/>

A kormánynak veszélyes szóba állnia a külfölddel, semmi jó nem szokott kisülni belőle. Most éppen az IMF és az Unió osztott ki egy akkora sallert nekik, hogy öröm volna nézni, ha épp nem az egész ország megítélését rontaná. De ez van, minden látszat szerint olyan emberek ülnek a kormányunkban, akiknek fogalmuk sincs arról, hogyan működik a világ. Kíváncsian várjuk, mit okoskodnak most ki a jövő heti parlamenti ülésekig, és addig is, emésztgethetjük a tanulságokat.

- Hiába mondta személyesen Orbán Viktor azt, hogy neki a nemzetközi szervek nem felettesei, kevesebb, mint két hónap kormányzás után látszik, hogy de bizony azok. Jó kérdés persze, hogy azt anno csak kampányfogásnak szánták vagy komolyan is gondolták. Őszintén remélhetjük, hogy csak kampány volt - de akkor miért tartott a választás után még három hónapig?

- A válságkezelést nem ússza meg senki. A Fidesz sem, ahogy előttük az MSZP sem. És nincs olyan, hogy könnyű válságkezelés. Ez leginkább persze majd csak később fog látszani, akkor, amikor kiderül, hogy nem lehet kétszázmilliárdot behajtani a bankokon, vagy hogy ha lehetne is, röhögve hárítanák át ránk a terheket, de a tendencia már most tisztán kivehető.

- A nagy társadalmi támogatottság nem jelent nagyobb nemzetközi mozgásteret. Pedig ezt még sokan olyanok is mondogatták eddig, akik nem Fidesz-szimpatizánsok. Valamit talán tényleg reálisan lehetett is remélni ettől, de nem, mostanra világosan kiderült, itt kemény gazdasági szigornak kellene lennie akkor is, ha minden szavazatot ugyanaz a párt kapott volna.

- A Fidesz mindentől függetlenül változatlanul őrzi a hatalmas népszerűségét. Még mindig jól érzik, mi kell a népnek: bedobták a köztudatba az elszámoltatást és a csontvázakat, és ez a két téma mindent visz. Igazán érdekes persze akkor lesz a helyzet, amikor a megszorítások látszani fognak az első sárga csekkeken és fizetéseken. De attól még tény: eddig jól kommunikálnak.

- Azonban a Fidesz mégis fél a 2006-os MSZP sorsától. Kényesen őrzik a pillanatnyi népszerűségüket, pedig az IMF és az EU épp most készül rájuk erőszakolni egy olyan intézkedéscsomagot, ami úgy rendberakja a gazdaságot 2014-re, hogy szinte semmilyen körülmények között nem veszíthetnék el az akkori választást. Ha így haladunk, '14-ben tényleg jó lesz, és nem, a Fidesz ebbe nem menne bele magától, úgy kell rángatni őket.

- És persze most látszik, milyen kényszer alatt dolgozott, egyébként kimondottan jól, a Bajnai-kormány, ami a gazdaságot illeti. Úgyhogy ha akárki is azt hitte abban az egy évben, hogy az MSZP megvilágosodott, és végre saját akaratukból tettek valami jót az országért, annak most egy illúzióval kevesebb: csakis azért csinálták, mert muszáj volt nekik.

Bízzunk benne, hogy a Fidesznek is muszáj lesz. És hogy akkor csinálni fogják. Tartanánk már ott...


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr612156736

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: IMF-tárgyalások: most cirkusz, később talán kenyér 2010.07.19. 02:22:24

Nem az a kérdés, hogy kemény csávók vagyunk-e a Valutaalappal szemben, hanem hogy mikor és hogyan teljesítjük a követeléseit.Mert ugye keménykedni, azt lehet. A tárgyalások megszakítása bizonyára népszerű lesz a választók nagy része számára: olyan tökö...

Trackback: Aki fizet, az petyegtet 2010.07.17. 15:13:38

Előbb-utóbb most már csak visszavesznek a nagy mellényből a fiúk, mielőtt hatalmas zakó nem lesz belőle. Előbb-utóbb csak rájönnek, hogy azt a nemzeti együttműködéses maszlagot meg a fedezetlen ígérgetést, azt komoly publikum már nem veszi be. Azzal le...

Trackback: Száll egy pofon a szélben..... 2010.07.17. 14:17:11

A héten igazi burleszkba illő körbeverésnek lehettünk tanui. Mindenki ütött mindenkit.Kezdjük talán a 207/2010 (VI. 30.) Kormányrendelettel, mely a gyurcsányi rendőrség módszereit követve a földön fekvő köztisztviselőkbe rúg még bele egyet. Egy mondatt...

Trackback: Fidesz: európai vagy balkáni politika? 2010.07.17. 10:31:11

A balkáni és az európai politika közti különbség sokszor csak egy gesztus vagy egy félmondat. Azonban a legtöbb magyar politikusnak ezek sokszor teljesen feleslegesnek tűnnek. (Fotó: Burger Barna/orbanviktor.hu) Még két hónapja sincs kormányon a Fid...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schnee 2010.07.17. 08:59:49

Az IMF egy hiteltelen szervezet, aminek egyetlen celja van: fizesd vissza a hitelt. Leszarjak, hogy ebbe beledoglik egy orszag: en.wikipedia.org/wiki/International_Monetary_Fund#Effectiveness

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.17. 11:33:13

Jól látom, te most azon örömködsz, hogy bizony az IMF adósrabszolgái vagyunk?

Azért egy kicsit perverz, "dögöljön meg az én tehenem is".

Csatmar (törölt) 2010.07.17. 11:37:55

Off:
"Még mindig jól érzik, mi kell a népnek: bedobták a köztudatba az elszámoltatást és a csontvázakat, és ez a két téma mindent visz."

Ez nekem kevés:
anno ők voltak azok, akik az MSZP-vel karöltve lesöpörték a korrupció ellenes törvényt ( ha jól emlékszem, az amnesty international állította össze, de nem vagyok benne biztos), és egyenlőre most is gondosan ügyelnek arra, hogy túl nagy hal ne akadjon a horogra. sora, Csak folytatódik a semmit se megállapító bizottságok sora. Az a szoci politikus (Weiss?) is csak egy kis senki, és ráadásul csak véletlenül került elő, bár a Fidesz szívesen mondaná őt magáénak.

Valamint azért se tesznek semmit, hogy a jövőben az állami pénzek a megfelelő helyre follyanak, hogy visszaszorítsák a korrupciót. Legyen miden állami pályázat ,minden kiadás hozzáférhető a neten, és a törvény kötelezze őket a bemutatásra.

Ha ez bekövetkezne, akkor kalapot emelnék Viktor előtt, de a szimbólikus nemzeti-köntösű politikájával etessen másokat.

Bergeroth 2010.07.17. 12:50:12

@schnee - NOKIA dobozokat elfogadok!:
Ebben az országban, ahol az elvégzett munka után sok esetben nem szokás kifizetni a munkavállalókat, már nem is tudok csodálkozni a kommenteden.
Szerintem az a logikus és normális magatartás, hogy az adós nem fizeti ki a tartozását és szarik annak a képébe, akinek a pénzét elhasználta?

nincs_nick 2010.07.17. 12:53:42

Azért nem ennyire rossz a helyzet. Egyelőre van egy olyan adunk, amit senki nem mert eddig kijátszani és mi már "véletlenül" megtettünk. Azaz: mi van ha a Kósa és a Szíjjártó-féle elszólás nem véletlen volt, hanem ténylegesen az IMF és az EU tesztje? Az EU majdnem belerokkant a görögök hülyeségébe, Orbánék most játszhatnak arra, hogy ha nem lazítanak legalább "asztal alatt" a feltételeken, akkor mi is azon az úton megyünk tovább. Ezen hatalmasat bukna az EU, és ne feledjük a németek pl. pont azért akartak eurót, mert a márkát a végén már oda-vissza rángatta minden kezdő broki a meggazdagodás reményében. Nem akarnák az euro-t is erre a sorsa juttatni...
Az IMF pedig már pelenkázni jár Romániát, mert az ő sorsuk is már ezen múlik (lásd a wiki bejegyzését a hatékonyságukról...).
Meglátjuk, véleményem szerint a helyzet nem reménytelen, bár jobb lenne, ha nem ez lenne a helyzet és nem kerültünk volna ebbe a szituációba. (Hová a francba lett az a bő 10 milliárd(!)$, amit az elmúlt 8 évben vettünk fel hitelként???)

manipul 2010.07.17. 12:55:55

Hát ez tényleg sajátos látásmód. Az MSZP, Bajnaival együtt oda juttatta az országot, hogy teljesen eladósodott, függő helyzetbe került. Ezek után kárörvend a cikkíró, hogy a hitelezők mekkora pofont adtak a kormányzó Fidesznek.
Normális ez az ember?

nincs_nick 2010.07.17. 12:56:00

@Bergeroth: Nem, csak itt a szitu az, hogy az "édesapánk" kért kölcsön, majd elverte a pénzt és utána rajtunk hajtják be. Azt hiszem az normális esetben törvény által tiltott...

szárny 2010.07.17. 13:03:09

@manipul: Hát persze hogy normális. Azért fizetik a világfeletti karvalytőke urai - így vagy úgy, mindegy, hogyan -, hogy hideg fejjel romboljon, hazudjon, csúsztasson, hiteltelenítsen.
A végső fizetsége is meglesz. Amikor majd azokért fizet meg, amiket most kap. Hogy meg fog majd lepődni a szerencsétlen...

Káposztakukac 2010.07.17. 13:05:19

@TaTa86.: látom nem értesz a témához. még mindig inkább az imf-nek tartozzunk, mint a piacnak... hitelt így is, úgy is fel kellett volna venni, csak 2008 végén magyarország a piacról már nem kapott, ezért ugrott be az imf meg az eu.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 13:06:10

@schnee - NOKIA dobozokat elfogadok!:
Hűűű, vazzeg! Igazad van! Én még egy ilyen tetü bankot nem láttam. Kölcsönadnak, hogy nehogy felfaljanak a cápák, majd szeretnék látni a biztosítékot, hogy visszakapják a pénzüket...!!! Dunába velük, Dunába mindegyikkel!!! Bezzeg az OTP! Ha annak nem fizetsz, akkor még egyszer annyit felajánlanak, hogy verd el kurvákra, ugye? Marha!

Ebcsont 2010.07.17. 13:06:14

A legfőbb baj az EU és az IMF elképzeléseivel, hogy tökéletesen egysíkú gondolkodásmódot tükröznek.
Példa:
Ha van egy istállód tele minden féle állattal, amelyek több fajta betegségtől szenvednek, akkor nem biztos, hogy mindegyiket ugyanúgy kellene kezelni.
Mert hát a hasmenésre nem feltétlenül a nyugtató a legjobb gyógyszer.
Azáltal, hogy olyan önfeledten ragaszkodnak a hiánycélokhoz nem biztos, hogy segítenek a helyzeten. Nagy eséllyel szerintem rontanak csak rajta.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 13:09:15

@TaTa86.:
Senki nem örömködik, de a betüket sem tudod elolvasni, nemhogy a sorok között olvasni! Az egésznek egyetlen pozitívuma van: nemzetközi szinten vannak olyan szervezetek, akik ha felemelik ujjukat figyelmeztetőleg, akkor cezaromán vezérünk és pincsikutyái is összeszarják magukat. Sajnos már csak ennyi örömködni való maradt a politikában.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.07.17. 13:10:50

Az IMF azért ilyen kemény velünk mert az előbbi 8 év eléggé lerombolta hitelünket a szemükben. A MSZP volt szíves úgy lerombolni renoménkat hogy az bank pánikszerűen zárkózik el mindenféle enyhítéstől.

És örömködünk hogy PatásViktor jól megkapta?

Mi kaptuk meg az egész ország! Ha még mindig az ájtatos jól beszélő simulékony Feri lenne miniszterelnök ő is ugyanekkora pofont kapott volna persze ő utána elkommunikálta volna úgy hogy nem kapta hanem adta azt a bizonyos pofont.

És nem az ország megítélését rontja a saller. Az el van már rontva rendesen és ez annak a következménye.

is 2010.07.17. 13:13:07

@TaTa86.: az apáink meg az anyáink (nagyapáink, nagyanyáink) adósrabszolgái vagyunk, akik 1972 után Kádár alatt jobban éltek, mint lehetett volna. ők felvették a hitelt, mi meg 20 éve nem hagyjuk se Bokrost, se Bajnait, de még a 2006 utáni Gyurcsányt se, hogy visszafizessék. hanem szavazunk a 2006 előtti Gyurcsányra, meg Orbánra, mindkettő csak az adósság fenntartásához ért. Vona meg még ennél a kettőnél is rosszabb, az LMP meg legfeljebb egy Orbán 2 lenne az ökogazdaságával.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 13:14:38

@manipul:
Szó sincs róla. Ferkó jó sok baromságot csinált. Előtte Medgyessy hibája az volt, hogy - világon egyedüliként - komolyan gondolta a választási ígéreteit. De az egész osztogatás már 2000-ben elkezdődött, Viktorék furi lakástámogatási rendszerével. Az ötlet nem volt elvetélt, de a körülmények és a megvalósítása a pancser kategória első díjazottjára hajaz.
Na, az idióta szocik ezt akarták überelni - és még sok mindent.

FotelTroll 2010.07.17. 13:15:17

latom sok eszetek van!

mit is mondott az IMF?
tessek tartani a hianycelt meg a mutatokat az eloirt szazalekokon / alatt.
azaz: tessek folytatni amit Bajnai elkezdett, nem pedig mokuskodni ilyen bankado-faszkodasokkal.

ugye-ugye a mocskos penztoke!?
de vajon miert mondtak ezt?
1. nincs kedvuk megegy gorog-valsag vagy akozeli elmaradott putritanyat kihuzni a szarbol, amikor a valsag naluk is erzodik.
2. ha mar itt eroskodunk hogy EU tagok vagyunk meg majd talan 2050-re EURO-t is akarunk, akkor tessunk mar szivesek lenni haladni a kijelolt uton
3. ezek MINDEN orszagra vonatkoznak. ha valaki ki akarja huzni magat alola akkor az lehetoleg olyan orszag legyen, akik mar raktak a kozosbe es nem csak elvettek. mondjuk nemetorszag vagy franciaorszag. de mi itt nehogymar pattogjunk balkan terfelen, eddig is kurvasokba fajtunk az elobb emlitett orszagok lakoinak... (IGEN, az EU-hitelek meg tamogatasok az O adojukbol is jonnek...) ideje lenne ha mi is reszt vallalnank a doogbol, legalabb annyira amennyire az EURO-zonahoz valo csatlakozas jol kikovezett utjan jarnunk kell.

HA ez mind nem tetszik, kedves penztoke-ellenes faszkalapocskaim van valasztas! Lehet eltakarodni Romaniaba megnezni, hogy ok ott sokkal rosszabb helyzetbol mennyire erolkodnek, hogy kozelitsenek a Zunijohoz. Vagy lehet eltakarodni afrikaba, ahol se kaja, se semmi, mert a segely nem kozpontilag jon, hanem olyan szervezeteken keresztul akiket a valsag ugyanugy telibebaszott, csak nekik nem erdekuk MUSZAJBOL fizetni a segelyt, ahogy az EU-nak.

Vegyuk eszre: a valsagbol az EU segitsege nelkul nem tudtunk volna kilabalni, a mi gazdasagunk egy kalap fos. Evtizedekre visszaestunk volna a fejlodesben ha nem kapunk gyorssegelyt azoknak az embereknek az adojabol, akik ugyanugy megszoptak a valsagot.

Es ha a FIDESZ beleugat a nagyok dolgaba (Simor fizetes, ami parmillio forintos tetel, mondhatni lofing) akkor ne csodalkozzon, hogy az orrara koppintanak. Merthogy mi nem vagyunk a Magyar Sziget! Mi egy komoly gazdasagi problemakkal kuszkodo tobbszazmillios Europai Nemzet resze vagyunk.

TESSEK UGY IS VISELKEDNI!

Ti meg, kedves faszkalapocskaim kushadjatok es fizessetek adot.
Attol majd lesz penze allambacsinak, es orszagszamba vesznek minket a nagyok.
Minek nekunk megszoritas, LOFASZT mama!

Most mar latjatok mire vezetett a fidesz meg a megyo fele osztogatas?
Meg a gyurcsany fele hazudozas?

Kurvara nem latjatok, mert meg mindig a Bajnait fikazzatok, pedig o tette ra a szarbol kivezeto utra az orszagot. Es a fidesznek kotelessege ezen tovabbmenni, akar tetszik nektek, akar nem. Felolem mind ehen dogolhettek, majd az unokaitok jot rohognek rajtatok amikor normalis unios eletszinvonalon elnek mar.

is 2010.07.17. 13:15:43

@Prof. William: te 2006 óta hol élsz? azóta minden vállalásunkat pontra hoztuk. ébresztő, te 4 éve hülyeséget beszélsz egyfolytában, Orbán nem hagyta minden eszközzel, hogy sikeresebb legyen a kiigazítás. ezek számok, ezekkel ne vitatkozz, hanem nézegesd, meg értsd meg őket.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 13:16:52

@manipul: persze, hogy felületes. Az meg nem is probléma, hogy elprivatizáltak üvegygyárat, cukorgyárat a konkurenseknek,akik csak a munkanélküliséget növelték a gyárbezárásaikkal, eladtak mindent,ami értékes volt. Hol a bevétel? Hova fektették be a felvett hiteleket? Hol volt a tahó EU amikor éppen Fletóék trükköztek? - bocsi ők tolták a casht a külföldi tulajdonú cégeknek,ezért haverok voltak- ezektől a szarháziaktól függ most Magyarország.

GazElla 2010.07.17. 13:19:00

az IMF nem a nemzetközi Vöröskereszt és nem jótékonysági szervezet. a pénzük nélkül már rég a falat kaparnánk jobbosok és balosok egyaránt. az államnak nincs pénze mert adót csalni nemzeti sport, a fél ország minimálbérért van bejelentve a másik fele meg sehogy. az IMF meg EU pénze kéne, de ne mondják meg mire költsük és majd visszafizetjük ha uri kedvünk ugy diktálja...tanuljuk meg végre hogy az diktál akinél a pénz van- tetszik vagy nem tetszik, pont.ha nem tetszik ne kérjünk külcsön , probáljunk megélni abból amit befizetünk a kasszába...lássuk mire megyünk.a nagyüzemi lopást pedig abba kéne hagyni ..mindenkinek, jobbról és balról is..és ne azt szajkózni, hogy deigenamásiktöbbetlopott.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 13:19:51

@FotelTroll: azok a derék németek sokkal több pénzt vittek ki innen,mint amit adtak/befektettek...

gomorra 2010.07.17. 13:24:59

Pofonfa, pofonfa...de nem úgya!
Csúsztatsz, cikkíró! Legalábbis nem ott a lényeg, ahol te látod.
Naná, hogy nem lehet megúszni a pofont! Még szép, az egész magyar népnek kell a pofon, lássuk be, nulla az a teljesítmény, amit az ország produkál. S ennek nem Orbán az okozója, legalábbis csak kis mértékben, nem Bajnai, legalábbis csak kis mértékben, annál nagyobb mértékben Gyurcsány meg az a kominista-proli gondolkodás, amelyik azt hitte, elég ölbve tett kézzel ülni s várnia működőtőkét. Lófaszt!
Dolgozni kell, prolikáim! Naná!

S ilyen szempontból jó az irány most. Lófaszt sokadik havi pluszfizetés a közszférának, mikor csak arra tellett a munkájukból, hogyan húzzák a féket azokon, akik megpróbáltak dolgozni. Ez a kurva kapitalizmus már csak ilyen, a magángazdaságokban dől el a gazdagság vagy szegénység, s egy felhízlalt állami bürokrácia kész öngyilkosság.
2. Nem érzékelitek, micsoda különbség van aközött, hogy a mostani miniszterelnök azt mondja, hogy nem tűri a gárdát, mint a rendőrséggel párhuzamos nem állami erőszakszervezetet, ám rendet akar igenis az országban, az a proli és végtelen hülye gyurcsány meg elment tüntetni. Tetszik vagy sem, de egyik államférfihez méltó módon viselkedik, a másik pedig pojácaként.

S írhatnám tovább is. A lényeg, hogy ponfon ide vagy oda, nem azon műlik az ország sorsa. Hanem azon, hogy valaki megtanítja e dolgozni ezt a sok ingyenélő magyarul beszélő marhát (tisztelet a kivételnek)
vagy sem.

AnnaKarenina 2010.07.17. 13:26:06

@Ebcsont: Nagyobb hiány nagyobb hitelfelvételhez vezet. Ennek akkor lenne értelme, ha a felvett hitelek valóban dinamizálni tudnák a gazdaságot és megtérülésük még a kamatokat is finanszírozni tudná. De azért erre az elhúzódó gazdasági válság miatt nem sok esély látszik, pláne nem nálunk, ahol ezek a pénzek valahogy mindig elfolynak érdemi eredmény nélkül.
A cikkírónak annyiban adok igazat, hogy azoknak - az elsősorban gazdasági - várakozásoknak, amik a választásokat megelőzték, a jelenlegi kormányzat egyelőre nem tud megfelelni; kiderült, hogy gazdasági koncepciójuk kivitelezhetetlen (ld. pl. nagyarányú adócsökkentés), marad, amit az előző kormány is tehetett. Ez pedig azt jelenti, hogy a "forradalom" kimerült az elitváltásban.

stim 2010.07.17. 13:27:23

az emberek képviselete és a bábkormány között a különbség, hogy a képviselet az emberek érdekeinek védelme közben nála erősebbekkel harcol az övéiért míg a bábkormány az emberekkel harcol és a nála nagyobbak szélesre tárják előttük az ajtót.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2010.07.17. 13:28:22

@TaTa86.:
Annak örül, hogy talán az IMF megvéd minket a saját hülyeségünktől.

@mauser:
Adu? Amit te adunak nevezel az az, hogy odajön hozzád egy kéregető és pisztolyt szorít a saját fejéhez, mondván, hogy rád lottyantja az agyvelejét, ha nem adsz pénzt.

FotelTroll 2010.07.17. 13:30:56

nem tudom ezt hogy szamoltad ki, hiszen az osszes orszag akinek a nemetek penzen porog a gazdasaga, mint mondjuk a mienk is evtizedek ota azoknak a GDP-je meg a fogyasztasa mind-mind ebbe a kategoriaba tartozik. Ha a nemet betesz 1 forintot az 10 ev alatt kb. 1000-ret er, csak hogy hasraussek. LEHETETLEN dolog nekik annyit kivenni, hogy meg mindig ne maradnanak pluszban.

a multikat meg fikazzatok csak faszkalaposok jol betanultatok a jobbikmaszlagot. az IBM, a Suzuki, a Teva es hadd ne soroljam tovabb milliardos bevetelt hoz az orszagnak, munkahelyeket teremt, stb. Es ez nem a TESZKO aki szetbassza a kisboltot (teljes joggal tegyunk hozza, mer a kisbolt kurva draga) hanem TERMELO cegek.

Sirtok a gyarak miatt!? Latszik kurvara ertetek hozza. Kadar alatt mentek a gyarak, HITELBOL. Utana kiderult kurvara veszteseges mind. Olyannyira, hogy PRIVATIZALNI se lehetett oket csak bezarni. Merthogy a gyori kekszet privatizaltak, mukodott is evekig, amig csak lehetett. Mi a faszrol beszeltek ti!? Ja tudom az Ikarusrol. Ja hat ha a ruszkik vennenek evente annyi buszt, mint anno, akkor tuti mukodne. Csak az a hajo mar elment, mert a Volvo befektetett a fejlesztesbe es az o buszaik jobbak. PUNKTUM. Igen, most megint lesz magyar busz. IGEN, befektetesbol. Valoszinuleg magan/allami toke (az hitelbol) befektetesbol. Hol volt arra penze Kadarnak!? Vagy AntallJozsinak!? SEHOL! Latni kene a fatol az erdot nem pedig szajkozni a faszsagot.

MIERT kap a multi adokedvezmenyt? Hogy ne a szlovakokhoz vagy a csehekhez menjen. Es nekunk meg igy is megeri. Csak nektek nem, mert ti ott sose dolgozhatnatok, mert tuskok vagytok. Annyira tuskok hogy elhiszitek Vonanak hogy majd o jol megadoztatja a multikat. Azok ugy kivonulnak, mint a sicc, ahogy mar most is teszik. Akkor nem adoztatod meg oket de munkahelyek sem teremtodnek. Kurvajot nyer vele az orszag...

Ja, ha nem tetszik a multi, tessek nyitni egy gyarat es munkat adni 10000 embernek. Ja, hogy nincs ra penzed!? Akkor pofadat befogod a putriban, es nem arcoskodsz.

kukatr 2010.07.17. 13:40:24

azért az EU bekaphatja bő nyállal, két országot kivéve senki sem tartja be a kovergenciakritériunokat az euróövezetben. még a németek sem. persze ez nem jelenti, hogy parasztvakítva költekezni kell.
a bankadót meg nyelje le az IMF, gondolom a bankmentő csomagok idején bepisiltek az örömtől...

drkovax 2010.07.17. 13:41:43

"Most éppen az IMF és az Unió osztott ki egy akkora sallert nekik, hogy öröm volna nézni, ha épp nem az egész ország megítélését rontaná."

Ki osztott ki, mit ???

Teljes hírzárlat van. Sem iz IMF, sem az EU, sem a kormány nem nyilatkozik. Nincsenek valódi információk csak találgatások és kitalációk. Ha valódi kiszivárogtatás lenne az alapja az "azt mondták Orbánnak" szövegeteknek, az a legrosszabb széljobbos összeesküvés elméleteket bizonyítaná.
Szóval marad az, hogy hazudtok. Pusztuljon bele akár az ország, csak Orbánról rosszat lehessen mondani ...

pandacsökiboborján 2010.07.17. 13:43:41

@FotelTroll: te egy igazi tahó vagy. A billentyűzetkiosztásból valószínű épp egy német cégnél végzed a rabszolgamunkádat. Vajon minek hozza ide a német a gyárait? Mert 1. kevés a német fiatal. 2 aki van baszik dolgozni,legfeljebb valami irodai munkát hajlandó elvégezni. Mi putrilakó magyarok meg csak a lábunkat lógatjuk, mi. Faszkalap.

FotelTroll 2010.07.17. 13:45:21

mintha a bankmento csomagba te vagy en egy kurva fillert is fizettunk volna. MINKET az IMF huzott ki a szarbol. Valoszinu azert, mert aki nekik adott zsetont az velunk szoba se allt volna. Tenyleg ugy beszelsz mintha mi lennenk itt a nagyhatalom. tessek mar visszavenni a balkani szarputriban az arcbol es orulni hogy luk van a seggeden. lehet nezni a gorogoket. ok beszoptak, nem kicsit, nagyon. Nembaj tudom bekaphatjak ok is meg mindenki, majd mi itt megmondjuk mi hogy legyen. kocsog egy nepseg ez a magyar, es meg mindig nem latja, hogy sereghajtokent nem ugatunk az elvonalnak, hanem kedvesen mosolygunk ha csontot kapunk. szep, nem szep, de EZ VAN. ha nem tetszik, mondom lehet tobbmillio eurot befektetni... de gondolom az neked sincs, csak a pofad jar. csak tudnam mire?!

baba jaga 2010.07.17. 13:46:03

sebaj,maj viktor ír egy új levelet bulgáriából,s megmondja,ki legyen az IMF és az EU főnöke.
s így élnel,amníg meg nem halnak...

baba jaga 2010.07.17. 13:46:57

bocsánat,
"élnek" és "amíg"

Ebcsont 2010.07.17. 13:47:43

@AnnaKarenina: Mind addig, amíg a gazdaságot ilyen mértékben "terheli" a rosszul működő állam finanszírozása, addig itt semmiféle elmozdulás nem lesz. Ennek a megváltoztatása, azonban pénzbe kerül - nem is kevésbe - a folyamat elején és az így elért megtakarítások csak 3-4 év múlva érezhetőek igazán.
Az IMF javasolta az élőmunka terheinek csökkentését néhány hete, ha jól emlékszem. Ezzel azonban szerintem csak annyi baj van, hogy a TB-ből rövid távon kieső bevételeket nem nagyon lehet kompenzálni, ergo ismét növekszik a hiány.
Szerintem elég egyértelmű, hogy nem lehet tovább erőltetni a nadrágszíj huzogatást, de a gyeplő elengedése se vinne sehova se.

Húsleves 2010.07.17. 13:48:27

"És persze most látszik, milyen kényszer alatt dolgozott, egyébként kimondottan jól, a Bajnai-kormány, ami a gazdaságot illeti."
Igen, kitűnően dolgozott! Eladósította az országot a következő kormány terhére, és kiszolgáltatta a nemzetközi tőkének, hogy azok most beleugathassanak a dolgainkba. Emlékszem, az előző választáson (4 éve), amikor már kezdett kibuggyanni a szar az MSZP csipketerítővel letakart pöcegödréből, akkor az EU megvárta a választást, a szigorítások behajtásával. Már akkor beavatkoztak a szabad választásunkba, azzal, hogy segítették az MSZP-t abban, hogy hazugsággal erősítse meg a hatalmát. Négy év alatt sem sikerült - a szigorítások ellenére - rendberakniuk a gazdaságot (hogy sikerült volna, hiszen a zsebüket tömték), és most, hogy végleg elásták magukat, a nemzetközi hiénák szépen egyengetik az útjukat hogy visszatérjenek. Nem véletlenül, hiszen tudjuk, hogy ők azok, akik mernek kicsik lenni!
Jól mutatja a demokráciáért aggódók hovatartozását, mennyire tetszik nekik, hogy külföldről mondják meg nekünk, mit szabad és mit nem. Ráadásul az már cinikus is, hogy egyrészt nem engednek a hiánycélból, hanem megszorításokat akarnak, másrészt nem tetszik nekik a bankadó. Igazuk van! Vegyük el inkább a nyugdíjasoktól! Az biztosan tetszene a liberális EU-nak!

Csatmar (törölt) 2010.07.17. 13:49:37

@FotelTroll:
Azért én ismerek olyan termelő üzemeket is, amelyek a rendszerváltás után gazdaságosan működtek, mégis privatizálták őket. Bár részben neked is igazad van, valóban sok volt a veszteséges cég is.

trocadero 2010.07.17. 13:52:10

MSzP-snek a Fideszt szidni csak kb. 8 év múlva lenne joga. Kb. 4 év kell, hogy eljussunk a 2002-es stabil szintig, ahogy az Mszp kezdhette anno, és még 4 év, hogy összehasonlíthassuk 4 évnyi normál munkát.
De 2 hónap múlva konkluziókat hozni egy kormányzásról, ez tiszta demagógia.

blacklord 2010.07.17. 13:52:13

@Ebcsont: nem értek veled egyet. A hiánycél megemelése nem automatikus gyógyír. Van olyan körülmény, amik között működhet, igen. Ugyanakkor a mi politikai elitünk eddigi ténykedését elnézve én inkább örömtelinek tartom, hogy semmi szín alatt nem hagyják őket kinőni abból a hiánycélból. Érted, így is 4%-al (- GDP-növekedés) növeljük az így is 80% körüli adósságállományunkat. Ha ez nem elég struktúrális reformokra, akkor semmi. Lassan ideje lenne nekiállni a komoly nyesegetésnek, a BKV, a MÁV, és az önkormányzatok háza táján való rendbetételnek. A legnagyobb piros pont Viktoréknak az, hogy ennek úgy tűnik, nekiláttak (köztisztviselői szféra hatékonyságjavítás). A 2/3-addal hozhatnak olyan törvényt is, hogy a végkielégítéseket a következő 3 évben elosztva fizessék, ne egy összegben pl. Nem tudom. De még egyszer mondom, én jobban örülök neki, hogy nem emeljük fel a hiánycélt - az a 80% már így is eléggé elborzasztó...

zeddez 2010.07.17. 13:52:20

Na, foteltroll jól átlátja a dolgokat :)

Viktorunk 2 hónapja arcoskodott, hogy neki nem főnöke az IMF, és majd 7% igy, meg 7% úgy... mire visszajöttek, máris teljesen jó volt a 3.8% is

FotelTroll 2010.07.17. 13:52:51

boborjan jol van latom sok eszed van, orulok hogy van otthon samitogeped a sulinetbol, kocsog.
szombaton a nemet se dolgozik max a kisboltban.
miert hozza ide?
1. olcsobb a munkaero
2.olcsobb a fenntartas

majd ha mi is nagy halak leszunk, tovabb all indiaba. addig felfuto palyan vagyunk az ilyen kocsog nemet kizsakmanyolo cegek segitsegevel.
mint pl. a Dajcse telekom aki nelkul nemhogy interneted nem lenne de meg a telefonra is varnod kene, te barom.

amugy ha multinal dolgoznek en legalabb rendesen befizetnem az adot, nem ugy mint a sok okoskodo-ugyeskedo balfasz akik miatt ott tartunk ahol. a minimalberes bmw-s meg a feketemunkas epitoceg.

majd ha mi is ott tartunk, hogy csak irodai munkat kelljen vegezni akkor majd ideszarhatod ezt a baromsagot. addig tessek gurcolni, mint a barom. mint mondjuk a jugok meg a romanok teszik, es rohognek rajtunk....

te vagy az igazi magyar mentalitas... budos a munka, de dogoljon meg akinek penze van. nyomorult proli szar nepseg, az. hat nem elszomorito, hogy a romanok elottunk jarnak!? es teszik ezt osszesen ugy, hogy atastol mikulasig dogoznak es nem a pofajukat jartatjak!?

nem vagyunk mar terseg-vezeto monarchia! nem vagyunk mar legvidamabb hitelbarakk! egy kapitalista vilagban vagyunk az a hangya, aki azt hiszi magarol, hogy o a tucsok... huzd mar ki a fejed a seggedbol es menjel el kapalni, ha mar a multi nem vesz fel mert szarhoz se ertesz

blacklord 2010.07.17. 13:53:30

@Csatmar: ez tényleg durva, ráadásul most szavazták meg, hogy a közcégek összes adata NE legyen többé nyilvános adat. Szomorú, de ez nagyon, nagyon nem volt jó intézkedés, és nagyon jószándékúnak se tűnik.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 13:54:46

@FotelTroll:

"3. ezek MINDEN orszagra vonatkoznak. ha valaki ki akarja huzni magat alola akkor az lehetoleg olyan orszag legyen, akik mar raktak a kozosbe es nem csak elvettek. mondjuk nemetorszag vagy franciaorszag. de mi itt nehogymar pattogjunk balkan terfelen, eddig is kurvasokba fajtunk az elobb emlitett orszagok lakoinak..."

Hát ezen azért lehetne vitatkozni, mert ugyan a keleti államok támogatása valóban a nyugatiak jólétéből származik, azonban a nyugatiak jólétéhez kellett az itteni piac és a szabadrablás is... szóval csak óvatosan!

zeddez 2010.07.17. 13:55:10

@trocadero: 2002-s szám nemtudom honnan jött elő megint -mert miért csak a 2002 kell visszanézni mindent...-, de anniyra messze nem esett vissza az ország. Na meg nem csak magyarország esett vissza, hanem a teljes régió, meg a világ is. Azért ezt nem egy személy "okozta", és nem innen...

pandacsökiboborján 2010.07.17. 13:55:22

@Húsleves: lenne benne ráció. Hányszázezer "rokkant"nyugdíjas van Magyarországon? No de kik is engedték el őket nyugdíjba?

megitális rózsa 2010.07.17. 13:57:55

"Egyébiránt a múlt héten kibocsátott ez a kormány 50milliárd értékű kötvényt.
40-et vettek meg
A Bajnai kormány kibocsátott 60milliárd értékben, és háromszorosan túljegyezték=180milliárd. 180 és 40 milliárd, ennyi bizalmat már biztos elbukott az ország."

