/>

Egy kis időrend. Múlt csütörtökön a parlamenti házbizottság megtárgyalta az e heti két ülésnap napirendjét. Ettől a ponttól lehetett tudni, miket fognak tárgyalni most - elvileg.

Pénteken a Fidesz az ellenzék számára váratlanul beterjesztett egy törvényjavaslatot a választási törvény módosításáról. A lényege nagyjából annyi, hogy már őszre maguk jelölhették volna ki a választási bizottság tagjait. Az ellenzéknek maradt hétfőig nulla darab munkanapja felkészülni, de ez mellékes lett volna, mert mivel nem vették fel előző nap a hétfői napirendre, legfeljebb másfél héttel később lehetett volna tárgyalni.

Hétfő kora délután a Fidesz megszavazta, hogy a napirend módosításával már aznap tárgyalják mégis. Megszavazták azt is, hogy a részletes vitára bocsátás ne a szabályoknak megfelelően egy héttel az általános vita után, hanem rögtön a lezáráskor legyen, másnap részletes vita, és jövő héten el lehet fogadni a törvényt (majd rohamtempóban feltölteni a választási bizottságokat fideszesekkel).

Hétfő este fél tizenegykor elkezdődött a vita, mindhárom ellenzéki párt a maga stílusában kimondottan sikeresen magyarázta, miért rossz a javaslat, a Fidesz elég látványosan sarokba szorult.

Hétfő éjfélkor, amikor javában tartott a vita, az előterjesztő javaslatára a fideszes többség megszavazta, hogy azonnali hatállyal zárják le - a frakcióknak ezután öt-öt percük maradt reagálni, és vége. Az indoklás: már minden elhangzott, és késő van.

Mondhatnám, hogy nem is szeretném kommentálni. De nem mondom. Mert ezt nem lehet kommentár nélkül hagyni. A kormánynak nem elég, hogy mindent megszavazhatnak (erre megvan a legitim választói felhatalmazásuk), úgy tűnik, arra is szükségük van, hogy az ellenzék meg se szólalhasson. Sok rossz és akár autoriter hajlamú kormányunk volt már, balról és jobbról egyaránt, de ilyet utoljára a kommunisták csináltak. Nagyjából 1988-ban. Volt a Fidesznek kitől tanulnia. Így viszont ennek nincs értelme. Akkor ne játsszunk parlamentarizmust, akkor ne csináljuk a demokráciát. Itt fejezzük is be. Szégyen.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr332082418

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A törvény urai 2010.06.15. 21:56:01

Non omne, quod licet, honestum est - vagyis nem minden tisztességes, ami szabad. Ez a latin bölcsesség (köszönet H. T.-nek) tökéletesen jellemzi a Fidesz tetteit. Mert kétség se férjen hozzá: semmi törvénytelenség nincs például abban, hogy egy fideszes...

Trackback: A leendő ÁSZ elnök 72 milla prémiuma 2010.06.15. 17:07:50

A Fidesz független szakember helyett a pártkatona Domokos Lászlót akarja az Állami Számvevőszék elnökének kinevezni. A kormányzati költéseket felügyelő ÁSZ elnökének azonban érdekes választás Domokos. Nemcsak azért, mert összesen 2 évig dolgozott a...

Trackback: Mutyiország 2010.06.15. 16:32:09

"Mert aki hazudik, az csal,Aki hazudik, az lop,Hazudni, csalni csúnya dolog!"(Beatrice: A 2000. év felé)Igaza van Orbán Viktornak. Új rendszert kellene itt felépíteni, mert a régi a hazugságra épült. A baj csak az, hogy az ő rendszerének is a...

Trackback: Amit ígértek 2010.06.15. 12:15:45

Ha sokat keresek, ne terhelj adókkal! - tartja a kelet-dakota népi mondás. Majdnem ezt ígérték választáskor. De nem a majdon van a hangsúly. És nem is ez a legnagyobb gond.Talán nem is annyira irigy, aki fölveti, hogy a társadalmi tehervise...

Trackback: Dekorációdemokrácia 2010.06.15. 12:14:36

Ó, nem, arról szó sincs, hogy amit most kiépít a Fidesz, az diktatúra! Az messze nem ilyen! A demokratikus intézményrendszer és a törvényi keretek változása semmiképp nem jelenti a demokrácia végét. A hatalmi ágak szétválasztása, a törvényhoz...

Trackback: "A halál ellentéte nem az élet, hanem a művészet." - A Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval 2010.06.15. 11:39:39

Az örmény holocaust Tolsztoja bevallja, lesújtó véleménye van, és aggódik budapesti nyuláért, Tódorért. Figyelmeztet a balkanizálódásra és a fokozódó örményellenességre, de korunk Goethéje azt üzeni a magyar olvasóknak: az ember nem arra született, hog...

Trackback: A Demokrácia arroganciája 2010.06.15. 11:05:40

 A gyerekek Lenin elvtárs dolgozószobája előtt zajongva fociztak, és berúgták a labdát az ablakon. Lenin elvtárs káromkodott egy nagyot, kiszúrta a labdát a bicskájával, aztán feldobta a tetőre. Pedig közéjük is lövethetett volna.   &bdquo...

Trackback: Erőből ötletelés 2010.06.15. 07:44:54

Hanem azért ez a kétharmad, ez bizony könnyen elbizakodottá tehet. Fölényessé, hogy úgy mondjam. És akkor még finoman fogalmaztam.Mert egyrészről az rendben van, ha a kétharmados parlamenti támogatottságú kormány határozottságot, tettrekészséget és cse...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eml 2010.06.15. 09:34:51

"az ellenzék meg se szólalhasson."
Ellenzék nélkül is működik a Parlament.

"Volt a Fidesznek kitől tanulnia. "
www.youtube.com/watch?v=-9qEuSKxpKE

safranek 2010.06.15. 10:47:28

A megkapott hatalommal lehet élni és visszaélni. A Fidesz már az utóbbit súrolja. Pont olyan dolgokat csinálnak, mint amiért az MSzP-t támadták. Meg kellene érteni, hogy a Fidesz mellé tett IGEN-ek nagy része inkább az MSzP mellé tett NEM volt.

El kellen törölni a kétharmados szabályt és helyette inkább kormányoldal (minden frakció az alakuló ülésen deklarálná a hovatartozását) + x% vagy x db képviselő minden ellenzéki frakcióból.

panteon 2010.06.15. 10:47:30

Ha meg napokig ülnek egy témán mert nem lehet megegyezni akkor az a baj.A poszt írója sem tudja mibe kössön már bele..
A FIDESZ-MASZOP NEM TUD MEGEGYEZNI!!!!
Akkor valamit kell csinálni...
Engem k@ra nem érdekel milyen eszközzel lesz ez az ország élhető...

rockjano_ 2010.06.15. 10:56:07

@panteon: Így minden lesz csak nem élhető...

ZX 2010.06.15. 10:57:53

Nesze nektek Fidesz szavazók. Kellett a 2/3 nagyon. :P

safranek 2010.06.15. 10:57:59

@safranek: Vannak bizonyos kérdések, amikben illik megegyezni. Ezek többnyire a 2/3-os törvények és nem feltétlenül ezektől lesz neked jobb. A gazdasági törvények felesek, ezekről hozza meg a kormánypárt a döntést oszt majd meglátjuk.
De ha eddig nemzeti konszenzusról papoltak, ne forduljanak meg és csinálják az ellenkezőjét. Főleg pedig ne a 4 év mulva eljövő választásokra készüljenek azzal, hogy olyan törvényeket hoznak amive bebetonozzák magukat vagy legalább is megnehezítik a váltást.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.06.15. 10:58:22

Mellesleg hülye lenne a Fidesz ha nem rakná be a saját emberit hanem hagyná a szép jó szoci úriembereket helyükön. Szerintem nincs olyan párt a földkerekségen amelyik ne így tenne ha egy csöpp esze is van.

Nállunk amikor polgári oldal került többségbe a város vezetésében el kellett határozni hogy mi legyen az előző tisztviselőkkel. Valahogy az lett a döntés hogy hát ők csak tisztviselők szóval maradjanak mert mi nem azzal kezdjük hogy kirúgunk mindenkit. Na az azt követő 4 évben ahol csak lehet gáncsoltak minket rendesen. Döglassan, vagy éppen hibásan csinálták a dolgokat szóval 1-1 törvény átfutási ideje a sokszorosára nőtt. amikor kiderült hogy a város nem tud eltartani 6! iskolát és az egyiket be kell zárni (amiben már alig voltak gyerekek) valahogy "véletlenül" kiszivárgott majd mint kiderült közreműködésükkel sikerült bevadítani a szülőket és tüntetést szervezni hogy ne zárják be az iskolát. Nem zártuk be és azóta is nyeli pénzt pedig a előrínak már csak alig 1/4 -e létszám de a fenntartása attól még ugyanannyi.

Az meg hogy nem akarnak hetekig tökölni egy dologgal azzal sztem semmi baj. elég idő volt eddig tököt vakarni most már gyorsan kell cselekedni. Ha elkezdenek kiderülni a milliós mutyik + a többi (és legalább a MSZP-s érték felét eléri) akkor én leszek az első aki elismeri hogy rosszul választottunk. Addig dolgozni kell és figyelni.

safranek 2010.06.15. 10:58:36

@safranek: ezt Panteonnak szántam :o)

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.06.15. 10:59:16

Az, ami jelenleg "jogalkotás" címszó alatt folyik a parlamentben, az nem más, mint egy szánalmas bohózat: semmiből előtűnő, szakmailag elő nem készített törvények (olyan ordenáré hibákkal, mint pl. a tervezet egy múlt héten változtatott jogszabály korábbi, azóta már módosított rendelkezéseit tartalmazza - éljen a kommunikáció a fiúk közt), melyeket a lehető legrövidebb időn belül próbálnak átverni mindenféle bizottságokon, hogy aztán a szavazógomb-robotok minél hamarabb megszavazhassák.

Az egyik bizottsági ülésen épp Kóka egyik helyi adós törvényjavaslatának "megvitatása" zajlott, és az előterjesztő Kóka mellett ott ült az illetékes minisztérium képviselője. Az előterjesztés ismertetése után a bizottság elnöke megkérdezte a minisztériumi képviselőt, hogy van-e valamilyen észrevételük; mire ő csak annyit mondott, hogy támogatják a javaslatot. Mert ugye reális opció egy, a Kósa nevével fémjelzett törvény fenntartásokkal kezelése az új minisztérium részéről... Ebben a jelenetben bennevolt az egész jogalkotási ámokfutás képmutatása és végső soron az értelmetlensége, a feleslegessége.

Nekünk szakmai okokból egynémely törvényjavaslat kapcsán be kellene ülnünk a bizottsági ülésekre, de valahol nonszensz, hogy pénteken fél 2-kor beterjesztik a törvényjavaslatot, aztán vasárnap délután, kétnapos túrából hazafelé izzadva kapom az SMS-t a kollégától, hogy hétfőn irány az X bizottság, ahol döntenek az általános vitára való alkalmasságról és a tárgysorozatba vételről - a többi kolléga pedig megy a többi bizottságba, melyekben szintén ugyanezt a tervezetet vitatják meg.
Viccnek mondanám, ha lenne kedvem rajta nevetni.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.06.15. 11:04:48

@Lesből Támadó Szárítókötél:

Konkrétan vasárnap délután, háromnegyed négykor kellett bejelentkeznünk emailben a másnap reggeli bizottsági ülésre, amelyen a péntek fél 2-kor beterjesztett javaslatot tárgyalták.

Hamar munka ritkán jó, ez már kiderült a kettős állampolgárságos törvény szlovákiai hatásánál is. Ott a szlovákiai magyarok szívtak, itt viszont mi fogunk.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.06.15. 11:05:24

@safranek:

Bazz, Kósa természetesen, hülye vagyok. :-(

panteon 2010.06.15. 11:05:36

@ZX: igen mert a Fidesz szavazók úgy szavaztak izomból, hogy 2/3 ad legyen....

panteon 2010.06.15. 11:10:06

@safranek:Mi az hogy bebetonozza magát?
Ha valaki egy kicsit is látja mi folyik a politikában és nem tetszik neki, akkor 4 év múlva nem szavaz rá.
Aztán jöhet más...

safranek 2010.06.15. 11:10:54

@panteon: szerintem a Fidesz IGEN-ek közül sok volt az MSZP-s NEM. Csakhát a szavazó lapon nincs olyan, hogy NEM-et lehetne x-elni. Pedig milyen lenne, ha a NEM szavazatokat meg levonnák az adott pártra leadott IGEN-ekből!

ryuk (törölt) 2010.06.15. 11:12:17

teccettek volna forradalmat csinálni...

NGA 2010.06.15. 11:14:24

Most mi a baj? Hogy 8 év semmittevés, nokiadoboztologatás után elkezdett dolgozni a parlament?

ZX 2010.06.15. 11:14:57

@panteon: Na hát ez a másik, hogy a remek rendszer miatt az 53%-ból a második fordulóban 66% feletti eredmény lett.
Tudom, az igazság odaát van.

ZX 2010.06.15. 11:15:54

@panteon: Addigra mindet módosítanak, hogy szavazás se legyen, vagy ha igen, akkor csak Fidesz szerepeljen a szavazólapokon.

panteon 2010.06.15. 11:16:35

Értem. A Fidesz tehet arról, hogy valaki nem-et mondott az MSZP-re,LMP-re, stb.

panteon 2010.06.15. 11:20:40

@ZX: Ha ezt komolyan mondod akkor ezt hagyjuk...
Persze..az a szemét Fidesz (akire emberek szavaztak)az a szemét, mert hagyta, hogy szavazzanak rá, mert elynomta szegény MSZP-t.
Most mindent el fog tiporni,mindenkit tönkre tesz.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.15. 11:22:34

98-02 között is ezt csinálták, akkor se hagyták szóhoz és levegőhöz jutni az ellenzéket. most majd még messzebb mennek, mert mehetnek. persze mindezt bevonva azzal a mázzal, hogy gyorsan kell cselekedni. tipikus parasztvakítás, ahol az ember már csak későn kap észbe, hogy tulképp diktatúra van. nem az a lényeg, hogy az ellenzék lassítja a folyamatokat (ők uezt tették ellenzékben, sőt), hanem hogy ezek a szabályok a demokratikus berendezkedést védik.

panteon 2010.06.15. 11:22:51

@NGA: Szerintem a hőzöngők felének fogalma sincs miért nyafog. Régen a Hungária együttest volt divat útálni, késöbb a Windowst, most a Fideszt...

NGA 2010.06.15. 11:25:30

@panteon: Én nem vagyok fideszes. Csak azt látom, hogy végre elkezdődött valami. És jó irányba indult el. Remélem 2-3 év múlva eredményekről is tudunk majd beszélni! Én akkora remélem azt, hogy sikerül rendbeszedni ennek a 8 évnek a romjait.

Roy 2010.06.15. 11:26:58

@safranek: Nem csak súrolja, hanem egyre valószínűbb, hogy visszaél vele.

pokesz70 2010.06.15. 11:27:44

@panteon:

Akkor fogsz csodálkozni, amikor kiderül, hogy a fidesz a szociknál is rosszabb, csak nem lehet leváltani. Persze lehet, hogy nem fog kiderülni soha, hiszen addigra a kezükben lesz a média, az ügyészség, a számvevőszék, a jegybank, az alkotmánybíróság, lesz egy bólogatójancsi közt.elnökünk, stb.

ZX 2010.06.15. 11:28:16

@panteon: Hát, nem én viselkedek úgy mintha én lennék a király! Az a szomorú, hogy ma már bármit el tudok róluk képzelni.

phaidros 2010.06.15. 11:28:49

Most komolyan az a baj, hogy a Fidesz használja a választók által adott hatalmat?

(Nem vagyok Fidesz szavazó, de ha egy párt nem kényszerült koalába, akkor ugyan miért akarna akadályozó ellenzéket? Ideális helyzet az egész arra, hogy végre mindent keresztülvihessen, amit akar. Jah, hogy az, amit akar, az nem tetszik? Hát ilyen volt sok az elmúlt 8 évben is...)

Roy 2010.06.15. 11:32:12

@NGA: Mi indult el jó irányba? Csak egyetlen dolgot mondj. Véletlenül nem a csődközeli helyzet vizionálására gondolsz. Nekik ez biztos bejött. Sikerült a pártkasszát, és saját zsebüket is megtömni ezzel a hazaáruló akcióval.

