/>

1. Az ünnepi beszédek szövegíróit valószínűleg szöges ostorral vernék, ha vinnének némi újítást is az egészbe, úgyhogy meg sem próbálkoznak vele.

2. Az oké, hogy mindenáron kampányolni kell, de az azért kicsit kemény, hogy 1848-ról abszolúte csak érintőlegesen esik szó, gyakorlatilag csak kötelező körként van ott.

3. A beszédek hallgatói láthatóan nem kíváncsiak arra, amit a kedvencük mondani fog, akkor is tapsolnak, ha levegőt vesz, tiszta focifíling.

4. Kurva anyját mindenkinek, aki pártrendezvényen elkezd ria-ria-Hungáriázni, mintha azt csak nekik volna joguk megtenni.

5. Az viszont nagyon jó, hogy nyolc év után lassan újra lehet úgy kokárdát hordani, hogy nem hisz minden szembejövő automatikusan fideszesnek.

6. Elnézve az arányokat a pártok által bemondott és a valósnak tűnő létszám között, ha egyedül megyek akárhova, minimum azt kéne mondanom, hogy hárman vagyok.

7. A Fidesz megígérte, hogy mától élesedik a kampányuk, mindenesetre ha olyan lesz, amilyen ez ma volt, túlzott élességtől ne tartsunk, tényleg le fogják hozni az egész kampányt anélkül, hogy mondanának valamit.

8. Az MSZP alapból nem erős az utcai mozgósításban, de ma sokszorosan képesek voltak alulmúlni még önmagukat is, pedig az azért egy szint.

9. Ha különös szellemi mélységet jelez valakinek már akkor tapsolni, amikor még nem beszélt, leírhatatlan szintűt jelent akárkit ugyanekkor már kifütyülni.

10. Viszont március 15-e továbbra is a kedvenc nemzeti ünnepem maradt, mindig ilyenkor jön a tavasz, ha rajtam múlna, kizavarnék mindenkit a szabadba, élvezzék csak, a szelet meg ki lehet bírni.

11. Azt pedig igazán beláthatnák végre a szövegírók, hogy folyamatosan a Tizenkét pontra hivatkozni és új Tizenkét pontokat írogatni minden évben iszonyatosan unalmas, lejárt és sablonos. Úgyhogy itt be is fejeztem.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr901841675

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fideszfigyelő - 12 ügy, amivel a Fidesz darálja a Jobbikot 2010.03.16. 05:51:03

Többször írtunk arról, hogy a Fidesznek mekkora felelőssége volt a Jobbik kialakulásában az évekig nyomott radikális szövegekkel, a többéves de facto együttműködéssel és a polgári körökkel. Azonban csak most látszik igazán mennyivel keményebben lép...

Trackback: Nemzeti Múzeum - Jókai tér - Városháza - Március 15. tér - Lánchíd, pesti hídfő - Bajcsy-Zsilinszky út - Hősök tere 2010.03.15. 19:40:24

Tavaly még spontán ötlet volt, hogy bicajjal nézzek körül az ünneplő városban, idén már korábban elhatároztam, ráadásul fényképezőgépet is vittem magammal. Szándékomban állt minél több rendezvény meglátogatása, már amennyire lehetséges volt. Az eredmén...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozef - Hiteles Mozgalom 2010.03.15. 18:26:15

A hegyoldalban találtam ezt a papírlapot, valószínűleg elfújta a mai, viharos, hideg tavaszi szél.