AnnaKarenina 2010.07.17. 13:59:52

@pandacsökiboborján: Biztosan van olyan is, aki "valahogy" hozzájutott a rokkantsághoz. De ha te nem hiszed, látod, hogy ebben az országban 30-35 év munka alatt meg lehet rokkanni, akkor nem itt élsz.

Húsleves 2010.07.17. 14:00:43

@pandacsökiboborján: amit írtál, abszolut igaz, és jogos is. Ráadásul annyira köztudott, hogy én felülvizsgáltatnám akár az összes "rokkant" nyugdíjat (ha jogos maradjon meg, ha nem jogos, vegyék el). De ez csak kitérő, semmi köze ahhoz, amit írtam.

Gizi a laborból 2010.07.17. 14:00:58

Most O.V. is mondhatna egy őszödi beszédet: ígértünk reggel, ígértünk este, ígértünk éjjel és lám, semmit nem tudunk betartani az ígéreteinkből!

2006-tól O.V. és bandája mindent elkövetett azért, hogy az ország helyzetében semmilyen javulás ne legyen. Mindenféle reformot elleneztek, persze nem volt neház, mert szegény Gy. F. olyan balfácán módon kezdett neki a reformoknak, ahogyan legfeljebb egy 8-10 éves gyerek kezdene neki a reformoknak. O.V. ekkor azt vallota: nekem az a legjobb, ha minden rossz! A Gára: majd adok nekik egy-két pofont és kész! Két hónap alatt nem sikerült ezt a két pofont kiosztania. Ahogy múlik az idő, egyre nehezebb is lesz neki.

Maradjunk anyiban, hogy O.V-nek legalább annyira sara az elmúlt 4-5 év, mint Gy. F.-nek. (Kivéve B.G. és Oszkó Péter időszakát, ők legalább tudták, ogy mit ell tenni.)

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:01:44

@FotelTroll: Még a Teszkós kitételedhez annyi fűznék hozzá, hogy ami rossz néhány száz vagy ezer kisboltosnak, az kisnyugdíjasok illetve alacsony fizetésűek millióinak jó. A kisnygdíjas szarik rá, hogy nem Kiskunsági tejet iszik 210 forintért, ha van szlovák tej 130 forintért. Ez 80 forint, egy tételnyi különbség neki a túlélést jelenti a téli fűtés számlákhoz.

Ebcsont 2010.07.17. 14:02:04

@blacklord: Bocsi! Lehet, hogy én fogalmaztam rosszul, de én se támogatom a hiánycél emelését. Viszont azt is látni kell, hogy bármilyen "reformnak" csak egyenleg rontó hatása lehet rövid távon.
Ismerve a magyar mentalitást úgy gondolom joggal feltételezhetjük, hogy ezzel a hitelezői szigorral csak a költségvetési trükközéseknek adunk táptalajt. Az megint egy érdekes kérdés lehet, hogy a "vállalt" hiánycélok a jelenlegi helyzetben és a vállalás időpontjában mennyire voltak reálisan teljesíthetők.

FotelTroll 2010.07.17. 14:02:17

csatmar: a rendszervaltas utan akkora szarban voltunk, hogy annyira megijedtek antallek, hogy inkabb mindent elprivatizaltak, nehogy megnagyobb legyen a szar. ez sajnos reszben gyavasag reszben pedig a nyomas miatt volt. itt volt par dolog kicsit elbaszva, de szerintem hosszutavon nem jartunk rosszul. ha csak arra gondolsz, hogy FEJLESZTENI meg befektetni mar nem lett volna penz, az akkor meg nyereseges gyarak par ev alatt elrohadtak volna, nezd meg a BKV-t, abba se tudtak egy kanyit se befektetni, pedig ha most minden allomason ugy lehetne csak metrora szallni, hogy JEGYET veszel, mint mondjuk parizsban, meg minden buszon a sofor adna a KOTELEZO jegyet, akkor nem lenne ekkora a szopas. a MAV is kituno pelda erre. A masik odalon meg ott a MATAV ami a monopoliuma lejartaig csak ette a penzt, aztan jottek a fritzek es secperc alatt felhuztak nyugati szintre a magyar tavkozlest. ENNYI penzunk SOHA nem volt sajnos.

a 'presztizs' cegek, mint a gyori keksz pl. mukodtek kifulladasig, aztan latjuk mi lett belole, a Danone meg par bort lehuzott rola, de aztan mar nekik sem erte meg befektetni annyira elavult volt a dolog. En privatizacio parti vagyok, majd ha jol megy visszavasaroljuk.

husleves: sotet vagy, mint az ejszaka fiam. eladosodas, bruhuhu bruhuhu. mibol finanszirozol egy veszteseges ceget? vagy hitelbol vagy csodbe mesz. ez egy orszag itt nincs csod opcio, marad a hitel.
es NEM a nyugdijasoktol akartak elvenni furcsanyek ha jol emlekszem, hanem mondjuk az egeszsegugyet a vizitdijbol akartak kicsit kijebb huzni a szargodorbol. DE NEM, itt nekunk budos befizetni evente 10 eurot, jol le is szavazta a Viktorianus eszleny tomeg, mint gondolom te is. beleadni a kozosbe mia fasznak, de hitelt nehogymar felvegyunk. inkabb nyomjunk penzt, akkor lesz, azt a szot, hogy inflacio a hozzad hasonlo sudribunkok ugysem ertik. barom 2.0

AnnaKarenina 2010.07.17. 14:03:10

@Húsleves: Azért én kíváncsi lettem volna azokra a reformokra, amiket mondjuk a második 4 év alatt nem lehetett meglépni. Lehet, hogy hoztak volna már eredményt. Nézzen már magába mindenki, aki pl. 300 Ft-ért egyénileg és pártként megakadályozta az eü. reformot.

deku82 2010.07.17. 14:03:48

Mond már el őszintén, szerinted te normális vagy?
Ha az MSZP-SZDSZ NEM kúrja el, akkor semmiről sem kellene tárgyalni az IMF-fel.
Orbánt megválasztottuk, megörökölte ezt az elbaszott helyzetet, és most megpróbált kedvezőbb feltételeket szerezni, ahogy megígérte a kampányban.
Nem sikerült, így most maradnak azok a bilincsek, amikről Szent Bajnai állapodott meg.
A tárgyalás sikertelensége nem Orbán tehetségtelenségét bizonyítja, hanem Kósa szavait: az ország tényleg Görögországhoz hasonló szarban van,
és NEM FÜGGETLEN!

De hogy igaza is legyen a posztolónak: Orbán most csúnyán összefirkálta a süllyedő hajót! :D

blacklord 2010.07.17. 14:05:12

@FotelTroll: A stílusod kicsit aggresszív, de van abban valami, amit mondasz. :-) Szerintem amúgy két dolgot kéne nagyon gyorsan megtenni: hatékonyabbá tenni a közigazgatást (sok-sok kirúgással, és jobb teljesítménnyel - azaz hogy ne szopassanak mindenkit a hivatalok mindennel), és a legdurvább pénzszívattyúkat erősen megnyesni (az a hír a MÁV-os szakszervezeti vezetőkről megvolt? Fejenként kapnak másfél millát?? WTF?!!).

blacklord 2010.07.17. 14:07:00

@AnnaKarenina: Nagy igazság. Én sírni tudtam volna akkor konkrétan (na jó, mondjuk az állampolgársági népszavazás még inkább letaglózott).

loláb 2010.07.17. 14:08:10

"Azonban a Fidesz mégis fél a 2006-os MSZP sorsától. Kényesen őrzik a pillanatnyi népszerűségüket, pedig az IMF és az EU épp most készül rájuk erőszakolni egy olyan intézkedéscsomagot, ami úgy rendberakja a gazdaságot 2014-re, hogy szinte semmilyen körülmények között nem veszíthetnék el az akkori választást."

Felejtsétek már el azt a mórickalogikát, hogy a költségvetési hiánycél tartása önmagában meghozza a gazdasági növekedést, a foglalkoztatás bővítését, vagy a növekvő jólétet.

FotelTroll 2010.07.17. 14:08:11

Punxsutawney Mormota: lehet nem jott at, de en is ezt mondom :) a teszko miatt nem doglunk ehen, a kisbolt meg felolem ehen dogolhet, draga, szar, elavult rendszer, tessek elorelepni kisbarataim.

kozlekedesi bunozo: milyen piacrol beszelsz oregem? 10 millio ember lakik itt, abbol masfel millio fizet adot. a tobbi csak eszik meg szarik. meg hitelre vesz plazmatevet amit a samsung itt rakat ossze, itt fizeti ki a munkast aki itt kolti el a penzet. MI nem vagyunk piac, mi csak egy morzsanyi szelet vagyunk. a fogyasztoi tarsadalom az alaptetel, vagy a kinai szart veszed meg vagy a nyugati szart amit ugyanugy kinaban raknak ossze (vagy jo esetben itt). es az, hogy te veszel egy samsung tv-t az a samsungnak o es nem az egesz nemet tarsadalomnak. szoval szegeny nemet adofizetot ne baszogasd azzal, hogy majd te jol kifizeted az o joletet.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:08:42

@pandacsökiboborján: Te demográfia MTA nagydoktora! Németországban sokkal-sokkal több a fiatal.A németek szaporasági rátája közel van a kettőhöz, míg a miénk kb. 1.2 körül van. Olvass utána idióta!
A német azért hozza ide a gyártást, mert olcsóbb a munkaerő, ezt mindenki tudja. Másrészt a szakszervezetek ilyen Gaskó-féle idiótákból állnak, míg Németországban elég kemények a srácok. Harmadrészt sokszor logisztikai okai is vannak, ha egy országba telepítenek termelést. Pl. az adott régiót onnan akarják ellátni termékkel és tízéves viszonylatban brutálisat lehet spórolni a szállítási költségeken.
Negyedrészt, adózási és adókedvezmény okai lehetnek. Hogy ez miért fáj a sok okosnak? Nem tudom. De gyanítom, ha fognál 500 millió forintot és besétálnál vele akármelyik bankba, akkor joggal várhatnál 1-2%-al magasabb kamatot a pénzedre, mint 50 ezer forint lekötése esetén.

Várúr 2010.07.17. 14:08:46

@manipul:
A sallert nem a kormánynak - az egész országnak adták. Azok adták, akik "válságkezelésébe" a világon mindenki beledöglött. Qrcsányék meg röhögnek a markukba. A poszt ostobasága túlszárnyalja őket is.

zeddez 2010.07.17. 14:09:40

Ezt még pontosan sosem láttam leírni senkitől, hogy konkrétan miket qrtak el. Ugye nem az lesz a válasz rá, hogy dehát ők maguk mondták, hogy elqrták...

Rá Dios 2010.07.17. 14:10:39

Az enm baj, ha valaki Fidesz hívő, de baj, ha hülye is. Nem a Fidesz számít, az ég szerelmére, hanem az ország. A Fidseznekl annyi a létjogosultsága, hogy ebben saját állítása szerint jobb az elődeinél. Ha nem igaz, húzzon el...
Scnéé a kommentjében hamar letudja az IMF-et: hiteltelen, mondja. Aranyos szöveg. A hiteltelenek mi lennénk, ha nem adnának hitelt :-)

Várúr 2010.07.17. 14:12:51

@AnnaKarenina:
Nem az eü. reformot akadályozta a népszavazás, hanem a pofátlan rablást. A reform n e m azonos a lenyúlással.TB járulékot így is fizetünk. Na meg az a 300 Ft.- lett volna ezer, és még több, félév alatt.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 14:13:42

@FotelTroll: "kozlekedesi bunozo: milyen piacrol beszelsz oregem? 10 millio ember lakik itt, abbol masfel millio fizet adot. a tobbi csak eszik meg szarik. meg hitelre vesz plazmatevet amit a samsung itt rakat ossze, itt fizeti ki a munkast aki itt kolti el a penzet. MI nem vagyunk piac, mi csak egy morzsanyi szelet vagyunk. a fogyasztoi tarsadalom az alaptetel, vagy a kinai szart veszed meg vagy a nyugati szart amit ugyanugy kinaban raknak ossze (vagy jo esetben itt). es az, hogy te veszel egy samsung tv-t az a samsungnak o es nem az egesz nemet tarsadalomnak. szoval szegeny nemet adofizetot ne baszogasd azzal, hogy majd te jol kifizeted az o joletet."

Figyelj Öregem! Először is keleti országokat írtam, nem Magyarországot. Az alsó hangon 100.000.000 ember.
Románia 20, Bulgária 10, Lengyel 40 és a többi és a többi. Azonkívül az itteni szabadrablás felett látványosan elsiklottál. Ugyanaz a bank Németországban soha nem merné megengedni magának azt az üzletpolitikát, amit a magyaro.-i és keleti fiókja folytat, mert úgy picsánrúgnák, hogy az egész cég a Plútó/Charon rendszerig repülne. És ez csak a bankszektor. Strabag-os autópályákról, meg cégen belül kimenekített nyereségeről még nem is írtam. Szóval hátrébb az agarakkal, Öregem!

Várúr 2010.07.17. 14:14:11

@zeddez:
Mindent elqrtak. Csak nézegesd a letartóztatásokról szóló híreket, a torkig érő adósságot, stb.

Cobs 2010.07.17. 14:14:35

@loláb: jah..beetették az embereket hogy a megszoritasoktol jobb lesz gazdsagunk meg hogy ennek az orszganak arra van szüksége...ezért Istenítették meg tartják okos, szakmai embernek Bokros akkor, meg gyurcsányt mert ő felvállalta a megszoritas politikat...loszar kéne...nem megszoritas...

gazdaságba pénz kell...jelenpillanatban nincs pénz a gazdaságba...

az EU meg egy undoirito ránk erőétetett szerencsétlenség...europában kb egy nyugati orszagnak sincs 3,5 -ös hiánya..jo ha 10 % alatt vannak pl franciák...

nevetséges az egész EU...még a szovjetunio is sokkal jobban mükődött..amikor szankciozni kell minket akkor kurva nagy pofájuk van...

mikor solyom szlovakok ugyébe kéne vizsgálodni akkor csesznek ránk és szarba hagynak minket...
mikor szlovákok nem vehetik magyar állampolgarsagot és nem szolalhatnak meg magyarul az nem ütközik semmilyen elvbe..

nah ez az EU elmegy a francba ám....

Húsleves 2010.07.17. 14:14:47

@FotelTroll:
"husleves: sotet vagy, mint az ejszaka fiam."
Sötét az, aki érvek helyett csak mocskolódni tud. A válaszodból az látszik, hogy nem is értetted amit írtam, kedves "papa".

Bergeroth 2010.07.17. 14:15:09

@mauser:
A nyugat szemében nem te vagy én vagyunk azok, akik az országot képviseljük, hanem azok, akiket erre megválasztott az istenadta nép. A nyugat rajtuk kéri számon, a választott naplopók meg rajtunk.
Nem tetszik? Nekem se, de ez van.
Hamarosan a fidesz is fel akar majd venni ilyen hiteleket, efelől ne legyenek kétségeid. De vajon akkor is itt leszel, hogy hőbörögj a viktor faszoskodásai ellen, vagy az már nem pálya, mer' ő A viktor?

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:16:23

@Húsleves: Te mit csináltál volnai Bajnai helyében? Hm? Őszintén kíváncsi vagyok a véleményedre. De hagyjuk a jobbikos f@szságot, hogy mondjuk fel a hiteleket, zárjuk le a határokat és mindenki tenyésszen otthon mangalicát + egyéb - szigorúan - őshonos állatot és termesszen növényeket, de persze paradicsomot és kukoricát ne, mert az ámérikából jött, ahonnan a rakénroll és kokakóla meg egyéb bűnös dolgok.

Várúr 2010.07.17. 14:17:25

@Rá Dios:
Az is baj, ha valaki fidesz-ellenesen hülye. Épp ma olvastam, hogyan lopnak ki a multi élelmiszerláncok az országból évente ezermilliárdokat. Kohn bácsi is a száját nyalogatná, mondván: ögyeeees...

FotelTroll 2010.07.17. 14:18:31

blacklord: nezd meg a nevem, nomen est omen :) a stilusom mar csak ilyen, de ez vonzza az egybites jobbikos kocsogoket vagy az elvakult gyurcsanyelkurva kocsogoket. fossak ide a szot en meg vinnyogva rohogok :)

az meg, hogy valamennyire atlatom mi is van az nem az en erenyem sajnos. az orszag magasfoku ostobasaga vakit el teged is es hiszed azt hogy en okos vagyok. sajnos nem, mert akkor ott ulnek az EU-ban es valami nyugati orszag kozgazdasagat igazgatnam es sanyargatnam a magyar nepet. en csak realisan latok ami nalunk ritkasag. ha a stilusommal elerem, hogy a balfasz is csak egy hangyanyit belassa, amit mondok abban van valami en mar elertem a celom. de tovabbra is azt vallom, ez az orszag egy ostoba szarra zullott job sorsra erdemes hely. meg ket generaciot adok nekik es vagy eszhez ternek vagy itt lesz a lagnagyobb nyomor az egesz eszaki felteken (legalbbis ahol demokracia van). ez pedig szomoru, sajnalatos es ketsegbeejto.

koszonhetjuk ezt Kadarnak, a generacionak aki a legvidamabb barakkban nott fel, es orban viktornak meg meggyesi peternek. gyurcsany is elkurta, de o legalabb bevallotta. bajnai izombol helyrebaszta a dolgokat, de az embereknek inkabb a fidesz kell. ha most nem csinalnak ugy, ahogy kell, ahogy bajnai meg az IMF elmagyarazta, akkor itt kalap kabat.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:19:07

@közlekedési bűnöző: Ó jajj! Dehogynem! Kérdezz meg csak egy németet, hogy mi a véleménye a Deutsche Telekomm-ról, dülledt szemmel és szenvedélyesen fog anyázni. :))) És a bankokról sem sokkal jobbak, max a kommunikációjuk jobb.

Cobs 2010.07.17. 14:19:08

@deku82: igaz...nem vagyunk függetlenek...beszaras h egy EU meg egy dögkesejű bank IMF meg mondja mit csinaljunk sajat kibaszot orszagunkba..huzzanak innen..

faszom beléjük...

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:20:11

@Várúr: Hol olvastad? Mert a barikád és a kurucinfo nem éppen a reuters, már ami a hitelességet illeti.

Cobs 2010.07.17. 14:22:08

@FotelTroll: bevallota mi?... na kezdjuk megint a gyerekes vitát...

kiderült utána meg beismerte hogy kiderült hogy elkurtak...

tök mind1...azt hittem mas lesz orbannal..mert mashogy lépnel fel IMF-feé szemben...

de ugy néz ki ők se birnak mit csinalni...

orbanek idejen jol ment az orszagnak..csökkent az adosagunk....jo 4 evet zartak..persze messze nem tökéleteset...

AnnaKarenina 2010.07.17. 14:23:06

@Ebcsont: Sajnos a rosszul felhasznált, elsikkasztott pénzekből következően nincs más alternatíva, mint a megszorítás.
Az állami szféra csökkentése eredményez megtakarítást (hogy racionalizálja-e, azt nem tudom), de ugyanakkor kilép nagyon sok hivatalosan, a törvényes előírások szerint adót fizető polgár, ráadásul egy jó részük munkanélküli lesz.
A magyar vállalkozó ügyeskedik, alkalmazottait alulfizeti, a szállítóit/alvállalkozóit meg nem nagyon szereti kifizetni. A multik még csak-csak, de ők meg bármelyik pillanatban megtalálhatják a számukra olcsóbb munkaerőt biztosító országokat.
Szerintem az állam abban tudna segíteni, hogy az ország előnyeit felhasználva, komoly hatástanulmányokra alapozva ki tudná választani azokat a fő területeket, amiken Mo. jó lehet és azokba befektetve fejlesztené ezeket a területeket. Ha ezek működnének, megjelennének a magánbefektetők is. (Ilyen lehetne a zöldség-, gyümölcstermesztés a vidéki Mo. újraélesztésére, persze ehhez az EU-val kellene újra egyezkedni, a termálvizek jobb kihasználása (a fűtéstől a turizmusig), stb.)

Várúr 2010.07.17. 14:24:04

@Gizi a laborból:
Gizike felfedezte a felelős kormány helyett felelős ellenzéket. Nyolc év alatt zorbán baszott el mindent. Ez annyira mulatságos, hogy kínomban röhögök. Gizike sérülése nem nyolc - nyolcszáz napon belül se gyógyul.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 14:24:05

Nem olvastam el a posztot és a kommenteket, csak a címet, annak kapcsán morognék egy kicsit.

Szóval, merengjünk már el egy kicsit, mi a retekért lenne annyira jó az EU, ez IMF, az akárki seggét nyalni? Miért olyan fontos egy senki által sem ismert, alagsori előadó véleménye a magyar gazdaságpolitikáról? Miért fontosabb nagyjából mindenkinek a külföld véleménye, mint a hazai? Volr-e valaha bármilyen ország a földön, nagyjából az írott történelem fennállása óta, amelyik sikeres lett csak a külföld megítélése miatt?

Az a remek külföld, nevesíthetjük bármelyik országot, csak minek, foglalkozott-e valaha azzal, hogy róla milyen kép alakul ki a szomszédaiban,

Na a sok kérdésre egyszerű a válasz: nem.

Azok a remek külföldi országok kivétel nélkül előbb a saját érdeküket nézték, és csak utána, meglehetősen marginálisan foglakoztak mások róluk szóló véleményével.

Valahogy jobban szerették, ha sikeresek, mint azt, hogy milyen a megítélésük.

Na, ezt el lehetne tanulni tőlük, még keleti és északi szomszédainktól is, amelyek, a megszokott európai átlagnál kicsit többet foglakoznak az országimidzsükkel. De mégtöbbet a saját céljaikkal...

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 14:24:08

@Punxsutawney Mormota: hogy ott mitt tűrnek el, meg itt az két külön fogalom. Az átlag német is puffog, hogy keveset keres, aztán hasonlítsd össze az ottani bérszínvonalat az ittenivel.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:24:22

@Várúr: Nem volt pofátlan rablás a vizitdíj. Anyám az egészségügyben dolgozott. Ezekből a háromszáz forintokból, amit a XVII. kerületi szakrendelőben összeszedtek, hirtelenjében le tudták cserélni a rendelő egy részében a hidegburkolatokat, vettek egy rahedli új gépet stb. Ja, és jóval kevesebb beteg volt, mivel rengeteg nyugdíjas, aki szociális klubnak használta a rendelőt otthon maradt.

stratez 2010.07.17. 14:25:03

Gyurcsány seggén az a néhány szarcsimbók, most vadul drukkol bármilyen szervezetnek, amelyik betarthat Orbánéknak, akik, amik persze nem Orbánéknak tartanak be elsősorban, hanem az országnak. A szerencsétlenek abban a tévhitben vannak, hogy a retardált ámokfutójuk még kambekkelhet egyszer a távoli jövőben. Arról persze kuss van, ha annak idején ájemefék és kapcsolt részei vették volna a fáradtságot, hogy a Veres által gyártott költségvetési adatokra rászánjanak egy félórát, akkor most nem kellene itt tölteniük a fél nyarat.

Várúr 2010.07.17. 14:26:23

@Punxsutawney Mormota:
Kurucinfót nem olvasok. A Magyar Nemzetben jelent meg, kőkemény számokkal és technikákkal alátámasztva. Ja... a Nemzet jobbos. Gondolj amit akarsz kispajtás, ez megjelent már a HVG online-n is.

csattanó űrmanó 2010.07.17. 14:26:55

FotelTroll, az a baj, hogy egy agymosott zombinak hiába beszélsz, és az tök mindegy, hogy milyen stílusban, és ezzel nem azt mondom, hogy minden Fidesz szimpatizáns ilyen, de sajnos a nagyrészük igen. Az értelmesebbje már rájött mi a szitu. A síkhülyéknek meg úgy is hiába írod, hogy 2x2=4, az a büdös életben nem fogja elhinni neked. Az a baj, hogy nem nagyon akarnak csinálni semmit az önkormányzati választásokig, legalább is megszorító intézkedéseket nem, mert tarolni akarnak ott is, ha meghoznának egy csomó szükséges intézkedést, akkor nem szajkózhatnák okóberben, hogy rendszert váltottak, mert a nép rájönne, hogy ők is csak ígérgettek

FotelTroll 2010.07.17. 14:29:54

husleves: az ervet, mint pl. a vizitdij elegansan atfutottad. mondom en, hogy sotet vagy fiam, ulj le, egyes. csak ezt az egyet hoztam fel, hatha a hozzad hasonlo barom megerti, de el se olvastad. most komolyan bonyolultabbat varsz tolem, amikor ezt sem erted meg? a te kedvedert nesze bazmeg, de olvasd el es valaszolj is hujegyerek

vagyonado, luxusado. hogy ne a szegeny nyugdijas szopjon, hanem aki tenyleg tele van level az kicsit fizessen tobbet. de nem, ez se tetszik mer milyen dolog mar hogy 'osszesporoltam' 20millat egy mercire es fizessek tobbet!? nem en adomentes minimalberen vagyok amit nekem talaltak ki.
vagy amit gyurcsany mondott a nyugdijcsokkentesrol: a kisnyugdijast nem szopatjuk csak akinem 150e+ a nyugdija az kicsit vegyen vissza, mer nincs penzunk. de neeeem, baszodjon meg a gyurcsany elveszi a nyugdijasok penzet. hat ennyi eszunk van. neked meg foleg.

kozlekedesi bunozo: nem tudom mit magyarazol amikor a vegen a strabagra lyukadsz ki. el vagy tevedve rendesen. a 100millios felvevopiac onnantol kezdve tudott tv-t meg autot venni, hogy telenyomtak az orszagot penzzel. ez nekik is jo meg nekunk is. nehogymar rajtuk kerd szamon, hogy nem ingyen adjak a penzt... idehozzak a gyarat. felepitik az internetet. idejonnek nyaralni (!). es akkor ok basszak meg!? megint kicsit magas a lo...

a strabag meg a tobbi epitoceg ha jol tudom magyar, azaz magunkat lopjuk meg okosan. a bankokat meg baszogassad csak aztan megnezem hogy amikor itthon adnak 10% folotti kamatot a szaros penzedre akkor ha euroban teszed be akkor kapsz-e 3%nal tobbet... ezen kivul hitelt is adnak a plazmatevedre amit nem tudsz aztan torleszteni. ki mas adna hitelt ha nem az akinek penze van? ha nem tetszik nem kell bankba menni. se kamat, se THM. de ne szoljal mar be nekik legyszi ha mar miattuk nem alberletben laksz hanem sajat lakasod van.

arrol meg annyira nem tehetnek hogy az amerikabol elindulo vilagvalsag oket is telibeverte. igen, most szopo van. tessek belatni es csendben kivarni amig lesz valami. MINDENKINEK nott a torlesztoje, nem csak neked. a fritzeknek is meg a franciaknak is.

Várúr 2010.07.17. 14:30:10

@Punxsutawney Mormota:
Édes jó anyukád szakrendelőjében tán így volt, vidéken nem. Amúgy mi a lófasznak fizetünk iszonyú TB járulékot, ha kell az a 300 Ft.- is? Aztán 600, 1.500, stb.? Mint a villany-és a gázár. Ausztriában olcsóbb... eszméletlen. Senki meg nem etet velem ilyen sarcot, hivatkozzon bármire, pl. páncélszekrényt minden betegnek, digitális tába minden sulinak, stb.

Cobs 2010.07.17. 14:31:04

@Punxsutawney Mormota: szociális klubnak...hat te hülye vagy....
a vizit dij a költségvetés 0,0001 részét képezte kb...lol...egyébként meg hagyjuk mar az apor részleteken valo vitazast...mert rohadtul elmegyünk a lényeg mellett...

az orszagnak kéne egy sajat bank...hogy pénzugyi aktivkodásást sajat maga korlatozza nem egy idegen kézben tartott JEGYBANK..mint a mostani MNB...faszom kivan tőle is.. a bankok szopatjak szet ezt a tarsadalmat, a magas kamatu hitelek...miközben itt mar nagy nehezen kb 5-6%os alapkamat angliában fél % szamoljuk hogy kulönbségből egy angol vállalkozo mennyivel többet fordithat pl fejlszetésre mint a magyar aki hitelt vesz fel...

a bankok kurnal el minket....undorito egy banda...azok ellen kellene összefogni....

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:31:47

@közlekedési bűnöző: Mindenki ott elégedetlen ahol éppen van - ez axióma. Csak azt akartam mondani, hogy a bankok külföldön sem sokkal jobbak, mint itt. Persze, vannak érdekes dolgok, amelyek érthetetlenek és az ember zsebében nyílik a bicska. De a multi szót szitokként használni, vagy a "zsidó" / "cigány" felsorolásba beletenni, mint hangulatkeltő eszközt több, mint felelőtlenség. A multik nem jótékonysági egyletek. De egyetlen magyar kis/közepes/nagyvállalkozó sem az. Ők legalább befizetik a tb járulékot a munkavállaló után. Történetek tucatjai keringenek arról a neten, hogy munkavállalóki 5-10 év után döbbennek arra rá, hogy a magyar munkaadójuk egy fillér közterhet nem fizetett utánuk és a bér- v. tb papírok mind-mind manipuláltak voltak.
Jó, mindenki beregisztrálhat a magyarorszag.hu - ra és követheti a befizetéseit, de a legtöbb ember idealista vagy nem akar ezzel foglalkozni.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:32:30

@Várúr: Anyáztalak én téged paraszt?

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:33:33

@Várúr: A legtöbbször azok a tahók hivatkoznak az adójukra, akik egy fillért sem fizetnek, hanem az önkormányzatnál basszák a rezet segélyért.

Cobs 2010.07.17. 14:33:37

1bkent vizit dijbol bejott kb 4 milliard forint...azt csa...4es metro ugy volt 100 milliradbol épült volna fel..

most meg 600 millirád (!!!!) nál tartanak már...

nah EZ A NEVETSÉG...az itt gondolkozunk a vizitdijjon??????

AnnaKarenina 2010.07.17. 14:34:44

@Vérnűsző Barom: Szerintem az félreértés, hogy az EU és az IMF "seggét nyalná" bárki is, ez egy kicsi ország, mindig is függött a külpiacoktól. Nincs olyan ma, hogy valamelyik ország önellátásra tudna berendezkedni, illetve van, É-Korea pl., ahol nyugodtan éhezhet mindenki, leszámítva a politikai vezetést. Az EU-ba történt beintegrálódással meg kellett volna teremteni Mo. további működésének feltételeit is, és ha ez nem történt meg, akkor újra kellene kezdeni ezt a folyamatot, mert nem az EU-támogatások fognak bennünket helyrerázni, hanem az a munka, amit az országban élők végezhetnek.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:35:04

@Cobs: A bankok nélkül két hónap múlva majd mindenki az utcán találná magát. Gondolkodj egy kicsit! Egy nagyon, nagyon kicsit...

Cobs 2010.07.17. 14:36:33

@FotelTroll: vizitdij egy ujabb emberi sarcolás...az a kormany ezt az egyet tudta..az hogy pl . 4ees metro 500 milliárdal többe került az mind1..sajat magukon nem tudnak sporolni..

UGy elmondom ha most lenne 500 milliardal több akkor nem kéne megszoritas meg egyebek..bar akkor is hidde el kitaláltak volna vmit...hogy miert kell a népet sanyargatni...ugyanis a megszoritas megszoritas szül...

a magszoritas nem állít fel semmilyen gazdasagot...
csak még nagyobb csődbe visszi hosszu távon...

Húsleves 2010.07.17. 14:36:37

@Punxsutawney Mormota:
A jobbikos faszságokat nem ismerem, mert nem igazán olvasom a médiáikat (kivéve, ha valaki belinkel valamit).
Bajnai már szerintem is kényszerpályán volt, Gurcsány rombolása után mentette ami menthető. De az, hogy relatíve Gurcsányhoz képest pozitív, még nem jelenti azt, hogy bevegyem azt a maszlagot, hogy az országot jó állapotban adta át. A javulást, amit neki tulajdonítanak, jövőbeni kötelezettség terhére érte el.

Várúr 2010.07.17. 14:37:20

@stratez:
Nekik tetsző kizsákmányoló helytartó kormány volt, persze hogy támogatták. Tudtak Veres Jani csalásairól - Barroso be is ismerte - nem számított. A mostani kormány még egy fillér adósságot nem csinált, dehát épp ez a baj... Kicsit nehezebb torkon szorítani. Ha az emberek rövidlátóan most nem állnak mellé, marad a rabszolgaság, a fosztogatás, végül a ballib elqrók (élükön Furcsánnyal) vígan visszatelepednek.

FotelTroll 2010.07.17. 14:37:44

varur: ostoba vagy pusztulj. a vizitdijrol egy ismerosom azt meselte, hogy egy nemet haverja megkerdezte: TI komolyan elkoltottetek X milliard forintot egy olyan nepszavazasra, hogy evi 10(!) eurot ne kelljen befizetni ? es rohogott.

cobs: nem vitazom olvasd el mit mondott gyurcsany, ne csak egy mondatot szajkozz. roviden: hazudtunk osztogattunk a rendszervaltas ota. ideje rendesen csinalni. erre befostak a haverok hogy hu akkor nem lesz mit lopni meg veszitunk a valasztason es "kiderult". mi lett a vege? bajnait odaultettek KENYSZERBOL es elkezdte rendesen csinalni (pont, mint Bokros, akit a fidesz AZOTA demonizal). Nem latod a fatol az erdot.

IMF-el szemben?? ez a szokapcsolat nem letezik. Ok huznak ki a szarbol minket, OK fogjak majd az eurot a zsebedbe tenni, te kispondro nem szembe mesz veluk, hanem tartod a markod es fuled-farkad behuzva probalod azt teljesiteni amit cserebe kernek.

mit hiszel, hol elsz? te diktalhatsz? Orban diktalhat!? a vilagbanknak? el vagy te tevedve kurvara, ideje lenne felebredni. vagy nezz korul eszak-koreaban, ott basznak a vilagbankra. tudod mint, eljel te olyan szinvonalon, mint ok. ostoba barom
az IMF nelkul anyad meg se mert volna szulni teged vagy ehendoglottel volna mielott ki tudtad volna mondani a neved

manipul 2010.07.17. 14:38:05

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 13:14:38 @Punxsutawney Mormota:

Ne keverjük a dolgokat!
Amikor 2002-ben volt az Orbán Medgyessy vita, akkor Medgyessy elismerte, hogy az ország gazdasága jó állapotban van. Sőt azzal érvelt, hogy mivel jó állapotban van, többet kell kapnia az embereknek. Ez volt az első 100 napos program ideológiája. Ezt elfogadta a Fidesz is azzal, hogy az ország tényleg jól áll reméli, hogy ennek megfelelő gazdaságpolitikát folytat az új kormány. Erre csak mosolyogtak a balmenetűek, ki ha mi nem? Erről sem nagyon beszélnek. Itt nem a ígéretek teljesítéséről volt szó, hanem a közelgő helyhatósági választások megnyeréséről, és ehhez semmi nem volt drága, még az ország jövője sem. De ezt kiadástöbbletet még Medgyessy is tudta volna talán korrigálni, ha kellett volna. El is mondta nemrégen valahol. De ha fennmarad a gazdasági növekedés, talán nem is kellett volna. De kirúgták és a csodafegyver Gyurcsány újra rátett egy 100 napost, adócsökkentés kormánya, megcsináltuk stb. A 2 db. 100 napos program ütött léket a hajón és a világválságot is megelőző katasztrófális gazdaságpolitika. Demján mondta nem régen, nagyjából így: A Fidesz rendben adta át az országot, a 2 száznapos program tette tönkre az állapotokat.