Ringlósztár 2010.06.15. 11:32:54

@panteon:
Tényleg komolyan azt gondoljátok, hogy a fideszt a szavazásra jogosult fogyasztók kb. 35%-ának a szavazata mindenre feljogosítja?
Minden megoldásuk jó, abból következően, hogy elérték a 2/3-ot?
A bukott mszp-t nem akarom védeni (nem is rájuk szavaztam, a tisztánlátás végett közlöm), de az komolyan ijesztő, hogy a fidesz szavazók elvakult hívők, akik szerint OV.2-t kritikával illetni egyenlő a magyar választások eredményének tagadásával.
Apropó, szerintem a Gyurcsány kormány esetében nem emlékszem, hogy kikértétek volna magatoknak a választás eredményének kétségbevonását, akkor teljesen rendjén való dolog volt a Kossuth téren hőbörögni (akkor sem az mszp-re szavaztam, ofkorsz).

panteon 2010.06.15. 11:33:22

@NGA: Én sem vagyok Fideszes.
De azt látom, hogy 8 évig csak a vakargatás ment, meg a sikkasztás, most, hogy csinálnak valamit,most az a baj,hogy túl gyors!!! Szegény ellenzéknek nem volt csak egy hétvégéje átnézni az új javaslatokat!
Igen! Nem csak a kiváltságok járnak a tisztelt háznak,hanem jó lenne megdolgozni a pénzükért is, amit mi fizetünk!
Nem kellett volna elk@ni és most nem lenne 2/3-ad.

safranek 2010.06.15. 11:36:48

a választás eredménye gyakorlatilag olyan volt, mintha mindenki aláírt volna egy csomag A4-es üres lapot!

Artie 2010.06.15. 11:37:06

@NGA: Egyszer valaki kifejtené, mik a romjai ennek a nyolc évnek?

Ez úgy beleivódott a fideszes agyakba, mint plazmatévébe a 12-es karika.

A fidesz-féle romeltakarítás egyelőre úgy néz ki, hogy ami még áll, azt is tönkreverik.

csoko20 2010.06.15. 11:37:38

Minden bizonnyal ettől a törvénytől lesz kevesebb a munkanélküli és alacsonyabb a devizahitel törlesztő-részlete. A GDP-re gyakorolt pozitív hatásairól ne is beszéljünk!

A gazdasági válságot, mint égetően fontos problémát az olyan döntésekkel lehet leginkább orvosolni, hogy a "megfelelő embereket" gyömöszölik be a legmegfelelőbb helyekre. /Shmitt, PSZÁF, Alkotmánybíróság, választási bizottságok/

Ezt minden válságban vergődő nemzetgazdaságban így csinálják. Mi ezzel a gond?

Rob67 2010.06.15. 11:39:14

@panteon: Ez nem trend kérdése. A Windows szar, orbánnal mi a helyzet?
Azt hogy ki a nagy államférfi azt majd a történelem dönti el, nem pedig az ha a történelemkönyvekbe beiratjuk azt hogy szavazófülkés forradalom volt 2010-ben.
Ezt bízzuk az utókorra.
Kádárék is kitalélták a maguk ellenforradalmi verzióját, mondjuk idővel meg is bukott...
Egyébiránt nem sok különbséget látok a rendszervéltéáshoz képest: az ország miniszterelnöke totális kontrollt gyakorol, alkotmányoz szája íze szerint, az elnök egy megbízható pártkáder lesz.
Egyébként az miért nem baj hogy a Pali is veres volt de rendesen? Díjazom a szakmai és diplomáciai munkáját, de ne polgározzon egy olyan aki az elvtársi rendszerben is baromi klasszul úszkált már.

ZX 2010.06.15. 11:40:54

@panteon: Nem a gyorsaság a gond, hanem ez az ellenzéket kirekesztő egyeduralomra való törekvés. A 2/3 nem azt jelenti, hogy akkor és ott garázdálkodhatsz ahol akarsz, mert van egy alkotmányunk, amit épp most akrnak megváltoztatni úgy, hogy alkotmánybírának is a saját bábjaikat választják.

elwood 2010.06.15. 11:41:04

@panteon: "hogy csinálnak valamit,most az a baj,hogy túl gyors!!! "

a gazdasággal kéne valamit kezdeni, jó lenne gyorsan.

de hogy közt elnökválasztási-, vagy önkormányzati választási rendszert is egy munkanap alatt kéne átalakítani, most azonnal ...

panteon 2010.06.15. 11:42:33

@pokesz70: Ja... meg jön Slota és eltiporja Magyarországot.

pokesz70 2010.06.15. 11:43:17

@phaidros:

"Most komolyan az a baj, hogy a Fidesz használja a választók által adott hatalmat?"

Nem. Az a baj, hogy a demokrácia legalapvetőbb szabályait sem tisztelik. Pártkatona fogja felügyelni a kormány pénzügyeit. Orbán fogja kinevezni az alkotmánybírákat. A fidesz delegálja a választási bizottságokat. A média megszállása is már javában zajlik.

A kérdés az: ha ennyire nagy az egység az országban, ha ennyire nagy a támogatottsága a fidesznek, ha ennyire nagy a bizalom, akkor mitől félnek? Miért kell elvenni a zemberektől a lehetőséget, hogy valóban független felügyelet mellett értékelhessék a kormány munkáját és a véleményüket a majd esedékes választásokon fejezzék ki? Miért kell előre lezsírozni, lejátszani mindent?

Rob67 2010.06.15. 11:43:44

@pokesz70: És ha a fideszé a média, az ügyészség, a számvevőszék, a jegybank, az alkotmánybíróság, és lesz egy bólogatójancsi közt.elnökünk, akkor lehet hogy nagy baj lesz?
Én nem tudom, csak kérdezem... :)))))

panteon 2010.06.15. 11:43:46

@ZX: De akkor a következő kormány ha ez leszerepel akkor az is azt választ akit akar!!!Az jó lesz majd?

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2010.06.15. 11:44:04

@safranek:
Én például az mszp ellen úgy szavaztam, hogy nem szavaztam, attól hogy Gyurcsányék elqrták, még Orbánék mostanihoz hasonló próbálkozásaira emlékszek 98-02 közöttről, csak akkor nem volt a kezükben ennyi eszköz.

panteon 2010.06.15. 11:47:03

@elwood: Eválasztási rendszert asztal mellett ülve is át lehet alakítani akár egy nap alatt is, de gazdasági fellendülést véghezvinni "kicsit" hosszabb időt igényel.....
A Fidesz szavazók 80%-a hitte ezt, hogy a választás másnapján pénzeső lesz...

NGA 2010.06.15. 11:48:59

@Artie: Te melyik országban éltél az elmúlt 8 évben? Nem emlékszel mi volt itt? Hoztak egy rendeletet, majd visszavonták, és ez igy ment 8 évig. Impotensek gyülekezete volt a kormány. Sikerült tönkretenni az oktatást, az egészségügyet, a közlekedést, mindent. Ennyire nem lehetsz vörös szemellenzős, hogy semmit nem vettél észre abból ami itt folyt eddig?

pokesz70 2010.06.15. 11:49:34

@Rob67:

Az én értékrendem szerint sokkal nagyobb baj, mint a gazdaság elqrása. A nokiásdobozosokat le lehetett váltani. Nem csak azért, mert az ügyészség vádat emel ellenük és a média beszámol róla, hanem mert legalább négyévente el lehet menni a fülkéig és egy, az összes párt delegáltjait tartalmazó bizottság szervezésében szavazhatok ellene. Ami most kezd kiépülni, pont ezt lehetetleníti el.

Rob67 2010.06.15. 11:49:41

Az a baj, hogy itt minden új gengsztercsoport kiborítja a homokozót, hogy új jétékokat keressen magának.
A mai komplett garniturának ki kell halnkia, mielőtt majd a következő generációs politikusok talán rended tehetnek.
Ez most itt csak a szar döngölése 20 éve.
Nem 8. Ez húsz.
Antallostúl, Hornostúl, Orbánostúl, Gyurcsányostúl és ismét Orbánostúl.
Az előző körben mia szarért nem oldotta meg az egyszerűsített adózást, a vállalkozások sosrsának könnyítését?
Ha ilyen nagy a csontvázas szar ma, akkor hogy lehet pont most?
Elfedi majd a pálinkaszag a szarszagot?

Rob67 2010.06.15. 11:50:30

@pokesz70: Teljesen egyetértek Veled.
A kérédésem csak költői volt... :)

parttalan 2010.06.15. 11:53:47

De vajon mikor térünk rá újból a 3 hetenkénti ülésezésre?

is 2010.06.15. 11:54:01

@safranek: Meg kellene érteni, hogy a Fidesz mellé tett IGEN-ek nagy része inkább az MSzP mellé tett NEM volt.

Na most lehet elmenni a busba. szavazni csak pozitivan szabad. tudom, hogy a valosagban letezik a protest szavazat, de ezt szegyellni kell, nem pedig ervkent felhasznalni. vagy talalsz olyat, akire van kedved szavazni, es akkor nem merlegelsz, hogy ki lesz kormanyon, vagy nem szavazol. ez a kormanykepesre szavazas, meg a masik ellen szavazas, ez gaz.

@panteon: Engem k@ra nem érdekel milyen eszközzel lesz ez az ország élhető...

1932 Nemetorszag, Hitler. pontosan ez volt a magyarazat a valasztasi eredmenyere, meg most a Jobbikera, meg Hollandiaban a PVV-re. sajnos 1932 miatt ez a magyarazat orokra ervenyet vesztette, es csak azt mutatja, hogy mennyire tudatlan es erzeketlen vagy ennek a hozzaallasnak a kockazatait illetoen.

NGA 2010.06.15. 11:54:04

@Roy: Milyen akcióval te szerencsétlen? Az hogy pár napra esett az árfolyam? Nem emlékszel, mennyi is volt az euro? Segitsek? Akkor lássuk:
2009. 02. 17.
"309 forintnál is többet kellett adni egy euróért kedden reggel. Az amerikai dollár árfolyama 245 forint, a svájci franké 208 felett járt kedden reggel."

is 2010.06.15. 11:56:05

@panteon: A Fidesz szavazók 80%-a hitte ezt, hogy a választás másnapján pénzeső lesz...

Ezt egyebkent nem ertem. Hiszen a FIDESZ szavazo BIZTOSAN tudta, hogy a szocik evente szazmilliardokat lopnak, tehat annyi evente megtakarithato. Orban is minek bankadozik? ott van a sokszazmilliard, amit ugye mar nem lopnak el. vagy ok is ellopnak? vagy eddig se loptak el? segitsen mar valaki...!

unommáazegészet 2010.06.15. 11:58:12

Már komolyan kezdek aggódni. A szoclib kormány alatt6 egyszer sem volt a kormányt gyalázó, fikázó posztokból ennyi blog/óra. Nagyon szar lehet nektek antiorbánisták. De valahogy így jól érzem magam a kétharmadnyi szavazótársammal együtt.

is 2010.06.15. 11:59:07

@NGA: sot, volt 315 es 211 is, de kepzeld el, hogy hetente kb. 5 forintot nyomtak bele 2 honapon at januartol marciusig, igy lett 270-bol 315. itt viszont ket nap(!) alatt nyomtak bele 17 forintot (272-289). ez mutatja a dolog sulyat, nem a konkret arfolyamok. erdemes atertekelned, hogy mi is tortent abban a ket napban.

unommáazegészet 2010.06.15. 11:59:56

Ja és ha esetleg mégis jobb lesz nektek az élet, akkpr se hagyjátok abba, mert nagy úr ám a parasztbecsület. Az elvekhez ragaszkodni kell ám, ifjú hadsereg!

is 2010.06.15. 12:01:09

@unommáazegészet: De valahogy így jól érzem magam a kétharmadnyi szavazótársammal együtt.

ketharmad nem szavazott Orbanra, akik elmentek, annak is csak bo fele. hiaba, a FIDESZ-szavazo sosem a memoriajarol, meg a szamok ismereterol volt hires... a hulyeseg tenyleg bekes, joerzes. ahhoz, hogy bajunk legyen, eloszor fel kell ismerni a problemat.

panteon 2010.06.15. 12:01:16

@is: Te meg túl sokat nézed a TV-t ahol folyamatosan világvégével riogatnak, és ahogy látom el is hiszed...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.15. 12:03:49

Van még lejjebb: titkosítanák a 60 milliós átvilágítást

Vajon hallgatni fognak?

Elképesztő dokumentum került a Pécsi Stop birtokába: egy a bíróságra küldött levél szerint Pécs polgármestere 10 évre titkosítaná azt a 3500 oldalas átvilágítást, amely 60 millió forint közpénzből készült. Így nem csak tartalmára, de létezésére sem derülhet fény megnyugtató módon.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bírósághoz fordult, amiért nem kapta meg a pécsi önkormányzattól, illetve a város vezetőitől azt az átvilágítási anyagot, amelyet a pécsi városháza, önkormányzati cégek és intézmények gazdálkodásáról készített egy cég bruttó 60 millió forintért.
Az alperes önkormányzat ellenkérelmet nyújtott be a bírósághoz. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy a PDSZ nem a megfelelő formában, a város által előírt igénylőlapon kérte ki az adatokat. Azt is a szakszervezet szemére hányja, hogy nem jelöli meg pontosan, hogy az általa nem ismert dokumentum mely részeit kívánja megismerni.

Az ellenkérelem csúcsa azonban az a passzus, amely a dokumentum titkosításáról szól. Az alperes azzal érvel: az anyag bizalmas minősítésű, a dokumentum egyes megállapításai, következtetései és egyéb információk a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján tíz évig nem nyilvánosak. A levélben az alperes leszögezi: tíz évig nem kívánják nyilvánosságra hozni.
A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén délelőtt negyed tizenkettőig három képviselő kérte, hogy megismerhessék az átvilágítás teljes anyagát. Az állítólag 3500 oldalas anyag ugyanis pont olyan, mint a budaörsi jeti: mindenki beszél róla, mindenki hivatkozik rá, de még senki sem látta. Azok a képviselők sem, akik folyamatosan szavaznak azokról az intézményátalakításokról, amelyeket elvileg a 3500 oldalas anyag alapoz meg. Van, aki abban sem biztos, hogy az anyag egyáltalán létezik. A valamivel optimistábbak szerint pedig annyira trehány és semmitmondó munka, hogy létezik ugyan, de nem merik nyilvánosságra hozni. Annak ellenére, hogy a pécsi polgárok adóforintjaiból készült, nem kevesebb, mint 60 millió forintért.

Girán János kabinetfőnök egy korábbi levelében azt írta a PDSZ pécsi ügyvivőjének, hogy "Természetesen biztosítunk lehetőséget, hogy az iratokat az érintettek, érdeklődők is megtekinthessék." A levélben konzultációkról is szó esett, amelyeken az intézményvezetők az átvilágítás készítőitől is kérdezhetnek. Úgy tudjuk, ilyenekre soha nem került sor, igaz, a levelet április elsején keltezték.

BandW (törölt) 2010.06.15. 12:04:38

@panteon: Bakker, eleddig semmit nem csináltak, csak az embereiknek helyet.
:)))

ca2 2010.06.15. 12:05:09

Elvtársak! Tetszettek volna nem el...ni és akkor nem lenne a fidesznek 2/3-a!
Ferinél meg Gordonnál lehet reklamálni!
Sajna a parlamenti demokrácia már csak ilyen, így jártunk...
Nekem sem tetszik feltétlenül a fidesz minden lépése de azt tudomásul kell venni, hogy a 2/3 sok mindenre lehetőséget teremt, akár tetszik, akár nem...
Még akár arra is, hogy 2014-ben egy hónappal a választások előtt mindent vissza csináljanak, hogy az új kormánynak ne legyenek meg ugyan ezek a lehetőségei ha majd nem látszik biztosnak a hatalomban maradás.
Nem kellett volna annyira rettegni az előre hozott választásoktól és akkor az ország sem süllyedt volna ilyen mélyre meg vszeg a fidesz sem lenne 2/3-ban!

csakmerazé 2010.06.15. 12:05:41

Úgy látom van itt szemellenző rendesen. Ha a maszop hajtana mindent az uralma alá ugyanilyen indokokkal, akkor "mocsok komcsik", ha a szadesz, akkor "zsidó libsik", ha a jobbik, akkor "neonáci szélsőség", ha a fityesz, akkor minden OK. Nem, semmi nem OK, mert ezt az egyeduralmi rendszerre való törekvést és lehetőséget szavazta le a nép 1990-ben, most meg megszavazta, odaadta másnak. Valaki olyannak, aki pont annyira nem alkalmas mint sok elődje. Csodás...

