/>

A Biszku-üggyel foglalkozott ma reggel a Parlament, és bár tényleg lenne Magyarországnak ennél égetőbb problémája is, nem volt értelem nélküli az a néhány felszólalás. Kommunistázás ment, de nem olyan volt, mint a szokásos, ez most valódi, jogos kommunistázás volt. Biszku Béla helyzete ugyanis pontosan ugyanaz, mint amit a mostanában elítélt náci háborús bűnösök kapcsán szoktunk hangoztatni: aki bűnös a diktatúrában, azt büntetni kell, akár évtizedekkel később is, nem sajnálkozni, hogy szegény, milyen esendő öregember lett. Szerencsére ezt nem is tette meg senki, elég hülyén vette volna ki magát.

Egy baj volt csak az egésszel: szinte semmi visszhangja nem lett. Született róla pár cikk, megemlítették néhány blogon, de valahogy mégsem volt az igazi. Akármilyen érdekes ügy is, nem lett belőle az az valóban nagy téma, ami után nyálcsorgatva kapkodnának a hírszerkesztők országszerte.

Talán kicsit elinflálták a komcsizást. Annyi emberre mondta már a Fidesz, a Jobbik, az MDF, régebben a kisgazdák, egyáltalán, minden párt jobboldalról, hogy mocskoskommunista, csak mert nekik nem volt szimpatikus, hogy most, amikor egy igazi kommunista bűnösről lenne szó, nem figyel oda senki. A farkaskiáltás ősrégi meséje, 2010-es ruhába öltöztetve. Csak gratulálni lehet, ilyen profi technikával Kádár sem tudta volna elfedni a bűntársait.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr812122026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KoGy (törölt) 2010.07.01. 08:04:18

Egy 90 (?) éves bácsit basztatunk és ettől jobb lesz valami is...

Magyarország...

SzaGyu 2010.07.01. 11:53:35

Vajon hogy érezné magát az unoka ha valakinek a 90 éves nagyapját meghurcolnák?
Bár mit is követett el, nem kellene vele ezt csinálni.
A "Mindegy nekem csak vért lássak!" típusú embereknek sem lesz több kenyér az asztalukon, és a megélhetésük sem lesz jobb.
Ezeknek a vért kívánó embereknek inkább a mai nagy átvágásokra kellene odafigyelni és nem felülni az e fajta elterelő hadműveletnek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.01. 12:51:16

"iszku Béla helyzete ugyanis pontosan ugyanaz, mint amit a mostanában elítélt náci háborús bűnösök kapcsán szoktunk hangoztatni"

Rohadtul nem ugyanaz a helyzet. A nácikat szétverték, kivégezték, megkínozták, megalázták és elüldözték. Éppen ezért most nácivadászni már perverz bosszúvágy.

Ellenben a komcsik semmilyen bűnükért nem feleltek. (Nem kis mértékben a nácizóknak köszönhetően.) Még csak annyi sem történt meg, hogy nyilvánosan kimondták egy-két funkcia: bűnösök vagytok, hazaárulók, rossz emberek.

"A farkaskiáltás ősrégi meséje"
Mi a f@szról beszélsz? Még is mit kellett volna mondani, mikor pufajkás miniszterelnöke lett az országnak? Hogy "Na és?". Mégis mit kellett volna mondani, mikor SZT tiszt miniszterelnöke lett az országnak? Vagy amikor a KISZ KB-s miniszterelnök a nagy elődökhöz hasonlóan lövetett okt. 23án?

Nem, kérlek szépen. A jobboldal farkast kiáltott, és az a farkas ott is volt minden alkalommal, csak a mélyen tisztelt progresszívek nem voltak hajlandóak ezt észrevenni!

@SzaGyu: Vajon hogy érezte magát az az unoka, akinek Biszku ölte meg rokonát?

SzaGyu 2010.07.01. 15:31:10

@TaTa86.: 2010.07.01. 12:51:16
Írásod első felét olvasva rendes, értelmes embernek tűntél.
Aztán tovább olvasva már megváltozott a véleményem.

Mit tiltakozol? Akkor épp olyan érvényes volt a választás mint most! ENNYI.
Akkor is volt akinek nem tetszett, ma is van akinek nem tetszik a FIDESZ győzelme és nem csak az MSZP-sekre gondolok.
Ettől függetlenül, ha tetszik-ha nem, EZ VAN!
Vagy szerinted, és a jobboldal szerint csak Ti a jobboldaliak gyakorolhatják a hatalmat?
Egy kormánynak, ha kell, akár lövetni is szabad, sőt kell. A rend és a többség nyugalmának, biztonságának védelme a mindenkori kormány illetve a miniszterelnök felelőssége, kötelezettsége.
Gondolod te azt (és még sokan), hogy ha hasonló helyzet lenne (ami még lehet) akkor most a "Pintér Orbán" nem tenné ugyan ezt?
NO NE VEGYÉL RÁ MÉRGET se te se más.
Puding próbája az evés.

"Vajon hogy érezte magát az az unoka, akinek Biszku ölte meg rokonát? "
Ha kellően bizonyítható akkor bíróság elé kell állítani! (Ez kétséges)
Mi lenne ebben az országban ha itt a NÉP ÍTÉLKEZNE?
'56-ban is voltak NÉP ÍTÉLETEK mert esetleg a Mari néninek nem tetszett a Pista bácsi és felakasztatta, agyonlövette.
Akkor bűn volt? (AZ!)
Most bűn lenne?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.01. 16:52:01

@SzaGyu: Egy diktatúrából jöttünk, ahol reális veszély volt arra, hogy a diktatúra működtetői, haszonélvezői átmentik a hatalmat. Annyira reális volt ez a veszély, hogy meg is történt.

