/>

Jobbnál jobb

E-one 2010.02.28. 03:45

A kamera lassan ráközelít a zöldellő rétre; a tavaszi virágtengeren túl ereje teljében lévő középkorú férfit láthatunk. Kezében ásó, boldogan dolgozik vele. Talán még fütyörészik is munka közben. Ássa a sírját.

Bajban vagyunk kicsit, mert az ilyesmi filmes klisékben minimum dörgés-villámlás szokott lenni a sötét erdő mélyén, és a hamarosan halott ember is vagy öreg, vagy mélydepressziós számkivetett. Itt meg még mindjárt Bambi is felbukkan, csak túl ne csorduljon a szépség.

A Fidesz magabiztosan masírozik a kétharmados győzelem felé, közben talán már kezdenek gondolkozni, mi minden dolguk lesz, ha kormányra kerülnek. Például kormányozni. Akkor majd óhatatlanul sokakat rosszul érintő döntéseket kell hozniuk. A kormány kormányoz, ez rendben, az ellenzék viszont ellenez. És nekik olyan ellenzékük lesz, ami rosszabb, mint amilyen ők voltak az MSZP-nek.

Az elmúlt nyolc évben jobbról tökélyre fejlesztették azt a kommunikációt, ami szerint A/mindenért a kormány a hibás, B/a kormány mindent meg tudna adni, ha akarná, C/ha a kormány bevezetné a tizenhatodik havi nyudíjat, abban a percben el kell kezdeni sírni, hogy a tizenhetediket miért nem, D/öntsük le az egészet piros-fehér-zöld szósszal. A nép pedig rászokott erre, és most már ezt fogja várni az új, a Fidesznél is jobboldalibb ellenzéktől.

Egy-másfél évig működhet a mindent a komcsik kúrtak el szlogen, de a Fideszt most kormányra jutva a saját korábbi stratégiája fogja pofán csapni. És nem lehet sajnálni őket, mert saját maguknak köszönhetik. Ők emelték be a jobbikos kisfiúkat a polgári körökbe, ők nevelték rá a népet a nemzetieskedő szociáldemagógiára, ők találták ki a permanens kampányt, ők süllyesztették le az ellenzéki szerepkört az irracionalitásba. Egyék meg, amit főztek.

De nem csak az ő bajuk, mert az új ellenzéktől az egész nemzet lesz veszélyben. Ezt a szörnyet a Fidesz szabadította rá az országra. És ezért van az, hogy legyen bármilyen undorító az MSZP, színtelen-szagtalan az LMP, katyvasz az MDF, a Fidesznek ezt nem lehet megbocsájtani.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr111796226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.02.28. 08:32:56

Kristálypark -- búcsú a korrupciótól?

holnapkapitany.blog.hu/2010/02/10/kristalypark_novella

Holnap Kapitány: Mesék egy elképzelt Magyarországról

Mitya Ivanov 2010.02.28. 09:00:32

gondolom eone olvasott valamit a népszavában, hallott valamit az klubrádióban, vagy látott valamit az ATV-ben, elhitte és megírta ezt a posztot.
"Ezt a szörnyet a Fidesz szabadította rá az országra." Csalódtam benned, egy leendő politológusnak (vagy minek is?) azért ettől több kell. Ne az eszközben lásd a szörny felbukkanásának az okát, hanem a az azt kiváltó okokban.
Egyxébként meg azt is érzem, hogy a jó liberálishoz méltóan, egyenesen azt szeretnéd, ha a Jobbik tényleg megerősödne, és akkor megint lehet updatelni ezt a posztodat.
De mondok mást: A jobbiknak az lesz a sorsa mint a MIÉPnek, a kezdeti lelkesedés lelohad, és annyi. Ennyi

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.02.28. 10:53:19

Van annak valami diszkrét bája amikor Te a nemzetet félted.