BandW (törölt) 2010.06.15. 12:08:46

@ca2: Gondolom akkor azért az még nem zavar, ha valakik esetleg veszik a bátorságot, és bírálni merészelnek egyes lépéseket.

panteon 2010.06.15. 12:10:57

@BandW: Hát ha egyszer azok a legjobbak :-)))

stratez 2010.06.15. 12:13:33

Éltél te a kommunizmusban, drága barátom, gyanítom nem, mert akkor nem firkálnál ilyen baromságokat. Valahogy úgy képzeltétek mi, hogy a kétharmadot odatűzi a Fidesz kalapjára, aztán minden megy úgy tovább, mint az elmúlt 8 évben. Hát nem, a Fidesz csak azt teszi, amit a választási eredmény lehetővé tesz számára, ezt várják tőlük a választók, ha nem így lenne, nem szavazták volna meg a kétharmadot, ugyanis kerek egy évig sulykoltátok beléjük, rémisztgettétek őket, hogy ez milyen következményekkel jár, ennek ellenére megszavazták...

is 2010.06.15. 12:21:04

@stratez: Hát nem, a Fidesz csak azt teszi, amit a választási eredmény lehetővé tesz számára

jo tudni, hogy vannak ilyenek is az orszagban. nem Gyurcsany miatt kell elmenni az orszagbol, hanem az ilyen gondolatok miatt, hogy a ketharmad feljogosit a parlamenti mukodes szellemenek ilyen szintu semmibevetelere. szerintem te mar csak 2IQ-bol bokod ezeket a beszolasokat (nem neveznem hozzaszolasnak, mert a targyrol eppen semmit nem ir), vagy penzert, vagy elvakultsagbol.

ca2 2010.06.15. 12:22:01

@BandW: Nekem aztán tök mindegy, ki és mit bírál, mindenkinek szíve joga hülyeségeket beszélni kormányon és ellenzékben egyaránt.
Csak mondjuk azt furcsállom kicsit, hogy azok féltik rettenetesen a demokráciát (kb 2 hét fidesz kormányzás után!)
akiknek meg a gergényik, hagyók, nokiás dobozok... bele fértek a demokrácia felfogásukba.
Sztem a kormányzás sikere vagy éppen kudarca nem azon fog múlni, hogy 2 napig vagy 2 évig egyeztetünk az új közt.elnökről, vagy hogy ki választ alkotmánybírókat (eddig leginkább senki sem választott, így az AB működőképességének határán van, valamit lépni kellett), így sajnos annyira nem tudom átérezni a problémáitokat.

Severus 2010.06.15. 12:22:11

@Rob67: "És ha a fideszé a média, az ügyészség, a számvevőszék, a jegybank, az alkotmánybíróság, és lesz egy bólogatójancsi közt.elnökünk, akkor lehet hogy nagy baj lesz?
Én nem tudom, csak kérdezem... :)))))" Tedd még hozzá a Lex Fellegit az állami ingatlanok ellenőrzés nélküli eladásáról, a köztisztviselősk indokls nélküli elbocsátását.

Nem az a baj, hogy élnek a 2/3-al az ország érdekében. Az a baj, hogy ezt egyelőre csak a saját érdekükben teszik.

És ehhez jön a legdurvább, a választási rendszer átalakítása olyan módon, hogy még ngyobb súlyt kapnak az egyéni választókörzetek a listás helyekkel szemben. Jelenleg a Fidesz-KDNP 35% szavazattal 2/3-ot kapott a Parlamentben. Az új rendszerben ennél sokkal kevesebb is elég lesz ehhez vagy pláne az abszolút többéghez a jelenlegi széttagolt ellenzéki pártstruktúra mellett. Az LMP, Jobbik és MSZP nem állíthat közös listát, magyarul a legnagyobb párt vihet mindent. Ki van ez találva. És ne mondja senki, hogy ez véletlen.

Na ezért nem lesz az, hogy 4 év múlva jön egy másik párt ami visszacsinálhatja.

Hol az a választás éjszakáján emlegetett önmérséklet és alázat???

1 hónapja még (óvatosan bár, de) nem bántam, hogy a Fidseznek 2/3-a lett, annak ellenére, hogy nem rájuk szavaztam. De ez most nagyon gáz. Hibát hibára halmoznak (2ős állampolgárság, tőzsdepánik), megbukott a választási programjuk és egy teljesen más gazdaságfilozófia szerint kellene korményozniuk, program még mindig nincs, csak ötletelés, és közben a legfőbb gondjuk a saját hatalmuk bebetonozása.

Ez eddig a nullánál is kevesebb.

neilnejmed 2010.06.15. 12:27:58

Nem tudom mi bajotok van a tisztogatással? Ez egy tök egészséges dolog. AZ USA-ban is ha jön a kormányváltás, akkor ott az utolsó takarítónőig lecserélnek mindenkit.Miért? Mert a kormánynak joga van megválasztani az embereket, akikkel együtt akarnak dolgozni.Miért? Mert övék minden felelősség és lehet otthagyni udvariasságból képviselőket meg minden, de teljesen értelmetlen önszopatás az egész.

csakmerazé 2010.06.15. 12:30:28

@stratez: nem, senki sem várta, hogy ugyanaz a mocsok menjen tovább. Fel kellene végre fogni, hogy aki nem fideszes, az nem kötelező jelleggel maszopos. Én speciel egyik sem vagyok, mert jelenleg mind ugyanaz a sz@r más csomagolásban. Most kezdenek kicsomagolni... Ha "Éltél te a kommunizmusban, drága barátom...?" esetleg nekem szólt, akkor a válaszom igen, lehúztam benne 23 évet.

ZX 2010.06.15. 12:30:28

@panteon: Nem, nem lesz jó. Az eddigi rendszer jobb volt.

ca2 2010.06.15. 12:30:54

@Severus: "Az LMP, Jobbik és MSZP nem állíthat közös listát"

Miért is nem? Most akkor féltjük a demokráciát, vagy a klientúrát féltjük?
Ha szerintük veszélyben a haza akkor lépjenek fel közösen!

neilnejmed 2010.06.15. 12:31:10

És különben is. Mióta Kósa bemondta az államcsődöt (ami valóban nem volt szerencsés) azóta az Index megállíthatatlanul fikázza minden piszlicsáré dolog miatt a kormányt. Mindenért! Teljes korlát nélkül és gátlástalanul, szánalmas módon. Undorító bérfirkászok vagytok, mert a témák amiken lovagoltok mérhetetlenül kicsinyek a Maszöp-Libsi ország ellen elkövetett bűneihez!!! Ez a GŐG és ez a SZÉGYEN!

NGA 2010.06.15. 12:31:35

@is:
április 26: 262 az euro. április 28. 273 az euro. 2 nap alatt 11 Ft emelkedés

április 30: 266 az euro. május 7. 282 az euro. 7 nap alatt 16 Ft emelkedés.

2009 március 6. 316 az euro. Szóval nehogy azthigyjük, hogy most valami egetrengető dolog történt. Szakemberek megmondták, hogy a 17 Ft emelkedésből kb 4 Ft irható a fidesz számlájára, a többi a piacéra.

Dr Kangörény 2010.06.15. 12:35:13

Nekem a világon semmi bajom nem lenne, ha az annyira vágyot 2/3-ot végre a nagy rendszerek átalakítására használnák fel.
Ha azt látnám, hogy a 8 évig titkolt egészségügyi, oktatási, szociális programot kezdenék bevezetni, vagy esetleg megtárgyalni (bár az elmúlt 2 hét tapasztala alapján semmilyen tárgyalás nem lesz), vagy a nagy, feneketlen pénznyelőket megreformálni...

csakmerazé 2010.06.15. 12:37:10

@ca2: "...így sajnos annyira nem tudom átérezni a problémáitokat." Ehhez emlékezni kellene, hogy mit mondott és tett a jelenlegi kormánykoalíció más helyzetben ugyanezzel a témával. Hosszas társadalmi egyeztetés, legyen népszavazás, ingyen virsli. Mert akkor ez volt az érdeke. Most meg kaptok 48 órát, oszt jó napot. Mert most ez az érdeke. Tehát nem a szakmai véleménye, álláspontja, hanem az érdeke. Mert politikus. Miért bízzak meg hát bármelyikben is, ha egyszer a polgárt csak eszköznek tekinti? Egy remekül idomítható eszköznek. Ez az, amiből sokan nem kérünk. Sem jobbról, sem balról, de még középről sem.

Csak azt nem értem, miért húztam fel magam ezen már megint :-D

ZX 2010.06.15. 12:38:14

@NGA: Ezt ugye magad sem hiszed el? Egész addig ha magasan is állt, de stabil volt az árfolyam.

neilnejmed 2010.06.15. 12:38:29

@Kangörény_: Szerintem simán meg fogják csinálni. De az sem várható, hogy az eddigi 3-4 hét alatt mindent leküldjenek

Severus 2010.06.15. 12:40:01

@neilnejmed: khm. és a tisztogatás mellett írnak ugye új alkotmányt is? Meg olyan választási törvényt, amiben csak ők nyerhetnek?

neilnejmed 2010.06.15. 12:41:25

@csakmerazé: Igazad van, de szerintem valahol arra a pontra kéne eljutni, hogy mindenki magában eldönti, hogy melyik párt áll az ország érdekében, melyik pedig kevésbé. A színjáték meg van és kész. Elkerülhetetlen. De ettől még lehet jól vezetni egy országot, hogy ez hogyan teljesül, az a jövő zenéje.

ZX 2010.06.15. 12:41:39

@neilnejmed: Valóban nem volt szerencsés? Milliókat húztak ki az emberek zsebéből. Főleg olyanokéból, akik amúgyis szarban voltak. Persze, nem kellett volna annyi hitelt felvenni, de attól még nem nyomom mélyebbre a fejét.

neilnejmed 2010.06.15. 12:42:03

@Severus: "Meg olyan választási törvényt, amiben csak ők nyerhetnek?" Ez szerintem kicsit erős.

csakmerazé 2010.06.15. 12:43:28

@neilnejmed: mert látszik, hogy mire jók ezek a lépések. A nokiás doboz csak egy porszem ehhez képest. Pedig az is szégyen, ebben igazad van.

@Kangörény_: talált süllyedt. Én is erre vártam. És nem nekik drukkolok, hanem magunknak. Mert ez nekünk jó (lenne). Amit eddig tettek, az csak nekik. Meg a pálinkafőzőknek :-D

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 12:47:14

na kivancsi vagyok, mikor jon a ketharmados torveny az ilyen es ehhhez hasonlo blogok betiltasara...

mert el fog jonni az is, ez mar nem vitas.

Alapvető élelmiszer 2010.06.15. 12:47:59

@Ringlósztár: És? Ha csak 35% ment el? El kellett volna mennie a segélyes kormosnak, a csirkefarhát-zabáló nyuggernek is szavazni, akik az MSZP fő bázisát adják. És akkor most nem 59 MSZP-s képviselő bohóckodna a Parlamentben.
Elmentek? Nem. Akkor most ne tessék az asztalt verni, hogy nekik nem tetszik a rendszer.

neilnejmed 2010.06.15. 12:48:35

@csakmerazé: Csak az a kérdés, hogy vajon hány nokiás doboz történt, amik még ki sem derültek? Az egész nép szerintem érzi a bőrén, és az nem kevés doboz, de ha kimész a pesti utcára a szlovák rendszámos X5-ösök csak úgy sorakoznak. Szerintem a nemzetünk mentalitásában van elsősorban a hiba, utána lehet mindent a politikusokra fogni, de ez már kicsit más téma:)

Severus 2010.06.15. 12:48:56

@ca2: Ez baromság. A Jobbikkal kizárt minden választási együttműködés, az LMP identitásának központi része pedig, hogy nem azonos az SZDSZ-szel és az MSZP-vel.

Meg amúgy is, még azt is hallani, hogy egyfordulós választást akarnak, magyarul akkor esély sem lenne visszalépni, csak közös képviselőt indítani. Az pedig egy párt halála.

Nem fair. Jó eséllyel 4 év múlva megint abszolút többége lesz a Fidesznek (+KDNP), de nem az erőviszonyok alaján, hanem a megváltoztatott rendszer miatt. Míg mondjuk a jelenlegi rendszerben koalíciót kéne kötnie, a szlovákiaihoz hasonlóban meg lehet, hogy úgy járna, mint most Fico. Erre van eszük, de rendes programot írni meg nem. Az a kínkeservesen megszült 70 oldalas fércmunka nem az.

csakmerazé 2010.06.15. 12:49:07

@neilnejmed: Igen, igaz. De a jövő elkezdődött, és nem teccik. Mint ahogy az előző turnus sem. És ez annyira nem súlytana le, mert ez az egész nem üdvösségi kérdés (bár vannak, akik már-már annak látják/láttatják), de sokat veszítettünk már ezen a mentalitáson korábban is. Nem pénzt, hanem nagyon jó barátokat. Mert mi nem voltunk hajlandók oda szavazni. Ez a fanatizmus elkeserítő. A legszebb az volt, amikor évekkel később a maszopot vádolták meg azzal, hogy megosztják a társadalmat. No comment.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 12:53:35

@Alapvető élelmiszer: te nagyon el vagy tajolva..
senki, senki nem adott felhatalmazast a fidesznek erre. teljesen mind1, hogy ki ment el szavazni, vagy ki nem, a tarsadalmi demokratikus egyensulyt biztosito "fekek es ellensulyok" kiiktatasa etikai szempontbol erosen megkerdojelezheto. mondhatni, csak azert van joguk hozza, meret ok csinaljak maguknak a jogot....

csakmerazé 2010.06.15. 12:54:40

@neilnejmed: Rengeteg nokiás doboz volt. Előtte is volt. Mindig is volt, és sajnos lesz is. Efelől ne legyenek illúzióid!
És valóban van hiba a mentalitásban, nem is kicsi. De legtöbbször a fejétől bűzlik. Ez most nem rendrakás, hanem fészekrakó program a fidesz részéről. Vagy ha lehet, akkor inkább öröklakás :-D

kgonzo 2010.06.15. 12:55:56

"A gyenge csak addig az amíg le nem győzi az erősebbet." (Tankcsapda)

Csak addig vagyunk szeretetre méltóak, míg ki nem derül rólunk, hogy mi szegény elnyomottak, ha helyzetbe kerülünk ugyanúgy taposunk az ellenfelünk fején mint addig ők a miénken.

És megint (törölt) 2010.06.15. 12:56:00

Ki hitte volna! Egyetértek a poszttal.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 12:56:17

@neilnejmed: annyi lesz akulonbseg, hogy most nem fognak kiderulni a nokiasdobozok, mert a fidesz fogja vezetni a rendorsege,t az ugyeszseget, a birosagot, gyakorlatilag mindent, igy nyomozas legfeljebb a nokiasdobozok utan kutato ujsagirok utan lesz, ahogy az tortent 98-02 kozott is...

Megfigyelo 2010.06.15. 12:58:12

Magyar demokrácia
1990-2010
R.I.P.

neilnejmed 2010.06.15. 12:58:56

Én@csakmerazé: Utolsó kommentként a következőt tudom mondani: Én bizakodva állok a jövő elé (egyrészt mert fiatal is vagyok), mert hosszú idő kell ahhoz, hogy megszabaduljon a társadalom fokozatosan az "opportunista kommunistáktól" (eltűnnek, kihalnak), ezzel egyre jobban visszaszorítva az MSZP-t. Már vannak és remélhetőleg lesznek más alternatívák is (ennél több is), amelyekre már azt mondom, hogy nem bűn odaszavazni. A megosztottság is helyre fog állni idővel, legalábbis szerintem mentálisan is ilyen irányba indult el ez az ország az utóbbi időben.

Szép napot mindenkinek!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 13:00:39

@neilnejmed: azert mert viktornak hivjak meg egy opportunista klommunista marad....

csak annyi a kulonbseg, hogy gatlastalanabb a hatalomban, mint gyurcsany...

ezt ugyanis az mszp sem merte megtenni, amit viktorek csinaltak/csinalnak most..

