/>

Kíváncsian várhattuk, mit fog lépni az ellenzék a mai parlamenti ülésen, miután a kormány először adott hatalmas támadási felületet maga ellen. Az utóbbi évek legérdekesebb napirend előtti köre ment le nemrég.

Pedig elég rosszul kezdődött a dolog, Scheiring Gábor felszólalását annyira rossz volt hallgatni, hogy azt még az sem teszi megbocsájthatóvá, hogy tudjuk, újonc képviselőről van szó. Nem azért, mert hülyeségeket mondott volna, hanem mert az öt percének harmada őőőzés, nyelvbotlás vagy szóismétlés volt. Szóval az LMP agytrösztjének helyében most annyit kéne mondani neki, hogy jókat mondasz, de ezt otthon gyakorold el a tükör előtt, nem szégyen az.

De még ez a beszéd is hirtelen színvonalassá vált, amikor megérkezett rá a kormány válasza. Az ugyanis egyszerűen szánalmas volt. Majd jött Mesterházy, és ütött. Úgy tűnik, ha az MSZP-nek kormányoznia nem is sikerült, legalább most, ellenzékben tudnak beszélni. A Jobbik hozta a maga sablonjait, mocskosfideszmocskosemeszpé, ami a jobboldal két pártja közt ingázók maguk felé terelésére mindenképp megfelelt, főleg, hogy a kormány képtelen volt értelmesen reagálni rá.

Na de a Fidesz! Igen, elszámoltatás lesz, meg a Kósa és Szijjártó mondatai utáni bizalomvesztésért is a szocik a hibásak. Nem tudni persze, meddig lesz még hatásos ez a fajta kampány üzemmódú kommunikáció. De valószínűleg egyre többen fogják mondani nekik, vagy legalább gondolni, hogy gyerekek, igen, tudjuk, az MSZP is szar volt, le is váltottuk őket, de annak szerencsére vége van, most már ne csak hátrafelé mutogassatok, hanem csináljatok is valamit végre. Ott tartanak még mindig, ahol a csütörtök esti nyilatkozataiknál álltak, hogy ugyan, miért foglalkozna a külvilág azzal, mint mond egy vidéki magyar városka polgármestere. Nem értik, vagy nem akarják érteni, hogy ez most tényleg fontos, és hogy most valóban figyel mindenki rájuk, konkrétan hogy rajtuk röhög az egész gazdasági világ, és nyugaton mindenkinek tragikus volna, ha bebukna még egy közép-európai gazdaság. Az abszolút csúcspont azonban egyértelműen Kósa volt, amikor megerősítette a korábbi mondatait.

És nem volt ott egyetlen ember sem a Fidesz-frakcióban, aki odaszólt volna, hogy kussolj, paraszt, ez nem Debrecen, hanem már a világpolitika, ahol ha hülyeségeket beszélsz, mindenki ugrani fog rá, és az országnak lesz rosszabb. Egyszóval: a Fidesz még nem szokott hozzá ahhoz, hogy vége az ellenzéki éveknek. Egyelőre képtelenek mást csinálni, csak támadni - pedig kormányon ez nagyon nem lesz elég.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr732062992

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bagoly mondja papagájnak... 2010.06.08. 07:34:03

Szijjártó Péter nem először ostoba. Viszont egyre jobban. Kontár szóvivő - ahogyan a Financial Times mondaná.Merthogy bölcsességre, megfontoltságra és szakértelemre egy cseppet sem vall, ha a magyar minisztereknök szóvivője, ráadásul kormánybiztos ilye...

Trackback: A megfelő ember 2010.06.07. 19:03:06

Érdekesen alakul az új kormány személyzeti politikája: Alig pár napja egy Kövérnek jelentő III/III-as tartótisztet neveztek ki a katonai elhárítás helyettes vezetőjének, most meg itt van Papcsák Ferenc, az új elszámoltatási kormánybiztos, akinek Két f...

Trackback: Comingoutra várva 2010.06.07. 18:24:22

Elszámoltatás helyett számoljon el inkább háromig a Fidesz frakcióvezetője. Vegye már észre, hogy a gyurcsányozás most már nem fog működni. Meg hülyén is veszi ki magát, ha egy kétharmados parlamenti többséggel rendelkező párt frakcióvezetője frusztrál...

Trackback: Forint: ma este eldől! 2010.06.07. 15:46:04

Ma este, amikor Orbánék előállnak az új programmal, valami igazán nagy dobással kell előrukkolniuk. A hazánkat finanszírozó külföldi hitelezőknek elfogyott a türelme. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) Hűha. Ez a pár nap igazán ijesztő volt! Mi törté...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2010.06.07. 15:11:39

Ezt tényleg nem gondoltam volna Kósáról.
Amikor elkezdte a "pedig akkor is igazam van" stílusú válaszát, azt hittem valaki majd hátulról leüti, h ne beszélhessen tovább.
De nem, ezek megtapsolták b*meg....

schgabor 2010.06.07. 15:16:00

A probléma, hogy nem volt időm felkészülni a beszédre, nem volt időm még a szöveget sem megírni. Egy órám volt, ebéd helyett, reggeli nélkül üres gyomorral megírni a beszédet, ami egy gyors vázlat volt, nem kész szöveg. Ráadásul négy órát aludtam csak. Erre kell figyelni, a helyzetet kell előre látni és kezelni, különben ez lesz belőle. Azért azt gondolom, hogy átment az üzenet. Mindenesetre köszönöm a kommentet.
sch.gábor

E-one 2010.06.07. 15:27:56

@schgabor: mindenesetre jövök egy gratulációval, nem egyszer volt már, hogy akit kritizáltunk, kommentelt, de ahogy emlékszem, ez az első alkalom, amikor nem anyázva...

2010.06.07. 15:30:33

@E-one: Úgy látszik, néha tényleg lehet más... :-)

eremita 2010.06.07. 16:20:35

Ez a sajnálatos a FIDESZ-ben. Már az egész világ rajtuk röhög, de akkor sem hajlandóak változtatni az itthoni politikájukon.

Kósa megteheti, hogy a hülyeségeit csak fokozza. Visszatérve Debrecenbe, majd hősként fogadják, mint aki jól megmondta a zsidó komcsiknak.

Egész pályás letámadás, az eszközök nem számítanak. Ez a FIDESZ politikája már 10 éve.

hulk 2010.06.07. 16:24:09

@schgabor: bizony az nba és/v. nhl döntő hajnali követése, ilyen kockázatokkal jár.

Mondjuk, 1 óra felkészülés egy 5 perces beszédre, azért elégnek tűnik. Gondolom, itt a lámpaláz hatványozottan éreztette hatását.

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 16:24:58

Újabb ballib bérblognok. Nincs egy hete kormány, de már temetitek.

Persze ez jó, mert olyan dolgokat csinál, hogy a ballibek sikítoznak. Végre tehát nem az D-209/Túlmozgásos böszme/Libás tömeggyilkos meghatározta masszív elkúrás folytatódik, hanem olyasmi, amiben az élősködők meg lesznek szorongatva.

weedxyz 2010.06.07. 16:25:05

@schgabor: Hajrá! :)

A többiről: a Fideszt kvázi program nélkül választottuk meg. Én nem csodálkozok azon, hogy fogalmuk sincsen, hogy akár az ígéreteiknek csupán egy körömpiszoknyi kis részét hogyan fogják teljesíteni...

tb7999 · http://uksi.blog.hu 2010.06.07. 16:27:09

Bocsát bocsát bocsát bocsát bocsát bocsát bocsát bocsát .... nincs olyan szó, hogy bocsájt. Megbocsát, elbocsát stb. Nincs benne j! Soha nincs benne!

a katona fehérben 2010.06.07. 16:27:56

@Tuur Ion: Szóval szerinted ez így volt jó, ahogy volt? Illetve van esetleg valami érved is a kritizálhatatlan tárgyú kritikátlan imádatod mellé, vagy csak a hiszti?

Straight 2010.06.07. 16:30:09

Engem nem zavar ha valaki aki csak most kóstolgatja a "nagypájás" játékot kicsit zavarban van vagy nem jut ideje megírni egy szöveget. Fletó tudott rendesen beszélni mégsincsennek róla szép emlékeink. Az pedig szerintem egy kifejezetten jó ötlet hogy akármilyen formában is megnyilvánul ezeken a fórumokon.

pokesz70 2010.06.07. 16:31:03

@schgabor:

Hajrá, én Rátok szavaztam! Inkább a tartalom legyen rendben, mint a forma, és az rendben volt.

eremita 2010.06.07. 16:35:05

@Tuur Ion: A negatív jelzőkön kívül van még valami amire képes vagy?
Vagy tudsz olyan benzinkutat, ahol FIDESZ hívőknek nem kell többet fizetni a benzinért már e héten?
Tán bankod is van, ahol a te törlesztő részleted nem emelkedett?

V

fallen 2010.06.07. 16:36:53

Az a helyzet, hogy a fiúknak kellet megint valami ütős kezdés, mint '98-ban. Akkor ugye megfigyelték a Tomi nagymamáját, ez elég volt a csontrágáshoz, ködösítéshez. Ma már ez nem lépte volna át az ingerküszöböt meg uncsi is lett volna.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.07. 16:37:42

Papcsák a 2002-es választásokat követően választási csalás ügyébe keveredett, ugyanis a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság Fellebbviteli Büntetőtanácsa 2004-ben jogerősen egy év, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Baktalórántháza volt alpolgármesterét választási csalás miatt.