Kedves Barátaim!
Egyértelműen megállapíthatjuk, hogy jelentős áprilisi siker küszöbén állunk, mely után hatalmas, embert próbáló feladat hárul ránk. Ez hosszú időre leköti majd összes energiánkat.
Ezért, engedjétek meg, hogy már most mondjak köszönetet mindazoknak, akik az elmúlt 8 sanyargató év alatt kitartottak mellettünk és szívükön viselték sokat szenvedett nemzetünk sorsát.
Köszönjük az egészségügyben dolgozóknak az áldozatos munkájukat és azt, hogy kiálltak nemzetmentő törekvéseink mellet, sikerült a gátlástalan rablóhordától megmenteni a nemzet egészségének ügyét. Ezért kérjük a tisztelt orvosokat és professzorokat, hogy a magánrendelőjükbe ideiglenesen, tárolásra elszállított állami műszereket és eszközöket vigyék vissza a közkórházakba, a hálapénz után pedig ezentúl és visszamenőleg fizessék be az adókat, járulékokat.
Köszönet illeti azon vállalkozókat is, akik hazafias érzülettől hevülve, az idegenszívűek által felügyelt adóhatóságnak nem vallották be vállalati nyereségüket és megakadályozták így, hogy a magyar nép pénze illetéktelen, tolvaj kezekbe kerüljön. Kedves honfitársaim, a veszély elmúlt, az adóhátralékot és a külföldre kimentett vagyont már elkezdhetitek átutalni az immár nemzeti adó hivatalunknak. Ígérem, hogy ez a hatalmas vagyon jó kezekbe fog kerülni.
Köszönöm annak a sok-sok önzetlen vállalkozóknak is azt a jelentős, éveken át tartó anyagi és pénzügyi támogatást, mely lehetővé tette számunkra, hogy ezt a kimagasló, világra szóló sikert elérjük. Mint tudjátok és nem hazudhatok, ezért nem titkolhatom előttetek, hogy a beígért állami megbízásokat és a vezetői posztokat nem áll módomban immár teljesíteni. Töltsön el benneteket az a boldog tudat, hogy a nemzet érdekében helyesen cselekedtetek.
Végül, de nem utolsó sorban köszönet illeti mindazon személyeket, akik éveken keresztül megtisztelték jelenlétükkel polgári gyűléseinket, a szocialista és liberális rendezvényeket és a kormány által szervezett állami ünnepi gyűléseket. Örömmel közölhetem veletek is, hogy közös ügyünk sikerrel járt, áldozatvállalásuk nem volt hiábavaló, életünk érzéketlen megnyomorítói végre eltakarodnak. Azonban rátok ezen túl is számítunk. Ismét felelősségteljes, éveken át tartó feladatot szánunk nektek. A hamarosan létrehozandó egy millió munkahely betöltésében elsősorban és legelőszőr rátok számítunk. A jövőben is mutassatok példát a magyar nemzet oly sokat szenvedett tagjainak. Biztosítom hozzá, ahogy ígértem, az értelmes, értéket teremtő munkát az ország elmaradott térségeiben.
Ezen felemelő ünnepi gyűlés nem teszi lehetővé, hogy minden igaz, minket segítő magyarnak most köszönetet mondjak. Higgyétek el nekem, hogy rólatok sem fogok, igazságos miniszterelnökként megfeledkezni. Senkit nem felejtek el.
Köszönet még egyszer, üdvözöl titeket, aki mindentől O.V.

ddance 2010.03.15. 23:10:45

". Kurva anyját mindenkinek, aki pártrendezvényen elkezd ria-ria-Hungáriázni, mintha azt csak nekik volna joguk megtenni."

Gratulálok, színvonalas, tartalmas írás.

*ásít*. Rég láttam ekkora szart.

zahnstein 2010.03.16. 01:47:58

Ez komolyan index címlapos? Kár volt elolvasni.

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2010.03.16. 08:31:08

nem volt ez olyan rossz poszt, az első komment meg lájk.

Mitya Ivanov 2010.03.16. 14:30:16

ha ebben a blogban egy poszt a fideszt szidja, akkor ott ki van írva, hogy fidesz. Ha egy poszt viszont a fideszen kívül más pártról is negatívan ír, akkor ott nincs megemlítve egyetlen párt neve sem. Ez a poszt éppen ilyen.

latte · http://midterms.blog.hu 2010.03.17. 13:15:07

egyre unalmasabb a kampány, persze amikor a végeredményt kb 3 éve lehet tudni, akkor nem is lehet izgalmas.

Mitya Ivanov 2010.03.17. 13:25:58

@latte: a mostani kampányban az az izgalmas, hogy az MSZP, és az MDF képtelen eldönteni, hogy mi a rosszabb: a Fidesz 2/3-ad, vagy az, hogy a jobbik közel akkora, vagy nagyobb frakcióval vesz részt a parlamentben, mint az MSZP. Másnak nem lehet tulajdonítani azt, hogy balról a Fidesznek azt a törekvését, hogy a bizonytalanokat a Jobbiktól elszipkázzák, a Jobbikkal való összekacsintásnak nevezik és ez mennyire nem européer és fúj. Miközben a Jobbik szavazók megszólítása és a Fideszhez csábítása az ország érdeke. Ezért érdekes ez a kampány.
süti beállítások módosítása