Decadurabolin 2010.07.17. 14:39:22

Ez a blog az eseményeket teljesen félremagyarázza, egyszerűen hihetetlen. Beteges és gyülölködő, ahogy sajnos az egész nemzet kezd azzá lenni.

Bár, ha azt nézem, hogy egyes honfitársaink azon örömködnek, hogy a teszko és társai ledarálták a magyar kiskereskedelmet, sőt arról írogatnak, hogy ez jó, ettől az embereknek jobb lett.

Akkor itt már mese nincsen, a sötétség kezd teljes lenni.

Várúr 2010.07.17. 14:39:22

@Punxsutawney Mormota:
Te is gondolkodj egy kicsit. Bankok nélkül utcán találnák magukat a bankárok is, sőt főleg ők. Ahogy elbaszták, szétlopták a világgazdaságot, úgy látszik, a munkájukhoz sem értenek.

FotelTroll 2010.07.17. 14:41:49

cobs: nem tudom ki allitotta le a negyes metro projektet 4 evre... vajon az menyivel dobta meg a koltsegeket?

megszoritas -> allami bevetel -> egyensuly -> adocsokkentes -> GDP emelkedes.

egyszeru lepesek, csak nem erted mert faszkalap vagy es ahogy meglatod hogy megszoritas szukolve vonyitva csaholsz hogy NEKED TOBB KELL

ugyanigy : vizitdij + korhazmegbaszkodas (- agyak, stb) -> egeszsegugyi veszteseg nullazasa -> novekvo szinvonal -> NEKED JOBB

de neeeem, vizitDIJ: nemkell tobb DIJ, legyen ingyen meg aranybol minden wc a janoskorhazban. faszkalap

Húsleves 2010.07.17. 14:42:05

@FotelTroll:
"a te kedvedert nesze bazmeg, de olvasd el es valaszolj is hujegyerek"
A hüLYe pontos j.
Elolvastam amit írtál, és teljesen érthető volt. Csak nem érv, hanem egy depressziós, pattanásos, kényszerbeteg hisztis köcsög kórképe.

Cobs 2010.07.17. 14:42:23

@Punxsutawney Mormota:

természetesen kellenek intézmények amik a pénzügyi rendszert koordinálják...de ezeket állami kézbe kellene tartani...vagy nagyon erőssen kellene őket szabályozni mert igy latjuk hogy bebukjuk ezt a rendszert...ez undorito...

a bankok semmi értéket nem állítanak elő...a kölcsön adott pénzt se ők adják kölcsön csak joguk van bejegyezni a rendszerbe bizonyos összeget...amiért a hitelfelveő a sajat munkajaval állja a fedezetet....

ennyire valok a bankok...ezert a semmi szolgáltatásért olyan kamatokat és olyan feltételeket diktálnak és adnak hitelt ami megfolytja a magyar vállalkozokat...

ez nevetséges...

sajnos orban se biztos hogy tud tul sok mindent kezdeni a helyzettel...mert ez mar nagyon komoly dolog...

állami jegybank kéne...nem ilyen bohoc intézmény...

AnnaKarenina 2010.07.17. 14:42:49

@blacklord: Hát igen. A 300 Ft helyett túl nagy árat fizettünk. És itt van az, amit a Fidesz-hívők sosem fognak megérteni, hogy az sem hazafias, vagy államférfiúi cselekedet, hogy semmi sem drága a hatalom megszerzéséért.
@Cobs: A vizitdíj csak azért jön elő, mert kb. ezzel bukott el minden reformkísérlet is.

Várúr 2010.07.17. 14:43:13

@Punxsutawney Mormota:
Szövegértésből egyes. Édes jó anyukád sem anyáztam, holott nem apa.... Te meg valami vegyes ződséggé kunkorodtál.

manipul 2010.07.17. 14:44:53

@FotelTroll:
Bajnait nem azért tették oda, hogy rendesen csinálja, hanem azért hogy az egész csődöt ártatlan képpel ráfogja a világválságra és ezzel feledtesse a Gyurcsány okozta válságot. Így akarta az MSZP az előrehozott választást megúszni és válságkezelő szerepben tündökölni. Ezt Bajnai nem csinálta se jól se rosszul. Egyet csinált jól, nem szerepelt olyan kényszeresen, mint az elődje és nem hergelte feleslegesen az embereket.

2010.07.17. 14:45:11

@deku82: Vannak viszont olyan országok, amik függetlenek az IMF-től. Ilyenek pl.: Nyugat Szahara, Kuba, Koszovó, É-Korea. Jó kis klub; én szeretnék ide tartozni. Ugye Ti is? ;)

Az igazsághoz tartozik, hogy van még pár ország, akik nem bótolnak az IMF-fel: Taiwan, Hong Kong, Makao, Brunei. Úgy gondolom viszont, hogy velük meg sok szempontból nem egy súlycsoportban mozgunk.

Az információk innen származnak: en.wikipedia.org/wiki/File:IMF_DDS.svg (a szürkével jelzettek azok az országok, akik nem üzletelnek az IMF-fel)

FotelTroll 2010.07.17. 14:45:47

Decadurabolin: ismered azt a viccet, hogy az autopalyan MINDENKI szembe megy?
na ez vonatkozik rad meg a "magadfajtakra"
es itt ertetlenkedsz, pedig csak te vagy a hulye.

a teszko is magyar termekeket arul. a teszko gazdasagos cuccok mind-mind magyar termekek. a kisbolt meg 100%os haszonnal dolgozik, es te oket sajnalod? ostoba ostoba ostoba

teccett volna a TSZ-t nem szetkurni es akkor nem mindenki egy papirzsebkendonyi foldbol kene hogy etesse a purdeit, hanem lehetne kozosen csinalni a dolgokat, olcsobb lenne a barack es nem a "kocsog spanyolok"-at szidnad hogy az o barackjuk olcsobb. meg tuntessel a 30millios traktoroddal a kossuth teren, te barom.

somogg (törölt) 2010.07.17. 14:46:53

magyarorszag pont olyan mint jozsi a panelbol, aki felvette minimalberre a hitelt az lcd tvre, mert az jar neki, aztan a bank a paraszt amikor keri idoben a torlesztoket

csattanó űrmanó 2010.07.17. 14:47:20

@manipul: hát persze, hogy jó állapotban volt az ország, te szerencsétlen, hiszen a Bokros-csomag megtette a magáét. Az a baj, hogy ezeket a dolgokat hajlamosak vagyunk elfelejteni. Csak megjegyzem. hogy az Antall kormány hagyatékaként átvett ország, akkor sokkal nagyobb szarban volt, mint most.

világoszöld 2010.07.17. 14:48:47

@Cobs: Saját bank?? Mire gondolsz?? Az MNB a saját bankunk, a jegybankunk, egyedül neki van joga bankjegyet nyomni. Na most ugye arra gondolsz, hogy nem kell külföldi hitel, hanem majd nyomtatunk több bankjegyet, ha kell????És azt tudod ,hogy hova vezet a fedezet nélküli pénznyomtatás??? Nézz utána mit történt a pengővel 1946-ban!!!! És egyáltalán , aki úgy gondolja, hogy az államcsőd egy fáklyásmenet / megoldás, kiút stb./ annak nagyon ajánlom az argentin államcsőd kimenetelét végignézni,tanulságos, és utána talán elkezdi használni a kis agyát is, ha van olyan

manipul 2010.07.17. 14:49:35

@Punxsutawney Mormota:
Lehetett volna a vizitdíj értelmes is. Csakhogy ezt a lehetőséget Gyurcsány már az Orbánnal való vitájában eljátszotta, egyébként tök feleslegesen. Továbbá az egész reform cirkusz annyira átgondolatlan volt, hogy még a jó elemek is belevesztek.

Várúr 2010.07.17. 14:50:22

@AnnaKarenina:
Hm... kissé feledékeny vagy. Furcsány hazudott a hatalom megszerzése végett éveken át. Kordont állíttatott, hogy megtartsa. Végül bohózatot csinált a miniszterelnök-keresgélésből. Tízezer milliárdot meghaladó adósságot generált a "szakértőivel". Nem nyomorgatna minket az IMF/EU, ha időben eltakarodott volna. Úgy látszik, nem ugyanabban az országban élünk te regényhősnő. Inkább olvasgass, mint írj.

Cobs 2010.07.17. 14:51:38

@FotelTroll:

figyi baratom....te tényleg nem vagy magadnál..kicsit fog vissza magad....

és akkor mi lesz ha euro lesz??...

most is van euro..és szarjak be imftől...?

figyi ez egy független orszag...amit elárasztottak full értelmetlen kamu virtuális pénzzel ezzel kár vitázni...amiért most kitaltak hogy vissza kell fizetni..nagy segitseg..

megis szerinted IMF honnan ad pénz???

előállít!!!bakker..neki van joga belenyulni a rendszerbe!!pénz állít elő, amit a jegybankunk is megcsinalhatna, de csinal meg, mert nem mMAGYAR érdekek szerint mükődik.

mivel pénz kibocsatas amekkora a gazdasagunkba meg van a fedezet fel lehetett volna pörgetni gazdasgáunkat és nem kellett volna imf függővé válni..

olvas kicsit néha kis drábikot...meg mas forrasokat..ne csak a főáramlatu médiábol vonjal le következtéseket, mert atbasznak és egyertmelmü hogy sajat képükre formalna...

de csinálod ahogy akarod...

de inkább higadjál le kicsit...

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:51:54

@Várúr: No, akkor még egyszer... A kp forgalomhoz és a gazdaság pörgetéséhez a jelenleg szisztémában elengedethetetlen a bankok szerepe. A cégek elsöprő többségének - sem itt, sem ott - nincs elég kp tartaléka, hogy mondjuk fél éven keresztül finanszírozni tudja magát, ha elapadnak a források vagy nem fizet a partner stb. Erre valók a forgóeszköz és még ki tudja, hogy milyen hitelek.
Még azok a cégek is, amelyeknek egyébként komoly kp állományuk van a fejlesztésekhez sokszor hiteleket vesznek fel, mert lehet, hogy kp-t jobban be tudják fektetni.

mizrolist 2010.07.17. 14:52:45

@Cobs: Magyarország külföldi adóssága 2000-től kezdett nőni. OV 2002-ig volt miniszterelnök. (a vizitdíj meg nem folyt be a költségvetésbe, hanem a rendelőkben és a kórházakban maradt - vagy arra nem emlékszik egy Fidesz-aktivista sem, hogy a megszüntetése után az orvosi kamara azonnal a költségvetésből kérte az így elveszett bevételük pótlását?)

FotelTroll 2010.07.17. 14:52:49

husleves: oh, te nyomorult fereg, te. irok neked ket valaszt is, mindkettoben visszaugatsz, amit megertek, mert leirom, mekkora szar is vagy.
1. anyaddal jatsszal gretsy laszlosat, hidd el helyesebben irok, mint te, a huje-t mar reflexbol irom pontossal.
2. valaszoljal is az erveimre ne csak azt mondd hogy erolkodom. te annyit nem tudsz magadbol kiszarni, hogy vagy megcafold vagy velemenyed legyen. te droid szar, te.

halljuk:
vizitdij
luxusado

es, hogy kicsit erolkodjek is:
te nyomorult putribaszakadt senki, mi a fasznak vagy egy ilyen blogon, amikor nem is erted a posztot, nem is erted a kommenteket csak szajkozod a fost amit radkentek

manipul: a csodot rafogja a vilagvalsagra!? a gorogokrol is a gyurcsany tehet? meg az amerikaiakrol is? nem vagy te egy kicsit ostoba? vilagvalsag volt/van. ezt a gyucsany nyakaba varrni kicsit szuklatokorre vagy doidsagra vall. azt a tenyt, hogy a bajnai fele kiigazitas ota jobbak a mutatok elfelejteni pedig igazi vak ostobasagra. maradj ki ebbol szerintem te is, szart se ertesz semmihez. a huslevesnek szolo "erolkodesem" neked is szol te szar

manipul 2010.07.17. 14:52:54

@csattanó űrmanó: A Bokros csomag úgy született, hogy Horn vagy fél évig nem csinált semmit. Amikor már minden kezdett összeomlani, jött Bokros, de a Bokros csomagból alig maradt valami az alkotmánybíróság után, és Orbánék azt is felszámolták. Továbbá Orbán nem a Bokros csomagból élt, hanem a GAZDASÁGI NÖVEKEDÉSBŐL. Ez az ami nincs, és ez a baj fő oka.

kommenter 2010.07.17. 14:53:27

Ez most az "Orbánvédő" Fityisz-fanatikusoknak szól: Viktorotoknak is volt négy éve az "elkúrásban". Akkora kedvezményeket adott, Pl: lakásszerzés terén, amire a Magyar gazdaság nem volt anyagilag teljesítőképes. Most sincs és egy darabig nem is lesz. És azért nem kéne elfelejteni a Kaya-Josip ügyet sem, amiről ugyebár azóta is csönd van. Igaz, hogy régen volt, de máig nincs válasz, csak legyintés (régen volt alapon). Pedig komoly milliárdokat tüntettek el ezzel. És nem kell arra hívatkozni, hogy bezzeg a másik.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:53:42

@manipul: Én azért nem értettem a hőbörgést, mert ha jól emlékszem, akkor Németországban is van vizitdíj, asszem 5-10 euró a mértéke. Ott sem tetszett, de elfogadták. Az ottani 5-10 euro nagyjából megfelel, a honi 300 forintnak (vásárlóérték, arányok stb)

somogg (törölt) 2010.07.17. 14:54:23

@Várúr: gondolod te nagyeszu? orban nem hazugsaggal kerult hatalomra? szerinted mit generalt volna a matolcsy fele elenkites es depresszios gazdasagi kornyezetben? szinte hihetetlen, hogy vannak emberek akik kulonbozonek latjak ugyanazt a kadarista pazarlast, pusztan azert mert az egyik jobboldalinak a masik meg baloldalinak mondja magat.

manipul 2010.07.17. 14:54:28

@FotelTroll: Önnél a közönségesség született, vagy a pártszimpátival jár?

__Geri__ 2010.07.17. 14:54:37

A Fidesz alkalmatlan az ország vezetésére.

Cobs 2010.07.17. 14:56:05

@FotelTroll: "trükkök százai" sajnos sok mindenbe nem láthatunk bele...igy ez nem kritikaim de csak hogy tudd behoztát azt a szabaly hogy apolcon mit tom en hany % magyar termék kell legyen. papiron tartva is. Ismerősöm nagy ember tescoba, ki is van készülve....

Szoval nem tartanak semmi ilyen szabalyt..csak minmálisan..

blacklord 2010.07.17. 14:56:53

@FotelTroll: Hmmm. Bajnai tényleg nem volt rossz (cselekedett és nem állandóan kommunikálni akart, mint Fecó és Vitya), de hogy képes lenne-e rendbetenni a fő problémákat (közigazgatás, közlekedési cégek, oktatás, egészségügy), abban már nem vagyok biztos. Nagyon, nagyon sok ember mindennapi életvitelét kéne radikálisan megváltoztatni ahhoz, hogy jobban menjenek a dolgok, és ehhez komoly társadalmi támogatottság kell. Az meg, hogy én is otthoni idióta lennék annyiban nem állja meg a helyét, hogy Svájcban élek, és sok dologban -akár hiszed, akár nem, de önállóan- hasonlóan gondolkozok. De mondjuk ha nem ugrasz neki az emberek torkának és úgy magyarázod el ugyanazt, akkor lehet, hogy nem zsigerből kezdenek ócsárólni, hanem elgondolkodnak azon, amit mondasz...

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 14:57:54

@manipul: Várj! Az egész ott kezdődött, hogy '98-ban Viktor első döbbenetében adott egy hasonló nyilatkozatot, hogy nem is gondolta volna, hogy ennyire jó állapotban van az ország. Utána persze elkezdődött Bokros démonizálása, de Viktorék különböző néven, némi puhítással 2,5 éven keresztül folytatták a költségvetési szigort. Kb. ugyanaz volt a helyzet, mint Szlovákiában a Dzurinda - Fico váltásnál.

FotelTroll 2010.07.17. 14:57:59

cobs: drabikot olvassak!?!? ur isten UUUR ISTEN!
te barom, te. szerinted a drabiknak igaza van? zeitgeist szindroma? azert, mert o szembe megy mindeki massal nem kell, hogy igaza legyen. inkabb az a valoszinu, hogy o egy bolond. egy BOLOND, akinek kozgaz diplomaja van. de higyjel neki meg a virtualis penznek. a vilag ugy mukodik ahogy de majd a DRABIK elmagyarazza az ellenkezojet. ostoba tudatlan szar vagy, inkabb olvassal olyan embereket akik ertenek is hozza, ne pedig egy elmebeteg kigolyozott barmot, akinek az utolso mentsvara, hogy azt higgye magarol, hogy nem bolond az, hogy osszeeskuves-elmeleteket gyart. TE vagy a lekepezodese az emberi ostobasagnak, mert TUDSZ olvasni, de megis a fikciot olvasod es el is hiszed. penzkibocsatas -> inflacio. szazmillio bilpengot akarsz? nesze bazmeg itt van: 1000000000000000000 koltsd el. lehetoleg elmeorvosra

Húsleves 2010.07.17. 14:58:39

@FotelTroll:
Én értek minden értelmes mondatot, de neked nincsenek értelmes mondataid, csak mocskolódni tudsz. Remélem ott van anyád melletted egy bőrszíjjal, hogy a szádba tegye amikor rádjön a roham, vagy megtörölje az orrod, hogy ne folyjon a szádba a takony.

kommenter 2010.07.17. 14:59:30

@manipul: Nem, de a politikai-gazdasági tudatlanságra-fanatizmusra csak így lehet reagálni.

Várúr 2010.07.17. 14:59:31

@Punxsutawney Mormota:
Nem vitatom. Bankok kellenek, de nem bankoknak álcázott rablóbandák. Lehmann Brothers, stb. Onnan indult az egész. Nyínak az állami segítségért, közben horribilis prémiumokat osztogatnak. Ez szúrt szemet végül az USA-ban, Ny.európában, mindenütt. Vagy a pofátlanul magas Simor-féle fizetés. Azt megvédik (nem baj, hogy kétszerakkora, mint a FED elnöki fizetése) míg működik a pénzszivattyú. Ez a nemzetközi orcátlanság nyitogatja a bicskákat világszerte.

pokesz70 2010.07.17. 14:59:39

@gomorra:

"Pofonfa, pofonfa...de nem úgya!
Csúsztatsz, cikkíró! Legalábbis nem ott a lényeg, ahol te látod.
Naná, hogy nem lehet megúszni a pofont! Még szép, az egész magyar népnek kell a pofon, lássuk be, nulla az a teljesítmény, amit az ország produkál. S ennek nem Orbán az okozója, legalábbis csak kis mértékben, nem Bajnai, legalábbis csak kis mértékben, annál nagyobb mértékben Gyurcsány meg az a kominista-proli gondolkodás, amelyik azt hitte, elég ölbve tett kézzel ülni s várnia működőtőkét. Lófaszt!
Dolgozni kell, prolikáim! Naná!"

Mintha az öszödi beszéd parafrázisát olvasnám. Tudod, ami miatt a hozzád hasonlók 4 éven keresztül hőbörögtek teli torokból, majd odaadták az országot Viktornak tokostúl-vonóstúl.

Cobs 2010.07.17. 15:00:20

foteltroll kikészült..

manipul 2010.07.17. 15:02:15

@Punxsutawney Mormota: Ha ez így is volt, amit azért kétlek, mert tele volt a vidék fogatlan emberekkel, akkor is rendben adta át Meddgyessynek, sőt még csökkent is az államadósság szintje. És közben nőtt a gazdaság és ez a döntő.

Vérnűsző Barom (törölt) 2010.07.17. 15:03:07

@AnnaKarenina: Félreértjük egymást, gyaníthatóan nem korrektül fogalmaztam.
Szó sincs önellátásról!
Csak az olyan butaságokról, hogy egy komplett ország leépítse a saját iparát, mezőgazdaságát, kereskedelmét egyfajta vélt elvárásból, amit a külföld pozitív meitélésének lehet(ne) tekinteni.
nem tudom, hogy az orbáni húzás jó, nem jó, értelmes, vagy marhaság.
Azt viszont látom egész jól, hogy nem kell kinyalni senki seggét, mert nem vezet semmi jóra.
Szép példa az Eu-csatlakozás. Jöttek a mindenféle segélytervezettel, támogatással, hogy az milyen jó lesz, mennyire jót tesz a megitélésünknek, és eljő vele a kánaán, hurrá. Cserébe ugyan lépjük már meg azt a pár apróságot, ami megszünteti a magyar mezőgazdaságot, előnybe helyezi a külföldi tőkét, ipert, kereskedelmet, különben kimaradunk abból a rengeteg jóból, amit az Eu nekünk nyűjtani tud. Megtettük, mert milyen lett volna már az országról alkotott külföldi vélemény? Meg is van az eredménye...

A kis buta lengyelek, szlovákok nem tették meg, illetve csak töredékét. Maradt mezőgazdaságuk, iparuk, el is tudják adni a dolgaikat, ha baromi olcsón is. Például nekünk...

Egy kis ország persze, nem lehet önellátó, de ettől még remekül elmuzsikál rajtunk kívül a környék összes kis országa (horvát, szlovén, osztrák, stb.), és csak annyiban foglakoznak a külföldi megitéléssel, amennyiben az szükséges az idegenforgalom növelése érdekében. Ehhez meg kiadnak helyes kis prospektusokat, illetve támogatják a saját (értsd hazai és nem külföldi) vendéglátóipart.

Tehát nem nyalni kell a külföld seggét, jó arcot vágva hozzájuk várni az elsimerő vállveregetést, hanem baromi önző módon ki kell hozni a hazai és a külföldi lehetőségekből mindent, amit csak lehet, és mindjárt meg is lesz a remegve várt külföldi elismerés.

mizrolist 2010.07.17. 15:03:10

@Várúr: Ha a Fidesz valóban 7%-ra emelte volna a hiányt, ahogy tervezte, az rögtön olyan szintű elkúrást jelentett volna, mint ami ellen annyira ágálsz; és persze újabb brutális adósságnövekedést.
Vagy a narancs elkúrás (ha már létre sem jöhetett) nem számít?

Cobs 2010.07.17. 15:03:43

@FotelTroll: mier szerinted hogy van?...nem zeigestről van szo, bar abba is vanna érdekességek...szerinted bank nem virtuális pénzt allit elő????

szerinted jegybank magyar érdekeket szolgal ki???

drábiknak nincs közgdasz diplomája.

FotelTroll 2010.07.17. 15:03:59

blacklord: lehet nem egyertelmu, de en a te oldaladon allok, az otthoni idiota rad nem vonatkozik, mert idiota nem vagy (latod ami van). az meg, hogy nem is vagy otthoni csak gratulalni tudok neked, akinek egy csopp esze van az menekuljon amerra lat. bajnai elkezdte a dolgokat. az eu-hoz nem nyulhatott hozza, azt mar leszavaztak az otthoni idiotak. o a gazdasagi novekedes elso vekony teglareteget rakta le.

ja rajottem miet hitted hogy te vagy az idiota :) neked cimeztem amiben benne volt, de a gondolatmenetem vegen volt mar a dolog. de mivel ugyanazon az allasponton vagyunk remeltem nem veszed magadra :) elnezesed kerem ezert, probalok pontosan fogalmazni ha egyetertokhoz szolok, bar ez ritka, inkabb a balfaszoknak valaszolok, arra jonnek a vicces posztok. amugy mondd mar meg nekem ezek a svajciak hogy csinaljak hogy kurvajol elnek? tuti a bankok miatt van az egesz ;) de MI utaljuk a bankokat, mert az trendi :D

((btw van egy tavoli rokonom, akinek svajcban bankja van. sajnos egy kurva kanyit nem ad nekunk, mert ahhoz tul tavoli. nem irigylem a bankjat csak mondom :D))

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:04:13

@Várúr: Még nem fogadom meg a tanácsodat:). Annyira feledékeny sem vagyok. Arra is emlékszem, hogy már máshol is vitattuk ezt a kérdést, aztán, hol egyetértünk valamiben, hol nem. Abban biztosan igazad van, hogy GyF maradása nem volt jó, de a másik részről az is igaz, hogy a kordonok mögött tombolók mozgósítása a takarodj és mondjon le ügyekben, kényszerhelyzetbe is hozta a szocikat. Mert, amíg teljesen el nem lehetetlenült a helyzet, nem engedhettek OV kívánságának. Amiről azért tudjuk, hogy részéről ez teljesen tudatos volt, felépítette és kivitelezte. És volt is kikkel.
A hazugságokról meg annyit, hogy jó lenne, ha nem hazugságokkal nyerne bárki is választást, hanem a realitásokkal, ami nem tudom, hogy Churchill óta sikerült-e valakinek. Ha így vesszük, az orbáni gazdaságpol. is hazugság volt, mert nem kivitelezhető. Ne kelljen már abban versenyezni, ki hazudott nagyobbat.

Várúr 2010.07.17. 15:04:33

@somogg:
V o l n a . . . Ha Matolcsynak puncija volna, Lendvai néni lenne. Orbán nem hazugsággal került hatalomra. Épp hogy nem... megmondta világosan, mekkora az elqrás. Nem susogott saját frakciója előtt "trükkök százairól". Gondolj, amit akarsz, Qrcsánnyal nem lehet összemosni, hiába görcsölöd. Unalmas ballib duma, ezt hallgatom nyolc éve. Bár a pofátlanságnak nincs határa. Egy hónapja van kormányon, de Orbánra mutogatnak ilyen nyolc év után is.

manipul 2010.07.17. 15:05:01

@AnnaKarenina: Churchillel azért vigyázzon, nem igazán jó példa.

mizrolist 2010.07.17. 15:05:01

@manipul: a hülye barom csak abból ért, ha valaki megmondja neki: "kibaszott hülye barom vagy, faszom."
Azt nem érti, hogy "ez nincs így az adatok és a korábbi példák alapján".

blacklord 2010.07.17. 15:05:03

@Várúr: Ember. A dolog lényege az, hogy amint olyan a rendszer, hogy világosan látod, hogy amit befizetsz, az hova megy (és aztán pedig, hogy a különböző állami szervek hogyan gazdálkodnak, lásd átláthatóság, aminek a koporsójába most vertek Viktorék egy nagy szöget az adatok nyilvánosságának megszüntetésével), akkor sokkal, de sokkal nehezebb lopni. Ennyi. Hogy a te EÜ-járulékod hova megy, arról jelenleg fingod nincs. Hogy a vizitdíjak konkrétan a beszedő rendelőkhöz mentek, az viszont biztos. Ennyi. Én úgy csináltam volna, hogy egyidejűleg csökkentettem volna a TB-járulékot is. Kevesebbel, mint amennyit a vizitdíj behoz, de úgy jobban mutatott volna, és ezerszer jobban lehetett volna kommunikálni.

Cobs 2010.07.17. 15:05:05

@FotelTroll: "csak mocskolódni tudsz"..

te mit csinalsz te agyatlan..én meg masok mikor altak ilyen stilusban hozzad. Gondolkozzal mar ember...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.07.17. 15:07:48

@FotelTroll:

1. Tudod, az volt a baj a vizitdíjjal, hogy a TBJ MELLETT ( amely 13%) szedte volna be. ergo nem más, mint adóemelés. És naná, hogy az ember tiltakozik mindennemű adóemelés ellen.

2. azok a cégek, amelyek K+Fet hoznak ide ( knorrbremse, GE, ericsson ) azok jó hogy jönnek. Az összeszerelő munkából soha nem fogjuk azt a színvonalat ( műszaki és eletszínvonal ) elérni, ami p.l. Hollandiában van. Ergo : ezek a cégek a "tűrt" kategóriába kellenek, hogy tartozzanak. Tűrt, mert IDEIGLENESEN szükség van rájuk, hosszabb távon azonban nincs. mert nem állítanak elő hozzáadott értéket, és nem emelik a magyar szellemi potenciált.

Mondok valamit. A Morgan Stanley egy ( nem mondom, melyik ) részlegébe embereket keres. A felvételi anyaga ugyanaz, mint Londonban. A munka ugyanaz, mint Londonban (ugyanazzal az ismeretanyaggal, és ugyanazzal az elvárt outputtal ). Az állásra igen magasan képzett emberek jelentkezhetnek csak. ( A diploma nem előírás, de azzal a tudásanyaggal, csak ilyen emberek jönnek számba ).
A fizetés meg annyi, amennyit egy frankfurti villamosvezető kap. Nem is csinálnak belőle titkot : ide az olcsó, de jó emberek miatt jönnek.

Na, hát ez így nem kóser. Olcsójánosnak szvsz nem érdemes elmenni.
És az MS még a jobbak közül való.

3, Az IMFnek annyiban igaza LEHET, hogy a hiánycélt számonkéri.
Mindom LEHET, mert vita van a gazdaságpolitika felől. Az USA pont az expanzív gazdpolt részesíti előnyben. Az EU meg ezt a restriktív szart. Szerintem mind a kettő ugyanoda visz, de ezen LEHET vitatkozni.

Amiben KURVÁRA nincs igaza, az az, hogy a hiányt hogy tartjuk be. Akkor már inkább legyen bankadó, de csökkentsék az SZJAt. Nem gondolod, hogy pofátlanság, hogy az én effektív adókulcsom 52% ( vagyis a bruttóm 48%t kapom kézhez), a bankok meg a TÁNYÁt fizetik csak ? Vagy jól eltranszferárazzák a külföldi anyainténménynek. ( Mondjuk ez más multinacionális cégekre is igaz ).
IGENIS, FIZESSENEK CSAK A BANKOK, és ne mi.

4. A kormány alapkoncepcióját támogatom. T.i., hogy a multiknak kelljen a kasszához fáradni, cserében az SZJA ( és esetleg a KKVket sujtó adók ) csökkenjenek. Csak a végrehajtás módja nem jó : ezt diszkréten kellett volna elintézni, nem a nyilévánosság előtt, konfrontatívan.

Viszont az IMF tárgyalóival tartattam volna főmósoridőben egy közös sajttájt : jelenték csak be ŐK, hogy nagyobb költségvetési szigort, DE EMELLETT kevesebb bankadót akarnak.

5. Tudod, ha én tartozom 1 MdEURral, az az én bajom. Ha viszont mintegy 7O MdEURral tartozom, az az adósom baja.
A Kósa féle ijesztgetés a csőddel alapjában nem hülyeség, de mint a bankadót, ezt is diszkrétebben kellett volna előadni és fokozatosan kommunikálni.

Persze, ez nem egészen erkölcsös az adóst revolverezni. azonban olvasgattam taiilán hedvig londoni beszámolóit, amelyben t.k. megtudhattuk, hogyan gondolkodnak rólunk a City bankárai. Nos, ennek fényében szerintem nem igazán kell a jó erkölcsre annyira figyelni. ( Ugye, a Goldman et Sachs se teszi, Dick Fuld sem teszi, satöbbi, satöbbi ). A zsarolási potenciált ki kell használni, csak arra kell figyelni, hogy ezt taktikailag és stratégiailag jól tegyék. ( Erre sajnos ez a kormány nem volt idáig képes. )

6. A véleményed közlése elött máskor mosd ki a szádat és személyeskedés helyett érvelj.

Üdv.

FotelTroll 2010.07.17. 15:07:48

cobs: sajnalom, de a veled valo kommunikaciot berekesztem. a zeitgeist/drabik hivo kapitalis ostoba balfaszokon mar nem tudok rohogni. igazabol sajnallak. eddig azt hittem csak szimplan vagy idiota, de ez tenyleg betette a kaput.

igen, a zeitgeist ugy igaz ahogy van. egyetemen kene tanitani
igen, a drabiknak igaza van. egyetemen kene tanitania

az, hogy a vilagon mindenki homlokegyenest az ellenkezojet allitja az NEKIK nem tunik fel, mert bolondok. de, hogy neked sem annak ket oka lehet: vagy te is bolond vagy vagy egyszeruen csak SEGG HULYE. remelem az elso, mert akkor sajnalhatlak. ha a masodik, akkor hidd csak el amit igaznak hiszel, es dogolj majd meg a nyomorban amit a bankok meg a zsidok akasztanak a nyakadba, te martir.

hercegnö 2010.07.17. 15:08:09

egyesek már megint a nyugdíjasokat fosztanák le.

hát rendben, de CSAK A CSALÁDTÁMOGATÁSI PÉNZEK TELJES VISSZAVÉTELE UTÁN,

aranyapáim.

blacklord 2010.07.17. 15:08:16

@Cobs: Ó anyám... (felnéz) Az alapkamat azért 5-6%, mert majdnem ennyi hozzá az infláció is. Ha megnézed, hogy a legtöbb országban mennyi a nemzeti banki alapkamat és az infláció különbözete, akkor kb. 0.5 és 1.5% közötti értéket fogsz találni. Fejlett országokra.

Várúr 2010.07.17. 15:09:07

@AnnaKarenina:
Próbáld valahogy felfogni: nem volt orbáni gazdaságpolitika. Medgyessy-Qrcsány/Bajnai, végül Bajnai-féle gazdaságpolitika volt. Ebbe rokkantunk bele, nem az akkori ellenzék dumáiba. KOrdon.. tetszett volna Qrcsánynak kevesebbet hazudozni/pofátlankodni (v.ö. "Majd megunják, hazamennek". Nem unták meg a jelek szerint. Savaztunk, majd szavaztunk, netán egyszerre a kettő.

blacklord 2010.07.17. 15:09:53

@FotelTroll: Másik - északi félgömb (nem teke, az K-NY) - azért 20 év múlva nem hinném, hogy Mongólia, Irak, Afganisztán, de akár Moldávia vagy Azerbajdzsán is akár csak fele olyan jó hely lenne, mint Magyarország. Lehetne sok dolgot jobban csinálni, mint most, de azért az is igaz, hogy néha hajlamosak vagyunk kicsit túlszínezni a dolgokat. Biztos, hogy sokkal jobb most a helyzet pl., mint Kádárék alatt volt.

zeddez 2010.07.17. 15:10:04

@Várúr: fogadok, már kész vannak a előre itéletek is egy fiókban :)
Ez az Orbáni demokrácia, kitanulta kommenyizmusból

Ezek a letartóztatások meg elszámoltatások is csak egy-egy műcirkusz az agymosott fülke forrdalmároknak. Csontvázbizottság is milyen pitiáner dolgokat bírt csak előkaparni, kb sírva röhögtem a TV előtt Vargán "a rendőrök májusi fizetését május elején fizették ki és nem április végén" Fúúúúúúúúúúúúú. Asztaaaaaaaaa. Nem qrva mind1?