A volt alpolgármester ellen az volt a vád, hogy a 2002-es országgyűlési választások előtt több választónak 2000 forintot ígért minden egyes Papcsák Ferencre leadott szavazatért. Az eljárás során bizonyítást nyert a pénz átadásának ténye is. A bíróság jogerős ítéletében kimondta: a választási csalást Papcsák Ferenc fideszes képviselő érdekében követték el.

Spanish VVax 2010.06.07. 16:37:45

Szánalmasan gyenge volt a reakció az ellenzék részéről.

Szét kellett volna szedni őket apró fecnikre. A "jobboldal rárontott a nemzetre", "kósa és szijjártó hazaárulók"..."kinek az érdekében állt shortolni"..ilyen és hasonló jelzők tömegét kellett volna a pofájukba nyomni. Ehelyett ez a szánalmas makogás mindenhonnan... áááá, megérdemeljük a fideszt még egy normális ellenzékünk sincs ! Ébresztő, tanuljátok el hogyan attakolt a fidesz, vagy sosem lesz kétharmada senkinek, csak zorbinak. (bááááár.... :D)

apc 2010.06.07. 16:39:08

A nemzetközi pénzvilág látta a 8 éves töketlenkedést,őszödi beszédet, elhitte a FIDESZ-nek,hogy csak az igazat mondja, ha nyernek, nyertek, meglett a 2/3-ad.Akkor miért gond, ha komolyan veszik a FIDESZ fő(z)embereinek a nyilatkozatait?

weedxyz 2010.06.07. 16:39:21

@Tuur Ion: tudod, hogy azzal, hogy becstelenséggel vádolod azokat, akik veled nem egyetértve nyilatkoznak, azt feltételezed, hogy mindenki valójában veled ért egyet? Láttad a választási eredményeket? Hallottad már a demokrácia szót?

"ballib bérblognok"? Sokat gondolkoztál ezen? :)

Chuck Taylor (törölt) 2010.06.07. 16:41:24

gusztustalan, hogy debrecen "első" embere még ezek után is hangoztatja gondolatait.vállalná inkább egy interjúban a következményeket, ahelyett hogy elbújik a világ elől

MACISAJT 2010.06.07. 16:42:51

"konkrétan hogy rajtuk röhög az egész gazdasági világ, és nyugaton mindenkinek tragikus volna, ha bebukna még egy közép-európai gazdaság."

Na, bontsuk ketté a mondatot.
1.
"konkrétan hogy rajtuk röhög az egész gazdasági világ"

2."és nyugaton mindenkinek tragikus volna, ha bebukna még egy közép-európai gazdaság."

Nos, úgy látszik, a blogszerzőnek még a saját mondatainak összeférhetetlensége sem verte ki a szemét...

Ha már a Fidesz lépéseit nem értette...

Six 2010.06.07. 16:42:58

@gintike.contact:
már bocsánat az offért, de ennek nézz egy picit még utána. bocsát és bocsájt, mindkét szó létezik a magyar nyelvben. gugli a te barátod

vidak 2010.06.07. 16:44:41

Tuur Ion - ne etessétek a trollt. Olvassátok el a többi megnyilvánulását - sajnos menthetetlen.

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 16:44:58

@eremita: csak temessétek el pár nap után a fidesz. öröm hallgatni a sipítozástokat. :)

Megfigyelo 2010.06.07. 16:46:48

@Tuur Ion: Sajnos mar egy het eleg volt a Fidesznek, hogy tonkretegye legalabb 4 evre a forintot, a tozsdet, a devizahiteleseket, stb., szoval az orszagot, sot komoly kellemetlensegeket okozzon az egesz EU gazdasaganak is. Mert ok hazudnak, ahogy a pillanatnyi erdekuk kivanja, de minimalis ralatasuk sincs a vilag dolgaira. (A jelek szerint nem is erdekli oket semmi, a hatalmon kivul. Mondjuk ez nem meglepetes, nem ma ismertuk meg a tarsasagot...0

Six 2010.06.07. 16:46:53

@Tuur Ion:
öröm, nem öröm, én kurvára nem örültem, h egy nap alatt 10%ot dobtak az eurón...
van aki örült ennek és nem vásárolt be előtte?

eremita 2010.06.07. 16:48:00

@Tuur Ion: Én nem a FIDESZ-t temetem. 4 évig biztosan ők fognak kormányozni. De még egy kettő ilyen hadművelet és a te szádról is lehervad a mosoly. Amikor majd az államcsőd nemcsak stilisztikai jelző, hanem véres valóság lesz.

ayatollah 2010.06.07. 16:48:43

Nem tűnne az egész olyan szánalmasnak, ha látnánk, hogy egyesek mennyit KASZÁLTAK az egész "csődközeli"-akción.

belekotty 2010.06.07. 16:50:10

@MACISAJT: Nem tudom mi a gondod ezzel. Kínjukban röhögnek. Nem ismered ezt a fogalmat?

biobender 2010.06.07. 16:51:15

@apc: "Akkor miért gond, ha komolyan veszik a FIDESZ fő(z)embereinek a nyilatkozatait?"

Az a gond, hogy irgalmatlan baromsagokat mondanak, nem az, hogy komlyan veszik oket.

Ez lett volna a megfigyelesi ugy ujratoltve: egy megrazo leleplezes mar a ciklus elejen. Az is hazugsag volt es ez is az, nem csoda, hogy a fiugg nem latjak a kulonbseget. Csak a vilag azota nagyot valtozott - kar, hogy ez a Magyar Nemzetbol nem jott le nekik, mast meg valoszinuleg nem olvasnak.

gitáros 2010.06.07. 16:51:34

@Tuur Ion:
Te ritka buta ember lehetsz, én úgy látom.
Mert pl. malacz úrnak (aki legalább olyan elvakult fan, mint te) van annyi esze, hogy napok óta nem szólal meg a blogokon...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2010.06.07. 16:51:59

@Tuur Ion: LIBÁS TÖMEGGYILKOS!!!!!!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

belekotty 2010.06.07. 16:52:02

@gintike.contact: Na a zügyeletes nyelvtannáci megj5t. :-((

Megfigyelo 2010.06.07. 16:52:43

Kosa es Szijjarto csak azt mondtak, amire utasitasuk volt; Orban szamolta el nagyon magat. Elete egyik nagy hazardirozasa volt ez, es nagyon pofara esett vele. Most mar leverik rajta a 3.8%-ot, amirol nehany napja meg hallani sem akart.

eremita 2010.06.07. 16:52:52

@MACISAJT:
hiányolod, hogy a blogíró a Fidesz lépéseit nem értette...

Te érted őket? Mert bevallom én nem értem.
Valami felvilágosítással tudnál szolgálni?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2010.06.07. 16:52:53

Az is szánalmas volt, hogy Gyurcsány folyton mutogatott, hogy a szemét ellenzék miatt nem tud kormányozni. Na, most a Fidesz a kétharmados többséggel lesz már szíves nem a szocikra mutogatni. Azért kaptak annyit.

papas 2010.06.07. 16:53:09

Kósa mai alakítása, azért megérne egy külön posztot is. Értem én, hogy neki lesz majd a mostani időszakban a feladata, az egyszerű zemberek megszólítása, de ez a válasz nem kicsit volt durva.

Kíváncsi vagyok, hol és mikor repülnek majd az első tojások a csődbiztos polgármester és a közgáz zseni szóvivő irányába?

Michael Knight · http://michaelknight.blog.hu 2010.06.07. 16:53:20

Én arra leszek kíváncsi, hogy holnap a Főnök milyen körítést ad a dolgoknak. Azért pl. Szijjártó P. helyében én nem érezném olyan biztosnak a székemet, ha a CNBC-n a gazdasági miniszter (Ghjiogji Matokszi - a francba, ez még görögösen is hangzik...) azt mondta: ez csak politikusok nyilatkozata volt, és nem a kormányé. Basszus, ha a miniszterelnök szóvivőjének a nyilatkozata nem a kormányé, akkor kié az?
A mai napirend előtti vitát néztem-hallgattam. Elképesztő a Fidesz agresszivitása. Lázár J. majdhogynem üvöltötte az elszámoltatást. Pedig nem arra, hanem jó és felelős kormányzásra kaptak felhatalmazást a választóktól.
Nem értem, miért nem lehet azt mondani, hogy két képviselőtársunk meggondolatlan volt, elnézést kérünk. Szerintem ez kisebb arcvesztéssel járna, mint ez az arcoskodás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.07. 16:53:22

Kósáéknak sikerült elintézni egy kis benzináremelést is, tényleg nagyon kösz:

"Négy forinttal nő mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától... Az áremelkedést egyértelműen a múlt heti forintgyengülés okozza. A benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára ugyan a múlt héten - dollárban számolva - csökkent, nemzeti valutánk azonban annyit veszített értékéből, hogy forintban számolva már 34 százalékos drágulásról kell beszélnünk."

www.vezess.hu/hirek/ismet_dragulnak_uzemanyagok/24787/

belekotty 2010.06.07. 16:53:26

@Tuur Ion: =re a devizahitelesek vannak csak +*ongatva.

biobender 2010.06.07. 16:53:34

@MACISAJT: "Ha már a Fidesz lépéseit nem értette... "
Te erted? Elmagyaraznad ? Tenyleg shortoltak egyet??? Vagy valami meg zsenialisabb trukk van a hatterben? Megtevesztettuk az imperialistakat?

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 16:54:27

@a katona fehérben: Azért elég naivak vagytok, hogy Kósának akkora hatalmat tulajdonítotok, hogy képes lenne egy országot bedönteni. :D Nem, nincs neki ekkora. Pláne, hogy nem t9rtént semmi, itt csak a városi ballib, a kávéházak világában élő "értelmiségi" kör sikítozik. Az emberek ugyanis le se tojják, hogy Kósa mit mondott, nem is tudnak róla. Nem ez izgatja az embereket, hanem hogy lesz-e holnap fedél a fejük felett vagy elviszi a víz. EU gazdaság? Ne bassz, ez olyan messze van, hogy a Zéta Reticulira elugrani kisebb dolog.