Dr. Cica75 2010.06.15. 13:01:25

@neilnejmed: Opportunista kommunista alá Schmidt elvtársat nem sorolod be esetleg? Ő lesz a köztársasági elnök....

ZX 2010.06.15. 13:02:09

@neilnejmed: Az a helyzet, hogy poltikája alapján az MSZP jobboldali párttá vált.
A Fidesz meg a jelek szerint még nem döntötte el, hogy melyik oldalt választja, egyébként pedig több kommunista van a Fidesz sirain belül, mint a maszopban. :P

neilnejmed 2010.06.15. 13:03:18

@csakmerazé: Jah, ami meg a korrupciót illeti: Mindig volt, van, és lesz (a Föld minden államában), csak nem mindegy, hogy mekkora és mennyi Nokiákról beszélünk. Persze erről felesleges beszélni, mert ezek mennyiségéről nincs összehasonlító adat ez az amit csak a bőrön érezni lehet:)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 13:05:21

@ZX: mivel nem az ideologiak, hanem hatalomszerzes motivaljak a fideszt.

nem jobboldali, nem baloldali, nem konzervativ, nem liberalis, kozepen van de szelrol is fogad, ha kell, balszelrol ha nepszavazas van, jobbszelrol ha utcai harcokat kell szitani...

remelem az uniobol nem tudunk csak ugy hipp-hopp kilepni, mert en mar csak abban bizok, hogy ezt valahogy meg akadalyozzak...

vagy kerek politikai menedekjogot:-)

csakmerazé 2010.06.15. 13:05:45

@neilnejmed: a visszaszorítás kivételével egyetértek. Vagy akkor terjesszük ki a többi pártra is az "opportunista kommunisták" kigyomlálását, bármit is jelentsen ez számodra. Mert jutott oda is gazdagon a régi szép időkből. Bár ez a komcsizás valami totálisan idejétmúlt őskövület. Illetve jelenleg zajlik valami hasonló mentalitású átszervezés, de pont a másik oldalról. Erről csevegünk innen-onnan.

Neked is szép napot!

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 13:07:24

@neilnejmed: es szerinted a 8 ev permanens kampanynak az arat mibol fogjak kifizetni a fideszesek a hitelezoiknek?

oke, pinternek adtak egy belugyminiszteri allast, majd a leszallitja a rendorseget azokrol az ugyekrol, amik az erdekeltsegei. neki bejon. es a tobbi hitelezonek? ugye koltsegvetesi tetel nem lehet. penzuk nincs, tehat csakis kozpenzbol fizxetheto ki, jonnek a fideszes volgyhidak es alagutak...

ugyanugy korrupcio az, akkor is, ha a fidesz csinalja es ugyanugy a kozpenzt lopjak el, akkor is, ha a fidesz csinalja...

JohnHenry 2010.06.15. 13:09:55

@neilnejmed: ja, próbálnának csak az usában kormányváltáskor hozzányúlni a legfelsőbb bíróságuk tagjaihoz...

na kész, megfájdult a fejem az agymosott pártkatonáktól :-(

Öreg Sam 2010.06.15. 13:11:32

Orbán király léptet fakó lován...

csakmerazé 2010.06.15. 13:11:45

@neilnejmed: Éreztem is hideget-meleget eddig is. De nem ez az igazán elkeserítő továbbra sem, hanem a mentalitás, a köpönyegforgatás, a megosztás, a fanatizálás, a népbutítás. Ebben a fidesz is jeleskedik, sőt, ezt éreztem csak igazán a bőrömön. A többiről meg sose kapunk teljes képet, és talán jobb is, mert milliók kapnának agyvérzést egyszerre. Bőven elég a jéghegy csúcsa.

dimitrij 2010.06.15. 13:17:34

@panteon: ilyen eszközök használatával nem élhető lesz az ország, hanem... ?

burlamaqui 2010.06.15. 13:17:56

"A kormánypárti padsorokban ülő lelkes képviselőknek és felajzott követőiknek kedvenc látlelete manapság, hogy még nem teljes, vagy netán egyenesen el is maradt a rendszerváltás. Értik ez alatt persze mindenekelőtt azt, hogy még nem ők ülnek az összes valamirevaló vezetői és döntéshozói székben, és ebből következően még nem mindenki úgy táncol, ahogy ők fütyülnek."

HszVadász 2010.06.15. 13:18:35

@neilnejmed: Én is fiatal vagyok és bizakodva állok a jövő elé.

Emellett az a véleményem, hogy aki a hitét egy MSZP/Fidesz szintű demagóg politikai erőbe képes helyezni, az vagy naív, vagy csak sikerült kőkeményen agymosnia valamelyik pártnak.

A mai magyar politikában semmi helye a hitnek, bizakodásnak. Mutassanak fel valós, nemzetközileg is hiteles eredményeket és akkor tisztelni fogom őket, elismerem és megköszönöm a munkájukat. Mutassanak példát az országnak a demokrácia szabályainak betartása mellett, tegyék jobbá az életünket, de addig is nem hiszek egyiknek sem és kritikusan fogok hozzáállni minden lépésükhöz. (Igen, a Jobbikhoz és az LMP-hez is.)

ZX 2010.06.15. 13:20:47

Ez egy '94-es Akela szám, a Bolhacirkusz.
Az a szomorú, hogy látszik semmi nem változott azóta.

Bolhacirkusz
Meghalt az oroszlán, az állatok királya.
Készül a dzsungel a második szavazásra.
Jönnek a nagyvadak, a férgek, az igahúzók.
A zöldek, a húsevõk, s a mindent bezabálók.
Van pénz, van hitel - oroszlánrész!
Nagy tét, nagy siker - mindenki kér!
Meghalt az állatkirály, s a nyúl most büszkélkedik:
Ö volt, ki legyõzte, s már akkor megmondta nekik.
A disznók a vaddisznót és a sünit fajgyülölik.
A szúnyog és a denevér a véradót bevezetik!
Nincs pénz, fogy a hitel - kritikus a lét!
Van vér, több liter, nem adózik a légy!
A farkasok csak mosolyognak,
Nem hisznek a hatalomnak!
Nekünk rég más a törvény,
ez bolhacirkusz, nem eredmény!
Róka Orbán koma Torgyán macinak ellentmond.
Tóni a kigyó sziszeg, de a majom a legnagyobb gond.
Árpi, a vén kecskebak megnyalja még a sót.
Megmarad a káposzta is, bár nem kapott még szót.
Nincs pénz, nincs hitel - csõstül jön a baj!
Nincs ész, nincs kinek - nyakig ér a szar!
A farkasok csak mosolyognak,
Nem hisznek a hatalomnak!
Nekünk rég más a törvény,
ez bolhacirkusz, nem eredmény!
A farkasok csak mosolyognak,
Nem hisznek a hatalomnak!
Nekünk rég más a törvény,
ez bolhacirkusz, nem eredmény!

unommáazegészet 2010.06.15. 13:22:42

@is: Aki nem ment el szavazni, az kussoljon, mert semmi köze semmihez. És ennyi. Vagy nem volt demokratikus szavazás szerinted? Nem jogerős? vagy mi a bráner? Ne gyere itt a számokkal, mert baromságot írogatsz.

csakmerazé 2010.06.15. 13:24:39

@HszVadász: Nem a vitatkozás végett, csak ez így nem kóser. Ha már teljesítettek és bizonyítottak, akkor nem hinni fogsz bennük, hanem tudni fogod róluk. A hit - mint minden esetben - megelőlegezi a tudást. Ha neilnejmed polgártárs hisz bennük, akkor az jó, mert akkor még nem bizonyosodott meg arról, amiről még nem is lehetett megbizonyosodni :-D Legfeljebb az ellenkezőjéről.

thinker_ 2010.06.15. 13:30:10

nagyon helyes. végre rendben mennek a dolgok.

solesz · www.index.hu 2010.06.15. 13:30:49

egyrészt hiányolom a kommentelők közül malac69, megrögzött orbánlábujjgomba feldhetetlen kommentjeit.

másrészt, az önkormányzati választások fideszre nézve rossz eredménye esetén a közigazgatási törvény módosításával a településekhez jutattatandó pénzek útvonalát úgy szabják át, ahogycsak akarják. a település meg fogja kapni, csak nem a választott önkormányzatokon keresztül, hanem települési kormányjegyzőségen keresztül.

és punk-tum.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 13:31:26

@csakmerazé: dehogy lesz kommunista..
eggyszeruen tobb kepmutatas, tobb lopas, tobb korrupcio es csilivili nepnemzeti teratatta...

frissen mazolt haz - rothado gerendakkal es peneszes, atazott falakkal, a dohszag a kiallitasi darab kolbaszkerites illataval elfedve...

csakmerazé 2010.06.15. 13:31:27

@unommáazegészet: Aki nem ment el szavazni, az lehetséges, hogy nem tudott volna jó szívvel szavazni valakire? Ellene meg nem akart. Lehetséges, hogy így fejezte ki a véleményét? Ki vagy te, hogy kussoltatni akarsz bárkit is? Korlátozod az alkotmányos jogait? Ébresztő!!! Van, aki másképpen gondolkodik mint te. És jogában áll, mint ahogy véleményt nyilvánítani is. Még akkor is, ha ez neked nem tetszik. Én is azért írtam, mert te nyilvánítottál és nekem nem tetszik. De nem mondom, hogy hallgass, csak azt, hogy gondolkodj.

csakmerazé 2010.06.15. 13:32:25

@az igazi Sipi: hát nem ez volt a kommunizmus is? :-D

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 13:35:17

Tegyuk a dolgunkat, elvtarsak!

Halalosan unalmas ez a debil, demokracia halalat vizionalo nyafogas, sehova nem vezeto siras-rivas. Igenis a szavazok ERRE a radikalis valtozasra voksoltak, hogy tunjenek el a 8 ev verszivoi a kozeletbol/polikabol. Bele kellene mar nyugodni vegre es nem nyavajogni. Szokjatok az elkovetkezo 8-12 ev tempojat. Ha nem tetszik el lehet menni...

Majd dobj mar egy pamflettet arrol, hogy milyen FIDESZ-es modosito inditvanyt/torveny javaslatot fogadott el a kormanypart az elmult 8 evben.

solesz · www.index.hu 2010.06.15. 13:36:56

elfelejtettem valamit.
a következő választások előtt, ha a fidesz úgy látja, hogy nem lesz 2/3-os, csak mondjuk 55%-os többség, akkor majd új kategória születik, az 55%-os többség.

és minden megy tovább.

lassan mondom:

AZ A GAZDASÁGI ÉRDEKHÁTTÉR, AMI 10-ESÉVEL NYOMTA A MILLIÁRDOKAT A FIDESZ MÖGÉ S KÖRÉ, MOST OTT ÁLL ÉS KÖVETELI A PÉNZT KAMATOSTUL VISSZA MAGÁNAK.

ZX 2010.06.15. 13:38:40

@Fapuma: Melyik szavazókra gondolsz? Mari néniékre akik OV házioltárral mentek szavazni? Az emberek nagy része olyanok mint a birkák. Most épp a Fidesz felé lettek terelgetve. :P

solesz · www.index.hu 2010.06.15. 13:40:32

@Fapuma: a tempó _nagyon_ jó, a becsült időtávlat 12év _sajnos_ jó, az eddig meghozott intézkedések hazánkra gyakorolt hatása pedig _nem_ jó.

egy vagy a sok közül, aki felfele sikítasz a hullámvasúton. lefele majd nem érted. de mindegy is neked, mert orbán ül elöl.

jani130 2010.06.15. 13:42:24

Szingapúr
demokrácia van
nincs listás szavazat, csak egyéni jelöltek
ötvenvalahány százalék támogatással a PAP párt képviselői töltik ki a parlamenti helyek 98%át évtzedek óta
nem sírnak, megcsinálják amit kell
az ellenzéki vezetőket többnyire beperelik

a világ egyik leggazdagabb országa

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.06.15. 13:42:36

@pokesz70: Blabla. Mert ösződi beszéd azt mi is tisztelt? Atyaég...

Tudod nem szokások, hanem törévnyek irányítják jó esetben egy ország életét.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.06.15. 13:43:59

@panteon: Erről a 80%-ról statisztikád is van? Bírom az ilyen megmondóembereket...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 13:45:06

@csakmerazé: hat nem:-)

a kommunizmus sohasem valosult meg, a szocializmussal probalkoztak, de annak meg ellentmond a nacionalista felhang. hiszen a szocializmus kifejezetten internacionalista, tehat a nemzeti erdekeket alarendeli a nemztek kozotti megbekelesnek.

igazabol kommunizmus soha nem is letezett. nem is letezhet, utopia.

amit kommunizmusnak hivnak igazabol monarchikus rendszer volt egy "uralkodoval" es az altala felugyelt "nemesseggel". akik a kozigazgatas kulonbozo teruleteit lattak el. a kulonbseg annyi, hogy itt nem szuletes, hanem lojalitas alapjan alakult ki a nemesseg.

l3v1 2010.06.15. 13:48:47

@pokesz70: "Akkor fogsz csodálkozni, amikor kiderül, hogy a fidesz a szociknál is rosszabb"

Őszintén, 8 év után semmi nem lehet rosszabb, mint a szocik. Ha vért vizelsz is.

A lényeg, hogy csinálnak, amit csinálnak, nem kenhetik másra a sz*rt, ha valami rosszul sül el, ha gáz van, el kell vinniük a belhét, ha siker van, örömködhetnek. Ilyen körülmények között megelőlegezek nekik némi jóindulatot, és kivárom mi lesz a vége, nem kizárólag a törvényjavaslatok szövegezése alapján döntök. Javaslom másnak is.

lekvárzsibbasztó 2010.06.15. 13:49:13

a világon minden politikai párt trágyadomb, benne valahány politikus ganajtúró! miért lenne másként ez, kis hazánkban?

solesz · www.index.hu 2010.06.15. 13:49:25

@jani130: de jó hasonlat. kifelejted, hogy nem a demokrácia sajátos értelmezése tette őket gazdaggá. hanem a nem elhanyagolható brit befolyás. 196?-ban függetlenedtek, de addigra a britek eléggé felhozták, a korábban mélyszegénységben élő országot.

egyébként elég veszélyes vizeken vagy. amit leírtál, egy-az-egyben kommunista módszer. az ellenzék perelése és börtönbe zárása.

KergeCsirke 2010.06.15. 13:50:32

Várható volt. Nagyon szép a Nemzeti Együttműködés Programja és sok hasonló népámító lépés, ám sajnos be kell látni, hogy mindez a népnek szól, így próbálják magyarázni, hogy "én megkérdeztem őket, ők nem tudtak megegyezni, szóval az lesz, amit én akarok". Az ellenzék nem azért kell a parlamentbe, mert ez a mérsékelt többpártrendszer egy tartozéka, hanem igen komoly kontroll-szerepet töltenek be (kellene betölteniük?). 2/3-nál szinte valóban felesleges, mert "tökmindegy mit mondanak, úgyis az lesz, amit mi akarunk" hozzáállással nem lehet demokratikusan kormányozni. Orbán mindig is egy hataloméhes és saját érdekeit néző ember volt, nem értünk van ő ott fent, csak önmagáért.

jani130 2010.06.15. 13:50:55

@az igazi Sipi:
igen.
jártam ott. kolbászból van a kerítés.
ha nem hiszed, nézd meg.
a plusz kedvencem:
drogbirtoklás->halálbüntetés
nézd át a csomagodat mielőtt kiszállsz a repcsiből!!

jani130 2010.06.15. 13:51:29

1960ban a béka segge alatt álltak

babraba 2010.06.15. 13:52:16

@jani130: hát bakker... költözz oda! inkább lemondanék az Orbán-királyságban való részvételről!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.15. 13:53:17

A Fideszrol az SZDSZ meg az MSZP tehet. Ha nem annyit loptak volna amazok - ami mar a mukodeskepesseget veszelyeztette (ahelyett, hogy barmifele fejlodes es eletszinvonal emelkedes lett volna) most nem legyintenenk majd a kissebb stiklikre meg par milliardos sportcsarnok gyujtogatasokra amik rank varnak megint.

