakkal. Nem tették, most magukra vessenek. Ráadásul őket nem érte méltánytalanság. Egyszerűen lejárt a koncessziójuk, amit ráadásul egyszer már pályáztatás nélkül meghosszabbítottak. Nem emlékszem, hogy akkor tiltakoztak volna, hogy ez nem demokratikus módszer. Az, hogy az új rádiók kiválasztása megfelelően történt-e, a régiek szempontjából mindegy. Írom mindezt úgy, hogy rendszeres hallgatója voltam a Slágernek és még kedveltem is őket.

prüntyike 2009.11.24. 14:35:35

ne feledkezzünk meg a sláger által szolídan be nem fizetett díjakról sem az ORTT felé. mindezt úgy, hogy már egyszer sírtak, hogy nem nyereségesek. Jah, a _rádió_ nem nyereséges, hála a szélszháuzoknak, de a bevétel azé' képződik a szélszháuznál a potom áron megvett, majd jóárasítva értékesített reklámidőkből...a tulajdonosnál, aki ugyanaz.

Picujka 2009.11.28. 20:16:53

Én nem nagyon szoktam tvzni, és ezeket a keri rádiókat is rühelltem. Akkor én most haladó szellemiségű vagyok? :)
süti beállítások módosítása