Az elmúlt négy, de mondhatjk 8 évben nm történt semmi, ami jó lett volna. A tőzsde meg? Leszarom, dögöljenek csak meg az élősködő befeketetők. El kéne venni tőlük azt is, amit felharácsoltak az elmúlt 8 évben. Az az emberektől lett ellopva.

Devizahitelesek? Leszarom, nincs hitelem, se forint, se deviza, volt annyi eszem, hogy inkább szorongok kis helyen, de nem ugrottam bele az elkúrók idején lakásvásárlásba. El vagyok a nettel, nem kell tévé győzike sóval, nem vettem fel hitelt plazmára. El vagyok a régi bútorral, vagy csinálok magamnak, ha kell, de nem veszek fel hitelt bútorra. Járok bkv-val, nem vettem fel hitelt flancolni kocsival.
Miért? Mert láttam, hogy elkúrásra megy ki a játék (ha ballib kezébe kerül a hatalom, ez a vége Kun bélán át kádáon át Bajnaiig), ergo vigyázni kell és észnél kell lenni.

Az élőskdő spekulánsok meg csak dögöljenek meg, megérdemlik, örüljenek, ha csak simán megdöglenek (halálra kéne ítélni ahány csak van).

nem nemsiker_s 2010.06.07. 16:55:33

"az MSZP is szar volt, le is váltottuk őket, de annak szerencsére vége van, most már ne csak hátrafelé mutogassatok, hanem csináljatok is valamit végre."

Az Mszp 8 éven keresztül a fideszre mutogatott.
Most az előre, vagy hátra mutogatásnak számít ?

Tudjátok, én inkább elviselek egy olyan kormányt, ahol néha előfordul hogy túlkommunikálnak egy problémát, mint egy olyat, ahol nagyipari módszerekkel lopják az adófizetők pénzét.

belekotty 2010.06.07. 16:56:49

@Tuur Ion: "Devizahitelesek? Leszarom, nincs hitelem, se forint, se deviza, volt annyi eszem, hogy inkább szorongok kis helyen, de nem ugrottam bele az elkúrók idején lakásvásárlásba"

- Rövid az emlékezeted kishaver! A lakáshitelek eszement támogatását nem a szocik találták ki. Azt még a fideszesek vezették be 2001-ben. Balhéztak is hogy Gyurcsányék el ne merjék törölni.

belekotty 2010.06.07. 16:57:49

@nemsiker_s: "Tudjátok, én inkább elviselek egy olyan kormányt, ahol néha előfordul hogy túlkommunikálnak egy problémát, mint egy olyat, ahol nagyipari módszerekkel lopják az adófizetők pénzét. "
- Ez igaz, de ez nem sima túlkommunikálás volt. Akkor nem röhögne rajtunk a világsajtó kínjában.

ayatollah 2010.06.07. 16:58:43

@Michael Knight: "A mai napirend előtti vitát néztem-hallgattam. Elképesztő a Fidesz agresszivitása. Lázár J. majdhogynem üvöltötte az elszámoltatást. Pedig nem arra, hanem jó és felelős kormányzásra kaptak felhatalmazást a választóktól."

Nem igazán. Pont a leszámolásra/elszámoltatásra kaptak felhatalmazást. Persze nincs kétségem, hogy azt is el fogják baltázni.

belekotty 2010.06.07. 16:59:11

@Tuur Ion: ". A tőzsde meg? Leszarom, dögöljenek csak meg az élősködő befeketetők. El kéne venni tőlük azt is, amit felharácsoltak az elmúlt 8 évben. Az az emberektől lett ellopva. "

- Ajaj, haver, te annyira egyszerű vagy, hogy a százasszög hozzádképest mikroprocesszor!

Kakula Zé 2010.06.07. 16:59:46

Hova lettek a fülkeforradalmárok????

Egy hete még mindenki úgy emlékezett, hogy a Fideszre szavazott, most meg mindenki kussol, vagy szidja őket(kivéve: Tuur Ion, neki respect a kiállásért, a véleménye már nettó hülyeség)

Tipikus magyar mentalitás, amikor orrvérzésig magyarok vagyunk akkor kihúzzuk magunkat(én is oda ikszeltem) amikor elkúrták, vagy sík hülyék akkor lapítunk.

Szánalom!

Scheiring Gábor-nak üzenem, hogy csak így tovább, majd belejön!

MACISAJT 2010.06.07. 17:00:20

@eremita:

Elmondom. Röviden.
Ha egymillióval tartozol a banknak- neked vannak álmatlan éjszakáid.
Ha húszezermilliárddal- akkor meg a bankárnak.

Az elvtársaknak számolatlanul szórták a pénzt(öszödi beszéd- a világpiaci pénzbősége és a trükkök százai"+ 20 milliárd euró IMF hitelt amit "ezek" még felvettek ).

Ha Orbánék vezette Magyarországot, aki ilyen pénz már nem kapna ugye, ellenben fizethetné vissza az mait elődei felvettek , kivéreztetnék...
akkor bizony:
a/ az IMF és az EU nem kapná vissza a búsás kamatozású pénzeit.
b/ valamint lásd utóbbi napokat,világos hogy még a teljes eurózona is bedőlne.

Erre szolgált hát a "finom" Fidesz figyelmeztetés.
Most már jöhet az IMF tárgyalni, pardon, újratárgyalni a feltételket...

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:01:45

@belekotty: Apám, szelektív az emlékezeted: a Fidesz alatt ment jól a gazdaság, fejlődött az ország, előrement mindenki. Nem volt gond a hitellel sem.

Na de jött a teszetosza D209-as, majd totálkárnak az ElQród és szétbarmolt mindent. Abból lett a baj.

A fidesz ésszel adott hitelt, valós gazdaságia adatok mellett - ehhez képest Böszméd pannon pumáról etette a népet Kóka haverjával együtt, közben meg tudták,hogy a puma tetemét már széthordták a kukacok. De ez csak az Őszödi beszéddel derült ki, véletlenül, hogy mekkora ordas hazudozást csinált Mr. Gyurcsány and Mr. Kóka, és ballib bűnbandája. Ők áltatták az embereket 2006-ban, de még utána 8-ban is, hogy megy a gadaság, minket irigyel európa. Meg hogy már belendültünk újra.
Hát egy tojt lendültek be. Bajnai is csak elkúrt, hogy túléljenek és még lophassanak egy évig.

belekotty 2010.06.07. 17:01:55

@Kakula Zé: "(kivéve: Tuur Ion, neki respect a kiállásért, a véleménye már nettó hülyeség)"

- Ez korrekt. De szép világot élünk hamár azért is vállonveregetünk valaki ha hülye, de azt legalább tartással! Mint Kósa ma a parlamentben.

eremita 2010.06.07. 17:01:58

@Tuur Ion:

Az összes európai ország fő lapja a FIDESZ-el foglalkozik. Az olasz sajtó nemes egyszerűséggel "szarkeverőknek" hívja őket. Amerikában vezető hír a magyar triumvirátus ámokfutása.

Ha ez neked a ballib sajtó sipítozása, akkor te nagyon sajátságos szemüvegen keresztül látod a világot.

Egyébként be kell látnom, hogy a Magyar Nemzet és a HÍR TV szerint ez valóban nem hír. A napok óta tartó botránnyal ők ugyanis egyszerűen nem foglalkoznak.

biobender 2010.06.07. 17:02:30

@ayatollah: "Pont a leszámolásra/elszámoltatásra kaptak felhatalmazást."

Jah, akkor minden vilagos. Ha a gazdasag nem erdekes akkor teljesen logikus volt amit csinaltak.

Nem vagyok fideszes 2010.06.07. 17:02:58

@MACISAJT:

Aztaq, szegény IMF, befenyítette őket a kétharmados-tekintetes miniszetrelnö kúr... most aztán lehetnek álmatlan éjszakáik, hogyan hunyászkodjanak meg a csillagszemű igazmondó előtt!

Maci, maci, te nem változol.

kokavec 2010.06.07. 17:03:34

@MACISAJT: keresed a megoldást, mi? Vajon hogy lehet ekkora orbitális baromságot megmagyarázni.

apc 2010.06.07. 17:03:46

@biobender: Nem engem kell meggyőzni.

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:03:48

@Kakula Zé: Semmi közöm a Fideszhez, tévedés. De nem rossz az irány, amerre mennek. Csak nem elég erőteljes, nem elég határozott. Nem kéne pöcsölni az országrontókkal ennyit, hanem belecsapni a lecsóba.

Ez a simizés nem ér semmit, ki kell borítani a ballib teletermelte éjjeli edényt, mert amúgy is csorog már kifelé rendesen ...

belekotty 2010.06.07. 17:03:54

@Tuur Ion: Már megint hülyeségeket beszélsz. A belső piacok felpörgetése miatt csinálták, mert 2001-ben befagyott a világgazdaság. D209 meg 2002-ben nem merte eltörölni, amiből már 2003-ban ikerdeficit volt.

kubatov_kommunista 2010.06.07. 17:04:27

Igen, szóval izlandon a viccpárt nyerte a választást, de szerintem még nekik is van annyi eszük, hogy bizonyos dolgokkal nem viccelnek.

Nálunk meg körömszakadtáig nyomják a hülyeséget hogy nem úgy értette, nem is számít annyira, meg nem azért van ez mert egy kormányzó párti képviselő megszólalt (ilyenkor visszavedlik vidéki polgármesterré) azt hiszik 4 évig elég lesz a 'mindenről a szocik tehetnek'-et nyomatni (egyszer már volt ilyen) meg rémisztgetni.