Strici · http://birkanep.blog.hu 2010.06.15. 13:53:18

@az igazi Sipi: Már velő is jött, lásd az új médiatörvény-tervezetet, ami az internetre is vonatkozik.

ZX 2010.06.15. 13:54:32

@az igazi Sipi: Hát igazából sem kommunizmus, sem szocializmus nem volt, csak ennek mondott valami diktatórikus förmedvény. Pontosan úgy, mint Észak-Korea a nagy Ddemokratikus kommunista állam, amiből csak az állam igaz.

tölgyes 2010.06.15. 13:54:33

Biztosan úgy van, ahogy a cikk írója leírta, de én leginkább a OVB miatt szégyenkezek..és csodálom, hogy már rég nem váltották le őket... mert nagy szégyen volt az, amit csináltak.

Kivancsi 2010.06.15. 13:54:47

Gyerekek!!
megkaptak a bizalmat ha tetszik vkinek ha nem...

Csinaljanak ami akarnak...
remeljuk jobb lesz...
REMELJUK

Ha nagyon elbasszak gyorsan levaltjuk oket.. irany az utca!!

Ha kicsit basszak akkor 4 ev mulva valtjuk le oket es majd ujra jon a "szakerto" MSZP..

ezt jatszuk egy darabik aztan ugyis mindenki beledoglik :):)

csakmerazé 2010.06.15. 13:56:29

@l3v1: pont ez a balhé elvivéses dolog alakul most másképpen. Én is megelőlegeztem valami bizalom-félét, de seperc alatt porig rombolták. Na jó, dolgoznak rajta 2 egész évtizede.

Moulder 2010.06.15. 13:56:30

Mégsem szabad megengedni, hogy az általuk annak idején alkalmazott 1500 módosító indítványt benyújtsa az ellenzék.(aztán volt képük a saját segítő szándékukról papolni)
El kellene gondolkodni, hogy hol tarthatna ez az ország, ha nem így tettek volna.
Jól mondta az Éger István.
"nehogy azt gondolják, hogy segítünk. Ott teszünk keresztbe ahol tudunk"
Keresztbe is tettek,(rajta kívül még sokan mások) majd kiabálni kezdtek, hogy itt semmi sem működik megfelelően.
Nem is működött. Ennek a népnek úgy látszik diktatúrára van szüksége.
Az aktív szavazók kb.2/3-a ezt tartotta kívánatosnak. Megkockáztatom nagy részük nem tudta mit csinál. Most sem érti, mi történik körülötte. Nem is érdekli.
Kicsit arra emlékeztet a helyzet, mintha leülnénk sakkozni, de a szabályokat játék közben az egyik fél szabadon módosíthatná.
Jól van ez így?

eszkep 2010.06.15. 13:56:38

Nem értem, ezzel most mo a gond?
A választási Bizottságnak repülnie kell, egész ténykedésük egy vicc volt, hosszú évek óta.
Nagyon helyes, hogy kipenderítik őket.

csakmerazé 2010.06.15. 13:57:28

@Kivancsi: végre egy csábító jövőkép :-D

KergeCsirke 2010.06.15. 13:57:41

@Kivancsi: "Ha nagyon elbasszak gyorsan levaltjuk oket.. irany az utca!!"

Az a baj, hogy ezek ott fent olyan furfang módon machinálnak, hogy a végén még az utca emberei járnának rosszul. Bebetonozhatják magukat akár évtizedekre (mert megvan hozzá az eszköztáruk), EU és a többi szervezet ide vagy oda.

solesz · www.index.hu 2010.06.15. 13:57:53

@l3v1: most annak a megalapozása folyik, hogyha 8 év múlva valaki azt érezné, hogy nem az mszp-szdsz 8 éve volt mégsem a legszörnyűbb, hanem a fidesz-é... akkor se lehessen leváltani őket.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.06.15. 13:57:55

@is: "Hazudtunk reggel éjjel, este."

"Ilyen böszmeséget..."

Stb.

Ez minek és milyen szintű semmmibevétele? Gratulálok...

BandW (törölt) 2010.06.15. 13:59:05

@Fapuma: Talán, ha elolvastad volna a bejegyzést.

Nem az a probléma, hogy nem fogadtak el előterjesztést, mert ezt senki sem várta.
Pusztán annyit, hogy az ellenzék adott kérdésekben elmondhassa a véleményét, és ezek a vélemények megjelenjenek a médiában.
És ezt próbálja a fidesz minden eszközzel akadályozni.
Ennyi.

A törvényhozás a fidesz felelőssége.

Mostan a többi ügyről nem is beszélünk.

öcsi55 2010.06.15. 14:00:59

Remélem a Fidesz mindent megtesz,hogy
magyarországon többé szoc.-lib kormány,
ne legyen!

ZX 2010.06.15. 14:02:04

@Kivancsi: Irány az utca? Ilyen birka néppel? :P

"Csináljanak amit akarnak" És ha újra bevezetik a "Ius Primus Nocti"-t (Lehet rosszul írom) akkor viszed a feleséged?

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 14:13:40

@BandW: figyu, ha te kivancsi vagy az mszp velemenyere, irany az mszp.hu, olvasd! Engem marhara nem erdekel!

Nemikeppen vicces ahogy 12-14 eves egyedek forradalmat vizionalnak es Ius Primae Noctis tervet varrjak a fideszre, halalos. Mi lesz veletek gyerekek kesobb? Istenem vicc ez az egesz, de mit keresek en itt?
Ovoda...

BandW (törölt) 2010.06.15. 14:18:06

@Fapuma: Mintha kissé félreértelmeznéd a parlament szerepét.
:)))

Vagy egyáltalán nem is érted.

ZX 2010.06.15. 14:19:00

@Fapuma: Csak 20 évet tévedtél, de nem baj. De majd ha kihúzod a fejed OV seggéből nézz körül mi is folyik itt a világban igazából.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.15. 14:22:54

Azt gondolom, hogy erősen túllihegett ez a téma, hiszen egy többnapos művita is csak mímelése a demokráciának. Mert azt azért be kell látni, hogy az ellenzék véleményének figyelmen kívül hagyásának hagyománya elég régi kis hazánkban... Csak nehéz megszokni az új helyzetet mindenkinek. Bár, azt hiszem az MSzP legnagyobb baja, hogy nehezen viseli a "...kivert kutya sörétet kóstol..." állapotot. De majd belejönnek és 4 év múlva újrázhatnak.

@csakmerazé: De finomabb megfogalmazásban az azért mindenképpen igaz, hogy a távolmaradás a legrosszabb formája a véleménynyilvánításnak, hiszen ilyen heyzetbe lehet kerülni...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 14:29:24

@jani130: hat igen

vannak emberek, akiket ha jol megfizetnek barmilyen aljassagot, emberi jogok sarbatiprasat elnezik.

en nem vagyok ilyen. te igen....

ezert is akarom miundenaron megkulonboztetni magam a hozzad hasonloktol es mindenhol, minden forumon hangoztatni a szembenallasomat, elhatarolodasomat, mert szegyelnem, ha ilyen lennek, vagy akarcsak ilyennek neznenek.

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 14:31:23

@BandW: persze hogy nem ertem, de itt vagy TE es felvilagositasz es elmagyarazod, ugye?

Holnap dobjatok egy poszot arrol, h a fidesz az elso ejszaka jogat tervezi visszaallitani, a patas orban lesz az elso minden szuznel, kulonben is jon az apokalipszis szinten miattuk valamint a forint leertekelese...

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 14:36:13

@ZX: ??? lemaradtam valamirol? Bevezettek 20 eve mar? "Mi folyik ITT a vilagban igazabol" - ezt gondolom te sem erted...

Batorsag, elvtarsak es kitartas! Nem kell felni, nem fog fajni. Na ki mondta ezt? A Szeretett Vezeto, igen.

Várúr 2010.06.15. 14:36:54

"Ne játsszuk a demokráciát" - mondod. Demokráciát játszani a demokráciákban négyévente egyszer lehet. Megtörtént. Parlamenti arányok vannak, ugyancsak demokratikus játékszabályok szerint. Erre hivatkoztak qrcsányék kisebbségben, alkalmi politikai mutyikkal, mikor a nép már rég elzavarta volna őket. Elzavaró szándéknak egyelőre nyoma sincs. A többi nyafogás. Üdv.

ZX 2010.06.15. 14:41:11

@Fapuma: Te tiluláltál 14 évesnek, amire reagálva mondtam, hogy csak 20 évet tévedtél.
A hozzászólásaid alapján te viszont egy frissen diplomázott - "én vagyok a király, mindent tudok mert kezemben a papír" - vagy. Vagy én is tévednék?

Várúr 2010.06.15. 14:42:07

@Moulder:
Semmilyen parlamenti szabály módosítására nem került sor. Csak annyi történt: a többség nem engedte, hogy egy vegyes, egymást gyűlölő kisebbség a törvényalkotást szétpofázza, majd azért rinyáljon, hogy juuujj de lassú az egész.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 14:44:24

@Várúr: "hogy egy vegyes, egymást gyűlölő kisebbség a törvényalkotást szétpofázza, "

ezt hivjak parlamentaris demokracianak, amikor a "vegyes, egymast gyulolo kisebbseg szetpofazza a torvenyalkotast"

errol szol az egesz kurva demokracia. nem masrol. hogy lehet pofazni es szetpofazni es senkinek nincs joga ezt megakadalyozni.

Spanish VVax 2010.06.15. 14:47:34

Most már tisztán lehet látni, hogy orbánnak egy baja volt a kádár rendszerrel : az hogy nem ő volt kádár !

Megérdemli a magyar a fideszt, a sok gyökér aki nem ment el szavazni, most gondolkodhat, hogy az 1/3-ad ami most 2/3 adnak adja ki magát hogyan godzilláskodhat az országban.

Várúr 2010.06.15. 14:50:03

@Spanish Vax:
Ahogy 3 millió szavazót, további egymillió nem szavazót minősítesz, erősen emlékeztetsz egy gyökér alakú hegyes godzillára.

vénkujon 2010.06.15. 14:51:18

ezek télleg pont olyan geczik, mint amilyennek gondoltam öket...pedig hogy ríttak anno a demokrácia védelme érdekében.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 14:51:39

@Spanish Vax: "Most már tisztán lehet látni, hogy orbánnak egy baja volt a kádár rendszerrel : az hogy nem ő volt kádár !"

konkretan o volt a kijelolt utod, aki majd tovabbviszi a cuclizmust, csak bebaszott neki a rendszervaltas es ellenfelei lettek a palyan...

Spanish VVax 2010.06.15. 14:51:40

Igazam van Várúr !, Te meg le vagy fosva. Ahogy a fideszesek fossák telibe a demokráciát. Majomfasz.

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 14:51:42

@ZX: a fenet, tudod en vagyok a fidesz torzsszavazo, kozepkoru /44/ tobb diplomas, doktori vegzettseggel, nem felsokategorias fizetessel. A patas orban nekem adja azt a penzt, amit elszed a szegenyektol. Copyright by Nepszava.

De visszaterve a lenyegre, te tenyleg komolyan gondolod, hogy a nep birka, mert nem megy az utcara? Van ra oka talan? Szerinted a szakszervezetek miert nem tiltakoznak hevesen? Lefizettek oket vs egyetertenek.

Hogy jon ide az elso ejszaka joga? Igy terjed a nepmese. Holnap valami baromarcu mar tenykent fogja ezt talalni a piroslap.blog-on...

Bádoer 2010.06.15. 14:51:44

ki nem szarja le, hogy mit gondol egy liberális blogger?
majd ha jól mennek a dolgok, akkor remélem kussban marad

Rong 2010.06.15. 14:52:16

Úgy veszem észre a szokásos kormányváltási pánik van. Amikor 8 éve az MSZP nyert akkor a FIDESZesek pánikoltak, hogy milyen rossz lesz. Az is lett. Most az MSZPsek pánikolnak, hogy milyen rossz lesz. Majd meglátjuk. Jelentős javulásra azért nem fogadnék. Persze itt nem a saját pénztárcánkra gondolok, hanem BKV, MÁV, korrupció, egészségügy stb..stb...

Azt azért vegye figyelembe minden FIDESZes, hogy az MSZPsek sem azért szavaztak annak idején az MSZPre mert azt akarták, hogy a rohadékok szétlopják az országot. Nem is szavaztak rájuk. Örülhetnek, hogy egyáltalán a parlamentbe bekerültek. A FIDESZ a győzelmét az elkúrt 8 évnek köszönhette. Igazság szerint nem is kellett tenniük a győzelem érdekében semmit. Még választási programjuk sem volt. Nem véletlen. Ha nem mondanak semmit, abba nem lehet belekötni. Tökéletes :)

4 éve sokan azért szavaztak az MSZPre, hogy ne a FIDESZ kerüljön kormányra. Most ezek az emberek vagy nem mentek el szavazni, vagy a másik három párt közül választottak. Ennek köszönheti a FIDESZ a 2/3-ot. Úgyhogy az MSZP most ne rinyáljon, hanem gondolkodjon el, hogy eddig kik voltak a szavazóik és kiknek játszották el a bizalmát. Mégsem csak hülyékből állt a szavazó táboruk. Eltűnnek a "demokratikus fékek"? Maguknak és az SZDSZnek köszönhetik. Ha Viktor úgy dönt, hogy szép lassan diktatúrára vált azt is. Ezt nem nagyon kúrták el, hanem kib....nagyon.

2/3-os többséggel el kezdett mindent megváltoztatni a FIDESZ.
1 körös választás. Szerintem a legigazságosabb. Csak azok kerülnek be a parlamentbe akiket beszavazunk.
Mert eddig mi volt? Ha én X pártot támogatom, de az visszalép egy másik párt javára akkor az a képviselő jut be a parlamentbe. Nem az akit eredetileg szerettem volna.
Ez alól a FIDESZ sem kivétel. Ha jól dolgoznak akkor nincs mit félniük. Ha nem, akkor nem szavaznak rájuk. Sarkítva a mai nyelvezetre: ha jól mosol agyat hatalomra jutsz, hanem akkor nem.

Politikai tisztogatások mindenhol.
8 éve az MSZP nem azt csinálta?
Mert miért is kell az MSZP-s vezetőket lecserélni? Miért nem a valós problémákkal foglalkoznak?
Mert hogy kezdjék el a munkát úgy, hogy az ellenzék vezetői ülnek azokban a székekben ahonnan a munkát el lehet kezdeni? Hülye egy mondatra sikerült de azért érdemes elgondolkodni rajta :)

Azért az zavar (nem kicsit), hogy az alkotmánybírákat Viktor nevezi ki. Ez tényleg egyenes út a demokratizmus mögé bújtatott diktatúrához. Csak az akaratán múlik, hogy az lesz-e vagy sem. Mivel a 2/3ával teljesen átírhatja az alkotmányt lazán beleteheti, hogy az államforma holnaptól Magyar Birodalom lesz. Így ebben a formában ez viccesen hangzik (lehet rajta röhögni nyugodtan) de Hitler is úgy kezdte, hogy először megnyerte a népet magának (minden rosszról a zsidók (SZDSZ) meg a kommunisták (MSZP) tehetnek, majd én rendet teszek) és abszolút többséget szerzett magának (2/3). Még mosolygok ezen a teórián magam is, de a mosoly le fog hervadni, ha lesz propaganda minisztériumunk is :)

Szóval a kezdeti pánik után egy kicsit lélegezzünk fel, nem kell egyből kétségbe esni. Most 4 évig ők lesznek. Van aki ezzel jól fog járni, van aki rosszul, mint minden kormányváltáskor. És lesznek korrupciós botrányok, mert ki kell fizetni a támogatókat. És igen, autópályát FIDESZes cégek fognak építeni, a benzinkutaknál Orbán dolomitot lehet majd kapni, a tokaji is narancs színűre vált :)
De követelem a FIDESZtől, hogy ezt minőségien tegyék. Nem zavar, ha autópályát a vegyépszer épít. De az ne Európa legdrágább és mellesleg szar minőségű autópályája legyen. Az MSZP-SZDSZ szarságokkal is azért foglalkoztak annyit (és buktak sokan) mert a munkának álcázott lopkodás mögött egy nagy xar volt. Ebből remélem tanultak.

H Stahl 2010.06.15. 14:52:41

"Akkor ne játsszunk parlamentarizmust, akkor ne csináljuk a demokráciát. Itt fejezzük is be. Szégyen."