Michael Corleone 2010.02.28. 11:18:21

E-one,azért az MSZP felelősségét se felejtsük el, az őszödi beszéd pillanatában kezdődött az utcai radikalizmus. A Jobbik anti-establishment ideológiája azért lehet sikeres, mert az MSZP - konkrétan Gyurcsány - megutáltatta az emberekkel az egész politikai elitet.

A cigányság problémájában is nagyobb felelőssége van az MSZP-nek és az SZDSZ-nek: ők voltak kormányon 8 évig, nem a Fidesz.

schnee 2010.02.28. 11:35:53

A jobbik SZVSZ nem a Fidesznek köszönhető. Az alapjait az maszop és a szadesz rakta le, azzal, hogy az igazi problémákat besöpörték a polkorrekt undorító szarjába. Azzal, hogy a szemébehazudtak a Magyar népnek (végülis gyf nem hazudott soha, csak egy szenvedélyes igazságbeszédet tartott LOL!)

Ha gyf és az egész hazug maszop szadesz banda lemond és eltünik a nagy "igazságeszéd" nyilvánosságra kerülése után - ahogy demokráciákban szokás, akkor ma sehol nem lenne a jobbik.

Mitya Ivanov 2010.02.28. 11:36:43

Az egyre nyilvánvalóbb Fidesz-Jobbik konfrontációt az jelzi, ogy fideszes véleményformálók is szembehelyezkednek a Jobbikkal, lásd Bayer nyilt levele Vonához. Ezután már nem lehet Jobbik-Fidesz összebrulásról beszélni, helyette a liberálisok a Jobbik alakulásába kapaszkodnak, ahol valóban sok volt a közös szál a Fidesszel. Eone ezt akarta kibontani, de nagyon nem sikerült. Mint ahogy a komcsielkúrás mellé elfelejtette odatenni a orbánpatásördögözést és újabban a fidesz=demokrácia deficit. Ugyanaz a kettő, illetve mégtsem, mert az egyiknek van valóságalapja, a másiknak nincs.
Az, hogy a Jobbik most ekkora tényező, és ilyen radikális, abban nem a Fidesznek, hanem az MSZP-nek van hatalmas szerepe, szóval, inkább őket kéne okolni, és felelősségre vonni.

jozef - Hiteles Mozgalom 2010.02.28. 14:17:47

Így látom a probléma lényegét:

Nagy része a jelenlegi régi és új pártoknak nem rendelkezik jelentős tagsággal, nem is törekszik erre. A párt arculatát, megjelenését, megnyilvánulását egy szűk párt elit határozza meg. Elegen is vannak, meg okosak is ehhez, nincs szükség a tagság véleményére, beleszólására.

Az aktuális álláspontot, kinyilatkoztatást a megmondó emberek, pártalvezérek, szóvivők a kampány és egyéb gyűléseken, sajtótájékoztatókon ismertetik, szórólapokon címlista alapján elküldik. Azt mondják és hosszasan ismétlik, amit kampánystáb felépített és a párt elit jóváhagyott.
Céljuk a néptömeg manipulálása.

A párt meghatározó, elvileg választott vezetőit előzetesen a párt elitnek jóvá kell hagynia. Mivel kicsi a párttagság nem nagyon fordulhat elő, hogy nem tervezett személy kerül be a párt közép vagy felső vezetésébe. Így biztosított évtizedeken keresztül a vezetők érintetlensége.
A veszélyt jelentő, választó jogosultsággal rendelkező párttagság helyett így aktivistákra és kijáró emberekre van szüksége a pártnak, hogy életben maradjon és a párt elit magas színvonalon megéljen.
Az aktivisták biztosítják, hogy a manipulált emberek rájuk és ne a démonizált másik párt(ok)ra szavazzanak.
A kijáró emberek tartják a gazdasági élet szereplőivel a kapcsolatot, ezek biztosítják a tőkét a párt működéséhez. Amennyiben a párt hatalmi helyzetbe, pozícióba kerül a befektetett tőke megtérül. Elemi érdekük a jelenlegi átláthatatlan, ellenőrizhetetlen pártfinanszírozási rendszer és a képviselők gátlástalan juttatásainak fenntartása.