Gyerekek b'meg kormányoztok!
Ha úgy tetszik most ti raktok rá még egy jó nagy lapáttal a szarkupacra.

papas 2010.06.07. 17:04:34

@Kakula Zé: azért ezt nem olyan bonyolult itt a bloghun. elég csak rákattintani az emberke nevére, majd ott az Aktivitásra és már látod is mit írt korábban. Ennyi.

eremita 2010.06.07. 17:05:10

@MACISAJT: Mire szolgál a finom FIDESZ figyelmeztetés? Ez nekem magas.

Én csak azt látom ,hogy a FIDESZ kommunikációban gyökeres változás állt be a hétvége óta.

Egyébként a FIDESZ és semmilyen magyar kormány nincs abban a helyzetben, hogy ő fújja a passzátszelet. Van aki ezt belátja, van aki nekimegy a falnak és még utána is erősködik. Az utóbbit bolondnak szokták hívni.

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:05:13

@eremita:

Ismerjük már a belawyering elv működését. Felesleges a nemzetközi sajtóra hivatkozni, tudjuk, miféle alak az itteni forrásaik ...

Kakula Zé 2010.06.07. 17:05:50

@belekotty:
Szólásszabadság van. Ennyi mindenkinek jár, alanyi joga hülyének lenni.
De legalább vállalja!
Három napja csak az megy a fórumokon, hogy milyen szarházi a Fidesz.
De könyörgöm ki szavazta őket oda???
Ilyenkor mindenkinek szelektív lesz a memóriája.

Nem vagyok fideszes 2010.06.07. 17:06:01

@Tuur Ion:

"Bajnai is csak elkúrt, hogy túléljenek és még lophassanak egy évig."

Ja, csakis olyan utolsó senkik írtak neki elismerő és gratuláló levelet, mint például az Egyesült Államok elnöke. De kis buták ezek az usákok, kérdeznének meg inkább olyan messze földön híres bölcseket, mint Szargyártó Petyka, meg te. Akkor megtudnák a zigazságot!

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:07:19

@Lófasz Hadnagy: Na, pont az usákokra hivatkozni ... Annyi hülyét még egy rakáson nem láttál másutt. Atomfegyverük van sok, nem eszük.

Gest anyó férje 2010.06.07. 17:08:21

Kósa megcsinálja a haveroknak hogy olcsón válthassák a sékelt forintra miután megkapták a visszahonosítás lehetőségét. Ez az egész parlamenti cirkusz csak arra jó hogy valami körítés legyen hozzá

Nem vagyok fideszes 2010.06.07. 17:08:31

@Tuur Ion:

Ja, azért a világ vezető nagyhatalma, mert olyan valag hülyék.

Spiro 2010.06.07. 17:09:09

Héló, héló! Tudom máár mi legyen a kormányprogram (a kidolgozásban szakértőnek felkértem családi-, baráti körömet, a Bankszövetséget (ők nem voltak jelen, de a levegő vibrálásából úgy éreztük, hogy együtt dobog velünk a szívük (még ha az idegen is)))

Hmmm (torok köszörülés)

Legyen 100 év a nyugdíj korhatár, akkor fenntartható lesz a nyugdíj rendszer, és az erre a jogcímre befizetett összegeket simán költhetjük a bikicsunáj kommunikációra.

Mivel ez folyamatosan jó hatással lenne a költségvetés hiányára, ezért az SZJA-t csökkentjük a befizetett nyugdíj járulék összegével.

Legyen minden panel önálló Önkormányzat (a ~3200 Önkormányzatból jelenleg 2200-ban a lélekszám <500). Így a 200.000 polgármesterből álló, Alkotmányozó Nemzeti Egység Forradalmi bizottmány dönthetne mindenről. De csakis 100%-os egyhangú szavazattal.
Különösen fontos kérdésben szükséges a 150% szükséges!

A személyi igazolványon legyen rajta a személyi szám (ami egyben, adó-, Tb-, közgyógy.-, nyugdíjas-, diáki-, elektronikusbérlet, bankkártya, stb.- igazolvány is) és a cím is, hogy ezzel mindent el lehessen intézni. (Ez a javaslat nem kapott többségi támogatást, mert nem tudtuk eldönteni ki legyen az, az 1 aki megnyerheti a nyílt közbeszerzési pályázatott, amin bárki pályázhat, akinek DNS-e azonos a jelenlévő 9 ember DNS-vel).

ki kicsoda 2010.06.07. 17:09:45

Tuur Ion!

A szellemi képességeknek, akár a tiédnek is, köze nincs ahhoz, mikor milyen kormány alakult. A tragédia, hogy valóban nem az érintettek a leghülyébbek, ők is csak emberek.
Azok, akik látták mit csináltak és ennek ellenére a hatalomba emelték, ilyen arányban, azok nem is érdemelnek mást, minthogy rajtuk röhögjön a világ és szenvedjenek a hülyeségükért, mert
"... mást itt e nép meg nem ért, csak túlerőt"

ayatollah 2010.06.07. 17:10:19

@biobender: "Jah, akkor minden vilagos. Ha a gazdasag nem erdekes akkor teljesen logikus volt amit csinaltak."

Biztos lehetsz benne, hogy logikus amit csinálnak. Nagyon sokan biztosan meggazdagodtak a hétvégi akción. (Nem én)

eremita 2010.06.07. 17:10:21

@Tuur Ion: Milyen hülye ez a nemzetközi sajtó világ. Van itt Magyarországon néhány zsidó-komcsi akik az orruknál fogva vezetik őket?

Na ne. Neked tényleg ilyen egyszerű a világ?

Van egy anekdóta: Meg kell oldani egy problémát az okosnak meg a hülyének. A hülye azonnal rávágja a választ, az okos meg hosszasan gondolkodik a számtalan variáció egymásra határáról. Remélem érted.

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:10:29

@Lófasz Hadnagy: Raboltak pár évszázadon át, méghozzá nem túl udvariasan. A világ egyetlen terroristája, amely atomfegyver bevetésétől se riadt vissza civilek ellen - nem nyalnám a helyedben ennyire keményen az usákokat, hozzájuk képest Hitler, Mao és Sztalin együtt is szolid kis elsőáldozók ...

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:11:13

@eremita: "Van itt Magyarországon néhány zsidó-komcsi"

Bocsika, de a zsidók mit keresnek itt? Talán valami bajod van a zsidókkal???!!!

apc 2010.06.07. 17:11:44

@Tuur Ion: Szelektív emlékezet: hány százalékos gazdasági növekedésel adta át a Horn kormány a FIDESZ-nek(?)a kormányzást? DOKTOR TORGYÁN JÓZSEF DOKTOR sztárügyvéd mondotta vala" Én tettem Orbán Viktor fejére a koronát, Én is veszem le, de sajnos a tanítvány túlnőtt a Mesterén, a kisgazdákat megint leszalámizták.De ez csak adalék. A Bokros csomagot Mi megszenvedtük, ebből (f)osztogatott a kormányod négy évig.

dr kíváncsivagyok 2010.06.07. 17:13:01

Mikor és ki mondja meg végre Kósának és Szijjátoknak hogy fogja be végre a pofáját?! Kósát eddíg még (Debrecen polgármestereként ) tiszteltem , de a másik ,a papagáj még csak "mondjonletönkretettékazországot-ozott" eddig , most más lenne a dolga .

Nem vagyok fideszes 2010.06.07. 17:13:02

@Tuur Ion:

Nyalja a halál, tényt közöltem. Ja, atomfegyvert vetettek be, szegény civilek ellen. Miután Pearl Harborba direkt ők hívták a japókat, ugye? Japók támadtak, vesztettek, így jártak.

Mindegy, nem is tudom, minek vesztegetem rád a karaktereket, tényleg reménytelen vagy ahogy feljebb páran már megállapították.

Öreg Sam 2010.06.07. 17:15:37

Hááát,Fiug,ezt elkúrtuk...
A Vezérnek most fő a feje,hogy ki lehetne a parasztáldozat a partiban.
Sanda gyanum,hogy megint a portást rugják ki...

MACISAJT 2010.06.07. 17:17:37

@eremita: (" Mire szolgál a finom FIDESZ figyelmeztetés? Ez nekem magas.")

Pedig a blogíró is leírta:
"és nyugaton mindenkinek tragikus volna, ha bebukna még egy közép-európai gazdaság."

Nos, ha ez így van, mmárpedig,akkor bizony tessék támogatni Magyarországot.
Legalább fele annyira mint a mostani elcsapottakat.

Lehet izmozni- de kinek jó az ha államcsőd lesz?
Amit most "finoman" meglebegtettett a Fidesz..
Nos, az EU-nak és az IMF-nek már bizonyithatóan nem..