Ki hiszi el, hogy demokrácia vagy parlamentarizmus van? Királyság van, jó reggelt!

jani130 2010.06.15. 14:52:51

@az igazi Sipi:
júj de gáz hogy a sok fidesznyik tucatmanó mind mind diktatúrát szeretne csinálni a fejed fölé saját anyjukat is eladnák csak feltehessék egyszer a koronát az orbánviktor fejére
te mint a kevés okos ember egyike micsoda boralmas nehézségek elé nézel, nem elég hogy elzavarták a zseniális válságkezelő talpig becsületes bajnait most miket csinálnak jaja véleményszabadság ujujúj próbáld felnyitni a szemüket hátha még idejében észreveszik magukat és micsoda borzalmas vidék lehet az ahol nem lehet drogozni jájáj nehogy valaki összetévesszen

hát ne is

Várúr 2010.06.15. 14:52:57

@az igazi Sipi:
Lesz rá négy évük. Nekem is az önfeledt röhögésre (már ami az ellenzéket illeti, mszp-stül, jobbikostul). Lmp-ről nem nyilatkozom. Egylőre kipróbálatlanok és eléggé vegyesek.

combo 2010.06.15. 14:58:34

Meggyőződésem, hogy a Fidesz 2002-ben is elsősorban az arrogáns nyomulás és akarnokság miatt bukott meg.

Úgy látszik, hogy nem tanultak belőle semmit. 12 évre bebetonozni fideszes politikust az ÁSZ élére, 9 évre pedig az ORTT élére? És akkor a várható köztársasági elnökről még nem is szóltam...

Várúr 2010.06.15. 14:58:55

@Spanish Vax:
Melyik faiskolában buktattak és hányszor öcsi? Vörös arccal visongsz, toporzékolsz, mint egy tettenért napközis. Hátradőlni, nagy lélegzetet venni, szerényen kussolni: ezt ajánlom, mielőtt kipukkadsz.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.15. 15:00:29

@neilnejmed: anélkül, hogy védeni óhajtanám az indexes szarkeverő bagázs firkászait, úgy általánosságban mást se tesznek, csak fikáznak. Kormánytól függetlenül.
--------------
Egyébként évek óta pofázom, hogy a fidesz az új komcsi párt és Viktor nem sokban különbözik Rákosi elvtárstól.

ZX 2010.06.15. 15:01:29

@Fapuma: Ha visszaolvastál volna, látnád mire írtam az első éjszaka jogát. Valaki írta, hogy ha megkapták a hatalmat, akkor csináljanak amit akarnak. Erre írtam vissza, hogy ha épp ehhez lenne kedvük akkor asszisztálna-e hozzá?
Most még nincs olyan esemény ami miatt kimenne (bár ennél kevesebbért is verték már szét az MTV székházat), de ha lenne, akkor is otthon maradna és várná a jószerencsét. Szerintem.

nahát-nahát 2010.06.15. 15:01:33

Most éppen azokat cserélik le, akik tragikomédiát csináltak az első fordulóból, és gúnyos mosollyal szolgálták - rendkívül elfogultan - Gyurcsány és barátai érdekét éveken át.

A lényeg: távozzanak!

Melchi Zadok 2010.06.15. 15:03:10

nem is értem, aki nem hülye és emlékszik még egy fidesz krományra 1998-2002 környékéről az min lepődik meg? a sok barom fülkecsegevara ezt karta, hát most megkaptátok. a fidesz minden nap egy rúgással tolja ezt a szerencsétlen országot a balkán felé.

megérdemeljük.

HLaci 2010.06.15. 15:03:22

@neilnejmed:

csokisa szád, vazze... :-))

KergeCsirke 2010.06.15. 15:03:53

@Bádoer: Magyarországon mindig is ez a liberális-konzervatív törésvonal dominált, csak ezeken marha jól átugráltak némelyek egyik oldalról a másikra - mikor éppen mihez fűzte az érdeke. Bocs, a Fidesz milyen beállítottságú is volt 1990-ben? Ja, hogy liberális? Én kérek elnézést.

nahát-nahát 2010.06.15. 15:06:02

@KergeCsirke: Nem állhat meg mindenki a fejlődésben, mint azt Fodor Gábor tette....

Várúr 2010.06.15. 15:10:05

@melchi zadok:
Te a "pápai gyerek" Qrcsányt érdemled változatlanul. Vagy nyírségi Veres Janót.
Vagy a kiskun Hagyó eeetársat. Csupa européer, nemdebár?

ZX 2010.06.15. 15:11:34

@nahát-nahát: Ezért lett tehát "jobboldali kommunista". Értem én.

pamuk 2010.06.15. 15:13:14

tessék sok hülye barom, akik a választások előtt teli szájjal röhögött azon, hogy valaki retteg a 2/3-os fidesztől. meg lehet nézni mit csinálnak most:alkotmánybírák megválasztása, vagyongazdálkodás, ÁSZ-elnök...stb
a sok ostoba miatt szív, akinek volt egy csöpp esze. mintha orbánt a hatalomvágyon kívül bármi motiválná. csak a kommunikációs tanácsadók megmondták neki végre, hogy ha pofázik, tűnjön korrektnek meg visszafogottnak. csókolgassátok a király seggét az elkövetkezendő 20 évben. korlátolt barmok

jani130 2010.06.15. 15:17:49

@pamuk:
nem mintha a hatalomvégyon kívül bármi motiválná

kösz, mostmár tudjuk téged mi motivál

KergeCsirke 2010.06.15. 15:18:17

@nahát-nahát: Szerintem ez éppen, hogy visszafejlődés (haladóból a maradiba) lenne, amennyiben valóban erről beszélnénk.. Ezek ideológiák, elméletek, amiket nem lehet 100%-ban betartani soha. Annyit kellene csak észrevenni, hogy a világ változik.

Én úgy gondolom, hogy mindkét ideológia pozitívumait összegyúrva létre kellene hozni egy új -izmust (és most nem az orbánizmusra gondolok, ami jelenleg alakul ki kis hazánkban).

Várúr 2010.06.15. 15:23:32

@pamuk:
Én Qrcsány egy ezrelékétől is rettegnék, te nem. Bújj vissza a mohos kő alá.

ROBERTO 2010.06.15. 15:29:09

@csakmerazé: A HIT helyettesíti a tudást, nem megelőzi, hanem helyettesíti és jobbára kizárja a megismerésen alapuló tudást is :-)

Ami pedig az ellenzéki fájdalmakat érinti, magasról teszek rá, mintahogy anno az előző kormány is magasról tett az ellenzékre, sőt még jó el is verette őket láncos kutyáival....

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 15:31:17

@pamuk: jajjaajjjaj most mi lesz? Jajaj
:)
rohejes vagy

ZX 2010.06.15. 15:35:44

@ROBERTO: Tehát mivel az előző kormány sem volt demokrata, ezért a Fidesz sem az? Mi ez óvoda? Itt lett volna a lehetőség, hogy bebizonyítsák ők jobbak mint a maszop. Hát most bebizonyítják, hogy egyforma patkányok vannka mindkét oldalon.

sárkányfő 2010.06.15. 15:36:40

ezt ne hagyjátok ki :)
igazi virtigli fideszes arrogancia, vegytiszta fideszes gátlástalanság! :)

csak ínyenceknek!:

"Miért javasolja a „parlamenti fékek” kivételét egy kétharmados többség birtokában?

Azt gondolom, természetes, hogy a választási eredmény arányában delegálunk képviselőket a bizottságokba.

Miért természetes? Horn Gyula annak idején négyötödös döntést irányzott elő a saját kétharmada ellenére.

Hiteltelen, hogy a Jobbik és az LMP példálózik Horn Gyulával.

Elnézést, ezt most én kérdeztem.

Én meg azt mondom, az ellenzék tagjai ott vannak a bizottságokban, hallathatják a hangjukat.

Azért nem ugyanaz, hogy lehet véleményük kisebbségben, vagy valóban dönthetnek…

Igen, az elmúlt nyolc évben megtanultuk, hogy milyen, ha a kormánypárt nem kíváncsi a véleményünkre, de most máshogy lesz. 2010-et írunk, új időszámítás kezdődik.

És az új időszámítás része, hogy az ellenzék nélkül döntenek független posztok betöltéséről? Vége annak a szokásnak, hogy az ellenzék legalább egyes bizottságokban döntési helyzetbe kerülhet?

A parlament munkáját a házszabály és a – jelenleg ideiglenes – alkotmány szabályozza, nem valamiféle szokásjog.

Akkor miért van egyáltalán ellenzéki vezetésű bizottság? Nyilván nem az alkotmány rendelkezik erről.

Ezekben az esetekben volt egy külön megállapodás, én nem voltam ott. 12 éve vagyok a parlament tagja, nagyon sok minden megakadt a bizottságokban. Azonnal be kell tölteni az olyan független testületek hiányzó helyeit, mint az alkotmánybíróság vagy az Állami Számvevőszék elnöke!"

www.fn.hu/belfold/20100615/akinek_ketharmad_is_keves/

a hölgy, Mátrai Márta elvileg nem egy nethuszár fideszes troll, hanem egy parlamenti képviselő :)

moophlander 2010.06.15. 15:37:57

Ha növekszik a gaz a kertemben, nem a tetejét vagdosgatom, hanem kib@szom gyökerestől! Értem én, hogy ez nem tetszik az egymás elvtársainak! Nézzem magába minden kommentelő, hogy '90-ben a "barrikád" mely oldalán állt! Aztán lehet a posztkomcsik szekerét tolni, de a fal mellett, laposkúszásban és örüljetek, hogy megúsztátok a hazaárulást! 45 évnyi árulás után még még mindig lesznek cinkosok? A világ röhög rajtunk, hogy hagytuk!

sárkányfő 2010.06.15. 15:39:10

@ó jaj: hopp, így nem látszik, de a fenti egy interjú, kérdések és válaszok váltakoznak a bekezdésekben.
A linkelt cikkben egyértelműen látszik.

sárkányfő 2010.06.15. 15:41:13

@moophlander:
"Nézzem magába minden kommentelő, hogy '90-ben a "barrikád" mely oldalán állt!"

Matolcsy, Martonyi, Schmitt: kommunista államtitkárok voltak.

Pozsgay: ugye nem is kell kifejtenem...

Hagyjuk már a komcsizást, nem csak azért röhejes, mert az mostani ellenzékben is kisebbségben vannak a szocik, hanem azért is, mert a fidesz is tele van van komcsikkal, a "mi komcsink jó komcsi" alapon.

vénkujon 2010.06.15. 15:43:27

@ó jaj: jól tolja eza zasszony. nem semmi.

moophlander 2010.06.15. 15:46:04

@ó jaj: Senki nem állította, hogy nem így van! Nem is értek vele egyet! Én nem szerettem az Antall j.-t, de azt jól mondta, hogy " vigyáznunk kell, mert ezek az emberek vissza fognak szivárogni és ott folytatják, ahol abbahagyták" ! Hidd el, küldeném öket minimál nyugdíjra én is! Függetlenül, maszop, vagy fidesz!

Melchi Zadok 2010.06.15. 15:49:10

@Várúr: aha, szóval aki szerint gáz, amit a fidesz akkor és most is művel, az csakis gyurcsány és csapatában focizik...

többet ne is mondj én tényleg elhiszem, hogy fideszre szavaztál LOL! :)))

pudliho 2010.06.15. 15:53:59

Olyan ez mint a vuvuzela, meg se kezdődött a meccs de ti már fujtátok, de történhet bármi jó/rossz ti csak fújjátok a monoton zajt ( évek óta ugyanaz a duma ) aztán mikor tényleg jön a farkas mind megszívjuk, de a lényeg hogy közben fújhattátok ezerrel kedvetekre.

Rong 2010.06.15. 15:58:09

A vuvuzela évek óta ősi magyar hangszer :D

ZX 2010.06.15. 15:58:26

@pudliho: A meccs elkezdődöt már, csak sajna a szabálytalanságok is kezdődnek. Viszont az egyik fél azt szeretné, hogy a kispadon ülő játokosaik legyenek a bírók.

Miro Kiss Ida 2010.06.15. 15:59:14

@Chaoyang: A fidesz győzelméről az mszp meg a szadesz tehet.
Ez olyan, mint amikor a rablógyilkos azzal védekezik a bíróságon, hogy nehéz gyermekkora volt.

moophlander 2010.06.15. 16:05:26

@ZX: Ha az ellenfél, mindig bakkancsban, mindent felrugdosva játszott és a játékszabályokat kedvükre alakították, akkor érthető, hogy változtatni szeretnének ezen, ami ugye most lehetséges, mert a nézők is besokalltak a gumicsizmás (néhol pufajkás), sarló kalapáccsal focizókon! :D

proton1701 2010.06.15. 16:06:20

Emberek hát ez van. Kétharmaddal nyertek. Szarnak mindenre és mindenkiere. Így is kell. Gyorsan kell csinálni mindent , hogy az ellenzék még csak fel se ébredjen. 8 évük volt és szinte mindent elbasztak. Az uolsó évben próbáltak valamit a gazdaságon javítani és visszakanalazni a szart a lóba , hogy szép magyarosan mondjam. Ezt a gombócot most le kell nyelni

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.15. 16:08:52

@NGA:
Az a baj, hogy ezek az intézkedések, amiket hoznak, egyik sem lényeges, és nem a gazdaság jobbá tételét érintik.

Ezek mind politikai, hatalmi döntések, tényleg csak arról szólnak, hogy a Fityisz vegye ár minden szféra fölött az irányítást.
És pont ezek azok, amelyekkel bőven ráérnének várni.

Gazdasági jellegű intézkedés eddig egy sem történt. Pedig az tényleg sürgős lenne.
(Ja bocs, 1 mégis, a két díszfasz államcsődös beszéde; ja, hogy nem pont erre lett volna szüksége az országnak? Szerinted érdekli őket az ország saját zsebükön kívül eső része?).

mikénehavóna 2010.06.15. 16:09:10

@moophlander: azért ez elég merész logikai bakugrás, a demokrácia rendszerét azonosítani a "kommunistákkal".

ZX 2010.06.15. 16:10:03

@moophlander: Ahhahaha. Eddig a maszop a pénzeszsákokkal vagdalkozott és pont a fidesznél volta sarló és a kalapács. ;)

mikénehavóna 2010.06.15. 16:10:21

@proton1701: "szarnak mindenkire. így is kell" - meg fogsz lepődni, amikor terád fognak szarni. Csak már késő lesz.

moophlander 2010.06.15. 16:16:49

@ZX: Te Föld lakó vagy?.......Esetleg még a "nagyon tévétnézők" és ablakon ki nem tekintők közé tartozhatsz? A pénzeszsákkal, ami tényleg van náluk bővel a lenyúlt népvagyon örökségeként, pedig nem hadakoztak, hanem eltüntették még a meccs elött! :D A tv közvetítés azt mutatja, amit a vezető operatőr bead adásba! Ha kint vagy a meccsen, mást is láthatsz! :D

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 16:17:22

@Hajrá, Fő- és Albánia!: hallod, ez a "fityisz" mar 8 eve is uncsi volt, meg kellene ujulni, mint az mszp-nek, nem?

moophlander 2010.06.15. 16:19:33

@Fapuma: Az MSzP megújulásán a lopási módszerek megújítását érted ugye?

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 16:23:24

@moophlander: nyalva'n :)
a Pa'rtot ismerve csakis. Mi ma'st?

Grigorij 2010.06.15. 16:24:02

"unommáazegészet 2010.06.15. 11:58:12
Már komolyan kezdek aggódni. A szoclib kormány alatt6 egyszer sem volt a kormányt gyalázó, fikázó posztokból ennyi blog/óra. Nagyon szar lehet nektek antiorbánisták. De valahogy így jól érzem magam a kétharmadnyi szavazótársammal együtt."

Kiscsillagom!

Pontosan itt a gond!

Hogy Ti fideszes idomított zombik NEM ISMERITEK A MATEMATIKÁT!!!

A vezesd már le a "kétharmadnyi" szavazótársadat!

Ha elment a összes 60%-a és azok 60% valakire szavazott, akkor az nem kétharmad, hanem 36%!!!!

Bmeg az csak EGYHARMAD!

Legalább NE HAZUDJATOK!

