/>

Még nem tudni, a fiatal hölgyek körében újra terjedő hétvégi iszákosság lesz-e akkora szállóige, mint négy éve a szinglihorda volt, de az esély adott rá. Ha mégsem, akkor annak az oka valószínűleg egyedül az, hogy az MSZP nem emiatt veszíti el a választást.

Mindenesetre kedves olvasó, ha fiatal hölgy vagy, vagy legalábbis annak érzed magad, most szállj egy kicsit magadba. Mélyedj el a gondolataidban, és engedd tudatosulni a szörnyű konklúziót: a magyar egészségügy miattad tart ott, ahol. Nem az orvosok alulfizetettsége a baj, nem az átlagember iszonyatos túlhajszoltsága, nem a valódi, kemény alkoholizmus, hanem te. És mindaz, amit hétvégén megiszol. Ez van, fogadd el. Mindennek az az undorító pálinka az oka, meg a házasság előtti szex. Fujj.

Ha pedig történetesen nem fiatal hölgy vagy, hanem mondjuk fiatal úr, ne felejtsd el egy pillanatra sem a jó politizálás alapját: ne higgy el bármit a politikusoknak. Amiről csak tudsz, győződj meg saját szemeiddel. Azaz várd ki a hétvégét, és tanulmányozd minél közelebbről, valóban iszákosak-e azok a fiatal hölgyek. Szigorúan a politika jegyében. Gusztustalan, nem?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr931767220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marós 2010.02.18. 07:24:04

Szerintem semmi összefüggés nincs a hétvégi italozás elterjedése /ha van ilyen/, és a parlamenti választás között. Az alkoholizmus ellen kellene valamit tenni, de, hogy mi a hatékony módszer, arról halvány fogalmam sincs.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.02.18. 07:55:31

@marós: Következetesség.
HA már a drogok nagy részét tiltják, nem kellene kivételezni egyikkel sem, csak mert társadalmilag elfogadott...
Vagy inkább Én sem tudom, nem szívesen mondanék le a koktélozásról :)

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.18. 13:07:09

@marós: Talán a kilátástalanság felszámolása lehetne az első lépés az alkohol elleni harcban..

kM 2010.02.18. 14:03:08

Kökény szocialista politikus. Kökény igazat mondott. Melyik mondatban van a hiba? :D

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.02.18. 16:01:46

Ez szerintem akkora kreténség, hogy amikor először olvastam, azt hittem valami kacsa. Először is: A lányok hétvégi italozásának feltételezem nem a pálinka az oka. Sőt, szerintem nem is pálinkát isznak többségében.
Másodszor: Durva csúsztatás, ha valaki egy hungarikumot, egy nemzeti terméket próbál meg összemosni szenvedélybetegségekkel. Ennyi erővel tiltsák be a whiskyt is... Vagy a grappát, etc.

Harmadrészt pedig szerintem kifejezetten jó ötlet volt Orbán részéről a dolog. Kicsit a házi főzés is olyan, mint a prostitúció. Ha engedik akkor is van, ha tiltják, akkor is. Így legalább ellenőrzötten van belőle pénz. Illetve nem valami gusztustalan posvánnyal akarják a fogyasztót átverni...

Polló László · http://termelekenyseg.blog.hu 2010.02.18. 20:49:41

Nem iszok és nem főzök pálinkát. Nem volt ez mindig így: régebben alkalmanként ittam, nagyobb mennyiségben is. Évi 4-5 alkalommal berúgtam, mint az albán csacsi. Ennek oka az volt, hogy nem tanultam meg kezelni a lelki konfliktusaimat ital nélkül. Kellett az a felszabadító mámor és utána a katarzist elősegítő másnapi kegyetlen fejfájás.
.
Már tíz éve annak, hogy megtanultam kezelni a lelki bajaimat alkohol nélkül, és ez nem azért történt meg, mert átszoktam valamilyen gyógyszerre vagy kábítószerre - ahogy az általában lenni szokott.
.
A saját példámból tudom, hogy milyen nehéz lelkileg éretté válni ebben a mai magyar társadalomban. Ma másfél millió ember az alkohol rabja, és újabb egymillió gőzerővel pedálozik azért, hogy 15-20 éven belül ugyanilyenné váljon. Ok? Család, gyerekkor, állami elnyomás és paternalizmus, gazdasági gyarmati sor, munkahelyek és egyéni karrierek hiánya, nehézsége, jó példák hiánya, rossz példák túlzott gyakorisága és még százával sorolhatnám.
.
Na ha én politikus lennék, akkor ezzel foglalkoznék, nem a pálinkafőzéssel. Ám ezzel a jelenlegi magyar társadalomban nem lehetne választást nyerni. Ezért nem vagyok politikus.
.
Polló László

Serio (törölt) 2010.02.19. 12:01:15

Mert a pálinkafőzéssel aztán lehet. Az MSZP ezzel a kijelentéssel egy mágikus időgépet kapcsolt be, ami hirtelen visszarepítette őket a 60-as évek KISZ gyűléseire, vagyis inkább magukat a KISZ gyűléseket hozta el ebbe a dekadens, imperialista korba.

Köszönjük a demonstrációt, MSZ(m)P. Már épp kezdtük elfelejteni honnét jöttök.

Bloodscalp 2010.02.20. 00:45:29

Nekem az az érdekes a dologban, hogy egy 50-60 jó férfiember így aggodik a fiatal hölgyek miatt:)
süti beállítások módosítása