Jezlem ezt a meccset már lejátszották 1990-ben is.
Akkor úgy megszarolták szegény Antallt, hogy bevállalta a Kádár-Fekete korszak 20 milliárd dolláros örökségét is..

geszvat 2010.06.07. 17:17:44

@Megfigyelo:
Kihagytad a nullát, legalább 40 évre tették tönkre, de a naprendszert és Tejutat is érdemes lett volna bevonnod.
Csak az a fránya euró csökkent vissza 6 Ft-ot valamiért. :P

Tuur Ion (törölt) 2010.06.07. 17:18:49

@Lófasz Hadnagy: persze, persze, az usa majd össze izgulta magát, hogy végre megtámadják és beszállhasson abba a zsíros kis buliba, amit második VH-nak ismerünk. Tudták, hogy jön a J. flotta, tudták, mi lesz, de megvárák, hogy megtöténjen. Azóta se változottt a világ, WTC, mond neked ez vmit? Na ugye.

eremita 2010.06.07. 17:19:01

@Tuur Ion: Ezt elcsesztem. Libsi komcsi-t kellett volna írnom. Azért merészeltem a zsidó nevet is beleírni, mer ők az összeesküvés elméletek kimaradhatatlan szereplői.
Egyébként nekem személy szerint se a liberálisokkal, se a konzervatívokkal, se a keresztyényekkel, se a zsidókkal semmi bajom. Az én elvem az hogy: "virágozzék száz szál virág..."

eremita 2010.06.07. 17:21:07

@MACISAJT: A tények nem azt mutatják, hogy ez a fajta figyelmeztetés hatásos lenne. Én inkább azt a következtetést vontam le, hogy a FIDESZ fejjel megy a falnak.

Micocicó 2010.06.07. 17:22:38

Tuur ion! Te hol elsz? Valami afrikai fakunyhoban? Ritka barom vagy!

herbert 2010.06.07. 17:24:54

@Tuur Ion: most jól kibasztál szegény háziasszonyokkal:)

www.fn.hu/cegek/20081118/haziasszonyok_lettek_otp_tulajdonosai/

Mondd, kit nem gyűlölsz a fidesz párttagsággal rendelkezőkön kívül?

Nem kérdőjelezem meg egy percre sem, hogy a szocik kormányzása menthetetlenül szar volt. A franc se kívánja őket vissza. De ez sajnos nem mentesíti az új kormányt a saját hibái alól. Tiszta lappal indulnak, nincs olyan, hogy bénázhatok addig a mértékig ameddig az előző tette (lennénk is nagy bajban).

Egyébként meg csatlakozz vissza a központi agyra, már Szent Lajos is rájött, hogy kissé elmérte a dolgokat.

"Talán másképpen fogalmazna most már - mondta államcsődös nyilatkozatáról tudósítónknak Kósa Lajos. Államcsőd helyett most már azt mondná, hogy "a költségvetés egyes fejezetei nagyon nehéz helyzetben vannak".

Az államcsőd szót amúgy sem a gazdasági társaságok esetében használt módon értette, hanem metaforaként használta. Például ha egy háztartásban 20-án elfogy a kosztpénz, akkor sem éhezik 10 napig a család, hanem máshonnan kell lefaragni a költségekből.

Kósa tudomása szerint egyes költségvetési intézményekben a személyi kiadásokra fordítható pénz fogyott el, ezért például a dologi kiadások rovására kell átcsoportosítani pénzeket."

Hogy jön ez ahhoz, hogy "csődhelyzet" meg "kevés esélyünk van elkerülni Görögország sorsát?"

Spanish VVax 2010.06.07. 17:27:55

Tuurion : csatlakoznék azon kommentelőhöz aki a százas szög összetettségét hozzád képest egy mikroprocesszorhoz hasonlitotta. Még azt is feltételezem szives engedelmeddel hogy fideszes bérkommentelő vagy annyi zagyvaságot hordtál össze a hozzászólásaidban. Neked aztán tényleg nagyon szar lehet !!

gossage 2010.06.07. 17:29:22

Kikerem magamnak azt,hogy a "parasztot "pejorativ ertelemben hasznaljuk,MAR MEGINT
az egy szakma,eletforma amit megbecsulni kellene
hasznalj mast, a magyar nyelv sokkal szebb,lehet valogatni

ennyi a kiegeszites

ORGASMUSFORSCHER 2010.06.07. 17:29:33

Én tényleg nem értem a Fideszt fikázókat... annyire gazdagok s jól élnek, hogy valami elefántcsonttoronyba vonulva ki tudják kapcsolni magukat a magyar hétköznapokból? Ha nem lenne az EU+IMF hitelkeret, sehol sem lennénk...

Épp ma olvastam, hogy a központi költségvetés hiánya május végén az éves tervezett hiány 87,2%-át teszi ki. Az évbôl még 7 hónap hátra van.... ezt az idôszakot ki fogja finanszírozni????

Nem ez a baja a görögöknek is, hogy hitelbôl élnek s a végén már a fene se akart nekik adni??? Mi baj az igazság kimondásával???? Szarban vagyunk, ennyi.

Ki tudta volna betiltani a devizahiteles konstrukciókat???? Nem a kormányzó MSZP???

biobender 2010.06.07. 17:29:41

@MACISAJT: Nos, ha ez így van, mmárpedig,akkor bizony tessék támogatni Magyarországot.

Megfenyegettuk a vilagot, hogy tokon szurjuk magunkat ha nem tamogatnak?? Hogy ez mekkora baromsag....

Sadist 2010.06.07. 17:31:58

@Tuur Ion: Nézz meg néhány grafikont az ezredforduló környékéről. Mondjuk az államadósság alakulását. Lali bácsiék idején szépen elkezdett csökkenni, amit 2001 környékére sikerült lefékezni és újból emelkedésbe kezdett. Akkor ezt így hogy?

biobender 2010.06.07. 17:33:55

@ORGASMUSFORSCHER: Az évbôl még 7 hónap hátra van.... ezt az idôszakot ki fogja finanszírozni????

Oregem, ha te azt hiszed, hogy ugy lehet hitelt szerezni, hogy bejelenti a kormany, hogy a csod kozeleben vagyunk akkor nem egy vilagegyetemben elunk. A mienkben ilyenkor az atyauristen sem ad hitelt, vagy ha igen akkor iszonyatos kamattal.
Nalatok hogy megy ez?

eremita 2010.06.07. 17:34:24

Épp ma olvastam, hogy a központi költségvetés hiánya május végén az éves tervezett hiány 87,2%-át teszi ki. Az évbôl még 7 hónap hátra van.... ezt az idôszakot ki fogja finanszírozni????

A válasz: Azok az adóbevételek, amelyek a év hátralévő hónapjaiban folynak majd be. Persze dolog nem ilyen egyszerű, de a magyar államháztartás sajnos így működik Az év eljén hiány van az év végén meg többlet. (Megnyugtatlak: A FIDESZ éra alatt is így volt)

Spiro 2010.06.07. 17:35:13

Lehet, hogy elfelejtették megmondani nekik, hogy a műszerfalon lévő piros

"Államcsőd"
"Alkotmányos rend szüneteltetése"
"Hiper infláció"

gombokat nem szabad megnyomni, még próbából sem.

Ahogy most a piacok kinéznek, még nincs vége a pániknak. Nehogy valami újabb gomb közelébe engedjétek a Titánokat!

biobender 2010.06.07. 17:37:26

@biobender:
Persze nem a kormany jelentette be - ez csak Kosa es Szijjarto irodalmi munkassaganak a resze. Mar halahttuk: csak egy metafora volt ...

MACISAJT 2010.06.07. 17:37:40

Re#@eremita:

Hja kérem, ez az idegek játéka.Mindenki beveti amilye van.
Aztán amelyik hamarabb rántja félre a kormányt..az veszít.
Mindig emlegetem, tessék megnézni szerencsétlen Antall példáját.
Nem bírta a nyomást, a zsarolást - hát engedett és bevállalt.
Ki járt rosszul? Ő is, pártja is, az ország is.
Ki járt jól? A pénztőke és az állampárt jogutódai.

Most is mondom: nicht beszarren.

Spiro 2010.06.07. 17:39:39

@ORGASMUSFORSCHER:

Nincs gond!!!

Államosítjuk a magánnyugdíj pénztárakat, és máris pluszban vagyunk idénre.

Jövőre pedig ott van az egész eddig privatizált állami vagyon visszaállamosítása (szüneteltetjük az alkotmányos rendet, a magán tulajdon vonatkozásában).

Hol itt a probléma? Következő kérdés?

herbert 2010.06.07. 17:42:26

@Spiro: nem lesz már semmi, shortokat zárták a srácok. Egyeztetett akció volt ez, érdemes nézni ahogy a bennfentesek még idejében ugrottak az otp-ből, illetve alacsonyabb szinteken meg beszálltak.

Öreg Sam 2010.06.07. 17:43:46

Azt gondolom,hogy nem az "államcsőd" kifejezés csapta le a biztositékot,hanem az "alkotmányos rend felfüggesztése".
A pénzpiacok hálá Istennek tudják,hogy csőd nemigen lehet,de egy demokráciában "felfüggeszteni" az alkotmányt,az bizony ütős.
Kósa huszár inkább a Nemzeti Vágtában jeleskedett volna...

freagle 2010.06.07. 17:43:55

@MACISAJT: Ember, te hol élsz?

Az EU gazdasági biztosa azt mondta, hogy az államcsőd emlegetése nettó hazugság. A világ vezető gazdasági szakemberei pontosan tudják, hogy a FIDESZ prominensei hazudoznak. Ettől kéne megijedni?

Én úgy látom, nem Baroso állt ki, hogy bocs, mégis engedünk a hiánycélból + adunk néhány md eurót, hanem Varga, hogy bocs, mégis megcsináljuk a 3,8%-ot.

Zseniális zsarolás volt, gratulálok!

eremita 2010.06.07. 17:46:14

Van igazság benne. Az ős-privatizáció a 90-es években (Antal, Horn) jól el lett cseszve. Bezúdult nemzetközi bankvilág meg a feldolgozó ipar a hazai meg tönkrement. A hazai vállalkozókat kellett volna feltőkésíteni. Ezt már nem lehet helyrehozni. De ezért nemcsak a komcsikat meg Antalt kell szidni. Volt egy kisgazda párt is Antal kormányában, sok kárt csináltak.