Várúr 2010.07.17. 15:14:53

@blacklord:
De nem csökkentették a TB járulékot jóember... viszont vettek a kórházakba egy valag páncélszekrényt, valahol a pincében porosodnak. Míg csomó kórházban hiányzott a vécépapír is. Mellesleg az átláthatóság miatt nem kell előre nyíni. Tipikus ballib duma, hogy "majd ezek is". Meeglátjuk. Egyelőre tart a leltározás és nem valami szívderítő a százmilliós fölösleges szerződések százai láttán... A túlköltött metróról, a Margit hídról, a hét és fél milliárdos filmalap-túlfizetésről, stb. olvasgatva...

gomorra 2010.07.17. 15:14:54

@pokesz70: parafrázis? Nem egészen.
Gyurcsány mondta-mondta a magáét, naponta feltalálta a spanyolviaszt, de tenni nem tett semmit. Semmi érdemlegeset, semmi komolyat. Nem elég a jót akarni, tenni, tenni kell. S épp azt írtam a hozzászólásomban, hogy micsoda különbség van a két ember, Orbán és Gyurcsány között. Egyik beszélt, a másik cselekszik. S nehogy azt hidd elvakult orbánista lennék, ó, frászt, de a teljesítményből nem engedhetek. Meg az igazságból, s hozzátartozik az igazsághoz, hogy időnek kell eltelni ahhoz, hogy lássuk van-e eredmény. Mindenesetre az irány sokkal-sokkal jobbnak látszik, mint Medgyesi vagy Gyurcsán idejében volt.
Hőbörögtünk? Naná, annyira még ez a magyar nép sem lehet tökkelütött, hogy még csak ne is hőbörögjön, mikor a bőrére megy a játék. Inkább hőbörgés, mint akasztás, remélem annak az ideje nem fog eljönni.

mizrolist 2010.07.17. 15:15:45

@manipul: általános válasz a kommenternek feltett általános kérdésre (ami végülis FotelTroll stílusával volt kapvcsolatos...) :)

@blacklord: erről van szó. Ha a kormány egyik első cselekedete a meglevő átláthatósági intézkedések megszüntetése, akkor gyanús, hogy sumákolni akarnak, ami így nem fog feltűnni - csak ha túl késő lesz. És ez elég rossz üzenet. Legalábbis az olvasni és értelmezni képes választóknak...

manipul 2010.07.17. 15:17:21

@mizrolist: Ha nem nekem, akkor rendben, bár nagyon meglep az itt uralkodó alpári stílus.

Cobs 2010.07.17. 15:17:23

@FotelTroll: en meg csak azt tudom mondani hogy ezt inkabb szemelyesn beszeljuk meg ha ennyire nagy arc van...zeigeistban és drabik mondokaiban is vannak igazsagok...nem kell egyiktol se hasra esni...

de szerintem beszeljunk szemelyesen...reméem pesti vagy és kibaszott sok diplomad van hogy igy leugatsz mindenkikt...nem valasztoltal a jegybankos kérdéseimre...(bitonyara mert gőződ nincs mirol van szo) és a legjellemzobb allaspont az ha vmit nem tud az ember akkkor a vitapartneret lehulyézi és elkuldi a francba...tudod mit beszéljük meg személyesen..lassuk ki vagy...ok?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2010.07.17. 15:17:54

@Várúr:

Orbán alapötlete jó, de pancser módon és inferior emberekkel valósítja azokat meg.
Alapötletek :
1. A vastagon nyereséges 8 általában multinacionális ) cégekre terhelni az adót, és az SZJAt csökkenteni
2. Annak felismerése, hogy a default elkerülése a hitelezőnek is elemi érdeke.

Nem megfelelő ember a fidesz vezetőinek mintegy kétharmada. A Matolcsi egy tragédia, szerintem inkább Járai vagy Heim Péter ( esetéeg varga ) kellett volna helyette.

Járai és Heim már dolgoztak bankban vezetőként, tehát jobban tudják a pszichológiai dolgokat és ismerik a gondolkodásmódjukat.

A szimbolikus politizálás ( L. "Orbán pontyai" címszó ) nem tudom, hogy jó e. A csontvázazást majdnem megszívták, a pontyokat is, szerencse, hogy a kommerek a porba lettek alázva és nincs erejük japánkodni.

Sajnos mindezeket figyelembe véve a kormány teljesitmánye gyenge közepes.

Azonban ez még mindig jobb, mint az mszp, amely
1. biztos megint a multiknak kedvezne az adófizetők kárára
2. a középosztályt ( és általában, a függeten, véleményt nyilv. képes értelmiséget) ellenségként kezelte.

Szóval szvsz a fidesz nem tud annyi hibát elkövetni, amely fényében az mszp mint alternatíva vetődne fel. Az a baj, hogy mindezt ilyen közepesnél is rosszabb teljesítménnyel teszi.

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:18:20

@manipul: Én csak az 1940-es "nem ígérhetek mást, mint vért, erőfeszítést, verítéket és könnyeket" mondásra gondoltam.

mizrolist 2010.07.17. 15:18:20

@manipul: létezik az a hülye, aki csak ebből ért.

Várúr 2010.07.17. 15:18:20

@zeddez:
Akármekkora szerencsejátékos vagy, a helyedben nagy tétet előre megírt ítéletekre nem tennék. Fent közöltem, mik zajlanak most (Hagyóról & Tsairól szót se). Már most félig tele szoccerekkel, szdsz-esekkel a kaptár. S őket nem Orbánék tartóztatták le.

zeddez 2010.07.17. 15:19:53

@Várúr: 2006-ban Viktorod azt kiabálta hogy 72óra, aztán hogy addig gyűlünk itt össze mindennap amíg..., aztán emberek csak megunták és hazamentek. Kinek lett igaza? És 1 hét múlva valóban senki nem volt már ott.
A Fidesznek egyedül a médiája jó, semmi más.

blacklord 2010.07.17. 15:20:56

@FotelTroll: ez full igaz - javaslom a Kuhhandel nevű egyszerű társasjátékot mindenkinek, aki szeretné megérteni az inflációt. Works like a charm.

nyomasek 2010.07.17. 15:21:01

A pofont nem a Fidesz kapta, hanem az ország. Mégpedig azért mert máig nem tudta bevezetni a nyugdíjak befizetett járulékalapon történő kiszámítását, nem tudta fizetőssé tenni az egészségügyet és nem tudta kirakni az ellátottak köréből a cca 700 ezer álrokkantat.
Majd ha az átlagnyugdíj 30-40 ezer körül lesz, ha az egészségügyi ellátást azok kapják csak, akik fizetnek is, és ha 80 ezernél nem lesz több rokkantnyugdíjas, akkor kapunk dícséretet. De amíg szocializmus van és mindenki (itt a blogon irkálók 90%-a is) azt a néhány adórabszolgát akarja mégjobban szopatni, nos addig ez az ország csak eladósodni tud.

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:21:21

@Vérnűsző Barom: Ok, ebben egyetérthetünk, szerintem is az EU-csatlakozás volt a kulcs. Egyébként a csatlakozási tárgyalások 1998-ban kezdődtek, és a legfontosabb fejezeteket, köztük a mezőgazdaságot is, az első Orbán-kormány idején tárgyalták.

manipul 2010.07.17. 15:22:02

@zeddez: Senki nem volt már ott tényleg. Most a parlamentben vannak. Az MSZP meg csak foltokban. Kinek is lett igaza?

Várúr 2010.07.17. 15:22:49

@zeddez:
Lófaszt mondott Viktor 72 órát... tipikus városi legenda ez is. Épp hogy ez embereket csitította. Dühös is lettem ezért. Mellesleg rég tudom: szoccer hívekkel, kákán csomót keresőkkel, élből utálkozó idegenszívűekkel nem érdemes vitatkozni. Úgyhogy nyugalom, csigavér, állj a zuhany alá.

peti6 2010.07.17. 15:22:50

sajnos, még mindíg itt tartunk, hogy a nem éppen jobboldalinak mondható "index.hu".n ilyen agyalágyult baloldali emberkék semmitmondó posztjai megjelenhetne.
sőt, az index még várja az ehhez hasonló férgeket, hogy "írásaikat" kozolhesse.
az tény, nogy az új kormány 2 hónap alatt nem tudta rendberakni azt az országot, amit a szocik 8 év alatt teljesen tönkretettek. ez nagy hiba, talán már a kormányrakerülésük előtt rendbe kellett volna tenni, bár szerintem a szociknak, és a pofonokkal fenyegető féreg posztípónak ez sem tetszene.
kérem, az imftől a hitelt bajnaiék vették fel, és mindegy volt nekik a feltétel, mert tudták, nem nekik kell visszafizetni, és tartani a feltételeket. ezt talán az imfnek is figyelembe kellene venni.
orbán tudja jól, hogy a népet tovább nem lehet sarcolni, ezért próbál helyesen más feltételeket kicsikarni.
de ezt a szociknak, akikmiatt van ez az egész helyzet nemhogy nehéz megérteni, hanem még csemegéznek is rajta, bértollnok posztírójukkal, és az indexszel együtt.
ez ma a szomorú valóság....

manipul 2010.07.17. 15:23:58

@AnnaKarenina: Az más, akkor közel volt a céltábla. Amúgy nem volt egy morális fáklya.

blacklord 2010.07.17. 15:24:11

@Várúr: Nana. Igen, Simor fizetése kicsit sok talán (a FED-el összehasonlítva). Ugyanakkor mintha elfelejtenéd, hogy ez a pénz annak felel meg az infláció korrekciója után, amit Viktorék Járainak jártak ki. Magyarul ahogy Sólyom esetében is, megint csak nem elvi alapon, hanem csókos-alapon döntenek. És ez a baj. Még a vérbeli kapitalista vállalkozó bátyám, aki full jobboldali amúgy is, na még ő is úgy gondolja, hogy Simor egy jó értékrenddel megáldott ember, és ahogy Sólymot is, őt is hiba lenne eltávolítani. Szerencsére őt nem is fogják tudni.

manipul 2010.07.17. 15:25:02

@mizrolist: A stílus maga az ember.

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:26:13

@Várúr: Nem értelek. OV kifejtette gazdaságpolitikai elképzeléseit, amiben benne volt, hogy a megszorításokkal szemben nagyarányú adó- és járulékcsökkentéssel kell dinamizálni a gazdaságot, rengeteg munkahelyet fognak teremteni, stb. Hát persze lehet mondani, hogy a gaz külső erők ezt megakadályozták, azonban a pártállástól függetlenül józanul gondolkodók ezt nem hihették el.

FotelTroll 2010.07.17. 15:26:15

caramella va alla guerra
1. adoemeles kell, nincs mit tenni. a vizitdij legalabb jo helyre ment volna, nem pedig a kozosbe ahol elsikkad.
2. ez a vilag mar csak igy mukodik. most idejon, kicsit boostolja a GDP-t aztan amikor mar annyit kene fizetnie, mint nemetorszagban, tovabball indiaba. engedtessek meg neki, hogy kinek es mennyit fizet. szerintem mi oruljunk, hogy munkat ad. de ez az en velemenyem. akinek nem tetszik, menjen magyar ceghez dolgozni, az kevesebbet fizet, nem adozik, de legalabb a mienk. szoval ez is ketelu dolog. a multi jo, mert nekunk MOST (ideigenesen) kell. sajnos. bar ne igy lenne. bar en dolgoztathatnek indiaban :)
3. nem hiszem, hogy az EU szarul csinalja, mert a dollarhoz kepest kicsit stabilabb az euro. ezen kivul KENYTELEN igy csinalni amig ekkora kulonbsegek vannak a tagallamok kozott. az USA-ban azert nincs eg es fold az allamok makro-GDP-je kozott. nekunk mar csak ez jutott. de kerdezd meg a nemeteket ok mennyire orultek amikor szazmillio "koldus" csatlakozott az olajozottan meno gepezetukhoz... szoval oruljunk hogy egyaltalan ott vagyunk nem pedig a KGST-ben :)
A bankok meg sajnos diktalnak, mert naluk van a penz. oket ne adoztasd meg mert ok fizetik a plazmatevedet, es felhuzzak magukat ha kicsit kevesebbet kaszalhatnak. sajnos MEG nem diktalhatunk a bankoknak. majd ha a GDP normalis lesz, akkor talan. es nezd meg az OTP-t a regio egyik legnagyobb bankjava notte ki magat, ami jo nekunk is. a bankot ne baszogassuk ha szuksegunk van ra. adnak kamatot is meg hitelt is. ha nem lenne rajuk szukseg mi lennenk a kanaan. addig amig kell a penzuk nekik lesz igazuk. a penz mar csak ilyen szemet dolog, de hat a tortenelem ezt dobta ki.
4. teny, hogy a multik is adozhatnanak, de sajnos itt is arrol van szo, hogy ok adjak az "ingyen" munkahelyet, valamit kernek cserebe. majd ha eltakarodnak indiaba akkor majd itt is jo lesz. addig muszaj ott dolgozni mert nincs mashol. es ha JO vagy akkor mehetsz a nemetekhez fonoknek a multidba ott meg mar rendesen fizetnek. a multi olyan, mint a bank, sajnos neki van igaza. ha meg szja-t csokkentesz megint luk lesz a koltsegvetesen, szoval 22es csapdaja. mi mar csak ilyen masfeledik-vilagbeli orszag vagyunk.
5. sajnos ugy erzem mi azt hisszuk, hogy az EU meg az IMF az hitelezo. szerintem nem hitelezo, hanem segelyezo. MASTOL nem kapnank 70Mrd forintot kolcson. ha meg mar ok olyan "balekok" hogy adnak akkor ne verjuk rajuk. igen, nekik is kell, hogy a regio ne rohadjon el, de ezt nem kene kihasznalni. a koltsegvetest kell rendbetenni, ennyit kernek. ezert cserebe adnak vegtelen mennyisegu penzt olyan kamatra amit a kinaiaktol sose kapnank meg, ha egyaltalan szoba allnanak velunk. szoval az en velemenyem, hogy az IMF a baratunk, es ne gecizzunk veluk ha mar a valsagunkat amirol se mi se ok nem tehettek igy zsebbol kifizetik. zsarolasi potencialrol beszelni szerintem pofatlansag, de lehet hogy te ezt mashogy latod

6. latod, BAZMEG :) tudok en normalisan is beszelni ha nem egy szellemi toprongy kommentjere kell valaszolnom. mindenkinek a magaet. ertelmesen irsz igy nincs ertelme hogy leostobazzalak. koztunk arnyalatnyi nezetkulonbseg van a pontok alapjan, te erted is mirol beszelsz. nincs ertelme azon a szinten ervelnem, mint a drabikhivoknek vagy a kisboltfanatikusoknak, mert az rad nem hat. halistennek te vagy a masodik ember aki agysejtekkel valaszol. koszonom :)

Várúr 2010.07.17. 15:26:18

@AnnaKarenina:
Háborúban miafenét mondott volna a britek szerint is történelmük egyik legnagyobb hazugja, Churchill? Világháborús kétkötetes könyve is olvashatalan hazudozás, igazi szovjet stílusú mesekönyv.

mizrolist 2010.07.17. 15:26:29

@manipul: viszont ha el akarjuk érni, hogy a vitapartner megértse, mit mondunk, akkor hozzá kell igazítani a stílust.

nem nemsiker_s 2010.07.17. 15:27:09

Vegyük már észre, hogy nem másról van szó, mint arról, hogy ők és mi. Még akkor is, ha Részei vagyunk egy olyan szervezetnek, amit úgy hívnak unió.
A magyarság a mi, (úgyértem az össz magyarság). Az összes többi az ők. Az őkkel természetesen konszenzusra épülő kapcsolatrendszert kell fenntartani, de a rendelkezésre álló mozgásteret, (ami persze nem sok) maximálisan ki kell használni. A jelenlegi kormány megpróbálta nagyon helyesen hiszen az államháztartási, és a nemzetgazdasági szerkezetváltás, erőforrásigényes dolog.
Végezetül nem feledhető az a lényeges szempont sem, hogy ezt a szart a 8 éves ballib kormányzás burította a fejünkre, úgyhogy csak nyugalom.

blacklord 2010.07.17. 15:27:35

@Vérnűsző Barom: Itt is van pont, rengeteget hibáztak annó Antallék a rendszerváltás körül, sok ágazatot megszüntettek (pl. élelmiszerfeldolgozó-ipar), amivel semmi gond nem volt. EU-csatlakozás már más tészta szerintem, egyrészt van igazságod, másrészt viszont inkább az a baj, hogy mivel nincsenek rendesen felkészítve a cégek és az emberek, ezért a rendelkezésünkre álló fejlesztési keret töredékét használjuk csak ki. És azt is baromságra, lásd 4-es metró, ami helyett egész Budapestet tömegközlekedését rendbe lehetett volna tenni (teljes új buszpark - 60 milliárd HUF, új villamosvonalak, stb).

Várúr 2010.07.17. 15:29:39

@AnnaKarenina:
Én meg mélyen egyetértek ezzel az eddig meg nem valósult fideszes gazdasági elképzeléssel. A jelek szerint a szavazók nagy többsége is. Te meg végre érts egyet azzal, hogy a gazdaságpolitikai intézkedésekért sohasem az ellenzék felelős. Sőt, a szembenállásért sem. Egy demokráciában ez az ellenzék dolga.

manipul 2010.07.17. 15:29:39

@blacklord: A magas fizetések fideszes megszavazása idején jobban állt az ország. Továbbá nem csak Simor pénzéről van szó hanem mindenkiéről, tehát a Simor után következő feltehetőleg fideszes elnökéről is. Simor helyében magam mondanék le a 8 millióról, ugyanis árvíz idején nem illik vizisíelni.

csattanó űrmanó 2010.07.17. 15:30:08

@manipul: és a gazdasági nővekedés az csak úgy lett,hirtelen, magától,nem a Bokros csomag adta meg az alapját ugye? Nagy mágus ez a Viktor, akkor esetleg most is megpróbálhatná. Egy top-on lévő gazdaságot kapott. Aztán ment a szekér egy darabig, aztán jött a Kaja Ibrahim, meg a klassz kis Ezüsthajó, meg a kolbásztöltő VB Békéscsabán, meg elinézte, ogy állami támogatás mellett akár 5 lakást is vehettél magadnak, az imperialistakapitalista bakok segítségével. Fellendült az országzászló ipar, minden településre elvitte. Szóval egyik sem jobb annak a bizonyos deáknénak a vásznánál, csak remélni tudom, hogy előbb utóbb belátod. Csökönyösen ragaszkodni a hülyeséghez vétek szerintem.

manipul 2010.07.17. 15:31:03

@mizrolist: sajátos okfejtés, inkább felmentésnek hangzik a tobzódó közönségességre.

politikai 2010.07.17. 15:31:26

Tök jó olvasni a kommenteket. Olyan szépen látni, hogy a magyar a magyart simán legyilkolná, olyan szépen kipusztítanánk egymást azzal, hogy mindenki jobban tudja a másiknál. :-)))
Na meg nem mutogatni kéne, hogy ez vagy az szúrta el. Dolgozni kellene és azért megérdemelt bért kapni.
Ugyanis a pénz nem lett több, mint a rendszerváltáskor, csak másképp van elosztva. És persze szövegelni azt mindenki tud, hajrá, csak attól még éhen halunk.
Na meg az, hogy marketingország lettünk, mert dumálni mindenki szeret, de kapálni senki... A gazdák is azért kérnek segélyt, mert szárazság van, máskor meg árvíz, aztán meg szél fúj... Az, hogy rendes mezőgazdász lenne, aki ért is a földhöz, növényekhez...
Vagy ott van, hogy hazánk alatt baromi sok víz van, és ahelyett, hogy kitermelnénk, nem, inkább a külföld...
Szóval tenni és tenni kéne már, nem hiányokat kitolni, meg dumálni és én ennek, te annak hiszel és megfojtalak. Hülyeség. Simán van ennek az országnak annyi tartaléka, amitől beindulhatnánk, csak éppen a pénzlenyúlások vannak inkább, és saját, öncélú költekezésre fordítani, mint beruházni és előrelépni...
Én örülök, hogy van IMF meg EU, mert legalább viszonyítási alap van, különben a végén megint pislognánk, hogy ott tartunk mint egyes dél-amerikai országok ugye...
További jó öldöklést, aki meg mégis megmaradna, dolgozzunk mán..

nyomasek 2010.07.17. 15:32:53

@FotelTroll:
- 1. adoemeles kell, nincs mit tenni. a vizitdij legalabb jo helyre ment volna, nem pedig a kozosbe ahol elsikkad.

Ezt a legegyszerűbb. Tovább szopatni a melóst. Nem veszed észre hogy mindenki menekül ebből az országból, csak a segélyes meg a nyugdíjas marad? Laffer görbéről hallottál már?
Aztán azt magyarázde el minek kéne még vizitdíjat fizetnie annak aki tízezreket fizet TB-re???

zeddez 2010.07.17. 15:33:07

@Várúr: ugyanmár láss már tovább 2m-nél. Dávid Ibolyanéniék ügye is... az is jelenelg ott tart , hogy bíró néni/bácsi kérem, ez az egész úgy kezdődött hogy visszaütött. A UD zRT-t nem baszogatja senki kormányoldalról, hogy hellóka, OK hogy ők vhogy titeket lehallgattak, de Ti hogy, meg ki is adta rá az megbízást/utasítást? Hm...? Tisztára mintha a Fidesz nyomozóirodája lenne, egy kis ÁVH.
Szerinted ki adta? A Gyurcsány, mi? ezt is?
És miért szinte csak a Fletó cégeit baszogatják? Mert ezt kell neked előadniuk. Vmire nincs épkézláb magyarázatuk, arra egyből előveszik a Gyurcsány zászlót és meglobogtatják elötted. Ő most az aktuális ördög mindenre. Valóban van amit nem jól csináltak meg lehetettt volna jobban is -elkúrták-, de csak az pofázzon, aki mindent csak jól bír csinálni. Ez meg pont a Fidezről marhára nem mondható el egyátalan.
Nézd csak meg a Kósát. Bármi amire nem tud hirtelen válaszolni, ott előkerül a Gyurcsány, mert az a piros ász jelenleg, ami mindent visz, meg fog is még egy 20 évig náluk... unalmas, és nem fedia valóságot csak egy kis részét.

Akkor lenne nagy igazság ebben az állandó Gyurcsány elkúrta témában, ha itt is az lett volna ami 2001-2002-be volt Argentinában, sehol máshol nem volt csődhelyzet meg csőd a régióban, csak ott. Na ott valóban el leehtett mmondani hogy az ottani Gyurcsány kúrta eel. Itt azért messze nem mondható el hogy egy vki bedönti a fél világot, ahogy megtörtént. Eleve az egész téma az USA-ból indult ki....

Várúr 2010.07.17. 15:33:10

@blacklord:
Jóember. Járai idején nem volt ekkora válság. Sem itthon, sem a világgazdaság ban. Egy milliárdos magánvagyonnal rendelkező ember ne görcsölje kirívóan magas fizetését. Nem mellesleg sokan szeretnek megfeledkezni arról, hogy a kétmillás fizetési plafon az összes főmáltóságú úrra vonatkozik. Miért is legyen épp a milliárdos Simor a kivétel?

politikai 2010.07.17. 15:33:26

@blacklord: a 4-es metróra azt mondtam, amikor megválasztották az új királyt, hogy ez lesz a nemzeti alagút (csúnya nevén akár féregjáratnak is mondhatnám). Mint anno lett a nemzeti gödör.
Legalább végig gyalogolhatunk a keletitől a kelenföldi pályaudvarig. :-))

mizrolist 2010.07.17. 15:33:46

@Várúr: az a (még?) meg nem valósult fideszes gazdaságpolitika nagyjából annak a másolata, amivel Görögország oda jutott, ahol most van. Nekik nem jött be.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.07.17. 15:33:47

"Nem sikerült, így most maradnak azok a bilincsek, amikről Szent Bajnai állapodott meg."

Nem vagyok én abban ennyire biztos, hogy semmit nem ért el. Nem kell ám OVt virágesővel fogadnia az IMFnek, az is megfelel, ha szóban alázza, egyébként pedig engedményeket kell adnia.

Bár ez az, amit már csak unokáink fognak megtudni.

manipul 2010.07.17. 15:35:16

@csattanó űrmanó: ez "kolbásztöltő" és az "imperialistakapitalista bakok" remek, csak így tovább. Majd ha értelmesen felnőtt módra ír, akkor folytathatjuk.

FotelTroll 2010.07.17. 15:35:41

cobs: osszegeznem:
szar vagy.

1. a jegybank a magyar erdekek szemme tartasava lavirozik a nemzetkozi penzpiacon, ahol, mint mindenhol mashol meg a te agyadban is az eroseb kutya baszik. az eroseb kutya nem mi vagyunk, igy minket basznak. a jegybank probalja elerni hogy ha mar seggbe kapjuk legalabb ne ket fasszal egyszerre. ennyit tesz a magyar erdekekert, mert ennyit tud. ha penzt bocsatana ki azzal szembemenne a magyar erdekekkel akarmit is mond a zeitgeist.

te viszont mar szemelyesen akarod "belemverni" a zeitgesitet meg a drabikot. ez konnyfakaszto. pestinek pesti vagyok de tudod nekem tobb agysejtem van, mint amennyire te erosnek hiszed magad, es nem tartom ertelmenek hogy egy furkosbottal ervelo barommal akar 100meterrol is talalkozzak. sajnalom, hogy egy ekkora szar vagy, engedtessek meg nekem hogy kirohogjelek. nem tetszik? szar neked. az internet erre valo, leirom rolad a velemenyem. te meg dohogsz. ketteszarlak fiam. nezzed a zeitgeistet, mondom neked az valo. berekesztem a vitat veled. uljel le a haverjaiddal es szidjad a bankokat meg akit akarsz, attol neked meg szar lesz, es ostoba maradsz. igy is fogsz megdogleni. AMEN

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:36:07

@nyomasek: Ez a 700-800 ezer rokkantnyugdíjas adat értelmezésre szorul, azért mert kb. 450 ezer az a rokkantnyugdíjas aki még nyugdíjkorhatár alatti.
A többiek már azon túl vannak, tehát egyébként is nyugdíjasok lennének, de nyugdíjuk ugyanannyi marad, mint előtte és rokkantnyugdíjnak nevezik továbbra is. Tehát kb. a fele az, akit még érdemes vizsgálni, de hát erre vannak a kb. 2 éves orvosi felülvizsgálatok.

peti6 2010.07.17. 15:36:30

@zeddez: pajtás! a szociknak a médiájá kívül, csak az ország eladósítása, és ellopása volt jobb...
a válságra hivatkoznak....
ha nem jön a gazdasági világválság, m.ország már rég válságba került volna, a szoci kormány áldásos tevékenysége miatt.
balos közgazdászok is elismerik, hogy magyarországot a gazdasági világválság mentette meg a csődtől.
ha követted az eseményeket emlékezned kell rá.
ennyit a szoclib kormányzásról.....

csattanó űrmanó 2010.07.17. 15:37:03

@manipul: igen ez szokott történni, amikor már nincs több érv.

mizrolist 2010.07.17. 15:37:35

@manipul: hiába akarunk elmagyarázni valakinek egy dolgot (még ha az egyszerű is), ha nem érti meg az illető a stíluskülönbség miatt. Lásd még: másképp kell tanítani a hatéveseket és az egyetemistákat is.

zeddez 2010.07.17. 15:37:54

@csattanó űrmanó: igen ezt sokan elfelejtik, hogy amikor átvették a Horn-tól akkor 4% volt a növekedés, amikor leadták meg már csak 2%, pedig mesterségesen megnyomták a fogyasztást hitelekkel, építőipar is szárnyalt. Ezt persze nem reklámozza RémHírGyártóTV, meg a Fidesz többi üzemi médiája

vakvarju 2010.07.17. 15:38:36

@Várúr: Persze, hogy tele velük a kaptár. (Bár úgy tudom, vádemelésig még nem jutott az ügy.) De nekik nincs olyan főügyészük, aki 80 évre titkosítaná az aktájukat. Viszont vannak olyan szerencsések, akiknek ez sikerült. Na ennyi a különbség!

Decadurabolin 2010.07.17. 15:38:38

@FotelTroll: persze, persze.

Mondjuk azon lehet hezitálni, hogy egyszerűen csak egy tudatlan se.gg vagy, vagy pedig egy beteges hazudozó, de mivel jelen körülmények között oly mindegy, ezért felesleges.

A teszko saját márkás terméke közül NEM mind hazai gyártású ( persze itt kénytelen vagyok téged felvilágosítani, nem attól készül Magyarországon egy termék, mert ráírják, hogy a származási hely: Magyarország, ugyanis ezt akkor is megtehetik, ha csak itt átcsomagolják)

Olyan apróságokról nem is beszélve, hogy a nagy kereskedelmi láncok nem csak saját márkás termékeket árulnak. Persze arról is lehetne értekezni, hogy egy nagy kereskedelmi lánc milyen követelményeket támaszt.

Az meg, hogy a magyar kiskereskedők mindegyike 100%-os árrést használ meg egy röhej.

Semmi közöd sincsen a magyarországi élelmiszer piachoz, egyszerűen csak fröcsögsz.

Várúr 2010.07.17. 15:38:39

@zeddez:
A valóság Qrcsányék gigantikus elkúrása. A "száz lépés" programok a korrupció felé. Az iszonyatos államadósság felé. Na meg Ibolya néni beteges hazudozása, amivel sikerült szétvernie a saját pártját. Ugyanígy az szdsz. USA-ra nem kell mutogatni. Onnan indult a balhé, csak épp telibe nyomta a legyöngített Magyarországot. És nyolc év alatt nem a fidesz gyöngítette, még ha egyesek szívesen is mutogatnak rá, ami több mint nevetséges.

Jamesboci 2010.07.17. 15:41:08

kösz e-on a cikket, ezzel csak bizonyitottad: te is olyan vagy, mint akik az országot ilyen sz@r helyzetbe hozták. ráadásul röhögsz azon, hogy egyenlőre nincs mozgástér.
elmeheccc te is fletó után a buzsba.

mizrolist 2010.07.17. 15:42:21

@Várúr: a magyar gazdaság teljesítménye 2000-2002 között mér elkezdett esni. És Orbán tervezett elkúrását épp az IMF akadályozta meg pár hete.

Várúr 2010.07.17. 15:42:36

@vakvarju:
Újabb ordenáré hülyeség. A 80 éves titkosítást a szoccerek kezdték Gyula bácsi alatt. Feljelentésügyi államtitkárságot Medgyessyék hoztak létre (a buta tekintetű Keller Lászlóval), pofára is estek az összes, messze nem titkosított ügyben (kb 70 ilyen volt.

zeddez 2010.07.17. 15:42:59

@Várúr: de miben nyilvánultak meg az elkúrások? Konkrétan leírád mi helyett kellet volna mit másképp csinálni, vagy csak a már belédtiport lőzungokat tudod ismételgetni jó papagáj módjára? :)

Várúr 2010.07.17. 15:43:47

@mizrolist:
az IMF nem elkúrást akadályozott meg, hanem a halálra fojtogatott Magyarország némi lélegzetvételét...

Jamesboci 2010.07.17. 15:44:25

@peti6: 2007 az euró éve...
tévedek?
oszt még oszttyák az eszet is.. örület.

Húsleves 2010.07.17. 15:44:35

@mizrolist: Görögország a legrosszabb példa az összehasonlításra. Görögországot pont az sodorta a válságba, hogy meghamisították a valós helyzetet, és amikor kiderült, már nagyra duzzadt. Ott is az előző kormány bűneit vette át a mostani, de mégis más helyzetben vannak mint mi, mert kis műbalhé után összedobták nekik a pénzt a válságkezelésre. Nálunk viszont hagyták, hogy a szocialisták eladósítsák az országot, meghamisítsák az adatokat, és most az új kormányunkkal gyakorolják a fene nagy szigorúságukat.

zeddez 2010.07.17. 15:44:54

@Várúr: persze... hiszen megmondták a hangok is

csattanó űrmanó 2010.07.17. 15:45:37

@Várúr: Te tényleg nem veszed észre, hogy azért nem lett semmiből ügy, mert egyik fél sem akarta, hogy legyen? Ugye nem gondolod, hogy míg az egyik az tökéletes fekete bárány, addig a másik az meg maszületett hófehér barika? Úgy borultak volna ki az éjjeli edények mindkét fél részéről, hogy öröm lett volna nézni. Csak egy kicsike realitást ember!!

AnnaKarenina 2010.07.17. 15:45:48

@Várúr: A 72 órára: index.hu/belfold/ulti1002/
2006. október 2., hétfő 14:04 | Frissítve: 2006. október 2.

"Orbán Viktor, a Fidesz elnöke felszólította a koalíciós pártokat, hogy mozdítsák el a kormány éléről Gyurcsány Ferencet. „Minél tovább marad a miniszterelnök, annál nagyobb lesz a baj” – fogalmazott. A parlamenti bizalmi szavazást ócska trükknek minősítette, és a konstruktív bizalmatlansági indítvány benyújtására szólította fel a koalíciót.
Orbán Viktor a Fidesz elnökségének mai ülése után bejelentette, hogy csütörtökön 13 óráig ad haladékot, hogy az MSZP elmozdítsa a kormány éléről Gyurcsány Ferencet. Amennyiben ez nem történik meg, a Fidesz pénteken délutánra a Kossuth térre hívott „mindenkit”, hogy ott fejezze ki békésen véleményét. "

Jamesboci 2010.07.17. 15:46:49

@AnnaKarenina:
de nem vitt, mert beszart. már rég tul lehetnénk a dolgokon.

Várúr 2010.07.17. 15:47:03

@mizrolist:
Nem kezdett esni 2O00-től pajtás. Ezt maga Meddgyessy excellenciás úr ismerte el többször is nyilvánosan. Qrcsányék kezdték ezt a buta hazudozást, hogy juuujj, akkor kezdett nőni a szar. Ebben a szocik baromi jók: másra kenni, saját felelősségüket eltakarni. Van pofájuk viszamutogatni tíz évet.

vakvarju 2010.07.17. 15:47:23

@zeddez: Ha Gyurcsány elkúrta, Orbán hozza helyre. Végül is azért lett megválasztva. Nem? 8 évig készültek a kormányzásra. Hát mutassák meg, hogy ők sokkal jobbak! Persze ugyanazokkal a régi emberekkel új gazdaságpolitikát, hát nem tudom.....Na mindegy, nekünk most ez jutott. Illetve nem mindegy, de most ez van. Sajnos!

is 2010.07.17. 15:48:03

@blacklord: "Nagyon, nagyon sok ember mindennapi életvitelét kéne radikálisan megváltoztatni ahhoz, hogy jobban menjenek a dolgok, és ehhez komoly társadalmi támogatottság kell."

És ez senkinek sincs, Orbán is azért kapta a szavazatot, mert Gyurcsány változtatásait nem vette a nép. Orbánra azért szavaztak, hogy visszahozza a kádári nihilt. ezt ígérte ugyanis, hogy nincs megszorítás, csak a jólét. persze azt nem mondta, hogy mint Kádár, ő is hitelből (költségvetési hiány) akarja ezt elhozni.

Orbán legnagyobb bűne, hogx tudja, hogy csak az emberek ellenében lehet az országot átalakítani szocializmusból kapitalizmusba, és ehhez minden politikusnak a támogatása kell. ő pedig 2006-tól ezt csak gáncsolta, ma is, hatalmon is gáncsolja, és még amíg vissza nem vonul, gáncsolni fogja. Magyarországnak 40 évébe fog fájni, hogy volt egy Orbán.

vakvarju 2010.07.17. 15:48:50

@AnnaKarenina: Igen és itt mondta OV, hogy a kormányt el lehet zavarni. És milyen igaza van!