Végül is nincs szükség arra, hogy az egyes emberekkel valódi, közvetlen kapcsolatot tartsanak, ezért erre nem is törekszenek.
Nem látják értelmét annak, hogy elveik legyenek, még valaki talán számon kéri rajtuk ezeket. Ezért keveredik és cserélődik fel a bal és a jobb, ahogy épp az érdek kívánja

Képviselőink törvények létrehozásakor, állami vállalatok vezetőinek kinevezésekor, állami és közösségi munkák elosztásakor, a befolyt adók és járulékok elköltésekor nem a közjó érdekét nézik.
A létrejött összefonódás és alkuk határozzák meg döntéseiket.

Ez a konzerv politizálás:
kitalálják, összeállítják, marketing módszerekkel kínálják nekünk, mi meg nem látjuk, hogy mi van a konzerves dobozban, és semmit sem teszünk azért, hogy megtudjuk, inkább hiszünk a reklámoknak és ígéreteknek így megvesszük. Aztán négy évig azt esszük, amit kifőztek. Már húsz éve…

Olyan országban szeretnék én élni, melyben azt esszük, amit mi főzünk magunknak.
Meg kell tanulnunk végre főzni!
Talán így:
www.kezdet-2010.eoldal.hu

E-one 2010.02.28. 18:30:05

@Mitya Ivanov: Első ránézésre tényleg nem esélytelen, hogy a Jobbik is a MIÉP sorsára jusson, jó is lenne, de ezt azért még nem vegyünk biztosra. Két okból.
Egyrészt a MIÉP, bár hivatalosan nem, gyakorlatilag kívülről mégis támogatta az Orbán-kormányt. A Jobbikon nem lesz semmi ilyesmi felelősség, sőt, ők már most a Fidesszel szemben határozzák meg magukat. Másrészt a MIÉP-ben rettenetesen buta emberek irányították a politikát, a Jobbik stratégiájának és kommunikációjának megtervezői viszont nem buták. A párt útja teljesen tudatosan volt/van felépítve, az ilyet pedig sokkal nehezebb bedarálni, mint a korábbi, tisztán érzelmi alapon szerveződő szélsőjobbos próbálkozásokat.
Azért pedig bocs, hogy ide nem csak higgadt, mindenen kívül álló postok kerülnek ki - amikor dolgozom, írok érzelemmentesen eleget a politikáról, ezért van a blog, ide beférnek az érzelmek is:)

trashr5 2010.02.28. 19:01:15

Meg van már az a sír?
Vagy még nem elég mély a gödör?
Az is a közjó része lészen?
Még el is hiszik.

k.bates 2010.03.01. 00:01:51

és jönnek majd a tüntetések, h hát mégsem lesz kolbászból lett a kerítés?! :)
és azt se felejtsük el, h fő programjuk az elszámoltatás. amíg a hátramutogatással lesznek elfoglalva, addig ki fog kormányozni, reformokat bevezetni?

Vidéki 2010.03.01. 15:31:09

A szerző nincs tisztában a „felelős kormány” fogalmával, úgy tesz, mintha az ellenzék és a „felelős kormány” között egy olyan munkamegosztás lenne, miszerint az elkövetett hibákért nem a „felelős kormány”, hanem az ellenzék lenne felelős, noha nem ő volt a kormányzati hatalom birtokában.

Mitya Ivanov jól látja:

„gondolom eone olvasott valamit a népszavában, hallott valamit az klubrádióban, vagy látott valamit az ATV-ben, elhitte és megírta ezt a posztot.
"Ezt a szörnyet a Fidesz szabadította rá az országra."
süti beállítások módosítása