MACISAJT 2010.06.07. 17:52:05

@freagle: ("Az EU gazdasági biztosa azt mondta, hogy az államcsőd emlegetése nettó hazugság. A világ vezető gazdasági szakemberei pontosan tudják, hogy a FIDESZ prominensei hazudoznak. Ettől kéne megijedni?")

Egyfelöl, dehogy hazudoznak..
Tudod hogy a jelenlegi helyzetet sperc alatt államcsődbe lehetne fordítani?
Elég lenne az önkormányzatokat és az állami intézményeket ráengedni a költségvetésre..

Másfelől, tudták a "világ vezető gazdasági szakemberei " hogy blöff?:)
Akkor viszont száéndékosan belementek a játékba, ..:D
És úgy dobálták el a papírjaikat, mint az eszementek...

Ilyet hogy egy 200 ezres vidéki város polgármestere , aki mégcsak a kormánynak
sem tagja,egy nyilatkozatával majdnem bedöntse az eurót, meg a Wall Street-et...:)

Rá Dios 2010.06.07. 17:56:32

Elő lehet venni és kitenni a hátsó ablakba a nagy T- betűt. Tanuló kormány, tanuló vezetők.
Nem szégyen az, csak kicsit halkabban, kicsit szerényebben, nem csak a gázt nyomva, körülnézve...fog az menni!

KG2000 2010.06.07. 17:56:37

@Öreg Sam:
***
Azt gondolom,hogy nem az "államcsőd" kifejezés csapta le a biztositékot,hanem az "alkotmányos rend felfüggesztése".
***
Rosszul tudod, a "piacok" széles ívben leszarják a demokráciát, őket CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a pénzük érdekli. Jó példa erre Kína vagy Ceauşescu Romániája.

eremita 2010.06.07. 17:58:15

@MACISAJT:
Mi az hogy államcsődbe lehetne fordítani?

Basszki, ez nem szándék kérdése. Az önkormányzatok adósságának semmi köze az államadóssághoz. Ilyen erővel a lakossági adósságokat is át lehetne fordítani államadóssággá. (vagyis: a polgár felveszi a hitelt az állam meg fizesse vissza)

Sir Galahad 2010.06.07. 17:58:41

Komolyan nem értem én ezt az egész hisztit. Az árfolyamok mozognak - most épp erősödik a forint, írja a Zindex - , máskor gyengül, amit néha összefüggésbe lehet hozni politikusok megszólalásaival, néha meg nem. Miért kell erre világvégét kiabálni?

magyar-magyar szótár 2010.06.07. 17:59:42

@schgabor: A kombojok is panaszolták ezt, mondtuk nekik, hogy otthon a tyúkudvaron gyakorolni kell a fapuska előkapását, ne akkor akadjon a hózentrógerba, amikor a Szent Mezőnket akarják bitorolni.
Úgy hívják, hogy retorika és sajnos művészeti ág, de azért lehet tanulni is, mert egy politikus sose tudhatja, egy útálatosújságíró mikor gyug mikrofont a szája elé... És nem lesz mindig ilyen bocikám-bocikám, főleg majd az előrehozott választások után, amikor ballanszérozni kell .. a.. mi lesz az Új baloldal új neve, azt, na... Kapnak Önök egy környezetvédelmi tárcát és úgy járnak, mint az egyébként bájos Fodor Gábor, aki még politikát se volt hajlandó tanulni..

magyar-magyar szótár 2010.06.07. 18:02:44

@ORGASMUSFORSCHER: Nem tudja maga, , hogy a 87%-ot a fideszekek csiná'ták két.. nem egy hét alatt? Tavaly ilyenkor csak 63%-on álltunk! Nem furcsa?;)) Április elején mindössze 78%-on állt a mutató, annyira jó kondícióban készültek átadni Jó Gordiék a kormányt.

herbert 2010.06.07. 18:04:52

@Sir Galahad: a forintárfolyam visszajön, ez nem volt kérdés (speki-teória híve vagyok, szerintem egyfajta modern frankhamisítási ügy volt ez), pórul még akkor járhatunk, ha az állampapírok piacán nem lesz keresleti oldal, mert nem bízik az össze-vissza beszélő (valójában nagyon is tudatos)kormányban. Július 17-én kiderül.

eremita 2010.06.07. 18:04:52

@Sir Galahad: Ezt ne nekünk mond. A befektetők idegesek, a piaci hangulat feszült. Németország is szarban van, meg az angolok, hogy csak a két legnagyobbat említsem.

Egy rosszul elsütött vicc is kárt okozhat ilyen helyzetben. De Magyarországnak sajnos elég erős viccet sikerült elsütnie. (Mert itt nem a FIDESZ-ről meg az MSZP-ről van szó, hanem az országról.)

Várúr 2010.06.07. 18:06:17

@eremita:
Tudsz olyan benzinkutat, ahol nem kell állandóan többet fizetni? Nézted, mennyi volt a nafta 1, 2, 3, 10, stb. hónappal ezelőtt? Térj át a rollerre pajtás.

Öreg Sam 2010.06.07. 18:07:53

@KG2000:
Igazad is lehet,de próbáld kicsit tágabban értelmezni.
Az EU egyik tagállama bedőlt,és mégsem hallottunk a görög alkotmányosság felfüggesztéséről.
Ha idealista lennék,azt mondanám,hogy ez "csak" pénz,de nem mindhatom,mert ha Európa közepén még egy gazdaság bedől,az súlyos dolog Ámérikával szemben (is)
Triviálisan: megkérdőjelezhetné az egész EU létét.

Várúr 2010.06.07. 18:08:42

@Sir Galahad:
Hogy könnyező szemük törölgessék, szájukat üvöltőre húzzák a választási bukkantyú miatt.

Sir Galahad 2010.06.07. 18:10:56

@Várúr: Én is kb. ezt gondolom. Ez pár napig még menni fog, majd mindenki szépen elfelejti. És aztán?

eremita 2010.06.07. 18:16:49

@Várúr:
Mint tudjuk, a benzin ára többek között a dollár-forint keresztárfolyam alakulástól függ. Most a forint éppen zuhanó repülésben van, tehát borítékolható az áremelés.
Azt érzékelem a hozzászólásodból, hogy téged ez nem nagyon izgat. De nem biztos, hogy másik százezer is így van vele. Főleg ha tudja, mi miatt nyeklett meg a forint.

Szelid sunmalac 2010.06.07. 18:19:58

@Sir Galahad: Az tokmindegy, hogy egy indexes blogon mit kiabalnak. Az a nem mindegy, hogy ott mit kiabalnak, ahonnan jon a penz!

Várúr 2010.06.07. 18:20:10

@Lófasz Hadnagy:
Na igen. Obama éjt napallá téve szoros figyelemmel kísérte Bajnai munkáságát. Ne keverd a rutin diplomáciai udvariasságot az elismeréssel. Az USA annak idején a legmagasabb kitüntetésben részesítette Ceasuescut. Franciák Medgyessyhez, stb, vágták a becsületrendet. Naív vagy, mint egy vadiúj báli cipő.

Várúr 2010.06.07. 18:21:29

@eremita:
Aki nem akar, nem ért. Még egyszer, lassan: a benzin drágul akkor is, ha egy olajsejk hangosat fingik, vagy ha a nagy elosztók markolni akarnak.

ati27 2010.06.07. 18:23:48

@weedxyz: Program nélkül.. Lássuk csak mondd el mi volt az mszp programja.. Esetleg az elempéjé, vagy a jobbik programja volt neked szimpatikus? Esetleg Flettóé? amikor kiált egy üres mappával, hogy abba van a program? Esetleg arra célzol amikor minden egyes hónapra jutott egy flettó progi? Vagy esetleg MDF progi? Tényleg mi az az mdf? :)
Amugy a Fidesz ezt benyalta, nem kicsit. Persze ki kellet probálni meddig mehetnek el.. De lehetett volna kicsit finomabban is tapogatózni. Így legalább rögötn megkapták.. Csak tanultak belőle. Hm. Kósa ezek szerint nem..

Várúr 2010.06.07. 18:24:35

@Sir Galahad:
Aztán találnak más nyafizni valót,amilyen találékonyak... Mint a drogosok. Zorbáááán! Kóóósa! stb. - hörgik sok sok éven át. Jó nagy gyakorlatuk van benne. Egy ideig súlyos kábszer elvonási tüneteket tapasztalhatunk.

eremita 2010.06.07. 18:25:28

@Várúr:
Az USA rutin diplomáciából - ahogy te nevezed - mikor méltatta Orbán teljesítményét? Vagy Orbánnak még rutin diplomácia sem jutott?
Különben a nemzetközi diplomáciában mindennek jelzés értéke van. Bajnai elismerésének is. Meg annak is , hogy annak idején ki és mikor fogadta Orbánt.

A franciák meg különösen érzékenyek arra, hogy kinek adnak becsület rendet, főleg ha az külföldi.

eremita 2010.06.07. 18:26:55

@Várúr: Én értem. Most meg azért drágult mert Kósa debreceni várúr vakkantott valami írtózatos böszmét.

Karakán (törölt) 2010.06.07. 18:27:09

Tényleg nincs semmi fogalmuk a világ menetéről. Azt hiszik ha Trianont emlegetik az elég? magyar állampolgársággal foglalkoznak közben a devizahitelesek, akiknek állitólag segiteni akartak, belegebednek a butaságukba. És mindenki. Ragaszkodnak a buta elképzeléseikhez, nem vették észre, hogy már nem ellenzékben vannak, hanem kormányoznak. A másik szapulásának vége, de most maguknak is teremtettek elég okot a szapulásra. Hazudnak.

bryan 2010.06.07. 18:41:38

@Tuur Ion:
Te tényleg ennyire hülye vagy? Az El Pais-tól, a Le Monde-on át a New York Times-ig mindenki Szijjártó hülyeségét emlegette (illetve, mivel Szijjártó nem önjáró, a kormányét), a CNN-en a harmadik hír volt ez. A Financial Times konkrétan lekontározta a kormányt. Ha azt hiszed, ezt csak a devizahitelesek érzik meg, akkor sürgősen ideje lenne tanulnod néhány dolgot a pénzvilág működéséről.