Éppen ezért ilyenkor nem számít a klasszikus demokratikus választás eredménye.
A háborús bűnös, akkor is háborús bűnös, ha megválasztják, akkor is ha népszerű.
A hazaáruló kollaboráns, akkor is hazaáruló kollaboráns, ha megválasztják.

"Akkor is volt akinek nem tetszett, ma is van akinek nem tetszik a FIDESZ győzelme és nem csak az MSZP-sekre gondolok."
A fidesz padsoraiban hány embernek tapad vér a kezéhez?

"Vagy szerinted, és a jobboldal szerint csak Ti a jobboldaliak gyakorolhatják a hatalmat?"
Igen. Na jó nem. Az LMPben nincsenek gyilkosok. Nem szeretem őket, de ők soha nem kokettáltak komcsikkal, posztkomcsikkal.
Úgyhogy fail.

"Egy kormánynak, ha kell, akár lövetni is szabad, sőt kell."
De csakis törvényesen!

"Gondolod te azt (és még sokan), hogy ha hasonló helyzet lenne (ami még lehet) akkor most a "Pintér Orbán" nem tenné ugyan ezt?"
Nézd cselédkém, ha Orbán visszaél a hatalommal én tüntetni fogok. Úgyhogy ahogy Gyurcsányék rámlőttek, Orbánék is fognak, és ugyanúgy nem fog tetszeni.
Sőt akkor sem fog tetszeni, ha balosokat vernek szét törvénytelenül.
Pl a buzivonulással nagyon nem szimpatizálok, de ettől még azonosító nélküli símaszkos rendőrök ne verjék szét őket viperákkal. Még akkor sem, ha egy benyomott buzi (az 1000ből) elkezdi őket dobálni.

"Ha kellően bizonyítható akkor bíróság elé kell állítani! (Ez kétséges)"
Bazze, ő volt a belügyminiszter, ő írta alá a kivégzéseket. Mi az amit ezen nem lehet bizonyítani? Kádár pedig idegen hadsereget hívott az ország ellen. Ezt úgy hívják hazaárulás.

"Mi lenne ebben az országban ha itt a NÉP ÍTÉLKEZNE?"
Pont mint 56ban. :)
Nagyon más lenne itt a világ, ha 90ben lámpavasra húznak néhány komcsi gazembert. Pl Biszkut, Hortn, Medgyessit, Bauert...

"Akkor bűn volt?"
Nem volt az. (Ellen)forradalom volt, ilyenkor az a szokás, hogy néhány hazaárulót fellógatnak.

SzaGyu 2010.07.01. 18:57:44

@TaTa86.: Ekkora HülyeFaszt mint te, még életemben nem láttam!

eml 2010.07.01. 19:13:48

"aki bűnös a diktatúrában, azt büntetni kell, akár évtizedekkel később is, nem sajnálkozni, hogy szegény, milyen esendő öregember lett. Szerencsére ezt nem is tette meg senki, elég hülyén vette volna ki magát."

De akkor miért is hagyták 20 évig békén?Nem tudták az elmúlt 20 évben a lakcímét?

Azt azért látni kell, hogy Biszku nem bújkált 20 évig, itt élt közöttünk.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.01. 20:12:30

@SzaGyu: Akkor ma is érdemes volt felkelned! :)

porfelhő 2010.07.01. 23:56:58

Két évtizede nem jutott eszébe senkinek, hogy létezik ez a Biszku B. Nem tudták, hogy mennyi a nyugdija.? Még meg is filmesitik a tetteit, aztán a két lánya nagyvonaluan hozzájárul, hogy le is vetitsék. Bünösként élt a fővárosban, nem bujkált. Büntessék meg ha akarják, csak kerüljenek már le az internetről a nevével fémjelzett cikkek, mert már látni sem akarom.

Sólyom Bátor 2010.07.02. 09:45:44

@TaTa86.: Most komolyan nem emlékszik senki arra, hogy az első Fidesz kormányban is szépen ültek egykori MSZMP káderek, vezetők? És most ugyanez a helyzet. Akkor csak a nem fideszes egykori "kommunisták" a kommunisták?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.02. 11:09:44

@Sólyom Bátor: Azért az arányok is számítanak nem gondolod?

A fideszban van egy-két posztkomcsi(, ami egyébként nem egy elnézendő dolog. A mi komcsink is rossz komcsi.), míg az msz(m)p 100% posztkomcsi.

Sólyom Bátor 2010.07.02. 13:53:04

@TaTa86.: Nem. Az első Fidesz kormányban pontosan annyi volt MSZMP vezető volt, mint a Horn-kormányban. Szám szerint ugyanannyi.

Arról nem is beszélve, hogy a fideszes "komcsik" még az elveiket is leváltották vastagon (ahogy az egész Fidesz is, aki liberális pártból konzervatívvá tért meg. Egy egész párt :-)))Ű
Nevetséges ez az egész kommunistázás, és demagóg. Ostoba dolog. Azt kéne megnézni, ki mit csinál. És a Fidesz most semmi mást ne csinál, mint a kormányzás minden alkotmányos kontrollját leépíti.
Ez pedig kevés az üdvhöz :-)
süti beállítások módosítása