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.15. 16:25:28

@ZX: A meccs valóban elkezdődött, de szabálytalanságról nem beszélnék. Éppen csak nem szépen játszanak - de ugyebár a focit sem a játék szépsége, hanem a 90 perc végén, a rúgott gólok számából lehet megítélni. De természetesn fújolni, vagy újongani már a 2 percben is lehet, legfeljebb berekedsz a végére.

KergeCsirke 2010.06.15. 16:26:17

@moophlander: Ezt még nem tudhatjuk. Bár, nem gondolom, hogy meg tudnának újulni. Amennyiben kicserélnének mindenkit, akkor lehetne, talán. Fideszre is ugyanez vonatkozik. Végre már hozzáértőknek kellene bizalmat szavazni.

Grigorij 2010.06.15. 16:27:07

És ami igazán röhejes, hogy az idomított zombik nem is valami programra vagy hasonlóra szavaznak, hanem egy ostoba beteg törpe és bűnöző szabadcsapatának az istenítésében látják a "jövőt"

A történelem során MINDEN ESETBEN ezt a mentalitást követte a több tízmillió legyilkolt, a gázkamra...

És ti itt még a "valami elkezdődött" fszságot ugatjátok...

Szerintem pont az orbánisták a legnagyobb kommunisták és bolsevikok!

Dr.G 2010.06.15. 16:28:28

@Grigorij: Akkor a MASZOP-ra anno mennyien szavaztak??? Kis matematikus.....

moophlander 2010.06.15. 16:29:19

@Grigorij: A maszopnak még ennyi sem volt soha! Ehez mindig értettetek......a számokkal variálni! Egy egész ország szenvedi a hülyeségetek! Legalább szégyenérzetetek lenne miatta! De neeeeeem! Még mindig ti tudjátok a tutit! Inkább vesszen egy ország, csak ne hogy kiderüljön, hogy dilettánsok vagytok!

Dr.G 2010.06.15. 16:30:30

@Grigorij: Kifogyott az elem a zsebszámológépből?

ZX 2010.06.15. 16:31:48

@Canis Lupus Libertas: De legalább senki nem akar megakadályozni abban, hogy ne szidjam az ellenfelet.
Most viszont sajnos szépen haladunk ebbe az irányba. Még egy két jkanyar, csűrés, csavarás és meglesz.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.15. 16:32:13

@unommáazegészet:
"Nagyon szar lehet nektek antiorbánisták. De valahogy így jól érzem magam a kétharmadnyi szavazótársammal együtt"

Szerintem már nem sokáig.
Gondolom, egy idő után csak kinylik neked is a szemed.

no-grady 2010.06.15. 16:35:32

most olvastam: fülkecsegevara!
eszméletlen jó.
most egy kis szarkasztikus túlzás következik, de minden ami most történik 2/3 ügyben előrevetíti a következőket!
-1hét lesz a kopogtatócédulák gyűjtésének a határideje ---a 2/3 feljogosít a bekerülési küszöb 25-30%-ra emelésére
-orbán jelöli az alkotmánybírákat ---a 2/3 feljogosít és elég hatalmat ad az államforma megváltoztatására. lesz kormányzóság és lesz orbán kormányzó-nagyúr.
-orbán jelöl államfőt ---2/3 feljogosít a választási törvény módosítására. vagyis nem biztos, hogy 4 év múlva lesznek választások.
a demokratikus választás lehetősége nem fog megszűnni, csak a 2/3 feljogosít arra, hogy csak 10 évente írja ki a választásokat a fennt felsorolt feltételek mellett!!!
fülkecsegevarák!!! ezt akartátok???

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 16:40:13

@Grigorij Pantyelejevics: belatom nagyon szar lehet neked most es meg sokaig az is lesz. Tudod, vagy megszokod vagy megszoksz? Mond te mit valasztanal?

Gyere azzal, hogy nem a mocsodek fidesz nyerte, hanem az MSZP vesztette el a valasztast. Az a kedvenc fordulatom. Szeretek rajta nevetni.

moophlander 2010.06.15. 16:41:48

@no-grady: Ti ezt csináltátok 43 évig! Ha így lenne (persze nem így lesz) akkor sem szólhatnátok egy k...va szót sem, mert titeket nem fog deportálni a gulágra a más nézeteitekért senki! :D

ZX 2010.06.15. 16:46:51

@no-grady: És így már érthető miért is 10 év alatt akar 1 millió munkahelyet teremteni?!

unommáazegészet 2010.06.15. 16:47:12

@Hajrá, Fő- és Albánia!: Kinyílt. Azért szavaztam a Fideszre. :-)))))))))

Bocsikácskácska.

unommáazegészet 2010.06.15. 16:49:23

@no-grady: Ez pont az a szint, amilyen a Klubrádióba betelefonálók szintje. Soha sem csalódom.

unommáazegészet 2010.06.15. 16:50:35

@öcsi55: Semmit sem kell tennie. Leírták magukat, börtönben ülnek már, vagy fognak ülni. Egyszerűen senkik.

no-grady 2010.06.15. 16:52:44

@moophlander: egy picit próbáld meg értelmezni amit olvasol. amit írtam az egy eltúlzott jövökép volt, egy lehetőség amire 2/3 birtokában akár lehet is esély. nem írtam, hogy ez lesz. a másik pedig, hogy nem én csináltam 43 évig.
elég röhelyesen nézhetsz ki: nyalnád az orbán seggét csak nem elég hosszú a nyelved. agyban sem lehetsz valami nagy, ha nem tudsz szöveget értelmezni! szóval egy tipikus fülkecsegevara. elég szar neked, ha az az egyetlen örömöd, hogy talált az orbán magának egy 2/3-ot: na páá hülyegyerek!

fvipera 2010.06.15. 16:53:47

@Rong: már rég nem vegyépszer épít simicskáék oldaláráról, hanem a közgép. ld. Margit híd.

lényegi különbség az mszp és a fidesz között, hogy az mszp a rovott pártállami múltja miatt elég komplexusos volt a hatalomgyakorlásban viktorhoz képest. horn gyula pl. ultrademokrata volt a 2/3-ával viktorhoz képest. és még csak 2 hét telt el. eddig azt hittem, pintér a mélypont az új hatalmi struktúrában, mert nem hittem, hogy schmidt palit elő merik venni a kalapból. nos, ha mégis, akkor a nagyívű, los angeles - tv torna - köztársaság elnöki életpálya a kontraszelekció csúcsa. igazi kommunista hagyomány.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.15. 16:53:55

@Grigorij: Bocs, de a választási eredményt nem a szavazni tudó, hanem a szavazó egyedek száma alapján ésszerű vizsgálni! Tekintettel arra, hogy a parlament ülőhelyeit is ennek alapján osztják ki és ez jelen választási rendszerben 2/3-os parlamenti többséget jelent a Fidesznek. Így azt hiszem, hogy aki ezen rugózik június 15-én, annak nem hazudnak, hanem az magának hazudik.
Persze úgy is lehetne, hogy a választani tudók száma alapján a parlament üléstermében a listás székek 1/3-át üresen hagyjuk - hogy a távolmaradásnak is legyen látszatja. Így lenne 70 üres hely, és el lehetne osztani 140 listás helyet. Ebből 60 lenne Fideszes, 38 MSzP-s, 31 Jobbikos és 11 LMP-s.
Ehhez jön még a 173 egyéni nyertes Fideszes, 2 MSzP-s és 1 független.
Az arányok tényleg sokkal jobbak lennének a demokrácia szempontjából...

@ZX: Ez csupán attól függ a meccsen, hogy milyen környezetbe ülsz le...

fvipera 2010.06.15. 16:56:02

@unommáazegészet: fülkecsegevara tényleg jó:))))

unommáazegészet 2010.06.15. 17:00:17

@fvipera: haha. Biztosan. Van Che pólód?

Lehányom, azt gevakarod. Haha. Jóvótmi? Na? Teccik? Télleg? hehe.

moophlander 2010.06.15. 17:01:02

@no-grady: Értem az eltúlzást másik hülyegyerek! Lehet, hogy a 43 évet nem te csináltad, de aki picit is hasonul annak helyességével, az nekem egyszerűen "hazaáruló"! A maszop-szadesz kétharmadáról 94-98 között is így vélekedtél? Üdv a hülyegyerek!

fvipera 2010.06.15. 17:01:10

tessék mondani, ez már itt a magaskultúra?

lehet más a propaganda 2010.06.15. 17:20:59

Horn Gyula szavaival visszakérdezve: na és akkor mi van?

sanyix 2010.06.15. 17:27:27

@öcsi55: miért eddig volt? Nem, magukat szoc-lib-nek nevező tolvaj posztkommunista kormány volt, ami a liberális bármilyen elvétől olyan távol áll, hogy nagyon.

Öreg Sam 2010.06.15. 17:29:07

@Canis Lupus Libertas:
Kezd eldurvulni a NÉP.)
Mindenki,aki szavazott,az MSZP ellen! szavazott,ez érthető.
Itt kb 50 éve folyamatos elkúrás folyik,4 évente ujrázva.A legnagyobb baj az,hogy ha elosztod a hátralévő éveidet,nem sok esélyed van valami kulturáltabbra.
A Fidesz tarolása elsősorban annak köszönhető,hogy nincs megfelelő alternativa.
Igy jártunk....

SiKom 2010.06.15. 17:35:18

@panteon:
"A Fidesz szavazók 80%-a hitte ezt, hogy a választás másnapján pénzeső lesz... "

Nem. A Fidesz szavazók 80%-a azt hitte, hogy a nokiásdobozosok elhúznak a p.csába.

És ez meg is történt :-)

moophlander 2010.06.15. 17:37:17

Ajánlom a maszop-szadesz rajongóknak! A 2002 es választásokkor volt nagyon aktuális, mikor a bolsik fikázódása a tetején volt! : www.youtube.com/watch?v=ym3LiPig7NM

unommáazegészet 2010.06.15. 17:39:47

@Sir Kommentor: Még sajna nem. Szép lassan. Új börtönökre van szükség.

csakmerazé 2010.06.15. 18:05:12

@Canis Lupus Libertas: Valóban nem az ideális megoldás. Sajnos nálunk még nincs olyan szavazati lehetőség, hogy "egyiket sem". Ez mindenképpen árnyalná a képet.

csakmerazé 2010.06.15. 18:06:55

@ROBERTO: Többek között ettől olyan szép a mi kis békés hazánk :-(

gazoló 2010.06.15. 18:11:36

ha bástya elvtárs azt mondja a narancsra,hogy citrom a nyáj akkor is kinyalja a seggét és azt mondja,hogy demokrácia van...

gazoló 2010.06.15. 18:13:35

a jobbik meg kelepel,hozzá, hogy már 45 éve megmondtuk, úgy 30 év korátlaggal...

csakmerazé 2010.06.15. 18:27:53

@unommáazegészet: Azzal a hihetetlenül kinyílt szemeiddel csemegézd végig, hogy honnan, min keresztül hova jutott OV a HATALOMÉRT, és most mit tesz azért, hogy ezt BEBETONOZZA magának. Láss és csodálkozz! Éppúgy nem bíznám rá az életemet mint GYFre és csapatára. Hatalommániákus beteg emberek. De az egyiket legalább le lehetett cserélni, még párton belül is.

csakmerazé 2010.06.15. 18:38:28

@Sir Kommentor: Nokias dobozos El Qurro team vs Kim Ir Szent Viktor és nyája. Pazar alternatíva. Gratulálok, hogy tudtál választani és még ragaszkodsz is hozzá.

Hajrá, Fő- és Albánia! 2010.06.15. 18:41:30

@unommáazegészet:
Hát akkor boldog bégetést egészen addig, amíg téged is a vágóhídra nem küld Orbán gazda.
Bár amilyen hülyének látszol, biztos oda is boldogan mész, és még a seggét is kinyalod útközben utoljára.

@moophlander:
Tudod, a maszop-szadesz a 4 év alatt egyszer sem élt vissza a 2/3-ával, sőt, Horn javasolta, hogy épp azért, hogy az ellenzéknek is legyen beleszólása, egyes törvényeket csak 4/5 birtokában lehessen módosítani.
A Fityisz meg 2 hét alatt már sokadszor visszaélt a hatalommal.

eml 2010.06.15. 18:43:11

@Hajrá, Fő- és Albánia!:
Horn és Kuncze tisztában voltak vele, hogy a 2/3 mandátum mögött nem áll 2/3 szavazó.
Ez az elegancia az, ami a Fideszből hiányzik.

belekotty 2010.06.15. 18:46:01

@csakmerazé: "Nokias dobozos El Qurro team vs Kim Ir Szent Viktor és nyája. Pazar alternatíva. Gratulálok, hogy tudtál választani és még ragaszkodsz is hozzá. " - Ez mekkora! :-))

csakmerazé 2010.06.15. 18:50:52

@Hajrá, Fő- és Albánia!: "A Fityisz meg 2 hét alatt már sokadszor visszaélt a hatalommal."
A sok OV rajongónak üzenem, hogy akik ezt így látják, azok nem maszop rajongók, még csak nem is OV ellenesek, csak egyszerűen ez a helyzet és ezt ti nem látjátok. Vagy látjátok és azt hiszitek, hogy ez nektek vagy az országnak jó. Hát frászfenét. Az ilyen jellegű hatalomközpontosítás senkinek sem jó, csak a hatalmon lévőknek. Azért azt elárulom, hogy az egyszerű szavazópolgár nem tartozik közéjük, csak eszköz számukra a hatalom eléréséhez. Ha útban leszel, félre fognak tenni gondolkodás nélkül. Ha szükségük lesz rád, akkor majd verbálisan benyalnak neked. Ezt már olyan soxor bebizonyították.

csakmerazé 2010.06.15. 18:56:52

@eml: maszop, szadesz, elegancia. Ez a 3 szó együtt azért nekem oximoron. De a többivel egyetértek, legalább ebben az egyben tudták, hol a határ. Vagy még ehhez is hülyék voltak? Mondjuk KG valóban nagyobb kaliberű politikus (volt), HGY meg egy őslelet, ami kiderült, hogy még él.

csakmerazé 2010.06.15. 19:05:35

@moophlander: 2002? Igen, emlékszem. Amikor OV szavára és buzdítására legjobb barátaink fordítottak nekünk hátat, mert mi nem oda szavaztunk. Mert nem tudtak még egy embert vinni magukkal, mi lettünk a gyaur kutyák. Az ellenfél szarozása és a másik tábor szarozása nem ugyanaz.

csakmerazé 2010.06.15. 19:07:17

Sorry: HGY, aki. És nem freud-i elszólás volt.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.15. 19:18:42

A győztes mindent visz!
Ezt tudja a fidesz is.
Most csomagol...

unommáazegészet 2010.06.15. 19:21:01

@csakmerazé: Shakespeare-i jellemfejlődés. És akkor mi van? Óvodás korodban te is a lányokat szeretted, aztán mekkorát változtál!

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.15. 19:21:18

@csakmerazé: Nem gondolom, hogy az egyiket sem lenne a jó megoldás, mert az üres helyek nem szavaznak a parlamentbn, így az eredmény szempontjából csupán jelképes megoldás volna. Ehelyett én a választói szerepet venném komolyabban, mert 44 induló szervezet volt a cédulagyűjtés indulásakor. Ezért a paletta színességét is a választó határozza meg. Így az "egyiket sem" mindig a legerősebbet fogja tovább erősíteni. A tévedés minimális kockázatával...

unommáazegészet 2010.06.15. 19:22:45

@kolbászoszsömle: Jajjjjjjjjdeviccesvagyol.
Azt ismered, hogy ha feltesznek egy Ó betűt a fára, az a fáraó? Érted? Fára Ó. Érted? (Itt most gallamillósi magában hüppögés jön)

unommáazegészet 2010.06.15. 19:26:16

@kolbászoszsömle: Ez a válasz nagyon korrekt, tetszik :-))))))))

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.06.15. 19:29:01

@unommáazegészet: viszont nekem elpusztult tőle az agyam... :(((( :)))))

csakmerazé 2010.06.15. 19:35:13

@unommáazegészet: "Shakespeare-i jellemfejlődés". Szegény Vilmos forog a sírjában. Az egyik természetes érés folyamata (ez az enyém), a másik a köpönyegforgatás világcsúcsa (ez nem én vagyok).