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.07. 18:43:16

@eremita: "a Magyar Nemzet és a HÍR TV szerint ez valóban nem hír. A napok óta tartó botránnyal ők ugyanis egyszerűen nem foglalkoznak."

Ismerjük ezt a kommunista felfogást: ha nem beszélünk róla, akkor nem is létezik.

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.07. 18:48:12

@bryan: "A Financial Times konkrétan lekontározta a kormányt. Ha azt hiszed, ezt csak a devizahitelesek érzik meg, akkor sürgősen ideje lenne tanulnod néhány dolgot a pénzvilág működéséről."

Hogy egy fideszfan tanuljon a pénzvilágról? Ennyire nem kellene túlozni az elvárásokkal...

torró 2010.06.07. 18:52:46

Itt az INDEX-n volt olvasható valamelyik nap, miszerint a probléma kiváltója egy angol elemző helytelen fordítási és értelmezési kinyilvánítása volt.Amit a tőzsde felkapott.Azt mondták a másik hiba ott volt hogy a kormány ezt az elemzői tévedést nem cáfolta azonnal!Tehát nem egészen a Kósa hibás egyedül,Mert most írom le ezerszer hogy nem kellene úgy tenni mintha nem tudná az EU és az egész világ hogy már jó ideje szarban vagyunk.
Ezért kellett a Bajnai féle kármentő kormányt létre hozni! Úgy hogy nem kell itt az égig ugrani ha valami elszólás történik. Akkor is lehetett volna kiabálni amikor az MSZP rendelt meg különféle nyugati sajtóban lejárató cikkeket. Vagy azt már el felejtettük igaz? Egyébként is kéne figyelni a híradásokat mert mára már megnyugodott a tőzsde. Igaz attól mi még mindig szarban vagyunk. És most nehogy azzal jöjjön itt valaki hogy erről csak a FIDESZ tehet. Összeír itt mindenki mindent amit szabadon lehet, de nem kéne kicsit tájékozódni is?

Spiro 2010.06.07. 18:58:00

@herbert:
Attól, hogy ezek a tökök zárták a shortokat, még nem biztos, hogy láttuk a deviza/HUF tetetejét, vagy a tőzsde alját.

A piacokat álhirekkel meg lehet rángatni, de néha még a hiteles cáfolat is kevés az eredeti állapot eléréséhez rövid távon.

Ne legyen igazam, de akiket most kistoppoltak HUF-ban, OTP-ben azok nem valószínű, hogy gyorsan visszaszállnának, továbbá olyan technikai szintekem mentünk át, amiktől inkább további gyengülés valószínűsíthető, mint hirtelen gyors visszaerősödés.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2010.06.07. 18:59:24

@schgabor:

Akár volt idő, akár nem, akár stb. az "ez kimeríti a böszmeség fogalmát" megjegyzése zseniális volt. A frakciótársaitól megérdemelte volna a tapsot, kellett volna :)

fehéregér 2010.06.07. 19:03:28

@bryan: szerintem ne erőlködjetek, Tuur Ion nem vitaképes, az agya helyén kicsi orbánviktor vagy mi van, szóval ez már nem tekinthető "gondolkodásnak". Amikor valaki bármilyen ideológia, pártszimpátia, vagy épp személyi kultusz alapon ennyire elvakult, az érvek leperegnek róla.

Várúr 2010.06.07. 19:18:45

@eremita:
Kósa tudhatott valamit, mer' bicajjal jött Pestre a parlamenti nyitányra. Mondom, válts rollerre.

Várúr 2010.06.07. 19:24:03

@eremita:
Amnéziás vagy? Orbánt fogadta Bush, az Amerikai Konzervatív Intézettől (az egyik legtekintélyesebb) nagy aranyérmet, a pápától Nagy Szt. Gergely rendet kapott, az Európai Néppárt alelnöke, stb. Nem fényezem Vityát, de Gordonka feje búbjának megsimogatása nem jön össze ezekkel.

Lepényhal 2010.06.07. 19:24:17

"De valószínűleg egyre többen fogják mondani nekik, vagy legalább gondolni, hogy gyerekek, igen, tudjuk, az MSZP is szar volt, le is váltottuk őket, de annak szerencsére vége van".
Nincs vége, ez hazugság. Egy jó demokráciában nem ott ér véget egy ügy, hogy kirabolták a lakásodat, hanem ott, hogy a bűnöst lesittelik, te meg visszakapod a pénzed.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 19:25:27

Bárki, aki azt gondolja, hogy ami a tőzsdén és a devízapiacon történt, az valami "úri huncutság", amihez nincs semmi közünk, annak megemlíteném, hogy a világgazdasággal állunk kapcsolatban akkor, amikor az autónkba benzint tankolunk, amikor felemeljük a mobiltelefont és amikor a számítógép és az internet segítségével ide szépen leírjuk a kommentjeinket. A forint gyengülése miatt többe kerül a benzin, ezt már megtapasztalhattuk sokszor, akár az elmúlt egy évben is. De az államadósságot is sokkal nehezebb visszafizetni, ami mindenkire terheket ró majd, függetlenül attól, hogy ki mire/kikre szavazott. Aki szerint függetleníthetjük magunkat a világgazdaságtól, annak javaslom, próbáljon meg élni azon javak nélkül, amit a világazdaság segítségével kapunk.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 19:30:26

Nem az a kérdés, hogy részei vagyun-e a világgazdaságnak és az jó-e nekünk, hanem az, hogy a külföldi - és általunk megvásárolt - termékek ellentételezését hogyan tudjuk megoldani nemzetgazdasági szinten, egészen odáig, amikor Gpisz Jakab bemegy a plázába és megveszi a plazmatévét. Vajon gondol-e ilyenkor arra, hogy ő hogyan tudja ezt a munkájával ellentételezni?

Lepényhal 2010.06.07. 19:40:59

"És nem volt ott egyetlen ember sem a Fidesz-frakcióban, aki odaszólt volna, hogy kussolj, paraszt, ez nem Debrecen, hanem már a világpolitika, ahol ha hülyeségeket beszélsz, mindenki ugrani fog rá, és az országnak lesz rosszabb. Egyszóval: a Fidesz még nem szokott hozzá ahhoz, hogy vége az ellenzéki éveknek."
Szerintem ahhoz nem szoktak még hozzá, hogy mit várnak tőlük azok, akik 2/3-os bizalmat adtak nekik. Remélem lesz "kussolj paraszt".

eremita 2010.06.07. 19:44:46

@Várúr: Szívből örülök Orbán nemzetközi tekintélyének. Remélem mostani országlása idején is begyüjt még egy csokorra valót.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 19:55:12

Mondjuk van egy szállodám - nem tökéletes a hasonlat, de mondjuk. Látom, hogy az előző tulajdonos rettentően elhanyagolta az épületet. Én inkább keresnék néhány kőművest - főleg, ha előtte 8 évig arra készültem, hogy átveszem az épületet - és megbeszéljük, hogy mit lehet tenni. De nem állok ki a főtérre és nem arról sopánkodok, hogy az előző tulaj egy olyan épületet adott át nekem, ami nemsokára összeomlik. Akkor ugyanis a bentlakók nem tudnak vendégeket fogadni és ki jön egy olyan házba, amiről azt mondják, hogy összedől? Márpedig a vendégekkel való cserekereskedelemből tudunk profitálni.

herbert 2010.06.07. 19:58:26

@Spiro: 1. a forint már korrigál, ez a szint rendben van, ha a németek mellé nem csatlakoznak mások a takarékosságban, akkor eurohoz képest hosszú távon bőven erősödhetünk (dollár, frank más tészta)

2. a forgalom megöli az irányt. az otp péntek-hétfői forgalma 100 milliárd felett, és az árfolyam mondjuk a csütörtöki 5800-as csúcsszintről egy ezrest esett. Ha a szerdai zárót nézem, akkor kevesebbet is. 2008 októberében ekkora forgalommal (több napra elosztva) hatezerről 3 és félre ütötték le úgy, hogy ha jól emlékszem ment a nagyüzemi sajátrészvény vásárlás. A forgalmat nézve most jobban ütöttek, de minden józan érv ellenére valaki nagyon aláfeküdt ennek az esésnek. gondolom ez a valaki nagyon tudott valamit és nem két napra vette a papírt, nem fog megjelenni eladóként.
Szerintem megteremtették az adócsökkentés fedezetét okosban :) és előkészítették az otp, mol átvételét.
Konteo (figyelsz Tiboru?, egy kommentbe nem fér be), de még mindig jobb erre gondolni, minthogy szimplán idióták:)

Pajtás 2010.06.07. 19:58:37

Ritka kókler banda. Ostobák, szánalmasak.