Várúr 2010.07.17. 15:50:22

@AnnaKarenina:
Ki is fejeztük békésen, Qrcsány erre se takarodott. Innen kezdve lőni kellett volna. Dehát senki sem akart pusztítást. Ebben bízott Ferenc és abban, hogy más az Orbán-féle demokráciafelfogás... Két évre sajnos be is jött neki. Végül Brüsszelből és Moszkvából zavarták el, két látogatása során, nem egész tíz nap alatt.

Metál -e a bimetál? 2010.07.17. 15:50:29

@FotelTroll: nem hittem volna hogy valaki még elhiszi az szdsz és mögötte álló erők sületlenségeit...

Cobs 2010.07.17. 15:52:26

@FotelTroll: oké szar vagyok.

és mi alapján bizonyítod be?

az hogy összes kommented igénytelen mocskolódás és nulla tartalommal ellátot szenny? Tudod akik kicsit is értelmes nem biztos hogy helyesen ír, de minden esetre nem ilyen stilusban mint te.

Miket írsz a jegybankrol milyen képzelgésseid vann róla?...konkrétumokat írjál már!.ne ilyen halandszát..milyen seggbe baszásról beszélsz az MNB-be???
Képbe vagy?
...felejtsd mar ela fikázást meg drabikot meg zeigeist..senkit nem érdekel mar hogy fikazod ezt a témat tovab.

Nem foglak bántani, nyugodtan megbeszélhetjük csak kíváncsi vagyok. hamr ilyen jól elvitázunk és Te ekora tag vagy hogy így leugatsz bárkit akkor én kíváncsi vagyok az ilyen okos emberekre, mondhatni tanulni akarok tőlük.

Vélemény írhatsz. Csak amit jegybankról elmondtál blabla kamu szöveget az főleg jotányit se ér..ennyi..és ez nem aztat bizonyítja kedves ékes szóló barátom hogy milyen kibaszott inteligens felsőbb rendü kölke vagy ennek a rohadt rendszernek....

Várúr 2010.07.17. 15:52:52

@csattanó űrmanó:
Egyik duma, másik ítélet... mit akart egyik-másik fél... te ezt annyira tudod, mint amennyire én ismerem a kalózok elásott kincse helyét. A szocik nyilván nem viccből hozták létre a Keller-féle erősen náci-besúgó jellegű államtitkárságot. Ilyesmire példa nem volt a magyar alkotmányos demokrácia történetében.

Húsleves 2010.07.17. 15:53:21

@Metál -e a bimetál?: FotelTroll azt is jól példázza, hogy milyen színvonalú emberek hiszik el még mindig az SZDSZ és érdekeltségi köre sületlenségeit.

csattanó űrmanó 2010.07.17. 15:56:02

Egyébként a Gyurcsány tényleg elkúrta, le keleltt volna mondania, és akor OV most tutira nem nyeri meg a választásokat, ugyanis a Bajnai helyett neki kellett volna lépni, és nemhogy kétharmada, nem lett volna, de az tuti, hogy akkor a jobbik nyerte volna meg a választásokat. Nemhiába nem állt sorba már 2009 elején azért, hogy átvegye a hatalmat.

mizrolist 2010.07.17. 15:57:01

@Várúr: a hiány emelésével és további eladósodással akartunk lélegzetet venni? Hmm. Ismerős módszer, a '70-es években Kádár alkalmazta.

@Húsleves: a szigorúságot GyF is megkapta az arcába, ezért kellett lemondania és ezért jött helyette Bajnai, aki értette, mit akarnak és hajlandó is volt megcsinálni. OV-nak "csak" folytatnia kellene a szigorúságot és átláthatóságot; amihez nem sok kedve van a jelek szerint.

peti6 2010.07.17. 15:59:33

@FotelTroll: azt hiszem TE IS !!!!!
aki ennyit ért a politikához, a gazdasághoz, mint TE , és ilyen a stílusa, az inkább olvassa a kommenteket, (esetleg ragad rá valami, bár erősen kétlem), minthogy írjon!!!!!

nyomasek 2010.07.17. 15:59:57

@AnnaKarenina: Bizonyára elkerülte a figyelmed a járulékfizetés. Ha valaki egész életében nem fizetett járulékot, akkor az nem kaphat egy vas nyugdíjat sem. Segélyt kaphat, de annak semmi köze a nyugdíjhoz.

Húsleves 2010.07.17. 16:02:50

@csattanó űrmanó: igazad van, Gyurcsánynak le kellett volna mondania. Ha ugyanis Bajnainak nem egy év állt volna a rendelkezésére, hanem több, akkor nem a következő kormány terhére vállalt volna kötelezettségeket. Ebben az esetben reális képünk lehetne a tevékenységéről, ami lehetne akár pozitív is.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2010.07.17. 16:03:09

@mizrolist: huhh hál istennek ... már kezdtem attól tartani hogy a nép barátja Feltó és kormánya hibás de szerencsére akkor nem így van. :)

nyomasek 2010.07.17. 16:04:00

@mizrolist: Bajnai semmi mást nem tett, mint adót emelt és felvett egy orbitális kölcsönt. A hiányt termelő szerkezethez hozzá sem mert nyúlni.

csattanó űrmanó 2010.07.17. 16:04:15

@Várúr: sajnálom, hogy a szemmelenző hozzádragadt és a fától nem látod az erdőt.

Húsleves 2010.07.17. 16:08:18

@mizrolist: GyF későn kapta meg a szigorúságot. A korábbi választáson (4 éve) még burkolt támogatást kapott azzal, hogy az unió megvárta a követelésekkel a választásokat, vagyis engedte, hogy a választásokkor még az MSZP olyan színben tetszelegjen, mintha rendben lenne minden. Pedig akkor már tudott, hogy légy van a levesben - nem annyira mint az őszödi beszéd után, de már voltak hírek erről.

óóóó 2010.07.17. 16:10:51

@FotelTroll: te hülye primitiv fasz!
szerinted fejenként mennyi euróba került az a népszavazás? 1-2
mekkora sötét segg vagy.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 16:12:37

@FotelTroll: nem is magyarországon dolgozok, de neked a jó kurva nyádat, . Felejtsd el a nyelved és ne is menj Magyarrországra, ha utálod a saját fajtád. a világnak az ilyen arrogáns barmok miatt van baja,akik azt hiszik mindig igazuk van.
Egyébként az intelligánciához magasan hozzátartozik a viselkedéskultúra is, ezek alapján te biztosan egy unintelligens lény vagy. Bizonyos intelligenciaszint alatt pedig nem érdemes még beszélgetni sem.
Menj és szedd össze a szemetet a németek után a parkban.

mizrolist 2010.07.17. 16:14:35

@nyomasek: vagyis tüzet oltott, mert erre volt ideje. A parazsat most kell eloltani és gondoskodni arról, hogy ne legyen több tűz. OV meg benzinnel jött.

Húsleves 2010.07.17. 16:17:16

@mizrolist: azt a kölcsönt a mostani kormányon hajtják be azok, akik Bajnainak adták. Ennek örül most a blog szerzője.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.17. 16:18:18

Propagandában nagyon jók a Viktoriánusok. Megmondom őszintén, én nagyon kíváncsian vártam, hogy hogy kerülik el a saját Őszödüket. Hát, sokba kerül az országnak (lásd IMF izmozás), de menni fog.

Van olyan ismerősöm, aki szentül hiszi, hogy ez az egész a görög válság miatt van és nem tehetnek róla. Mert az pár pillanattal a választások előtt pattant ki, EZÉRT pár nap alatt kellett új programot írniuk a fiúknak, és hát ahhoz képest, lássuk be, milyen jó is lett. Sőt azt is hiszi, hogy ugyan előre mondták az IMFnél meg az EUnál, hogy nem hagják majd elszállni a hiányt, de erről is az a fránya görög válág tehet, mert a háttérben tárgyalt ezekkel Viktor és "informálisan" olyan jelzéseket kapott, hogy menni fog az, majd megoldják okosba. Jó, mi?

óóóó 2010.07.17. 16:20:46

@FotelTroll: a többi baromságon amit itt össze böfögsz meg egy átlagos képességű ovis is röhög. miféle nyugati támogatás,meg adó bazmeg??? észnél vagy? matáv bazmeg... lövésed sincs mi a helyzet körülötted. Vedd már be a gyógyszered.

dancsavita 2010.07.17. 16:26:55

@Cobs 2010.07.17. 14:22:08
"orbanek idejen jol ment az orszagnak..csökkent az adosagunk....jo 4 evet zartak..persze messze nem tökéleteset..."

Ez egész egyszerűen nem igaz. Nem csökkent az államadósság, hanem nőtt Orbánék alatt, a 98-as összeg 50%-ával:
1998- 6 165,8 (milliárd)
1999- 6 886,4
2000- 7 226,2
2001- 7 719,5
2002- 9 224,2

GDP arányosan csökkent ugyan, de az már Hornék alatt is:
1994:86,0% 1995:84,3% 1996:71,5% 1997:62,9% 1998:61,1% - tehát 25 %-kal csökkent.
2002-ben volt 54,5%, azaz Orbánék alatt kb 7 %-kal csökkent.

forrás: www.allampapir.hu/kepek/upload/2006/Ad%C3%B3ss%C3%A1g%201990-2003.xls

Nem kell mindent elhinni, amit Orbánék - vagy bárki más - el akarnak hitetni :-)

mizrolist 2010.07.17. 16:32:50

@Húsleves: ha az MSZP nyert volna, akkor Mesterházyn akarnák bevasalni; ha a Jobbik, akkor Vonán; ha újra indult volna Bajnai és nyert volna, akkor meg rajta. Ez ennyire egyszerű. (ha egy vállalat lecseréli a vezérigazgatóját, attól még nem feltétlenül kap fizetési könnyítést a saját hiteleire)

pandacsökiboborján 2010.07.17. 16:33:21

@dancsavita: az inflációnak erre a nominális növekedésre volt hatása? Persze akkor sem volt szufficites ktgvetés.

Lefetyke 2010.07.17. 16:33:30

Akad már egy pár olyan ügy, amiért a Fideszt lehet/kell szapulni, és biztos akad majd a jövőben több is.
Ez most speciel pont nem olyan. Arról a Fidesz nem tehet, hogy az EU és az IMF pont most keményített be, szakítva eddigi gyakorlatával. Magyarországon és a magyar politikai helyzeten kívül álló okok vezettek ahhoz, hogy ez a két szervezet (egyébként szerintem nagyon helyesen) a sarkára állt. Ha Magyarországon ezért a szituációért szídni lehet, az biza az MSZP, ez még az ő saruk (mondom, van és lesz is miért a Fideszt hibáztatni, de ezért nem).

Azért nem tetszik a cikk kárörvendő stílusa, mert bár a "sallert" a kormány kapta, de valójában Magyarország nevében vette át azt. És nem az derült ki, hogy Orbán Viktornak mégiscsak parancsolhatnak, hanem az, hogy az ország nincs olyan pozícióban, ahol feltételeket diktálhat.

Nyolc évig az MSZP-nek ezerszer könnyebb dolga volt, kétszer is következmények nélkül megszegték a hiánycélra vállalt kötelezettségeiket. De az EU és az IMF szemében nem az MSZP cseszte el, hanem Magyarország. És ezért most nem a Fidesszel, hanem Magyarországgal szemben tanúsítanak szigort. Ezért érzem én úgy - persze lehet, hogy tévedek - hogy most a Fidesz csak elviszi a balhét azért, amit voltaképpen nem is ők csináltak. És valójában nem a Fidesz van bajban. Hanem Magyarország. Ez azért már nem olyan vicces.

Ez vagyok 2010.07.17. 16:33:54

FotelTroll, ha kihagyná a mocskolódást és a személyeskedést az írásából - bár olvasván itt a nagy melegben jókat derülök rajta - tök értelmes lenne.
A multikat divat szidni. Az igaz, hogy társasági adó kedvezményben részesülnek és a nyereség nagy részét adózatlanul kiviszik az országból. De a magyar kis- és középvállalkozások háromnegyede veszteséget mutat ki a könyveiben, így egyáltalán nem fizet társasági adót. A papíron kimutatott veszteség pedig úgy keletkezik, hogy kilopja a cége nyereségét. Így aztán ugyanúgy, mint a külföldi multik tulajdonosai, a nyereséget adózatlanul veszi ki. Különbség: a multi alkalmazottai teljes fizetése után mindenféle adókat, járulékokat bevall és befizet. A magyar vállalkozó alkalmazottai után jó, ha a minimálbér után adózik, járulékot fizet. Sok esetben az alkalmazott tudta nélkül még az után sem.
Én sem igazán kedvelem a nagy áruházláncokat, de el kell ismerni, mióta megjelentek Magyarországon, mindent lehet kapni. Jól emlékszem az azelőtti időkre,mikor még csak a magyar kiskereskedelem létezett, hogy lejárta az ember a lábát, ha építkezett, ha egy normális ruhát akart venni (régen leginkább emiatt a varrónőhöz jártak), ha friss húst, kenyeret szeretett volna venni nagyobb ünnepek előtt, és így tovább... A banánsorokra, meg a Bécsből jövő Trabantra Gorenjével a tetején a régiek biztosan emlékeznek. Hát ez a probléma az áruházláncokkal egycsapásra megoldódott. Itt is az van, hogy a jó hiányát érezzük, a jót meg hamar megszokjuk. Ráadásul aminek köszönhetjük frankón elkezdjük ócsárolni. Az meg, hogy spanyol, kínai...(természetesen ezeket is ócsároljuk, elfeledvén, hogy azelőtt semmilyen áru nem volt, vagy csak alig) meg mindenhonnan származó árukat árulnak az üzlet/businnes része ennek, a magasabb haszon elérése. Ez meg minden gazdálkodó szervezet célja. Ha olyan mennyiségben, minőségben, korrekt szállítási határidőkkel és annak betartásával, olyan áron hozzájutna a magyar árukhoz, mint a külföldiekhez, biztosan magától is a magyart választaná. Csakhogy itt néhány árut kivéve nincs annyi, ami akár egy áruházláncot kiszolgálna országosan.
A Zemberek fejében rendet kéne tenni. Nagyon hamar kialakunak rossz ítéletek, szinte szlogenné válnak, szajkózza mindenki anélkül, hogy a dolgok mögé látna. Így van ez a multikkal, a bankokkal, a politikával, a körülöttünk lévő valósággal.
FotelTroll valóban megkísérli az eligazítást e téren, csak ezzel a stílussal nem lehet célt elérni az agymosottak körében. Az is igaz, hogy úgy is érzem, hogy szép szóval sem :)

manipul 2010.07.17. 16:36:41

@csattanó űrmanó: Megint meglep. Mihez kellene érv? A kolbásztöltőhöz vagy az országzászló iparhoz vagy mihez. Nézze át a kommentjét és mondja meg mire lehet érvelni. Azt a mondatot írja le, minden szellemeskedő köret nélkül és megkapja a rá vonatkozó érvet.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 16:39:30

@Várúr: Szerintem jóval többet keres... 2007-ben a new yorki fed elnöke keresett 398,000 usd-t a google szerint. A Fed elnöke ettől többet keres szerintem.

manipul 2010.07.17. 16:44:01

@dancsavita: Végre valaki, aki próbál bizonyítani. Mivel a hitel visszafizetés esélye erősen függ a gazdasági teljesítménytől, ezért arányosítják a GDP-hez. Még ez is elég elnagyolt megközelítés, de egyszerű. Ezért csökkent Orbán alatt a %-os adósság. És Horn alatt is. És nem csökkent Gyurcsány alatt, sőt nőtt. Tehát 94-2002 -es csökkenő tendenciát fordított meg az MSZP kormány. Ezen nincs mit vitázni. Bravúros teljesítmény.

Ez vagyok 2010.07.17. 16:44:09

@Punxsutawney Mormota: Ja, ráadásul kevesebbet is adózik belőle :)

balfék 2010.07.17. 16:45:47

@Húsleves: A kormánynak nincs pénze tehát rajta semmit nem hajtanak be. Az ország lakossága munkájának eredményén hajtják be, amennyiben van elegendő behajtani való. A kormány feladata ennek a behajtani valónak az optimalizálása.

kvadrillio 2010.07.17. 16:46:07

Micsoda saller ???
Dehogy !!!

Az nem úgy van, hanem azúgy van, hogy 40 éves elnyomás után, hazazavarta a Viktor, vagyis mi, hazazavartuk az oroszokat, miután azután, hogy sikerült kivívnunk önállóságunkat és sikerült mindenünket eladni, átadni, privatizáltatni, kiderült, hogy annyira autonógnómok és önállóak lettünk, hogy nemcsak a IMF meg az Unio ugráltat bennünket, hanem az összes multi is !
Pedig már a puszta p.csánknál más nem maradt.
A TÖRTÉNELEM URÁNAK HÁL A !

dancsavita 2010.07.17. 16:49:14

@mizrolist: Ez sem igaz:

1990-1 386,1
1991-1 850,0
1992-2 305,1
1993-3 147,4
1994-3 751,6

A GDP arányában: 66,3; 74,2; 78,3; 88,7!!!!
Ezt kapták 94-ben a szocik. És levitték 98-ra 61,1-re.

manipul 2010.07.17. 16:50:18

@Lefetyke: Azért az EU igencsak elnéző volt az MSZP-vel. Almunia úr nem nagyon állt a sarkára.

balfék 2010.07.17. 16:50:27

@kvadrillio: Akkor én úgylátszik másik oszágban élek. Ha a százmilliós villák és a tízmilliós autók, yachtok jelentik a puszta p.át, akkor tényleg igazad van.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 16:50:28

@Ez vagyok: persze az embereket senki nem kényszeríti arra, hogy a Tscoban költsék el a pénzüket, de olyan elvonatkoztatási képességekkel, hogy belássák inkább érdemes a sarki hentesnél vásárolni a lakosság csak kb. 10%-a képes. ( és a fotelszörny bitrosan nem ide tartozik)

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 16:51:14

@FotelTroll:

"kozlekedesi bunozo: nem tudom mit magyarazol amikor a vegen a strabagra lyukadsz ki. el vagy tevedve rendesen. a 100millios felvevopiac onnantol kezdve tudott tv-t meg autot venni, hogy telenyomtak az orszagot penzzel. ez nekik is jo meg nekunk is. nehogymar rajtuk kerd szamon, hogy nem ingyen adjak a penzt... idehozzak a gyarat. felepitik az internetet. idejonnek nyaralni (!). es akkor ok basszak meg!? megint kicsit magas a lo...

a strabag meg a tobbi epitoceg ha jol tudom magyar, azaz magunkat lopjuk meg okosan. a bankokat meg baszogassad csak aztan megnezem hogy amikor itthon adnak 10% folotti kamatot a szaros penzedre akkor ha euroban teszed be akkor kapsz-e 3%nal tobbet... ezen kivul hitelt is adnak a plazmatevedre amit nem tudsz aztan torleszteni. ki mas adna hitelt ha nem az akinek penze van? ha nem tetszik nem kell bankba menni. se kamat, se THM. de ne szoljal mar be nekik legyszi ha mar miattuk nem alberletben laksz hanem sajat lakasod van."

Magyarázd már meg akkor légyszíves, hogyha Németo. meg a többi fejlett európai állam csak számolatlanul nyomja bele a lóvét az EU-ba és az Keleten szétfolyik, meg eltűnik, akkor miért csinálják? Emberbaráti szeretetből küldik ide a lóvét, mert nekik túl sok van? Miért nem lépnek akkor ki az EU-ból, vagy léptetik ki azt, aki nyeli el a lóvét? miért vették fel Mo-t és Görögo.-t?

Magas ló nincsen, az nálad van, mert úgy beszélsz az emberekkel itt, mintha a seggedből rántottál volna ki mindenkit. Én csak annyit mondtam az első kommentemben, hogy másik irányból is meg kellene nézni a dolgokat, erre te itt olyanokat feltételezel rólam, hogy küldenék bankokat, meg multit meg mindekit el a fenébe válogatás nélkül. Gondolom szerinted széljobber is vagyok...

A Strabag pedig, amiről te azt hiszed, hogy magyar a következőket írja magáról a honlapján:

"Als einer der führenden europäischen Baukonzerne erwirtschaftete die STRABAG SE im Geschäftsjahr 2009 mit rund 75.500 Mitarbeitern eine Leistung von € 13,0 Milliarden Euro. Ausgehend von den Kernmärkten Österreich und Deutschland ist der Konzern über zahlreiche Tochtergesellschaften in allen ost- und südosteuropäischen Ländern, in ausgewählten Märkten Westeuropas, auf der Arabischen Halbinsel sowie in Kanada, Chile, China und Indien präsent. Rund 80 % der Leistung erwirtschaftet STRABAG in Märkten, in denen sie eine der drei Top-Positionen innehält, darunter Tschechien, Ungarn, Slowakei, Polen und Rumänien. "

Nem tudom tudsz-e németül vagy csak magyarul kaffogsz?

dancsavita 2010.07.17. 17:00:14

@pandacsökiboborján: " az inflációnak erre a nominális növekedésre volt hatása? Persze akkor sem volt szufficites ktgvetés."

Nem bizony, és nagyon jól jött az infláció 98-02 közt, mert megnövelte az állami bevételeket :-), azaz csökkentette a hiányt, vagyis a felveendő hitelek összegét.

A nominális növekedésre nincs hatása az inflációnak (az leegyszerűsítve kb a tőketartozásnak felele meg), de az ún nevezett adósságszolgálatra (kb kamat, költség) természetesen már lehet.

Mivel 98-02 közt is mindig hiánnyal zárt a költségvetés, valamennyi hitelt mindig kellett felvenni. Összességében azért az elmondható, hogy 2001-ig a hiányt megfelelően kézben tartották, nem úgy mint a Medgyesi - Gyurcsány kormány.

manipul 2010.07.17. 17:03:34

@csattanó űrmanó: Várom, a kijelölt állítását, hogy érvelhessek. De sehol semmi. Nem csoda így szokott lenni. Nagy duma, aztán nagy üresség. Maradjon a kolbásztöltésnél, az való magának.

FotelTroll 2010.07.17. 17:06:51

Ez vagyok:

Tokeletes a meglatasa, sajnos egyik modszer sem alkalmas a szemellenzosok vagy az ostobak felvilagositasara. Az en modszerem elonye, hogy felidegesitik magukat es szamomra eszmeletlenul vicces dolgokat produkalnak ettol. Mivel a nevem is Troll, kenytelen vagyok igy viselkedni, hogy elohozzam beloluk az igazi formajukat. Az, hogy kurcsany meg szdsz-eroter mar nem vicces, ezt a kurucinfon nap mint nap olvashatom. Viszont a fizetett balfasz-kommenterek ugyanigy kezdik, en vagyok a kezdolokes szamukra, hogy sajat magukat adhassak. A kulonbseg, hogy en kepes vagyok emberi kommunikaciora, mint azt par posztomban lathatta, illetve sajat tapasztalatom/velemenyem is van a temarol nem ugy, mint az egysegsugaru droidoknak.

Oromomre szolgal latni, hogy bar eddig az ostoba jobbikosok voltak a humorforrasom, a FIDESZ hatalomra kerulesevel megerkeztek a Viktorianusok, akiket kicsit nehezebb kihozni a sodrukbol (bar azert nekem sikeul, ha jol latom), es sokkal viccesebb a viziojuk a dolgok allasarol. A nepnevelest mar elvetettem, regen probalkoztam a kultualt nyelvezettel, de ugyanazt kaptam (szdsz/zsido/kommunista-berenc) csak kicsit kesobb. Valamint, mivel megprobaltam eszerveket felhozni el sem jutott a balfaszok agyaig, mirol is beszelek. Igy eldontottem, ez lesz a modja a sajat szorakoztatasomnak. Meg is van a gyumolcse. Olvashatja a Drabik-fan erolkodeset vagy a zsigerbol szdsz-ezok lenezo boffeneset. Nekem ez jo szorakozas igy szombat delutanra az egyik kis firefox fulben.

Amit viszont mar nem ertek, hogy a bloggerek mit kivannak elerni a posztjaikkal, legyen az jobb- vagy baloldali, gazdasagi vagy tarsadalmi. Meglatasom szerint az ide jarkalo 'cimlapvadaszok' nagy resze kotelessegenek erzi megmondani a frankot BARMINEMU hatteranyag vagy agysejt nelkul. Ez engem, ha en irnam e blogot nagyon kiabranditana. EZEKNEK minek irni egy sort is? Aki egyetert velem, az ugyis tudja, mi is van, a tobbit meg szomorusag olvasni.

Hacsak nem ok is szorakoznak ezen, ahogy en. Orulok, hogy hozzatehettem az elmenyhez. :) Udv

AnnaKarenina 2010.07.17. 17:17:02

@nyomasek:
Én erre a bejegyzésedre reagáltam:
"A pofont nem a Fidesz kapta, hanem az ország. Mégpedig azért mert máig nem tudta bevezetni a nyugdíjak befizetett járulékalapon történő kiszámítását, nem tudta fizetőssé tenni az egészségügyet és nem tudta kirakni az ellátottak köréből a cca 700 ezer álrokkantat."

A nyugdíjakat a befizetett járulékok alapján számítják ki (láttam már ilyet, tételesen évről-évre, munkahelyenként van listázva), és van egy indexálás az eltelt idő függvényében.
Fizetős eü.? Mindenkinek kell fizetnie eü. járulékot, még a munkanélkülieknek is, különben nem vehető igénybe díj nélkül az eü. ellátás.
A 7-800 ezer álrokkant téves adat:
1. összesen van kb. ennyi rokkantnyugdíjas, de ezek is megoszlanak olyanokra, akik közben elérték a nyugdíjkorhatárt, de mivel már korábban leszázalékolták őket, marad a megnevezés (egyébként a rokkantnyugdíjat is befizetett járulék alapon, de a munkaviszonyban töltött időnek megfelelő, csökkentett mértékben veszik figyelembe;
de van alanyi jogon is járó pl. olyan fiatal, aki már rokkantnak született és kap huszonezer nyugdíjat)
2. Az emberek egészségi állapotát ismerve, ugye nem gondolod komolyan, hogy mindegyikük álrokkant lenne?

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 17:18:10

@Várúr: Ibi mama ügyesen lavírozott egészen az utolsó lépésig. Mint ahogy az ember is mindig az utolsó pohártól b@sz be. Az SzDsz-t békén kellett volna hagynia. Komolyan, ez nem olvasta az újságokat? A biztosítók hiénáskodó magatartása a MÁV Biztosító ügyében fonálmérték lehetett volna a számára. Egyik sem sietett megvásárolni a MÁVot. Persze, hogy kb. 30 ezer ócsójánost átvegyenek (bocs, ha valakinek itt náluk volt biztosítása) a többmilliárdos szervíz követelések mellett. Nem, megvárták, amíg összeomlik és mindenki kapott egy szeletet a tortából automatikusan.
Vélhetőleg az szdsz szavazók jó része az mdf-re dobott volna a választásokon automatikusan, míg az mdf-fel kacérkodókat elrettentette ez a jegyesség.

manipul 2010.07.17. 17:25:27

@FotelTroll: Tudja már egy tucat ilyen "ars poeticát" olvastam. Ezt kár volt leírni.

Ez vagyok 2010.07.17. 17:25:33

@FotelTroll:
A blogírásról és az azzal kapcsolatos beírásokról én is hasonlóan vélekedek.
Már csak azért is, mert pl. ezt a blogot egy indexes cikk indította útjára. Ennek a cikknek a tartalmáról a Portfólióban ez jelent meg:
"Az MTI-nek kormányzati politikusok leszögezték: a kormány nem készít sem B-tervet, sem megszorító, sem kiadáscsökkentő csomagot. Ezzel kapcsolatban valótlanok az index.hu hírportál értesülései - mondták, hozzátéve: az viszont igaz, hogy két ügyben komoly nézeteltérés van a kormány és az IMF között.

Kiemelték: ez a két ügy a bankadó idei bevezetését és a Simor András jegybankelnök fizetésének csökkentését szolgáló javaslat. Akár már a hétvégén nyilvánosságra hozhatja a kormány és az IMF is a saját, a tárgyalásokkal kapcsolatos álláspontját, de még nem tudni, hogy ezt együtt, vagy külön-külön teszik meg - mondták"
Mindig minden változik, örökös mozgásban van... :)

AnnaKarenina 2010.07.17. 17:25:54

@FotelTroll: Csak az utolsó előtti bekezdéshez:
Én örülök annak, ha látom, hogy a józan gondolkodás nem veszett ki teljesen, hogy vannak olyan, számomra ismeretlen emberek, akik a tények alapján próbálnak ítélni és nem dőlnek be ostobaságoknak.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 17:27:02

@AnnaKarenina: 5-6 évvel ezelőttig boldog-boldogtalant leszázalékoltak. Egy-kétszázezer forint befektetéssel holtig tartó "haszonélvezeti" jogot kapott a magyar államtól. Örülök, hogy ennek alávágtak. Nem akarok százalékokkal dobálózni, de jelenleg jót tesz a statisztikáknak ez a rengeteg inaktív. Most is csúnya a munkanélküliségi rátánk, de képzeld el, hogy milyen lenne, ha ezeknek csak egy részét aktív állományba visszahelyeznék.

aszekelyek 2010.07.17. 17:27:54

Az itt kéjelgőknek írom, hogy a főoldalon megjelent, Az MTI cáfolja az index pofonos értesülését. Ma reggel a rádióban is kiemelték, hogy ez a népszara szerint van így.., akik nyilván a vágyaikat mondták tollba. Már nem is először. No de kötelező ugye, leközölni ilyn rémhíreket, mert ezé van fizetve annak, aki ezt leközli.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 17:28:02

@dancsavita: gondolom a hiteleket valutában vették fel... esetleg üveggolyóban

dancsavita 2010.07.17. 17:28:35

@Várúr: "Járai idején nem volt ekkora válság. Sem itthon, sem a világgazdaság ban. Egy milliárdos magánvagyonnal rendelkező ember ne görcsölje kirívóan magas fizetését... Miért is legyen épp a milliárdos Simor a kivétel?"

Járai magánvagyona mértékét nem ismertetnéd esetleg? Ő miért lehetett és lehet - pl a bankadó alól - kivétel, hm?

aszekelyek 2010.07.17. 17:32:42

@nyomasek: Ehhez tegyük hozzá, hogy a közpénzt pedig úgy rabolták aközben, amit leírtál, hogy azért járna valóban a saller, csak azoknak járt volna, akiket meg pátyolgattak az EU és Az IMF. Akik ezt a helyzetet konkrétan okozták. Nélkülük persze nem avatkozhatnának bele a dolgainkba és nem dirigálhatnának nekünk. Oka van mindennek. A szocializmusban nem voltak megfagyott, kilakoltatott és hajléktalanná tett tömegek. Most vannak. Tehát ez nem lehet szocializmus. ITT EU ÉS IMF diktatúra van.

aszekelyek 2010.07.17. 17:37:44

@dancsavita: Járai simorhoz képest egy remek jegybankelnök volt. No és miért kaphat olcsóbb áramot a motimgyurcsányi érdekeltségei? meg még néhány úr a köreikből? GYárosok? no? Meg a kapolyi elvtárs is hogy lehetett mindannak tulaja, aminek? Na ne izéjjé má. Simor elég nagy rakás kiköhögni valót rámolt a magyar adófizetőkre. Meg a hitelesekre. Vigye csak szépen el az ő balhéját ő.

Fehérszakál 2010.07.17. 17:42:03

@Húsleves: Hülyeséget beszélsz! A rendszerválltáskor az állam adóssága 22 milliárd dollár volt, ezen mindenki fel volt háborodva. Azóta volt néhány kormányválltás, de mindegyik csak növelte az államadósságot, egyik sem tett egy kurva lépést afelé, hogy törlesszen belőle. Csak a kamatokat törlesztette mindegyik, hogy kapjon újabb hitelt. Most hol is állunk adósságban? 1200 milliárd volt az utolsó adat amit még megjegyeztem. Ebben az adósságban benne van minden kormány keze kivétel nélkül, még a kedves ovi is szépen szaporította annó az adósságot nem csk a gyurcsika meg a maszop.

szárny 2010.07.17. 17:43:28

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/17/imf_vs._kormany_vita_van_megszoritas_nem_lesz/

Ennyit erről. Fél napig rágatta a gittet a mélyen tisztelt nagyérdeművel egy szatócsba avanzsált munkásőrhagyás köcsög. Gratulálhatunk önmagunknak. Hogy még mindig beugrunk ennek a bicskamaxibandának.

aszekelyek 2010.07.17. 17:44:10

@közlekedési bűnöző: A strabag nem magyar és a bankok nem létező pénzt adtak kölcsön. Ez okozta a világválságot. Üdv.

manipul 2010.07.17. 17:44:21

@aszekelyek:
Járai 2007 ben az "Év jegybankára" kitüntetést kapott. Itthon nem verték nagydobra.

www.mnb.hu/Engine.aspx?page=mnbhu_pressreleases_2007&ContentID=9341

szárny 2010.07.17. 17:45:05

@Fehérszakál: esetleg mondanál adatot az orbán-kormány elején és a váltáskor fennálló tartozásról?
Várok egy darabig, aztán majd közlöm veled, ha netán nem válaszolnál...

aszekelyek 2010.07.17. 17:46:09

@Fehérszakál: Naaa, aranyom, gyurcsikáék megduplázgatták . Ov idején meg szó sem volt ilyenről, sőt, pát intettek az IMF-nek, mert azok állandóan beledumálnak a pénzükért a belügyekbe. Gyakorlatilag ők akarnak kormányozni a kölcsönért. Puszika.

aszekelyek 2010.07.17. 17:48:13

@manipul: Meg van lepődve valaki???? :D mert én nem. Fletoék előbb tépették volna ki a nyelvüket....., minthogy ezt leközölje a sajtó, vagy, hogy kiejtsék a szájukon.

FotelTroll 2010.07.17. 17:50:25

annakarenina: sajnos tul kevesen vagyunk. es a politika szamara ertektelenek, hiszen nekunk hiaba hazudnak meg hitegetnek. de a tobbsegnek eleg amit a gyurcsany vagy az orban vagy a vona mond, MER AZ UGY VAN.

a tenyek furcsa dolgok, a legegyszerubb figyemen kivul hagyni oket, hogy az altaunk preferalt idoszakos megmondoembernek a tudatunkban mindig igaza legyen. ebbe minden kormany belebukott eddig, de nem akarnak valtoztatni a retorikan. ezert is vagyunk banankoztarsasag-szinten, es nem is fogunk fejodni. par hozzaszolassal elobb irtam ket generacio a minimum. ilyen tendenciavan azonban SOHA nem jutunk ki a szakadekbol. akinek egy kis sutnivaloja van/volt, mar reg elhuzott innen nyugatra vagy keletre, kinek mi a jo. Ez egy mocsar. sok kuuttyolo beka meg a koruottuk dongicselo szunyogok akik szerint az o bekajuk majd nem eszi meg oket. pedig de. sajnalatos, de ide jutottunk

FotelTroll 2010.07.17. 17:53:14

szarny: azert, mert varga mihaly ezt mondta majd meglatod mi is lesz igazabol. a hianycelt tartani kell majd, es ez kiigazitast fog igenyelni. majd nem megszoritasnak fogjak hivni, hanem turoslepeny-tervezetnek. ezzel a te ostoba begyoposodott szadat befogjak, mi meg majd megnezzuk honnan/kitol is vonnak el. tudod, mint par napja a suttyomban kozszolga-megnyirbalas. az se volt igaz, mert nem vertek nagydobra, meg a varga mihaly nem jelentette be szines szalaggal?

wip 2010.07.17. 17:53:38

Észrevehetné már a viktátor és a mameluk banda, hogy még Magyarországon -sajnos- ők diktálnak, külföldön hál'Istennek nem.Nem vagyok párttag, itt helyileg a maszopos polgármesterrel perben és haragban állok húszmillió ft miatt,de még mindig merem azt állítani, hogy húsz év öta a legfaszább miniszterelnök a Bajnai volt, mert megállította az erjedést és gatyába rázta az országot, amit jobboldali és maszopos elődei nem mertek megcsinálni!/tévedések elkerülése végett a maszop NEM baloldali párt/. Sajnos az a baj, hogy akár rendbeteszi a fidesses viktátor az országot, akár nem, mindig mi középen állók szívjuk meg a levét...

