/>

Új nevek

E-one 2010.04.20. 15:07

Divatba jött mostanában ez a névváltoztatósdi, a tegnapi MSZP-Új Baloldal ötletelés után ma Retkes Attila állt elő azzal, hogy nyáron meg kell változtatni az SZDSZ nevét és új alapokról megpróbálni az újjáépítést kispártként. Érdekes.

Magának az ötletnek a felhasználása persze rettentő szánalmas. Látványosan arra megy ki a játék, hogy legyen egy kis pótcselekvés, amivel talán időt nyerhetnek a mostani vezetők a pártjukon belül. És nyilván egyszerűbb egy ilyen baromságot kitalálni, mint annyit mondani, hogy bocs, gyerekek, ez a választás nagyon csúnyán nem jött össze, lemondok. Egyébként tényleg lehet egy érdekes próbálkozás kezdete ez, csak éppen nem tudni, akik ezt így kitalálták, sejtik-e, mekkora feladat egy egész brandet átszabni. Az SZDSZ-t innen már lehetetlen visszahozni, az MSZP-t Parlamenten belülről még nem kizárt, de ez nagyon nehéz munka, jóval nehezebb, mint ahogy azt Lendvai Ildikó elképzeli. Egy jó marketingesnek ez álmai kihívása lehet, a legkisebb gúny nélkül, csak magyarázza el valahogy a pártelnökségnek, hogy kicsit többről szól a dolog, mint hogy mostantól ez az új név, a régihez semmi közünk, szavazzatok ránk.

Egyébként pedig igenis van mit tanulni a bukott pártoktól. Ha ezek után bárki éveken át csalja a párját és elkártyázza a kemény munkájával összekuporgatott pénzüket, a másik meg rájön erre, csupán annyit kell csak mondania neki, hogy ne haragudj, de mától úgy hívnak, hogy Kovács Béla. És felejtsük el az egészet. Kivéve természetesen ha Kovács Bélának hívták már előtte is.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr821937246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.04.20. 19:08:24

Fidesz is Fidesz marad, hiába Magyar Polgári Párt.

avagy MSZP kutyából nem lesz Új Baloldali szalonna.

Egyébként az MSZP-ben vannak baloldali értékek?

Mitya Ivanov 2010.04.20. 19:54:00

@eml: itt rohadtul nem erről van szó. a fidesz névhez nem kötődik semmilyen negatívum, sőt, igazából az a párt, aki most nyerte a választásokat, az Magyar Polgári Párt, de a Fidesz (és nem a Fiatal Demokraták Szövetsége) egy olyan erős politikai brand, amit kár lenne veszni hagyni. Még akkor is ragaszkodtak hozzá, amikor a hulladék Kuncze elkezdett fidesznyikezni, hogy pusztulna meg az a dörmögö dömötör az SZDSZ el együtt.

eml 2010.04.20. 21:38:06

@Mitya Ivanov:
Korrekt kultúrált hozzászólás. Megpróbálok hasonló stílusban válaszolni.

A Fidesz brand azt a hataloméhes suttyó koleszos bandát jelenti, aki a saját elveit is megtagadja a hatalomért.

szelkakas.info.hu/index.php?gcPage=public/index

Mindegy hogy libsi, konzervatív, esetleg polgári. A Fidesz az egy marketingpárt, mely a hatalmat akarja, ennek érdekében az igéreteikben messze előzik a szocikat BALRÓL!

Nevezheted a szart vajnak is, elhiszem hogy kenhető, csak a színe és a szaga. Na ezek után már az íze sem érdekel.

Pepe83 (törölt) 2010.04.21. 12:15:36

@Mitya Ivanov:

"a fidesz névhez nem kötődik semmilyen negatívum"

LOL

Blau t 2010.04.21. 15:24:51

Szokás szerint a cuclisták (copyright by Hofi) már megint fordítva ülnek a lovon. Persze kell új név a régi leamortizált helyett, de előbb új tartalom, program és új vezető elvtársak kellenének.
süti beállítások módosítása