/>

Hajrá, Lajos!

E-one 2009.12.21. 13:45

A Jobbik a magyar érdekek egyik legnagyobb ellensége - ebben speciel igaza van Bokros Lajosnak. Vitára kihívni Vonát és ezt az álláspontot ott megvédeni? Kicsit neccesebb, de kísérletnek mindenképp érdekes, úgyhogy mást nem is lehet mondani: sok sikert!

Nem feltétlen jó, ha létrejön ez a vita. Felemás a megítélése, mennyire jó ötlet még nagyobb nyilvánosságot adni a széljobbnak. És egyáltalán, ott a morális kérdés, lehet-e ezekkel egyáltalán szóba állni. Sokan hajlanánk arra, hogy nem. De ha Bokros úgy dönt, hogy megpróbálja...

Akkor az az első olyan alkalom lesz, amikor a Jobbikkal szemben valaki észérvekkel próbál csinálni valamit. Az indulatos, érzelmi politizálást már kipróbáltuk, és abban a szélsőjobb nehezen verhető. De olyan még nem volt, hogy valaki kiállt volna eléjük, és tételesen, egyenként cáfolta volna azt az összes baromságot, amit összehordanak. Nem azért, mert nem cáfolhatóak - azért, mert normális ember számára iszonyú zavaró, ha az észérveit leütik annyival, hogy ja, de mocskos zsidók. Ha Bokros gázmaszkot és vegyvédelmi kesztyűt húz, majd megindul rendet tenni a szarban, attól a Jobbik nem fog szavazókat veszteni, mert akinek a zsigeri gyűlölet kell, arra nem hat az ész. De a normálisabb magyaroknak, akiknek már iszonyúan hiányzik az okos szó, talán jó lehet majd, ha a két vitapartner közül legalább az egyiktől azt fogja hallani. Az elmúlt évek után már ez is ötven százalékos javulás lehet.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21613224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2009.12.21. 14:21:23

Bokros a másik véglet rajta múlna a multik félgyarmata lennénk kb. fabarakkokban, és a jónép onnan járna át a szalag mellé dolgozni kajáért cserébe.
Vona meg a másik végletbe esik át kerül-fordul.
A kettőből lehetne összegyúrni v.mi jót az arany középútra.

m.logic 2009.12.21. 14:36:23

Bokros rengeteget hazudik. Ha csak a multis témára gondolunk, a Jobbik sosem mondta, hogy elkergetné őket, csak azt, hogy igazságos közteherviselést akarnak. Hogy erre elmennének külföldre? Nem, ha ott sem jobb a helyzet. Ezért kell összeurópai "multiellenes törvény".

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.21. 14:52:51

Lajos a Hős majd megmutatja!

(E-one jól sejtem, hogy te még nem savazhatsz? Az írásod alapján 15 éves lehetsz.)

E-one 2009.12.21. 15:11:08

@TaTa86.: na látod, ezt hívják úgy, hogy példa arar, mit neveztem indulati politizálásnak:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.21. 15:34:20

@E-one: Őöö, ezt részletesebben kifejtenéd?

E-one 2009.12.21. 15:36:37

@TaTa86.: miért, szerinted ha nem értesz egyet egy posttal, akkor a szerzőjét legyerekezni és semmi mást nem mondani az a klasszikus észérveken alapuló vita?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.21. 16:09:20

@E-one: A poszt érdemi mondanivalója alapvetően védhető. (Én nem értek vele egyet, de az más kérdés.)
De a megfogalmazás igen gyerekes.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.12.21. 17:11:39

@E-one: A blogmotor megviccelt. :P

A poszt tartalmilag védhető, bár én nem értek vele egyet.
A stílusa viszont elég gyerekes.

InteriorLulu 2009.12.22. 16:00:57

"Akkor az az első olyan alkalom lesz, amikor a Jobbikkal szemben valaki észérvekkel próbál csinálni valamit."

Valamikor júniusban talán egy napon jelent meg két interjú Vonával, egy indexes és egy origós. Jók, célzottak, és kellően provokatívak is voltak a feltett kérdések, Vona gyakorlatilag szétalázta magát a gondolkodóbbik fajta olvasó előtt. Persze ott a vitapartnerei újságírók voltak, nem gazdasági szakemberek, politikusok, ennyiben igazad lehet, hisz magam sem tudok utóbbiak és a Jobbik közti vitáról.
Az MDF szempontjából mindenesetre ez jó húzás, észrevetetik magukat, egyúttal erősítve azt a képet, amit már pár éve igyekeznek kialakítani magukról, mint "normális", párbeszédre hajlandó, a gazdasági racionalitást egyre inkább szem előtt tartó, és épkézláb, reális programmal rendelkező párt.

Faculty 2009.12.22. 18:12:01

szerintem pont az a hozzáállás vezetett idáig hogy sokan előítéletesek, és ezáltal pont ugyanolyanná válnak mint a szélsőjobb. fogalmuk nincsen arról milyen érvrendszere van a jobbiknak, és ezáltal csomóan meglepődnek, és nemegyszer beégnek (Mérő László) amikor hirtelen rájuk zúdul egy ilyen.

ha ugyanolyan figyelmet szentelnék a jobbiknak mint a többi pártnak, hirtelen kiderülne hogy senkikről van szó, így viszont mártírrá tesszük őket. a nagy pártok az emberekkel sem kommunikálnak az igazán fontos dolgokról nem hogy a jobbikkal. ezek után az a meglepő hogy még vannak iskolázatlan emberek akik keveset foglalkoznak a politikával és mégsem a jobbikra szavaznak.

Mitya Ivanov 2009.12.24. 08:15:41

és mi van akkor, ha bokros lajos baromságait is szét lehet bombázni észérvekkel. Vagy ez senkinek sem jut eszébe?
Jó, valszeg nem a Vona lesz az, aki ezt megteszi, de a lehetőség fennáll.
süti beállítások módosítása