/>

Kampány!

E-one 2010.01.22. 12:16

Hát elkezdődött. Ladies and gentleman, start your engines: Sólyom László ma délelőtt bejelentette, április 11-ére és 25-ére írja ki a választást, ezzel pedig hivatalosan is kezdetét vette az egyébként valójában pár napja már tartó, régóta emlegetett 2010-es kampány.

Vártuk már ezt. A fideszesek lassan négy éve, a többiek meg azért, mert már iszonyú idegesítő volt mindig azt hallani jobbról, hogy most rögtön olyasmit csinálnak, amitől előrehozott választás lesz. (És ha már itt tartunk, ezúton küldeném üdvözletemet annak a néhány régi kommentelőnek, különös tekintettel az egy és megismételhetetlen Szekrényfára, akik 2007-2008 környékén rendszeresen lehülyéztek, mert azt írtam, nem lesz előrehozott.) Izgalmas időszak jön, sokkal izgalmasabb, mint amilyenre tavaly ilyenkor számíthattunk: az ugyan nem kérdés, ki nyer, az se igazán, meglesz-e a kétharmaduk, de emögött minden nyílt. És az, hogy ki lesz a második, ki kerül be az 5% fölé, vagy ki nem, az nem egy ciklusra fogja meghatározni az egész magyar közéletet. Izgalmas lesz a kampány a kreatívok szempontjából is. A Fidesz révén először látunk olyat, milyen az, amikor egy párt teljesen a biztosra játszik, elvileg a legkisebb kockáztatás nélkül, ráadásul egy korábban a kampányokban sokat hibázó párt. Az MSZP-től érdekelhet, hogyan próbálják menteni a szinte menthetetlent. A Jobbikot még nem láttuk országgyűlési kampányt csinálni, de várhatóan borzalmas lendülettel jönnek majd. A legkíváncsibbak viszont mégis az MDF-LMP (Somogyi-Karácsony) meccsre lehetünk a minden másban csalódottak szavazataiért.

Magunknak pedig mit kívánhatunk? Egy kis nyugalmat és észt. Ennyit csak: ne bolonduljunk meg. Beszéljünk a politikáról és vitázzunk, de ne veszekedjünk, ne gyűlölködjünk, ne haragítsunk magunkra senkit, ha nem úgy gondolkozik, mint mi. Álom? Lehet. De aki vitázott már politikáról valaha is ésszel, az tudja, mennyivel jobb úgy, mint indulatok mentén. Úgyhogy igyekezzünk csak egy kis ideig úgy tenni, mint ha normális ország normális polgárai volnánk - és akkor tényleg azok is leszünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr21692458

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Politikai prostituált 2010.01.22. 17:28:26

A poltikai prostituált a klasszikus kurvánál sokkal enyhébb kifejezés.Nem azért mert a közszereplőnek a bíróság gyakorlata értelmében az átlagnál több kritikát kell elviselniük és nem is azért, mert a politikussal szemben az egész világon elnézőbbek.A ...

Trackback: Választás április 11-én 2010.01.22. 15:00:04

Sólyom László kitűzte a választások időpontját.

Trackback: Fideszes kockázatminimalizálás 2010.01.22. 13:10:46

Létezik olyan, hogy utolsó dobás. Meggyes Tamásnál ez már megtörténtnek nyilvánítható sokszorosan. Nagy a valószínűsége, hogy az egyéni jelölésének volt egy feltétele: ne legyen több cirkusz Esztergomban, mert az erősen alááshatja a Fidesz helyi v...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.01.22. 13:11:58

Én is úgy gondolom, hogy már ideje volt, hátha most kiordítja magából mindenki a gőzt egy időre...
süti beállítások módosítása