Lepényhal 2010.06.07. 19:59:50

@IrgumBurgum: magyarul te az a fajta vagy, aki végignézné, hogy a vendégeidre dől a ház? Nem bánnám, ha nem nyitnál szállodát.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:05:33

@Lepényhal: nem nézném végig. Elkezdenék rettentő módon dolgozni, hogy ezt elkerüljem. Mint említettem, a hasonlat nem tökéletes. Ha a "szálloda" összedől, akkor maga alá temeti az embereket. A szálloda az én hasonlatomban a Nemzetet, a Hazámat jelenti és hidd el, sokan vannak, akik nem tudnának innen elmenekülni, ha a nemzetgazdaság összeomlana. De nem fog. Még időben felháborodunk, az előző tulaj és a mostani bénázása miatt. Illetve nem csak felháborodunk, hanem érvelünk, vitázunk és - dolgozunk.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:08:33

@Lepényhal: + tényleg köszi, hogy pontosításra bírsz :)

Pajtás 2010.06.07. 20:12:53

Komolyan mondom, én erre számítottam, csak nem egy hét alatt:D

Lepényhal 2010.06.07. 20:14:53

@IrgumBurgum: azért még pontosítanék rajta. Átmenetileg sem lehet megengedni azt az állapotot, hogy a vendégek életveszélyes szállodában lakjanak. Így aztán a hasonlat továbbra is sántít, mert azok a szállodavendégek, akik már a rossz hírre is pánikolnak, nem járnak beállványozott szállodákba.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:17:01

@herbert: "Szerintem megteremtették az adócsökkentés fedezetét okosban :) és előkészítették az otp, mol átvételét. (...) de még mindig jobb erre gondolni, minthogy szimplán idióták:)"

A tüzzel játszanak. Mi van, ha elindítanak vele egy lavinát? A világ tőzsdéin nem éppen optimista hangulat uralkodik és könnyen lehet egy a világ tőzsdéit esetlegesen uraló általános árfolyamcsökkenés esetén a Budapesti Értéktőzsdén egy árfolyam- illetve indexszakadás. Akkor vajon mit csinálnak a részvényekkel, ha mondjuk megvették a részvényeket és nem valaki(k) shortoltak vele?

hazug fidesznyik (törölt) 2010.06.07. 20:17:16

@Lepényhal: "Egy jó demokráciában nem ott ér véget egy ügy, hogy kirabolták a lakásodat, hanem ott, hogy a bűnöst lesittelik, te meg visszakapod a pénzed."

Lehet, csak hogy a mi esetünkben önrablás történt: a magyar nép fosztotta ki az államkasszát az általa felhatalmazott kormány segítségével. Természetesen, a nép még mindig azt játssza el, hogy ő nem lopott, csak a kormány. Jó nép ez a magyar nép, de jobb lett volna, ha anno kint marad a ruszki pusztában és soha nem tanulja meg a szocializmust.

Pajtás 2010.06.07. 20:21:35

most már értem miért LOW-293 Orbán tranyójának a rendszáma. Mert ezek LOWOK:D

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:26:22

@Lepényhal: Lehet, de valahogy most mégis elszaladtak a vendégek (egy része) és ezt nagyon keményen megéreztük és meg fogjuk érezni. Bizony, voltak olyanok, akik itt voltak annak ellenére, hogy csúnyán be vagyunk állványozva.

Lepényhal 2010.06.07. 20:28:09

@IrgumBurgum: hát pontosan így volt ez a görögöknél, ahol rájuk szakadt a plafon.

Pajtás 2010.06.07. 20:32:14

a jobbos bértollnok szösszeneteire reflektálva: ti egy ekkora baklövésért felnégyeltétek volna Gyurcsányt a Kossuth téren:D

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:32:53

@Lepényhal: A szálloda valóban be van állványozva, ennek ellenére voltak olyan vendégek, akik itt voltak és most egy részük távozott, amit nagyon keményen megérzünk, illetve meg fogunk érezni. A további problémát nemcsak a most távozottak jelentik, hanem azok a vendégek sem jönnek hosszabb ideig, akik úgy egyébként nem szeretik a beállványozott szállodát. Őket sikerült még hosszabb időre elijeszteni.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:34:40

@Pajtás: Gyurcsány öszödi beszéde például nem rengette meg a tőzsdét és a devízapiacokat.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:38:48

@Lepényhal: Bizony, legalábbis omlik rendesen. A különbség - többek között - az, hogy ők már bent vannak az eurozónában, mi pedig "csak" uniós tagok vagyunk. Ezt sokan (de te nem!) összekeverik és azt hiszik, hogy mi hasonló helyzetben hasonlóan "jó" tárgyalási pozícióban lennénk. Mi bizony kevésbé tudunk "ráijeszteni" az unio vezető nagyhatalmaira.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:43:26

A lényeg: továbbra sem érdemes visszasírni az elmúlt nyolc évet. Jobbat szeretnénk, de az elmúlt néhány nap sajnos nem igazolja vissza a várakozásokat és a kormány hihetetlen módon erodálja azt a példátlan bizalmat és felhatalmazást, amit a választáson kapott.

Lepényhal 2010.06.07. 20:45:38

@IrgumBurgum: nem mondod! Hiszen nemrég itt olvastam, hogy mi döntjük be az Eurot! Meg a Dow Jonest! Akkor csak fontosak vagyunk. Nem?

Lepényhal 2010.06.07. 20:49:53

Nézzetek csak ide:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/06/07/megnyugodott_a_tozsde_erosodott_a_forint/
Ezenkívül úgy veszem észre, készül a kormány a bankok és a magánbiztosítók (azaz a piac) túlérzékenységének orvoslására is.

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 20:58:55

@Lepényhal: "mi döntjük be az Eurot! Meg a Dow Jonest! Akkor csak fontosak vagyunk. Nem?" De bizony fontosak vagyunk, leginkább magunknak...! :D
Azt hol olvastad, hogy mi döntjük be az Eurot meg a Dow Jonest? Mindegy is, nem tűnik túl hiteles észrevételnek, inkább a "lehetőségeink" eltúlzásának tűnik...

Dr IrgumBurgum 2010.06.07. 21:01:15

@Lepényhal: A kormány lehet, hogy kiválóan orvosolni fogja azokat a problémákat, amelyet okozott...

Pajtás 2010.06.07. 21:03:47

Szargyártó meg Kókler akkora storyt rittyentetettek, hogy Buci ma is a 3ik csíkon van túl, me a kutya nem figyel rá:D

Pajtás 2010.06.07. 21:17:06

Ha csütörtökön ez a félhülye Kósa odamegy Bajnaihoz és gratulál az Obama elismerésért, ma létrejön a Nemzeti egység, és 260 az euró. Erre ez a paraszt..., de innen már ismeritek.

Lepényhal 2010.06.07. 21:22:27

@IrgumBurgum: sajnos ezt itt olvastam az egyik index fórumon (a sok közül). És ennek az értékelésében egyezik a véleményünk.

herbert 2010.06.07. 22:29:51

@IrgumBurgum: háát az elgondolás röviden: tőkeáttétellel shortolsz forintot és eurot, strómann cégeken keresztül. a szorzó lehet egészen magas a forint esetében, mert az biztosan zuhanni fog, de azért az euroval sem kockáztatsz nagyot. Csütörtök délutánra áll a bál, elkezded zárni a shortokat (ezzel mellékesen az árfolyamot is tartod). Pénz a kasszában (legyen mondjuk 300 mrd), már van fedezet, kitépheted az otp könyvét, sőt, a pénz egy részét bele kell forgatnod az otp-be és molba árfolyamtartási céllal. Ha sokáig tart a pánik, akkor sem igen kerül többe 100 mrd-nál, mert csak az összeomlást kell megakadályoznod, nem az esést.

Dolgok visszatérnek a rendes kerékvágásba (otp nem esik jobban mint a régiós bankpapírok), ekkor alapítassz egy céget, ami szépen lassan feltűnés nélkül felvásárolgatja a shortot és részvényvételeket intéző fedőcégeket. Hirtelen a néhány tucat helyett van egy céged néhány millió otp részvénnyel és néhány száz mrd kp-vel. Ekkor már csak vissza kell cserélnie az otp-nek és a molnak a kicserélt sajátrészvényeiket, és vételi ajánlatot teszel a 28 millió db otp sajátrészvényre.

Mi is az eredmény? az otp 10-15%-a baráti kézbe került, a banknak lett 300 mrd körüli extraprofitja, amiből kacagva kifizeti a különadót, a versenytársak meg rábasznak. Nem mellékesen pedig a költségvetés vagy 100 mrd ft-nyi terven felüli bevételhez jut a 300 mrd-os példán.

herbert 2010.06.07. 22:31:58

bocs, péntek délután

magyar-magyar szótár 2010.06.08. 11:21:55

@torró: Van még egy trükk, a kettészerkesztés. Annak ellenére, hogy áprilisban újra a Betűhívséggel a Barmok Önndugájukba Rohasztását a bogromm ( Dr Antall esetében bevállt már ez és ápr. elején pedig Kóczián műjobber üdvözölte ) nem lelhető meg betűhíven a két egyébként valóban elhamarkodott barom szövege. Nem mentség, mert akárhányfelé szerkesztik, az 5000 erre szakosodott spekulánsnak egyetlen szó is elég, a "görög" akárhány mondatra is lehet attól.

Jahh és Fedor úr busongása, jó benyalni, hogy a benzinár is.
Mindenesetre a devizahitelsek legalább kevesebb kövecskét kapnak, bár azt hiszem, a pusztába kergetésük majd még ki fog újulni...

weedxyz 2010.06.08. 13:34:15

@ati27: mondtam én, hogy a többi jobb? :) Ne legyél már anyatigris! :)

N Karesz 2010.12.24. 02:43:38

A politikához nem értek 'De az utóbbi időben sok a hatalom ellenes beszéd.A sok kritikát a Fidesz nem szerette sohasem.Még van néhány nap és már nem irhatjuk le azt amit gondolunk.Hála az új médiatörvénynek.De miért beszélnek rosszat Kósáról ? Pedig őt istenitik Debrecenbe 'Milyen rosszat tett kósa? Valaki összefoglalná ?
süti beállítások módosítása