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.06.15. 19:39:11

Elképesztő dokumentum került a Pécsi Stop birtokába: egy a bíróságra küldött levél szerint Pécs polgármestere 10 évre titkosítaná azt a 3500 oldalas átvilágítást, amely 60 millió forint közpénzből készült. Így nem csak tartalmára, de létezésére sem derülhet fény megnyugtató módon.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bírósághoz fordult, amiért nem kapta meg a pécsi önkormányzattól, illetve a város vezetőitől azt az átvilágítási anyagot, amelyet a pécsi városháza, önkormányzati cégek és intézmények gazdálkodásáról készített egy cég bruttó 60 millió forintért.
Az alperes önkormányzat ellenkérelmet nyújtott be a bírósághoz. Ebben egyebek mellett azt írják, hogy a PDSZ nem a megfelelő formában, a város által előírt igénylőlapon kérte ki az adatokat. Azt is a szakszervezet szemére hányja, hogy nem jelöli meg pontosan, hogy az általa nem ismert dokumentum mely részeit kívánja megismerni.

Az ellenkérelem csúcsa azonban az a passzus, amely a dokumentum titkosításáról szól. Az alperes azzal érvel: az anyag bizalmas minősítésű, a dokumentum egyes megállapításai, következtetései és egyéb információk a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény alapján tíz évig nem nyilvánosak. A levélben az alperes leszögezi: tíz évig nem kívánják nyilvánosságra hozni.
A pécsi közgyűlés csütörtöki ülésén délelőtt negyed tizenkettőig három képviselő kérte, hogy megismerhessék az átvilágítás teljes anyagát. Az állítólag 3500 oldalas anyag ugyanis pont olyan, mint a budaörsi jeti: mindenki beszél róla, mindenki hivatkozik rá, de még senki sem látta. Azok a képviselők sem, akik folyamatosan szavaznak azokról az intézményátalakításokról, amelyeket elvileg a 3500 oldalas anyag alapoz meg. Van, aki abban sem biztos, hogy az anyag egyáltalán létezik. A valamivel optimistábbak szerint pedig annyira trehány és semmitmondó munka, hogy létezik ugyan, de nem merik nyilvánosságra hozni. Annak ellenére, hogy a pécsi polgárok adóforintjaiból készült, nem kevesebb, mint 60 millió forintért.

Girán János kabinetfőnök egy korábbi levelében azt írta a PDSZ pécsi ügyvivőjének, hogy "Természetesen biztosítunk lehetőséget, hogy az iratokat az érintettek, érdeklődők is megtekinthessék." A levélben konzultációkról is szó esett, amelyeken az intézményvezetők az átvilágítás készítőitől is kérdezhetnek. Úgy tudjuk, ilyenekre soha nem került sor, igaz, a levelet április elsején keltezték.

unommáazegészet 2010.06.15. 19:45:04

@csakmerazé: Fiú vagy? Mert azt írtam, hogy óvodás korodban még a lányokat szeretted, de sokat változtál. :-))))))))) Ja,, ha fiú vagy ez biztos természetes érés.

csakmerazé 2010.06.15. 19:50:26

@unommáazegészet: Igen, akkor a lányokat szerettem, most meg a nőket. Nálad más a helyzet? Fordulj orvoshoz!

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.15. 19:51:30

@Miro Kiss Ida: Ezt altalaban figyelembe is veszik... De kepzeljuk el az az illioziot, hogy az MSZP es SZDSZ a tole telhetot megteszi a kormanyzas alatt es nem 24 oraban a lopason agyalnak, akkor ma mi lennE? Talan az a baj, hogy kozel azonos a fizetesuk kormanyon es ellenzekben, semmi erdekuk nincs, hogy ne lopjak szet az agyukat amikor megtehetik, mivel borton es felelossegre vonas nem nagyon fenyegeti oket...

Sokszo rmondom Kina a maga egypart rendszerevel sokkal demokratikusabb mint a sajat hazqam, itt legalabb lesittelik evekre azokat akik hatalmi poziciojukkal visszaelve valami ismerosnek adnak ki allmi megbizast, amivel Demszky meg badaja es az osszes MSZP-s nap mint nap elt a lehetoseggel... az ossszeset mukatavborvba kellene kuldeni, a Fideszesek is jobban oda figyelnenek a melojukra.... de hat kez kezet mos....

unommáazegészet 2010.06.15. 19:54:52

@csakmerazé: Épp ezt akartam neked is ajánlani, mielőtt tisztába tetted a dolgot. Kezdtem megijedni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 20:08:54

@jani130: te nbem epited, mert ahhoz is lusta vagy es azt varod, hogy helyetted csinaljanak meg mindent.

te csak elegedetten bologatsz hozza es azt gondolod, igy van rendjen.

de emlekezz, rajk is utjaba kerult a rendszernek, aminek hosszu evekig a segget nyalta.
es amit most orban csinal es amit te fentebb kifejtettel, hogy mekkora uberfasza kiralyossag, na az pont ugyanaz...

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.15. 20:13:16

@Chaoyang: ti tenyleg ennyire beteg allatok vagytok?

a kinai egypartrendszer az udvozito es demokratikus?

mi van itt az emberekkel?

elment az agyatok?????

hamisnero 2010.06.15. 20:43:18

@Canis Lupus Libertas: nincs kapu, nincs kinek gólt rúgni. tessék mááá felfogni, ez nem futtttttbalmecs. ha a kormány veszit - az ország veszit. ha a kormány legyőz - az országot győzi le. vagy persze vissza lehet hozni a permanens osztályharcot is, hogy mindig legyen győztes, meg legyőzött (és veszély, ami ellen résen kell lenni). de az állampárt idején melyik volt melyik? akkor is a nép győzött, de olybá tünt, vesztett is (aztán kiderült, a játéknak csak vesztese van). nem véletlen, hogy normális demokráciában NINCS (vagy alig van) írott alkotmány - mindenki tudja, mit lehet, mit nem. ha most a hatalom birtokosa (nem írok nyertest, mert az egy demokráciában nem értelmezhető) lerombol minden gátat, akár a legnagyobb jóindulattal is, a hatalom zökkenőmentes gyakorlása elől, akkor ha lesz egy kormányváltás - miért is ne lenne - egy Stalin elvtársnak csak be kell ülni a készbe. szűk látókörre vall, ha a demokrácia látszata mellett a demokrácia intézményeinek alapját (a konszenzust) számoljuk fel. mert jöhet olyan erő, aki a felszámoltat és a felszámolót egyaránt falhoz állítja. és lehet magyarázni a gólokat, ha a bírónak majd nem sípja, hanem PPS géppisztolya lesz. tanuljunk már abból a kurva történelembő. eddig bárhol, ahol forradalom volt, a forradalom győzelme, egyben a forradalom folytatásának kötelezettségét, a hatalom bármi áron való - egyébként a közjó érdekében, de tömegek halálával - gyakorlását, napi tevékenységgé válását hozta magával. És ne gyertek ötvenhattal. az ugyanis szabadságharc és konszolidáció volt - a folyamatos osztályharc megállítása.

amize 2010.06.15. 20:49:14

Tetszettek volna megnyerni a választásokat!
Eddig nagy volt az orca, szabad volt a rablás.
Ez most véget ért.

csakmerazé 2010.06.15. 20:51:22

@amize: véget ért egy rossebet. Csak a szereposztás változott.

Hadrianuska 2010.06.15. 20:52:36

@Várúr: Húha, mit kellett kiállnod a húsz- egynéhány éveddel.. Sokat szenvedhettél Gyurcsány alatt. Nyaljátok a kishitleretek seggét.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.15. 20:57:59

@az igazi Sipi: szerintem te nem sokat ertesz a kinai rendszerbol.. en itt elek 3 eve elotte folytatolagosan Budan 36 eveig.. van osszehasonlitasi alapom. .. Ne tevesszen meg az egy part rendszere... amerikaban 2 part van nevlegesen, megsem csesznek ki egymassal ug, hogy az egyik eltunjon a palettarol.. szoval nalunk is ez a valtakozo rablo partrednszerf mukodik.. mit tudsz a kinairol?? amit a fasisztoid-bolsevik magyar sajto eled tart??

Miert szolitas zmeg tobbes szamban? Elment a jozan eszetek? :))

flippant 2010.06.15. 21:03:51

A ripacs gyurcsányin legalább lehetett röhögni. De Vitya népnemzeti populizmussal szúr sunyin hátba és még nem is mulatságos. Mondjuk azt élveztem mikor a nyugdíj privijét az IMF parancsára visszamondta, előtte meg azt ugatta, hogy neki az IMF nem a főnöke.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2010.06.15. 21:08:19

@az igazi Sipi: emlekszel princz gabor VIP listajara (par millios penzbirsagot kapott) meg ahogy szazmiliardot fizettek ki a postabank konszolodiciojara (a lopas kamataira) ahelyett, hoigy csonakhazakat epitettek volna a Romain, szocialis lakasokat vagy parkokat a belvarosabn abbol a penzbol? KInaban HALARA ITELTEK VOLNA princz gabort, itt nem hatottas volna meg oket, hogy komcsi, meg meeg zsido szarmazasu is, ket het targyalas aztan akasztas. Akkor mennyire demokratikus Magyarorszag ahol ilyenek meg deutch tamas fele stadiongyujtogatok siman megusszak a felelossegre vonast???? Avass be a reszletekbe....

öcsi55 2010.06.15. 21:08:56

Szocik most jön a megalázkodás korszaka
amire nagyon rászolgáltatok.
Szekeres elvtársat most néztem az ATV
műsorában,egy igaz szó nem jött ki a
száján.Gyötrődött,és még most is csak
hazudott!

Hajrá Fidesz!
Így tovább---keményíteni még lehet.

BruceTheHoon 2010.06.15. 21:13:58

@Chaoyang: "Sokszo rmondom Kina a maga egypart rendszerevel sokkal demokratikusabb mint a sajat hazqam"

Akkor a saját hazqad nagy szarban lehet. Mi van nálatok, zérópártrendszer?

Chicano 2010.06.15. 21:25:47

Vitán felül demokratikusan szavazta meg a 2/3 a FIDESZ-t. Ebből kifolyólag teljesen legitim módon élhetnek a 2/3 adta lehetőségeikkel. Aki ezt vitatja az a rendszert tagadja és nem demokrata. Persze lehet itt nyavalyogni hogy diktatúra van, csak éppenséggel ez egy hülyeség. Ha az lenne akkor már régen közétek lövettek volna. Tudjátok, úgy ahogy Nagyformátumú Ferenc tette 2006-ban. Tehát onnan lehet tudni hogy Magyarországon él és virágzik a demokrácia hogy az Index címlapja tele van az ehhez hasonló balfék nyavalygó blogokkal.

bobo55 2010.06.15. 21:39:21

A fenti sok beírás,mit sem változtat a
mostani helyzeten,jöhet az jobbról vagy
balról.Egymás zrikálasán kívül semmire sem jó.Minden nemzet azt a kormányt érdemli amit megválasztott.Ha nem tetszik, négy év mulva lehet korrigálni. Ha jó mindenkinek jó,ha meg
nem jó egyformán fog szopni a fideszes is meg a nem fideszes.A benzinkutaknál,a banki ablakoknál,a közműszáláknál, stb nem lessz fideszes meg szocisor.Itt tessenek elgondolkodni.

CyranodeBergerac 2010.06.15. 22:03:52

@Alapvető élelmiszer:
Nem tudom, hány éves vagy, de a szavaidból ítélve igen fiatal. Szóval, csak annyit, hogy a drága édesanyád és édesapád is lesz még - a szavaiddal élve - "csirkefar-hát zabáló nyugger", sőt, feltételezem, hogy a nagyszüleid már azok. Ezzel mindösse arra akartam kilyukadni, hogy az idősek tisztelete és megbecsülése elég régi keresztény erény, gyakorold és ne legyél nagyképű, öntelt hólyag. A politikai nézeteid nem érdekelnek.

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2010.06.15. 22:04:56

Alig várom, hogy négy év múlva az MSZP-Jobbik kormány 2/3-l kormányozzon.

cogito..sum 2010.06.15. 22:06:59

Gyerekek!!Itt már rég ota csak a mi börünkről van szó.Ne legyünk tolleránsak.Ez a forradalom!!! Ez kell adjuk meg nekik!!!

Fapuma (törölt) 2010.06.15. 22:33:35

@cogito..sum: kistáska, a növekvő felkiáltójel szám mit jelent nálad? Izgalmi állapot? Gyengén röhejes vagy...

De nyomjátok még fiúk, most értem haza röhögni szeretnék. Rettegjetek még kicsit, lécci! A DEMOKRÁCIÁÉRT előre, mindhalálig.

eml 2010.06.16. 00:42:19

@csakmerazé:
HGY-nek köszönheted többek között, hogy most következmények nélkül ekézheted.

Én kaptam azért igazgatói intőt 1987-ben, mert az ünnepségen a nagy paraván fordítva volt fölapplikálva, és a Marx, Engels, Lenin fejek jobbra néztek. Ezt találtam megjehgyezni, sajna az egyik tanár is hallotta.

eml 2010.06.16. 00:46:17

@unommáazegészet: @csakmerazé:
OFF
Óvónők egymás közt, az új ovónéni a réginek:
- Te, a középsőből az egyik gyerek azt mondta, jól megb...na.
- Melyik?
- Az a kockásinges szőkehajú, aki most éppen a rolleren ül.
- Ja az! Az meg is teszi!

Ne személyeskedjetek egymással! Próbáljunk meg érvelni! Nem fog fájni!

eml 2010.06.16. 00:50:06

@Chaoyang: Úgy tudom akasztás helyett tarkónlövés van.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.06.16. 05:25:57

@hamisnero: Tessék felfogni végre, hogy a választási rendszerünk, meg a választók akarata ezt a jelenlegi helyzetet dobta a következő ciklusra - ha vki isét kivárja a következőt akkor is, ha kurvára nem tetszik... Úh nem kell sem a történelmi látásmódoddal villogni, sem aggódni! Csak előbb kellett volna gondolkodni ilyen rettentő előrelátással.
Mert jelenleg - a focis példa skertelensége okán ezzel felhagyok - a hatalom kerítésén a Fidesz van belül. A kerítésnél meg egy kivert kutya (MSzP) és két gazdát kereső kóbor eb somfordál. Amíg ezek nem értik meg, hogy mindhárman befelé igyekeznek, addig az ugatásuk minden fül mellet elmegy...

Blau t 2010.06.17. 08:30:38

Amikor a választók többsége a Fideszt juttat kormányra és adott nekik 2/3-os többséget, akkor nem zsákba macskát vettek. A Fidesz programjáról keveset lehetett tudni, a demokrácia felfogása viszont ismert volt. Előre lehetett tudni, milyen lesz a Fidesz Magyarország. Orbán Viktor elmondta már az előző kormányzása idején, hogy ellenzék nélkül is működik a Parlament, már akkor tudtuk, hogy a hetenként az Fideszül azt jelenti, három hetente, az éves költségvetées lehet két éves, azóta azt is tudjuk, szerintük az országnak elege van a vitákból, egy vélemény bőven elég. Azt is előre megmondták, ha két harmadot kapnak, akkor nem fognak egyeztetni, hanem élni fognak vele. Nyolcmillió választó polgár közül kb. hatmillió ezt jónak vagy legalább is elfogadhatónak tartotta. (Jónak, akik a Fideszre szavaztak, elfogadhatónak, akik nem gondolták, hogy el kéne menni szavazni, hogy tegyenek a kétharmad ellen.) A választók ezt akarták. Most megkapták amit akartak.
E-one Te nem emlékezhetsz rá, de a Kádár korszakban azt mondták azért nincsenek szabad választások, mert az a butuska nép még képes lenne és nem a számára legjobb rendszert választaná. Akkor úgy gondoltam, annyi baj legyen, ha én rosszat akarok magamnak, hát hagy szavazzak egy rosszabb rendszerre. (Ahogy később egy bölcs APEH vezér fogalmazta: hülyének lenni állampolgári jog.) Most boldog lenne Kádár apánk. A nép megszavazta magának a korlátozott demokráciát.
Talán furcsa lesz, amit írok, de a fentiek ismeretében, még erkölcsi kifogásom sincs a Fidesz viselkedése ellen. Sajnos a nép valóban erre hatalmazta fel őket. Azt pedig már a Bourbonok óta tudjuk, a népet nem lehet lecserélni.
süti beállítások módosítása