Fehérszakál 2010.07.17. 17:56:20

@aszekelyek: A pénzükért bele us dumálhatnak mire költik el. Ha te bemész egy bankba akkor vagy kurva nagy kamatra kapsz hitelt amin aztán vehetsz lapos tv-t meg amit akarsz. A kormányok nem ezt az utat járták, egyik sem, mind az imf-től kunyizott kis kamatra lét, ezzel viszont az jár, hogy igenis belepofázhatnak abba, hogy mire kolti el az ország.

Rá Dios 2010.07.17. 17:58:10

@Várúr: Ha nekünk volna tőkénk - és a pár példa, ahol mi vagyunk a külföldi multi - mi is hazahoznánk, de legalábbis kivonnánk a tőkét.

aszekelyek 2010.07.17. 17:58:35

@AnnaKarenina: Aztán még ugye elrejtettek a kedves elvtársék rengeteg alulképzett de addig dolgozó zömmel kisebbségi polgártársat a munkanélküliségi ráta elől. Bedugták őket a szőnyeg alá. Annak sincsen felelőse. Mrt a termelőeszközöket sürgősen és feltétel nélkül át kellett játszani xarér-hugyér külföldi kézbe. Azokat , akik addig abból éltek, meg a többi dolgozó nyakába varrni, hogy tartsák el ők. Mit gondoltatok, mitől kell nekünk ekkora adómértékeket fizetni?

Thomas Simon 2010.07.17. 17:59:56

A taktika lényege: mindent megszorításért lehet majd az IMF-et hibáztatni(közvetett módon meg az MSZPt) most és 4 év múlva is, ők megpróbálták kiharcolni, amit lehetett , ez van. Dont blame it on me. Az emberek pedig el fogják fogadni úgy, hogy nem csökken(annyira) a fidesz népszerűsége. Orbán nem olyan hülye, mint amennyire látszik vagy mint amennyire egyes emberek szeretnék, hogy legyen:)

aszekelyek 2010.07.17. 18:00:34

@manipul: Mondhatni lábujjhegyen elslisszolt és hagyta tovább őrjöngeni fletot.Az ország számlájára.Hosszab távon megérte az EU-nak, akárki láthatja....

FotelTroll 2010.07.17. 18:01:21

wip: itt nalunk a jobboldal baloldali, a baloldal jobboldali. aki oszinte az a radikalisok, de azok meg pusztuljanak a szemetdombon. szerencsere nem voltam otthon igy nem fott a fejem, hogy kire szavazzak. oszinten, nem tudtam volna senkire jo lelkiismerettel szavazni. Bajnai egy gazdasagi szakember, amit rabiztak azt eddig becsulettel elvallalta es megcsinalta. o nem miniszterelnoknek valo, igy vegezte is a dolgat. legyen az hajdu-bet szarbolkihuzas vagy magyarorszag szarbolkihuzas. barcsak lenne egy ilyen miniszterenokunk egyszer a kozeljovoben. bevallom gyurcsanynak elhittem, hogy o ilyen lesz, de keptelen volt ra. tobb baratom 98-ban vikornak hitte el, de o sem volt ra alkalmas. amilyen az itthoni politika es az elvarasok csak egy vilagvalsag kenyszerit minket szzakemberek munkaba allitasara. szanalmas es elszomorito

FotelTroll 2010.07.17. 18:04:11

thomas simon: tokeletes meglatas. mindenki az elozo kormanyra mutogat. a kulonbseg mondjuk, hogy a gyurcsanyi probalkozasokat a fidesz kaszalta el nepszavazassal meg parlamentbe-nemjarassal. ezt se tessek elfelejteni kedves fideszesek. kormanyotok ellenzekben nem jart be dolgozni. es ha jol latom mostanaban se jar be sokat...

aszekelyek 2010.07.17. 18:05:08

@Thomas Simon: TAktika? az volt a gyurcsány le nem mondása, míg agyon nem adósította a következő kormányt. Nehogymár a zorbán tudjon gúzsbakötés nélkül kormányozni. Az volt a taktika, meg a röhejes önlemondatása és bajnai semmirekellő másodtiszt, a zászlóshajójukon betolása a székébe. Nem, nem lesz népszerűségvesztés, csak a markukat a mindenkormánynak tartó ingyenböszmék fognak morogni. Jó előre megmondta Orbán, hogy nagyon nehéz idők jönnek. Épeszűek pedig maguktól is tudták. No nem ők verték a sajtót a májusi szoci bulin, ahol taktikai hazugság- ingyenes bkv - is elhangzott.

Bruno 2010.07.17. 18:05:33

Hajrá IMF, Hajrá Eu.

kicsijuti 2010.07.17. 18:07:51

@FotelTroll: bajnai gazdasági szakember?????? HAHAHAHA 3as tanuló volt nemzetközi kapcsolatok szakon. Az meg a legnagyobb kamu szak a turizmus-ágyazás után.

Bruno 2010.07.17. 18:08:00

Egyébként taktikailag Oszkónál van a pont. Ugyanis nyugodtan le tudta volna hívni májusban azt a keretet, amit most Viki nem tud lehívini (azaz pontosabban kénytelen lesz elviselni az IMF-t.).

Ez volt Oszkó célja.

Ennyi...

FotelTroll 2010.07.17. 18:13:25

kicsijuti: akkor rohogcseljel ha majd teged kernek fel oriascegek szarbolkihuzasara, amit sikerre viszel.
majd ennek hatasara egy orszag valsagbol valo kihuzasat bizzak rad.
Einstein is megbukott matematikabol a fama szerint. latom neked az iskolaba jarasig sem sikerult eljutnod. gondolom ehhez megfelelo szakmad es fizetesed is van

Thomas Simon 2010.07.17. 18:15:02

FotelTroll: részben igazad van, de azt kell mondjam, hogy gyurcsányt a különböző (nem országos) érdekeket kiszolgáló mszps erős emberek intézték el, gondolhatunk itt egy percre akár az elkaszált egészségügyi reformra is.

aszekelyek: van egy nagy különbség az mszp meg a fidesz között, az mszp-ben képesek a rövidlátásukról/kapzsiságukról híres befolyásos politikusok érvényesíteni az akaratukat és ostoba döntéseket hozni, melyek hosszútávon károsak az országnak és a pártnak is(szóval kétlem hogy gyurcsány le nem mondatása bármilyen taktika része lett volna). Ellenben orbán eddig (legalábbis) jól kontroll alatt tartotta a csürhéjét.

aszekelyek 2010.07.17. 18:17:03

@FotelTroll: Látod milyen hamis propagandát folytatnak külföldön? nem bontották ki a teljes igazságot. Három húsbavágó dologról szavaztunk. Oktatás, egészségügy privatizációja és qrvára nem 1o euróról. Az is gazember , aki ilyet terjeszt, meg az is ostoba, aki elhiszi. Fujj, okádék propagandisták. Telehazudják mai is az összes sajtót. Azt nem kérdezték, miért egy huszadrangú vén firkász könyve van Sanghajban a magyar pavilonba odalökve? mi a francot keres bolgár könyve ott?Nem 1o eurót keres rajta, az tuti-.

aszekelyek 2010.07.17. 18:19:35

@Bruno: Természetesen, Azért fényezik a bajnai kormányt, ebben az "igazságbeszédben", amit van szerencsénk fennt olvasni. A lehető legszűkösebb helyzetben kellett átadnia. Feladata volt.

szárny 2010.07.17. 18:19:45

@FotelTroll:

1. Légy szíves nem elfelejteni, hogy ez az ostoba begyöpösött gondolkodás 174 jobboldali jelöltet küldött a parlamentbe 2 azaz kettő úgynevezett szocialista ellenében;

2. ha olyan nagy a baj szerinted, akkor EL LEHET MENNI!!! kéremszépen!!! ahogy nagy vezíred lihegve hörögte öt éve;

3. ahogy a billentyűzetedet nézem, te haza se jöttél. Hacsaknem a sarcért meg szavazni...

4. ennyit rólad meg a bandádról

FotelTroll 2010.07.17. 18:20:02

thomas simon: nem gyurcsanyrol van szo, az egyertelmu hogy vele mi lett. eroskodott, okoskodott, hatbaszurtak, de a kessel a hataban is ellavirozott, mert a lobbija erosebb volt, mint a hatbaszurok gondoltak volna. a meglatasom csak arrol szolt, hogy mi is volt a nepszavazassal illetve hogy hol volt a fidesz amikor ellenzekeskednie kellett volna. kivonulni a parlamentbol is karos az orszagnak rovid es (most mar) hosszu tavon is. a reformok (barmilyen szarul is lettek levezenyelve) ledontese pedig (politikai toke kovacsolas urugyen) meg verlazitobb

Várúr 2010.07.17. 18:20:26

@Punxsutawney Mormota:
Ibolyka néni tíz éve billegett lét és nemlét határán. Szdsz-frigy csak az utolsó csepp volt a pohárkában, mely apadt így is...

Várúr 2010.07.17. 18:22:04

@Várúr:
Pár éve az szdsz is egy bohózat volt. A vége felé már csak megszokásból szavaztak rá, majd kínjukban átsoroltak az lmp-hez.

Várúr 2010.07.17. 18:23:52

@FotelTroll:
Bejárt a fidesz édes úr, csak épp Qrcsányt nem akarták hallgatni. Akinek fontos az egészsége, kerüli azt a fickót, pláne, ha minden nap látni kell....

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:26:00

@kicsijuti: És szerinted Szíjjártó Petink hányos volt makroökonómiából? :DDDD

FotelTroll 2010.07.17. 18:26:19

szarny:
1. ez meg nem magyaraz meg semmit. az, hogy az emberek hulyek a partpreferenciatol fuggetlen. az elmult 8 evben meg a jobboldal nem rugott labdaba csak az orszagnak ongolokat. az, hogy most leszavaztak a szarul mukodo MSZP-t egyaltalan nem a fidesz erenye.

2. akinek van esze mar el is ment vagy csomagol. hiaba dorgolod gyurcsany orra ala ezt is, o csak kimondta ami evek ota igy megy. mar 56-ban is elhuztak a nagy koponyak itthonrol. most kicsit egyszerubb. mennek is. londonban eleg sok ismerosom dolgozik.

3. nem szavaztam, nem volt kire meg ertelme sem.

4. ennyit a szovegertesedrol meg a fanatikus faszsagodrol. megnezem 4 ev mulva mit fogsz horogni. vagy amikor jonnek a megszoritasok hamarosan, pedig nem is ezt igertek. droid fasz. a te bandad se jobb, mint az mszp csak a PR-juk jobb meg a helyzeti elonyuk. de az IMF kicsit tisztabban lat, mint te a lila kod mogul. ezert is raztak meg a pofonfat. de persze ezt te nem is akarod se meglatni se megerteni. mert egy barom vagy. kivanom neked tiszta szivbol, hogy 4 ev mulva ugyanilyen indittatasbol legyel kenytelen balra szavazni es hasonlo elmes perc-kommentekkel viditsd majd fel a napom. addig meg kushadj

aszekelyek 2010.07.17. 18:26:23

@Thomas Simon: A maszop csürhe olyan erkölcstelen, hogy csak annyit kellett nekik mondania, hogy "magatokról szavaztok". Önző, kisszerű, tudatlan és főleg jellemtelen alakok gyüjteménye. Akiket az sem zavart, hogy hazudtak nekik is? másfél-két évig. Csak az érdekelte őket, hogy a pozíció meglegyen. NEm értenek semmihez és ettől a hazug szdsz bérelt végrehajtótól várták, a zsebük tömését és az újabb terrorral, hazugsággal, mindegy mivel hatalombantartásukat. Az szdsz pontosan tudta ezt és zsarolta is őket már attól a perctől, hogy lemondatták megyót és ránkültették ezt a hólyagot, az idegbeteg kapálózásával és lőccsel verették szét az országot, hogy a romjain maguknak a fincsit építhessék. Elkaszálta a FIDESZ és a népszavazás őket. Ferinek a nép mondta, menjen a ...-ba. Nem a haszonleső ostoba mszpsek.

aszekelyek 2010.07.17. 18:27:17

@Punxsutawney Mormota: Szóvivőnek nem tantárgy.Ő nem kormányoz.

Thomas Simon 2010.07.17. 18:29:01

FotelTroll: ebben maximálisan egyetértettem volna veled pár hónapja és részben most is. Viszont elmaradhatatlan pozitívum, hogy sikerült megtörni egy olyan pártot , aminek óriási támogatottsága volt nulla jövőképpel. Ez hosszútávon képes lehet visszahozni a kárt, persze ehhez tudni kéne, hogy mire képes a fidesz, mert lehet hogy semmire és akkor tényleg csak az országnak ártottak a sok szabotázzsal.

FotelTroll 2010.07.17. 18:29:33

varur: a gond, hogy ezert fizetik oket.
gondolom ez teged nem erdekel, mert gyulolod gyurcsanyt. en sem szeretem, de ez nem mentesiti a fideszt hogy a parlamentben vegezzek a munkajukat amit te meg en fizetunk ki. ostoba vagy te is mint a fold. legitimalod a parlamenti ellenzek kivonulasat a sajat preferenciad miatt. tudod ha a fonokod (ha dolgoznal) nem tetszik, es nem szolsz hozza, akkor kirugnak. ezeket meg csak fizettuk es az orjongesuket az ilyen sultbolondok is atvettek, mint te. gratulalok. neked is kivanom, mint az elozo baromnak a kenyszerbol balraszavazast 4 ev mulva

kicsijuti 2010.07.17. 18:30:08

@Punxsutawney Mormota: arra én is kiváncsi lennék:)

@FotelTroll:
Nemzetközi gazdálkodást tanulok, ez kb a nemzetközi kapcsolatok + közgáz. Innen tudom mi az amit tanult az általad hőn szeretet vezír.

aszekelyek 2010.07.17. 18:30:39

@Várúr: A foteltroll panelekben hazudik. Egynesen az mszp propagandaanyagából a suttogóból. Ezeket olvastam, hallottam mindenhol a fletoimádóktól. A FIDESZ a parlamentbe se járt? no akkor hogy is kaszálta el a remek reformokat?:DDDD idióta ez, meg aki hisz neki.

kicsijuti 2010.07.17. 18:31:42

@aszekelyek: na de azért elvárható lenne egy minimális szintű ismeret. öcsém programozónak tanul az eltén és még náluk is volt egy fél év mikro+ makro.

FotelTroll 2010.07.17. 18:32:56

thomas simon: erdeklodve varom a fejlemenyeket. bar nem vagyok jobboldali, es Viktort egy megtort hatalommanias fasznak tartom NAGYON REMELEM, hogy kepesek lesznek csinalni valamit. az orszag erdekeben. szarok en ra hogy gyurcsany vagy orban csinalja meg, csak valaki CSINALJA MAR MEG! Gyurcsany uj ember volt, benne tudtam ezert bizakodni. Viktorban ennyit sem latok. de remelek, mert az hal meg utoljara. Lopjanak csak nem erdekel, mindenhol mindenki mindig lop. csak valahogy nalunk ezen kivul semmi se mukodik rendesen. johet uj Happy End Kft, ha vege nekunk is happy end lesz.

aszekelyek 2010.07.17. 18:33:51

@Fehérszakál: Kis kamatraaaaa???? hihihihahahahahhűűhűhűh, ezt a baromságot! A legdrágább ez a hitel. Minden szempontból. No és az adófizető a pénzéért miért nem dumálhat bele, hová szórja a részeg matróz a pénzét amit kipréselt belőle? népszavazás az nem teccett.

kicsijuti 2010.07.17. 18:34:13

@FotelTroll: pedig azért van külömbség viktor eddigi 4 éve meg gyurcsány eddigi 4 éve között.

Várúr 2010.07.17. 18:34:45

@dancsavita:
Baromi egyszerű... mert a világon mindenütt kivonják az extra (!) adó alól az 5-7 évnél korábban alapított biztosítókat. Mivelhogy ennyi ideig nem termelnek nyereséget. Tájékozódj, mielőtt szakkérdésekbe röfögsz. Mondom: az extra, nem az általános adó alól, ami járulékos költség. Köze nincs ennek Járaihoz, de lehet rá hivatkozva anyázni. Na meg Simor eeetárs középénzből nyalja fel a nyolcmillát, miközben kivétel nélkül minden közszolgáét kettőben maximálják. Nehéz megérteni? Nem Simorkára - minden köztisztviselőre szabták a korlátot egy árvizes, válság, adósság sújtotta országban.

kicsijuti 2010.07.17. 18:36:58

@Várúr: de nem a nyereségüket akarják megadóztatni hanem a mérlegfőöszegüket, ami meg végülis a vagyonuk.

aszekelyek 2010.07.17. 18:36:58

@kicsijuti: NEm volt elvárás a kis bogyófejű is mondhatta, hogy ártatlanság védelme.D tőle se várták el, hogy politológus diplomával képes legyen egy ilyen egyszerű fogalmat abszolválni. MAjd akkor szólj, ha elájul és Orbán kiviszi a karjában , miután az eltévedt kislányt hazakísérte.

Várúr 2010.07.17. 18:37:54

@aszekelyek:
Nem lep meg, hogy az mszp-nek minden blogon megvannak az emberei. Csak hát kevesebb hatással, mint akár 2-3 éve. Minden (rém)hírbe belekapaszkodnak, ha kell, a jóformán el sem kezdődött IMF-tárgyalásokba is. Ezért mondom: szar idegenszívű ellendrukker buta banda.

aszekelyek 2010.07.17. 18:39:02

@FotelTroll: Szépen csomagolt orbángyalázás. Azért csak az...

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:39:51

@szárny: Nem rájuk szavaztak. Gyurcsány / Mszp/SzdSz ellen szavaztak. Ezen szavazók nagyjából 40%-a protest szavazó volt, akik korábban az Mszp-re vagy Szdszre szavazott. Számszakilag lényegtelen, azonban akkor lényeges lesz, ha a 2014-es szavazást vesszük figyelembe. A Fidesz kétszer már maximalizálta a táborát (2002 - 48,7 %, 2006 - 42,49%) és hiba lenne elhinni, hogy a mostani 67,88% arány, ami 25%-os különbség a 2006-oshoz képest az mind őszite Orbán-fan.

Várúr 2010.07.17. 18:39:58

@kicsijuti:
De kicsi vagy juti.. a mérlegfőösszeg a vagyon, más szóval a működés fedezete. Ha csökkentik, vagy elvonják, sose lesznek nyereségesek, s akkor mi a lófaszból fizessenek adót?

Thomas Simon 2010.07.17. 18:40:46

Az egy érdekes kérdés, hogy ki a hatalommániás én ebbe nem is mennék bele, mert nagyon összetett. Lehet hogy valaki tényleg hatalommániás, de lehet, hogy valaki azért tör gátlástalanul a hatalomra, mert tudja, hogy az az egyetlen esély, hogy valami változzon és ezért mindent megtesz.. őszintén szólva nem tudom megmondani egyelőre, hogy ki kicsoda. Viszont Molnár Lajos (Egészségügyi miniszter, elkaszált egészségügyi reformmal) könyvében olvastam egy érdekes "anekdotát", amikor kezdtek szarul állni a dolgok azzal nyugtatta gyurcsányt, hogy még fiatal vagy, lesz még esélyed arra, hogy befolyásos pozícióban visszatérj a politikába, erre gyurcsány ingerülten annyit válaszolt, hogy "De én ennek az országnak a miniszterelnöke akarok lenni!".

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:41:18

@aszekelyek: Akkor ne szóljon bele a közgazdaságba ill. ne próbáljon úgy megnyílvánulni, mintha értené, hogy miről van szó.

Várúr 2010.07.17. 18:41:36

@Punxsutawney Mormota:
Teljesen lényegtelen kispajtás. A poltikai felhatalmazást a szavazatszámban mérik. Ez a duma a kétségbeesett szocik mentegetőzése, egyben róluk állít ki bizonyítványt.

manipul 2010.07.17. 18:43:02

@FotelTroll: Ars poeticája alapján az a téveszme is kialakulhatott, hogy alpári a stílusa, de azért jók a meglátásai. De ahogy olvasgatom, csak lapos butaságokat írkál nagy hangon, bő nyállal és mocskos szájjal. Szóval a népszavazáson a nép szavazott és nem a fidesz. Pontosan úgy, ahogy kettős állampolgárság esetén. És nép, feltehetőleg sok MSZP-s is nemet mondott. Aztán a parlamentbe nem járás is egy örökzöld hülyeség. Ennek semmi köze semmihez. A fidesz ugyanis nem vonult ki, mint párt, otthagyták Navracsicsot, aki bőven elég is volt minden feladványhoz. Ha kellett szavazni és volt értelme, akkor szavaztak a fidesz képviselők.

aszekelyek 2010.07.17. 18:43:30

@kicsijuti: Mennyivel szebb terv volt a magánlakások, vagyonadó alá vonása, ugye? akiknek nincs, attól azt is elvenni. Mert ugye cseppet homályos volt a mikéntje. Hasraütős. Óriási nyereségek csak fizessenek. Nálunk pedig olyasmit műveltek, amit sehol nem mertek elkövetni. Mert a hazugferi és a veressimorbanda és a felejtheteten exelnöknő kódexxel gyógyította minden baját a rájuk bízott népnek. az ő érdekükben, hogyne.

Várúr 2010.07.17. 18:43:47

@Thomas Simon:
Amilyen bohóc ez a Furcsány, ráadásul azt is kiböfögte: "Fantasztikus érzés miniszterelnöknek lenni!" Most rákérdeznék: mondd Ferenc, milyen érzés bukott miniszterelnöknek lenni? Merthogy ilyen a rendszerváltozás óta nem fordult elő Magyarországon.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:44:12

@aszekelyek: Olyan törzsszavazókról mondasz elhamarkodott, igazságtalan és saját magadat minősítő ítéletet, akik becsületesen végig dolgozták az életüket és soha egy kalapácsot nem hoztak el a gyárból.

kicsijuti 2010.07.17. 18:47:05

@Várúr: ugyan ezt mondtam én is, végig kéne olvasni amit írtam.

@Punxsutawney Mormota:
Nade ebbe még számold bele a Jobbik meg a lehet más a politika szavazoit is akik szintén az mszp ellen szavaztak. a jobbik szavazóknak meg csökkeni fog a radikalizmusa és akkor nem az mszp felé hanem a fidesz felé fognak húzni.

Az lmp szavazókat(pl engem:)) meg meglehet gyözni a jó kormányzással ami eddig nem is megy olyan rosszul szerintem.

kicsijuti 2010.07.17. 18:49:10

@aszekelyek: ezt most mér nekem mondod?

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:50:08

@Várúr: Írtam én, hogy lényeges? Csak azt írtam, hogy számszakilag rendben vannak a dolgok, de... 67,8% mindenhol a világon ennyi, és nem szorul különösebb magyarázatra. Csupán nem ártana vigyázni, mert ennyi ember nem lett Orbán úr őszinte híve négy év alatt.
De ettől függetlenül is a politológusok el szokták választani a protest szavazatokat a törzs szavazatoktól. Nem véletlenül.
Hiszed v. nem, nem vagyok szocialista szavazó. Egy olyan szavazó vagyok, aki megpróbálta értékelni az értékelhetetlent és hozott egy döntést, amelyet a legkisebb rossznak vélt.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 18:52:33

Ha Orbánnak lenne vér a pucájában, most azt csinálná,amit Dzurinda csinált. Adót csökkentene. Ettől ugyan lehet nőne a hiány, de feltételezve, hogy mennyi adóelkerülő van az országban, az is lehet,hogy nem. A szlovákoknál mindenesetre a második évben már komoly többlet keletkezett.
De szerintem nálunk ha 1% lenne az adókulcs akkor is csalna mindenki, amíg azt látja, hogy azt segélyekre, meg barackos alatti alagútra költik... az egyébként "profi" válságkezelő kormányaink.

FotelTroll 2010.07.17. 18:53:39

manipul:
es a nepszavazast ki irta ki okostoni? talancsak nem a fidesz? es ki kommunikalta azt, hogy ezzel a nepszavazassal lehet a gyurcsanyt megbuktatni? talancsak nem a fidesz? ne legyen mar ennyire szemellenzos! ellenzekben nem csak szavazni kell, hanem torvenyjavasolni meg bizottsagokban mukodni. tenyleg az ostobasagtol nem lat vagy csak hulyenek nez mindenkit?

thomas simon: igen, sajnos ez tortent. en azert biztam benne, mert uj ember volt, de kiderult, o sem jobb a deakne vasznanal. viszont ahogy irtad, a fidesz legalabb "egy tabor, egy zaszlo, egy vezer". nincs szethuzas legalabbis ha van is azt irmagjaban elintezik. HA IGY IS keptelenek lesznek megoldani a gondokat akkor leszunk csak igazan bajban. es ahogy latom a szavazok fontosabbak, mint az IMF. ez pedig baj, sotet jovot vetit elore. bar ne lenne igazam.

aszekelyek: nem gyalazas, tenyek ismertetese. o is a hatalom utan kapar, kapart, kaparni fog. ez sajnos igy van. ha nem akarod, nem latod. bizz viktorodban, hatha eljon a kanaan. a nemzeti egyuttmukodes nyilatkozat is ezt bizonyitja, nem kell meglatnod. remelem alkalmas lesz a feladatra, es a hatalommania nem fogja ebben megakadalyozni. akkor majd hiheted, hogy igazad van, en meg boldogan fogom latni az orszag felemelkedeset. amugymeg a fidesz liberalis partnak indult, most meg populista neppart. ez azert eleg nagy ugras. eldobtak az antikommunizmust is, es eleg sok alapelvet a hatalom erdekeben. ezek is tenyek, akar akarod latni, akar nem. illetve viktor ikonikus figurava epitette magat a partban, illetve ezzel a szavazofulkes forradalom maszlaggal az orszaggal is el akarja itetni, hogy o itt a megvalto. hat egy lofaszt, mama

aszekelyek 2010.07.17. 18:54:06

@kicsijuti: sírtál a vagyon megadóztatása miatt..., mérlegfőősszeg.

szárny 2010.07.17. 18:54:08

@FotelTroll: hörögdözünk, kedves ékezet nélküli, importmagyar elvtárs? Amit meg az elmenésről írtál: ti mindig úgy mentek el, hogy már jöttök is vissza. Mint a pornófilmekben a tetovált faszjankók, meg Kádár apád a szovjet tank hátán... A szövegedet meg valóban elég nehezen értettem; nem könnyű nyelv a magyar, gyakorolnod kéne kicsit...

aszekelyek 2010.07.17. 18:55:30

@Punxsutawney Mormota: Mindet ismered és kezeskedsz értük?

kicsijuti 2010.07.17. 18:55:31

@aszekelyek: nem sírtam csak ki javítottam váruramat

Várúr 2010.07.17. 18:55:47

@Punxsutawney Mormota:
Valóban messze nincs ennyi fidesz-törszszavazó. Csak hát jött közben két új párt. Úgyhogy a ballib taknyolás elég végzetesnek tűnik.... összesen két egyéni szoccer képviselő.... ismeretlen taknyosok a Jobbikból és az lmp-ből... ezt is vedd figyelembe koma. Amellett én úgy látom: végre munka folyik, nem pofázás. Főleg nem "kommunikálás" a nagy semmiről.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 18:57:19

@kicsijuti: Ha kezdenek rendbe jönni a dolgok, akkor a Jobbik szavazóinak egy jelentős része hazamegy dolgozni és nem fog szavazni. Feltéve, hogy a Jobbik nem szakad atomjaira a Gárda-téma mentén. A Jobbikban vannak olyanok, akik őszinte idealizmussal viseltetnek a politika iránt, vannak professzionálisok és vannak megélhetési politikusok is. Érdekes színfolt a parlamentben, de eddig a Fidesz ügyesen kifogta a szelet vitorlájukból. Ha nem lesznek újabb és újabb témák, amiket maguknak tudnak kizárólagosan és szélsőségesen vindikálni vagy tematizálni, akkor bele fognak süllyedni a szürkeségbe és a MIÉP sorsára fognak jutni.

Thomas Simon 2010.07.17. 18:57:21

Várúr: mindezek ellenére azt mondom, hogy képes lett volna gyurcsány alkotni is valamit, de a közeg amiben próbálkozott tönkretette, szánalmas pártjának szembeállítása a hazugságokkal balul sült el és szépen be is dolgozták. Érdemes megnézni, hogy alakult át ambíciózus tettrekész, okos, reformokat követelő politikusból beképzelt, önhitt, mindent feladó és egyre több baromságot csináló lemondásra kényszerülő miniszeterelnökbe.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 18:57:32

@FotelTroll:

a nicked egyébként találó. Mikor eljutottunk a vitában arra a pontra, ahol kiderült, hogy mást nem csinálsz, csak tele szájjal bunkózol mindekit, miközben alapvető dolgokkal nem vagy tisztában (a Strabag szerinted magyar), akkor szépen átsiklasz az erre vonatkozó hozzászólás felett és mocskolódsz tovább másokkal.

"közlekedési bűnöző 2010.07.17. 16:51:14 "

Várúr 2010.07.17. 18:58:02

@kicsijuti:
Te szorultál javításra. Ugyanis te sírtál a Járai-féle ügy (és más biztosítók) miatt, azt is tájékozatlanul.

FotelTroll 2010.07.17. 18:58:06

szarny: olvasd el megegyszer es valaszolj a felveteseimre. mert igy ugyanazt a stilust hozod amit en, csak a tiedben ertelem sincs. ez vagy te. egy gennyes szarkupac, gondolom lehetsz vagy 18eves vagy 20 a zold poloddal.

kicsijuti: ha LMP-s vagy akkor talan nem vagy egyik fanatikus balfasz-csoport tagja. kerlek mondd mar meg nekem hogy Bajnai hol nem a dlgat vegezte amikor kiigazitotta a mutatokat? ez volt a dolga, ezt meg is csinalta, raadasul nem bokros-uthengerrel.

sidorovich 2010.07.17. 18:59:17

@közlekedési bűnöző:

Plusz még beszórt néhány veretes formállogikai és érveléstechnikai hibát, elkendőzendő felületességét.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 19:00:58

@pandacsökiboborján: Önmagában az adócsökkentés nem megoldás. Ahhoz beruházási kedv is kell. És kedvező világgazdasági környezet. Már többen, többször leírtak, hogy szj és társasági adó csökkentés helyett a járulékokat kellett volna csökkenteni, abba viszont belerokkant volna a TB-kassza. De ezekkel az intézkedésekkel csak egy adrenalin injekciót nyomtak a szívbe, amitől pörög tovább, de előbb-utóbb úgyis elpatkol a beteg.

FotelTroll 2010.07.17. 19:01:50

kozlekedesi bunozo: a strabag lehet, hogy nem magyar ceg, de tenyszeru, hogy az altala kapott megbizasokat a magyar zsebekbe dugtak be. erre celoztam a stabaggal. mondhattam volna vegyepszert is. az mar eleg magyar neked? a cel ugyanaz volt, korrupcio. mondket oldalon ott vannak, megis csak a bal oldal szamlajara irjak oket. ezen kivul semmit nem tettel hozza a vitahoz. vegre talaltal valamit amibe belekotsz, es most megegyszer az orrom ala dorgolod. viszont a temaban semmi ujdonsag. en lehet, hogy troll vagyok, te viszont egy ostoba droid. en legalabb vallalom.

Várúr 2010.07.17. 19:02:00

@Thomas Simon:
Asszem, Furcsány "tettrekészsége" szimpla túlmozgás, kompenzálás sanyarú gyerekkora óta. Csómó sértettség, frusztráció, stb. Szerencséje, hogy a sok vén szoccer közt épp nem akadt más (Medgyessy is hatalmas kompromisszum volt). A puccs épp jókor jött. Érezték, hogy Ferenccel törököt fognak, nem véletlenül nem őt akarta a pártvezetés....

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 19:02:35

@aszekelyek: Sokat ismerek, összetett a családi hátterem :)))

aszekelyek 2010.07.17. 19:02:36

@FotelTroll: Nos OV lehet szerinted bármilyen, a hatalmát em arra használta, amire az elqróék és a szadesz. Természtesen a hatalom nélkül semmit nem tudna tenni, tehát akarja azt. Felvállalja ezeket a piszoknagy problémákat. Nem pannon pumák ugréndozásával tánc közben hülyít, hanem rendet óhajt tenni abba a z anarchiában, ami 8 év alatt eluralta az országot. Egy igen pengeélen átadott költségvetést és államot nem egy parkettáncos , szemkilövető vesz át. Azok a jóba szeretnek becsücsülni. A bajnai kormány pedig IMF végrehajtó volt, mint ahogy fleto mellet is végrehajtó volt bajnai. Samesz. Ő aztán semmit nem vállalt, nem tett egyéni észből. Hogyan is tette volna, nem értettünk hozzá gordonka. Aki ahhoz ért, a gazdi parancsa teljesítve legyen. Pont. Ezt követelik sztárolni . Na nem. A bajnai az IMF ügyvezetője volt.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:02:57

@Várúr: meg a sok ismeretlen Fideszes. Bár ismertek egy része is mocskos tolvaj, csak ugyesebben csinálják-lásd Lázár Jancsikát...

szárny 2010.07.17. 19:03:22

@Fehérszakál: minekutána jiába vártam arra (ki hinné) hogy az első orbán-kormány államadóssági mutatóival, a borzasztó növekedéssel megismertess bennünket, ezért kénytelen vagyok helyetted dolgozni. Íme:
1997-ben az államadósság 26,4 md USD volt, a GDP 62,9%-a;
2001-ben 27,7 md USD, a GDP 51,5%-a;
2009-ben (még nem végleges adat): az államadósság kb. 98 md USD, ami a GDP-nek kb. a 84-85%-a.
Most akkor hogy is van az, hogy az államadóssághoz MINDEN kormány csak hozzátett? Nem vagy te - oh, scherlich! - egy icipici kicsikét demagóg? vagy pontosabban fogalmazva, egy mocskos bolsibérenc provokatőr?

FotelTroll 2010.07.17. 19:04:16

sidorovich: csodalatos ahogy hozzam nem szolsz, de azert leugatni le tudsz nyalva a masik droidnak. a temahoz lofaszt se szoltal hozza. ki a fasz kerte hogy posztoljal ha nincs mondanivalod? jaj, rajottem! te vagy a meg egy ember aki agy nelkul szavaz amire ez a bunozo? gratulalok rendelj egyeniseget a vaterarol

sidorovich 2010.07.17. 19:06:47

@aszekelyek: Annyi kiegészítéssel, hogy Fleto Fletonovics is az IMF kutyájaként indult csak nem volt elég tanulékony, így elhajtotta a gazdi.

