/>

Copygtatócédulák

E-one 2010.02.16. 01:36

A kopogtatócédulázásban az az érthetetlen, hogy mindenki tudja, hogy rossz a rendszer, mindenki mondja is, mégsem változtatnak rajta. Minden párt, és szinte minden szavazó. Mit lehetne mondani - sokan állítják, hogy a világ legmegfejthetetlenebb jelensége a női lélek, de ők valószínűleg még sosem láttak politikát közelről.

Az egész kopogtatócédula-rendszer az első választás óta igazán soha nem volt vitatéma. Néhány elszigetelt, nem túl jelentős esetet leszámítva mindenki egyetértett abban, hogy borzalmas. Nincs komolyan vehető párt, aki nem ismételte volna el már ezerszer, hogy adatvédelmi szempontból tragikus, és azt sem, hogy csak az nem csal vele orrba-szájba, aki nem szégyelli. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy azért nincs döntés, mert minden párt azt nézné, neki mi az előnyös. Nem tudunk arról semmit, mi az előny. 5%-ra esélyes pártot eddig még soha nem sikerült kigolyózni így, de már 2-3%-ra esélyeseket sem. És ugyan most először, az MDF esetében, ez sem teljesen kizárható, de nem lehet tudni, melyik párt járna jól vele. Persze, jó érv, hogy idegesítő lenne a két méter széles szavazólap - de azért a kopogtatós választási csalások sokkal idegesítőbbek. Egyébként is, ha valaki csak egy lazább rendszernek köszönhetően indulhatna, lenne vajon a legkisebb beleszólása is a nagyok versenyébe?

Egy csomó olyan politikai lépés van, aminél az ember, akkor is, ha nem ért vele egyet, meg tudja magyarázni, melyik párt miért azt teszi, amit. De hogy egyszerre minden párt pontosan az ellenkezőjét csinálja, mint amit mond, és amivel az ország elsöprő többsége egyetért? Félő, előbb nyerünk aranyat Vancouverben, mint hogy a politika megadja a normális választ.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr611762202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.16. 07:56:39

Talán azért nem változik, mert az tudná megváltoztatni akinek épp jól jön ez a bénácska rendszer :)

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.16. 14:08:57

Az 5%-os pártok azért tudtak elindulni korábban, mert egyrészt megvolt az adatbázis korábról, másrészt a nagyok segítettek nekik az indulásban (a széljobbnak a baloldal, a munkáspártnak a jobboldal).
süti beállítások módosítása