FotelTroll 2010.07.17. 19:07:05

aszekelyek: ha jol latom most imadott viktorkad fog az IMF koveteleseknek eleget tenni... csak neki szebb a pofaja, vagy mi? vedd mar eszre az orszagot a szarbol az IMF huzza ki igy az altaluk diktalt tempot kell kovetni. ezt csinalta a bajnai es most a viktor. ezt persze te jol elcsusztatod mer a bajnai egy komunyistageci a viktor meg az istened. abszolut nem kettos merce, ugye? beloled jo parttag lett volna az atkosban. kell egy szemelyi kultusz (kadar) te meg mar droidkent vegzed a rad szabott munkat. ez esetben a kommentelest, tok ingyen. gratulalok, eletpalyad kiteljesedett

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 19:07:31

@Várúr: Félre ne érts! Egy könnycseppet sem hullajtok az mszp-ért. Saját maguk sorsának a kovácsai voltak, és a Fidesz hőbörgése mellett bőven lett volna idejük helyrehozni a Gyurcsány-beszéd káros mellékhatásait. Akkor is vesztettek volna, mert ugye jött a válság + a saját gazdasági impotenciánk, de meglett volna 28-32% (szigorúan saját becslés) és, akkor nem lenne most jajongás, hogy a Fidesz milyen cimbiket nevez ki gátlástalanul különböző poziciókba, illetve úgy módosítgatja az Alkotmányt, ahogy Orbán úr éppen az éjszaka megálmodta.

szárny 2010.07.17. 19:08:20

@FotelTroll: lásd a fehérszakál-nak írt adatsort. Hogy meg húsz éves volnék... annyiszor mászd meg valamelyik közeli rokonodat, amennyi évet tévedtél. Ez a ti bajotok, baszdmeg. Hogy vagyunk még páran, akik emlékezünk a fajtátokra, legyen az Fekete Elvtárs az MNB-ben, vagy Fejtő elvtárs Párizsban. Bucigyuri meg Aczél elvtársakról már nem is beszélve.

FotelTroll 2010.07.17. 19:09:29

aszekelyek: jaigen viktor a hatalmat ugyanugy osztogatasra hasznalta, mint a d-209, ugye. meg elkayibrahimositotta meg orbanbanyazta, mint a nokiadobozos hagyo. ezen kivul felcsutkutyapicsat felujitotta metropoliszi magassagokba a te penzedbol es fociakademiat hozott letre, hogy iden o egyedul kint lehessen a VB-n. ez igen! van miert elned! ez aztan a Happy End!

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 19:11:07

@aszekelyek: OKÉ, mondjuk, hogy igazad van. Feltéve, de nem megengedve, ha 2009 késő tavaszán Téged kértek volna fel kormány alakításra, nos mit tettél volna? Ezt már kérdeztem egyszer valaki mástól, de nem kaptam választ. Tehát, egy nem nemzetrontó szemlélettel rendelkező, pedigrés magyar szavazópolgár mit tett volna? Mit csináltál volna másképpen, mint Bajnai?

Várúr 2010.07.17. 19:12:02

@pandacsökiboborján:
Nem reménykedj.. egyelőre szoccerekkel van tele a kaptár. Lázár meg a valaha létezett legnépszerűbb bürgermeister Hódmezőn. Még csak vizsgálati ügye sem volt. A többi legenda (jó esetben). De inkább aljas rágalom. Normális helyen ilyenkor megvárnak egy ügyészségi vizsgálatot (legalább).

FotelTroll 2010.07.17. 19:12:51

szarny: ne az allamadossagon lovagolj, hanem mutasd meg hol hozott bokroson kivul itt eddig BARKI BARMIKOR gazdasagi novekedest, es nem csak a sajat tamogatottsagat novelo osztogato-amokfutast vegzett. btw erre mar valaki reflektalt is par oldallal feljebb, szoval olvasd el ujra a kommenteket es megtalalod az allamadossag-mizeriat. persze ha erdekel es nem tudod jobban.

Cobs 2010.07.17. 19:13:22

foteltroll verjük meg szerintem:))),

olyan idiotasagokat ír mint állat.

Lehülyéz engem mert gagyi állszent társadalaomnak állítom be jegybankot. Erre ő mondja mekkor egy faszfej hülye vagyok. Rendben mondom indkolt hogy miert olyan kurva jo ez a mostani jegybank. Elkezdi: "hat azert mert a nagysegbekurásoktóól meg véd minket..és ezert csak kis segbe kurásokat kapunk"...korrekt érvelés nem mondom...

és ezt még komolyan is gondolja. cseppet se igaz az hogy szar a stilusa de jok meglátásai. egyátlán nem. KÖze nincs semmihez. Csak magyaráz gagyi jelentéktelen dolgokat. De felduzzadt gdp arányos adosságákkományról, 1 % os gazd.. növekedésről nem beszél de nem is a lényeg ez...meg 600 milliárdos metrorol..

én 2kor be néztem ide..akkor is itt volt, írogatta faszsgáati..elmentem focizni...visszajövök még most is itt nyomja...hat barátom a foteledből nehéz reális véleményt osztani a valovilágról...

Várúr 2010.07.17. 19:14:06

@Punxsutawney Mormota:
Bajnai miniszterelnök csinálta egy kicsit másképp, mint Bajnai, Qrcsány gazdasági minisztere. Mikor már süllyedt a hajó és keményen megmondták, mit kell tenni.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:15:17

@Várúr: az értelmes vásárhelyiek mást mondanak a keresztapáról...

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:16:24

@Várúr: ja igen a mutyi országában... szinte az összes önkormányzatot ők irányítják, és persze mind tisztességes.

FotelTroll 2010.07.17. 19:17:27

cobs:
1. mondtam, zeitgeist idiotakkal nem vitazom. inkabb nezzel drabikot oda valo vagy
2. 98 es 2002 kozott miert is nem epult a metro?

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:17:45

@Punxsutawney Mormota: no de a kettő szorosan összefügg... így aztán maradt a direkt beruházástámogatás stb.

Várúr 2010.07.17. 19:19:37

@Várúr:
És mit tett? Nyirbált, mint egy elszabadult fűnyíró. Merő hazaszeretetből és szakértésből.

Várúr 2010.07.17. 19:21:07

@pandacsökiboborján:
Nehogy má' te döntsd el a székedből, kik az értelmes vásárhelyiek... Ez is rossz duma. Sőt eléggé alávaló. Érvként pedig röhejes.

Várúr 2010.07.17. 19:23:47

@Várúr:
Nem mellesleg az a sok értelmetlen vásárhelyi csont nélkül kétszer választotta Lázárt polgármesterré. Egy viszonylag kis vidéki városban. Ahol az emberek eléggé ismerik egymást.

közlekedési bűnöző (törölt) 2010.07.17. 19:26:19

@FotelTroll: azért arra még kíváncsi lennék, hogy honnan tudod, hogy kire szavaztam, te elmebeteg :-)

FotelTroll 2010.07.17. 19:30:32

nem tudom, de nem is erdekel.

dancsavita 2010.07.17. 19:31:21

@szárny: "szárny 2010.07.17. 17:45:05
@Fehérszakál: esetleg mondanál adatot az orbán-kormány elején és a váltáskor fennálló tartozásról?"

Íme:

1990- 1386,1
1991- 1850,0
1992- 2305,1
1993- 3147,4
1994- 3751,6

A GDP arányában: 66,3; 74,2; 78,3; 88,7; 86 %

1998- 6 165,8 (milliárd)
1999- 6 886,4
2000- 7 226,2
2001- 7 719,5
2002- 9 224,2

GDP arányosan :
1994:86,0% 1995:84,3% 1996:71,5% 1997:62,9% 1998:61,1% - tehát 25 %-kal csökkent.
2002-ben volt 54,5%, azaz Orbánék alatt kb 7 %-kal

forrás: www.allampapir.hu/kepek/upload/2006/Ad%C3%B3ss%C3%A1g%201990-2003.xls

dancsavita 2010.07.17. 19:33:38

@dancsavita:

Bocsánat, ez kimaradt:

1995- 4733,5
1996- 4932,4
1997- 5370,7

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:33:44

@Várúr: na ez inkább értelmetlen érv... 50000 ember ismeri egymást... én éltem ott 4 évet, azt a hülyegyereket tök véletlenül választották meg, azt mondta Rapcsák őt szemelte ki utódjának,csak szegény meghalt.

FotelTroll 2010.07.17. 19:37:00

te meg valaszolj erdemben tisztelt uram bazdmeg felsoroltam par dolgot reflektalj vagy kussolj. ha nem tetszik akkor meg ne szolj hozzam te makvirag

aszekelyek 2010.07.17. 19:43:11

@FotelTroll: Bokros? hihhihi. Az úgy volt, hogy az szdsz-mszp kormánya, horn pufajkás elqrták, nem kicsit, nagyon. akkor idejött az IMF és diktálta, mit csináljon a bokros. Meg a kormány. Bokros egy végrehajtója volt a z IMF-nek. CSakhogy akkor még elég volt elvenni a gyest, meg a hozzá hasonló jóléti kiadásokat, sok esetben alkotmányellenesen.Aztán Orbánnak kellett visszaadnia de akkor még nem volt ekkora a kamata az államadósságnak és meg tudtak szabadulni az IMF-től. Bokros egy városi legenda.Sorosnál elmegy szódával. 33 %-os inflációval bárki hüllye megcsinálta volna. Közel sem volt ekkora feladat.

FotelTroll 2010.07.17. 19:46:57

pont 4 hozzaszolassal elotted van levezetve ez az adossagmizeria. 94 es 98 kozott 25%kal csokkent az allamadossag. egy varosi legendabol ritkan lesz nemzetkozi tekintelyu nemzetkozi szakember es egyetemen tanitjak a varosi legendajat. agymosott barom vagy. orban visszadta egybol jott az osztogatas es az elkuras. jovan takaroggya el a faszba tenyleg akkora tusko vagy a balta kicsorbul a tokfejeden

mizrolist 2010.07.17. 19:47:52

@Punxsutawney Mormota: a 67,88%-nyi képviselői helyek mögött ~53%-nyi szavazó van.

@aszekelyek: abban azért remélem egyetértünk, hogy azt kell megadóztatni, akinek van valamije - pl. értékes gépkocsi, magánrepülő, értékes ingatlan stb. Ezt jobb helyeken sikerült megvalósítani valamilyen vagyonadóval. Nálunk eleve nem volt jó a tervezet, de a Fidesz ugye azzal állt elő, hogy egyáltalán nem vezetnek majd be vagyonadót... Miért, netán a vezetőségnek is fizetnie kellett volna?

Ez vagyok 2010.07.17. 19:52:44

Tök jó vagy FotelTroll! :) Hajrá...

pandacsökiboborján 2010.07.17. 19:53:05

@FotelTroll: ezt a privatizációs bevételekből fedezték,ha jól tudom. Ezért nem kellene tahó politikusokra bízni az országot.Ez egy nagy felelőtlenség.

dancsavita 2010.07.17. 19:55:14

@Várúr: Te milliárdos Simorkán élcelődtél. Nos, sztem az előtte ugyanennyit kereső Járai is milliárdos. Azt a jogszabályt, ami lehetővé tette Járainak - és most Simornak - a havi sokmilkás keresetet, az Orbán-kormány alkotta.

Továbbá azt is mondtad, hogy akkor nem volt gazdasági válság, amikor Járai volt. Ezek szerint az évekkel ezelőtti Mo-n, amikor a jegybankelnöké és a magyar átlagjövedelem között kicsit a jelenleginél nagyobb volt a különbség, helyes volt 8 milkás nagysengrendű havi fizetés.
Most pedig nem. Csak.

A lex Járai nem 5-7 éve alapított biztosítókra vonatkozik, hanem a 3 éven belül alapítottakra. Amiből Mo-n nem sok van, ha jól számolom éppen 1 :-).

Mielőtt nagyon háborognál: egyetértek azzal, hogy az átlagjövedelemhez képest a max 2 millió a helyes (sok már Orbán-ötlettel is mellesleg, de most nem ez a lényeg). Azzal is egyetértek, hogy minden kezdő vállalkozás - nem csak a pénzügyi jellegűek - az első 3-5 évben részesülhessen kedvezményben, bár ennek a feltételeit alaposan át kellene gondolni. De elvi kifogásom nem lenne ellene.

Az ellen viszont van, ha valaki egyik embert milliárdosozik, miközben a másik, akit említ, szintén milliárdos. És maga is fölvette a havi x milkákat, szemrebbenés nélkül, amikor az átlagbér ennek a kb 0,02 %-a volt.

Ha szted kérdezni röfögés, az meg téged minősít :-)

FotelTroll 2010.07.17. 19:55:19

pandacsoki: a privatizaciok antallek kezdtek, es az en allaspontom, hogy privatizalni KELL, aztan majd ha duborog a pannon puma, lehet visszavasarolni ami nagyon kell. szarbol nem lehetett varat epiteni, ezt Antall es Horn is tudta jol. Csak a fidesznyikek hiszik el meg mindig, de mar nem sokaig :)

FotelTroll 2010.07.17. 19:57:22

dancsavita: aszekelyek a kettos merce elo szobra lila kodben. az ilyen megerdemli hogy pofaraessen amikor jonnek a fideszes megszoritasok. majd kapkod a levego utan, hogy erre miert van szukseg. de gondolom megmagyarazza, hogy a budoskomenistak miatt. ja meg mer az IMF diktalja a lepeseket. a kornyezo orszagokban torteno dolgok persze el sem jutnak az agyaig.

mizrolist 2010.07.17. 19:59:39

@Várúr: viszont emlékeim szerint Lázár is évi 18 millió költségtérítést vett fel a Parlamenttől a fizetése mellett. Mondjuk legálisan, de azért a havi másfél millió ma sem rossz pénz csak költségekre.

pandacsökiboborján 2010.07.17. 20:02:48

@FotelTroll: jesz. A megszorításokat odáig kellene nyomni és más változtatásokkal együtt végigvinni,amíg meg nem szűnik a megélhetési gyerekgyártás, a segélyből élés stb. De ha ezt bárki kimondja csak pár szavazatot kapna. Szerintem Orbánék valami hasonlót akarnak, csak ezt nem fogják soha kimondani...

pandacsökiboborján 2010.07.17. 20:03:52

@mizrolist: meg kurva nagy földjei lettek a semmiből,az egy tolvaj,mint a pártja nagy része.

szárny 2010.07.17. 20:04:40

@FotelTroll: Úgy látom, ma te vagy az ügyeletes a központban. Van legalább légkondi? vagy valami bombatölcsérben harcolsz? Szerencsétlen troll...

Húsleves 2010.07.17. 20:04:54

@mizrolist:
"ha az MSZP nyert volna, akkor Mesterházyn akarnák bevasalni; ha a Jobbik, akkor Vonán; ha újra indult volna Bajnai és nyert volna, akkor meg rajta. Ez ennyire egyszerű. (ha egy vállalat lecseréli a vezérigazgatóját, attól még nem feltétlenül kap fizetési könnyítést a saját hiteleire)"
Ennyire egyszerű? Én úgy emlékszem, hogy a választásokkor az MSZP és a többi párt számára már csak az volt a tét, hogy meg tudják-e együttesen akadályozni a 2/3-od. Te másképp emlékszel?

Húsleves 2010.07.17. 20:06:24

Javítok egy elgépelést: "2/3-od" -> "2/3-ot"

dancsavita 2010.07.17. 20:08:20

@szárny 2010.07.17. 19:03:22

A helyes adatok itt - meg az előző hozzászólásaimban - találhatóak:

www.allampapir.hu/ktgvetesadossag.ivy

mizrolist 2010.07.17. 20:08:35

@Húsleves: ez egy elmélet volt. Az IMF-nek nem az az életcélja, hogy Orbánnal kicsesszen; bárki lenne ma a miniszterelnök, Bajnaitól Kósáig, Vonától Gyurcsányig a mai helyzetben ugyanilyen feltételeket kepna.

FotelTroll 2010.07.17. 20:09:44

szarny: hozzaszolasod ertekelese: NULLA. semmit nem teszel hozza a vitahoz, inkabb stating the obvious. igen, troll vagyok. de te meg egy kalap droidszar. en vallalom te meg vergodsz. vagy szolj hozza a vitahoz vagy eloskodj tovabb anyadon

Várúr 2010.07.17. 20:11:57

@dancsavita:
Na még egyszer. Járai idején nem volt ekkora gazdasági gebasz. Árviz se volt. Ilyen iszonyú államadósság sem. Ha 3 év, akkor 3. Még erősebb érv, mivel három év alatt egy beruházás-igényes biztosítólánc nem tud nyereséget termelni. Járai itthon fektetett be, nem Cipruson. Úgyhogy megszívtad pajtás. Mizrolistnek meg csak annyit: Lázár annyit vett fel, mint a többi képviselőtársa. Ami nem büntetendő, még csak nem is erkölcstelen. Ilyen esetben a szimpla hülyeség lett volna büntetendő, sőt nagyarcú is, hogy "lám, én nem, ti barmok igen..." Gyönge érvelés.

FotelTroll 2010.07.17. 20:12:28

ja igen, azt senki sem emliti meg, hogy az IMF kriteriumok a feltetelei az EURO-zonahoz valo csatlakozashoz, ami minden EU tagallam szamara egy kituzott es kotelezoen eloirt cel. mi akarunk EURO-t ennek szabalyai es feltetelei vannak. ezt szabja meg az IMF es kicsit megbubol minket ha nem ugy csinaljuk ahogy kene. szoval ne lovagoljunk mar az IMF-en, ok a mi dolgunkat vegzik helyettunk. ha nem tetszik lehet lejjel fizetni vagy forinttal ami egy lepkefingtol beborul

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 20:12:47

@aszekelyek: Nem tudom hány éves vagy, de vagy nagyon fiatal voltál a Horn-kormány idején, vagy már akkor is öreg és...
Szóval az elqrást Antallék kezdték, akik mindenáron baromi népszerűek akartak lenni, ezért húzták-halasztották (és azóta is) azokat a lényeges gazdasági, államháztartási reformokat, amelyeket ha végrehajtanak akkor, már évek óta euronk lenne, mint Szlovéniának.
Ezt egy magára valamit is adó pénzügyér nem viselheti el, ezért Rabár Ferenc és Kupa Mihály sikítva mondtak le az Antall-kormányban betöltött tisztségükről. Az az érdekes, hogy a reformok legnagyobb ellenlábasa és kerékkötője egy bizony Matolcsy György nevű ifjú titán volt, aki akkoriban a Miniszterelnöki hivatal politikai államtitkára volt. Mint ilyennek a legfőbb gondja az volt, hogy nyaljon Antallnak és bizonygassa neki, hogy népszerűbb, mint Mátyás király.

Horn-kormány. Békésit választották pénzügyminiszternek, aki szintén azonnal neki akart látni a reformoknak, mert látta, hogy a TGW-n ülve robogunk az államcsőd felé. Sajnos Békésinek nem volt meg a politikai hátszele, légüres térbe került az Mszp és Szdsz között így mennie kellett.
Ekkor jött Bokros, aki rá jellemző tulok szemlélettel csak úgy vállalta el a munkát, ha a koalició kiáll mellette és támogatja.
Fájdalmas volt? Fájdalmas. Bejött? Bejött. Olyannyira, hogy kétévnyi durva megszorítás ellenére a szocialisták csaknem megnyerték a '98-as választást, de jött Józsi bá', akinek tetszett a királycsináló szerep, és Orbánt emelte a trónra.

Egyébként még mindig nem írtad le, hogy Te mit csináltál volna Bajnai helyében? Vagy erre nincsenek lózungjaid?

Húsleves 2010.07.17. 20:13:05

@Fehérszakál: Amit írtál, az semmit sem változtat azon, hogy a Bajnai-féle mentőcsomagot a jelenlegi kormány fizeti meg. És a Bajnai kormány vállalásai a jelenlegi kormányt kötik. A "hülyeséget beszélsz"-re nem reagálok, már megszoktam, hogy sokan nem toleráljátok, ha valaki mást mond, mint ti.

Várúr 2010.07.17. 20:13:21

@Várúr:
Jahh.. és akkor érvelj így, ha te nem veszed fel a neked törvényesen járó pénzt.

Várúr 2010.07.17. 20:16:08

@Punxsutawney Mormota:
Ezt is rosszul tudod. Kupát Antall egyszerűen kirúgta, többek közt azért, mert kőkemény alkholista. Rabár gyönge volt, barátságosan felkérték, hogy mondjon le. Ezt maga írta le később. Így esik pofára a rosszindulatú buta érvelés.

mizrolist 2010.07.17. 20:16:12

@Várúr: Lázár ezzel az összeggel rekorder volt, mindenki más kevesebbet vett fel. (szerintem egyébként a költségtérítés, amit számlával sem kell igazolni, az államkassza megfejése, mondjuk sikkasztásnak; de sem az MSZP, sem a Fidesz nem akarta eddig megszüntetni...)

dancsavita 2010.07.17. 20:16:21

@FotelTroll 2010.07.17. 19:46:57
Mivel az én hozzászólásomra utalsz, annyit mindenképp el kell mondanom, hogy az a GDP arányában volt csak csökkenés - mivel 1990-hez képest 1998-ra kb 65 %-kal nőtt a GDP, ha jól emléxem, de lehet, hogy csak 55-tel, ennek most nem járok utána -, NOMINÁLISAN, azaz ténylegesen azonban 94 és 98 között közel 100%-kal nőtt, Orbánék alatt pedig nominálisan "csak" kb 50%-kal.
Ezek a tények :-)

pandacsökiboborján 2010.07.17. 20:17:07

@FotelTroll: a britek miért nem akarnak,sztem nem kötelező bevezetni,a dánok pont leszarják az eurot...
ez az unió csak egy tákolmány,nem isokáig bírja, figyeld meg.

Várúr 2010.07.17. 20:18:41

@FotelTroll:
Fotelnek nem szívesen, de okulásául: az IMF-kritériumokat rég nem tartja be Anglia, Franciaország, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Görögország, Románia... csak ennyien vannak, s akkor jövünk mi.

Húsleves 2010.07.17. 20:20:32

@mizrolist: ez egy olyan helyzet volt, amikor borítékolható volt, hogy ki fog kormányra jutni, így értelmetlen olyan alternatívákkal érvelni, amelyek nem reálisak. Amikor az IMF kölcsönadott a Bajnai kormánynak, akkor pontosan tudták, hogy a következő kormány idején fizetjük meg. Azt meg ki tudja, hogy mi az IMF célja, én nem mernék a nevükben nyilatkozni. Sok külföldi jóakarónk (pl. Paul Lendvai) él abból, hogy a FIDESZ-t fasisztának állítja be. Barroso is nyilatkozott már Orbánnal kapcsolatban negatívan, konkrétum nélkül, így: "Orbán Viktort ismerjük...". Talán jobban tetszenek nekik azok, akik mernek kicsik lenni.

FotelTroll 2010.07.17. 20:21:40

pandacsoki: a britek sznobok :) de ha a mi gazdasagunk olyan lenne, mint a briteke vagy a danoke nekunk se kene parazni :)
az unionak birnia KELL. imadkozz, hogy birja, mert ha nem, akkor mindig a gyengek szopjak meg. azok meg a vasfuggonytol keletre vannak velunk kezdodoen. vagy lehet megint a KGST-hez tartozni a balkani csodaallamokkal bulgaria albania hidegrazas.
ettol fuggetlenul igazad lehet, de abba bele se gondolnek. egyelore oruljunk, hogy van, mert van aki fizeti a faszkolodasainkat :)

aszekelyek 2010.07.17. 20:21:49

@mizrolist: No és bevezetnek:) Úgy érted a magánrepülők és yachtok és jaguárok után? Az nincs ellenemre. Az oszkós villácskák után sincs ellenemre. Ad hoc majd eldönti az apeh, hogy neki teccik-e az kizárt. NAgyértékű luxusautók. Mehet. Nem az a röhejes lendvai féle 15%-kal kevesebbet veszünk fel...., Mialatt a kispénzüek 4 és félmilliárdját odaadjuk a még kisebb pénzüeknek, mintha mi jótékonykodnánk.

Várúr 2010.07.17. 20:22:32

@mizrolist:
Kár a vitáért.. A költségtérítés megszüntetését a fidesz terjsztette be évekkel ezelőtt. Szocik persze lesöpörték. Akkor jött a népszavazás kezdeményezése, összejött a kellő számú aláírás, erre fostak egy nagyot a szocik, még egyet bukni nem akartak, sebesen megszavazták. Kár ilyen szinten vitázni... Még a végén kiderül, hogy nem Hagyó, stb. loptak, hanem Lázár.

dancsavita 2010.07.17. 20:22:39

@Várúr: Saját, Lázárra kapcsán írt érvelésed alapján Simor pont annyit vesz föl, amennyi törvény szerint jár neki :-)

Megint kicsit el vagy tévedve: sztem Járai jobb - de legalábbis más, hozzám közelebb álló látásmódú -szakember, mint Simor, az se baj, ha itthon fektet be, a baj a megkülönböztetés. Egyiknek lehet, a másiknak nem. Csak.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 20:23:39

@Várúr: Nem. Az általad leírtak alapján terjednek a rémhírek. Legjobb tudomásom szerint H.Balázs - RIP - volt a masszív alkoholista a kormányban. Vagy szerinted a minden tökéletes volt az Antall-kormány alatt Szerintem candide-i mércével mérve sem ütötte meg az elvárható minimumot.

FotelTroll 2010.07.17. 20:24:26

varur: vegyuk sorba:
Anglia, Franciao: sinen vannak meg nyeregben a gazdasaguk eleg stabil, a gazdagabb EU tagallamok koze tartoznak, ok megtehetik
Olaszo: ok is inkabb az elbolyban, mint mi.
Spanyolo, Portugalia: csod szelen
Gorogo: csodben
Romania: a szarbol masznak fel minket mar megeloztek

szoval a lista eleje leszarhatja a kriteriumokat foleg hogy mar eurojuk van
a vege meg... szeretnel kozejuk tartozni?

aszekelyek 2010.07.17. 20:25:24

@FotelTroll: Fentebb azt a marhaságot is írtad, mi nem fizettünk semmit a bankmentőcsomagból. MOST IS FIZETJÜK ÉS NAGYONSOK ÉVIG FOGJUK FIZETNI. NEm a plazmatévét, amire vagy futja ezekután vagy a suzukit amire nem is telt, mert elbocsátottak. HANEM AZT A ROHADT SOK KÖLCSÖN KAMATÁT FIZETJÜK MA IS? HOLNAP IS ? AMIT TE ITT LETAGADNÁL HA NEM ORDÍÍTANÉK RÁD. No és én még mindig nem vagyok trágár. Csak jelzem, hazudsz.Mi fizetjük ki azt, amit a bankok használnak, kamatos kamattal.

Cobs 2010.07.17. 20:26:41

fotel troll: mozdulj mar ki?vagy meddig nyomod este 10ig?

meg nez ezzel mentegetőzzél h ilyen emberrel nem vitazol. Nem vok se drabik , zeigeist imádo meg végkép nem.
Mind2őbe vannak értelmes gondolatok. Ugy ahogy a kommunizmusba is...

Mond meg miert müköduj most jol a jegyank???

atlag csak kamuzol...lényegtelen dolgokat beszél "fidesz kivonul" "volt népszavazas"..nem ez miatt tartunk itt...

öcsém ha nem építenek 4 es metrot 500 miiliarddal tobb lenne...nagy büszkeség mondhatom hogy szenvednek vele mar 6 éve...

Cobs 2010.07.17. 20:29:08

@FotelTroll: ki fizeti faszkodásainkat?

pontosan kiszamolatak hogy elvesztettunk egy bevetelt..pl vamok...plusz mi is rakunk be uniba nem kevesebb évente =tagsagi dij)...és kiszamoltak h osszesen több pénzt vesztunk unio miatt mint visszakapunk a támogatásiakbol...

arrol nem is beszélve hogy mi 1/4 részét kapjuk a francia gazdak támogatásának...

mizrolist 2010.07.17. 20:29:29

@aszekelyek: Magyarország adósságának jelentős részét az önkormányzatoknak és az ő kötvényeiknek köszönhetjük. Márpedig az utolsó 4 évben a legtöbb önkormányzat narancsszínű volt.
Amúgy a vagyonadóval én is egyetértek - de mindenkitől tessék szépen bevasalni. Az Orbán családtól is a szőlőik és a kavicsbánya után, Járaitól is a biztosítója után, Csányitól is a pártízmilliárdja után... ne csak a szocialistáktól.

@Várúr: a szocialista költségtérítéses javaslatot meg a Fidesz nem szavazta meg, pedig ez kétharmados döntést igényelt. 1-1.

mizrolist 2010.07.17. 20:32:11

@Cobs: Magyarország nem tartozik az Unió nettó befizetői közé, de ez ne zavarjon.

Cobs 2010.07.17. 20:33:28

@mizrolist: mi??azt akarod mondani hogy nem fizetunk csak tengunk lengünk?...nah persze...

FotelTroll 2010.07.17. 20:34:04

aszekelyek: a bankmentocsomagot a befizeto orszagok fizettek, mi gyorskolcsont kaptunk olyan kamattal hogy sirva rohannal ha te kapnal ilyet.ne csusztassal majomarcu. a bankok penzet te hasznalod amikor suzukit veszel meg a cegek akik probalnak nem mindnkit kirugni csak az ilyen tulkokat mint te.

cobs: a drabik meg a zeitgeist ALAPJA egy faszsag, innentol akarhova vezeted le faszsag marad csak szep kontosben.

A jegybank dolga, hogy a forint stabil maradjon. ezt ugy-ahogy sikerrel veszik, a valsag ota kicsit nehez, de nem a jegybank miatt esett a forint akkorat hanem a 'csodbenvagyunk' fideszes balfasz miatt. szoval szidjad csak mert jol mukodik.
a 4es metrot 1978 ota tervezik/epitik szoval itt is kepben vagy. 500 milliardon vonatozol mert azt sem tudod az mennyi penz. a 4 ev orban alatt befejezhettek volna es sporoltunk volna 300 milliardot. de a vonaglasodat latva ezt is hiaba irom le otodszor.

FotelTroll 2010.07.17. 20:38:37

cobs: mit nem tudsz ezen megerteni te sotet fasz de tenyleg mar 3an magyaazzuk. MI NEM FIZETUNK BE! olvassal mar utana mielott a drabik faszsagat hallgatod meg. kiszamoltak!? kik? mit? be se fizetunk de ok kiszamoltak!? hat menjel mar a bus picsaba de hirtelen

FotelTroll 2010.07.17. 20:41:03

mizrolist: nem szamit, hogy az onkormanyzatok fideszesek! nem szamit akkoris a komenistak a hibasok! ezt mar fel se mertem hozni :) a fidesz kolti a penzt es a szocikra mutogat. kurvanagy :) ezek a majmok meg elhiszik :D

Húsleves 2010.07.17. 20:43:34

Én is úgy tudom, hogy nem tartozunk az unió nettó befizetői közé, ettől függetlenül kétes értékűnek tartom az unió "gyámkodását" velünk szemben. Elég nyilvánvalóan kilóg a lóláb például a mezógazdasági termelés egyenlőtlen támogatásában, amivel megszüntetik a versenyképességünket. Az unió szerepe nem inkább befogadó, hanem kényszerpálya. Ha nem léptünk volna be, akkor bezárják a piacokat előttünk, és Magyarország nem olyan ország, amely képes megállni a saját lábán (erre csak a legnagyobb országok képesek, mint Amerika, Oroszország). Az unió zsaroló pozícióban van.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 20:46:32

@Cobs: Az 500 milliárd az ugyan 500 milliárd, de igen jelentős részét Eu-pénzekből állták.

aszekelyek 2010.07.17. 20:47:43

@Punxsutawney Mormota: Na nemár, hogy az orvosok koldulják össze a nyvalyás infrastruktúrát. Az automatákra kellett milliókat költenie a kórházba menglica húlye széfjét volt kötelező megvenniük , nem a betegellátásra költeni a pénzt. Az kifejezetten tilos volt. Volumenkorlát. Megvan?

FotelTroll 2010.07.17. 20:48:08

husleves: mi viszont kenyszerhelyzetben. vagy tartozunk valahova (EU, KGST) vagy beszopjuk. ez van, ebbol kell a legtobbet kihozni. ahhoz viszont, hogy mi is targyalokepes felekke valjunk csinalni kene valamit... nem csak sirni meg faszul politizalni. ez igy csapda sajnos, de most ez van.

mizrolist 2010.07.17. 20:49:08

@Cobs: igen, többet fizet az EU nekünk támogatásként, mint amennyit befizetünk hozzájuk.

Cobs 2010.07.17. 20:50:08

@FotelTroll:
te komolyan mondod???hat ez nem hiszem el........!!!!!jo hogy fizetünk te nézz utana te okos...most nem vágom de Magyaroszagnak kb 10 millio euro...sacper..ennyi...mennyel mar ki ...setalj vagy fussal egyet ha még ki birsz kell ni fotelbol..:))

Cobs 2010.07.17. 20:50:58

@Punxsutawney Mormota: ez jo szöveg...de megmondod mennyi?

Cobs 2010.07.17. 20:51:54

@mizrolist: az előbb még azt mondtad nem fizetünk be...most már fizetünk???

szegeny trollt is jo felrveezetted...

dancsavita 2010.07.17. 20:53:13

@aszekelyek 2010.07.17. 19:43:11
Az úgy volt, hogy az szdsz-mszp kormánya, horn pufajkás elqrták, nem kicsit, nagyon. akkor idejött az IMF és diktálta, mit csináljon a bokros.

Nem. akik elqurták, nem a pufajkás és csapata volt.

1993-ban 88,7 %, 1994-ben 86 %-os volt a GDP arányos tartozás. (Összehasonlításként, a 3x-os mostani eqúrás után a jelenlegi nem éri el a 80 %-ot, és ez is óriási teher.) Akkor és ott, nemigen volt mit tenni, IMF-től függetlenül. Lépni kellett, ahogy most Orbánéknak is.
Hogy az akkori lépés volt-e a helyes vagy a mostani lesz az, az majd kiderül, erre 2 hónap alatt nem vonhatóak le egzakt következtetések.

Cobs 2010.07.17. 20:53:49

@mizrolist: ezt vagom mizo, de ez mellett egy csomo bevétel forrastol is elestünk...vamok, stb...igy azzal 1öt mar veszteséges...írodott erről egy kömyv is...

Cobs 2010.07.17. 20:55:09

na csá léptem...mert még én is fotelbe ragadok azt trol leszek:)...bye :)

aszekelyek 2010.07.17. 20:56:43

@FotelTroll: Érdekes, akkor a mi államadósságunkból a bankoknak odaadott milliárdok , anyacégeknek , hová is kerültek? Az MNB-ben kamatoztatják. Amit a mi költségvetésünk fedez. Viszont eszükben sincs hitelezni belőle . Még drágán sem. Nos az a pénz azokhoz a külhoni anyabankokhoz ment. A mi terhünkre. Itt biztosan nem működő tőke. Nincs befektetve, nem hoz nekünk egy kanyit sem. Soha, csak nyögjük. Hiába provokál, nem reagálok a trágár sértegetésire.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 20:58:48

@aszekelyek: Az automaták ára nagyon gyorsan visszajött (volna). Még valami. Egy orvos ismerősömhöz beugrottam néhány héttel ezelőtt a B. kórházba. Hétvége volt és kb. 40 ember várt, hogy sorra kerüljön. Az ismerősöm panaszkodott, hogy ugyebár egyedül van ügyeletben és rengetegen szakrendelésnek használják a kórházat, mert lusták v. fáradtak elmenni munka után a körzetihez vagy az sztk-ba. Állítólag, amikor vizitdíj volt, akkor tényleg az ment be a kórházi ügyeletre, akinek valami sürgős problémája volt, mert ugyebár beutaló nélkül a kórházba bemenni szabad volt, de ezer forintba került.

bundesliga 2010.07.17. 21:00:20

@dancsavita: igazad van, de ha figyelted a mai híreket OV már a nyugdíjára gondol meg élete végéig járó állami autó használatra.Havi 1,5 millió nettó + állami autó+fizetett titkárság.
Gondolom ez idővel az inflációs ráta feletti arányban még csak növekedni fog. Lásd képviselők tiszteletdíjai + a
felbruttósított költségtérítésük.
Miért pont most jutott eszébe és miért jár már 2 év után a közt. elnöknek? Vívó Pali 2 év után lemond és OV lesz a köztársasági elnök.Szegény Pálunknak pi-
szok szüksége lesz arra a 1,5 millára az
olimpiai kegydíj mellett. Valamiből fenn
kell tartania a 400 m2-es budai házát, meg a másik három kisebbet. Gondolom a
400 m2-es havi 4-5 ezer dollárárt bérbe
van adva valamelyik követségnek, mert Pali a világon elismert diplomata volt.
A szavának súlya volt a nemzetközi po-
litikai életben nembár? Csak egy nekem
kicsit magas. Ha a bevallásban mindig csak arra a kegydíjra hivatkozik vajon
a lányai miből végezték el az USA-ban
az egyetemet. Egy puja 5 év alatt kb.
100 ezer dollárt kostál Amerikában.
Addigra az alkotmányt is megváltoztat-
ják horthysta mintára, mert Pál olva-
satlanul alá fogja írni. A hír TV már ősszel foglalkozott vele, hogy milyen Ok volt.
Horhy akkor zavarta el a mindenkori kor-
mányt amikor csak akarta. Minden jel arra mutat afelé tartunk, hogy ha OV-
nek nem fog tetszeni a kormány működése,
akkor egyszerűen feloszlatja, és mehetsz
az alkotmánybíróságra mert ott is a sa-
ját emberei ülnek majd 9 évig élükön
a politológus Stumpf-al. Bravo demok-
rácia. Ezt akarta a birka magyar? Saj-
na meg lett vezetve, és úgy néz ki, hogy
csak egyesek személyes anyagi ambíciói
számítanak.A világon mindenhol megadóz-
tatják a nagy vagyonokat örökösödéskor.
Nálunk pont az ellenkezőjét szavazta meg
a Fidesz és a 0,01 %-os szövetségese.
Sajnos ebből nem fog semmi jó kisülni.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 21:00:33

@Cobs: 181 milliárd. Eredetileg 237 milliárd lett volna, de elqrták :DDDD

FotelTroll 2010.07.17. 21:02:34

ez tokeletesen ertelmetlen. nem is tudok ra reagalni, se fule se farka.
a bankoknak nem a mi allamadossagunkbol adtak penzt
miert kamatoztatnak az mnb-ben? a cegek felhasznaltak a tulelesre
kaptunk soron kivul alacsony kamatozasu hitelt.
a bankmento csomag az IMF-tol es az EU befizeto orszagoktol ment a bankoknak. SEMMI kozunk nincs hozza azon kivul hogy ha lenne penzed a CIB-ben akkor most kiveheted, nem pedig megvontak a vallukat, hogy bocsi ezt buktad. ahogy az USA-ban.
ne beszeljel mar faszsagokat. nem provokallak csak az ostobasagod olyan merteket oltott, hogy mar nem tudok napirendre terni folotte. nem tudom, honnan veszed ezeket a suletlensegeket, de gondolom valami drabik vagy hasonlo hitelessegu forrasbol.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 21:02:56

@bundesliga: Úgy tudom, hogy sport-ösztönddíjasok voltak. Bár mindhárom elég fakezű teniszező volt.

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 21:06:47

@aszekelyek: Basszus!2001-ben betörtek a húgom lakásába. A bűnügyi technikusok a 17-es villamossal mentek helyszínelni, mert aznapra megvolt a 30 kilométeres futóteljesítménye az autójuknak. Orbán kormány, volumen korlát, megvan?

bundesliga 2010.07.17. 21:13:55

@Várúr: elárulok neked egy nagy titkot.
Minden menő aki számít a top 200-ban
teli van offshore cégekkel. Soroljam a
legmenőbbek kedvenc helyeit? Jersey szigetek, Szingapur, Delaware állam USA,
Kajmán szigetek stb. Miről beszélsz?
Ciprus az EU tagja és ott már nem is
lehetnek postafiók cégek. Vajon mitől
nőne évről évre a vagyonuk ha adóznának is? Tudtommal az Ikarus és társaik becsődöltek, gazdájuk meg érdekes módon
még gazdagabb lett. Ha te csődölnél be
mehetnél stemplizni a munkaügyi hivatalba.

bundesliga 2010.07.17. 21:22:16

@Punxsutawney Mormota: A te gyermekeid meg miért nem? És pont abban az országban
ahol a buszsofőrök fele jobban teniszezik,
mint a magyar élmezőny. Attól még lehet,
hogy így volt. Erről sajnos megvan a sa-
ját elképzelésem, de hogy nem a magyar
állam állta a számlákat az is biztos.
Lehet találgatni.

FotelTroll 2010.07.17. 21:23:22

szarny! hol vagy kishaver? te voltal a legnagyobb arcu hogy nincs is gond... erre mit lepsz? el lettunk kudve a picsaba

Punxsutawney Mormota 2010.07.17. 21:41:35

@bundesliga: Mert még túl kicsik... :) Ettől függetlenül értem mire akarsz kilyukadni és igazad van. Az átkosban a kapcsolatok domináltak, manapság a pénz és kapcsolatok. A tényleges tehetségnek - legyen az bármiben megnyilvánuló - nagyon nehéz megtalálni a felfelé vezető utat.

dancsavita 2010.07.17. 21:42:04

@FotelTroll: El, még a diplomácia szabályait is mellőzve (udvariasan sem várták ki a hétfőt). Remek.
Na, innen kezdődik a szívás. Csak sajnos mindenkinek. Kíváncsi vagyok a holnap reggeli euro-forint árfolyamra.

FotelTroll 2010.07.17. 22:06:07

sajnos ez meg leminositest is jelenthet. tenyleg megbaszhatja a fidesz. foleg hogy majd holnap azt kommunikaljak, hogy a kocsog IMF azt hitte kemenykedhet, de ok megvedtek az orszagot

FotelTroll 2010.07.17. 22:32:17

es a hetfoi kamatdontes pedig simor bosszuja a fizetese miatt. :D

dancsavita 2010.07.17. 22:40:34

@FotelTroll: Nem hinném, hogy a fizetésügy befolyásolná, a baszogatás inkább. Hogy nem közömbös, mondhatni érzelmeiben is érintett lehet, az biztos.
Reméljük, hogy nem ez befolyásolja, és azért a Monetáris Tanács nem csak belőle áll :-) A lényeg az lesz, hogy reagálnak a minősítők és az árfolyamok. Azzal több évünk eldőlhet. És az eddig is minimális mozgásterünket sikerült a 0 alá szorítani, sportember innen áll föl, ugyebár.

Mindenesetre izgalmas hétvége elé nézünk.

szárny 2010.07.17. 23:07:03

@FotelTroll: Itt vagyok.

index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/17/megszakadtak_a_targyalasok_az_imf-fel_es_az_eu-val/

Van egy kormányunk. Nagy Imre óta először.

Lassan kezdheted a kerekeket fölszerelni a fotelodra. Emlékszel még Argentínára?

szárny 2010.07.17. 23:11:47

@FotelTroll: Lengyelországra? 1992. "Önök kölcsönt adtak a Gierek-kormánynak? Hát kérjék vissza tőle..."

szárny 2010.07.17. 23:16:00

@dancsavita:
Írod: "Azzal több évünk eldőlhet."

Mivel, baszdmeg? Azzal a 14 ezer milliárd forinttal, amelyiket táncoslábú nagy vezéred fölvett az egyik kezével, és visszadugott a megbízók zsebébe a másikkal? Avagy mutass EGYETLENEGY beruházást, amit ebből a pénzből a Gyurcsány-Bajnai kormány megvalósított. Na jó, a kórházi széfeken túl...

Megvan az a pénz. Most majd az is kiderül, hogy hol.

dancsavita 2010.07.17. 23:34:40

@szárny: Lehet, hogy neked van/volt esetleg még lesz is Nagy Vezéred - jaj de szépen hajaz ez Orwellre :-) - (még akár táncos lába is lehet vagy törkölyszaga, nekem tök mind1), én ilyennel eddig sem bírtam, mostantól pedig biztosan nem :-)

Ezt - in concreto ezt, nem másról beszélek - elqurták, nem kicsit, hanem nagyon, és én ebbe Nagy Imrét nem keverném bele. Egyszerűen nem kompatibilis kategória :-)

Ha sejtelmed sincs arról, hogy korábban nem 14 ezer milliárddal és nem beruházásokat, hanem az ingyenes - eü, vonat, bérlet, amit csak akarsz, van jó pár - jóléti szolgáltatásokat finanszírozták a 2,5 millió minimálbéres és 1,8 millió adófizető honában - ahol kb 800 ezer gazda egy vasat nem fizet az államnak, csak a gázolaj-, bármilyen címen csorgó állami támogatást veszi föl; nem azért de a magyar nemesség adót nem fizető rétege fénykorában olyan kb 500 ezer fő volt, valamivel nagyobb és gazdagabb területen eloszolva -, akkor tényleg a kórházi széfekig látsz csak :-)
Amúgy a kaja is összehasonlíthatatlanul jobb lett, de ez tök részletkérdés. A lényeg az, hogy holnap hogyan áraznak be bennünket a piacok :-)

Azt a pénzt rég elmulattuk jóléti kiadásokra, de ha te hinni akarsz a mesékben, az a te dolgod.

ui: örülnék, ha amikor ilyen ezermilliárdokkal dobálózol, releváns, ellenőrizhető linkeket is tennél hozzá. Előre is köszi!

dancsavita 2010.07.17. 23:36:57

@dancsavita: Ja, és nem tudom megbaszni. Képzeld, nincs mivel :-))))

blacklord 2010.07.18. 00:33:00

@Várúr: Jajj, istenem. Kinek "jár" szerinted 18 milka évente bemondásra? Úgy, hogy ő maga találhatja ki, hogy mennyi legyen, hasonszőrűekkel együtt, bármiféle külső értékelés mellőzésével? 3-4 még csak-csak OK, de 18?!
Volt sok ember, aki több zsetont fölvett benzinre, mintha mindennap megtette volna az utat választókerülete és Bp között. Aki felvette a lakásbérleti lóvét úgy, hogy van budapesti lakása. Nem ütközik jó erkölcsbe?! Ne haragudj, de nálad azért tényleg vannak szekértáboros droid-tünetek...
Ez egy közröhej, az meg pláne az, hogy a teljes akkori paletta (Fidesz, MSZP, SZDSZ, MDF) kiegyezett, hogy ne kelljen a Seres Mária-féle költségtérítési népszavazásra érdemben reagálniuk. Mi volt a megoldás? Átnevezték a költségtérítést választókerületi pótléknak, és megemelték valamelyest (jó, beleraktak valami számlázást is, de az igazából porhintés). Az AB meg asszisztált ehhez a gyalázathoz. Nagyobb tragédia volt ez, mint az állampolgársági népszavazás, ami úgy lesújtott, hogy csak ültem percekig és néztem magam elé.

blacklord 2010.07.18. 00:41:22

@Cobs: ne haragudj, de te tényleg inkább menj vissza focizni. Képtelen vagy három mondatot komoly gépelési vagy logikai hiba nélkül abszolválni. Nyilván fáj, ha szellemi képességeid hiányát troll-módra a pofádba fröcsögik, de sajnos az attól még úgy van. Nem is akarok egyesével belemenni a sok hülyeségbe, amivel Troll-t próbálod nyögvenyelősen támadni. Aki amúgy tényleg írt már hülyeségeket (pl. hogy Angliában EUR lenne), de a lényegi része a mondandójának teljesen rendben van. Főleg, hogy bár nem komálja Viktort és a sleppet, alapvetően örülne neki az ország érdekében, ha sikeresek lennének. Csak ezt nem sikerül a nagy részeteknek dekódolnia...

FotelTroll 2010.07.18. 00:43:49

na itt vagyok. uristen ez meg mindig elhiszi a maszlagot. par oraja pofankopott a kormanyod 10millio embert. hetfon majd rajossz amikor a forint megreccsen. de kapaszkodj a vegtelensegig. nagy imre forog a sirjaban hogy ezekkel egy lapon emlited. a mai nappal viszont eldolt a dolog. a fidesz sem az orszag erdekeit nezi csak a sajat valasztoinak tetszeleg. beszoptuk ezt. nem kicsit, nagyon. remelem van hiteled es hetfon majd dadogsz kicsit.

blacklord 2010.07.18. 00:44:47

@Várúr: sok mindenki terjesztett be sok mindent költségtérítés ügyében. Éveken át sehogy se sikerült megegyezniük. Aztán láss csodát, megvolt 600 ezer aláírás (ez magyarország népességének több, mint 5%-a, ami jóval több, mint egy parlamenti küszöb!!!), és villámgyorsan csináltak egy olyan megoldást, ami a törvény betűje szerint stimmel, de a szellemiségét 3 fasszal kúrja seggbe, hogy Fotel egyik szép mondását idézzem. Ez az utóbbi évek egyik legnagyobb gyalázata a Fidesz részéről, az eü-népszavazással karöltve.

FotelTroll 2010.07.18. 00:46:14

blacklord nem irtam hogy ott euro lenne, azt irtam nekik nagyobb az arcuk annal, hogy nekik kelljen. dania meg leszavazta. de mindegy a reszletek kozt ne vesszunk el. a lenyeg, hogy ma meglathattuk a fidesz igazi arcat. "mit nekunk a forint, csak szavazz rank". sajnalom, nagyon sajnalom. de ha jol latom itt tapsikolnak, szoval ezt erdemeljuk. majd ket generacio mulva... talan...

blacklord 2010.07.18. 00:47:21

@Cobs: Igen, kettővel ezelőtti hozzászólásomat szeretném egy idézettel is tarkítani:
"Mond meg miert müköduj most jol a jegyank???"

Helyesen:
MondD meg (vessző), miÉrt mŰködIK most jÓl a jegyBank?

8 hiba egy mondatban. Ezzel nemhogy érettségit, de munkát a gyárban nehezen kapsz... :-)

FotelTroll 2010.07.18. 00:48:32

bergeroth: fidesz uthenger padlogazzal az arcunkon... nesze nekunk ketharmad

mizrolist 2010.07.18. 00:49:26

@Cobs: és olyasvalaki írta, aki ért is a közgazdaságtanhoz? (én azt írtam, hogy nem vagyunk nettó befizetők; vagyis amennyit befizetünk, annál többet kapunk vissza)

@aszekelyek: én úgy emlékszem, egy magyar bank sem kért mentőcsomagot.

@FotelTroll: vagy megint shortolja valaki a forintot a bennfentesek közül, vagy ezek tényleg hülyék és hétfőn megint felmegy a CDS-felár, sik a forint és akkor várhatóan meg kell szakítani a kamatcsökkentést is :-/

FotelTroll 2010.07.18. 00:52:54

sajnos ez mar nem shortolos kategoria. ez nagyobb falat annal. itt nem egy hulye beszelt felre, hanem az IMF meg az EU felallt, es kivonult. ez nagyobb falat lesz, es nemzetkozileg nem is nagyon lehet kimagyarazni. itthon persze lehet vedeni a mundert ezek a droidok mar itt is tapsolnak, de majd amikor viszi a bank a szuzukit akkor lesz nagy koppanas... van egy olyan erzesem, hogy kamatdontes meg forintdoles varhato hetfon. ezeknek semmi sem draga...

blacklord 2010.07.18. 00:53:31

@Cobs: még egyszer, szép lassan. Azért vagyunk nettó uniós befizetők, mert képtelenek vagyunk értelmes projekteket javasolni elég nagy számban (és azokat a megfelelő módon dokumentálva beadni), amire kapnánk aztán a zsetont. Ennyi. Jó példa erre a 4-es metró, aminek a megtérülési számai köszönőviszonyban sincsenek a valósággal (ahogy ezt az EU-s hivatalnokok ki is mondták), ahelyett, hogy kevésbé látványos, de hasznosabb projekteket csináltunk volna. Értsd - 4-6-os villamos teljes körré zárása, 1-es villamos teljes körré zárása (bmeg, még a Lágymányosin se ment át...) és ha ránézel a VEKE tevékenységére, lesz ott még egy csokor. Szívem szerint kibasznám a picsába az egész BKV-vezetést középszinttől kezdve és VEKE-sekkel tölteném fel. Radikális lenne, de 5 éven belül durván megtérülő intézkedés...

Bergeroth 2010.07.18. 00:54:02

Megbolondultak teljesen vagy mi az isten történik itt?? Direkt csődbe viszik az egész országot vagy mi?? Hülye vagy-e orbán!??
Mi ebből a tanulság? Soha ne szavazz olyan dilettánsokra, akiknek csak a farkasmosolyt látod az arcán.

FotelTroll 2010.07.18. 00:55:03

na elmentem aludni, reggel jovok aztan folytatjuk. varom a droidokat miutan jonnek a fohirek majd, hogy mekkora szopasnak nezunk elebe.

blacklord 2010.07.18. 01:00:16

@Cobs: ja, íródott erről egy könyv is. Anyám... Vagy fejtsd ki, hogy mit akarsz mondani, vagy ne is említsd meg, mert semmi értelme és csak még hülyébbnek fognak nézni. A vámokban tudod az a szép, hogy két irányban vannak. Azaz ha van, akkor igaz, hogy minden külföldről bejövő termékért bünteted a népességedet (és a cégeidet), de cserébe a te termékeidet is megvámolják (erősen csökkentve a versenyképességüket más országok piacain). Egy hozzánk hasonló méretű országnak ez a nagyjából a halált jelentené (no Export).

Bergeroth 2010.07.18. 01:01:39

Baszki, ez a sértődött dilettáns banda, ezeknek semmi sem drága. Simán bedöntik a forintot és csődbe viszik az egész országot. Ha hétfőn bedől a forint, akkor azt hiszem ennyi volt MO.
Talán a legelvakultabb viktor fanboyok is felébrednek végre, amikor meglátják majd a 600 forintos kenyeret, meg a 30 dekár párizsit 3000 forintért.
Takarodj orbán takarodj, takarodj már a büdös picsába, mielőtt végleg tönkreteszed ezt az országot az elkövetkező cirka 30 évre, te sértődött, egoista, beteg fasz!!!!!

blacklord 2010.07.18. 01:18:34

@FotelTroll: Konrétan ezt kifogásolom:
"szoval a lista eleje leszarhatja a kriteriumokat foleg hogy mar eurojuk van"
Apró mondatszerkesztési figyelmetlenség (nem gondolom, hogy ne tudnád), szóra se érdemes, de a bináris droidokat komolyan megzavarhatja. ;-)

blacklord 2010.07.18. 01:22:38

Ajajaj. Ez szerintem is elég komoly. Ugyanakkor szerintem lesz valamennyi csökkenés, de az igazi gond akkor lesz, ha ősszel se tudnak megegyezni. Az katasztrófát jelentene ui. Ez a mostani forintárfolyamesést és kamatcsökkentés-leállítást.
Jó éjt mindenkinek!

dancsavita 2010.07.18. 01:23:37

@Bergeroth: Kétségkívül szokatlan, hogy nemzetközi kapcsolatokban a kitűzött idő előtt jóval - a jelen esetben majdnem 48 órával - föláll az egyik fél, de szerencsére nem szó nélkül tették.

Az Indexről elérhetőek a nyilatkozataik is, és bár jól pofán vernek benne minket, de halványan mintha a tárgyalási szándék, az ötletadás, a kompromisszumkeresés még benne lenne (azzal, hogy ne zsarolja őket senki, hanem gondolkodjon).

A lényeg nem ez, ebből akár még pici előnnyel is kijöhetnénk - vannak abban a szövegben taktikázásra alkalmas részek is, csak jól kéne tárgyalni, de ahhoz tényleg kellene egy legalább 4 éves gazdaságpolitikai koncepció -, ha lenne több időnk. De nincs.

A lényeg az, mit lépnek holnap a piacok. Nem vagyok túl derűlátó, na.

dancsavita 2010.07.18. 01:30:18

Ezt beidézem, forrás: index.hu (most frissített verzió)
"A kormány reakciója
Kormányoldalról Matolcsy György adott ki közleményt. Szó szerint idézzük: "A magyar kormány az IMF és az EU küldöttségével folytatott tárgyalásai során őszintén és nyíltan feltárta az első félévi elhibázott költségvetési gazdálkodásból fakadó súlyos problémákat. Az IMF és az EU küldöttségei mindezek alapján elismeréssel méltatták az új kormánynak a korábbi hibák kiigazítása érdekében tett tekintélyes lépéseit, amelyek a bankadó, a végkielégítéseket terhelő különadó és a költségvetési szférában érvényes fizetési korlátozás bevezetésével növelték az állam bevételeit, a 120 milliárd forintos minisztériumi zárolásokkal és a közpénzekkel való takarékos bánásmód betartatását szolgáló költségvetési felügyelők kiküldésével pedig jelentősen csökkentették az állami kiadásokat.
Ezek az intézkedések jelentős mértékben csökkentik a költségvetés hiányát. A nemzeti ügyek kormánya folytatja a strukturális reformok politikáját a tárgyalópartnerek által fontosnak tartott területeken - így az adórendszer, az egészségügy, és a közösségi közlekedés területén is. A kormány elkötelezett aziránt, hogy Magyarország minél előbb Közép-Európa legversenyképesebb, legmegbízhatóbb és legkiszámíthatóbb országa legyen. A kormány természetesen tovább folytatja a tárgyalásokat a nemzetközi szervezetekkel, köztük az IMF-fel és az Európai Unióval is."

Cobs 2010.07.18. 01:35:12

hat egyébként ha visszaolvasol totál értelmes, full helyes mondatokat írtam, ez a 2 komment sikerült kicsit sietősre...mert tényleg siettem...

de az hogy foteltroll egésznap itt tőltötte a napját szerintem sokkal szánalmasabb..már elnézést....Nem hencegek a munkámmal ,többre nézem a szerénységet...és nem fogok olyan stílust felvenni mint troll barátunk aki átlag leszarozza azt aki más véleményt képvisel.

Ez a gáz szerintem, ez persze neked nem baj....az hogy csak főáramlatu médiákból tajekozodik szintén problémás, csak ezért érzi magának annyira tajeékozottnak. Aki nézne mást rájönne hogy rohadt sok mindent nem tud és lehet nem is fideszen vagy mszp-n mulik itt sok minden...jo most lehet mondani hogy a sok hulye ember mindig összeesküvés elméletekben gondolkozik....

De szerintem butaság azt hinni a hogy 911 ugy trötén ahogy nekünk beakarták mesélni...ez csak egy példa...

blacklord 2010.07.18. 01:56:28

@Cobs: ember, a főáramú médián túl miből akarsz te tájékozódni? Akinek ilyen ügyekről lényeges belső információja van, az érdek nélkül nem fogja megosztani (kivétel Wikileaks), ilyenre max. személyes ismerőstől számíthatsz. A különböző "különutas" hagymázos összeesküvés-elmélészekkel meg nehéz foglalkozni - mondanak sok mindent, de abból kivenni azt, ami igaz, és azt, amik ők annak képzelnek és azt, ami egyik sem, de jól hangzik és ezért beleteszik... Hát nem egyszerű, na. A fősodor viszont, mint ált. a lényeges hatalmi központoknak megvan a befolyásuk rá, nagyon lényeges eseményt nem hagynak szó nélkül, az ellenkező előjelű magyarázatok meg értelmes olvasónak kioltják egymást. Nyilván nem kerül be minden a figyelmükbe, de amíg nem tudsz konkrét példát mondani, hogy mi az, ahol hasznos lett volna más is, addig ez megint kicsit olyan jól hangzó általánosság, semmi több.

blacklord 2010.07.18. 01:57:14

Arról már nem is beszélve amúgy, hogy épp a főáramon kívül eső médiából tájékozódunk... ;-) Long live the blogosphere.

manipul 2010.07.18. 09:20:20

@Bergeroth: Melyik bandára gondol? Csak nem arra, amelyik csődbe vitte az országot?

blacklord 2010.07.18. 12:13:09

@Cobs:
Kedves Cobs!

Kapaszkodj meg. "hat egyébként ha visszaolvasol totál értelmes, full helyes mondatokat írtam"

Nézzük csak:

Cobs 2010.07.17. 14:14:35 10 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:19:08 4 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:22:08 3 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:31:04 7 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:33:37 4 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:36:33 5 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:42:23 7 hiba
Cobs 2010.07.17. 14:51:38 10 hiba

Kicsit részletesebben:
1. Minden egyes bejegyzésed nyüzsög a "..."-októl, ami erősen kontraproduktív. Ez kb. olyan, mint a kisjuhász, aki farkast kiált 2-szer poénból, és amikor aztán tényleg jön a farkas, akkor senki sem segít neki. A ... lényege az, hogy van egy gondolat, ami egyenesen következik a mondanivalódból, de nem akarod kimondani, hanem az olvasó fantáziájára bízod. Amit stilisztikailag max. bekezdésenként egyszer tehetsz meg, különben szétesik a szöveg. Te ehhez képest szinte minden mondatot "..."-al fejezel be.
2. a -ba -be-t következetesen rosszul használod -ban, -ben helyett (lásd: "bemegyek a házba" szemben a "házban vagyok"-al
3. A vesszőhasználat szabályai számodra tökéletesen ismeretlenek:
pl. Felsorolásban és-t normál esetben egyszer szabad használni, előtte vesszők, majd az utolsó és az utolsóelőtti közé kerül "és". Másik: "hogy" elé szinte mindig kell (ha új tagmondatot nyitsz vele).

És még sorolhatnám hosszasan. Az én gimimben te nem mentél volna át a magyar érettségin, ez a szomorú hírem van. Ami nem a világ vége, csak ha szeretnéd, hogy egy értelmiségi témában komolyan vegyenek, akkor először ezzel kezdj valamit, mert ez egy hosszad végtelenül pozitívan álló embert is kétségekbe taszítana. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi hülyeséget összehordtál anélkül, hogy konkrét forrásokat (szerző, mű, pontos idézet, stb) adtál volna meg. Remélem bírod a kritikát, most kaptál egy raklappal...

blacklord 2010.07.18. 12:15:13

hosszad = hozzád
Anyám, fertőző a közeg...

FotelTroll 2010.07.18. 13:12:27

na jo reggelt :)
blacklord: igen, ott volt egy stilisztikai felrenezesem, mea culpa. kicsit faradt lehettem mar igy a vegere. :) mondjuk jobb, mintha en is azon vergodnek, hogy mennyit fizetunk be az EU-budzsebe, mint itt egy paran :)
a rajtersz szerint 10 forinttal tuti dragabb lesz az EURO de ez a legbizakodobb forgatokonyv. hetfon meg kamatdontes is lehet, ami hozhat leminositest is. 3 honapot kellett varnom, hogy bebizonyosodjon: a fidesz sem fog semmit csinalni az orszag erdekeben. huzhatjuk le az egeszet a wc-n. menekuljon ki merre lat.

FotelTroll 2010.07.18. 13:21:34

jaj, meg valami! ezt a Cobs gyereket jol kiosztottad, nem akartam igy belemenni a hulyesegeibe me a nyelvtani baromsagokba. en az interneten nem irok ekezetet, sajnos 16 ev megszokas ezt hozta :) bar alapvetoen real-beallitottsagu vagyok annyit megjegyeznek, hogy a betukihagyasokon kivul nem hiszem hogy tul sok nyelvtani hibat vetettem volna. apro info, hogy negyedik gimnaziumban NEM jarhattam be nyelvtan orara, mert a tanar azt mondta, hogy oda azokat varja, akiknek gondjuk lehet az erettsegivel. 12 evig kituno voltam nyelvtanbol es irodalombol, meg versenyt is nyertem, igy nem fogok lesullyedni a nyelvtani vitak szintjere. kihivasnak erzem, hogy kepes legyek a troll-stilust kepviselni barmilyen forumrol is legyen szo. mit mondjak, nem konnyu ugy, hogy emellett tagmondatokat is hasznalok :) Amig biztos vagyok abban, hogy Cobs 6evesen altalanosban tanult meg irni es olvasni, engem megkert a tanarneni, hogy hozzak be egy konyvet magammal, hogy ne zavarjam a orakat :)

FotelTroll 2010.07.18. 13:37:33

na kozben itt olvasgatom a nemzetkozi siteokat.
Talks suspended a legbaratsagosabb opcio.
Broke down es collapsed eleg sok helyen.
egy kommentet szeretnek idezni:
"In my interpretation, that means that the IMF is demanding structural reforms which the Fidesz government wants to avoid because of their political risks." And therein lies the rub. If they were real leaders and not just populist jokers, they would buckle down and get the work done once and for all, but I doubt these guys can see the forest for the trees...

fekete hetfo varhato. ezen kivul azt is felrojak, hogy, bar az IMF kiadott egy kozlemenyt, az allam reszerol hallgatas es pozitiv feedback jott, ami eltereles "disguise" szagu.

erdekes olvasata van ennek is : forint.blog.hu/2010/07/18/ket_ferfi_egy_eset_2

van egy olyan erzesem, hogy az ominozus 3 fasszal valo seggbebaszas esete forog fenn. nem hivhatjuk le a kulon kert (hiaba tagadjak, minden nemzetkozi oldal felhozza, hogy a fidesz kerte) negyedeves kvotat. nem hiszem, hogy a hazautazas utan akarmilyen engedmenyeket fogunk kapni, es vilagossa valt az IMF szamara is (bankado, stb), hogy a Fidesz felszini kezelest es nem hosszutavu stabilitast szeretne. Mindezt az onkorm valasztasok erdekeben. Bar a valsagbol kifele kellene labalnia europanak a Gorog es Spanyol pelda jol mutatja, hogy ez azert messze nem igy van. Mi pedig nem vagyunk azon a szinten, hogy kibirjunk egy esetleges csod-belengetest (nemzetkozi szinten). Ha az EU nem fogadja el a 2011-es koltsegvetes-tervezetet, a kezdeti fidesz-bizalom nagyon meg fog reccsenni. a tegnapi eset is eleg sokat nyom a latban, de hetfon lesz itt a nagy bukta.

nemecsek ernő áruló 2010.07.18. 13:51:50

Ha nem a saját életkörülményemet, környezetemet, satöbbi érintené, jót nevetnék rajta, ha az emberkedés hatására az EU megvonná a forrásokat, és a IMF-től sem tudnánk több tartalékot lehívni. Kíváncsi lennék, az mekkora győzelemként lenne kommunikálva. :)

Bergeroth 2010.07.18. 16:42:11

@manipul:
De arra, amelyik arrogáns módon azt hiszi, hogy a 2/3-al az EU-t és az IMF-et befolyásolni tudják. Azokra gondolok, azokra a dilettáns, önző szarháziakra, amelyek jelenleg fidesz néven futnak.

manipul 2010.07.18. 19:10:32

@Bergeroth: Ez érdekes, hiszen a Fidesz és az ország egyszer már kikerült az IMF bűvköréből, hogy hogy most újra egyezkedni kell velük? Netán kölcsönre szorult volna Pannon puma?
Aztán mintha az EU-t és vele Almunia elvtársat GYF és Veres Jani "befolyásolta" volna. Hogy is volt ez?

mizrolist 2010.07.18. 19:14:33

@manipul: még nem járt le a korábbi hitel, abból még van 2 kikérhető részlet; ennek a lehívhatóságával kapcsolatban akkor is tárgyalni kell, ha nem akarjuk igénybe venni az esedékes részletet (ami egy ideje így volt). Emellett a Fidesz szeretne jövőre egy olyan hitelkeretet lekötni vésztartaléknak, amihez nem akar nyúlni.

manipul 2010.07.18. 19:33:18

@mizrolist: Ez lehet igaz, tárgyaljanak is ha kell, de a nagy baj az, hogy az elmúlt pár évben olyan helyzetbe kerültünk, hogy már régóta nem vagyunk egyenrangú tárgyalófelek, csak koldusok. (V.ö. Kóka nyilatkozata miszerint irigyel minket Európa)

Bergeroth 2010.07.18. 20:16:57

@manipul:
Én egyetlen dolgot látok, mégpedig azt, hogy amihez gyurcsányéknak 8 év kellett, ahhoz a fidesznek bőven elég volt 2-3 hónap. Úgyhogy mostanra már talán el is húzhatnának ők is a bús picsába, és átengedhetnék a helyet olyasvalakinek, aki ért is ahhoz amit csinál.
2-3 hónap alatt annyi, vagy még több kárt tettek, mint amit az mszp 8 év alatt. És még hátravan, papír szerint, több mint 3 és fél évük....

manipul 2010.07.18. 20:30:44

@Bergeroth: Nem tudom, ez mire válasz, de mély értelmű...

Bergeroth 2010.07.18. 21:17:48

@manipul:
Ha nem tudod, akkor nincs miről beszélnünk. Élvezd tovább a jólétet, amíg teheted. Remélem majd akkor is teli torokból üvöltöd, hogy "éljen viktor!!", amikor a nyakadig ér majd a szar, és a part széléről, szeretett viktorod röhögve a fejedre pisál. :)

végsőkig hiszterizált agyalágyult ámokfutó troll · http://engesztelhetetlen.blog.hu/ 2010.07.19. 03:23:59

A gonosz cigánytörpe tönkre vágja az országot!! Megmondtuk elöre sokan figyelmeztettünk nem halgattak ránk!! EZ A KÖVETKEZMÉNY!! Ez lessz a két harmadból és még nincs itt a Simicska Ezüst Hajó VegyépSzer!!! Ez még csak a kezdett támad a bosszúra éhes Fityisz bagázs! Ezer évig szenved az ország az Orbáni Viktatúra következményei miatt!!!

Bergeroth 2010.07.19. 10:04:06

@manipul:
Most őszintén.
Szerinted minden rendben és nem kell aggódnunk, vagy olyan sötét vagy, hogy nem látod a fától az erdőt? Vagy, harmadik lehetőség, fidesz bértollnok vagy.
Szóval?

manipul 2010.07.19. 16:32:25

@Bergeroth:
Öszintén: Tudja Bergeroth kfejezetten utálom, a közönséges kommenteket. Nagyon ritkán előfordul, hogy a közönségességet ellensúlyozza egyfajta eredetiség, esetleg értelem, de az Ön esetében ez nem áll fenn. Nézze végig saját kommentjeit, ijesztően gyengék. De hát mit lehet "mi a fasz????"-al közölni? Ön semmit értelmeset nem mond, leginkább csak hempereg a mocsokban. De lehet, hogy csak fáradt, melege van, ezért mondom, pihenjen. Jó sokáig.

Bergeroth 2010.07.19. 20:38:17

@manipul:
A személyeskedés mint eszköz? Nem mondom hatásos, de a kérdésre még mindig semmilyen érdemi választ nem kaptam.
De inkább hagyjuk is, nincs kedvem olyanokkal "vitázni", akiknek a személyeskedés mint érv, szerepel a mondandójában.
Válaszolnod nem kell, mert részemről ennyi volt.
süti beállítások módosítása